Menu

Futbal

Anglická Premier League

Arsenal FC – AFC Bournemouth

5:1

koniec (2:1)

27.02.2019, 20:45 • Emirates Stadium, Londýn • 28. kolo • Miroslav Kováčik

Tipsport: 1.41 5.21 7.93

Futbalisti londýnskeho Arsenalu zdolali v dnešnom zápase najvyššej anglickej súťaže Bournemouth jednoznačne 5:1. Po zmene strán sa presadil Laurent Koscielny a ďalšie presné zásahy si pripísali na konto obávaní domáci kanonieri Pierre-Emerick Aubameyang a Alexandre Lacazette. Zverenci Unaia Emeryho potvrdili dobrú formu a ideálnym spôsobom sa naladili pred víkendovým derby proti Tottenhamu. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:38:50)

90+3

Koniec zápasu.

90+2

V záverečnej minúte zápasu mali hostia ešte výhodu priameho kopu. Jeho exekútorom bol Diego Rico, ale trafil len pripravený domáci múr. Bournemouth ešte zrejme stihne zahrať rohový kop.

90+1

Hra sa teraz odvíja najmä v strede ihriska. Zdá sa, že viac gólov v dnešnom dueli už neuvidíme. Každopádne, spokojnejší je Arsenal, ktorý si pripíše do tabuľky cenné tri body a udrží si štvrté miesto tabuľky.

90

Laurent Koscielny poriadne kríva a myslím si, že teraz je na trávniku úplne zbytočne. Hlavný rozhodca pridáva k druhému polčasu ešte 120 sekúnd, čo by Arsenal pokojne dohral aj v desiatich hráčoch.

89

S veľmi sebazaprením vstupuje Laurent Koscielny späť na hraciu plochu. Unai Emery už nemôže striedať, no v tomto momente by bolo zrejme rozumnejšie, aby Francúz ostal mimo trávnika a nezhoršoval zranenie.

88

Tak toto je veľmi nepríjemný moment pre Arsenal. Za rozhodnutého stavu išiel Laurent Koscielny do súboja s Joshuom Kingom a následne sa chytil za svoje problémové pravé koleno. Vyzerá to tak, že sa znovu zranil.

87

Matteo Guendouzi mal veľa priestoru v šestnástke hostí, chcel vystrelil k ľavej žrdi, ale napokon jeho pokus dokázal zblokovať Nathaniel Clyne. Na siedmy gól dnešného duelu si tak musíme ešte počkať.

86

Hostia sa nedokázali presadiť, pretože center od rohovej zástavky upratal do bezpečia Matteo Guendouzi. Onedlho bol faulovaný Lucas Torreira, a tak pri lopte zostanú zverenci Unaia Emeryho.

85

Andrew Surman našiel pekným centrom Joshuu Kinga. Jeho zakončenie smerovalo na striedajúceho Sama Surridga, ale tesne pred ním upratal loptu na rohový kop elitný domáci stopér Laurent Koscielny.

84

Matteo Guendouzi poslal pekný dlhý pas na francúzskeho útočníka Alexandra Lacazetta. Ten si dokázal spracovať loptu medzi obrancami súpera, ale v rozlete ho zastavil verdikt postranného rozhodcu.

83

Alexandre Lacazette si nabehol na pekný center z ľavej strany. Zakončoval volejom, ale loptu nasmeroval vysoko nad bránu Artura Boruca. Poliak dnes síce nechytil nič navyše, ale ťažko ho z niečoho viniť.

81

Začala sa záverečná desaťminútovka zápasu. Arsenal svojim dnešným výkonom potvrdil, že bude veľkým súperom Manchestru United v boji o elitnú štvorku. Vedú však aj červení diabli, v paralelnom dueli na ihrisku Crystalu Palace.

80

Avizované striedanie hostí je v tejto chvíli realitou. Odchádza špilmacher mužstva Ryan Fraser, čo je istým spôsobom znakom kapitulácie hostí. Na jeho miesto prichádza s číslom 44 Sam Surridge.

79

Lys Mousset vrátil hostí do hry po polhodine hry, ale jeho gól Bournemouthu rozhodne na body stačiť nebude. Teraz sa francúzsky útočník ocitol v ofsajde, a tak je tu priestor na posledné striedanie.

