Menu

Hokej

KHL

SKA Petrohrad – HC Dinamo Riga

3:4

po s.n. (2:3) (2:0, 1:2, 0:1 - 0:0)

07.12.2020, 17:30 • Ledovyj dvorec, Petrohrad • Denisa Józsová cz

Tipsport: 1.24 7.06 8.94

Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (20:27:30)
Statistiky po celém zápase:

Střely na branku: 31 – 20
Trestné minuty: 12 – 6
Vhazování: 40 – 26
Zblokované střely: 10 – 8
Hity: 21 – 23
Československá stopa:

Ondřej Vitásek (RIG): 0+0, čas na ledě – 17:30.
A je konec, v Petrohradě se navíc konal hodně překvapivý výsledek. Riga si totiž odsud odveze dva body za výhru po samostatných nájezdech! Hosté se totiž trefili třikrát, zatímco domácí jenom dvakrát. Jako autor vítězné branky je určen Lauris Darzinš, který proměnil nájezdy hned dva.

Konec zápasu.

V samostatných nájezdech zvítězil tým Dinamo Riga.
Autorem vítězné branky je LAURIS DARZINŠ.

Andrej KUZMENKO

7. séria 2:3

Andrej KUZMENKO neproměňuje.

Lauris DARZINŠ

7. séria 2:3

Lauris DARZINŠ proměňuje.

6. séria 2:2

Vladimir E. TKAČJOV neproměňuje.

Denis PARŠIN

6. séria 2:2

Denis PARŠIN neproměňuje.

Lauris DARZINŠ

5. séria 2:2

Lauris DARZINŠ proměňuje.

Andrej KUZMENKO

5. séria 2:1

Andrej KUZMENKO proměňuje.

Miks INDRAŠIS

4. séria 1:1

Miks INDRAŠIS neproměňuje.

Vladimir E. Tkačjov

4. séria 1:1

Vladimir E. TKAČJOV proměňuje.

J. C. Lipon

3. séria 0:1

J. C. LIPON neproměňuje.

Malte STRÖMWALL

3. séria 0:1

Malte STRÖMWALL neproměňuje.

Jevgenij GRAČOV

2. séria 0:1

Jevgenij GRAČOV neproměňuje.

Kirill MARČENKO

2. séria 0:1

Kirill MARČENKO neproměňuje.

Denis PARŠIN

1. séria 0:1

Denis PARŠIN proměňuje.

Ivan MOROZOV

1. séria 0:0

Ivan MOROZOV neproměňuje.

Střídání v týmu SKA Petrohrad: ze hřiště odchází Michail Berdin, přichází Alexandr Samonov.

Samostatné nájezdy začínají.
Je to tak! Ani šedesát pět minut prodloužení nakonec nerozhodlo, a tak se dočkáme samostatných nájezdů. No, kdo to čekal před začátkem tohoto duelu?

65:00

Prodloužení skončilo.

64:20

Riga se dostala zpět po vyhození soupeře do pásma, ale Viktor Antipin předvedl další vyhození. Vypadá to, že ani v pěti nastavených minutách se nerozhodne.

64:00

Minuta do konce prodloužení!

63:38

Riga tak hraje téměř celé prodloužení v přesilové hře, ale zatím se jí nedaří rozhodnout! Vypadá to, že se dnes dočkáme dokonce samostatných nájezdů.

63:12

Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Linden Vey – 2 min., podrážení).

63:03

Malte Strömwall mohl rozhodnout a ještě k tomu zapsat hattrick! Dostal totiž přihrávku zase na střed hřiště, ale Stanislav Galimov zasáhl betonem, důležitý zákrok.

62:38

Vladimir E. Tkačjov je na ledě!

62:18

Hostující tým je rozhodně nebezpečný v tomto prodloužení, ale nyní se sám vyhnal z pásma. Nyní už to vypadá, že se Petrohrad v tomto oslabení ubrání.

61:48

Denis Paršin vymyslel parádní křižnou přihrávku, jenže rozhodnutí jsme se nedočkali! Velmi dobrá rána hostujícího hráče skončila těsně vedle!

