Menu

Futbal

Anglická Premier League

West Bromwich Albion – Leicester City

0:3

koniec (0:0)

13.09.2020, 15:00 • The Hawthorns, West Bromwich • 1. kolo • Michal Sadlek

Tipsport: 3.58 3.52 2.0

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok nedele. (16:58:57)
Držanie lopty: 37 % : 63 %.
Strely na bránu: 1:7.
Strely mimo: 3:3.
Rohy: 2:5.
Ofsajdy: 4:3.
Fauly: 12:9.
Leicester predviedol v druhom polčase výborný výkon a úplne zaslúžene zvíťazil trojgólovým rozdielom. Domácich nepustil v druhom polčase absolútne k ničomu, naopak drvivá väčšina druhého dejstva sa odohrávala na polovici WBA a hlavne pri jeho pokutovom území. Skóre otvoril nováčik v drese Leicesteru Timothy Castagne a ďalšie dva góly padli z pokutových kopov, ktoré rovnakým spôsobom premenil kanonier Jamie Vardy. Leicester si tak pripisuje na svoje konto prvé tri body v novom ročníku, naopak nováčik West Bromwich Albion si bude musieť na prvé body i prvé strelené góly počkať minimálne do ďalšieho kola.

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Leicester už teda neponecháva nič na náhodu a ďalšou postupnou kombináciou sa nasťahoval na polovicu domácich až k ich šestnástke. Týmto sa zápas zrejme skončí.

90+2

Napokon však predsa len ešte raz vystrelili. Diangana obral Tielemansa o loptu a pred šestnástkou ju posunul doprava na voľného Robson-Kanuho. Ten vystrelil z dobrej pozície nad Schmeichelovu bránu.

90+1

Leicester kontroluje i úplný záver zápasu a hostia bez väčších problémov kombinujú na útočnej polovici. Domáci už akoby rezignovali.

90

Nadstavený čas sú tri minúty.

89

Hostia majú loptu na kopačkách a dopredu sa nijak neponáhľajú. Napriek vysokému presingu domácich si loptu prihrávajú pred vlastnou šestnástkou.

88

Strely v 1. polčase: 5:6
Strely v 2. polčase: 0:7

87

Center Matheusa Pereiru preletel až na zadnú tyč, kde sa k lopte dostal striedajúci Edwards. Jeho pohotovú strelu zablokoval výborným sklzom Justin.

86

Hostia už trochu povolili v koncentrácii a domáci sa konečne mohli usadiť na súperovej polovici.

84

84. Jamie Vardy (pen.) (LEC) - 0:3

84

Leicester City dáva gól!
JAMIE VARDY premieňa i druhú penaltu v krátkom časovom slede a úplne rovnakým spôsobom ako prvú. Brankára Johnstonea poslal do pravej strany a z penaltového bodu vystrelil presne k ľavej tyči.

83

83. James Justin (LEC)

83

Druhá penalta pre Leicester v zápase! Barnesovi pri snahe o prienik z ľavého krídla odskočila lopta, odrazila sa ale zaňho k Justinovi. Toho tesne za hranicou pokutového územia trochu nešikovne podkopol O'Shea. Domáci ani neskúšajú protestovať proti nariadenej penalte, tak jasný bol O'Sheov faul.

81

Hostia tak museli prejsť do postupnej kombinácie. West Bromwichu sa podarilo ich vytlačiť až na ich polovicu, lopta je ale stále vlastníctvom hráčov, ktorí dnes hrajú vo vínovočervených dresoch.

80

Leicester znovu rýchlo pripravil hostí o loptu a vyrazil do útoku. Castagne hľadal prihrávkou z pravej strany pred šestnástkou Albrightona, ten ale loptu namiesto strely z prvej v dobrej streleckej pozícii nezmyselne prihrával.

79

Barnes si na ľavej strane pekne zasekol O'Shea, naviedol si loptu do šestnástky a pravačkou ju technickou prízemnou strelou zakrútil tesne mimo vzdialenejšej tyče Johnstoneovej brány.