78

78. Alexandre Lacazette (ARS) - 5:1

78

Arsenal FC dal gól! Výhodu priameho kopu z výhodnej pozície domáci dokonale zužitkovali. Loptu si postavil striedajúci ALEXANDRE LACAZETTE, poslal ju pekne ponad múr a dokázal skórovať. Artur Boruc si siahol na loptu, ale na ceste do siete jej nezabránil.

77

Charlie Daniels to teraz poriadne prehnal a doslova vletel do Lucasa Torreiru. Dovolím si tvrdiť, že po súboji dvoch hráčov s číslom jedenásť sa pokojne mohla udeliť aj červená karta. Táto bola minimálne oranžová.

75

Do konca zostáva ešte štvrťhodina, no mám pocit, akoby sa zápas už len dohrával. Najmä hostia by zrejme už radi uvítali záverečný hvizd. Ich nelichotivá séria z ostatných dní bude mať londýnskej pokračovanie.

74

Bournemouth sa ani tentokrát nedokázal presadiť a po nepresnom centri bude nasledovať len odkop brankára Bernda Lena. Ten dnes nemal veľa práce, raz inkasoval, no vyznamenal sa pri šanca Ryana Frasera.

73

Striedajúci Diego Rico centroval z ľavej strany, ale loptu odvrátil Sokratis Papastathopoulos. Následne akcia hostí pokračovala a po ďalšom zblokovanom centri bude nasledovať rohový kop.

72

Striedania nám teraz trošku rozkúskovali dianie na ihrisku. Alexandre Lacazette je po príchode na trávnik veľmi aktívny, ale tentokrát sa nedokázal presadiť proti sformovanej obrane hostí.

71

V rýchlom slede tu máme ďalšie striedanie, tentokrát na strane Arsenalu. Pierre-Emerick Aubameyang strelil svoj šestnásty gól v sezóne, a tak môže spokojne opustiť trávnik. Na jeho miesto prichádza Denis Suárez.

70

Druhé striedania na strane hostí. Eddie Howe posiela na trávnik Diega Rica. Naopak, na lavičku náhradníkov smeruje Adam Smith, ktorý mal veľký podiel na druhom strelenom góle domáceho tímu.

69

Hlavný rozhodca udelil ďalšiu žltú kartu. Jej adresátom je Lucas Torreira, ktorý pri postrannej čiare poslal na trávnik Adama Smitha. Navyše, Bournemouth bude mať výhodu dobrého priameho kopu.

67

Bernd Leno si pripisuje ďalší úspešný zákrok na svoje konto. Joshua King pálil spoza šestnástky, jeho strelecký pokus smeroval pod brvno domácej svätyne, ale Nemec dokázal loptu vytesniť na rohový kop.

66

Arsenal sa po rozohraní rohového kopu usadil pred šestnástkou súpera. Na trošku nevýraznú kombináciu sa už akoby nemohol pozerať Matteo Guendouzi, ale jeho zakončenie skončilo iba na tribúne.

65

65. Alexandre Lacazette (ARS)

65

Alexandre Lacazette sa hneď po niekoľkých sekundách dostal do zakončenia. Dostal dobrú loptu medzi obrancov hostí, tiesnený Nathanom Akém dokázal vystreliť, ale brankár Artur Boruc vyrazil loptu na roh.

64

Druhé striedania na strane Arsenalu. Na záverečnú polhodinu vybehne na trávnik francúzsky útočník Alexandre Lacazette. Naopak, za veľkého potlesku domácich fanúšikov končí v zápase Henrich Mchitarjan.

63

Pekná akcia domácich hráčov. Mesut Özil prízemnou prihrávkou z ľavej strany našiel nabehnutého Alexa Iwobiho, ale ten z náročnej pozície trafil len bočnú sieť. Nasleduje tak odkop od bránky Artura Boruca.

62

Arsenal kontroluje priebeh zápasu. Drží loptu na svojich kopačkách a ani v prípade hosťujúceho tímu nevidíme žiadne aktívne napádanie. Bournemouth sa zrejme už s zmieril s dnešnou porážkou.

