Menu

Futbal

Anglická Premier League

Leicester City – Chelsea FC

2:2

koniec (0:0)

01.02.2020, 13:30 • King Power Stadium, Leicester • 25. kolo • Michal Sadlek

Tipsport: 2.59 3.56 2.8

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok soboty. (15:31:09)
Držanie lopty: 50 % : 50 %.
Strely na bránu: 4:3.
Strely mimo: 5:1.
Rohy: 4:6.
Ofsajdy: 1:1.
Fauly: 16:14.
Druhé dejstvo prinieslo omnoho dramatickejší priebeh a hlavne štyri góly. Skóre otvoril hneď na začiatku druhého polčasu Rüdiger, domáci ale skóre v priebehu 10 minút gólmi Barnesa a Chilwella otočili. Zápas ale k výhre nedoviedli, v 71. minúte totiž vyrovnal svojim druhým hlavičkovým gólom v zápase Antonio Rüdiger. Následne boli o niečo bližšie k víťaznému gólu domáci, ani Evans a ani Barnes však vo vyložených gólových príležitostiach neuspeli. Remíza sa tak po priebehu zápasu dá považovať za zaslúžený výsledok a znamená to, že tretí Leicester bude mať v tabuľke i po tomto kole pred štvrtou Chelsea osembodový náskok.

90+6

Koniec zápasu.

90+5

Barnes prenikol po ľavej strane za obranu Chelsea a centrom trafil v šestnástke Rüdigera do ruky, ktorú schovával za chrbtom. Hlavný rozhodca napriek protestom domácich hráčov penaltu nenariadil a hra tak bude ešte chvíľu pokračovať.

90+4

Chelsea drží loptu v úplnom závere zápasu na polovici Leicesteru, do šestnástky sa jej ale vôbec nedarí preniknúť. Hostia si tak loptu prihrávajú len zo strany na stranu.

90+3

Žltú kartu za hrubosť dostáva Jonny Evans (Leicester City).

90+2

Evans zostal mimo hry ležať na trávniku a musí byť ošetrený.

90+1

Kovačić sa cez trojicu protihráčov dostal s loptou k šestnástke Leicesteru, tam ale jeho spoluhráči loptu po nepresnej kolmici na Barkleyho prakticky prenechali domácim obrancom.

90

Nadstavený čas je päť minút.

90

Domáci však v úplnom závere riadnej hracej doby pokračujú v tlaku a naďalej kombinujú okolo šestnástky Chelsea. Hostia sú zatiahnutí v hlbokom obrannom bloku.

89

Ayoze Pérez sa dral k šestnástke po pravom krídle, ostrým, ale súčasne čistým sklzom mu však loptu vypichol Rüdiger.

88

Mountov center z rohu tentokrát obrana Leicesteru vyriešila a brániaci hráči domáceho celku po nepresnej prihrávke na Mounta loptu napokon získali pod svoju kontrolu.

87

Hudson-Odoi nakoniec odišiel za autovú čiaru po vlastných a po chvíli sa vrátil do hry. Tá pokračovala prienikom Kantého z pravého krídla do šestnástky, ktorý ukončil sklzom lopty na rohový kop až striedajúci Praet.

86

Callum Hudson-Odoi zostáva naďalej ležať na trávniku a zdá sa, že sa jedná o vážnejšie zranenie. Chelsea pritom už trikrát vystriedala.

85

Chilwell zasiahol vysokou nohou pri odkope lopty nohu Hudson-Odoia. Ten zostáva ležať na trávniku a musí byť ošetrený.

83

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Tammy Abraham, prichádza Ross Barkley.

82

Kolmicu Ayozeho Péreza na Iheanacha zastavil Rüdiger, loptu ale odkopol len k obrancom Leicesteru. Až po nepresnom nákope Söyüncüho skončila lopta v rukaviciach brankára Caballera.

81

Domáci držia loptu pred vlastnou šestnástkou napriek vysokému presingu hráčov Chelsea. Preniknúť na útočnú polovicu sa im ale zatiaľ nedarí.