78

Domácim sa podarilo vytlačiť hostí na ich polovicu, to ale bolo všetko. Leicester má v tejto chvíli zápas úplne pod kontrolou a istým krokom sa približuje k prvej výhre v novej sezóne.

77

Striedajúci Maddison sa hneď zapojil do hry, keď rozohral rohový kop Leicesteru. Center z neho odhlavičkoval Diangana, odrazenú loptu ale získali hostia, ktorí pokračujú vo svojom tlaku.

76

Strely: 5:11
Strely na bránu: 1:6

75

Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Dennis Praet, prichádza James Maddison.

74

74. Jamie Vardy (pen.) (LEC) - 0:2

74

Leicester City dáva gól!
Hostia odskakujú do dvojgólového náskoku! K pokutovému kopu sa postavil JAMIE VARDY, ktorý vystrelil sebaisto po zemi presne k ľavej tyči. Brankár Johnstone skočil doprava a na loptu tak nemal žiadnu šancu dosiahnuť.

73

Penaltu ešte preskúmal VAR, veľmi ale nebolo čo riešiť, a tak len formálne potvrdil nariadený pokutový kop.

72

72. Jamie Vardy (LEC)

72

Barnes dostal výbornú prihrávku na ľavé krídlo za obrancu a vletel do pokutového územia WBA. Jeho strelu z ostrého uhla vyrazil brankár Johnstone, súčasne však v pokutovom území zrazil nabiehajúceho Vardyho zozadu na trávnik Bartley. Penalta pre Leicester!

70

Jamie Vardy odkríval po ošetrení za autovú čiaru po vlastných. Uvidíme, či sa ešte vráti do hry.

69

Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Darnell Furlong, prichádza Rekeem Harper.

68

Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Romaine Sawyers, prichádza Kyle Edwards.

68

Vardy sa zrazil pri napádaní domácej rozohrávke s brankárom Johnstoneom a po zlom došliapnutí na trávnik a zásahu do kolena zostáva ležať na trávniku. Z lavičky Leicesteru už k nemu pribehli lekári hosťujúceho celku.

67

Striedanie v tíme Leicester City: z ihriska odchádza Ayoze Pérez, prichádza Marc Albrighton.

65

Domácim sa stále nedarí rozohrávka. V druhom polčase nevymysleli smerom dopredu nič, naopak hostia majú dianie na trávniku takmer úplne pod kontrolou.

64

64. Youri Tielemans (LEC)

64

Rozohrávku priameho kopu obstaral Tielemans, ktorý tvrdo vystrelil pod brvno. Domáci brankár Johnstone musel jeho strelu vyraziť nad bránu.

63

Žltú kartu za doslova zostrelenie rozbehnutého Barnesa ostrým sklzom dostáva Semi Ajayi (West Bromwich Albion). Leicester bude mať k dispozícii priamy kop zo vzdialenosti zhruba 35 metrov od domácej brány.

61

Samotný roh nebezpečný nebol, akcie však pokračovala a po skrumáži v pokutovom území skončila lopta v sieti. Loptu však pri tejto akcii tečoval Vardy, ktorý stál v ofsajdovom postavení.

60

Striedanie v tíme West Bromwich Albion: z ihriska odchádza Callum Robinson, prichádza Hal Robson-Kanu.

59

Praet zakončil tento útok Leicesteru strelou spoza šestnástky, jeho strelu však zrazil na rohový kop Bartley.

58

WBA znovu rýchlo stratilo loptu, tentokrát po výkope po inkasovanom góle, a domáci sa opäť musia zatiahnuť do obrany.

56

56. Timothy Castagne (LEC) - 0:1

56

Leicester City dáva gól!
Hostia sú odmenení za svoju aktivitu a otvárajú skóre! Justin krásnou kolmou prihrávkou na ľavú stranu šestnástky vysunul do voľného priestoru Praeta, ktorý nacentroval už takmer z bránkovej čiary na hranicu bránkoviska. Tam sa k hlavičke najlepšie pretlačil jeho krajan TIMOTHY CASTAGNE, ktorý nasmeroval loptu k ľavej tyči Johnstoneovej brány. Castagne tak strieľa vo svojom prvom zápase v drese Leicesteru i svoj prvý gól.

