Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

1. FSV Mainz 05 – Bayer Leverkusen

1:5

koniec (1:4)

08.02.2019, 20:30 • OPEL ARENA, Mainz • 21. kolo • Michal Sadlek

Tipsport: 4.13 4.12 1.85

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:26:09)
Držanie lopty: 32 % : 68 %.
Strely na bránu: 2:7. Strely mimo: 7:9. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 13:5.
Skóre 1:5 hovorí za všetko. Ofenzívny prvý polčas vystriedal druhý, ktorý s prehľadom kontroloval Bayer Leverkusen. Po piatom góle hostí sa zápas už v podstate len dohrával a domáci sú asi radi, že rozhodca nenadstavoval ani minútu. Výhra Leverkusenu je tak plne zaslúžená a len potvrdila jeho skvelú formu. Vďaka tretej výhre za sebou sa hostia posúvajú už na priebežné piate miesto, domáci zostanú na jedenástom mieste.

90

Koniec zápasu.

90

Krásny nákop spred vlastnej šestnástky našiel za obranou Holtmanna, ten ale symbolicky podtrhol dnešný výkon Mainzu, keď chcel kľučkou obísť Hradeckého a pritom si loptu odkopol za bránkovú čiaru.

89

Žltú kartu za zásah lakťom do tváre Baumgartlingera vo vzdušnom súboji dostáva Leonardo Barreiro (1. FSV Mainz 05).

88

Napokon ale nie je nutné ani ošetrenie, krívajúci Bellarabi sa vracia do hry. Po rohovom kope pálil z hranice šestnástky Weiser, lopta letí pod strechu tribúny za bránou.

87

Niakhaté čistým sklzom vypichol loptu Bellarabimu, ten ale pri tomto sklze veľmi nepekne spadol a ostáva ležať na trávniku.

86

Fanúšikovia domácich napriek nepriaznivému skóre a evidentnému hernému trápeniu domácich neúnavne fandia i v závere zápasu. Na trávniku medzi tým prebieha ďalšia nekonečná kombinácia Leverkusenu.

84

Center z rohového kopu našiel v strede pokutového územia úplne voľného Alaria, ktorý ale namieril len do stredu domácej brány. Brankár Müller loptu bez problémov chytil.

84

Baumgartlinger poslal nepresnú malú domov svojmu brankárovi, Hradecky ale dobre prečítal hru a skorým vybehnutím odkopol loptu pred napádajúcim Matetom.

83

Mainz trochu ožil a zatlačil hostí k ich šestnástke, vrchol útočnej aktivity domácich ale bola tečovaná strela Quaisona, ktorá skončila v rukaviciach brankára hostí Hradeckého.

82

Striedajúci Alario sa okamžite zapojil do hry, jeho prienik po pravom krídle ale skončil za bránkovou čiarou.

81

Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Julian Brandt, prichádza Lucas Alario.

80

Hostia znovu kombinujú s loptou v strede poľa. Domáci už chcú mať toto dnešné trápenie za sebou a ani ich veľmi nenapádajú.

78

Striedanie v tíme Bayer Leverkusen: z ihriska odchádza Wendell, prichádza Tin Jedvaj.

77

S centrom si ale bez väčších problémov poradil brankár hostí Hradecky. Svojou rozohrávkou ale len daroval loptu domácim.

76

Bailey trafil vo vzduchu nohu Holtmanna. Domáci tak získavajú priamy kop zo zaujímavej pozície.

75

Hostia prenechali v posledných minútach iniciatívu domácim, ich útoky sú ale úplne jalové a okrem niekoľkých centrov, ktoré bez problémov odvrátila obrana hostí, neviedli k ničomu.

1. FSV Mainz 05 – Bayer Leverkusen

1:5

koniec (1:4)

Späť na online

Góly: 9. Quaison – 5. Wendell, 20. Havertz, 30. Brandt, 43. Bellarabi, 64. Brandt

Karty:   38. Malong (MAI), 61. Quaison (MAI), 89. Barreiro (MAI) – 38. Bellarabi (LEV)

Držení míče: 32 % : 68 %.
Střely na branku: 2:7. Střely mimo: 7:9. Rohy: 4:4. Ofsajdy: 5:2. Fauly: 13:5.

1. FSV Mainz 05: F. Müller – Brosinski, Bell (C), Hack, Aarón (61. Onisiwo) – Malong (55. Gbamin), Niakhaté, Boëtius (71. Holtmann), Barreiro – Mateta, Quaison.
Náhradníci: Zentner – Gbamin, Holtmann, Maxim, Onisiwo, Öztunali, Ujah.

Bayer Leverkusen: Hradecky – Weiser, Tah, S. Bender, Wendell (78. Jedvaj) – Havertz (62. Baumgartlinger), Aránguiz, Brandt (81. Alario) – Bellarabi, Volland (C), Bailey.
Náhradníci: R. Özcan – Alario, Baumgartlinger, Dragović, Jedvaj, Kohr, Paulinho.

Rozhodca: Schröder – Neitzel-Petersen, Gorniak