Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

1. FSV Mainz 05 – Bayer Leverkusen

1:5

koniec (1:4)

08.02.2019, 20:30 • OPEL ARENA, Mainz • 21. kolo • Michal Sadlek

Tipsport: 4.13 4.12 1.85

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:26:09)
Držanie lopty: 32 % : 68 %.
Strely na bránu: 2:7. Strely mimo: 7:9. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 13:5.
Skóre 1:5 hovorí za všetko. Ofenzívny prvý polčas vystriedal druhý, ktorý s prehľadom kontroloval Bayer Leverkusen. Po piatom góle hostí sa zápas už v podstate len dohrával a domáci sú asi radi, že rozhodca nenadstavoval ani minútu. Výhra Leverkusenu je tak plne zaslúžená a len potvrdila jeho skvelú formu. Vďaka tretej výhre za sebou sa hostia posúvajú už na priebežné piate miesto, domáci zostanú na jedenástom mieste.

90

Koniec zápasu.

90

Krásny nákop spred vlastnej šestnástky našiel za obranou Holtmanna, ten ale symbolicky podtrhol dnešný výkon Mainzu, keď chcel kľučkou obísť Hradeckého a pritom si loptu odkopol za bránkovú čiaru.

89

Žltú kartu za zásah lakťom do tváre Baumgartlingera vo vzdušnom súboji dostáva Leonardo Barreiro (1. FSV Mainz 05).

88

Napokon ale nie je nutné ani ošetrenie, krívajúci Bellarabi sa vracia do hry. Po rohovom kope pálil z hranice šestnástky Weiser, lopta letí pod strechu tribúny za bránou.

87

Niakhaté čistým sklzom vypichol loptu Bellarabimu, ten ale pri tomto sklze veľmi nepekne spadol a ostáva ležať na trávniku.

86

Fanúšikovia domácich napriek nepriaznivému skóre a evidentnému hernému trápeniu domácich neúnavne fandia i v závere zápasu. Na trávniku medzi tým prebieha ďalšia nekonečná kombinácia Leverkusenu.

84

Center z rohového kopu našiel v strede pokutového územia úplne voľného Alaria, ktorý ale namieril len do stredu domácej brány. Brankár Müller loptu bez problémov chytil.

84

Baumgartlinger poslal nepresnú malú domov svojmu brankárovi, Hradecky ale dobre prečítal hru a skorým vybehnutím odkopol loptu pred napádajúcim Matetom.

83

Mainz trochu ožil a zatlačil hostí k ich šestnástke, vrchol útočnej aktivity domácich ale bola tečovaná strela Quaisona, ktorá skončila v rukaviciach brankára hostí Hradeckého.

82

Striedajúci Alario sa okamžite zapojil do hry, jeho prienik po pravom krídle ale skončil za bránkovou čiarou.

81

Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Julian Brandt, prichádza Lucas Alario.

80

Hostia znovu kombinujú s loptou v strede poľa. Domáci už chcú mať toto dnešné trápenie za sebou a ani ich veľmi nenapádajú.

78

Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Wendell, prichádza Tin Jedvaj.

77

S centrom si ale bez väčších problémov poradil brankár hostí Hradecky. Svojou rozohrávkou ale len daroval loptu domácim.

76

Bailey trafil vo vzduchu nohu Holtmanna. Domáci tak získavajú priamy kop zo zaujímavej pozície.

75

Hostia prenechali v posledných minútach iniciatívu domácim, ich útoky sú ale úplne jalové a okrem niekoľkých centrov, ktoré bez problémov odvrátila obrana hostí, neviedli k ničomu.

74

Rohový kop bez problémov odhlavičkoval Aránguiz. Následný Brosinského dlhý aut doskákal pomedzi niekoľkých hráčov až k Tahovi, ktorý loptu odkopol.

73

Center z priameho kopu domácich odhlavičkoval na rohový kop Sven Bender. Aspoň malá šanca pre domácich...

72

Zápas už nemá absolútne žiadne tempo. Domáci sa zmierili s prehrou a hostia už sa nikam neponáhľajú.

71

Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Jean-Paul Boëtius, prichádza Gerrit Holtmann.

70

Domácim sa jednoducho dnes vôbec nedarí. Gbamin trafil pri rozohrávke Vollanda a za loptou sa dral Bailey, pred ním napokon loptu chytil domáci brankár.

69

Hostia si dovoľujú skutočne veľa. Sven Bender a Wendell si narazili loptu s Hradeckým a napokon sám Hradecky obišiel kľučkou napádajúceho Matetu.