80

Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Jamie Vardy, prichádza Kelechi Iheanacho.

80

Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Youri Tielemans, prichádza Dennis Praet.

80

80. Harvey Barnes (LEC)

80

Vardy utiekol obrancom Chelsea pri nábehu na prihrávku Ayozeho Péreza a z pravého krídla prihral po zemi do šestnástky ideálne na nabiehajúceho Barnesa. Ten z prvej síce obstrelil vybiehajúceho brankára Caballera, súčasne ale tesne minul pravú tyč brány Chelsea.

78

78. Jonny Evans (LEC)

78

Maddison z rohového kopu nacentroval do stredu šestnástky Chelsea, kde si ideálne odskočil od Christensena Evans. Prudkou hlavičkou však tesne minul bránu hostí.

77

Maddison trafil z priameho kopu v múre stojaceho Abrahama, od ktorého sa lopta odrazila nad Caballerovu bránu.

76

Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Ayozeho Péreza sklzom zozadu pred vlastnou šestnástkou dostáva Mateo Kovačić (Chelsea FC). Priamy kop pre Leicester z výbornej streleckej pozície.

75

Chelsea drží loptu na svojich kopačkách, cez vysoko napádajúcich domácich sa ale nedokáže dostať na dlhšiu dobu na polovicu Leicesteru.

74

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Jorginho, prichádza Mateo Kovačić.

74

Striedanie v tíme Chelsea FC: z ihriska odchádza Pedro, prichádza Willian.

73

Domáci sa usadili na polovici Chelsea, zo svojho útoku ale nevyťažili okrem jedného Barnesovho centru vôbec nič. Ten navyše bez problémov chytil brankár Chelsea Caballero.

71

71. Antonio Rüdiger (CHE) - 2:2

71

Chelsea dala gól!
Je znovu vyrovnané! Mountov center z priameho kopu do stredu šestnástky letel pomerne vysoko, na loptu si ale i tak dokázal vyskočiť ANTONIO RÜDIGER, ktorý ju poslal k ľavej tyči pod brvno. Brankár Schmeichel nemal proti tejto nádhernej hlavičke žiadnu šancu.

70

Chelsea sa nasťahovala na polovicu Leicesteru, kde obliehala sformovanú obranu domácich. Nakoniec z tejto akcie získala priamy kop z ľavej strany po faule Pereiru na Mounta.

69

Tielemansovu strelu zo strednej vzdialenosti vyrazil brankár Caballero. Strela Belgičana našťastie pre gólmana hostí nebola príliš umiestnená.

68

Útok Chelsea však dlhé trvanie nemal a lopta po nepresnom pase na Abrahama skončila na kopačkách domácich. Tí sa so založením svojej útočnej akcie vôbec neponáhľajú.

67

Oba tímy si niekoľkokrát rýchlo vymenili kontrolu nad loptou v strede poľa, až sa jej napokon zmocnili hostia. Tí sa snažia usadiť sa na polovici domácich.

Tréner Leicesteru City Brendan Rodgers ešte nikdy nedokázal poraziť Chelsea. Teraz je teda k tomu zrejme zatiaľ najbližšie vo svojej kariére.

64

64. Ben Chilwell (LEC) - 2:1

64

Leicester City dáva gól!
Domáci po chybe brankára Caballera otáčajú skóre! Gólman Chelsea vybehol za Chilwellovým centrom z ľavej strany takmer k hranici pokutového územia, loptu ale nedobehol a prvý tak pri nej bol hráč Leicesteru. Pereira ju potom rýchlo prihral na zadnú tyč práve na BENA CHILWELLA, ktorý z prvej namieril k pravej tyči.

64

Domáci sa postupne približujú k pokutovému územiu Chelsea, zatiaľ sa však nedostali ani k centru, ani k strele.

