Menu

Futbal

Nemecká Bundesliga

1. FC Kolín nad Rýnom – RB Lipsko

2:4

koniec (1:2)

01.06.2020, 20:30 • RheinEnergieStadion, Kolín nad Rýnom • 29. kolo • Michal Sadlek

Tipsport: 5.81 4.99 1.53

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (22:44:05)
Držanie lopty: 49 % : 51 %.
Strely na bránu: 5:8.
Strely mimo: 3:11.
Rohy: 4:7.
Ofsajdy: 2:1.
Fauly: 16:7.
Dnešná dohrávka ponúkla výborný futbal, na jej konci sa ale zo zaslúženej výhry raduje Lipsko. Hostia boli priamočiarejší a aktívnejší a svojimi rýchlymi kombináciami robili obrane domácich neustále veľké problémy. Rýchlosť protiútokov hostí krásne ukázal tretí gól, keď brankár Gulácsi vysunul priamo do samostatného úniku Wernera a ten zoči-voči domácemu gólmanovi Hornovi strelil svoj 25. gól v sezóne. Domáci rýchlo odpovedali krásnym gólom Modeste, hostia ale už o dve minúty neskôr znovu viedli o dva góly po zásahu Olma. Tento stav vydržal napriek množstvu príležitostí na oboch stranách už do konca zápasu. Lipsko sa vďaka tejto výhre posunulo na tretie miesto tabuľky, z ktorého stráca na druhý Dortmund dva body. Kolín je na 11. mieste a pred 16. Düsseldorfom má sedembodový náskok.

90+5

Koniec zápasu.

90+5

Hostia mohli ešte raz skórovať! Forsberg vysunul do otvorenej obrany Kolína Sabitzera, ktorý chcel prelobovať vybiehajúceho brankára Horna. Ten jeho zakončenie dokázal zneškodniť.

90+4

Angeliño, ktorý mal pred chvíľou kŕče, sa krívajúc vrátil do obrany, aby odkopol center Drexlera z pravého krídla. To bol výborný zákrok obrancu Lipska!

90+3

Roh domácich odhlavičkoval jeden z obrancov hostí a Lipsko vyrazilo do rýchleho protiútoku. Forsberg nakopol loptu za obranu domácich, proti Angeliñovi ale včas vybehol brankár Horn, ktorý hrací predmet odkopol do autu.

90+2

Werner si spracoval Klostermannov nákop za obranu a pokúsil sa prejsť okolo obrancu Leistnera. Ten sa s ním ale dokázal vrátiť a loptu mu pred vlastným pokutovým územím vypichol.

90+1

Domáci sa ešte trochu zúfalo tlačia do útoku, hostia sú ale zoradení v obranných líniách na vlastnej polovici a nedávajú im žiaden priestor na prienik k šestnástke.

90

Nadstavený čas sú štyri minúty.

89

Žltú kartu za podrazenie Hectora na vlastnej polovici dostáva striedajúci Emil Forsberg (RB Leipzig).

88

Hostia sa snažili trochu natiahnuť čas kombináciou na útočnej polovici, to sa im ale nepodarilo. Domáci im loptu rýchlo vypichli a vyrazili do rýchleho protiútoku.

87

Modeste dostal skvelú kolmú prihrávku za obranu Lipska a rozbehol sa do samostatného úniku. Svoj útok zakončil z hranice pokutového územia, strelou po zemi okolo vybiehajúceho brankára Gulácsiho ale tesne minul pravú tyč brány hostí.

86

Tam sa však útok Kolína opäť skončil. Sabitzer sa po ľavej strane dostal k pokutovému územiu domácich, tam ale nedokázal presne prihrať Wernerovi a lopta skončila na kopačkách Leistnera.

85

Domáci sa pri rozohrávke znovu ocitli pod veľkým tlakom napádajúcich hráčov Lipska, tentoraz sa im ale podarilo prejsť na polovicu súpera. Ich kombinácia sa postupne blíži k pokutovému územiu hostí.

85

Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Dani Olmo, prichádza Emil Forsberg.

83

Hostia majú dianie na trávniku viacmenej pod kontrolou a navyše stále držia obranu domácich v pohotovosti. Angeliño centroval z ľavej strany na zadnú tyč, kde však hlavičkoval z ostrého uhla a ešte i zo záklonu do rúk brankára Horna Adams.

