Menu

Futbal

Anglická Premier League

Crystal Palace FC – Chelsea FC

0:1

koniec (0:0)

30.12.2018, 13:00 • Selhurst Park, Londýn • 20. kolo • Miroslav Kováčik

Tipsport: 4.98 3.83 1.77

Futbalisti Chelsea ukončili kalendárny rok 2018 najtesnejším víťazstvom na pôde Crystalu Palace. V londýnskom derby, ktoré divákov príliš nenadchlo, rozhodol o zisku troch bodov pre hostí v 51. minúte N'Golo Kanté. Domáci boli dlho absolútne bezzubí smerom dopredu, osmelili sa až v závere, no ich jednú šancu zahodil Connor Wickham. Hostí môže mrzieť zranenie Oliviera Girouda, ktorý dnes dvakrát rozvlnil sieť z ofsajdového postavenia. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem ešte pekný zvyšok víkendu. (14:57:24)

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Hostia teraz trošku upokojili dianie na ihrisku a podržali loptu. James McArthur prišiel pomôcť svojim spoluhráčom, odzbrojil Matea Kovačića a získal loptu späť pre hráčov v žltom.

90+2

Luka Milivojević poslal loptu len do miest, kde bol pripravený David Luiz. Následne domáci pokračovali v útočnej akcii, ale ďalší center z ľavej strany preletel celým pokutovým územím Chelsea.

90+1

V prvej minúte pridaného času si domáci vybojovali priamy kop z pomerne dobrej pozície. N'Golo Kanté fauloval Maxa Meyera a zrejme pošle loptu do šestnástky záložník Luka Milivojević.

90

Riadny hrací čas sa v tejto chvíli naplnil. Štvrtý rozhodca ukazuje, že sa bude hrať ešte 240 sekúnd. Okrem toho sme videli aj dobrý obranný zákrok Mamadoua Sakha, ktorý zastavil Álvara Moratu.

89

89. Connor Wickham (CRP)

89

Veľká šanca na strane domáceho tímu. Luka Milivojević rozohral priamy kop, v šestnástke súpera vyhral hlavičkový súboj James Tomkins, ale následne z dobrej pozície prestrelil bránu striedajúci Connor Wickham.

88

Posledné striedania hosťujúceho tímu. Na lavičku náhradníkov odchádza Ross Barkley, ktorý v dnešnom dueli herne nenadchol. Na jeho miesto prichádza Chorvát Mateo Kovačić.

87

Emerson vyviezol loptu na polovicu ihriska. Následne bol faulovaný Wilfriedom Zahom, u ktorého sa prejavila frustrácia. Môže byť ešte rád, že za nemiestne protesty nedostal aj kartový trest.

86

James McArthur priťukol loptu Wilfriedovi Zahovi. Ten nešpekuloval, vystrelil z hranice šestnástky, ale bránu súpera minul o poriadny kus. Kepa Arrizabalaga môže odkopávať.

85

Crystal Palace mal výhodu rohového kopu po zblokovanej strele Patricka van Aanholta. Exekútorom štandardnej situácie bol striedajúci Max Meyer, ale do šestnástky súpera poslal veľmi chabý center.

84

Andros Townsend centroval z pravej strany, ale našiel len Davida Luiza. Každopádne, Aaron Wan-Bissaka teraz vysoko podporoval útok domácich, čo svedčí o jasnej útočnej stratégii do záverečných minút.

83

Po dlhej dobe vyzerala akcia domácich nádejne, no Wilfried Zaha si nedal pozor na svoje postavenie. V čase prihrávky na neho bol v jasnom ofsajde, čo neuniklo pozornosti rozhodcov.

82

Druhé striedanie na strane hostí. Z ihriska odchádza Willian, ktorému dnešný zápas príliš nevyšiel. Na necelých desať minút jeho miesto v útočnej formácii zaujme Emerson.

81

Ani hostia nemajú kombináciu zmáknutú a jednotku. Po prihrávke Rossa Barkleyho sa Álvaro Morata snažil prestrčiť loptu na Edena Hazarda, ale Belgičan si nabiehal do úplne iných miest.

80

Osemdesiata minúta zápasu sa pomaličky napĺňa. Domáci si nerozumeli v rozohrávke, Andros Townsend adresoval nepresnú prihrávku, a tak sa nikam s rozohrávkou neponáhľa Kepa Arrizabalaga.