63

Brankár Chelsea Caballero po malej domov odkopol loptu nepresnou rozohrávkou priamo na tribúnu. Domáci sa tak prakticky zadarmo usadzujú na polovici Chelsea.

62

Mountovi sa rozohrávka priameho kopu vôbec nevydarila a loptu nepresným nákopom poslal priamo za bránkovú čiaru.

61

Žltú kartu za podrazenie unikajúceho Jamesa sklzom zozadu dostáva James Maddison (Leicester City). Priamy kop pre Chelsea zo vzdialenosti zhruba 30 metrov.

60

Söyüncüho nákop na Vardyho zastavil Rüdiger, ktorý následne rozohral podobne zle. Loptu nakopol namiesto na spoluhráčov priamo do autu.

59

Domáci držia loptu pod svojou kontrolou, avšak vysoký presing hráčov Chelsea im nedovoľuje prejsť na útočnú polovicu. Hrací predmet si tak prihráva prevažne obranná štvorica „líšok“ spolu s brankárom Schmeichelom.

58

Kanté vybojoval loptu v strede poľa, hneď potom ju ale stratil a ostrým sklzom zasiahol do nohy Chilwella. Francúzovi hlavný rozhodca nahlas dohovára.

56

Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Maddisona v stredovom kruhu dostáva Jorginho (Chelsea FC).

56

Domáci povzbudení vyrovnávajúcim gólom vysokým presingom obrali hostí o loptu a Pereirov center z pravej strany musel nakoniec chytiť brankár Chelsea Caballero.

54

54. Harvey Barnes (LEC) - 1:1

54

Leicester City dáva gól!
Je vyrovnané! HARVEY BARNES si po prihrávke od Tielemansa prevzal loptu na ľavej strane šestnástky Chelsea, kde si zasekol obrancu. Jeho strelu pravačkou potom práve obranca Chelsea zrazil k vzdialenejšej tyči, kam už na loptu nedosiahol brankár Caballero.

53

Maddisonov prudký center na prednú tyč odhlavičkoval prvý brániaci hráč Chelsea. Lopta doletela až na polovicu Leicesteru, odkiaľ domáci zakladajú svoj ďalší postupný útok.

52

Ayoze Pérez vystihol rozohrávku hostí a zablokovaným centrom z pravej strany získal pre Leicester rohový kop.

50

Schmeichelovu rozohrávku vystihol Mount, ktorý loptu hneď posunul k voľnému Jorginhovi. Ten chcel kolmicou vysunúť do nábehu Abrahama, jeho slabú prihrávku ale zastavil Söyüncü.

49

Maddison z priameho kopu trafil múr z hráčov Chelsea. Hostia potom loptu odkopli až k domácemu brankárovi Schmeichelovi.

48

Domáci sa okamžite natlačili na útočnú polovicu. Tečovaný Chilwellov center zľava Caballero vyrazil nohou, Leicester ale následne po faule pred šestnástkou Chelsea získava priamy kop.

46

46. Antonio Rüdiger (CHE) - 0:1

46

Chelsea dala gól!
Hostia hneď v úvode druhého polčasu otvárajú skóre! Center Mounta z rohového kopu doletel na zadnú tyč na hlavu ANTONIA RÜDIGERA, ktorý prudkou hlavičkou k bližšej tyči nedal Schmeichelovi žiadnu šancu.

46

Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 14:35.
Prvý polčas neponúkol veľmi atraktívny futbal, napriek tomu sme videli na oboch stranách niekoľko veľmi dobrých gólových príležitostí. Chelsea bola celkovo o niečo aktívnejšia a mala viac z hry, i domáci však v niektorých pasážach dokázali svojho súpera zatlačiť hlboko do obrany. Obaja brankári sa však okrem jedného Caballerovho zákroku kvôli nepresným strelám nemuseli príliš predviesť. Verme teda, že v druhom polčase uvidíme lepší futbal.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 48 % : 52 %
Strely na bránu: 1:1
Strely mimo: 3:1
Rohy: 2:4
Ofsajdy: 0:1
Fauly: 8:7

45+3

Prvý polčas sa skončil.

