Menu

Futbal

Anglická Premier League

Burnley FC – Arsenal FC

0:0

koniec (0:0)

02.02.2020, 15:00 • Turf Moor, Burnley • 25. kolo • Michal Sadlek

Tipsport: 4.06 3.7 1.97

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (16:58:02)
Držanie lopty: 42 % : 58 %.
Strely na bránu: 2:2.
Strely mimo: 10:6.
Rohy: 5:7.
Ofsajdy: 4:1.
Fauly: 8:11.
Domáci boli v druhom polčase aktívnejší ako v prvom dejstve, napriek niekoľkým výborným gólovým príležitostiam sa ale gólu nedočkali. Hostia neodohrali ani zďaleka ideálny zápas a až na ojedinelé situácie sa v druhom dejstve prevažne bránili. Pomohla im však veľká neefektivita domácich v zakončení, keď hráči Burnley nedokázali ani z vyloženej streleckej pozície trafiť bránu. Výsledok 0:0 je tak po priebehu zápasu možno i väčším sklamaním pre domáci tím. Oba tímy sú s rovnakým počtom bodov v tabuľke tesne za sebou – Arsenal je po 13. remíze v sezóne a štvrtej za sebou na 10. mieste, Burnley na 11. priečke.

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Arsenal tak ešte raz zaútočil. Hostia sa usadili pred šestnástkou Burnley, zo svojho útoku ale nevyťažili okrem jednej slabej strely Aubameyanga do stredu brány domácich vôbec nič.

90+2

Taylor sa prekľučkoval na ľavej strane cez dvoch protihráčov, loptu si ale na konci svojho prieniku predkopol až za bránkovú čiaru.

90+1

Guendouziho po zisku lopty zrazil Jay Rodriguez. Tomu teraz hlavný rozhodca výrazne dohovára.

90

Bude sa hrať ešte tri minúty.

90

Domáci sa ešte v úplnom závere natlačili na polovicu Arsenalu, do bezprostrednej blízkosti pokutového územia sa ale nedokážu dostať.

Alexandre Lacazette neskóroval už v deviatich ligových zápasoch za sebou.

89

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Alexandre Lacazette, prichádza Edward Nketiah.

87

Mustafi v hlavičkovom súboji po centri z rohového kopu fauloval protihráča. Domáci sa s rozohrávkou po faule príliš neponáhľajú.

86

Bellerín prenikol za obranu domácich po pravej strane a svojim centrom hľadal nabiehajúceho Aubameyanga. Ten v šestnástke Burnley loptu minul a za ním ju odkopol na rohový kop domáci obranca Lowton.

84

Na Hendrickov center sprava si najlepšie nabehol McNeil, strelou z voleja ale vypálil vysoko nad Lenovu bránu.

83

Lacazette si spracoval loptu po Torreirovej prihrávke do šestnástky, trvalo mu však dlho, než sa s ňou otočil a nakoniec mu jeho strelu zablokoval obranca Burnley. Hrací predmet potom chytil domáci brankár Pope.

82

Žltú kartu za podrazenie Aubameyanga zozadu dostáva James Tarkowski (Burnley FC).

81

Hostia sa snažia rozohrať postupne od vlastných obrancov, domáci ich ale vysokým presingom držia pri ich vlastnej šestnástke. O loptu však hráčov Arsenalu zatiaľ obrať nedokázali.

80

Burnley znovu zatláča hostí do obrany. McNeilov center z ľavej strany zablokoval Bellerín a následne si Westwood pri snahe o prienik do šestnástky predkopol loptu až príliš ďaleko. Lopta tak skončila za bránkovou čiarou.

78

78. Jay Rodriguez (BLY)

78

McNeil sklepol hlavou na zadnej tyči center z pravej strany k druhej tyči, kde bol len úplne voľný Jay Rodriguez. Ten zakončoval z prvej, jeho strela sa ale od brvna odrazila presne na bránkovú čiaru a potom von z brány. To bola najväčšia gólová príležitosť zápasu!

