Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

1. FC Kolín nad Rýnom – RB Lipsko

2:4

koniec (1:2)

01.06.2020, 20:30 • RheinEnergieStadion, Kolín nad Rýnom • 29. kolo • Michal Sadlek

Tipsport: 5.81 4.99 1.53

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:44:05)
Držanie lopty: 49 % : 51 %.
Strely na bránu: 5:8.
Strely mimo: 3:11.
Rohy: 4:7.
Ofsajdy: 2:1.
Fauly: 16:7.
Dnešná dohrávka ponúkla výborný futbal, na jej konci sa ale zo zaslúženej výhry raduje Lipsko. Hostia boli priamočiarejší a aktívnejší a svojimi rýchlymi kombináciami robili obrane domácich neustále veľké problémy. Rýchlosť protiútokov hostí krásne ukázal tretí gól, keď brankár Gulácsi vysunul priamo do samostatného úniku Wernera a ten zoči-voči domácemu gólmanovi Hornovi strelil svoj 25. gól v sezóne. Domáci rýchlo odpovedali krásnym gólom Modeste, hostia ale už o dve minúty neskôr znovu viedli o dva góly po zásahu Olma. Tento stav vydržal napriek množstvu príležitostí na oboch stranách už do konca zápasu. Lipsko sa vďaka tejto výhre posunulo na tretie miesto tabuľky, z ktorého stráca na druhý Dortmund dva body. Kolín je na 11. mieste a pred 16. Düsseldorfom má sedembodový náskok.

90+5

Koniec zápasu.

90+5

Hostia mohli ešte raz skórovať! Forsberg vysunul do otvorenej obrany Kolína Sabitzera, ktorý chcel prelobovať vybiehajúceho brankára Horna. Ten jeho zakončenie dokázal zneškodniť.

90+4

Angeliño, ktorý mal pred chvíľou kŕče, sa krívajúc vrátil do obrany, aby odkopol center Drexlera z pravého krídla. To bol výborný zákrok obrancu Lipska!

90+3

Roh domácich odhlavičkoval jeden z obrancov hostí a Lipsko vyrazilo do rýchleho protiútoku. Forsberg nakopol loptu za obranu domácich, proti Angeliñovi ale včas vybehol brankár Horn, ktorý hrací predmet odkopol do autu.

90+2

Werner si spracoval Klostermannov nákop za obranu a pokúsil sa prejsť okolo obrancu Leistnera. Ten sa s ním ale dokázal vrátiť a loptu mu pred vlastným pokutovým územím vypichol.

90+1

Domáci sa ešte trochu zúfalo tlačia do útoku, hostia sú ale zoradení v obranných líniách na vlastnej polovici a nedávajú im žiaden priestor na prienik k šestnástke.

90

Nadstavený čas sú štyri minúty.

89

Žltú kartu za podrazenie Hectora na vlastnej polovici dostáva striedajúci Emil Forsberg (RB Leipzig).

88

Hostia sa snažili trochu natiahnuť čas kombináciou na útočnej polovici, to sa im ale nepodarilo. Domáci im loptu rýchlo vypichli a vyrazili do rýchleho protiútoku.

87

Modeste dostal skvelú kolmú prihrávku za obranu Lipska a rozbehol sa do samostatného úniku. Svoj útok zakončil z hranice pokutového územia, strelou po zemi okolo vybiehajúceho brankára Gulácsiho ale tesne minul pravú tyč brány hostí.

86

Tam sa však útok Kolína opäť skončil. Sabitzer sa po ľavej strane dostal k pokutovému územiu domácich, tam ale nedokázal presne prihrať Wernerovi a lopta skončila na kopačkách Leistnera.

85

Domáci sa pri rozohrávke znovu ocitli pod veľkým tlakom napádajúcich hráčov Lipska, tentoraz sa im ale podarilo prejsť na polovicu súpera. Ich kombinácia sa postupne blíži k pokutovému územiu hostí.

85

Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Dani Olmo, prichádza Emil Forsberg.

83

Hostia majú dianie na trávniku viacmenej pod kontrolou a navyše stále držia obranu domácich v pohotovosti. Angeliño centroval z ľavej strany na zadnú tyč, kde však hlavičkoval z ostrého uhla a ešte i zo záklonu do rúk brankára Horna Adams.

82

Czichos vypichol loptu Nkunkumu, ktorý sa rozbehol do otvorenej obrany Kolína. Guľatý nezmysel sa ale odrazil priamo k dobiehajúcemu Sabitzerovi, ktorému našťastie pre domácich strela vôbec nesadla a len ju slabo po zemi poslal priamo na brankára Horna.

81

Katterbach zle došliapol po vzdušnom súboji a zostal ležať na trávniku. Našťastie ale ošetrenie nepotreboval a v zápase pokračuje, domáci navyše už využili všetky svoje striedanie.

1. FC Kolín nad Rýnom – RB Lipsko

2:4

koniec (1:2)

Späť na online

Góly: 7. J. Córdoba, 55. Modeste – 20. Schick, 38. Nkunku, 50. Werner, 57. Olmo

Karty:   30. Leistner (KLN), 62. Drexler (KLN) – 89. Forsberg (RBL)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 3:11. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:7.

1. FC Kolín nad Rýnom: T. Horn – Schmitz (75. Meré), Czichos, Leistner, Katterbach – Schirí, Hector (C) – Kainz (59. Drexler), Rexhbecaj (59. Thielmann), Jakobs (75. Terodde) – J. Córdoba (24. Modeste).
Náhradníci: Kessler – Ehizibue, Meré, Schindler, Höger, Drexler, Thielmann, Modeste, Terodde.

RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Klostermann, Upamecano, Angeliño – Sabitzer (C), Laimer (59. Adams) – Olmo (85. Forsberg), Nkunku – Schick (68. Haidara), Werner.
Náhradníci: Mvogo – Orban, Forsberg, Krauss, H. Wolf, Haidara, Lookman, Adams.

Rozhodca: Dingert – Christ, Gittelmann