78

Druhé striedanie domáceho kormidelníka. Na trávnik prichádza spomínaný Max Meyer, ktorý sa pokúsi oživiť hru Crystalu Palace. Na lavičke náhradníkov už sedí Cheikhou Kouyaté.

77

Domáci futbalisti mali dlhší čas loptu na svojich kopačkách, ale ďaleko sa nedostali. Stále musíme konštatovať, že Kepa Arrizabalaga nemá na svojom konte ani jeden zákrok.

76

Avizované striedanie je v tejto chvíli realitou. Olivier Giroud pre zranenie musí skončiť v dnešnom londýnskom derby a na jeho miesto prichádza španielsky útočník Álvaro Morata.

75

Aj štvrťhodinu pred koncom stále prebieha ošetrovanie francúzskeho útočníka. Okrem toho vidíme pri postrannej čiare Álvara Moratu, ktorý je alternatívou za zrejme zraneného Oliviera Girouda.

74

Olivier Giroud sa zrejme pri predošlej akcii zranil. Pri strele bol tiesnený obrancom súpera, ktorý ho zrejme zasiahol do nejakého citlivejšieho miesta. Francúz musí byť ošetrovaný priamo na trávniku.

73

Olivier Giroud má dnes veľkú smolu. Druhýkrát v dnešnom dueli rozvlnil sieť, ale aj v tomto prípade mu postranný rozhodca odmával ofsajd. Teraz išlo o skutočne hraničnú situáciu, ktorá sa mohla pustiť.

72

Hostia si vytvorili peknú akciu po pravej strane. César Azpilicueta dostal presný pas od Williana, ale následnú jeho prihrávku do ohňa dokázal zastaviť brankár Vicente Guaita, ktorý dobre čítal hru.

70

Cheikhou Kouyaté fauloval v strede ihriska Edena Hazdarda. Chvíľu to vyzeralo tak, že hlavný arbiter siaha do vrecka, ale napokon sa zákrok domáceho futbalistu zaobišiel bez žltej karty.

69

Prvé striedanie domáceho tímu. Na lavičku náhradníkov odchádza Jeff Schlupp a na jeho miesto prichádza Connor Wickham. Uvidíme, či bude mať Roy Hodgson šťastnú ruku pri striedaní.

68

Vicente Guaita musel po dlhom čase zasahovať. Peknú akciu vymyslel belgický špilmacher Eden Hazard, šikovnou pätičkou uvoľnil Williana, ale jeho prudkú strelu dokázal domáci brankár vyraziť.

67

Hlavný rozhodca Craig Pawson citlivo ponechal domácim výhodu. Andros Townsend sa presadil po pravej strane, ale jeho center smerujúci na Luku Milivojevića zastavil brániaci Jorginho.

66

James Tomkins si splnil svoje defenzívne úlohy na jednotku. Willian sa okolo neho snažil presadiť, no pri kľučke do ľavej strany mu lopta ušla za bránkovú čiaru. Odkopávať tak bude Vicente Guaita.

65

Ani jeden z trénerov zatiaľ nestriedal, no minimálne domáce mužstvo by potrebovalo impulz z lavičky. Naskytá sa variant s Maxom Meyerom alebo napríklad s ofenzívne ladeným Jordanom Ayewom.

64

César Azpilicueta sa predral cez Jeffa Schluppa do šestnástky súpera. Následne však k nemu pristúpil Mamadou Sakho a nedovolil mu poslať prihrávku na číhajúcich hráčov v žltých dresoch.

63

Hostia sa dostali v priebehu niekoľkých sekúnd k dvom centrom z pravej strany. César Azpilicueta ani Eden Hazard však neuspeli. V druhom prípade loptu upratal do bezpečia Mamadou Sakho.

62

V Selhurst Parku teraz sledujeme takú menšiu futbalovú nudu. Chelsea sa po strelenom góle zjavne uspokojila a odvtedy sa nedostala k žiadnej strele. Na druhej strane, domáci sú smerom dopredu bezzubí.

61

James McArthur sa snažil rozvinúť rýchlu akciu domácich, ale prihrávka na Jeffa Schluppa bola príliš razantná. César Azpilicueta situáciu vyriešil spätnou prihrávkou na brankára Kepu Arrizabalagu.

60

Hodinu hry máme za sebou. Olivier Giroud sa nedokázal presadiť proti presile domácich hráčov, no napriek tomu sú zverenci Maurizia Sarriho naďalej pri lopte. Kontrolujú situáciu a smerujú za troma bodmi.

