Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

Borussia Mönchengladbach – 1. FC Kolín nad Rýnom

2:1

koniec (1:0)

11.03.2020, 18:30 • Borussia-Park, Mönchengladbach • 21. kolo • Lukáš Mihal (@mihal_lukas) cz

Tipsport: 1.93 4.0 3.88

S konstatováním, že první zápas Bundesligy před prázdním hledištěm ovládl Mönchengladbach, se s Vámi loučím. Děkuji za pozornost a přeji klidný večer. (20:29:03)
Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 2:9. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:14.
Mönchengladbach potvrzuje roli favorita a před prázdným hledištěm si připisuje plný bodový zisk. Borussia si postupně vytvořila dvoubrankové vedení, které většinu času bez problémů držela. Pak však jednou zachyboval Yann Sommer, což okamžitě potrestal Mark Uth. Rázem byl lepšé Kolín, který se aktivně pokoušel o druhý gól, ale nakonec se ho nedočkal, takže si domů neveze ani jeden bod.

90+5

Konec zápasu.

90+3

Mark Uth mohl přece jen svému týmu zajistit body, vzdušný pas si velmi dobře zpracoval a vypálil volejem, ale mířil přímo do středu brány, kde byl připravený Yann Sommer!

90+2

Kolín se marně dostává ze své poloviny. Situace je navíc už opravdu kritická, protože má na vyrovnání necelé dvě minuty.

90+1

Nastavují se čtyři minuty.

90

Mönchengladbach se usazuje na útočné polovině, kde se logicky snaží získat co nejvíce času. Docela zbytečně se však tlačil do zakončení, takže míč docela rychle ztratil.

89

Kozlové podnikají jeden ze svých posledních útoků přes pravou stranu, kde se ale k ničemu nedostali, Yann Sommer navíc rozehrává od své klece.

88

Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Marcus Thuram, přichází Rámí Binsibajní.

88

Žlutou kartu dostává Marcus Thuram (Borussia Mönchengladbach).

87

Marcus Thuram byl docela nepříjemně faulován, čehož samozřejmě alespoň trochu využije, takže se z trávníku nezvedá moc rychle. Každopádně je v porádku.

85

Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Jorge Meré, přichází Anthony Modeste.

85

Domácí získávají co nejvíce času pomocí napadání. Hosté však v klidu rozehráli, takže se opět usazují u soupeřící brány.

84

Žlutou kartu dostává Mark Uth (1. FC Kolín nad Rýnem).

83

Kozlové rázem ožili a opravdu se tlačí za vyrovnáním. Mönchengladbach tak brání svou šestnáctku se všemi možnými prostředky, ale i přesto se Jhon Córdoba dostal k hlavičce, ale nemířil mezi tři tyče.

82

Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Breel Embolo, přichází Lars Stindl.

81

Köln právě vstřelil branku!
Hosté dostali dárek od Yanna Sommera, díky čemuž ještě mohou přece jen zabojovat o body! Brankář Borussie totiž pokazil výkop, který skončil u MARKA UTHA. Ten si tak vylepšil střeleckou pozici a nemilosrdně poslal míč do sítě.

80

Yann Sommer musel pomáhat svým spoluhráčům s rozehrávkou. Musel být opravdu rychlý, protože na něj nabíhal jeden ze soupeřících forvardů, ale poradil si bravurně.

79

Zápas už se jenom dohrává. Kozlové to už víceméně vzdali, před prázdným stadionem už nemají moc motivaci snažit se o vyrovnaní.

77

Yann Sommer rozehrává téměř až na půlící čáře. Míč samozřejmě posílá co nejdál od své klece, protože nic nechce riskovat rozehrávkou nakrátko.

76

Střídání v týmu Borussia Mönchengladbach: ze hřiště odchází Patrick Herrmann, přichází Jonas Hofmann.

75

Kolín je pod obrovským tlakem i po druhém inkasovaném gólu, takže dnes na body asi opravdu myslet nemůže. Po chvíli se však přece jen dostává k centru, který ale zase bez problémů odvrátila obrana.