77

Držanie lopty v posledných 10 minútach: 22 % : 78 %

76

76. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS)

76

Lacazette výborným centrom z ľavej strany našiel v strede šestnástky Aubameyanga, ktorý prudkou hlavičkou tesne minul pravú tyč brány Burnley.

75

Bellerín si narazil na pravej strane loptu s Aubameyangom a po jeho spätnej prihrávke do šestnástky si zasekol obrancu Burnley. Loptu si napokon naviedol na ľavačku, nepresnou strelou ju ale poslal na tribúnu za Popeovou bránou.

74

David Luiz je našťastie v poriadku a odišiel za autovú čiaru po vlastných. Hra pokračuje postupným útokom Arsenalu.

73

Ďalší center od rohového kopu vyboxoval domáci brankár Pope a následne je hra prerušená. Na trávniku po zrážke s gólmanom Burnley a hlavne nekoordinovanom páde totiž zostal ležať David Luiz.

72

Torreirov center z rohového kopu Wood odhlavičkoval a následnú Guendouziho strelu zrazil Tarkowski na ďalší roh.

70

Martinelli chcel zaskočiť brankára Popea strelou zo zhruba 40 metrov, loptu ale poslal až na tribúnu za domácou bránou.

69

Arsenal sa po veľmi dlhej dobe usadil na polovici domácich, jeho kombinácia je však veľmi statická. Burnley drží súpera bez väčších problémov na dištanc od svojej brány.

68

Willock vyrazil po zisku lopty do rýchleho protiútoku a potiahol hrací predmet až k šestnástke Burnley. Tam však neprihral lepšie postaveným spoluhráčom na krídlach a sám vystrelil výrazne mimo Popeovej brány.

67

Strely v druhom polčase: 5:1

66

Arsenalu sa v druhom polčase nedarí takmer nič. Hostia teraz úplne sami pokazili rozohrávku napriek tomu, že ich domáci vôbec nenapádali.

64

McNeil prihrávkou pomedzi dve obranné línie Arsenalu našiel na hranici pokutového územia hostí voľného Jaya Rodrigueza, jeho strela z prvej po zemi ale bola veľmi nepresná. Brankár Leno nemusel vôbec zasahovať.

63

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Mesut Özil, prichádza Joe Willock.

62

Arsenal získal rohový kop. Ten hostia rozohrali na krátko, Xhakov center z ľavej strany ale domáci nakoniec bez väčších problémov odvrátili do bezpečia.

61

Držanie lopty v 1. polčase: 42 % : 58 %
Držanie lopty v 2. polčase: 55 % : 45 %

60

60. Jeffrey Hendrick (BLY)

60

Burnley má v posledných minútach veľký tlak. McNeilov center doletel na zadnú tyč na Hendricka, ktorý hlavičkou zblízka minul vzdialenejšiu tyč brány Arsenalu.

58

Westwood nacentroval zo štandardky na prednú tyč, kam sa k hlavičke dostal Jay Rodriguez. I jemu sa však priplietol k hlavičke Mee a Rodriguez tak zblízka minul Lenovu bránu.

57

Žltú kartu za podrazenie prenikajúceho Taylora dostáva Lucas Torreira (Arsenal FC). Ďalší priamy kop pre Burnley, tentokrát z ľavého krídla.

56

Nákop McNeila letel na zadnú tyč, kde si však navzájom zavadzali Mee a Tarkowski. Hlavou nakoniec zakončoval pri zrážke s Meem Tarkowski, jeho hlavička ale skončila mimo Lenovej brány.

55

Žltú kartu za zrazenie Lowtona lakťom na trávnik dostáva Granit Xhaka (Arsenal FC). Priamy kop pre Burnley z pravej strany útočnej polovice.

54

Özil prihrávkou do šestnástky vysunul medzi obrancov Burnley Martinelliho, ktorý sa ale zamotal v kľučkách. Jeho zakončenie nakoniec obrancovia domáceho tímu zrazili k svojmu brankárovi Popeovi.