82

Czichos vypichol loptu Nkunkumu, ktorý sa rozbehol do otvorenej obrany Kolína. Guľatý nezmysel sa ale odrazil priamo k dobiehajúcemu Sabitzerovi, ktorému našťastie pre domácich strela vôbec nesadla a len ju slabo po zemi poslal priamo na brankára Horna.

81

Katterbach zle došliapol po vzdušnom súboji a zostal ležať na trávniku. Našťastie ale ošetrenie nepotreboval a v zápase pokračuje, domáci navyše už využili všetky svoje striedanie.

80

Hostia potom prešli do postupného útoku, ktorý ale skončil nepresnou prihrávkou Angeliña na spoluhráčov v strede poľa.

79

Upamecano nepresnou rozohrávkou prihral loptu Teroddemu priamo na kopačku. Ten sa snažil hneď nacentrovať na nabiehajúcich si spoluhráčov do šestnástky Lipska, Klostermann ale loptu dokázal pred nimi odhlavičkovať.

78

Timo Werner dostal výbornú prihrávku od Olma za obranu Kolína a z ľavej strany prenikol do šestnástky. Svojim zakončení preloboval vybiehajúceho brankára Horna, súčasne ale i odkrytú bránu Kolína.

77

Nkunku na konci krásnej rýchlej kombinácie Lipska dostal loptu v šestnástke domácich a ešte ju posunul za seba do druhej vlny na Adamsa. Ten obstrelil vybehnutého brankára Horna, súčasne ale tesne minul ľavú tyč brány domácich.

76

Hostia rozohrali štandardku na krátko a pokúsili sa postupným útokom prekombinovať do domáceho pokutového územia. To sa im zatiaľ nedarí.

75

Striedanie v tíme 1. FC Kolín nad Rýnom: z ihriska odchádza Benno Schmitz, prichádza Jorge Meré.

75

Striedanie v tíme 1. FC Kolín nad Rýnom: z ihriska odchádza Ismail Jakobs, prichádza Simon Terodde.

75

Modeste strhol pred vlastnou šestnástkou na trávnik Sabitzera, ktorý sa chcel okolo neho s loptou otočiť. Priamy kop pre Lipsko zo vzdialenosti zhruba 30 metrov od Hornovej brány.

74

Schirí zozadu podkopol v strede poľa Nkunkuho. Hlavný rozhodca ani za tento tvrdý zákrok neukázal kartu, jeho hodnotenie nedovolených zákrokov je tak dnes pomerne benevolentné.

73

Opakovaný záznam ukázal, že Klostermann zasiahol pri svojom sklze loptu. Po zásahu videoasistenta tak bola penalta Kolína odvolaná a hra pokračuje rozohrávkou brankára Lipska Gulácsiho.

72

Upamecano tečoval pas z pravej strany letiaci do šestnástky Lipska a lopta sa tak dostala k nabiehajúcemu Modesteovi. Toho zasiahol zozadu do nohy Klostermann a hlavný rozhodca nariadil penaltu domácich!

71

Hostia sa ocitli pod vysokým presingom domácich a rýchlo museli loptu odkopnúť na polovicu Kolína. Obrancovia domáceho tímu zakladajú svoj ďalší postupný útok.

70

Center z neho ale Klostermann odhlavičkoval a následne fauloval rozbehnutého Wernera v strede poľa Schmitz.

69

Domáci postupne zvyšujú útočnú aktivitu a čoraz viac začínajú zatláčať hostí do obrany. Thielmann svojim prienikom po pravom krídle získal rohový kop.

68

Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Patrik Schick, prichádza Amadou Haidara.

67

Držanie lopty: 47 % : 53 %
Strely: 6:15

66

Odrazenú loptu potom hostia nakopli na pravé krídlo na rozbehnutého Wernera, ktorý prenikol do šestnástky. Jeho strelu vyrazil brankár Horn a Schick, ku ktorému lopta po zákroku domáceho gólmana doletela, ju hlavou nasmeroval tesne mimo odkrytej domácej brány.

65

Na opačnej strane strieľal spoza pokutového územia striedajúci Thielmann, jeho tvrdú strelu ale zablokoval obranca Lipska Upamecano.