61

Domáci futbalisti znovu pohrozili. Lucas Torreira to mal pripravené na strelu spoza šestnástky, ale ešte hľadal nabiehajúceho Carla Jenkinsona. Jeho center napokon upratal na rohový kop Nathaniel Clyne.

60

Hodinu zápasu nám ukončilo nedovolené postavenie Ryana Frasera. Ten bol za obrannou líniou súpera ešte predtým ako dostal prihrávku od svojho spoluhráča. Rozohrávať tak bude jeden zo stopérov Arsenalu.

59

59. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS) - 4:1

59

Arsenal FC dal gól! Zrejme je rozhodnuté, konečne sa dočkal aj gabonský kanonier PIERRE-EMERICK AUBAMEYANG. Henrich Mchitarjan mu adresoval krásnu kolmú prihrávku medzi obrancov, následne domáci kanonier obišiel Artura Boruca a upratal loptu do siete.

58

Prvýkrát vstupuje do diania na trávniku aj španielsky kouč Unai Emery. Na hraciu plochu prichádza Alex Iwobi, ktorý trošku prekvapujúco chýbal v základnej zostave. Nahradzuje Seada Kolašinaca.

57

A mohlo byť znížené. Dan Gosling dostal veľa priestoru pred šestnástkou súpera, poriadne sa oprel do svojej strely a napokon trafil brvno domácej bránky. Bernd Leno nemal šancu, no zároveň mu pomohlo šťastie.

56

Eddie Howe pripravil svoje prvé dnešné striedanie. Jordon Ibe má pre dnešok odpracované a na hracej ploche ho nahradí Charlie Daniels. Uvidíme či hosťom toto striedanie pomôže a dočkáme sa zápletky.

55

Opäť sa črtala šanca pre domáci tím. Tentokrát z pravej strany zaútočil Henrich Mchitarjan, svojim pasom hľadal Pierra-Emericka Aubameyanga, respektíve Mattea Guendouziho, ale ani jeden nedokázal zakončiť.

54

Dobrá šanca na domácej strane. Pierre-Emerick Aubameyang dostal veľa priestoru na pravej strane, prízemným centrom našiel Mesuta Özila, ale bývalý nemecký reprezentant mieril len do brankára Artura Boruca.

53

Arsenal sa snaží získať väčšiu územnú prevahu, a tak kontrolovať priebeh stretnutia. Zatiaľ má veľmi dobre nakročené k tomu, aby si pripísal na konto ďalšie ligové víťazstvo na štadióne Emirates.

51

Po zákroku Adam Smitha mali domáci hráči výhodu rohového kopu. Mesut Özil priťukol loptu Henrichovi Mchitarjanovi, ten centroval z pravej strane, ale následná strela Lucasa Torreiru bola veľmi nepresná.

50

Arsenal chyboval v rozohrávke, ale Ryan Fraser zakončoval až príliš zbrklo. Nedôrazne vystrelil spoza šestnástky, pričom mieril len do miest, kde stál Bern Leno. Ten si pripisuje prakticky tréningový zákrok.

49

Joshua King sa nedokázal individuálne presadiť popri postrannej čiare. Nasledovať tak bude len vhadzovanie domáceho tímu. Londýnska réžia nám ešte raz ponúkla trošku šťastný gól francúzskeho obrancu.

48

Nedovolený zákrok na strane hostí. Ryan Fraser poslal na trávnik Lucasa Torreiru, ale všetko sa to udialo ešte v okolí stredového kruhu. Navyše, rozhodca Chris Kavanagh nemusel siahnuť do vrecka s kartami.

47

47. Laurent Koscielny (ARS) - 3:1

47

Arsenal FC dal gól! Skvelý vstup domácich hráčov do druhého dejstva. Mesut Özil posunul loptu do šestnástky Henrichovi Mchitarjanovi. Arménsky reprezentant prihrávkou pod seba našiel LAURENTA KOSCIELNEHO, ktorý s prispením pravej žrde prekonal Boruca.

46

Druhý polčas bol pred niekoľkými sekundami odštartovaný. Ako prvý sa dotkol lopty Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý čaká na svoj hviezdny moment. Ani Unai Emeryho, ani Eddie Howe neposlali na trávnik žiadneho striedajúceho hráča.