55

Schmeichel po malej domov rozohral veľmi nepresne, jeho spoluhráči z obrany sa ale našťastie dostali k lopte. Leicester tak predsa len môže rozohrať.

54

Držanie lopty v 2. polčase: 17 % : 83 %

53

Hostia potom rýchlo otočili hru na opačnú stranu a za kolmicou na ľavé krídlo si nabiehal Praet. Prudkú prihrávku svojho spoluhráča však Belgičan nedokázal dobehnúť na hracej ploche.

52

Naložili s ňou ale mizerne, keď okamžitý nákop na Robinsona na útočnú polovicu vyriešil odkopom lopty do autu Söyüncü.

51

Center hostí od rohovej zástavky letel do stredu domácej šestnástky, kde však stál len pripravený Furlong. Až po tom, čo domáci získali odrazenú loptu, majú možnosť založiť svoj útok.

50

Pred rozbehnutým Ayozem Pérezom, ktorý si nabiehal za nákopom Ndidiho na pravé krídlo, musel Gibbs odkopnúť loptu na rohový kop.

49

Ani tentokrát sa však hostia ďaleko nedostali a znovu museli zacúvať na vlastnú polovicu. Domáci sa v tomto polčase zatiaľ poriadne nedostali k lopte.

48

Druhý pokus Leicesteru o rozohrávku už bol úspešnejší a „líšky“ sa úspešne nasťahovali na polovicu West Bromwichu.

47

Hostia sa snažili o postupnú rozohrávku od vlastných obrancov, nechali sa ale zatlačiť veľmi hlboko napádajúcimi domácimi hráčmi a takmer o loptu prišli. Pomohol im napokon útočný faul Dianganu.

46

Výkop druhého polčasu mali hostia. Cez prestávku nedošlo k žiadnemu striedaniu.

46

Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 16:03.
Prvý polčas priniesol minimum zaujímavých momentov a hra sa odohrávala takmer výhradne medzi šestnástkami. Aktívnejším tímom bol Leicester, ktorý mal v niektorých úsekoch prvého polčasu výraznú územnú prevahu a i väčší tlak na obranu súpera. Jeho jedinú výraznejšiu gólovú príležitosť ale Barnes zahodil, keď sám v šestnástke WBA namieril priamo do stredu brány. Verme teda, že druhý polčas nám prinesie viac zaujímavých situácií a snáď i nejaké góly.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 36 % : 64 %
Strely na bránu: 0:3
Strely mimo: 2:2
Rohy: 2:1
Ofsajdy: 4:2
Fauly: 5:6

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45+1

Domáci i v nadstavenom čase hrajú na polovici hostí, tí sú ale dobre zoradení v obranných líniách a nepúšťajú ich do nebezpečných priestorov.

45

Bude sa hrať ešte jednu minútu.

44

Furlong sa na pravom krídle tlačil do šestnástky cez Justina, ktorý ho ale čisto odtláčal od lopty. Úplne sa mu to nepodarilo, Furlong tak mohol nacentrovať, jeho pas však chytil pripravený brankár Schmeichel.

43

Domáci tím v závere prvého polčasu postupne preberá iniciatívu a teraz sú to hráči WBA, kto sa nasťahoval postupným útokom na polovicu svojho súpera.

42

Livermore krásnou prihrávkou pomedzi obrancov Leicesteru našiel na ľavej strane šestnástky hostí voľného Matheusa Pereiru. Jeho strelu z ostrého uhla vykopol brankár Schmeichel a odrazenú loptu si potom spracovával rukou Robinson.

41

Podobnú štandardku získali na opačnej strane i domáci hráči, obrancovia Leicesteru ale nákop do svojej šestnástky odhlavičkovali do bezpečia.

