Menu

Futbal

Anglická Premier League

Manchester United – Wolverhampton Wanderers

0:0

koniec (0:0)

01.02.2020, 18:30 • Old Trafford, Manchester • 25. kolo • Michal Sadlek

Tipsport: 2.15 3.44 3.71

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (20:33:43)
Držanie lopty: 64 % : 36 %.
Strely na bránu: 5:3.
Strely mimo: 7:5.
Rohy: 4:6.
Ofsajdy: 0:1.
Fauly: 14:15.
Druhý polčas bol o niečo zaujímavejší ako prvý, napriek tomu sme však to hlavné – góly – nevideli. Oba tímy mali minimum gólových príležitostí a i tých pár, ktoré mali, buď zahodili alebo ich vychytali brankári. Územnú prevahu mal Manchester United, ktorý sa však presadzoval cez dobre zoradenú obranu Wolverhamptonu len s veľkými problémami a postupom času začalo byť jasné, že hosťom vyhovuje i remíza. Tú nakoniec uhrali a bodovo tak zostávajú na rovnakej úrovni, ako domáci. Manchester United je na šiestom mieste tabuľky, Wolverhampton na siedmom a oba kluby strácajú na piaty Sheffield jeden bod.

90+5

Koniec zápasu.

90+4

90+4. Diogo Dalot (MAN)

90+4

Wan-Bissaka prešprintoval na pravej strane Castra a nacentroval už takmer z bránkovej čiary na hranicu bránkoviska. Dalot loptu v predklone hlavou zasiahol, zblízka ale tesne minul Patríciovu bránu.

90+3

Neto potiahol loptu po pravej strane do šestnástky Manchesteru United, kde si zasekol protihráča. Prihrávkou do jej stredu potom hľadal voľného Podenceho, ten si ale loptu nedokázal spracovať a následne už len trafil Lindelöfa.

90+2

Kombinácia United okolo pokutového územia Wolverhamptonu pokračuje. Fernandesov oblúčik na Greenwooda vystihli obrancovia hostí, loptu ale odkopli len naspäť k domácim.

90+1

Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Raúl Jiménez, prichádza Leander Dendoncker.

90

Bude sa hrať ešte štyri minúty.

89

Záver riadnej hracej doby sa odohráva na polovici hostí. Domáci tam držia loptu, ani tentokrát ale z ich strany neprichádza žiadna strela či nebezpečný center.

88

Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Juan Mata, prichádza Jesse Lingard.

88

Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Daniel James, prichádza Diogo Dalot.

87

87. Harry Maguire (MAN)

87

Center Freda z priameho kopu z ľavej strany útočnej polovice sa odrazil od Lindelöfa na zadnú tyč k Maguireovi, ktorý zblízka trafil len brankára Patrícia.

86

Center z rohu domáca obrana vyriešila, lopta sa ale po hlavičke Podenceho dostala k zabudnutému Jiménezovi. Jeho strelu zblízka brankár de Gea zlikvidoval, prípadný gól pri ale kvôli ofsajdu mexického útočníka i tak neplatil.

85

Podence si nabehol na kolmicu spoluhráča na pravé krídlo a prihrávkou na prednú tyč hľadal Dohertyho. Pred ním loptu na poslednú chvíľu zrazil na rohový kop Lindelöf.

84

Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Podenceho ostrým sklzom zozadu dostáva Luke Shaw (Manchester United).

82

Moutinho rozohral roh na krátko s Netom, k centru sa ale kvôli dobrému bloku Martiala nedostal. Domáci následne loptu získali a znovu sa postupne prekombinovali na polovicu Wolverhamptonu.

81

Jiménez sa pokúsil o sólový prienik z ľavej strany, dobre sa s ním ale vrátil Wan-Bissaka, ktorý mu loptu odkopol za bránkovú čiaru.

80

Na Moutinhov center letiaci za obranu United si najlepšie nabehol Saïss, ktorý však zblízka usmernil hlavou loptu vysoko nad de Geovu bránu.