61:25

Oscar Fantenberg se prezentoval obětavým zákrokem, načež ještě vyhodil puk do bezpečí. Následně odjel v hlubokém předklonu na svou střídačku.

61:03

No, Riga rozhodně nemá vůbec špatnou možnost! Hraje hodně zajímavou přesilovou hru čtyři na tři, a tak je na ledě opravdu hodně místa pro kombinaci.

60:38

Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Vladimir E. Tkačjov – 2 min., podrážení).

60:21

A už je před námi i prodloužení, které se samozřejmě hraje ve třech na obou stranách. Jaké bude rozuzlení? Na kotouči se nyní drží domácí hokejisté.

60:01

Začalo prodloužení.
A už jsou za námi tři třetiny dnešního utkání, ve kterých jsme vítěze nepoznali! Hostující tým totiž dokázal srovnat v poslední části hry a byla to jediný branka, kterou jsme viděli. Miks Indrašis dorazil kotouč do poloprázdné sítě.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:00

Minuta do konce třetiny!

58:24

Mathew Maione posunul puk do útočného pásma, kde o něj dva jeho spoluhráči bojovali. Souboj navíc vyhráli, a tak se hosté ještě drží u puku a kombinují.

57:41

SKA sice mnohem více kontroluje kotouč na svých hokejkách, ovšem v této třetině jim to k ničemu není. Dinamo dokázalo vyrovnat a vše směřuje do prodloužení.

57:09

Danila Galeňuk se to pokusil změnit. Vyslal schovanou střelu od modré, ale Stanislav Galimov si místečko našel. Má puk v lapačce a nechal přerušit hru.

56:37

Domácí celek sice předvedl zase menší chybu v pásmu, ale jejich soupeři toho nedokázali využít. Vypadá to, že vše směřuje do prodloužení, to je překvapení!

55:50

Jenže hostujícímu celku to nemuselo vadit... Vyhrál totiž vhazování ve svém obranné pásmu, načež vyhodil. Riga následně stihla kompletně vystřídat.

55:15

To se dozvíme během několika následujících minut. Miks Indrašis sice spěchal za kotoučem, ale nakonec je jeho týmu odpískané zakázané uvolnění.

54:29

Hráči v modrých desech se sice snaží, ale nyní to od nich není nějaký dominantní výkon, který by měl vést k brance. Dočkáme se gólu do konce periody?

53:58

Riga sice přece jen ještě dosáhla na kotouč v útočném pásmu, ale domácí gólman zasahovat nemusel. Třetí třetina se nám však začíná chýlit ke konci.

53:17

Gleb Zyrjanov prostrčil kotouč do útočného pásma, kde o něj statečně bojoval se dvěma soupeři. Převaha domácích se projevila, a tak puk získali.

52:44

Arťom Švec-Rogovoj našel zpoza branky spoluhráče, který si sjížděl od modré. Tomu zakončení ovšem zrovna nesedlo, a tak brankář nemusel zasahovat.

52:06

Komerční přestávka.

51:45

Prodloužení by dnes rozhodně bylo obrovským překvapením. Petrohrad patří k nejlepším týmům celé KHL, zatímco Riga je naopak nejhorším celkem.

51:01

51:01 Miks INDRAŠIS - 3:3

51:01

Riga právě vstřelila branku!
Tak tohle moc lidí nečekalo, ale hostující celek právě srovnal! Mohl by dnes získat cenné body? Petrohrad propadl v obraně a viděli jsme přečíslení tři na dva. Střelu ze středu hřiště sice Berdin ještě vyrazil, jenže s dorážkou přispěchal MIKS INDRAŠIS, jenž dorazil touš do prázdné části branky. Asistence: Kristaps Sotnieks.

50:25

Vladislav Kameněv se snažil prosadit individuálně, ale nebyl úspěšný. Riga se však na kotouči také neudržela, a tak jsou na něm hokejisté domácího týmu.