64

Nkunku sa prekľučkoval cez trojicu protihráčov do šestnástky a po súboji s jedným z nich spadol. Hlavný rozhodca hneď ukazuje, že penalta sa kopať nebude.

63

Útok Kolína ukončil nákop na Modestea, ktorý vybiehal z ofsajdovej pozície. Hostia, ktorí vedú o dva góly, sa s rozohrávkou nikam neponáhľajú.

62

Našťastie Schick nie je zranený a hra pokračuje ďalej. Hosťom sa rozohrávka štandardnej situácie nevydarila a domáci po zisku lopty okamžite otočili hru na opačnú stranu.

62

Žltú kartu za ostrý sklz, ktorým zasiahol Schicka kopačkou do kolena, dostáva Dominick Drexler (1. FC Kolín nad Rýnom). Tento zákrok mohol pokojne skončiť červenou kartou...

60

Domáci využívajú to, že ich hostia teraz nenapádajú a obrancovia Kolína sa snažia o postupnú rozohrávku svojho útoku. Na útočnú polovicu sa bieli zatiaľ nedokázali dostať.

59

Striedanie v tíme RB Leipzig: z ihriska odchádza Konrad Laimer, prichádza Tyler Adams.

59

Striedanie v tíme 1. FC Kolín nad Rýnom: z ihriska odchádza Florian Kainz, prichádza Dominick Drexler.

59

Striedanie v tíme 1. FC Kolín nad Rýnom: z ihriska odchádza Elvis Rexhbecaj, prichádza Jan Thielmann.

57

Tím RB Leipzig práve strelil gól!
Hostia okamžite odpovedajú na inkasovaný gól! Center Angeliña z rohu odvrátil obranca Kolína za šestnástku presne na nohu DANIHO OLMA. Ten si loptu spracoval a podobne, ako pred malou chvíľou na opačnej strane Modeste, ju poslal nechytateľne k ľavej tyči Hornovej brány.

55

Kolín nad Rýnom dal gól!
Domáci sa vracajú do hry! Sabitzer nedokázal odhlavičkovať loptu spred vlastnej šestnástky, tá sa tak dostala k blízko stojacemu ANTHONYMU MODESTEOVI. Útočník Kolína sa s loptou práve okolo Sabitzera otočil a zo zhruba 25 metrov ju nádhernou strelou nechytateľne poslal k ľavej tyči Gulácsiho brány.

54

Až teraz sa domáci dostali k lopte a hneď si vypracovali zaujímavú gólovú príležitosť. Modeste dobehol nákop za obrancu a prihrávkou do druhej vlny pripravil pozíciu na strelu Schirímu. Jeho strelu po zemi k vzdialenejšej tyči vyrazil brankár Gulácsi a Angeliño potom loptu odkopol na roh.

53

Hostia majú v tejto chvíli prevahu a domácim sa vôbec nedarí podržať loptu. Hostia sa tak bez väčších problémov usádzajú znovu a znovu na polovici Kolína.

52

Schick si stiahol v šestnástke Kolína loptu z výšky a elegantne sa s loptou otočil okolo domáceho obrancu. Do zakončenia sa ale nedostal, pretože pri kľučke do pravej strany mu brankár Horn výborným zákrokom vypichol loptu.

50

Tím RB Leipzig práve strelil gól!
Hostia po nádhernej jednoduchej akcii navyšujú svoj náskok! Kainzov center zo štandardky chytil brankár Gulácsi a okamžite vykopol loptu za obranu domácich na rozbehnutého TIMA WERNERA. Kanonier Lipska si potiahol loptu do šestnástky Kolína a bez problémov obstrelil vybiehajúceho brankára Horna. Nádherná asistencia maďarského brankára!

49

Domáci sa usadili na útočnej polovici a snažia sa postupnou kombináciou prejsť k šestnástke. To sa im nepodarilo, po podrazení Rexhbecaja Nkunkum však získali priamy kop z pravej strany útočnej polovice.

48

Nkunku vystrelil spoza šestnástky a jeho strelu zrazil nad svoju bránu rukou obranca Leistner. Leistnerovu ruku však nikto nevidel, a tak sa pokračuje ďalej odkopom od domácej brány.