79

Žltú kartu za podrazenie Moutinha dostáva Victor Lindelöf (Manchester United). Priamy kop pre Wolverhampton z ľavej strany útočnej polovice.

78

78. Rui Patrício (WOS)

78

Greenwood napriahol k strele zo zhruba 25 metrov. Jeho pokus tečoval Boly do protipohybu už zasahujúceho brankára Patrícia, našťastie pre hostí ale lopta letela tesne okolo portugalského brankára a ten ju dokázal ešte pred bránkovou čiarou chytiť.

Pre Daniela Podenceho je tento zápas debutovým v Premier League. Do Wolverhamptonu prestúpil v zimnom prestupovom období z gréckeho Olympiakosu Pireus.

76

Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Adama Traoré, prichádza Daniel Podence.

75

Traoré si preto ľahol na trávnik a napriek protestom domácich hráčov sa nechal ošetriť na hracej ploche.

74

Traoré zle došliapol na nohu v strede poľa a ukazuje, že potrebuje ošetrenie. Stojí však na nohách, preto mu hlavný rozhodca ukazuje, aby šiel za autovú čiaru.

Greenwood sa po svojom príchode na trávnik postavil na hrot útoku Manchesteru United. Martial sa zatiahol na ľavé krídlo a na pravé krídlo sa posunul James.

72

Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Andreas Pereira, prichádza Mason Greenwood.

72

Mata vysunul za obranu Wolverhamptonu na ľavej strane šestnástky Pereiru, ktorý z prvej zakrútil loptu len do rúk pripraveného brankára Patrícia.

71

Žltú kartu za až priam volejbalový zásah lopty rukou v strede poľa dostáva João Moutinho (Wolverhampton Wanderers).

70

Striedanie v tíme Wolverhampton Wanderers: z ihriska odchádza Diogo Jota, prichádza Pedro Neto.

69

69. Raúl Jiménez (WOS)

69

Traoré vyštartoval do rýchleho protiútoku a na polovici United vysunul kolmicou za obranu do šestnástky Jiméneza. Ten si loptu naviedol z pravej strany k bránkovisku, jeho tvrdú strelu k bližšej tyči ale výborným reflexívnym zákrokom vyrazil brankár de Gea.

67

Bruno Fernandes sa znovu pokúsil zaskočiť brankára Patrícia a takmer sa mu to vydarilo. Brankár Wolverhamptonu jeho nie príliš prudkú strelu najprv chytil, potom mu ale vypadla tak, že skončila tesne mimo jeho brány.

66

Fredovu tvrdú strelu zablokoval vo vlastnej šestnástke Moutinho. Fred reklamuje, že lopta trafila Moutinhovu ruku, hlavný rozhodca Paul Tierney ale necháva hru plynúť ďalej.

65

Mata prihrávkou na pravú stranu pokutového územia vysunul do nábehu Jamesa, ten sa ale sám vytlačil až príliš do strany. Loptu tak musel posunúť dozadu a založiť postupný útok svojho tímu.

64

Žltú kartu za agresívne protesty proti verdiktu hlavného rozhodcu dostáva tréner Nuno Espírito Santo (Wolverhampton Wanderers).

62

Domáci tím má v tejto chvíli výraznú územnú prevahu, proti urputne brániacim sa hosťom sa ale nie a nie presadiť. Hráči Manchesteru United si tak len prihrávajú na polovici Wolverhamptonu zo strany na stranu.

61

Strely: 7:7
Strely na bránu: 2:2

60

60. Juan Mata (MAN)

60

Fred prešiel cez dvojicu protihráčov a prihrávkou doľava pred šestnástkou Wolverhamptonu posunul loptu k Matovi. Španiel vystrelil z otočky, prízemným pokusom ale tesne minul ľavú tyč Patríciovej brány.

59

Diogo Jota sa uvoľnil na ľavej strane, centrom ale poslal loptu na opačnú stranu do autu. Domáci otáčajú hru na opačnú stranu.

58

58. Bruno Fernandes (MAN)

58

Bruno Fernandes vystrelil na bránu, jeho pokus ale nebol príliš prudký a Patrício ho dokázal chytiť.