49:48

Stěpan Starkov je na ledě!

49:16

Hostující hokejisté se sice drží v útočném pásmu, ale zatím se jim nedaří nijak toho využít. Vypadá to, že i tentokrát se domácí tým ubrání přesilovce soupeře.

48:41

Tentokrát se už vítězně prezentoval na buly Petrohrad, jenž kotouč vyhodil do bezpečí. Lotyšský tým se však během několika okamžiků dostal zpět.

48:08

Dinamo vyhrálo vhazování v útočném pásmu a kombinuje. Zatím je to však bez střelby. Nyní už rána přišla a Michail Berdin udržel kotouč ve své výstroji.

47:48

Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Stěpan Starkov – 2 min., podrážení).

46:53

Riga se hnala do zajímavé akce, ale zpětná přihrávka před branku nakonec nenašla adresáta. SKA se ubránilo, ale při přechodu do útoku puk ztratilo.

46:17

Komerční přestávka.

45:54

Petrohrad předvedl dobré napadání v útočném pásmu, kde se k touši dostal. Jeden z domácích se dostal k zakončení, které Stanislav Galimov vyrazil.

45:20

Hokejisté v modrém dresu tentokrát prohráli buly v útočném pásmu, a tak se dopředu hnala Riga. Individuální akce hráče hostí ale neskončila úspěchem.

44:49

SKA předvádělo slušný tlak v útočném pásmu, který byl zakončenou střelou od modré.. Lukas Bengtsson ovšem náskok svého týmu na dva góly nenavýšil.

44:17

Martinš Dzierkals musel rychle odehrát kotouč před napadajícím soupeřem. Domácí obránce ale touš zastavil na modré, a tak Petrohrad kombinuje v pásmu.

43:45

Denis Paršin chtěl najít nějakého spoluhráče na útočné modré, ale jeho přihrávka nebyla vůbec přesná. Hostující tým se tak sám vyhnal zbytečně z pásma.

43:17

Stěpan Starkov nyní celkem zbytečně přijel jako třetí do souboje, když už byla situace celkem v klidu. Vypadá to ale, že rozhodčí vylučovat tentokrát nebude.

42:57

Jordan Murray je na ledě!

42:08

Lukas Bengtsson to neměl v rohu útočného pásma vůbec jednoduché a podle toho to také dopadlo. O touš byl připraven, a tak puk hosté následně vyhodili.

41:40

Vladimir E. Tkačjov je na ledě!

41:16

Nyní se chvilku bude hrát ve čtyřech na obou stranách, a tak zde máme hodně prostoru na ledě. Každým okamžikem ale začne přesilovka domácích.

40:57

Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Jordan Murray – 2 min., nedovolené bránění).

40:20

A už se zase hraje! Riga má k dispozici ještě velkou část přesilové hry a mohla by se pokusit srovnat. Dneska už jednu přesilovou hru využila...

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po druhé třetině:

Střely na branku: 22 – 11
Trestné minuty: 6 – 4
Vhazování: 25 – 13
Zblokované střely: 7 – 6
Hity: 16 – 20
Už jsou za námi dvě třetiny dnešního utkání, po kterých budou nadále spokojenější domácí hokejisté, ti však vedou už jenom o jednu branku. Riga totiž využila přesilovou hru, když se trefil obránce Mathew Maione. Tento stav ale dlouho nevydržel, Petrohrad se trefil o minutu a půl později. Malte Strömwall zapsal druhou branku v utkání. Jenže Dinamo ještě v prostřední části snížilo znovu na rozdíl jednoho gólu. O ten se střelou těsně po početní výhodě postaral J. C. Lipon.

Další třetina začne přibližně v 19:12.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:40

Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Tkačjov.

39:39

Pavel Černov je na ledě!

39:14

Petrohradští hokejisté svírají svého soupeře v obranném pásmu, ale k zakončení na branku se nemohou dostat. J. C. Lipon navíc poté vyhodil.

39:00

Minuta do konce třetiny!