45+3

Maddisonov center doletel na zadnú tyč na hlavu nabiehajúceho Choudhuryho, ktorý zblízka prudkou hlavičkou tesne minul Caballerovu bránu.

45+2

Maddison obral hostí o loptu a vysunul do nábehu Vardyho. Ten ju posunul doprava na Ayozeho Péreza, ktorého center odhlavičkoval na rohový kop vracajúci sa Rüdiger.

45+1

Mount pred šestnástkou Leicesteru posunul loptu na Abrahama, ktorý ju ešte prihral doprava na nabiehajúceho Hudson-Odoia. Ten z prvej už zvnútra šestnástky výrazne minul Schmeichelovu bránu.

45

Bude sa hrať ešte dve minúty.

44

Až teraz sa Leicesteru konečne podarilo získať loptu. Barnes sa chcel uvoľniť na ľavom krídle, nepresným centrom ale napokon loptu nakopol za Caballerovu bránu.

43

Chelsea má v tejto chvíli veľký tlak a domáci sa vôbec nedokážu dostať k lopte. Kantého strelu spoza šestnástky zablokoval Söyüncü, lopta sa ale znovu odrazila na kopačky hostí.

42

Hudson-Odoi prenikol po pravej strane do šestnástky Leicesteru a prihrávkou do jej stredu našiel Mounta. Tomu lopta najprv odskočila a následnú strelu mu zablokoval v sklze Evans.

41

S centrom z rohu si obrana domácich poradila, odrazenú loptu ale získali hostia, ktorí tak pokračujú v obliehaní obrany Leicesteru City.

40

Jamesov center z pravej strany na poslednú chvíľu nadvihol vo vlastnom bránkovisku nad svoju bránu Evans. Za ním už číhal na loptu voľný Tammy Abraham.

39

Domáci hráči dobrým pohybom vytlačili Chelsea na jej polovicu, o loptu ju ale pripraviť nedokázali. Hostia sa tak postupne vrátili na polovicu Leicesteru.

38

Chelsea odpovedá na predošlú aktivitu Leicesteru svojim útokom. „The Blues“ sa nasťahovali na polovicu domácich a postupnou kombináciou sa snažia nájsť medzery v obrannom postavení domáceho tímu.

37

Maddisonov center doletel na zadnú tyč na Chilwella, ktorý z pomerne ostrého uhla vypálil nad Caballerovu bránu.

36

Domáci sú teraz výrazne aktívnejší a tlačia hráčov Chelsea hlboko do obrany. Po zablokovanom centri Ayozeho Péreza z pravej strany navyše získavajú svoj prvý priamy kop v zápase.

35

Tielemans prihrávkou medzi obrancov Chelsea našiel Maddisona, ktorý ešte chcel loptu posunúť do pokutového územia na Vardyho. Ten však jeho úmysel nepochopil a hrací predmet tak skončil u brankára Chelsea Caballera.

34

Chilwell si nabehol na prihrávku Tielemansa na ľavé krídlo a odtiaľ posunul loptu na hranicu pokutového územia na Barnesa. Ten loptu trafil, z prvej ale namieril vysoko nad Caballerovu bránu.

33

Strely: 3:2
Strely na bránu: 1:1

32

Center z neho domáca obrana odvrátila a hráči Leicesteru okamžite vyrazili do rýchleho protiútoku. Ten ukončil čistým obranným sklzom James, ktorý loptu vypichol Chilwellovi.

31

Pedro skúšal zaskočiť brankára Schmeichela jemným oblúčikom z hranice pokutového územia, dánsky gólman si ale dal pozor a loptu vytlačil nad svoju bránu na rohový kop.

30

Evans podrazil pred vlastnou šestnástkou Pedra. Rozohrávku následného priameho kopu zobral na seba Mason Mount, tvrdou strelou ale trafil práve Evansa v múre domácich.