67

Z tribún sa ozýva piskot, Quaison totiž nedokázal spracovať ľahkú prihrávku na ľavej strane a lopta mu odskočila do autu.

66

Domáci vypadajú tak, že keby mohli, tak by sa na zápas už vykašľali. V druhom polčase sa nedostali vôbec k ničomu, naopak hra hostí vypadá, akoby prebiehal simulovaný zápas na tréningu.

64

64. Julian Brandt (LEV) - 1:5

64

Bayer Leverkusen dal gól!

JULIAN BRANDT si narazil loptu pred šestnástkou Mainzu s Vollandom a nabehol si medzi stredných obrancov. Sám pred brankárom Müllerom už nezaváhal a prízemnou strelou k ľavej tyči strelil svoj druhý gól v zápase.

64

Hosťom to ale asi nevadí. Znovu obrali domácich o loptu a znovu kombinujú na útočnej polovici.

63

Bailey zachytil ďalšiu rozohrávku domácich a vysunul na pravej strane Bellarabiho, ktorý ale trafil len vlastného spoluhráča.

62

Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Kai Havertz, prichádza Julian Baumgartlinger.

61

Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Aarón, prichádza Karim Onisiwo.

61

Žltú kartu za okopávanie Aránguiza dostáva Robin Quaison (1. FSV Mainz 05).

60

Domáci znovu stratili loptu pri rozohrávke a opäť z toho takmer bola nebezpečná príležitosť hostí. Vollandov oblúčikom na voľného Brandta ale na poslednú chvíľu chytil brankár domácich Müller.

59

Stále bezo zmeny. Hostia si vylepšujú štatistiku v držaní lopty, tentokrát na vlastnej polovici.

57

Hra sa v porovnaní s prvým polčasom výrazne upokojila a hlavne hostia sa vôbec neponáhľajú do rýchlych útokov.

56

Hostia i po striedaní domácich pokračujú v hre, ktorú predvádzali doteraz v druhom polčase, a vo veľkej pohode kombinujú na polovici domácich.

55

Striedanie v tíme 1. FSV Mainz 05: z ihriska odchádza Pierre Malong, prichádza Jean-Philippe Gbamin.

55

Hostia ale namiesto rýchleho protiútoku prešli len do postupnej kombinácie, čo dalo domácim možnosť sa vrátiť a zastaviť túto akciu.

54

Domáci majú prvýkrát v druhom polčase loptu dlhšie pod kontrolou. Po nepresnej prihrávke Matetu pred pokutovým územím hostí ju ale opäť stratili a musia bežať naspäť do obrany.

53

Ďalší Baileyho center letel do pokutového územia domácich na Vollanda, pred ním ale loptu chytil brankár Müller.

52

Tah stratil loptu v súboji s Matetom, hosťujúci obranca ale svoju chybu napravil a získal loptu späť.

51

Leverkusen je vo veľkej pohode. Naďalej kontroluje loptu, a tým pádom i hru.

50

50. Leon Bailey (LEV)

50

Müller však vyhodil loptu len na hostí, ktorý okamžite zaútočili. Bellarabi krásnym oblúčikom za obranu našiel Baileyho, ktorý pred vybiehajúcim brankárom domácich poslal loptu tesne mimo jeho bránu.

49

Domáci získali loptu, Boëtius ju ale po súboji s Aránguizom opäť stratil. Potom sa dostal k centru Bailey, loptu ale na zemi zastavil brankár domácich Müller.

48

Presing domácich zatlačil hostí pred vlastné pokutové územie, loptu ale hostia udržali i naďalej. Domáci sa od začiatku polčasu ešte ani len poriadne nedostali k lopte.

47

Hostia hneď na začiatku polčasu získali loptu a svojou kombináciou sa usadili na útočnej polovici.

46

Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnym striedaniam.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 21:32.
Leverkusen predviedol v prvom polčase neuveriteľne efektívny výkon a takmer všetky svoje gólové príležitosti premenil na gól. Domáci totiž predviedli vo svojej obrane doslova deň otvorených dverí a hostia si chvíľami robili v domácej obrane, čo sa im zachcelo. Útoky Mainzu neboli ani zďaleka tak priamočiare, i tak ale mali dostatok šancí na to, aby strelili viac ako jeden gól. V druhom polčase však budú musieť domáci výrazne pridať smerom dopredu a rozhodne zlepšiť hru v obrane, ak chcú dnes pomýšľať na body. Dúfajme teda, že podobne skvelý futbal uvidíme i v druhom polčase.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Z ničoho nič sa dostali domáci do veľkej šance! Malongova strela zo strednej vzdialenosti sa odrazila od obrancu Leverkusenu priamo na nohu nabiehajúceho Quaisona, ktorý ale v skvelej pozícii namieril mimo Hradeckého bránu.