74

Na trávníků zůstává ležet další hráč, tentokrát je to domácí Patrick Herrmann, který se však po chvíli bez problémů zvedá a pokračuje ve hře.

72

Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Ismail Jakobs, přichází Jan Thielmann.

70

Mönchengladbach právě vstřelil branku!
Nejspíš je hotovo, i na druhém gólu má hlavní zásluhu Breel Embolo! Ten dostal dobrou přihrávku na pravou postranní čáru šestnáctky, odkud odcentroval. Míč měl mířit na Alassaneho Pléu, ale ještě dřív se do něj vložil JORGE MERÉ, který si ho tak nešťastně srazil do brány.

70

Kolín nad Rýnem se pomalu přesouvá dopředu přes levou stranu, ale nakonec se přece jen musí stahovat až ke svému vápnu, odkud se mu rozehrávka vůbec nepovedla.

68

Brankář Borussie nakonec schovává míč do svých rukavic. S následnou rozehrávkou samozřejmě nespěchá, míč pak posílá odkopem až na druhou polovinu hřiště.

67

I nepovedený útok Kozly docela dost povzbudil, protože opět jsou u domácího vápna. Tam však přišel jen další nepřesný vzdušný pas, tentokrát od Kingsleyho Ehizibuea.

66

Střídání v týmu 1. FC Kolín nad Rýnem: ze hřiště odchází Florian Kainz, přichází Dominick Drexler.

65

Hosté po opravdu dlouhé době zamířili dopředu, kde však Florian Kainz vymyslel jen přetažený centr, což znamená odkop pro Yanna Sommera.

64

Kolín se stále nemůže dostat k balónu. Mezitím mu rychle dochází čas, zbývá mu už jenom 26 minut, což je sice stále relativně dost, ale rozhodně to není mnoho.

62

Christoph Kramer našel odražený míč, ale byl pod tlakem, takže ho následně přihrál dozadu. I tam však Kozlové velmi aktivně napadají, což nakonec nese své ovoce.

61

Alassane Pléa ukázal svou rychlost, protože ve sprinterském souboji jasně porazil protihráče, ale míč následně neudržel na své kopačce. Získal alespoň roh.

60

Vstupuje do posledních půlhodiny tohoto duelu. Mönchengladbach stále bez problémů drží těsné vedení, ale vítězství rozhodně ještě nemá jisté.

59

Hosté kombinují u levé postranní čáry. Nakonec se po chytrém lobu dostal do vápna Benno Schmitz, ale ten tam docela zbytečně fauloval.

58

Ismail Jakobs odcentroval téměř od rohového praporku, ale trefil se jen do zad bránícího hráče. Následně aut už rozehrál hodně nepřesně.

57

Marcus Thuram si dlouho v souboji se třemi protihráči vedl vyrovnaně, ale o míč nakonec přece jen přišel, protože fauloval.

55

Kolín byl poprvé od přestávky v soupeřícím vápnu. Tam se ke střele nakonec dostal Mark Uth, ale bránící hráč se mu vrhl pod nohu, takže balón srazil na roh.

54

Nyní už ale mají balón v moci hosté, kteří uklidňují hru na své půlce a pomalu hledají cestu k vyrovnávací brance.

53

Hosté se po delší době dopustili první výraznější nepřesnosti, ale nakonec na to nedoplatili, protože soupeřící hráč nedokázal míč zachytit před pomezní čárou.

52

Kozlové jsou nyní pod velkým tlakem. I s obranou dalšího rohu měli nemalé problémy, ale soupeř nakonec nepřesně odcentroval až za brankovou čáru.

51

Patrick Herrmann dostal dobrý pas do běhu, díky čemuž zakončoval až z hranice malého vápna. Mířil k bližší tyči, ale brankář Kolína opět stačil zareagovat a vyrazil míč na roh.

50

Vstup do druhé půle má nakonec lepší Mönchegladbach, který si připisuje další střelecký pokus. Timo Horn se proletěl, ale svým zákrokem ještě úplně nezažehnal všechno nebezpečí.

