Menu

Hokej

KHL

Spartak Moskva – Jokerit Helsinki

3:2

koniec po predl. (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)

07.12.2020, 17:30 • CSKA Arena, Moskva • Vendula Zdražilová cz

Tipsport: 2.96 4.16 2.06

To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek pondělního večera a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit zase na shledanou. (19:51:35)
Československá stopa v utkání

Martin Bakoš (SPM) 1+1, 3 střely, čas na ledě 14:46
Lukáš Radil (SPM) 0+0, 2 střely, čas na ledě 17:36
Július Hudáček (SPM) 27 zákroků, 2 góly, 93,1%

Jakub Krejčík (JOK) – 0+0, 2 střely, čas na ledě 20:22
David Sklenička (JOK) – 0+0, 1 střela, čas na ledě 20:07
Utkání sledovalo 2711 diváků.
Střely na branku: 25 – 29
Je dobojováno. Prodloužení trvalo přesně čtyřiapadesát vteřin a rozhodl hod Martin Bakoš, který tak zařídil bonusový bod pro Spartak. Hosté se tak musí spokojit s bodem jedním. Sledovali jsme svižnou hru na obou stranách, po dvou třetinách byl stav nerozhodný 2:2 a ve třetí periodě už branka nepadla, zápas tak došel do prodloužení a šťastnější tak jsou hráči Moskvy.

Konec zápasu.

60:54

60:54 Martin BAKOŠ - 3:2

60:54

Spartak právě vstřelil branku!
Tak to bylo rychlé. Na konci první minuty prodloužení dostal přihrávku od Djuseho MARTIN BAKOŠ, jenž si sjel na pravou stranu a velmi svižnou ranou pak překonal zaskočeného Janise Kalninše a stává se tak hrdinou zápasu. Zařídil totiž pro svůj tým dva body – 3:2. Asistence: Emil Djuse a Daniil Averšin.

60:28

Hned ale přišli o kotouč a hosté se pak snažili o rychlý průchod do útočného pásma, ale nakonec o puk přišli.

60:15

Domácí jsou u kotouče a jako první jdou v nastavené hrací době do útočné akce.

60:01

Začalo prodloužení.
Střely na branku: 24 – 29
Je to tak. Základní hrací doba vítěze nepoznala a na řadě je tedy pětiminutové prodloužení ve třech hráčích na obou stranách. Pokud ani to nerozhodne, dojde na samostatné nájezdy.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:40

Už to vypadá, že se nic nestane, ani jeden tým se nikam nežene a pravděpodobně se tedy dočkáme v tomto utkání minimálně prodloužení.

59:08

Hudáček zapsal další zákrok a pomohl svému týmu, ten ale čelí nadále menšímu tlaku soupeře.

58:26

Marko Anttila si rukou poslal puk na svoji hůl, poté se obrovitý útočník hostů dostal na pravou stranu a vystřelil, ale proti jeho pokusu byl Július Hudáček.

58:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:21

Radilovu střelu dorážel ještě před Kalninšem Zubarev, ale obrana Jokeritu včas zakročila a dostala puk do bezpečí.

56:56

Ofsajd domácích vykázal hru do středního pásma, kde se za malý okamžik bude vhazovat.

56:27

Skleničkovo nahození před branku domácích nikdo z hostů netečoval. Na druhé straně se pak mezi tři tyče netrefil Lukáš Radil.

55:24

Serikov zpoza branky dostal přihrávku do mezikruží, ale jeho následná střela se zastavila jen na obraně Jokeritu.

54:27

Nepřesnosti na obou stranách. Nyní jsou u kotouče zase domácí hráči a z vlastního obranného pásma míří směrem dopředu.

53:57

Následuje další komerční přestávka.

53:01

David Sklenička nahodil kotouč k zadnímu mantinelu, kde si ho sice hosté sebrali, ale nakonec se pak sami vykázali z útočné třetiny a puk končí v neutrální zóně.

52:15

Henrik Haapala v pokleku zakončil na pravé straně, ale Július Hudáček opět zakročil a připisuje další veledůležitý zákrok v další nebezpečné akci Jokeritu.

51:28

Veli-Matti Savinainen zamíchal kotoučem u levé tyče Hudáčkovy svatyně, ale nakonec jeho pokus nebyl úspěšný a skončil jen u zadního mantinelu.

50:36

Jesse Joensuu se dostal do těsné blízkosti Júlia Hudáčka a jeho pokus poté sklapnutím svých betonů kryje právě brankář Spartaku.

50:11

Antti Pihlström nadvakrát zakončoval z pravé strany, nejprve jeho pokus vyrazil Hudáček, který chytil i jeho dorážku a hru zastavil. Vhazuje se po levé ruce domácího brankáře.

48:56

Niklas Friman zachytil rozehrávku domácích, ale ti se vrátili brzy zpět na puk a zatápí nejen obraně Jokeritu, ale také brankáři Janisi Kalninšovi, jenž musí být mezi třemi tyčemi pozorný.

48:17

Anatolij Nikoncev z pravé strany nepřekonal brankáře hostů a ten tak připsal další zákrok, když kotouč vykopl svým betonem do rohu obranného pásma.