29

Tielemans si nabehol na výbornú kolmicu zo stredu poľa na pravé krídlo. Prihrávkou takmer z bránkovej čiary ale loptu prakticky len prihral obrancom Chelsea.

28

Maddison pod tlakom odkopol loptu k Rüdigerovi, ktorý hneď hľadal Abrahama. Pred ním hrací predmet chytil vybiehajúci brankár Schmeichel.

27

Söyüncü prišiel o loptu pred vlastnou šestnástkou, na jeho šťastie ale Mount namiesto prihrávky na nabiehajúceho Abrahama skúšal prejsť do pokutového územia individuálne. To sa mu nevydarilo, obrancovia Leicesteru ale naďalej čelia vysokému presingu hostí.

26

26. Jamie Vardy (LEC)

26

Domáci získali loptu úspešným napádaním a po posunutí Ayozeho Péreza hruďou do šestnástky sa odrazila Vardymu priamo do streleckej pozície v šestnástke Chelsea. Z tejto pozície potom trafil vybiehajúceho brankára Caballera.

25

Maddisonov center preletel celou šestnástkou Chelsea, v ktorej ho ale nedokázal zasiahnuť nikto v modrom. Lopta skončila mimo Caballerovej brány.

24

Domácim sa rozohrávka štandardky vôbec nevydarila. Za Chilwellovým centrom si nenabiehal nikto v modrom, loptu tak odhlavičkoval James. Odrazenú loptu získali domáci, ktorí budú po faule Pedra na Ayozeho Péreza kopať priamy kop i z opačnej strany.

23

Barnes prihrávkou z ľavej strany našiel na hranici pokutového územia úplne voľného Tielemansa, ktorý však svojou strelou trafil len Christensena. Barnesa potom podrazil pri snahe o prienik James, Leicester tak získava priamy kop z ľavej strany.

22

Kanté peknou prienikovou prihrávkou vysunul na pravé krídlo do nábehu Hudson-Odoia, ten ale nepresným centrom loptu nakopol až na opačnú stranu k Azpilicuetovi.

21

Videoasistent nakoniec potvrdil verdikt hlavného rozhodcu. Penalta sa kopať nebude a hra pokračuje rozohrávkou obrancov Leicesteru City.

20

Pedro výbornou kolmicou vysunul do šestnástky Leicesteru Abrahama, ktorý si ešte zasekol Söyüncüho. Ten ho jemne kolenom zasiahol, čím Abrahama zrazil na trávnik. Situáciu posudzuje VAR.

19

Domáci odpovedajú svojou aktivitou. „Líšky“ sa usadili pred šestnástkou Chelsea, kde obliehajú obranný blok hosťujúceho celku.

18

James výborným centrom za obranu Leicesteru z pravej strany hľadal na zadnej tyči nabiehajúceho Abrahama, ten však pred odkrytou bránou domácich opäť netrafil loptu. Tá doletela mimo Schmeichelovej brány za bránkovú čiaru.

17

Abraham vysunul na ľavej strane šestnástky do nábehu Azpilicuetu, ktorý mu ešte vrátil loptu do stredu šestnástky. Úplne voľný Abraham potom v skvelej streleckej pozícii loptu netrafil.

16

Zápas zatiaľ nemá veľmi vysoké tempo. Domáci teraz vysoko napádali rozohrávajúcich hostí a úspešne. Ayoze Pérez donútil Rüdigera k nepresnej rozohrávke na spoluhráča, po ktorej skončila lopta v aute.

15

Mount obral domácich o loptu v strede poľa a potom založil rýchly protiútok Chelsea. Ten zastavil podrazením Jamesa v strede poľa Maddison.

14

Chelsea postupne preberá iniciatívu a opäť sa nasťahovala na polovicu domácich. Jej útok však tentokrát ukončil faulom na Maddisona Hudson-Odoi.