47

Kolínčanom sa prvá rozohrávka v druhom polčase nevydarila a hostia sa rýchlo zmocnili lopty. Upamecano hneď vysunul do nábehu na ľavom krídle Angeliña, ktorému ale v obrannom súboji zobral loptu Schmitz.

46

Výkop druhého polčasu mali domáci. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 21:33.
Prvý polčas priniesol pomerne otvorený futbal a tri góly. Skóre otvorili domáci už v 7. minúte zásluhou Córdobu, ktorý sa však následne zranil a už po zhruba 20 minútach musel byť vystriedaný. Postupom času začali získavať prevahu hostia, ktorí dokázali ešte v priebehu prvého dejstva skóre otočiť. Svojimi gólmi sa o polčasový náskok Lipska postarali Schick a Nkunku a hostia mohli viesť i výraznejším rozdielom, ďalšie svoje gólové príležitosti ale nedokázali využiť. Domáci tak budú musieť svoju hru do druhého polčasu zmeniť, ak chcú dnes zabodovať.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 45 % : 55 %
Strely na bránu: 3:3
Strely mimo: 0:6
Rohy: 2:5
Ofsajdy: 1:1
Fauly: 4:1

45+4

Prvý polčas sa skončil.

45+3

Aktívny Angeliño sa pekne uvoľnil cez Schmitza na ľavom krídle a nacentroval pred bránu. Jeho nákop skončil v rukaviciach brankára Horna, ktorý loptu hneď vykopol na opačnú stranu.

45+2

Angeliño si narazil na ľavom krídle loptu a Wernerom a prenikol do šestnástky. Oblúčikom ponad brankára Horna nadvihol loptu na Schicka, ktorého teč skončil mimo domácej brány.

45+1

Hostia držia loptu na svojich kopačkách na vlastnej polovici napriek agresívnemu presingu domácich. Na útočnú polovicu sa ale zatiaľ nedokázali dostať.

45

Bude sa hrať ešte tri minúty.

44

Kainz nakopol loptu na prednú tyč, kde loptu zasiahol nabiehajúci Schirí. Ten reklamuje zásah obrancu Lipska, nie je mu to ale nič platné a rozohrávať bude od svojej brány brankár Gulácsi.

43

Kainzovi sa podarilo preniknúť po pravej strane k šestnástke Lipska a Angeliño jeho center zablokoval na rohový kop.

42

Znovu sa tak opakuje scenár spred niekoľkých minút. Domáci obrancovia si loptu prihrávajú na vlastnej polovici a nemajú veľmi na koho na polovici Lipska rozohrať.

41

Horn napokon nakopol loptu na útočnú polovicu, kde ju ale jeho spoluhráči nedokázali udržať. Lopta sa tak dostala k súperovmu brankárovi Gulácsimu, ktorý ju Hornovi veľmi nepresnou rozohrávkou vrátil.

40

Domáci sa snažia prejsť na útočnú polovicu, ich kombinácia ale končí v strede poľa. Odtiaľ ich hostia vždy vytlačia napádaním k šestnástke, ktorú stráži Timo Horn.

38

Tím RB Leipzig práve strelil gól!
Hostia ešte v prvom polčase otáčajú skóre! Mukiele vyhral hlavičkový súboj po odkope domáceho brankára Horna a posunul loptu na Laimera. Ten vysunul do šestnástky prihrávkou pomedzi stopérov CHRISTOPHERA NKUNKUHO, ktorý využil to, že Leistner v sklze loptu nezasiahol a strelou do protipohybu vybiehajúceho brankára Horna poslal hrací predmet do siete.

38

Nakoniec to ani nebolo treba, pretože Schmitz veľmi nevydareným nákopom poslal loptu priamo do náručia brankára hostí. Možnosť rozohrať postupný útok tak majú teraz hostia.

37

Kolínčania sa snažia hru trochu podržať a loptu si pred vlastnou šestnástkou prihráva ich obranná štvorica spolu s brankárom Hornom. Hostia ich vôbec nenapádajú.

36

Upamecano skvelým nákopom zo stredu poľa našiel nabiehajúceho Mukieleho, ktorý sa snažil loptu sklepnúť na volej Schickovi. Czichos loptu včas odkopol z nebezpečného priestoru.