46

Začal sa druhý polčas.
Úvodné dejstvo dnešného duelu v Londýne máme za sebou. Domáci mali skvelý vstup do zápasu, keď už v 27. minúte viedli o dva góly. Najskôr skóroval Mesut Özil a následne sa asistenciou podieľal na presnom zásahu Henricha Mchitarjana. Komfortné vedenie Arsenalu ale dlho nevydržalo, pretože chybu Mattea Guendouziho o tri minúty neskôr potrestal Lys Mousset. Za stavu 2:1 sa začne druhý polčas o 21:45 hod.

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Lucas Torreira poslal center do šestnástky, ale dnes sa domácim pri hre vzduchom jednoducho nedarí. Obranca Bournemouthu je v tomto smere stopercentná a nepúšťa kanonierov k nebezpečným hlavičkám.

45

Henrich Mchitarjan vbehol do šestnástky súpera, ale veľmi dobrú prácu odviedol Ryan Fraser. Na začiatku dvojminútového nadstaveného času tak budú domáci futbalisti zahrávať ďalší rohový kop.

44

Sead Kolašinac centroval z ľavej strany. Pierre-Emerick Aubameyang sa snažil presadiť v hlavičkovom súboji cez hosťujúceho obrancu, ale ani tentokrát nebol Gabončan úspešný. Na svojom konte má v tejto sezóne už pätnásť ligových gólov.

43

Po dlhšej dobe musel zasahovať poľský brankár Artur Boruc. Po prihrávke Carla Jenkinsona zakončoval strelou z takmer nulového uhlu Matteo Guendouzi, ale brankár hostí loptu vyrazil na rohový kop.

42

Joshua King prenikol po ľavej strane, poslal prízemný center do šestnástky domáceho celku, ale našiel len pripraveného obrancu Laurenta Koscielneho. Francúz následne odkopol loptu do bezpečia.

40

Máme za sebou štyridsať minút dnešného duelu. Arsenal zatiaľ drží tesný náskok, ale rozhodne môže banovať zbytočnú chybu Mattea Guendouziho, z ktorej pramenil gólový moment Lysa Mousseta.

39

Domáci futbalisti mali k dispozícii rohový kop po zblokovanom centri Carla Jenkinsona. Po centri z ľavej strany zostal na trávniku Sokratis Papastathopoulos, ale ani tento raz sa pokutový kop nepíska.

38

Teraz sme boli svedkami niekoľkých ostrejších zákrokov najmä na domácich hráčov. Najskôr zostal na trávniku Lucas Torreira a o pár sekúnd neskôr aj po zákroku Nathaniela Clynea Matteo Guendouzi.

37

Akcia hostí sa úspešne neskončila. Jordon Ibe poslal center do šestnástky. Už sa zdalo, že sa Joshua King dokázal uvoľniť do streleckej pozície, ale ešte predtým sa pískal jeho útočný faul. Nórovi sa to zjavne nepáči.

36

Máme tu druhého potrestaného muža dnešného duelu. Je ním Sokratis Papastathopoulos, ktorý ostrým spôsobom atakoval Ryana Frasera v čase, keď prijímal prihrávku v strede poľa od svojho spoluhráča.

34

Pierre-Emerick Aubameyang rozvinul akciu domáceho tímu. Z ľavej strany chcel poslať center do šestnástky, ale trafil jedného z brániacich hráčov. Následne reklamoval ruku, ale hlavný arbiter penaltu nepíska.

33

Zrejme to bol anglický záložník Jordon Ibe, kto sa dostal k centru z pravej strany. Jeho center mal smerovať zrejme na Joshuu Kinga, ale našiel len pripravené rukavice nemeckého brankára Bernda Lena.

32

Hlavný rozhodca Chris Kavanagh prvýkrát siaha do svojho vrecka. Joshua King sa ocitol v súboji s Laurentom Koscielnym, snažil sa nafilmovať penaltový zákrok, ale namiesto toho dostal žltú kartu.

31

Arsenal sa snažil o okamžitú odpoveď. Pierre-Emerick Aubameyang bol na konci rýchlej domácej akcie, zakončoval z vnútra šestnástky súpera, ale jeden z hráčov Bournemouthu mu v páde zablokoval strelu.