49

Domácí rozehráli rovnou dva rohy, jeden z levé a druhý z pravé strany. V první případě zasáhla defenziva, podruhé míč odvrátil gólman.

48

Oscar Wendt se dobře uvolnil na levé straně, nákop na něj tak soupeř raději uklidili do autu. Následně vypálil Marcus Thuram, ale Timo Horn pořád drží šanci pro své spoluhráče.

47

Borussia se s míčem moc dlouho neohřála, hostům se totiž nakonec vyplatilo napadání. Ti však směrem dopředu také nekombinují moc dobře.

46

Hned v úvodu poločasu si Jhon Córdoba pomohl při napadání hraničním zákrokem. Faul se tedy píská, ale zatím se to obejde bez karty.

46

Začal druhý poločas.
První půle dnešního tichého zápasu je za námi. Zápas před prázdným hledištěm zatím lépe zvládá Mönchengladbach, který díky Breelu Embolovi drží těsné vedení. Soupeře však rozhodně jasně nepřehrává, takže se ještě může stát ledacos.
Druhý poločas začne přibližně v 19:33.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Nastavuje se jedna minuta.

45

Ze standardky přišel centr, ke kterému se dostal Jorge Meré, ale ten hlavičkoval přímo do rukavic soupeřícího gólmana.

44

Mark Uth si ještě na soupeři vynutil nedovolený zákrok, takže rozehraje přímý kop z docela nebezpečné pozice.

43

Domácí už si jen tak přihrávají na své polovině. Ničeho nebezpečného se tak už v prvním poločas nedočkáme.

41

Do hry se ještě dostává Timo Horn, který míč odkopává až na druhou polovinu hřiště, protože doufal, že najde jednoho ze svých spoluhráčů. To se však nepovedlo.

40

Kolín ještě míří dopředu pomocí nákopu, ale domácí dobře zahustili prostor před vápnem, takže míč nemohl projít.

39

První poločas už se začíná dohrávat. Kozlové by sice rádi vyrovnali, ale Borussia drží míč na útočné polovině, protože se jí nechce bránit.

37

Hosté se sice bez problémů ubránili, ale následně mají problémy s rozehrávkou. Napadán byl dokonce i Timo Horn.

36

Domácí však zastavili soupeřící postup na středu hrací plochy, odkud následně zamířili ihned dopředu. Soupeře tak donutili k nedovolenému zákroku.

35

Kolín se pomalu vzpamatovává z inkasovaného gólu. Po delší době je u míče, se kterým pomalu postupuje směrem dopředu.

33

Žlutou kartu dostává Florian Kainz (1. FC Kolín nad Rýnem).

32

Mönchengladbach právě vstřelil branku!
Favorizovaná Borussia se dostává do vedení! Patrik Hermann při rychlém útoku dostal přihrávku na středu šestnáctky, kde se však ke střele neodvážil. Míč tak posunul na BREELA EMBOLA, který se z první prezentoval nádherným technickým zakončením na zadní tyč, za kterým se Timo Horn jen ohlížel. Asistence: Patrick Herrmann.

31

Timo Horn s rozehrávkou po ubráněném rohu nikam nespěchá, přece jen remíza je pro Kolín cenná. Určitě chce však urvat plný bodový zisk.

30

Vstupuje do druhé třetiny zápasu. Tu začíná rychlým útokem Gladbach, ale centr z levé strany zastavil první bránící hráč v cestě.

28

Kolín ještě chvíli kombinoval kolem šestnáctky, ale nakonec se k ničemu nedostal, takže po dlouhé době je v přímém kontaktu s míčem Yann Sommer.

27

Také Kozlové rozehráli svůj první roh. Stejně jako u soupeře to však nebylo vůbec nebezpečné, stopeři jsou pozorní.

26

Domácí fotbalisté jsou po delší době u míče, dokonce s ním byli na útočné polovině. Jenže soupeře je velmi rychle vytlačil zpátky až k jejich gólmanovi.