40

Center zo štandardnej situácie odhlavičkoval Livermore tak, že sa lopta odrazila na ľavú stranu šestnástky k voľnému Söyüncüovi. Ten z voleja vystrelil vysoko nad domácu bránu.

39

Sawyers zrazil zásahom do chrbta na trávnik pri spracovávaní si lopty Mendyho. Priamy kop pre Leicester z pravej strany útočnej polovice.

38

Praet po ďalšom zisku lopty v strede poľa vysunul na pravú stranu domácej šestnástke Ayozeho Péreza, ktorý vystrelil priamo do obrancu O'Shea.

37

West Bromwichu sa znovu nevydarila rozohrávka a lopty sa zmocnili obrancovia Leicesteru. Tí sa so založením útoku neponáhľajú a prihrávajú si na vlastnej polovici.

36

36. Jamie Vardy (LEC)

36

Vardy sa prvýkrát v zápase uvoľnil cez O'Shea a z hranice pokutového územia vystrelil. Domáci gólman Johnstone jeho strelu zlikvidoval, nakoniec bol ale Vardymu odmávaný ofsajd a prípadný gól by tak neplatil.

34

Strely: 3:4
Strely na bránu: 0:3

33

Center z rohu Leicesteru odhlavičkoval pri prednej tyči stojaci Bartley. Domáci hneď nakopli loptu na ľavé krídlo na rozbehnutého Robinsona, tomu však čiarový rozhodca odmával ofsajd.

32

Castagne sa pekne uvoľnil na pravom krídle cez Gibbsa, vytlačil sa však až takmer k bránkovej čiare. Jeho center z tejto pozície potom Gibbs zrazil na rohový kop.

31

Leicester začína v posledných minútach získavať územnú prevahu. Barnes si na hranici pokutového územia spracoval prihrávku z ľavého krídla a vystrelil na bránu. Jeho prvý pokus vyrazil brankár Johnstone a druhá strela skončila výrazne mimo jeho brány.

30

30. Harvey Barnes (LEC)

30

Domáci trochu prepadli pri snahe o útok a hostia vyrazili do rýchleho protiútoku. Tečovaný center Ayozeho Péreza sa odrazil v strede pokutového územia WBA k nikým neobsadenému Barnesovi, ktorý však z prvej namieril priamo na brankára Johnstonea. Ten jeho zakončenie reflexívne vyrazil.

29

Hostia sa bleskurýchlo zoradili do obranného postavenia a donútili domácich hráčov prejsť k postupnej kombinácii. Tá sa skončila neúspechom a O'Shea musel guľatý nezmysel odkopnúť k obrancom Leicesteru.

28

Praet výbornou kolmicou pomedzi stopérov WBA našiel rozbehnutého Ayozeho Péreza, tomu však pri spracovávaní lopta odskočila. Hrací predmet tak končí na kopačkách domácich hráčov.

27

Sériu tvrdších súbojov v strede poľa ukončil zákrokom za hranicou povoleného Robinsona. Leicester sa dostal k lopte a následne i na útočnú polovicu ihriska.

26

Útočnou snahou sa prezentoval i Leicester. Po kostrbatej kombinácii na pravom krídle sa dostal k možnosti na center Tielemans, jeho veľmi nepresný nákop ale skončil až na tribúne za Johnstoneovou bránou.

25

Matheus Pereira vystihol rozohrávku hostí a spracoval si loptu pred šestnástkou Leicesteru. Z voleja vystrelil vysoko nad Schmeichelovu bránu, ako však ukázal opakovaný záber, tak si pomohol pri spracovávaní lopty rukou.

24

West Brom začína dostávať Leicester pod tlak, hostia si ale zatiaľ dokážu poradiť. Domáci si tak len posúvajú loptu zo strany na stranu okolo pokutového územia hostí.

23

Livermore sa po pravej strane pretlačil k šestnástke Leicesteru, jeho center však bol zablokovaný. Domáci sa po autovom vhadzovaní nasťahovali na útočnú polovicu.