57

Žltú kartu za zásah ostrým sklzom zboku do členka Matu dostáva Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers). Priamy kop pre domácich zo zaujímavej streleckej pozície.

55

Žltú kartu za stiahnutie prenikajúceho Jiméneza na trávnik v nádejnom protiútoku súpera dostáva Bruno Fernandes (Manchester United).

55

Držanie lopty v 1. polčase: 63 % : 37 %
Držanie lopty v 2. polčase: 64 % : 36 %

54

Domáci sa následne znovu prekombinovali k šestnástke Wolverhamptonu. Pereira sa snažil o sólový prienik po ľavom krídle, ten ale zastavil Doherty.

53

53. Diogo Jota (WOS)

53

Diogo Jota si elegantne obhodil Lindelöfa a potom obišiel i Maguirea, kapitán United mu ale dokázal na poslednú chvíľu už vo svojej šestnástke loptu vypichnúť a prihral ju brankárovi de Geovi.

51

Matovi sa nevydarila kľučka proti Bolymu, loptu ale udržal pod svojou kontrolou. Domáci sa tak usadzujú na polovici Wolverhamptonu a naďalej hľadajú medzeru v obrannom postavení hostí.

50

Neves skvelým pasom pomedzi stopérov United hľadal nabiehajúceho Jiméneza, toho ale napokon obral o loptu Wan-Bissaka. Pravý obranca domáceho tímu otáča hru na opačnú stranu.

49

Fred rozohral priamy kop z ľavej strany centrom do šestnástky Wolverhamptonu, jeho nákop ale hostia odkopli bez väčších problémov do bezpečia.

48

Brankárovi Wolverhamptonu Patríciovi sa odkop od brány nevydaril a loptu odkopol priamo do autu. Domáci tak môžu pokračovať tam, kde skončili.

47

Domáci vstúpili do druhého dejstva veľmi aktívne a hneď sa nasťahovali k pokutovému územiu hostí. Wan-Bissaka si ale nechtiac predkopol loptu príliš ďaleko a zastavil ju však už za bránkovou čiarou.

46

Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 19:33.
Taktická bitka v prvom polčase priniesla viacmenej zaslúženú remízu. Videli sme totiž minimum nebezpečných situácií pred bránami oboch tímov a brankári nemuseli predviesť ani jeden ťažší zákrok. Nezáživný prvý polčas nepotešil ani divákov na Old Trafford, ktorý vyprevadili hlavne svoj tím do šatne piskotom. Nezostáva nám tak nič iné, len veriť, že druhý polčas prinesie viac zaujímavých momentov a predovšetkým i góly.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 63 % : 37 %
Strely na bránu: 1:2
Strely mimo: 3:3
Rohy: 1:3
Ofsajdy: 0:0
Fauly: 8:8

45+2

Prvý polčas sa skončil.

45+2

Jota sa dostal po ľavej strane k šestnástke Manchesteru United, nepresným centrom ale loptu poslal až do autu na opačnej strane.

45+1

Loptu majú na svojich kopačkách hostia, ktorí však budia dojem, že sa smerom k bráne United už príliš neženú. Loptu si prihrávajú na vlastnej polovici.

45

Bude sa hrať ešte dve minúty.

44

Ošetrovanie Traorého pokračuje. Zdá sa, že Traoré si poranil rameno, pretože lekár Wolverhamptonu ošetruje práve túto časť.

42

Maguire v súboji o loptu podržal Traorého za ruku, ktorý sa snažil okolo neho otočiť. Zrejme však pri tom svojho protihráča zranil, Traoré sa totiž držiac za rameno zrútil na trávnik.

41

Hostia majú v posledných minútach obrovský problém dostať sa vôbec k lopte. Nepodarilo sa to ani Moutinhovi v tvrdom súboji s Wan-Bissakom, po ktorom domáci pravý obranca reklamuje faul.