38:34

Linden Vey dostal přihrávku zpoza branky do jízdy, ale neměl moc prostoru na zakončení. Podle toho to také vypadalo a Stanislav Galimov má puk pod lapačkou.

38:03

Domácí hokejisté si museli pro kotouč dojet do svého obranné pásma, kam se Rize povedlo vyhodit. Nyní se však domácí celek už nachází zase v pásmu.

37:39

Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Pavel Černov – 2 min., držení).

37:15

SKA vyhrálo vhazování v útočném pásmu, kde se Jevgenij Ketov snažil vytočit k nějaké střele. Neměl však moc možností, takže jenom nahrál.

36:49

Ondřej Vitásek si klepl o přihrávku, když si sjížděl z modré. Škoda, že pas na něj byl skákavý. Český obránce nemohl zakončit a touš vyjel pryč z pásma.

36:12

Riga se sice hnala dopředu, ale její akce skončila v útočném pásmu. Petrohrad se však s pukem nedostal mimo pásmo, a tak hraje Dinamo.

35:48

Střely na branku: 20 – 11!

35:19

Stěpan Starkov se nyní hnal do zakončení" Tento hráč ještě moc času na ledě dnes nedostal, avšak nyní ano! Jeho bekhendové zakončení šlo těsně vedle.

34:30

Arťom Švec-Rogovoj přišel při nějakém z předchozích soubojů o helmu, a tak okamžitě pelášil na střídačku. Tam po chvilce také část své výstroje dostal.

33:57

Hráči v modrých dresech vybojovali kotouč v útočném pásmu, ovšem nakonec jsme neviděli ani střelu na branku. Riga proto otáčí hru a jde dopředu.

33:22

Komerční přestávka.

32:34

Tak nejspíše máme přece jen zaděláno dnes na velké drama. To ale nic nemění na faktu, že velkým favoritem tohoto utkání jsou i nadále domácí hráči.

31:32

31:32 J. C. Lipon - 3:2

31:32

Riga právě vstřelila branku!
Jenže Dinamo se prosazuje krátce po vypršení přesilové hry! J. C. LIPON dostal přihrávku na kruh. Ještě si trochu potáhl kotouč a trefil se na zadní tyč! Michail Berdin tohle chytit mohl... Asistence: Martinš Dzierkals a Jordan Murray.

31:27

Igor Ožiganov je na ledě!

30:35

Hostům se zatím v početní výhodě tolik nedaří. Zatím to vypadá, že se domácí ubrání.

29:48

Martinš Dzierkals měl celkem zajímavou možnost z vrcholku levého kruhu. Vyslal tvrdou ránu zápěstím, ale Michail Berdin švihl lapačkou a má puk v ní.

29:27

Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Igor Ožiganov – 2 min., hákování).

28:37

Hostujícímu celku se nyní úplně nepovedl přechod do útočného pásma, a tak je pískáno ofsajdové postavení. Riga si však nakonec zahraje přesilovku!

27:50

Nyní se hra střídá z jedné strany na druhou, ale je to bez větších šancí. Už jsme se však dočkali dalších dvou branek, přidají týmy ještě nějaké v této části?

26:38

26:38 Malte STRÖMWALL - 3:1

26:38

Petrohrad právě vstřelil branku!
Jenže Rize příznivý stav dlouho nevydržel, už je to zase o dvě branky! Kuzmenko vymyslel skvělý pas zpoza branky na střed hřiště, kde byl MALTE STRÖMWALL, který ranou z první nedal gólmanovi šanci. Asistence: Andrej Kuzmenko.

25:49

Komerční přestávka.

25:12

25:12 Mathew MAIONE - 2:1

25:12

Riga právě vstřelila branku!
Dokáže! Že bychom ještě měli zaděláno na přestřelku? Z modré si do lepší pozice sjel MATHEW MAIONE, jehož střela z první po ledě projela až za záda gólmana. Asistence: Denis Paršin a Pavel Černov.

24:50

Riga vybojovala první přesilovou hru, když Kirill Marčenko předvedl naprosto zbytečný faul v útočném pásmu... Dokáže toho Dinamo využít?