53

McNeilov center zasiahol hlavou v bránkovisku Wood, hlavičkou ale trafil len Davida Luiza. Od neho sa lopta odrazila do behu hosťom, ktorí tak vyrazili do rýchleho protiútoku.

52

Aubameyangov center zľava odvrátila domáca obrana do bezpečia. V súboji o odrazenú loptu potom fauloval Bellerín taktickým nedovoleným zákrokom Corka.

50

I hráči Arsenalu však loptu rýchlo vrátili domácim. Hendrickov center z pravej strany odhlavičkoval David Luiz naspäť k domácemu hráčovi a jeho druhý nákop letel na Wooda, ktorý stál v momente centru v ofsajde.

49

Obrancovia Burnley sa následne snažili rozohrať svoj postupný útok, Tarkowski však nepresným pasom loptu len nakopol priamo k obrancom Arsenalu.

48

Guendouzi veľmi riskantným spôsobom prihral vo vlastnej šestnástke Davidovi Luizovi, ktorý na poslednú chvíľu odkopol loptu pred napádajúcim Jayom Rodriguezom.

47

Úvod druhého polčasu sa zatiaľ odohráva v strede poľa. Ani jeden z tímov doteraz nezískal kontrolu nad loptou.

46

Striedanie v tíme Arsenal FC: z ihriska odchádza Bukayo Saka, prichádza Lucas Torreira.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 16:03.
Prvý polčas by sa dal rozdeliť na dve polovice. Prvú polovicu mal výraznú územnú prevahu Arsenal, ani jednu zo svojich príležitostí ale využiť nedokázal. Cca od 25. minúty potom prevzal iniciatívu domáci tím, ktorý s pribúdajúcimi minútami zatláčal hostí čoraz hlbšie do obrany. Ani on ale svoje príležitosti premeniť nedokázal a do šatní tak oba tímy idú za bezgólového stavu.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 42 % : 58 %
Strely na bránu: 2:1
Strely mimo: 4:3
Rohy: 4:3
Ofsajdy: 2:1
Fauly: 2:5

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

Bude sa hrať ešte jednu minútu.

45

Na Hendrickov center si nabehol do šestnástky Mee, ktorého hlavičku ešte hlavou tečoval Jay Rodriguez. Našťastie pre hostí loptu nasmeroval len do stredu brány na pripraveného brankára Lena.

44

Žltú kartu za nešportové správanie dostáva Mesut Özil (Arsenal FC). Özil totiž fauloval Meeho a až príliš nahlas protestoval proti verdiktu hlavného rozhodcu.

43

McNeilov center z priameho kopu tečoval hlavou na prednej tyči Jay Rodriguez, jeho hlavička ale tesne minula vzdialenejšiu tyč Lenovej brány.

42

McNeil si obhodil na ľavom krídle Özila, ktorý ho už musel podraziť. Priamy kop pre Burnley z ľavej strany útočnej polovice, takmer z autovej čiary.

41

Wood hlavou sklepol loptu na zadnú tyč k Jayovi Rodriguezovi, ten ale z ostrého uhla chrbtom k bráne strieľať nemohol. Posunul tak loptu doľava k spoluhráčovi, ktorý nacentroval do stredu šestnástky Arsenalu. Odtiaľ Mee nasmeroval loptu v záklone nad Lenovu bránu.

40

David Luiz odhlavičkoval center z rohu na ďalší rohový kop. Hráči Burnley sa tlačia do bránkoviska hostí.

39

Wood prehodil loptu pred šestnástkou Arsenalu doľava na McNeila, ktorého strelu zo strednej vzdialenosti zrazil jeden z obrancov „kanonierov“ na rohový kop.

38

38. Jeffrey Hendrick (BLY)

38

McNeilovu prihrávku z ľavej strany prepustil Wood za seba na Hendricka, ktorý z pravej strany šestnástky vypálil z prvej nad Lenovu bránu.