30

30. Lys Mousset (BTH) - 2:1

30

Tím Bournemouth práve strelil gól! Hostia znižujú náskok súpera. Matteo Guendouzi spravil veľkú chybu, keď mu Dan Gosling zobral loptu pred šestnástkou Arsenalu. Následne ju posunul na osamoteného LYSA MOUSSETA, ktorý už nemal problém trafiť odkrytú bránu.

29

Carl Jenkinson si teraz nepotykal so spracovaním lopty, a tak budú vhadzovať hostia. Možno však konštatovať, že Arsenal zažíva vynikajúci vstup do zápasu, podobne ako vo víkendom dueli proti Southamptonu.

28

Futbalisti londýnskeho Arsenalu spravili ďalší dôležitý krok k tomu, aby zdolali Bournemouth na domácom ihrisku aj vo štvrtom meraní síl. Mužom zápasu je zatiaľ Mesut Özil s bilanciou jeden gól a jedna asistencia.

27

27. Henrich Mchitarjan (ARS) - 2:0

27

Arsenal FC dal gól! Domáci futbalisti potrestali zaváhanie hosťujúceho obrancu Adama Smitha. Jeho krížnu rozohrávku zachytil HENRICH MCHITARJAN, v šestnástke súpera si krásne vymenil loptu s Mesutom Özilom a následne zakončoval do prázdnej brány.

26

Veľmi dobrá práca Mesuta Özila v defenzíve. Najskôr zastavil bývalý nemecký reprezentant prienik Joshuu Kinga a následne ho fauloval Ryan Fraser. Domáca réžia nám ešte raz ponúkla výborný zákrok Bernda Lena.

25

Joshua King sa snažil presadiť po ľavej strane, ale prehnal to s dôrazom v súboji proti Laurentovi Koscielnemu. Ten tomu síce pridal trošku hereckého majstrovstva, ale určite išlo o nedovolený zákrok.

23

Máme za sebou polovicu prvého polčasu. Domáci hráči už hodnú chvíľu držia loptu na svojich kopačkách, ale kombinujú veľmi ďaleko od súperovej brány. Momentálne sledujeme trošku nudný úsek hry.

22

Pierre-Emerick Aubameyang sa snažil presadiť individuálne, ale v zhustenom priestore mal minimálnu šancu na úspech. Napokon to bol zrejme Dan Gosling, ktorý šikovne vložil nohu do jeho strely.

21

Holandský stopér Nathan Aké sa snažil dlhým pasom nájsť jedného z útočníkov hosťujúceho mužstva. Do lopty dal ale príliš veľa razancie, a tak skončila len v moci nemeckého brankára Bernda Lena.

20

Tentokrát mal prácu jeden z postranných rozhodcov. Ten si správne všimol, že gabonský útočník Pierre-Emerick Aubameyang bol v momente kolmej prihrávky v postavení mimo hry. Pri lopte tak zostanú hostia.

19

Obrovská šanca na strane hostí. Ako blesk z jasného neba sa ocitol za domácimi obrancami Ryan Fraser. Zakončoval prvým dotykom, ale Bernd Leno dobre vybehol a jeho strelu vyrazil. Následná strela Dana Goslinga bola zblokovaná.

18

Hostia mali výhodu priameho kopu po faule Laurenta Koscielneho na záložníka Jordona Ibeho. Namiesto centru do šestnástky, ale zvolili rozohrávku nakrátko, čo sa neukázalo byt dobrým riešením.

17

Bournemouth držal loptu na svojich kopačkách. Jeho rozohrávku sa snažil prekaziť Matteo Guendouzi, dostal sa až na úroveň brankára Artura Boruca, ale skúsený poľský brankár sa chyby vyvaroval.

16

Ďalšie zakončenie hostí. Tentokrát odviedol dobrú prácu na ľavej strane Ryan Fraser. Snažil sa už o desiatu gólovú asistenciu, ale po jeho centri hlavičkoval nórsky útočník Joshua King iba nad bránu Bernda Lena.

15

Úvodnú štvrťhodinu dnešného merania síl ukončila nájdená akcia hostí. Lys Mousset dostal priestor na ľavej strane, následne sa dostal k strele z hranice šestnástky Jordon Ibe, ale trafil len Nacha Monreala.