13

Držanie lopty: 40 % : 60 %

12

Obaja hráči sú v poriadku a na ihrisku. Hra pokračovala útokom Chelsea, ktorý takmer viedol k obrovskej gólovej príležitosti. Hudson-Odoi sa prekľučkoval do šestnástky, kde prestrčil loptu na voľného Mounta. Ten zakončil zblízka nad bránu, napokon by ale jeho prípadný gól kvôli ofsajdu neplatil.

11

Rüdiger a Vardy sa zrazili hlavami v hlavičkovom súboji. Obaja zostávajú ležať na trávniku a okamžite k nim bežia lekári oboch tímov.

10

Mount rozohral rohový kop na krátko na Pedra, ktorého center zľava však bol veľmi nevydarený a skončil až za bránkovou čiarou.

9

Chelsea rozohrala štandardku prekvapivo po zemi na pravé krídlo, odkiaľ centroval James. Jeho nákop zrazil na prednej tyči na rohový kop v sklze Evans.

8

Choudhury podkopol zozadu na vlastnej polovici Hudson-Odoia. Priamy kop pre Chelsea zo vzdialenosti zhruba 30 metrov.

7

Christensenovi ako poslednému hráčovi lopta pri spracovávaní odskočila a na poslednú chvíľu ju pred napádajúcim Vardym odkopol aspoň do autu.

6

Tielemans podrazil v strede poľa Jorginha. Ten sám rozohral po faule a založil postupný útok svojho celku.

5

Azpilicueta dostal loptu na ľavé krídlo a prihrávkou medzi dve obranné línie Leicesteru prihral ideálne na hranicu pokutového územia Hudson-Odoiovi. Ten však loptu v ideálnej streleckej pozícii vôbec netrafil.

4

Domáci sa prvýkrát usadili na polovici Chelsea, k ničomu nebezpečnému sa ale nakoniec nedostali. Chilwell si totiž na ľavom krídle nedokázal loptu spracovať a tá mu odskočila za autovú čiaru.

3

Hudson-Odoi si chcel naraziť loptu s Abrahamom, ten mu ju ale nedokázal presne prihrať naspäť a mladý krídelník tak o loptu prišiel. Útok domácich potom zastavil taktickým faulom na Tielemansa v strede poľa Jorginho.

2

Leicester napádal rozohrávajúcich obrancov hostí veľmi vysoko, o loptu ich ale obral až na vlastnej polovici. Ďalší nákop do útoku ale znovu nebol presný a loptu majú znovu na kopačkách obrancovia londýnskeho tímu.

1

Výkop zápasu mal domáci tím, ktorý však hneď svojim prvým nepresným nákopom do útoku daroval loptu obrancom Chelsea. Tí zakladajú prvý postupný útok svojho tímu.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Leicester bude hrať v modrých dresoch, Chelsea v čiernych.
Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, Söyüncü, J. Evans, Chilwell – Choudhury – Ayoze Pérez, Maddison, Tielemans, H. Barnes – Vardy.
Náhradníci: D. Ward – Justin, Fuchs, Praet, D. Gray, Albrighton, Iheanacho.

Chelsea FC: Caballero – James, Christensen, Rüdiger, Azpilicueta (C) – Kanté, Jorginho, Mount – Hudson-Odoi, T. Abraham, Pedro.
Náhradníci: Arrizabalaga – Tomori, M. Alonso, Kovačić, Barkley, Willian, Batshuayi.

Rozhodca: Mason – Long, Scholes.


Vzájomné zápasy

Vzájomná bilancia hovorí výrazne v prospech Chelsea, ktorá z 27 zápasov proti Leicesteru v Premier League vyhrala 14. „Líšky“ vyhrali päťkrát a osemkrát sa vzájomný súboj týchto dvoch tímov skončil remízou. Posledné štyri zápasov proti Leicesteru za sebou nedokázala Chelsea vyhrať a gól po troch zápasoch bez streleného gólu do siete Leicesteru strelila až v poslednom vzájomnom zápase. Ten bol prvým súbojom Chelsea a Leicesteru v tejto sezóne a na Stamford Bridge sa skončil remízou 1:1.