40

40. Bruno Fernandes (MAN)

40

Shaw sa uvoľnil na ľavej strane a prihrávkou do druhej vlny našiel na hranici pokutového územia Fernandesa. Ten tvrdou strelou namieril do stredu brány na pripraveného reprezentačného kolegu Patrícia.

39

Už viac ako dve minúty si domáci prihrávajú loptu zo strany na stranu okolo šestnástky hostí, stále však neprišiel ani center a ani strela. Hostia sa tak zatiaľ bez problémov bránia útoku domácich.

38

Agresívnym napádaním hostia vytlačili domácich na ich polovicu, tí sa však rýchlo vrátili pred šestnástku súpera. Obliehanie obrany Wolverhamptonu pokračuje.

37

„Červení diabli“ držia loptu na svojich kopačkách a postupne získavajú územnú prevahu, cez dobre zoradené obranné línie Wolverhamptonu sa ale nie a nie presadiť.

36

Domácim sa rozohrávka nevydarila a v strede poľa sa hostia zmocnili lopty. Našťastie pre Manchester United sa však Moutinhovi vôbec nevydaril pas na Jiméneza a nepresným nákopom poslal loptu až k brankárovi de Geovi.

35

35. Adama Traoré (WOS)

35

Castro si narazil loptu s Diogom Jotom a potom prihral na pravú stranu rozbehnutému Traorému. Ten si na hranici šestnástky United naviedol loptu na pravačku a tvrdou strelou tesne minul de Geovu bránu.

34

Strely: 3:6
Strely na bránu: 0:2

33

33. Bruno Fernandes (MAN)

33

James sa po ľavej strane prekľučkoval k šestnástke Wolverhamptonu, tam mu však Doherty loptu odkopol. Hrací predmet sa následne dostal k Brunovi Fernandesovi, ktorý zo strednej vzdialenosti minul Patríciovu bránu.

31

Neves vystrelil z priameho kopu zo strednej vzdialenosti, strelecký pokus sa mu ale vôbec nevydaril a lopta skončila vysoko nad de Geovou bránou.

30

Pereira na opačnej strane podrazil pred svojim pokutovým územím Dioga Jotu. Priamy kop tak získava i Wolverhampton.

29

Brunovi Fernandesovi sa rozohrávka jeho prvého priameho kopu v drese Manchesteru United nevydarila a nepresným centrom pomedzi niekoľkých hráčov v šestnástke poslal loptu až za bránkovú čiaru.

28

Saïss doslova stiahol Martiala na trávnik. Priamy kop pre Manchester United zo vzdialenosti cca 30 metrov od brány Wolverhamptonu.

27

Mata si na ľavej strane narazil loptu s Jamesom, jeho spätnú prihrávku ale nedokázal dobre spracovať a Doherty mu loptu odkopol až na polovicu domácich.

26

Manchester United v posledných minútach postupne prebral iniciatívu a naďalej sa tlačí na polovicu súpera. Cez dobre zoradenú obranu hostí sa ale do dobrých streleckých pozícií prakticky nedostáva.

25

Domáci hneď otočili hru na opačnú stranu. Shawov center z ľavej strany odkopol Doherty, avšak len k Maguireovi. Ten si loptu naviedol na pravačku, tvrdou strelou ale výrazne minul Patríciovu bránu.

24

Traoré nacentroval sprava do pokutového územia domácich, jeho pas ale doletel až na opačnú stranu na Dioga Jotu. Ten už vystreliť nedokázal a o loptu prišiel.

22

Doherty si nabehol na pravú stranu na skvelú prihrávku od spoluhráča a pasom za obranu hľadal nabiehajúceho Jiméneza. Na poslednú chvíľu pred ním loptu odkopol v sklze Lindelöf.

21

Manchester United sa následne usadil pri šestnástke Wolverhamptonu, kde sa postupnou kombináciou snažil nájsť medzeru v obrannom postavení hostí.

20

Center z rohového kopu doletel na zadnej tyči na hlavu Dohertyho, ktorého hlavička však nebola veľmi presná. I tak ju pre istotu de Gea radšej vyboxoval do autu.