35

Angeliñov center z rohu vyboxoval brankár Kolína Horn až do stredu poľa, kam si k lopte vybehol brankár Gulácsi. Ten nepresnou rozohrávkou na Nkunkuho na krídle poslal loptu priamo do autu.

34

Sabitzerovu strelu zo strednej vzdialenosti zrazil na rohový kop kapitán Kolína Hector.

33

Kainzov center tečoval Angeliño k Modestemu v šestnástke Lipska, ktorému ale pri pokuse o spracovanie lopty hrací predmet odskočil. Hostia rýchlo prechádzajú na opačnú stranu.

32

Hra sa po predošlých tvrdých zákrokov pritvrdila a v priebehu niekoľkých desiatok sekúnd sme videli niekoľko tvrdších súbojov v strede poľa. Hlavný rozhodca zatiaľ necháva hru pokračovať ďalej.

31

Kainz obral rozohrávajúceho Angeliña o loptu a okamžite ju nakopával za obranu Lipska na nabiehajúceho Modesteho. Ten loptu nedobehol a pri nábehu na jeho nákop fauloval Rexhbecaj Upamecana.

30

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za podrazenie Nkunkuho v strede poľa ostrým sklzom Toni Leistner (1. FC Kolín nad Rýnom).

29

Upamecano zastavil prienikovú prihrávku na Kainza, do ktorého ešte loptu odkopol. Hostia sa po autovom vhadzovaní dostali k lopte a snažia sa prejsť do útoku.

28

Hrá sa zatiaľ pomerne otvorený futbal a hneď po útoku Lipska prichádza postupný útok Kolína. Domáci sa nasťahovali pred šestnástku hostí a snažia sa nájsť medzeru v ich obrannom postavení.

27

Hostia rozohrali roh na krátko a nakoniec nakopol loptu do šestnástky Angeliño. Domácim nevyšla ofsajdová pasca a v strede pokutového územia sa ocitol úplne osamotený Schick, ktorý ale chrbtom k bráne nasmeroval loptu nad Hornovu bránu.

26

Werrner dostal pas na pravé krídlo, odkiaľ sa snažil nájsť pred domácou bránou nabiehajúceho Schicka. Pred ním loptu odkopol na rohový kop Czichos.

25

Schick dostal výborným napádaním do veľkých problémov Leistnera, ktorému sa nakoniec podarilo loptu aspoň odkopnúť na polovicu súpera. Lipsko prechádza rýchlo na opačnú stranu.

24

Striedanie v tíme 1. FC Kolín nad Rýnom: z ihriska odchádza Jhon Córdoba, prichádza Anthony Modeste.

23

Mukiele znovu stratil loptu v súboji s Katterbachom, ktorého následne zrazil na trávnik. Hra sa však neprerušila a postupný útok Lipska pokračuje.

22

Mukiele si nabiehal za Laimerovým pasom na pravé krídlo, v súboji o loptu mu ale hrací predmet vypichol Katterbach. Lopta sa potom odrazila na kopačky hostí, ktorí prechádzajú do postupnej kombinácie.

21

Jhon Córdoba sa vrátil na trávnik, po pár sekundách si ale sadol na trávnik a nemôže pokračovať. Domáci tak budú určite vynútene striedať.

20

Tím RB Leipzig práve strelil gól!
Je vyrovnané! Angeliño krásnym centrom z ľavého krídla nacentroval na hranicu bránkoviska, kde si na center najvyššie vyskočil PATRIK SCHICK a hlavičkou ponad zasahujúceho brankára Horna poslal loptu do siete.

18

Córdoba je na nohách, kríva však a má veľký problém odísť za autovú čiaru. Vypadá to na zranenie kolena.

17

Upamecano zasiahol vo vzdušnom súboji Córdobu, ktorý pri tomto zákroku zrejme zle došliapol. Strelec zatiaľ jediného gólu leží na trávniku a musí byť ošetrený.

16

Hostia po zisku lopty vyrazili do rýchleho protiútoku, ktorý však zbrzdil nepresnou prihrávkou do šestnástky na Schicka Nkunku. Akciu nakoniec zakončil strelou spoza pokutového územia Sabitzer, jeho pokus ale skončil výrazne mimo Hornovej brány.