47:24

Od modré čáry z otočky střílel Alex Grant, ale jeho přízemní projektil skončil jen na brankáři Júliu Hudáčkovi, který puk hned rozehrál spoluhráčům.

47:09

Následuje další komerční přestávka.

47:09

Na jejím konci pak střílel Viktor Lööv, ale Július Hudáček má kotouč ve své moci a téměř po čtyřech minutách hry se přerušuje.

46:47

Jakub Krejčík si počkal za vlastní brankou, až bude mít volno a bude moci založit další útočnou akci Jokeritu.

45:58

Arťjom Serikov získal kotouč ve svém obranném pásmu a vytáhl ho až před Kalninše, ale tam o něj domácí velmi rychle přišli a čelí dalšímu náznaku hostující akce.

45:22

Roman Ljubimov byl sice tísněn obranou Jokeritu, přesto se pokusil překvapit Janise Kalninše, leč neúspěšně.

44:35

David Sklenička střílel z hrany pravého kruhu a jeho střela byla obranou moskevského Spartaku sražena mimo. Další pokus Jokeritu tak domácí ubránili.

43:40

Lehterä nahodil puk do útočného pásma a domácí šli rychle střídat. U kotouče tak byli hosté, kteří přenesli hru do útoku, ale před Hudáčkem opět přesně nezakončili.

42:58

Musin chtěl odpálit puk z obranného pásma, trefil ale hůl jednoho z hostů a ten poslal pokus na Júlia Hudáčka, který ho bez větších problémů chytil.

42:26

Závar před domácí brankou, kotouč chvíli ležel u brankové čáry a nakonec se ve skrumáži nejlépe zorientoval Július Hudáček, jenž ho přikryl pod lapačku a opět je pozastaveno.

42:10

Martin Bakoš se napřáhl na levém kruhu a jeho pumelice se zastavila na brankáři Janisi Kalninšovi, jenž okamžitě po zisku puku hru zastavuje.

41:51

Hra je přerušena a vhazuje se po levé ruce Júlia Hudáčka.

41:24

Veli-Matti Savinainen si sjel do prostoru mezi kruhy a čekal na přihrávku, té se sice dočkal, ale jeho zakončení bylo hodně nepřesné.

40:43

Joensuu střílel z pravé strany, jeho pokus srazila obrana Spartaku do bezpečí a domácí celek pak rychle pádí před branku Janise Kalninše.

40:15

Domácí se v úvodu třetí třetiny natlačili před branku hostů, ale na Kalninše nevyzráli. Poté hru na druhou stranu otáčejí zase hráči Jokeritu.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:05.
Střely na branku: 20 – 15
Také druhá třetina je za námi. V ní padly dva góly, a to hned na začátku. Nejprve strhl vedení znovu na stranu domácích Jevgenij Kulik, ale prakticky hned po vhazování srovnal Veli-Matti Savinainen a opět se začínalo znovu od začátku. Ještě nás čeká napínavá třetí třetina a uvidíme, zda zápas najde vítěze ještě v základní hrací době.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:56

Tu hned zpět otočili zase domácí hráči a ještě čtyři vteřiny před vypršením prostředního dějství se bude vhazovat po pravé ruce Janise Kalninše.

39:30

Lukáš Radil to ještě zkusil z prostoru mezi kruhy, ovšem jeho pokus po zemi se neujal a hosté pak rychle ještě otočili hru.

39:00

Hraje se poslední minuta druhé třetiny.

38:37

Viktro Lööv od modré čáry nahodil puk před Hudáčka, ale nikdo ze spoluhráčů ho nedokázal usměrnit mezi tři tyče.

37:19

David Sklenička číhal na modré čáře a čekal na přihrávku, ta ale nepřišla. Po zisku puku hned uháněli dopředu Spartakovci, ale před Kalninšem nijak nezahrozili.

36:52

Maxim Cyplakov u zadní čáry chtěl získat puk, ale ten mu sebrala obrana Jokeritu. Domácí se opět marně snažili o střelu, která by mohla vést k vedoucímu gólu.

36:19

Na druhé straně si zuby brousili domácí hokejisté, ale ani oni nedokázali Janise Kalninše překonat. Stála ale operují před jeho brankou.

35:46

35:46 Jensen byl ve velké šanci

35:46

Nicklas Jensen se vydal do samostatného úniku před domácí branku, ale svým zakončením Júlia Hudáčka nepřekonal, ten si připsal další hodně důležitý zákrok!

35:07

Vhazuje se po levé ruce Júlia Hudáčka a hosté si tak ještě prodlouží pobyt v útočném pásmu.

34:44

Podobně si také počínal Roman Ljubimov před hostující brankou. Jokerit se tak ubránil další akci Spartaku a hra je přerušena.

34:07

David Sklenička držel puk u vlastní branky, potom se s ním rozjele směrem dopředu, ale hosté znovu před brankou Júlia Hudáčka nevymysleli nic.