25

Mönchengladbach musel řešit další nepřehlednou situaci poblíž svého vápna, ale pořád to zvládá bez problémů. Útok soupeře však zatím neukončil.

23

Tentokrát si pokutový kop vyžadoval Breel Embolo, ale hlavní sudí je i tentokrát v klidu, takže Timo Horn může rozehrávat.

22

Jhon Córdoba dostal dlouhý balón až na hrot, ale tam prohrál hlavičkový souboj s protihráčem. Následně tak domácí vhazují.

21

Mark Uth se málem stal prvním úspěšným střelcem utkání, ale jeho rána téměř z hranice šestnáctky letěla jen nad horní tyčku.

20

Máme za sebou prvních dvacet minut duelu. Lépe do něj vstoupil Mönchengladbach, ale nyní už to více jde Kolínu, který se už delší dobu tlačí za úvodní brankou.

18

Borussia bez problémů odvrátila další pas do její šestnáctky. Poté však zůstává ležet na trávníku Breel Embolo, který musí být ošetřován.

17

Hra se nyní zcela převrátila, protože tempo udává Kolín nad Rýnem. Ten však této výhody zatím nedokázal ani trochu využít.

16

Hosté se nakonec vydávají do útoku přes levou stranu, odkud Benno Schmitz ještě přenesl hru. Následoval centr, ale i domácí dobře střeží vzdušný prostor před svou bránou.

15

Kozlové po delší době uklidňují hru, přece jen se nyní docela dlouho bránili, takže si potřebují trochu odpočinout.

14

Alassane Pléa zachytil nepřesnou soupeřící hlavičku, následně se zkusil prosadit přízemní střelou z dálky, ale tu si Timo Horn v klidu pohlídal.

13

Patrick Herrmann se zkoušel protlačit k nepovedenému autu, ale obránce Kolína ho chytře tělem odtlačil, takže se mu to nepovedlo.

12

Hosté se s míčem moc dlouho neohřáli, protože nepřesně nakopli. O další rozehrávku se tak stará Yann Sommer, který se rozhodně nenudí.

11

Mönchengladbach už se dlouho k ničemu nedostal. Nakonec se přece jen na levé straně utrhl Marcus Thuram, ale nakonec byl pomocí hraničního zákroku zastaven.

10

Další pas už do vápna sice prošel, ale Jhon Córdoba se nedokázal k míči včas natlačit, takže nakonec uklidnil hru Yann Sommer.

8

Kozlové se po delší době dostali do útoku, kde se dostal k centru Ismail Jakobs, ale ten nedokázal najít žádného spoluhráče.

6

Hosté sice napadají až na soupeřící polovině, ale při forčekinku nevyužívají potřebné odhodlání, kvůli čemuž má Borussia už delší dobu míč.

5

Ani jeden z celků nechce udělat nějakou zbytečnou chybu, takže nikam nespěchá. Hraje se tak hlavně kolem půlící čáry.

3

Mönchengladbach rozehrává první rohový kop, ale centr od rohového praporku bez problémů pokryli obránci Kozlů.

2

První se do soupeřící šestnáctky dostali domácí, ale ti měli k zakončení daleko, protože velmi rychle zasáhli hostující beci.

1

První zápas Bundesligy hrající se bez diváků právě začal. Úvodní výkop obstaral Kolín, který dopředu okamžitě spěchal pomocí nákopu, ale Mark Uth nikoho nenašel.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt – Kramer, Strobl – Herrmann, Embolo, Thuram – Pléa.
Náhradníci: Sippel – Raffael, Jantschke, Stindl, J. Hofmann, Binsibajní, Johnson, Traoré.

1. FC Kolín nad Rýnem: T. Horn – Ehizibue, Meré, Leistner, Schmitz – Schirí, Hector (C) – Kainz, Uth, Jakobs – J. Córdoba.
Náhradníci: Krahl – Höger, Thielmann, Modeste, Rexhbecaj, Voloder, Terodde, Drexler, Katterbach.