45

Bude sa hrať ešte jednu minútu.

44

Z tribún sa začína ozývať piskot a nie je sa čo diviť. Hostia takmer všetky gólové príležitosti premenili na góly.

43

43. Karim Bellarabi (LEV) - 1:4

43

Bayer Leverkusen dal gól!

Nedáš, dostaneš! Brandt udržal loptu v súboji s Brosinským a prihral na pravú stranu KARIMOVI BELLARABIMU, ktorý z rohu šestnástky trafil krásnou prízemnou strelou k vzdialenejšej tyči.

42

Aarón vystrelil zo strednej vzdialenosti a aj keď sa pri strele pošmykol, tak trafil brvno brány Leverkusenu!

41

Pomohol im ale Bailey, ktorý zbytočne stratil loptu pred pokutovým územím. Našťastie pre hostí dobre zasiahol za ním stojaci Sven Bender.

40

Domáci po dlhej dobe kombinovali na útočnej polovici, hostia ich ale dobre pokrývali, a tak sa nedostali ani k centrom, ani k streleckému zakončeniu.

38

Frustrácia domácich sa teraz prejavila naplno. Po bežnom súboji v strede poľa vypukla obrovská šarvátka, kde boli najaktívnejšími Pierre Malong (1. FSV Mainz 05) a Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen). Obaja dostali žlté karty a po upokojení vášní bude hra pokračovať.

38

Domáci budú musieť niečo robiť so svojou obrannou hrou, pretože za polhodinu hry inkasovali tri góly a hostia prechádzajú do útoku s obrovskou ľahkosťou.

37

Ďalšia krásna akcia hostí! Bailey elegantne obišiel Bella a vysunul do samostatného úniku Vollanda, ktorý ale v šestnástke poslal loptu tesne mimo domácu bránu.

36

Držanie lopty: 38 % : 62 %
Strely: 8:11

35

Teraz sa hostia postupne vrátili dozadu a do kombinácie sa zapojil i brankár Hradecky. Loptu ale naďalej držia a prechádzajú na útočnú polovicu.

34

Leverkusen hrá vo veľkej pohode. Hostia si krásne prihrávajú na útočnej polovici a nepúšťajú domácich vôbec k lopte.

33

Aarónov center z rohu odhlavičkoval Havertz, protiútok hostí ale zastavil faul Weisera na Boëtiusa.

32

Quaison sa snažil prekľučkovať po ľavej strane, Sven Bender mu ale loptu odkopol za bránkovú čiaru.

30

30. Julian Brandt (LEV) - 1:3

30

Bayer Leverkusen dal gól!

Krásna akcia hostí! Bailey vysunul JULIANA BRANDTA, ktorý si narazil loptu pred šestnástkou s Vollandom a následne sám pred brankárom Müllera nezaváhal. Prízemnou strelou k pravej tyči strieľa tretí gól Leverkusenu.

30

Bailey zachytil ďalšiu mizernú rozohrávku a prihrávkou už skoro z bránkovej čiary našiel z druhej vlny nabiehajúceho Bellarabiho. Ten si loptu spracoval a následne trafil brvno domácej brány!

29

Domáci na nič nečakali. Hack našiel nákopom nabiehajúceho Quaisona, ktorý prihral cez obrancu Matetovi a ten z prvej vystrelil. Lopta sa pomaly dokotúľala mimo bránu hostí.

28

Hradecky rozohral veľmi riskantne na Wendella, pod tlakom napádajúcich protihráčov ale napokon úspešne. Brandt ale loptu stratil na útočnej polovici.

27

Domáci útok ale pokračoval. Aarónov center zľava odhlavičkoval Tah.

26

K lopte sa v strede poľa dostal Boëtius, ktorý sa mohl dostať do rýchleho protiútoku. Namiesto priamočiareho behu k bráne ale začal zbytočne kľučkovať a loptu stratil.

25

Brandt sa snažil predrať do šestnástky Mainzu z ľavej strany, loptu mu ale odkopol do autu Bell.

23

Bellarabi centroval z pravej strany, Hack ale zastavil loptu letiacu na Vollanda. Domáci však nemohli prejsť do rýchlej protiakcie, pretože obrana Leverkusenu bola veľmi rýchlo pripravená na vlastnej polovici.

22

Hostia sa snažia tentokrát nedopustiť, aby sa domáci dostali po inkasovanom góle rýchlo do hry. Snažia sa upokojiť hru prihrávkami medzi vlastnými obrancami.