22

Castagneov center z pravej strany preletel celou šestnástkou WBA až na opačnú stranu do autu.

21

Držanie lopty: 37 % : 63 %

20

Ajayi zastavil nákop letiaci na Vardyho, lopta sa ale po jeho nevydarenom odkope vrátila na kopačky hostí. Tí ju posunuli dozadu a začínajú svoju ďalšiu postupnú útočnú akciu od brankára Schmeichela.

18

Center domácich z rohu obrana Leicesteru opäť bez väčších problémov vyriešila. Následný pas na hráčov domáceho tímu v šestnástke už letel do ofsajdu.

17

Matheus Pereira trafil z priameho kopu Tielemansa, ktorý stál v múre. Od neho sa lopta odrazila mimo Schmeichelovej brány.

16

Prvú žltú kartu zápasu dostáva za zostrelenie rozbehnutého Furlonga tesne pred vlastnou šestnástkou James Justin (Leicester City). West Bromwich bude mať priamy kop z výbornej streleckej pozície.

15

Domáci sa na chvíľu dostali na útočnú polovicu, Leicester ich ale hneď vytlačil naspäť. Z pozičného pohľadu tak je na trávniku patová situácia.

14

I West Bromwich sa prezentuje postupnou rozohrávkou od obrancov, tá ale zatiaľ vypadá veľmi podobne, ako rozohrávka Leicesteru spred niekoľkých desiatok sekúnd.

13

„Líšky“ sa posunuli na útočnú polovicu a Ayoze Pérez sa snažil nájsť centrom z pravej strany nabiehajúceho si Vardyho. To sa mu nepodarilo a Dianganu, ku ktorému sa lopta odrazila, potom fauloval Tielemans.

12

Obranná štvorica Leicesteru si prihráva loptu pred vlastnou šestnástkou a snaží sa nájsť priestor na rozohrávku. Zatiaľ sa jej to nedarí.

10

Söyüncü nakopol loptu na rozbehnutého Vardyho, pred ním ale dokázal hrací predmet na poslednú chvíľu odhlavičkovať k svojmu brankárovi O'Shea.

9

Robinson si nabehol na peknú prihrávku Dianganu na ľavú stranu pokutového územia a potom mu cez celú šestnástku vracal loptu na opačnú stranu. Dianganova prihrávka naspäť už potom bola zablokovaná vracajúcimi sa hráčmi Leicesteru.

8

Úvod zápasu sa zatiaľ odohráva vo veľmi opatrnom štýle. Ani jeden z tímov neotvára svoju obranu a hra sa tak odohráva výhradne v strede poľa.

7

Pereirov center na prednú tyč odvrátil hneď prvý brániaci hráč Leicesteru. Domáci potom síce získali odrazenú loptu, veľmi rýchlo ale o ňu prišli a museli sa vrátiť dozadu.

6

Až po takmer dvoch minútach sa WBA dostalo k lopte v strede poľa. Nákop letiaci na útočníka domácich Robinsona chcel posunúť hlavou na malú domov Ndidi, jeho nepresná prihrávka ale skončila mimo brány hostí.

5

Obrancov Leicesteru vytlačili domáci až pred ich šestnástku, o loptu ich ale pripraviť stále nedokázali.

4

Hostia sa svojou kombináciou posunuli na útočnú polovicu a tam sa pokúsil o sólový prienik po ľavej strane Justin. Pravý obranca Leicesteru ale neuspel a loptu musel posunúť na spoluhráčov dozadu.

3

Diangana si spracovával prihrávku na pravé krídlo v ofsajde. Hostia tak majú opäť možnosť rozohrať a tentokrát sa nikam neponáhľajú.

2

Hostia sa pri svojej rozohrávke dostali pod veľký tlak napádajúcich domácich hráčov a napokon založenie svojho útoku pokazili. Nepresný nákop na Vardyho skončil u domáceho brankára Johnstonea.