14

Nathan Aké je jednoznačne najzamestnanejším mužom doterajšieho priebehu zápasu. Tentokrát si poradil s centrom z ľavej strany, ktorý smeroval na Henricha Mchitarjana. Loptu hlavou poslal do rúk Artura Boruca.

13

Adam Smith zahral rukou, ale hlavný rozhodca ponechal domácim výhodu. Onedlho ale zverenci Unaia Emeryho prišli o loptu, a tak môže jednu z prvých útočných akcii hostí začať obranca Nathan Aké.

11

Arsenal prakticky nepožičiava loptu svojmu súperovi. Bournemouth sa ešte nedostal pred bránu, v ktorej dnes stojí namiesto Petra Čecha nemecký brankár Bernd Leno. Zatiaľ zasahovať nemusel.

10

Prevaha domáceho tímu v úvodnej desaťminútovke pokračuje ďalej. Arsenal zahrával už tretí rohový kop, ale ani teraz sa do zakončenia nedostal. Myslím, že to bol Chris Mepham, kto poslal loptu do bezpečia.

9

Arsenal dlhšie kombinoval na vlastnej polovici, čím akoby trošku uspal súpera. Následne zaútočil po ľavej strane, Sead Kolašinac posunul loptu na Henricha Mchitarjana, ale jeho zakončenie zmaril Nathan Aké.

8

Arsenal mal výhodu ďalšieho rohového kopu, tentokrát ho z pravej strany zahral Lucas Torreira. Jeho center smeroval na prvú žrď, ale jeho spoluhráči v červených dresoch sa do koncovky nedostali.

7

Domáci futbalisti mali k dispozícii rohový kop, pretože Nathan Aké zblokoval strelu Seada Kolašinaca z hranice šestnástky. Kanonieri sa rozhodli pre rozohrávku nakrátko, čo sa však neukázalo byť dobrým riešením.

6

Carl Jenkinson dostal šancu v základnej zostave. Teraz sa presadil po pravej strane, ale jeho následný center dokázala odvrátiť obranca hostí. Stopérom dobre vypomohol aj stredový záložník Dan Gosling.

5

Mesut Özil pred malou chvíľou zaznamenal svoj štvrtý gól v tomto ročníku najvyššej anglickej súťaže. Arsenal tak zatiaľ pokračuje vo výborných domácich výkonoch a rázne vykročil za udržaním štvrtej pozície.

4

4. Mesut Özil (ARS) - 1:0

4

Arsenal FC dal gól! Domáci futbalisti sa veľmi rýchlo dostávajú do vedenia. Skvelú prácu odviedol najmä Sead Kolašinac, ktorý parádnou kolmicou našiel MESUTA ÖZILA. Pred Nemcom sa otvoril voľný priestor a strelou z vnútra šestnástky prekonal Artura Boruca.

3

Sead Kolašinac centroval z ľavej strany. Po sérii odrazov lopty sa snažil predrať do zakončenia arménsky útočník Henrich Mchitarjan, ale v poslednej chvíli ho zastavil a loptu odkopol stopér Nathan Aké.

2

Prvé sekundy zápasu sa odohrali v pokojnom tempe. Hostia sa síce snažili o trošku vyššie napádanie rozohrávky Arsenalu, ale obrancovia v červených dresoch na čele s Laurentom Koscielnym si poradili.

1

Úvodný výkop dnešného zápasu mali hostia. Konkrétne sa oň postaral Ryan Fraser, jeden z najlepších hráčov Premier League, čo sa týka počtu asistencii. Už po 25 sekundách takmer chyboval Nathan Aké, ale Artur Boruc jeho krátku "malú domov" stihol vyriešiť.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Arsenal FC: Leno – Papastathopoulos, Koscielny (C), Monreal – Jenkinson, Guendouzi, Torreira, Kolašinac – Mchitarjan, Özil – Aubameyang.
Náhradníci: Čech – Mustafi, Alnaní, Denis Suárez, Iwobi, A. Lacazette, Ramsey.

AFC Bournemouth: Boruc – Clyne, Mepham, Aké, A. Smith – Ibe, Gosling, Surman (C), Fraser – Mousset, J. King.
Náhradníci: Begović – Rico, Daniels, Simpson, Taylor, Brooks, Surridge.