38

38. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS)

36

Xhaka krásnym oblúčikom za obranu Burnley našiel v šestnástke nabiehajúceho Aubameyanga, ktorý sa pokúsil prehodiť vybiehajúceho brankára Popea. Ten ale vybehol včas a jeho pokus o lob dokázal zastaviť.

35

Domáci však prevzali iniciatívu a Arsenal sa začína dostávať pod solídny tlak. Hráči Burnley sú teraz omnoho častejšie pri lopte a kombinujú v blízkosti šestnástky hostí.

34

McNeil sa po postupnom útoku domácich dostal k centru z ľavej strany, center na Wooda ale zrazil Bellerín k svojmu brankárovi Lenovi.

Burnley je zrejme najobľúbenejším súperom Pierre-Emericka Aubameyanga v Premier League. Tomuto tímu totiž v predošlých štyroch zápasoch strelil sedem gólov.

32

Burnley v posledných minútach vyrovnalo hru a čoraz častejšie je schopné podržať loptu na polovici Arsenalu. Mustafi musel teraz odhlavičkovať nákop na Wooda, lopta sa ale vrátila na kopačky domácich hráčov.

31

Meeho rozohrávku vystihol Martinelli, od ktorého sa lopta odrazila za obrancu Burnley na voľného Lacazettea. Ten sa k hraciemu predmetu dostal, vybiehal ale z ofsajdovej pozície.

30

Strely: 3:5
Strely na bránu: 1:0

29

McNeil napriahol k strele zo zhruba 30 metrov a loptu poslal tesne mimo ľavej spojnice Lenovej brány.

28

Tarkowského nákop do šestnástky na Wooda odhlavičkoval Bellerín a Taylorov center zľava potom chytil brankár Leno. Ten sa s rozohrávkou vôbec neponáhľa a loptu si prihráva so svojimi obrancami.

27

Saka nateraz pokračuje po krátkom ošetrení za autovou čiarou v zápase. Mustafi odkopol center z ľavej strany do autu a Burnley sa zrejme vôbec prvýkrát v zápase usadzuje pri šestnástke Arsenalu.

25

Saka si chcel spracovať prihrávku na ľavú stranu, pri dotyku s loptu ale spadol na trávnik. Zrejme sa jedná o svalové zranenie.

24

Hostia naďalej držia loptu pod svojou kontrolou, domáci ich ale tentokrát vysokým presingom vytláčajú na ich polovicu ihriska.

23

Center z rohu domáci odhlavičkovali za svoju šestnástku ku Guendouzimu, ktorého zrazená strela skončila mimo. Özil rozohral druhý rohový kop centrom na prednú tyč, kam si nabehol Mustafi. Ten hlavičkou usmernil loptu mimo bližšej tyče Popeovej brány.

22

22. Alexandre Lacazette (ARS)

22

Özilovu strelu spoza šestnástky zrazili obrancovia Burnley k voľnému Lacazetteovi, ktorému však loptu tvrdým sklzom vo vlastnej šestnástke na poslednú chvíľu vypichol na rohový kop Tarkowski.

21

Nákop od rohovej zástavky z opačnej strany znovu vyrazil brankár Leno, tentokrát však už mimo vlastnej šestnástky. Následný Lowtonov center z ľavej strany nebol presný a skončil až za Lenovou bránou.

20

Center z rohu k zadnej tyči sa nebezpečne krútil smerom do horného rohu brány Arsenalu, Leno preto loptu vyrazil nad svoju bránu na ďalší rohový kop.

19

Wood si spracoval nákop z vlastnej polovice pred šestnástkou Arsenalu a následne posunul loptu k Jayovi Rodriguezovi. Ten ju po zemi poslal na bránu Arsenalu, jeho strelu k pravej tyči ale výborným zákrokom vyrazil brankár Bernd Leno.

18

Popeov odkop od brány doletel v silnom vetre až ku gólmanovi Arsenalu. Ten sa s rozohrávkou neponáhľal, nakoniec však loptu nevydareným nákopom len vrátil domácim obrancom.