18

Center z rohu obrana Wolverhamptonu vyriešila, lopta sa ale vrátila na kopačky domácich. Matovu strieľanú prihrávku z pravej strany na prednú tyč odvrátil Boly len na hranicu šestnástky k Pereirovi, ktorý strelou z prvej minul Patríciovu bránu.

17

Bruno Fernandes sa snažil kolmou prihrávkou do šestnástky vysunúť Martiala, pred ním ale loptu odkopol na rohový kop Boly.

16

Strely: 0:4
Strely na bránu: 0:1

15

Moutinho už je na nohách a pomaly odchádza za autovú čiaru. Zdá sa, že sa o chvíľu do hry vráti.

14

Pri snahe o vypichnutie lopty Fernandesovi sa zrejme zranil Moutinho, ktorého zasiahol domáci hráč do kolena. Ten totiž zostáva ležať na trávniku a potrebuje ošetrenie.

13

Traoré sa uvoľnil na pravej strane a centrom do stredu šestnástky hľadal nabiehajúceho Dioga Jotu. Pred ním loptu nadvihol Wan-Bissaka a vysokým oblúkom napokon spadol hrací predmet do náručia brankára de Geu.

12

Wolverhampton je v tejto chvíli aktívnejším tímom a má miernu územnú prevahu, domáca obrana ho ale zatiaľ bez väčších problémov drží na dištanc od svojej brány.

11

Doherty si nedokázal spracovať pas na pravé krídlo a lopta mu odskočila za bránkovú čiaru. United ale znovu rozohralo veľmi zle a nepresným nákopom na Martiala loptu v podstate vrátilo hosťom.

10

Hostia obrali rozohrávajúcich domácich o loptu a usadili sa pri ich pokutovom území. Traoré chcel nacentrovať do šestnástky United, Shawa ale prestreliť nedokázal a ľavý obranca domáceho tímu napokon loptu získal.

8

Jiménez chcel kolmicou za Shawa vysunúť do samostatného úniku Traorého, loptu ale kopol príliš silno a jeho spoluhráč ju tak dobehnúť nedokázal. De Gea, ku ktorému sa lopta dokotúľala, otáča hru na opačnú stranu.

7

Mata nákopom ešte z vlastnej polovice hľadal Martiala, pred ním však loptu odhlavičkoval kapitán Wolverhamptonu Coady. Odrazenú loptu potom získali hostia.

6

Zatiaľ aktívne hrajúci Diogo Jota sa snažil o individuálny prienik z ľavej strany, cez Maguirea sa ale nedostal a lopta nakoniec skončila v rukách brankára de Geu. Ten ju hneď vyhodil do stredu poľa na svojich spoluhráčov.

5

Center z rohového kopu prepadol cez skupinu hráčov na prednej tyči do stredu šestnástky k Saïssovi, ktorý z otočky vystrelil vysoko nad de Geovu bránu.

4

Moutinhov center z priameho kopu odhlavičkoval Lindelöf, odrazenú loptu ale získali hostia. Traorého center z pravej strany potom odkopol znovu Lindelöf pre istotu na rohový kop.

3

Diogo Jota si nabehol na prihrávku Castra za obranu United a po faule Pereiru vybojoval pre svoj tím priamy kop z ľavej strany útočnej polovice.

2

Pereira stratil na útočnej polovici loptu a následne i fauloval, hostia však o loptu rýchlo prišli. Domáci sa tak po krátkom prerušení vracajú na útočnú polovicu.

1

Výkop zápasu mali hostia, ktorí však o loptu hneď prišli. Domáci začínajú svoj prvý postupný útok rozohrávkou vlastných obrancov.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Manchester United bude hrať v červených dresoch, Wolverhampton v čiernych.
Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – Fred, Pereira – Mata, B. Fernandes, James – Martial.
Náhradníci: Romero – Dalot, P. Jones, Williams, Lingard, Chong, Greenwood.

Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady (C), Saïss – Doherty, Moutinho, Neves, J. Castro – Traoré, Jiménez, Diogo Jota.
Náhradníci: Ruddy – Jordao, Neto, Podence, Gibbs-White, Dendoncker, Kilman.