Posledných 5 vzájomných zápasov v Premier League:
9.9.2017: Leicester – Chelsea 1:2
13.1.2018: Chelsea – Leicester 0:0
22.12.2018: Chelsea – Leicester 0:1
12.5.2019: Leicester – Chelsea 0:0
18.8.2019: Chelsea – Leicester 1:1


Chelsea FC

Chelsea je na tom veľmi podobne ako domáci. V posledných týždňoch majú Londýnčania veľmi nevyspytateľnú formu a z posledných deviatich ligových zápasov prehrali štyri. V poslednom ligovom zápase navyše nedokázali udržať vedenie nad Arsenalom, ktorý hral viac ako hodinu v oslabení, a len remizovali 2:2. V tabuľke sa ale i tak držia na štvrtom mieste, ktoré je posledným postupovým do Ligy majstrov, o šesť bodov pred piatym Manchesterom United. Chelsea má štvrtý najvyšší počet strelených gólov (41), jej obrana ale zatiaľ nie je tak pevná ako u ostatných tímov prvej päťky tabuľky (32 inkasovaných gólov). V tabuľke zápasov vonku je Chelsea na štvrtom mieste, keď v 12 dueloch na cudzích ihriskách získala 22 bodov.

Posledných 5 ligových zápasov:
Arsenal – Chelsea 1:2
Brighton – Chelsea 1:1
Chelsea – Burnley 3:0
Newcastle – Chelsea 1:0
Chelsea – Arsenal 2:2


Leicester City

Po skvelej prvej polovici sezóny sa forma Leicesteru zhoršila, stále sa ale drží bezpečne na treťom mieste. Na suverénny Liverpool stráca už 22 bodov, na druhý Manchester City však len tri a pred štvrtou Chelsea má osembodový náskok. Z posledných siedmich zápasov v Premier League prehral Leicester až štyri a v utorok navyše vypadol po prehre 1:2 v odvete s Aston Villou v semifinále Ligového pohára. I tak má ale tretiu najlepšiu obranu ligy (24 inkasovaných gólov) a tretí najproduktívnejší útok súťaže (52 strelených gólov). Ten vedie aktuálne najlepší strelec Premier League Jamie Vardy (17 gólov). Doma je Leicester tretím najlepším tímom ligy, z posledných štyroch domácich zápasov ale vyhral len jeden.

Posledných 5 ligových zápasov:
West Ham – Leicester 1:2
Newcastle – Leicester 0:3
Leicester – Southampton 1:2
Burnley – Leicester 2:1
Leicester – West Ham 4:1
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Leicester City – Chelsea FC. Stretnutie 25. kola anglickej Premier League sa začne o 13:30.

Leicester City – Chelsea FC

2:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 54. H. Barnes, 64. Chilwell – 46. Rüdiger, 71. Rüdiger

Karty:   61. Maddison (LEC), 90+3. J. Evans (LEC) – 56. Jorginho (CHE), 76. Kovačić (CHE)

Držení míče: 50 % : 50 %.
Střely na branku: 4:3. Střely mimo: 5:1. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 1:1. Fauly: 16:14.

Leicester City: Schmeichel (C) – R. Pereira, Söyüncü, J. Evans, Chilwell – Choudhury – Ayoze Pérez, Maddison, Tielemans (80. Praet), H. Barnes – Vardy (80. Iheanacho).
Náhradníci: D. Ward – Justin, Fuchs, Praet, D. Gray, Albrighton, Iheanacho.

Chelsea FC: Caballero – James, Christensen, Rüdiger, Azpilicueta (C) – Kanté, Jorginho (74. Kovačić), Mount – Hudson-Odoi, T. Abraham (83. Barkley), Pedro (74. Willian).
Náhradníci: Arrizabalaga – Tomori, M. Alonso, Kovačić, Barkley, Willian, Batshuayi.

Rozhodca: Mason – Long, Scholes

Diváci: 32 186