24:36

Vyloučení v týmu SKA Petrohrad (Kirill Marčenko – 2 min., podrážení).

24:06

Jevgenij Ketov trefil horní tyčku!

23:24

Nyní jsme se dočkali alespoň zakončení. To si vzal na starosti jeden z domácích, který to zkoušel z levého kruhu, ale hostující brankář v pohodě zasáhl.

22:58

Zatím nesledujeme v druhé periodě nijak atraktivní podívanou, ale teprve nám začala. Navíc se zase dlouho nepřerušuje a hra plyne opravdu rychle.

22:17

Jakov Trenin si najížděl s pukem k pravé tyčce, ale stihl se vrátit jeden z obránců, který mu jakékoliv zakončení znemožnil. Petrohrad se musí k puku probít.

21:26

Ta se mu úplně nepovedla. A dá se to vlastně říct i o té druhé. Domácí hráči jenom nahodili kotouč do pásma, kde ho za brankou zastavil Stanislav Galimov.

20:46

O první akci se pokusila Riga, avšak Michail Berdin si s tím poradil znovu bez potíží. SKA se proto může pokusit o první ofenzivní akci střetnutí.

20:11

A už se zase hraje! Domácí celek bude chtít brzy navýšit svůj náskok, naopak hosté by potřebovali snížit co nejdříve. Kdo se jako první dočká branky?

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po první třetině:

Střely na branku: 11 – 4
Trestné minuty: 0 – 2
Vhazování: 12 – 6
Zblokované střely: 2 – 5
Hity: 8 – 9
Je za námi první třetina, po které budou rozhodně spokojenější domácí hokejisté! Ti totiž vedou o dvě branky. Do vedení poslal Petrohrad Ivan Morozov, jenž využil přihrávky na střed hřiště. Na druhou branku jsme navíc nemuseli čekat vůbec dlouho. Po minutě a půl se totiž trefil ještě Malte Strömwall, kterému střela sice příliš nesedla, přesto propadla gólmanovi hostů mezi rukou a tělem. Riga směrem dopředu nepředvedla nic, a tak Michail Berdin zapisoval spíše lehčí zákroky.

Další třetina začne přibližně v 18:21.

20:00

První třetina skončila.

19:17

Jevgenij Ketov to zkusil střelou z pravého kruhu, ovšem Stanislav Galimov měl dobrý výhled. Proto pokus kapitána domácích vyrazil do rohu kluziště.

19:00

Minuta do konce třetiny!

18:35

Mathew Maione zkusil vypálit tvrdě od modré, jenže nikdo jeho pokus nedokázal tečovat. Michail Berdin si proto připsal naprosto rutinní zákrok.

18:09

SKA se nyní nemůže probojovat skrze střední pásmo. Tak to nyní zkusil dlouhou přihrávkou, kterou však uzmuli hokejisté hostujícího celku.

17:30

A do konce třetiny nám chybí poslední dvě a půl minuty! Zatím nám utkání plyne velmi rychle a moc se nepřerušuje. To je rozhodně dobrá zpráva.

16:54

Anton Burdasov si najížděl na útočnou modrou, kam na něj také mířila přihrávka. Domácí útočník byl ale dobře pokrytý, a tak se ke střele nedostal.

16:13

Jenže lotyšský tým se nám dostal znovu zpět do pásma. Petrohradu to nijak moc nevadilo. Brzy se dostal ke kotouči, vystřídá a požene se zase dopředu.

15:28

Riga toho směrem dopředu ještě moc nepředvedla, a tak se nemůže divit, že prohrává. Nyní to ukázala znovu, předvedla jenom nepřesnou kombinaci.

14:46

Lauris Darzinš je na ledě!

14:17

Zatím to nevypadá, že by Petrohrad měl navýšit svůj náskok na tři branky. Dinamo se zatím brání bez větších problémů a vyhazuje jeden puk za druhým.