Rozhodcovia: Chris Kavanagh – Daniel Cook, Dan Robathan – Jonathan Moss.
Vážení diváci, vítam vás pri sledovaní textového prenosu z najvyššej anglickej futbalovej súťaže. Premier League dnes pokračuje šiestimi zápasmi 28. kola. My sa spoločne pozrieme na londýnsky štadión Emirates, kde domáci Arsenal privíta Bournemouth.

ARSENAL FC

Futbalistom Arsenalu patrí v tabuľke pribežné štvrté miesto so ziskom 53 bodov. Kanonieri vyhrali štyri z predošlých piatich ligových duelov, pričom nebodovali len na pôde Manchestru City. V domácom prostredí sa im mimoriadne darí. V úvodnom kole síce takisto nestačili na Citizens, ale následne stratili v trinástich stretnutich iba štyri body za remízy Liverpoolom a Wolverhamptonom. Naposledy si zverenci Unaia Emeryho poradili so Southamptonom 2:0. Zápas rozhodli už v úvodnej dvadsaťminútovke, keď sa strelecky presadili Alexandre Lacazette a Henrik Mchitarjan. Dobrou správou je, že aspoň od 56. minúty hral Laurent Koscielny, ktorý musel nútene striedať v odvetnom zápase Európskej ligy s bieloruským majstrom BATE Borisov (3:0). Zoznam zranených hráčov sa tak zúžil na trojicu Danny Welbeck, Héctor Bellerín a Rob Holding. Najlepším strelcom mužstva je Gabončan Pierre-Emerick Aubameyang, ktorý zaznamenal už pätnásť presných zásahov.

AFC BOURNEMOUTH

Hráči Bournemouthu figurujú v tabuľke na dvanástom mieste so ziskom 34 bodov. Koncom januára prekvapili výhrou nad Chelsea 4:0, ale v nasledujúcich troch dueloch získali iba bod. V sobotu odohrali na Vitality Stadium proti Wolverhamptonomu zaujímavý zápas, v ktorom hral prím hlavný rozhodca Roger East. Ten nariadil až tri pokutové kopy, z toho dva pre domáce mužstvo. Hrdinom zápasu mohol byť Joshua King, ale z bieleho bodu minul bránku súpera. Všetko sa to udialo päť minút pred koncom a za nerozhodného stavu 1:1. Najlepším strelcom mužstva tak naďalej zostáva Callum Wilson, ktorého však trápi zranenie kolena. Kvôli žltým kartám bude chýbať Jefferson Lerma a otázny je štart Juniora Stanislasa. Dôležitú rolu hrá Ryan Fraser, ktorý má na konte už deväť asistencii. Zaujímavosťou je, že „čerešne“ po postupe do Premier League prehrali na ihrisku londýnskeho Arsenalu všetky tri stretnutia pod vedením kouča Edieho Howa dosiahli skóre 1:8.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 20:45.

Arsenal FC – AFC Bournemouth

5:1

koniec (2:1)

Späť na online

Góly: 4. Özil, 27. Mchitarjan, 47. Koscielny, 59. Aubameyang, 78. A. Lacazette – 30. Mousset

Karty:   36. Papastathopoulos (ARS), 69. Torreira (ARS) – 32. J. King (BTH), 77. Daniels (BTH)

Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 9:4. Ofsajdy: 4:4. Fauly: 11:9.

Arsenal FC: Leno – Papastathopoulos, Koscielny (C), Monreal – Jenkinson, Guendouzi, Torreira, Kolašinac (58. Iwobi) – Mchitarjan (64. A. Lacazette), Özil – Aubameyang (71. Denis Suárez).
Náhradníci: Čech – Mustafi, Alnaní, Denis Suárez, Iwobi, A. Lacazette, Ramsey.

AFC Bournemouth: Boruc – Clyne, Mepham, Aké, A. Smith (70. Rico) – Ibe (56. Daniels), Gosling, Surman (C), Fraser (80. Surridge) – Mousset, J. King.
Náhradníci: Begović – Rico, Daniels, Simpson, Taylor, Brooks, Surridge.

Rozhodca: Chris Kavanagh – Daniel Cook, Dan Robathan – Jonathan Moss