59

Nepresná prihrávka na Marcosa Alonsa. Hostia tak prichádzajú o loptu, ktorú v doterajšom priebehu druhého polčasu držali na kopačkách 78% hracieho času. Vhadzovať bude Aaron Wan-Bissaka.

58

Cheikhou Kouyaté si postrážil Edena Hazarda a prerušil akciu súpera. Crystal Palace momentálne drží loptu na vlastnej polovici, no odtiaľ zrejme len ťažko prekoná Kepu Arrizabalagu.

57

Center z pravej strany upratal do bezpečia Antonio Rüdiger. Následne sa pred šestnástkou hostí zrazili Luka Milivojević a Willian, pričom sa na hracej ploche dlhšie zviecha brazílsky útočník.

55

Chelsea kontroluje dianie na ihrisku. Dopredu sa už príliš nehrnie a užíva si svoju územnú prevahu. Čoskoro sa dá očakávať vyššie napádanie domácich i nejaké striedania Roya Hodgsona.

54

Domáci sa snažili presadiť stredom ihriska, ale Wilfried Zaha bol v ofsajde. Tento útočník neskóroval od polovice septembra a za svoju následnú reakciu mohol vidieť aj žltú kartu.

53

Na trávniku sa teraz toho veľa zaujímavého nedeje. Môžeme si tak povedať, že pred Francúza je to druhý gól v decembri. Na jeho začiatku N'Golo Kanté rozhodol aj šláger kola proti Manchestru City.

52

Hosťom môže strelený gól dodať potrebný pokoj na kopačky. N'Golo Kanté je síce sviatočným strelcom, no dnes sa často tlačí do koncovky a patrí medzi najlepších hráčov na trávniku.

51

51. N'Golo Kanté (CHE) - 0:1

51

Chelsea dala gól!
Favorit zápasu sa predsa len dostáva do vedenia. David Luiz sa vysunul na útočnú polovicu, presným pasom našiel medzi obrancami súpera N´GOLA KANTÉHO, ktorý strelou ľavačkou so šťastím prekonal Vicenteho Guaitu.

50

Willian je takisto jedným z hráčov, ktorí sú možno zrelí na striedanie. Teraz nezachytil jednoduchú prihrávku do priestoru pravého krídla. Vhadzovať tak bude Patrick van Aanholt.

49

Ďalšia nepresnosť v kombinácii hostí. Eden Hazard nezachytil prihrávku Marcosa Alonsa, a tak sa bude odkopávať od domácej brány.

48

Ross Barkley zakombinoval s Edenom Hazardom pred šestnástkou súpera. Následne vnikol do pokutového územia, ale pred ním odkopol loptu na vhadzovanie stopér James Tomkins.

47

David Luiz poslal dlhý pas dopredu, no dnes mu vôbec nejde karta. Brazílčan nenašiel nikoho zo svojich spoluhráčov, a tak lopta doputovala do rukavíc brankára Vicenteho Guaitu.

46

O prvú útočnú akciu druhého polčasu sa postarali hostia. Neboli však úspešní, pretože Patrick van Aanholt odviedol dobrú prácu a kvôli jeho tesnému bráneniu sa nedostal k lopte Willian.

46

Začal sa druhý polčas.
Prvý polčas dnešného londýnskeho derby máme za sebou. Veľa futbalovej krásy sme v ňom nevideli. Chelsea sa dlho nevedela presadiť. Zmena nastala až po polhodine hry, keď v priebehu niekoľkých sekúnd nastrelili pravú žrď Willian a Ross Barkley. Domáci sa nezmohli ani na jednu strelu na bránu. Druhé dejstvo sa začne krátko po 14:00 hod.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

Wilfried Zaha spadol na trávnik po kontakte s Antoniom Rüdigerom. O faul sa však nejednalo, čo pochopil aj spomínaný domáci útočník. Okrem toho štvrtý rozhodca ukazuje jednu nadstavenú minútu.

44

Prvý polčas smeruje k svojmu záveru. Domáci držia loptu na svojich kopačkách a zrejme sa uspokoja aj s polčasovou remízou. Príliš sa dopredu nehrnú a ani hostia zbesilo nenapádajú.

43

Jorginho poslal center do šestnástky, na ktorý si nabehol N'Golo Kanté. Francúzsky majster sveta je nečakane aktívny smerom dopredu, ale zatiaľ nemá taký hviezdny moment ako proti Manchestru City.

42

Jorginho posielal kolmú prihrávku na Rossa Barkleyho, no ten ju nezachytil. Následne Mamadou Sakho nechal loptu prejsť až k domácemu brankárovi, ktorý pošetrí nejaké sekundičky.