15

Držanie lopty: 42 % : 58 %
Strely: 3:2

14

Rexhbecaj vypichol loptu obrancovi Lipska a z ľavej strany nacentroval do stredu šestnástky. Tam si na nákop vyskočil Córdoba, ktorý však z dobrej streleckej pozície zakončil len priamo na pripraveného brankára Gulácsiho.

13

Domáci odpovedali svojim postupným útokom, na konci ktorého bol center Katterbacha z ľavej strany. Ten obrancovia Lipska odvrátili do bezpečia a Schick mohol vyraziť do protiútoku, lopta mu ale odskočila pri kľučke proti obrancovi do autu.

12

Angeliño nacentroval z rohového kopu na Schicka na zadnej tyči, jeho hlavička zo záklonu ale skončila vysoko nad Hornovou bránou.

11

Po faule Wernera získali hostia priamy kop z ľavej strany útočnej polovice. Z neho centroval pred bránu Kolína Nkunku, brankár Horn ale jeho center vyboxoval na rohový kop.

10

Nkunkuho center z ľavej strany odhlavičkoval Leistner do autu. Hostia prechádzajú k postupnej kombinácii a začínajú obliehať šestnástku Kolína.

9

Hostia ihneď po výkope získali rohový kop, center z neho však odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Kolína na prednej tyči.

7

Kolín nad Rýnom dal gól!
Domáci otvárajú skóre! Kainz nádhernou kolmicou vysunul za obranu Lipska Rexhbecaja, ktorý z ostrého uhla z pravej strany šestnástky pomedzi nohy brankára Gulácsiho trafil vzdialenejšiu tyč. Od nej sa lopta odrazila k dobiehajúcemu JHONOVI CÓRDOBOVI, ktorý nekompromisne prepálil strelou k bližšej tyči presúvajúceho sa brankára Gulácsiho.

6

Nakoniec Rexhbecajovi odskočila lopta pri pokuse o prienik po ľavom krídle za bránkovú čiaru. Gólman Lipska Gulácsi rozohral loptu od svojej brány, jeho výkop sa ale stal korisťou obrancov Kolína.

5

Domácim sa teraz podarilo vôbec prvýkrát v zápase usadiť sa na polovici Lipska. Hostia sú však zoradení v obrannom postavení a Kolín tak útočí „do plných“.

4

Angeliño krásnym pasom na pravé krídlo nakopol loptu na Mukieleho, ktorý ju sklepol do šestnástky. Olmo prepustil loptu za seba na Wernera, ktorého strelu zblízka skvelým zákrokom vyrazil domáci gólman Horn.

3

Laimer ostrým sklzom zostrelil Kainza, ktorému ale týmto zákrokom vypichol loptu. Hlavný rozhodca teraz záložníkovi hostí zrejme odpustil žltú kartu.

2

Domáci vytlačili hráčov Lipska na ich polovicu a donútili ich až k malej domov na brankára Gulácsiho. Ten nakopol loptu na Schicka, ktorý ale vybiehal z ofsajdovej pozície.

1

Výkop zápasu mali hostia, ktorí sa okamžite prekombinovali na útočnú polovicu. Tam rozvíjajú svoj prvý postupný útok.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Kolín bude hrať v bielych dresoch, Lipsko v tmavomodrých.
Oba tímy práve vybiehajú na hraciu plochu, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

1. FC Kolín nad Rýnom: T. Horn – Schmitz, Czichos, Leistner, Katterbach – Schirí, Hector (C) – Kainz, Rexhbecaj, Jakobs – J. Córdoba.
Náhradníci: Kessler – Ehizibue, Meré, Schindler, Höger, Drexler, Thielmann, Modeste, Terodde.

RB Leipzig: Gulácsi – Mukiele, Klostermann, Upamecano, Angeliño – Sabitzer (C), Laimer – Olmo, Nkunku – Schick, Werner.
Náhradníci: Mvogo – Orban, Forsberg, Krauss, H. Wolf, Haidara, Lookman, Adams.

Rozhodca: Dingert – Christ, Gittelmann.

Dnešný zápas, rovnako ako všetky zápasy nemeckej Bundesligy po prestávke spôsobenej pandémiou choroby COVID-19, sa odohrá bez divákov a za prísnych bezpečnostných opatrení.