1

Výkop zápasu mal domáci tím. Lopta sa hneď dostala k brankárovi Johnstoneovi, ktorý ju nepresným výkopom poslal k obrancom Leicesteru.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Domáci West Bromwich bude hrať v modrobielych dresoch, Leicester vo vínovočervených.
Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu začne.
Úvodné zostavy:

West Bromwich Albion: Johnstone – Furlong, Bartley, Ajayi, O'Shea, Gibbs – Matheus Pereira, Livermore (C), Sawyers, Diangana – Robinson.
Náhradníci: Button – Hegází, Grosicki, R. Harper, Robson-Kanu, Ch. Austin, Edwards.

Leicester City: Schmeichel (C) – Justin, Ndidi, Söyüncü, Castagne – N. Mendy – Ayoze Pérez, Praet, Tielemans, H. Barnes – Vardy.
Náhradníci: D. Ward – Fuchs, Thomas, Maddison, Albrighton, Choudhury, Iheanacho.

Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn.

Tento zápas sa, rovnako ako všetky ostatné zápasy tohto kola anglickej Premier League, bude kvôli nariadeniam v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19 hrať bez divákov.


Vzájomné zápasy

Oba tímy sa v Premier League doteraz stretli osemkrát a vzájomná bilancia hovorí v prospech Leicesteru, ktorý vyhral štyrikrát. West Bromwich vyhral dvakrát a dva zápasy sa skončili remízami. Zaujímavosťou je, že v ich vzájomných zápasoch doteraz nedokázali zvíťaziť domáci a Leicester dokonca vyhral všetky vzájomné zápasy na pôde West Bromwich Albion.


Leicester City

Leicester v druhej polovici sezóny pokazil nádejne rozohraný ročník a namiesto účasti v Lige majstrov skončil až na piatom mieste. Veľké pohyby v kádre „líšok“ nenastali. Z výrazných postáv minulého ročníka opustil klub Ben Chilwell, ktorý prestúpil do Chelsea. Naopak Leicester priviedol Timothyho Castagnea z Atalanty za 24 miliónov eur. Káder Leicesteru by tak mal zostať na podobnej kvalitatívnej úrovni ako v minulom ročníku, hostia ale budú chcieť naviazať skôr na skvelú prvú polovicu sezóny ako na nevydarenú druhú polovicu.


West Bromwich Albion

Druhý tím Championship bude v novom ročníku Premier League jedným z najväčším kandidátov na zostup. Klub sa cez leto výrazne neposilnil, keď WBA dotiahlo z výraznejších mien len prestup Gradyho Dianganu z West Hamu a Matheusa Pereiru zo Sportingu Lisabon. Do boja o záchranu tak pôjde West Brom prakticky v zložení, v akom vlani postúpil do najvyššej súťaže.
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu West Bromwich Albion – Leicester City. Stretnutie 1. kola anglickej Premier League sa začne o 15:00.

West Bromwich Albion – Leicester City

0:3

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 56. Castagne, 74. Vardy (pen.), 84. Vardy (pen.)

Karty:   63. Ajayi (WBA) – 16. Justin (LEC)

Držení míče: 37 % : 63 %.
Střely na branku: 1:7. Střely mimo: 3:3. Rohy: 2:5. Ofsajdy: 4:3. Fauly: 12:9.

West Bromwich Albion: Johnstone – Furlong (69. R. Harper), Bartley, Ajayi, O'Shea, Gibbs – Matheus Pereira, Livermore (C), Sawyers (68. Edwards), Diangana – Robinson (60. Robson-Kanu).
Náhradníci: Button – Hegází, Grosicki, R. Harper, Robson-Kanu, Ch. Austin, Edwards.

Leicester City: Schmeichel (C) – Justin, Ndidi, Söyüncü, Castagne – N. Mendy – Ayoze Pérez (67. Albrighton), Praet (75. Maddison), Tielemans, H. Barnes – Vardy.
Náhradníci: D. Ward – Fuchs, Thomas, Maddison, Albrighton, Choudhury, Iheanacho.

Rozhodca: Taylor – Beswick, Nunn