40

Andros Townsend sa teraz v snahe získať loptu zrazil s fotografkou, ktorá sedela v blízkosti postrannej čiary. Bol z toho úsmevný moment, ktorý by sa možno hodil do nejakého silvestrovského zostrihu.

39

Jeden z domácich hráčov spadol v šestnástke súpera. Fanúšikovia v tradične zaplnenom Selhurst Parku si pýtali pokutový kop, no brankár Kepa Arrizabalaga nebude čeliť takejto hrozbe.

38

Chelsea mala v ostatných minútach aj kus smoly. Každopádne, konečne sme v jej podaní videli nejaké nebezpečné zakončenia, ktorým rozhodne veľa nechýbalo. Skóre duelu je naďalej 0:0.

37

37. Ross Barkley (CHE)

37

Hostia opäť trafili pravú žrď domácej svätyne. Eden Hazard poslal presný center na prednú žrď, z akrobatickej pozície zakončoval Ross Barkley, ale ani on nedokázal otvoriť skóre duelu.

36

Vicente Guaita musel znovu zasahovať po strele Williana. Brazílčan vystrelil spoza šestnástky, mieril k pravej žrdi, ale domáci brankár vyrazil loptu na ďalší rohový kop. Ten znovu zahrá Eden Hazard.

35

35. Willian (CHE)

35

Willian poslal loptu pekne ponad domáci múr. Domáci brankár vystihol smer jeho strely a napokon končekmi prstov vyrazil loptu do pravej žrde. Nasledovať tak bude rohový kop Chelsea.

34

Teraz sa črtá dobrá šanca pre hostí na otvorenie skóre duelu. Eden Hazard prenikal s loptu na kopačke k šestnástke súpera, ale zozadu ho fauloval Cheikhou Kouyaté. Loptu si berie Willian.

33

Po dlhej kombinácii hostia zakončili svoju akciu. Jorginho sa oprel do strely, ale loptu nasmeroval nad bránu domáceho tímu. Odkopávať tak bude brankár Vicente Guaita.

32

Hostia veľmi dlho kombinovali pred šestnástkou súpera. Skôr to pripomínalo útok v hádzanej ako vo futbale. Jorginho to mal na strelu, ale napokon zvolil prihrávku do pravého krídla.

30

Polhodinu londýnskeho derby ukončila strela spomínaného Edena Hazarda spoza šestnástky. Ten však trafil len Jamesa Tomkinsa a následne sa už Olivier Giroud k nádejnej dorážke nepredral.

29

Nepresná prihrávka na Williana v podaní Edena Hazarda. Belgičan sa zatiaľ trošku trápi, no jeho hviezdne momenty ešte určite prídu. V predošlom zápase dvakrát skóroval na pôde Watfordu.

28

28. Olivier Giroud (CHE)

28

Hostia sa už tešil zo streleného gólu, no ten napokon neplatí. Olivier Giroud síce pekne zakončil ľavačkou, ale ešte predtým bol pískaný ofsajd po pase Rossa Barkleyho.

27

Marcos Alonso centroval z ľavej strany, ale jeho pas bol príliš vysoký. Ešte sa k nemu dostal Willian, no ten pod tlakom zvolil spätnú prihrávku do stredu ihriska.

26

Hráči v žltých dresoch majú síce jasnú územnú prevahu, ale stále čakáme na ich prvé vážnejšie zakončenie. Prvý polčas londýnskeho derby sa prehupol do druhej časti za bezgólového stavu.

25

Willian centroval z pravej strany, ale vybojoval len rohový kop. Dobrú prácu odviedol Patrick van Aanholt. Následný center smeroval na Oliviera Girouda, ale ten zbytočne púšťal loptu za seba.

24

Aaron Wan-Bissaka fauloval, a tak mohli začať ďalšiu ofenzívnu akciu hostia. Tá však úspešná nebola, pretože prihrávku na Oliviera Girouda dokázal odvrátiť do bezpečia Luka Milivojević.

23

Domáci zaútočili po pravej strane, konkrétne dvojica Aaron Wan-Bissaka a Andros Townsend. Druhý menovaný hľadal svojim centrom Jeffa Schluppa, ale ten je podstatne nižší než Antonio Rüdiger.

21

Andros Townsend našiel presnou prihrávkou pred šestnástkou súpera Jamesa McArthura. Ten ešte chcel prestrčiť loptu na Jeffa Schluppa, ale na pravej strane obrany situáciu kontroloval César Azpilicueta.