13:34

Tentokrát se domácímu celku nepovedla přihrávka v pásmu a Riga se osvobodila. Na ledě tak uvidíme čerstvé síly, a to rovnou na obou stranách.

13:05

SKA vyhrálo vhazování v útočném pásmu a dočkali jsme se střely. Kirill Marčenko tvrdě vypálil, ale trefil jenom hokejku jednoho z hostujících hráčů.

12:46

Vyloučení v týmu Dinamo Riga (Lauris Darzinš – 2 min., hákování).

11:59

Tentokrát se Petrohradu úplně nepovedla rozehrávka, a tak se hra vrátí před jeho gólmana. Je z toho icing a vhazování po pravé ruce Michaila Berdina.

11:07

Tak o vítězi se dá říct už nyní, že je rozhodnuto. Domácí hokejisté vstupovali do tohoto utkání jako obrovský favorit a už nyní vedou o dvě branky.

10:28

10:28 Malte STRÖMWALL - 2:0

10:28

Petrohrad právě vstřelil branku!
A už je to o dvě branky! Uvidíme gólostroj na domácí straně? Zatím to tak vypadá. MALTE STRÖMWALL se dostal k odraženému kotouči, který z první napálil na branku. Stanislav Galimov ho propustil mezi rukou a tělem. Tenhle gól si za rámeček asi úplně nedá. Asistence: Jakov Trenin a Linden Vey.

09:31

A nyní předvedla Riga jenom další chybu v obrané třetině! Anton Bělov si sjížděl do gólové pozice, ale od hokejky soupeře se puk odrazil mimo hrací plochu.

09:01

09:01 Ivan MOROZOV - 1:0

09:01

Petrohrad právě vstřelil branku!
Nyní už domácí překonali defenzivu svého soupeře a jdou do jednobrankového vedení! Vladimir E. Tkačjov posunul kotouč na střed hřiště, kde byl připravený IVAN MOROZOV, jehož střela z první se zastavila až v síti. Asistence: Vladimir E. Tkačjov.

08:15

Tentokrát si domácí hokejisté poradili při napadání mnohem lépe a rezultovala z toho šance Arťoma Švec-Rogovoje! Tomu však strčili dva soupeři hokejku do střely a puk srazili do ochranné sítě.

07:34

Jakov Trenin se vydal bojovat o touš do útočného pásma, ale nebyl nijak úspěšný. Petrohradu se tak ani nadále nedaří vstřelit první branku utkání.

06:57

Ale to nebyla úplně možnost na domácí straně! SKA totiž vybojovalo puk v útočném pásmu a Vladislav Kameněv vyslal ránu z první z levého kruhu. Stanislav Galimov ji vyrazil do ochranné sítě svou vyrážečkou.

06:13

Kirill Marčenko se nakonec k odraženému kotouči u levé tyčky nedostal. To je velká škoda pro domácí celek, pro který by to znamenalo brankovou možnost.

05:59

Komerční přestávka.

05:26

Arťom Švec-Rogovoj zavezl puk do útočné třetiny, ale jeho následná přihrávka podél mantinelu nebyla nijak úspěšná. Hosté se následně osvobodili.

04:49

A Malte Strömwall zatím působí v novém působišti hodně aktivně. Dostal se ke střele z pravého kruhu, ale hostující brankář má kotouč pod lapačkou.

04:28

Hokejisté v modrých dresech drží kotouč za svou brankou a čekají, než vystřídá zbytek formace. To se už stalo a domácí se ženou dopředu.

03:54

Ale Riga se s kotoučem sotva dostala přes svou obrannou modrou. SKA ale toho ještě také moc nepředvedlo, a tak na nějakou gólovou šanci čekáme.

03:17

Vlastně se nám ještě od začátku utkání nepřerušilo ani jednou, to není zrovna obvyklé. Stanislav Galimov vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou.

02:57

Zatím se nám v tomto utkání vůbec nepřerušuje! Petrohrad zkoušel vybojovat kotouč v útočném pásmu, ale nebyl úspěšný. Vrací se proto do obrany.