16

Arsenal sa po menšej prestávke vrátil na polovicu Burnley. Saka sa pokúsil o sólový prienik po ľavej strane, Lowton ho ale čisto odstavil telom a loptu nechal dokotúľať sa za bránkovú čiaru.

15

Wood dostal prihrávku do šestnástky Arsenalu, kde dokonca dokázal tečovať loptu pomedzi nohy vybiehajúceho Lena. Nemecký brankár sa ale rýchlo zorientoval a loptu dokázal chytiť.

14

14. Pierre-Emerick Aubameyang (ARS)

14

David Luiz výborným pasom za obranu Burnley vysunul do šestnástky Aubameyanga, ten sa však pri zakončení pošmykol a loptu z výbornej pozície poslal výrazne mimo Popeovej brány.

13

Ani tentokrát sa ale domáci nedostali nikam a loptu znovu získali hostia. Tí sa okrem gólovej príležitosti Lacazettea v úvode zápasu zatiaľ nedokážu presadiť cez hlboko hrajúci obranný blok Burnley.

12

Burnley sa snaží trochu upokojiť hru a po zisku lopty si ju prihráva obranná štvorica domáceho tímu na svojej polovici.

11

Držanie lopty: 15 % : 85 %

10

Hostia však vysokým presingom domácich o loptu pripravili. Arsenal sa postupne prekombinoval k šestnástke Burnley, Guendouziho prienikovú prihrávku na Lacazettea ale zastavil Hendrick.

9

McNeilovu kolmicu na rozbehnutého Jaya Rodrigueza odkopol sklzom do autu Mustafi. Domáci sa následne zatiahli na svoju polovicu a odtiaľ zakladajú svoj postupný útok.

8

Wood potiahol loptu po ľavej strane k šestnástke Arsenalu, tam ju ale prihrávkou pomedzi obrancov nedokázal posunúť k nabiehajúcemu Jayovi Rodriguezovi. Hostia otáčajú hru na opačnú stranu.

7

Ani teraz sa domácim rozohrávka nevydarila. Burnley zatiaľ nedokázalo na dlhšiu dobu podržať loptu a od začiatku zápasu sa len bráni útokom Arsenalu.

6

Postupný útok Burnley sa skončil už v strede poľa a loptu tak znovu získali pod svoju kontrolu hostia. Sakov center zľava nadvihol Lowton a brankár domáceho tímu Pope radšej chytil z výšky padajúcu loptu.

5

Özilov center zo štandardky domáci odhlavičkovali zo svojej šestnástky a v následnom hlavičkovom súboji fauloval Mustafi.

4

Hostia rozohrali roh na krátko, Guendouziho center z ľavej strany však domáca obrana odvrátila do autu. Následne Saku pri snahe o prienik podrazil Lowton, Arsenal tak získava priamy kop.

3

Arsenal vstúpil do zápasu veľmi aktívne a znovu sa nasťahoval na polovicu domácich. Sakov center zľava odhlavičkoval pred nabiehajúcim Aubameyangom na rohový kop Taylor.

2

Aubameyang si spracoval prihrávku na ľavé krídlo a presným centrom do stredu šestnástky našiel hlavu úplne voľného Lacazettea. Ten loptu z dobrej streleckej pozície usmernil mimo pravej tyče Popeovej brány.

1

Výkop zápasu mali hostia. David Luiz okamžite nakopol loptu na Aubameyanga, ktorý ju vybojoval v hlavičkovom súboji a Arsenal sa následne usadil na polovici domácich.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Domáci tím bude hrať vo vínovočervených dresoch, Arsenal v žltých.
Oba tímy práve nastupujú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), Ch. Taylor – Hendrick, Cork, A. Westwood, McNeil – Wood, Jay Rodriguez.
Náhradníci: Hart – Lennon, Vydra, Pieters, K. Long, Brady, Bardsley.

Arsenal FC: Leno – Bellerín, Mustafi, David Luiz, Saka – Guendouzi, Xhaka – Aubameyang (C), Özil, Martinelli – A. Lacazette.
Náhradníci: E. Martínez – Papastathopoulos, D. Ceballos, Torreira, Pépé, Willock, Nketiah.