20

20. Kai Havertz (LEV) - 1:2

20

Bayer Leverkusen dal gól!

Hostia sa opäť dostávajú do vedenia! Domáci znovu zbytočne stratili loptu v strede poľa a Brandt, ktorý ju získal, si ju potiahol až k šestnástke. Tam našiel presnou prihrávkou do druhej vlny KAIA HAVERTZA, ktorý strelou z prvej trafil presne k pravej tyči do protipohybu brankára Müllera.

19

Tempo zápasu po prvých 10 minútach, v ktorých sme videli dva góly, výrazne opadlo. Ani jeden z tímov teraz nie je schopný podržať dlhšiu dobu loptu na svojich kopačkách.

18

Po Brandtovom centri sa k strele zo strednej vzdialenosti dostal Aránguiz, bránu Müllera ale minul.

18

Havertz peknou prihrávkou pomedzi obrancov našiel nabiehajúceho Baileyho, ktorého prízemná strela skončila tesne mimo.

17

Strely: 6:5
Strely na bránu: 2:2

16

Hostia sa postupnou kombináciou dostali k šestnástke domácich. Akciu zakončil strelou z cca 20 metrov Brandt, loptu ale poslal nad bránu domácich.

15

Po ďalšej útočnej akcii hostí sa dostal na hranici šestnástky k zakončeniu z otočky Volland, Müller si ale s jeho prízemnym pokusom bez problémov poradil.

14

Baileyho center nebol príliš podarený, vybiehajúci brankár Müller ho ale minul a tak sa k hlavičke dostal Sven Bender. Našťastie pre domáceho brankára skončila hlavička mimo.

13

Po Hradeckého odkope fauloval domáci obranca Vollanda, hostia tak získavajú priamy kop.

12

Aarónov center z rohového kopu odhlavičkoval Volland a následný pokus o vrátenie lopty do šestnástky skončil vysoko nad Hradeckého bránou.

11

Aarónov center z ľavej strany odhlavičkoval na rohový kop Tah.

10

Zápas sa hrá od začiatku vo vysokom tempe. Mateta zachytil prihrávku v strede poľa a okamžite vyslal do nábehu Brosinského, ktorý si ale loptu potiahol až príliš do ľavej strany, a tam o ňu prišiel.

9

9. Robin Quaison (MAI) - 1:1

9

Mainz dal gól!

Domáci bleskovo odpovedajú! Center z rohového kopu predĺžil na zadnú tyč Hack a ROBIN QUAISON, ktorý sa odtrhol od svojho strážcu, loptu bez problémov dorazil do odkrytej brány.

8

Domácim sa dvakrát podarilo zachytiť rozohrávku hostí, získali z toho ale len jeden roh. Brosinského center za bránkovú čiaru zrazil Wendell.

7

Domáci sa pokúsili o okamžitú odpoveď. Barreiro sa uvoľnil na ľavej strane a svojou strieľanou prihrávkou našiel v strede pokutového územia Quaisona, ktorého strelu však zablokoval Sven Bender.

5

5. Wendell (LEV) - 0:1

5

Bayer Leverkusen dal gól!

Hostia z prvého nebezpečného útoku otvárajú skóre! Heck stratil zbytočne loptu a Volland v rýchlom protiútoku našiel na zadnej tyči úplne voľného Bellarabiho, ktorý namieril do protipohybu brankára Müllera. Gól ale nie je pripísaný jemu, pretože WENDELL loptu dorazil do brány pred bránkovou čiarou.

3

Mateta bol na konci ďalšieho rýchleho protiútoku, tentokrát ale stál v ofsajde. Hradecky následne úplne pokazil rozohrávku a loptu kopol priamo do autu.

2

Po nepresnom prenesení hry Baileyho o loptu prišli. Domáci tak prešli okamžite do rýchleho protiútoku. Aarón krásnou prihrávkou cez celú šestnástku našiel Matetu, ktorého strelu po zemi vychytal prvým skvelým zákrokom večera brankár Leverkusenu Hradecky.

1

Výkop zápasu mali hostia, ktorí od vlastných obrancov zakladajú prvý postupný útok.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Oba týmy práve nastupujú na hraciu plochu. Domáci Mainz bude hrať v pestrofarebných šachovnicových dresoch, hostia v čiernych s červeným pruhom cez hruď.
Úvodné zostavy:

1. FSV Mainz 05: F. Müller – Brosinski, Bell (C), Hack, Aarón – Malong, Niakhaté, Boëtius, Barreiro – Mateta, Quaison.
Náhradníci: Zentner – Gbamin, Holtmann, Maxim, Onisiwo, Öztunali, Ujah.