02:11

Michail Berdin sebral daleké nahození, které ihned rozehrál. Malte Strömwall se následně dostal až před gólmana, roztáhl ho, ale branky nedosáhl!

01:32

Vladislav Kameněv vyzkoušel gólmana na druhé straně, ale nepálil ze zrovna připravené pozice. Stanislav Galimov jeho pokus bez problémů vyráží.

00:54

Jako první se ke střele dostali Dinamo. Pavel Černov vyzkoušel pozornost domácího brankáře, který s jeho střelou z pravé strany neměl zrovna potíže.

00:15

A dnešní utkání nám právě začalo! Domácí hokejisté jsou dnes obrovský favoritem a nastupují v modrých dresech. Ti hostující zvolili bíločervenou kombinaci.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

SKA Petrohrad: Berdin (Samonov) – Bengtsson, Galeňuk, Fantenberg, Ožiganov, Antipin, Dyblenko, A. Bělov – Ivan Morozov, Ketov, K. Marčenko – Burdasov, Kameněv, Kuzmenko – Tkačjov, Kemppainen, Švec-Rogovoj – Trenin, Starkov, Strömwall – Vey.

Dinamo Riga: S. Galimov (Proskurjakov) – Vitásek, Sotnieks, Mamčics, Maione, Ošenieks, Zile, Murray, Scarlett – Lipon, Darzinš, Indrašis – P. Černov, Paršin, Švanenbergs – Zyrjanov, Gračov, Levin – Gegeris, Dzierkals, Berzinš.

Rozhodčí: Morozov, Spirin – Gordenko, Zacharov.
Československá stopa v týmech:
Ondřej Vitásek (RIG): 16 zápasů, 5 bodů (1+4)
Poslední vzájemné zápasy:
Petrohrad vyhrál hned osm z posledních deseti vzájemných zápasů, takže i tento statistický údaj ukazuje, že SKA je v tomto utkání velkým favoritem.

Petrohrad – Riga 3:0 (14.1.2020)
Riga – Petrohrad 3:5 (30.11.2019)
Petrohrad – Riga 4:3 pr. (3.11.2019)
Riga – Petrohrad 0:3 (30.9.2019)
Petrohrad – Riga 7:1 (26.1.2019)

Pokud budeme brát v potaz soutěžní zápasy (nikoliv přátelská utkání), Riga vyhrála nad Petrohradem naposled před dvěma lety – 20.12.2018.
Dinamo Riga:
Lotyšský celek prožívá extrémně nevydařenou sezonu. Vždyť v jednatřiceti zápasech zapsal pouhých 13 bodů! Riga vyhrála pouze ve čtyřech utkáních, z toho po základní hrací době pouze dvakrát. Naopak hned v sedmadvaceti utkáních zapsalo Dinamo porážku, přičemž pětkrát za bod. I z hlediska vstřelených branek není v KHL horšího týmu, hráči Rigy rozvlnili síť soupeře jen v jednapadesáti případech. Po výhře v prodloužení na ledě Kunlunu prohráli pět posledních zápasů v řadě, přičemž z posledního dokázali vytěžit alespoň bod.

Poslední zápasy Rigy:
Riga – Čerepovec 3:4 pr.
Riga – Čeljabinsk 3:4
Viťaz – Riga 4:1
Soči – Riga 3:2
Riga – Novosibirsk 2:3.
SKA Petrohrad:
Domácí celek je druhým nejlepším týmem Západní konference, když se 46 body zaostává o sedm bodů za CSKA Moskva, nejlepším týmem celé soutěže. Petrohrad je zároveň vedoucím týmem divize Bobrova, kdy vede o deset bodů před Čerepovcem. Z dosavadních 34 zápasů vyhrál tým SKA v jednadvaceti zápasech a třináctkrát odešel z ledu poražen, z toho čtyřikrát za bod. Petrohradu se navíc v posledních utkáních poměrně daří, když během předešlých sedmi duelů hned pětkrát vyhrál.