Rozhodčí: Aytekin, Dietz – Beitinger, Willenborg.
1. FC Kolín nad Rýnem
Kolín si po svém návratu do nejvyšší soutěže jde pro skvělý střed tabulky, takže se nebude muset strachovat o udržení. Kozlové mají na sestupové pásmo vysoký desetibodový náskok, dokonce jsou blíže pozicím zaručují Evropu. Tomu tak je, protože se Kolínu nad Rýnem extrémně daří po zimní přestávce. Dnešní hosté totiž ovládli pět ze sedmi odehraných duelů, padli jen s Dortmundem a Bayernem, což jsou nejlepší německé týmy. V ostatní zápasech vždy Kozlové slavili docela jednoznačně vítězství, i když naposledy porazili Paderborn jen jednobrankovým rozdílem. Kolín tak má na to, aby Mönchengladbach minimálně potrápil.

Poslední tři utkání
Paderborn vs. Kolín nad Rýnem – 1:2
Kolín nad Rýnem vs. Schalke – 3:0
Hertha vs. Kolín nad Rýnem – 0:5
Borussia Mönchengladbach
Mönchengladbach ještě nedávno držel šňůru pěti zápasů bez prohry, ve kterých navíc získal úctyhodných jedenáct bodů, díky čemuž se vrátil na příčky zaručují postup do Evropy. V posledním duelu však Borussia padla s konkurenční Borusií z Dortmundu, která slavila výhru 2:1. Dnešní domácí jsou tedy konkrétně na pátém místě, které zajišťuje skupinovou fázi Evropské ligy. Od postupu do Ligy mistrů však dělí Gladbach jediný bod, takže tým z druhé poloviny tabulky dnes musí porazit. Avšak hraje se před prázdným hledištěm, tak uvidíme, jestli to nějak ovlivní výkon obou celků.

Poslední tři utkání
Mönchengladbach vs. Dortmund – 1:2
Augsburg vs. Mönchengladbach – 2:3
Mönchengladbach vs. Hoffenheim – 1:1

V Německu se poprvé v historii Bundesligy odehraje utkání bez diváků. O sehrání zápasu před prázdnými tribunami rozhodlo na doporučení vlády spolkové země Severní Porýní-Vestfálsko vedení města Mönchengladbach. Důvodem je obava ze šíření Evropou postupujícího koronaviru.
Dobrý večer při sledování dohrávky 21. kola Bundesligy, kde na sebe narazí Mönchengladbach a Kolín nad Rýnem. Utkání se původně odkládalo kvůli orkánu Sabine, nakonec však hrozilo, že se neodehraje ani v náhradním termínu. Po domluvě se zápas přece jen bude konat, akorát na stadionu nebudou přítomní žádní fanoušci.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:30.

Borussia Mönchengladbach – 1. FC Kolín nad Rýnom

2:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 32. Embolo (Herrmann), 70. Meré (vla.) – 81. Uth

Karty:   88. Thuram (MNC) – 33. Kainz (KLN), 84. Uth (KLN)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 5:3. Střely mimo: 2:9. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 14:14.

Borussia Mönchengladbach: Sommer (C) – Lainer, Ginter, Elvedi, Wendt – Kramer, Strobl – Herrmann (76. J. Hofmann), Embolo (82. Stindl), Thuram (88. Binsibajní) – Pléa.
Náhradníci: Sippel – Raffael, Jantschke, Stindl, J. Hofmann, Binsibajní, Johnson, Traoré.

1. FC Kolín nad Rýnom: T. Horn – Ehizibue, Meré (85. Modeste), Leistner, Schmitz – Schirí, Hector (C) – Kainz (66. Drexler), Uth, Jakobs (72. Thielmann) – J. Córdoba.
Náhradníci: Krahl – Höger, Thielmann, Modeste, Rexhbecaj, Voloder, Terodde, Drexler, Katterbach.

Rozhodca: Aytekin, Dietz – Beitinger, Willenborg