Vzájomné zápasy

Oba kluby sa v Bundeslige doteraz stretli v piatich vzájomných zápasov a bilancia hovorí v prospech Lipska, ktoré vyhralo trikrát, prehralo raz a raz sa zápas skončil nerozhodným výsledkom. Prvý vzájomný súboj v tejto sezóne vyhralo doma Lipsko 4:1.

Vzájomné ligové zápasy:
25.9.2016: Kolín nad Rýnom – RB Lipsko 1:1
25.2.2017: RB Lipsko – Kolín nad Rýnom 3:1
1.10.2017: Kolín nad Rýnom – RB Lipsko 1:2
25.2.2018: RB Lipsko – Kolín nad Rýnom 1:2
23.11.2019: RB Lipsko – Kolín nad Rýnom 4:1


RB Leipzig

Lipsko síce prehralo naposledy v Bundeslige naposledy ešte na konci januára, odvtedy ale z ďalších deviatich zápasov až šesť remizovalo. Postupne tak odpadlo z boja o titul napriek tomu, že má najmenší počet prehier v sezóne (3) a pred týmto zápasom je až na piatom mieste tabuľky so stratou jedného bodu na štvrtý Leverkusen. Lipsko má tretí najproduktívnejší útok Bundesligy (70 strelených gólov) vedený druhým najlepším strelcom ligy Timom Wernerom (24 gólov). Ani v obrane ale nezaostáva a po Bayerne má druhý najnižší počet inkasovaných gólov (29). V tabuľke zápasov vonku je Lipsko na treťom mieste.

Posledných 5 ligových zápasov:
RB Lipsko – Leverkusen 1:1
Wolfsburg – RB Lipsko 0:0
RB Lipsko – Freiburg 1:1
Mainz – RB Lipsko 0:5
RB Lipsko – Hertha 2:2


1. FC Kolín nad Rýnom

Kolínčania sa po reštarte súťaže nedokážu dostať do formy spred jej prerušenia a z troch ligových zápasov v máji nevyhrali ani jeden. V tabuľke sú priebežne na 11. mieste, na ktorom majú pred 16. Düsseldorfom sedembodový náskok. Kolín má na tím druhej polovice tabuľky veľmi produktívny útok (44 strelených gólov), dopláca ale na pomerne deravú obranu (52 inkasovaných gólov). Doma je Kolín siedmym najlepším tímom Bundesligy a z posledných deviatich domácich zápasov prehral len jeden.

Posledných 5 ligových zápasov:
Paderborn – Kolín nad Rýnom 1:2
Mönchengladbach – Kolín nad Rýnom 2:1
Kolín nad Rýnom – Mainz 2:2
Kolín nad Rýnom – Düsseldorf 2:2
Hoffenheim – Kolín nad Rýnom 3:1
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu 1. FC Kolín nad Rýnom – RB Leipzig, ktorý uzavrie program 29. kola nemeckej Bundesligy. Stretnutie sa začne o 20:30.

1. FC Kolín nad Rýnom – RB Lipsko

2:4

koniec (1:2)

Späť na online

Góly: 7. J. Córdoba, 55. Modeste – 20. Schick, 38. Nkunku, 50. Werner, 57. Olmo

Karty:   30. Leistner (KLN), 62. Drexler (KLN) – 89. Forsberg (RBL)

Držení míče: 49 % : 51 %.
Střely na branku: 5:8. Střely mimo: 3:11. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 16:7.

1. FC Kolín nad Rýnom: T. Horn – Schmitz (75. Meré), Czichos, Leistner, Katterbach – Schirí, Hector (C) – Kainz (59. Drexler), Rexhbecaj (59. Thielmann), Jakobs (75. Terodde) – J. Córdoba (24. Modeste).
Náhradníci: Kessler – Ehizibue, Meré, Schindler, Höger, Drexler, Thielmann, Modeste, Terodde.

RB Lipsko: Gulácsi – Mukiele, Klostermann, Upamecano, Angeliño – Sabitzer (C), Laimer (59. Adams) – Olmo (85. Forsberg), Nkunku – Schick (68. Haidara), Werner.
Náhradníci: Mvogo – Orban, Forsberg, Krauss, H. Wolf, Haidara, Lookman, Adams.

Rozhodca: Dingert – Christ, Gittelmann