Poslední zápasy Petrohradu:
Čeljabinsk – Petrohrad 1:5
Magnitogorsk – Petrohrad 2:1
Petrohrad – Jokerit 1:2 sn.
Ufa – Petrohrad 2:3 sn.
Čerepovec – Petrohrad 2:3.
Dobrý den, ještě jednou vítejte u dalšího zápasu Kontinentální hokejové ligy, která má 7. prosince na pořadu čtyři zápasy. Jedním z nich je i souboj jasného favorita dnešního zápasu, týmu SKA Petrohrad proti outsiderovi Dinamu Riga. Zápas v petrohradském Ledovém dvorci startuje přesně v 17:30 hodin.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

SKA Petrohrad – HC Dinamo Riga

3:4

po s.n. (2:3) (2:0, 1:2, 0:1 - 0:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 10. Ivan Morozov (Tkačjov), 11. Strömwall (Trenin, Vey), 27. Strömwall (Kuzmenko) – 26. Maione (Paršin, P. Černov), 32. Lipon (Dzierkals, Murray), 52. Indrašis (Sotnieks), rozh. náj. Dārziņš

Samostatné nájazdy:
1. séria:
0:0   Ivan Morozov (PET)
0:1   Denis Paršin (RIG)
2. séria:
0:1   Kirill Marčenko (PET)
0:1   Jevgenij Gračov (RIG)
3. séria:
0:1   Malte Strömwall (PET)
0:1   J. C. Lipon (RIG)
4. séria:
1:1   Vladimir E. Tkačjov (PET)
1:1   Miks Indrašis (RIG)
5. séria:
2:1   Andrej Kuzmenko (PET)
2:2   Lauris Dārziņš (RIG)
6. séria:
2:2   Denis Paršin (RIG)
2:2   Vladimir E. Tkačjov (PET)
7. séria:
2:3   Lauris Dārziņš (RIG)
2:3   Andrej Kuzmenko (PET)

SKA Petrohrad: Berdin (s.n. Samonov) – Bengtsson, Galeňuk, Fantenberg, Ožiganov, Antipin, Dyblenko, Belov – Ivan Morozov, Ketov, K. Marčenko – Burdasov, Kameněv, Kuzmenko – Tkačjov, Kemppainen, Švec-Rogovoj – Trenin, Starkov, Strömwall – Vey.

HC Dinamo Riga: S. Galimov (Proskuriakov) – Vitásek, Sotnieks, Mamčics, Maione, Ošenieks, Zile, Murray, Scarlett – Lipon, Dārziņš, Indrašis – P. Černov, Paršin, Švanenbergs – Zyrianov, Gračov, Levin – Gegeris, Dzierkals, Berzinš.

Rozhodca: Morozov, Spirin – Gordenko, Zacharov

Priebeh zápasu
1. tretina
09:01 PET 1:0 Ivan Morozov (Tkačjov)
10:28 PET 2:0 Strömwall (Trenin, Vey)
12:46 RIG 2 Dārziņš, hákovanie
Po 1. tretine
2. tretina
24:36 PET 2 K. Marčenko, podrazenie
25:12 RIG 2:1 Maione (Paršin, P. Černov)
26:38 PET 3:1 Strömwall (Kuzmenko)
29:27 PET 2 Ožiganov, hákovanie
31:32 RIG 3:2 Lipon (Dzierkals, Murray)
37:39 RIG 2 P. Černov, držanie
39:40 PET 2 HL príliš veľa hráčov na ľade, odpyká Tkačjov
Po 2.tretine
3. tretina
40:57 RIG 2 Murray, nedovolené bránenie
47:48 PET 2 Starkov, podrazenie
51:01 RIG 3:3 Indrašis (Sotnieks)
Po 3.tretine
Predĺženie
60:38 PET 2 Tkačjov, podrazenie
63:12 PET 2 Vey, podrazenie
pred nájazdmi
Samostatné nájazdy
PET -Berdin +Samonov (Striedanie)
RIG 3:4 Dārziņš (rozh. náj.)
po s.n.