20

Eden Hazard hľadal svojim pasom Brazílčana Williana. Domáci nedokázali upratať loptu do bezpečia, ale potom Cheikhou Kouyaté dokázal zblokovať ďalšiu strelu N'Gola Kantého.

19

Marcos Alonso dostal oveľa lepšiu prihrávku do ľavého krídla v porovnaní s pasom Davida Luiza. Následne už ale nič nevymyslel, keďže veľmi dobrý obranný zákrok predviedol Aaron Wan-Bissaka.

18

Olivier Giroud sa dostal k lopte chrbtom k bráne. Posunul ju na kopačku N'Gola Kantého, no jeho následne zakončenie pravačkou minulo bránu. Odkopávať tak bude brankár Vicente Guaita.

17

Hostia chybovali v rozohrávke, čo sa snažil využiť Andros Townsend. Pripravoval si loptu na strelu spoza šestnástky, ale v poslednej chvíli predviedol veľmi dobrý zákrok Jorginho.

16

Crystal Palace nedokázal nič vyťažiť zo štandardnej situácie. Center z pravej strany bez problémov chytá do rukavíc brankár Kepa Arrizabalaga. Španiel následne rozohráva novú akciu hostí.

15

Na konci úvodnej štvrťhodiny budeme svedkami rohového kopu domácich. Postaral sa o to James McArthur, ktorý zaútočil po pravej strane a jeho zakončenie zblokoval Antonio Rüdiger.

14

Po faule na Edena Hazarda zahrávali hostia priamy kop. Willian poslal presný pas na hlavu Antonia Rüdigera, ale ten z náročnej pozície nedokázal kvalitnejšie ohroziť domáceho brankára.

12

Belgičan Eden Hazard dostal veľa priestoru na ľavej strane. Následne poslal loptu do šestnástky súpera, ale pred číhajúcim Willianom dobre zapracoval obranca Patrick van Aanholt.

11

Domáci futbalisti mali výhodu rohového kopu z ľavej strany. Lopta smerovala na prednú žrď, ale Ross Barkley ju upratal do bezpečného priestoru.

10

Prvým potrestaným hráčom zápasu je Marcos Alonso. Ten dostáva úplne zbytočnú žltú kartu. Po nepresnom pase Davida Luiza nezachytil loptu na hracej ploche a následne ju nešportovo odhodil.

9

Domáci zaútočili po ľavej strane. Prihrávka na Jeffa Schluppa ale nebola presná, čo využil nemecký obranca Antonio Rüdiger. Následne rozprúdil akciu hostí Willian, ale ďaleko sa nedostal.

8

Chelsea má v úvodnej desaťminútovke územnú prevahu, ale zatiaľ sa nedostala k streleckému pokusu. V domácej brány dostal prednosť Vicente Guaita, hoci je už zdravotne fit aj Wayne Hennessey.

7

Andros Townsend prenikal po pravej strane, ale veľmi dobre sa vrátil Jorginho. Domáci futbalista bol následne zdvojený a proti presile súperových hráčov nemal veľkú šancu na úspech.

6

Opäť bol v akcii Olivier Giroud. Loptu na neho posúval jeho krajan N'Golo Kanté, no táto francúzska spolupráca sa skončila len ofsajdom na strane aktuálne štvrtého mužstva tabuľky.

5

Hostia to skúšajú centrovanými loptami, ktorých autorom je najmä Jorginho. Adresátom by zase mal byť Olivier Giroud, ale francúzsky útočník je na začiatku duelu veľmi dobre bránený.

4

Opäť sa Chelsea snažila presadiť po ľavej strane. Marcos Alonso centroval, ale veľmi dobrú prácu odviedol Andros Townsend. Po jeho bloku doputovala lopta až k brankárovi Vicentemu Guaitovi.

3

Hostia začali akciu na ľavej strane. Následne poslal Jorginho center do šestnástky súpera, ale Olivier Giroud sa nepresadil proti dvom brániacim hráčom súpera. Loptu upratal James Tomkins.

2

Hostia dobre napádali rozohrávku súpera. Hráči Crystalu Palace mali problémy dostať sa z vlastnej polovice ihriska. Pri lopte však zostanú, keďže fauloval španielsky obranca César Azpilicueta.