Rozhodca: Kavanagh – Cook, Massey-Ellisová.


Vzájomné zápasy

Oba tímy sa doteraz stretli v Premier League 11-krát a výrazne lepšie zo vzájomnej bilancie vychádza Arsenal, ktorý vyhral proti Burnley 10 zápasov a len raz sa ich vzájomný súboj skončil remízou. Prvý vzájomný zápas v tejto sezóne vyhrali Londýnčania doma 2:1.

Posledných 5 vzájomných zápasov v Premier League:
26.11.2017: Burnley – Arsenal 0:1
6.5.2018: Arsenal – Burnley 5:0
22.12.2018: Arsenal – Burnley 3:1
12.5.2019: Burnley – Arsenal 1:3
17.8.2019: Arsenal – Burnley 2:1


Arsenal FC

Londýnčania sú v tabuľke až na 12. mieste a od 18. West Hamu ich delí len šesť bodov. Ich forma sa však pomaly zlepšuje, aj keď od ideálu má stále ďaleko. Posledné štyri zápasy za sebou „kanonieri“ neprehrali, až tri z nich však len remizovali. Problémom Arsenalu je predovšetkým neschopnosť udržať čisté konto, za posledné tri mesiace totiž dokázal udržať nulu v kolónke inkasovaných gólov v zápase len dvakrát. Vonku je Arsenal deviatym najlepším tímom ligy, až 7 z 12 zápasov na cudzích ihriskách však len remizoval.

Posledných 5 ligových zápasov:
Arsenal – Chelsea 1:2
Arsenal – Manchester United 2:0
Crystal Palace – Arsenal 1:1
Arsenal – Sheffield 1:1
Chelsea – Arsenal 2:2


Burnley FC

Aj keď by to pred sezónou zrejme málokto čakal, tak Burnley ide do zápasu s Arsenalom s rovnakým počtom bodov, ako má jeho súper. V tabuľke je na 14. mieste a po štyroch prehrách za sebou sa navyše dočkalo dvoch dôležitých výhier – doma nad Leicesterom (2:1) a vonku nad Manchesterom United (2:0). Iba šesť tímov strelilo menej gólov ako Burnley (28 strelených gólov) a súčasne má Burnley šiestu najhoršiu obranu ligy (38 inkasovaných gólov). Doma patrí medzi priemer Premier League, keď z 12 zápasov polovicu zápasov vyhralo a polovicu prehralo.

Posledných 5 ligových zápasov:
Burnley – Manchester United 0:2
Burnley – Aston Villa 1:2
Chelsea – Burnley 3:0
Burnley – Leicester 2:1
Manchester United – Burnley 0:2
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu Burnley FC – Arsenal FC. Stretnutie 25. kola anglickej Premier League sa začne o 15:00.

Burnley FC – Arsenal FC

0:0

koniec (0:0)

Späť na online

Karty:   82. Tarkowski (BLY) – 44. Özil (ARS), 55. Xhaka (ARS), 57. Torreira (ARS)

Držení míče: 42 % : 58 %.
Střely na branku: 2:2. Střely mimo: 10:6. Rohy: 5:7. Ofsajdy: 4:1. Fauly: 8:11.

Burnley FC: Pope – Lowton, Tarkowski, Mee (C), Ch. Taylor – Hendrick, Cork, A. Westwood, McNeil – Wood, Jay Rodriguez.
Náhradníci: Hart – Lennon, Vydra, Pieters, K. Long, Brady, Bardsley.

Arsenal FC: Leno – Bellerín, Mustafi, David Luiz, Saka (46. Torreira) – Guendouzi, Xhaka – Aubameyang (C), Özil (63. Willock), Martinelli – A. Lacazette (89. Nketiah).
Náhradníci: E. Martínez – Papastathopoulos, D. Ceballos, Torreira, Pépé, Willock, Nketiah.

Rozhodca: Kavanagh – Cook, Massey-Ellisová

Diváci: 21 048