Rozhodca: Tierney – Lennard, Perry.


Vzájomné zápasy

Vzájomná bilancia hovorí v prospech Manchesteru United, ktorý z 11 zápasov proti Wolverhamptonu v Premier League vyhral šesť. „Vlci“ vyhrali trikrát a dvakrát sa zápas skončil nerozhodným výsledkom. Wolverhampton nedokázal na Old Trafford ani raz vyhrať, od svojho opätovného návratu medzi anglickú elitu v minulej sezóne ale s United trikrát za sebou neprehral. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne sa skončil vo Wolverhamptone remízou 1:1.

Posledných 5 vzájomných ligových zápasov:
10.12.2011: Manchester United – Wolverhampton 4:1
18.3.2012: Wolverhampton – Manchester United 0:5
22.9.2018: Manchester United – Wolverhampton 1:1
2.4.2019: Wolverhampton – Manchester United 2:1
19.8.2019: Wolverhampton – Manchester United 1:1


Wolverhampton Wanderers

Wolverhampton je síce na siedmej priečke tabuľky, za svojim dnešným súperom ale zaostáva len o skóre. Ani jeho forma ale nie je príliš dobrá, v posledných piatich zápasoch totiž získal len štyri body. Dva z týchto piatich zápasov však odohral proti suverénnemu Liverpoolu, pričom v nich prahral len tesne (vonku 0:1, doma 1:2). V tabuľke zápasov vonku je Wolverhampton šiestym najlepším tímom ligy, keď získal v predošlých 12 zápasoch na cudzích ihriskách 17 bodov.

Posledných 5 ligových zápasov:
Liverpool – Wolverhampton 1:0
Watford – Wolverhampton 2:1
Wolverhampton – Newcastle 1:1
Southammpton – Wolverhampton 2:3
Wolverhampton – Liverpool 1:2


Manchester United

„Červení diabli“ boli pred týmto kolom na piatej priečke, na štvrtú Chelsea však strácali šesť bodov a súčasne na nej boli len o skóre pred šiestym Tottenhamom a siedmym Wolverhamptonom. Forma United v Premier League navyše nie je vôbec dobrá. Zo štyroch ligových zápasov odohraných v tomto kalendárnom roku vyhral Manchester United jediný a zvyšné tri prehral zhodnými výsledkami 0:2, pričom hlavne posledná prehra doma s Burnley bola veľkým fiaskom. Doma sa mu ale inak v tejto sezóne pomerne darí a je piatym najlepším tímom na svojom trávniku.

Posledných 5 ligových zápasov:
Burnley – Manchester United 0:2
Arsenal – Manchester United 2:0
Manchester United – Norwich 4:0
Liverpool – Manchester United 2:0
Manchester United – Burnley 0:2
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Manchester United – Wolverhampton Wanderers. Stretnutie 25. kola anglickej Premier League sa začne o 18:30.

Manchester United – Wolverhampton Wanderers

0:0

koniec (0:0)

Späť na online

Karty:   55. B. Fernandes (MAN), 79. Lindelöf (MAN), 84. Shaw (MAN) – 57. Neves (WOS), 64. tréner N. E. Santo (WOS), 71. Moutinho (WOS)

Držení míče: 64 % : 36 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 7:5. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 14:15.

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire (C), Shaw – Fred, Pereira (72. Greenwood) – Mata (88. Lingard), B. Fernandes, James (88. Dalot) – Martial.
Náhradníci: Romero – Dalot, P. Jones, Williams, Lingard, Chong, Greenwood.

Wolverhampton Wanderers: Patrício – Boly, Coady (C), Saïss – Doherty, Moutinho, Neves, J. Castro – Traoré (76. Podence), Jiménez (90+1. Dendoncker), Diogo Jota (70. Neto).
Náhradníci: Ruddy – Jordao, Neto, Podence, Gibbs-White, Dendoncker, Kilman.

Rozhodca: Tierney – Lennard, Perry

Diváci: 73 363