1

Úvodný výkop zápasu mali futbalisti Chelsea, ktorí nastúpili v netradičných žltých dresoch. V prvej minúte mal problémy s rozohrávkou brankár Vicente Guaita, ale napokon situáciu ustál.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Crystal Palace FC: Guaita – Wan-Bissaka, Tomkins, M. Sakho, van Aanholt – McArthur, Milivojević (C), Kouyaté, Schlupp – Townsend, Zaha.
Náhradníci: Hennessey – J. Ward, Dann, Meyer, Puncheon, J. Ayew, Wickham.

Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger, David Luiz, Alonso – Kanté, Jorginho, Barkley – Willian, Giroud, E. Hazard.
Náhradníci: Caballero – Zappacosta, Christensen, Emerson, Kovačić, Ampadu, Morata.

Rozhodcovia: Craig Pawson – Ian Hussin, Eddie Smart – Andre Marriner.
Pekné popoludnie prajem všetkým futbalovým fanúšikom. V predposledný deň roku 2018 je na programe zaujímavé londýnske derby, v ktorom si domáci Crystal Palace zmeria sily s FC Chelsea. V Selhurst Parku sa stretnutie začína o 13:00 hod.

CRYSTAL PALACE

Crystal Palace má za sebou vydarené vianočné obdobie. V ostatných troch stretnutiach získal sedem bodov, pričom senzačne zdolal aj futbalistov Manchestru City 3:2. V stredu nedokázal predĺžiť svoju víťaznú sériu, keď iba remizoval s Cardiffom 0:0. V tomto dueli mal tím Roya Hodgsona jasnú prevahu, na strelecké pokusy vyhral 31:9, ale skórovať nedokázal. Blízko ku gólu boli Luka Milivojevič a Andros Townsend, no obaja nastrelili brvno súperovej brány. Aj tento zápas potvrdil, že Crystal Palace tlačí topánka najmä v ofenzíve. Menej gólov zaznamenalo už len Newcastle a posledný Huddersfield. Navyše, problémy s kolenom má Christian Benteke a ďalší útočník Wilfried Zaha naposledy skóroval v polovici septembra. Dobrou správou je návrat Wayna Hennesseyho, ktorý predošlé tri duely vynechal kvôli bolesti chrbta. Orlom sa v rámci londýnskych derby príliš nedarí – na domácej pôde majú z ostatných štrnástich duelov bilanciu 2-2-10.

FC CHELSEA

Londýnska Chelsea figuruje na priebežnom štvrtom mieste so ziskom 40 bodov. Oproti minulej sezóne má v tejto fáze o bod viac, no napriek tomu je v tabuľke o priečku nižšie. Výrazne zaostáva za vedúcim Liverpoolom, na ktorého má manko už štrnástich bodov. Na druhý sviatok vianočný triumfovala na Vicarage Road, teda v domovskom stránku Watfordu. Hrdinom zápasu bol Belgičan Eden Hazard, ktorý sa na tesnom triumfe 2:1 podieľal dvoma strelenými gólmi. Celkovo ich v sezóne nastrieľal už desať a v drese Chelsea pokoril stogólovú métu. The Blues sa môžu pochváliť treťou najlepšou defenzívou v Premier League, no posledné štyri zápasy vonku si neudržali čisté konto. Zaujímavosťou je, že ak hrali posledný zápas roka vonku, tak naposledy prehrali ešte v roku 2002 na pôde Leedsu United. Tréner Maurizio Sarri sa dnes bude musieť zaobísť bez Španiela Pedra, ktorý si v stredu privodil svalové zranenie.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.

Crystal Palace FC – Chelsea FC

0:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 51. Kanté

Karty:   10. Alonso (CHE)

Držení míče: 34 % : 66 %.
Střely na branku: 0:4. Střely mimo: 2:4. Rohy: 3:4. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 11:8.

Crystal Palace FC: Guaita – Wan-Bissaka, Tomkins, M. Sakho, van Aanholt – McArthur, Milivojević (C), Kouyaté (78. Meyer), Schlupp (69. Wickham) – Townsend, Zaha.
Náhradníci: Hennessey – J. Ward, Dann, Meyer, Puncheon, J. Ayew, Wickham.

Chelsea FC: Arrizabalaga – Azpilicueta (C), Rüdiger, David Luiz, Alonso – Kanté, Jorginho, Barkley (88. Kovačić) – Willian (82. Emerson), Giroud (76. Morata), E. Hazard.
Náhradníci: Caballero – Zappacosta, Christensen, Emerson, Kovačić, Ampadu, Morata.

Rozhodca: Craig Pawson – Ian Hussin, Eddie Smart – Andre Marriner