Bayer Leverkusen: Hradecky – Weiser, Tah, S. Bender, Wendell – Havertz, Aránguiz, Brandt – Bellarabi, Volland (C), Bailey.
Náhradníci: R. Özcan – Alario, Baumgartlinger, Dragović, Jedvaj, Kohr, Paulinho.

Rozhodca: Schröder – Neitzel-Petersen, Gorniak.
Tieto dva tímy sa v Bundeslige spolu stretli 25krát a vzájomná bilancia je pomerne vyrovnaná. Mainz vyhral 10 zápasov, Leverkusen 11 a 4 zápasy sa skončili remízou. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhral Leverkusen doma 1:0.
Bayer Leverkusen

Hostia sa po nevydarenej prvej časti sezóny v posledných kolách výrazne zdvihli a posunuli sa až na siedme miesto, o bod za šiesty Wolfsburg, ktorý drží poslednú pohárovú pozíciu. Môže za to hlavne skvelá forma v posledných zápasoch, keď z posledných deviatich zápasov prehrali len dva a z posledných piatich dokonca štyri vyhrali. V poslednom zápase Bayer doma zdolal Bayern Mníchov 3:1, takže Leverkusen je skutočne rozbehnutý. V bilancii zápasov vonku ale patrí medzi priemer ligy, keď z desiatich zápasov na cudzích ihriskách priviezol domov len 14 bodov. Posledné dva zápasy vonku ale vyhral, takže je možné, že i tento negatívny trend už Leverkusen zvrátil. Na potvrdenie si budeme musieť počkať na výsledok dnešného zápasu.

Posledných 5 zápasov:
Schalke – Leverkusen 1:2
Leverkusen – Hertha 3:1
Leverkusen – Mönchengladbach 0:1
Wolfsburg – Leverkusen 0:3
Leverkusen – Bayern Mníchov 3:1
1. FSV Mainz 05

Domáci tím sa nachádza v pokojnom strede tabuľky na 11. mieste, odkiaľ má kvôli bodovému odstupu 12. Schalke bližšie k pohárovým pozíciám ako k zostupu. Po sérii štyroch zápasov bez prehry predviedol Mainz v nedeľu mizerný výkon v Augsburgu a prehral hladko 0:3, rozhodne tak domáci majú čo naprávať. Smerom dopredu to je ale v tejto sezóne zatiaľ celkom bieda. 22 strelených gólov znamená, že za Mainzom sú v tejto bilancii len tímy, ktoré sú na posledných troch priečkach. Pozitívom pred dnešným zápasom ale je, že Mainz patrí doma k lepším tímom Bundesligy. V 10 domácich zápasoch získal 16 bodov a patrí mu v tejto tabuľke siedma priečka.

Posledných 5 zápasov:
Mainz – Frankfurt 2:2
Hoffenheim – Mainz 1:1
Stuttgart – Mainz 2:3
Mainz – Norimberg 2:1
Augsburg – Mainz 3:0
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu 1. FSV Mainz 05 – Bayer Leverkusen, ktorý otvorí program 21. kola nemeckej Bundesligy. Stretnutie sa začne o 20:30.

1. FSV Mainz 05 – Bayer Leverkusen

1:5

koniec (1:4)

Späť na online

Góly: 9. Quaison – 5. Wendell, 20. Havertz, 30. Brandt, 43. Bellarabi, 64. Brandt

Karty:   38. Malong (MAI), 61. Quaison (MAI), 89. Barreiro (MAI) – 38. Bellarabi (LEV)

Držení míče: 32 % : 68 %.
Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 7:9. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 13:5.

1. FSV Mainz 05: F. Müller – Brosinski, Bell (C), Hack, Aarón (61. Onisiwo) – Malong (55. Gbamin), Niakhaté, Boëtius (71. Holtmann), Barreiro – Mateta, Quaison.
Náhradníci: Zentner – Gbamin, Holtmann, Maxim, Onisiwo, Öztunali, Ujah.

Bayer Leverkusen: Hradecky – Weiser, Tah, S. Bender, Wendell (78. Jedvaj) – Havertz (62. Baumgartlinger), Aránguiz, Brandt (81. Alario) – Bellarabi, Volland (C), Bailey.
Náhradníci: R. Özcan – Alario, Baumgartlinger, Dragović, Jedvaj, Kohr, Paulinho.

Rozhodca: Schröder – Neitzel-Petersen, Gorniak