33:20

O'Neill hned vystřelil po tom, co dostal přihrávku od spoluhráče, avšak jeho pokus šel hodně vedle Hudáčkovy svatyně. Nicméně hosté nadále atakují jeho branku.

33:12

Nahození Julia Junttily z levé strany kryje Július Hudáček, který má kotouč ve své moci a následně pak nechal hru přerušit.

32:54

Následuje další komerční přestávka.

32:36

Arťom Fjodorov si sjel na levou stranu a jeho jedovka končí na pozorném Kalninšovi. Ten tak notně svůj tým podržel. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho pravici.

32:03

Kalninš vykopl špičkou betonu puk směrem k rohu obranného pásma a Jokerit se vydává znovu do akce na opačném konci hrací plochy.

31:19

Alex Grant v obranném pásmu poslal puk na spoluhráče, který se vydal do útočného pásma, tam to měl ale se zakončením těžké. Pokus zablokovala pozorná obrana Spartaku.

30:30

Polovina základní hrací doby je minulostí, na ukazateli skóre stále svítí nerozhodný stav 2:2. Do akce se teď snaží jít opět hráči Jokeritu.

29:51

Širokov opět střílel z levé strany a do akce tak musel jít opět brankář Kalninš, který si vhazování po své pravici po krátké době zase zopakuje.

29:29

Další pokus domácích, Zubov se nyní napřáhl ke střele a ta končí jen na Kalninšovi. Hra je přerušena a vhazuje se po jeho pravé ruce.

28:30

Už se uhnízdili v pásmu Jokeritu a zblízka tečoval střelu od modré čáry Lukáš Radil, ale mezírku u betonu a tyče Kalninšovy branky nenašel.

28:04

Přesilovku mají tentokráte k dispozici domácí hráči a pokusí se ji využít, aby si vrátili vedení zpět na svou stranu.

27:54

Na řadě je další komerční přestávka.

27:54

Vyloučení v týmu Jokerit Helsinky (Henrik Haapala – 2 min., nedovolené bránění).

27:23

Jakov Rylov napřáhl na modré čáře, ale marně dobýval branku hostů, na opačné straně pak střílel Peter Regin, ale zblízka nevyzrál na Júlia Hudáčka.

26:03

Nahození Averšina před branku hostů si dojel Nikita Sokolov, ale jeho posun puku na spoluhráče Michaila Kotljarevského nevyšel a vše končí vykázáním se z pásma soupeře.

24:48

Teď o sobě po menší pauze dali vědět zase hráči Spartaku Moskva, Lukáš Radil ale po přihrávce od Kulika střílel nepřesně a puk má v moci obrana Jokeritu.

23:43

Hosté notně ožili a natlačili se před branku Júlia Hudáčka, tomu ale pomohla obrana, která nakonec srazila kotouč do bezpečí.

23:09

Domácí celek je v plném počtu.

22:10

Hostům se přesilovka nedaří, nemohou se dostat do zakončení, které by vedlo k vedoucí brance. Až nyní to na levé straně zkusil Joenssu, ale Hudáček jeho pokus chytá.

21:09

Vyloučení v týmu Spartak Moskva (Roman Ljubimov – 2 min., podrážení).

20:48

20:48 Veli-Matti SAVINAINEN - 2:2

20:48

Jokerit právě vstřelil branku!
Domácí hráči se z vedoucí branky radovali jen chvilku a je opět vyrovnáno. Schroeder v tandemu dva na jednoho poslal puk na VELI-MATTIHO SAVINAINENA, jenž z levého kruhu prostřelil Hudáčka k protější tyči – 2:2. Asistence: Jordan Schroeder a Eeli Tolvanen.

20:12

20:12 Jevgenij KULIK - 2:1

20:12

Spartak právě vstřelil branku!
Tak to bylo rychlé, hned po chvilce ve druhé třetině udeřil opět domácí celek a ten jde do zpět do vedení. Hned po buly posunul Lehterä puk na modrou čáru, odkud ho pak mezi tři tyče nasměroval JEVGENIJ KULIK – 2:1. Asistence: Jori Lehterä a Sergej Širokov.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 18:20.
Střely na branku: 11 – 2
První třetina je minulostí. Byla hodně svižná na obou stranách, ale gólu jsme se dlouho nemohli dočkat. Nakonec v sedmnácté minutě otevřel účet zápasu Ilja Talalujev a Spartak vedl. Na konci devatenácté minuty pak ale vyrovnal Jesse Joensuu a začínalo se znovu od začátku. Zápas tak dostal nový náboj a uvidíme, co nám nabídne jeho druhá třetina.

20:00

První třetina skončila.

19:45

Spartakovci se ještě snažili o zakončení před Kalninšem, střela Sergeje Širokova ale šla jen vedle Kalninšovy klece a už to vypadá, že se v této části hry nic nestane.

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

18:53

18:53 Jesse JOENSUU - 1:1

18:53

Jokerit právě vstřelil branku!
A je vyrovnáno! Moc dlouho se tedy domácí hokejisté z vedoucí branky neradovali a začíná se znovu od začátku. JESSE JOENSUU si našel kotouč, sjel si na pravou stranu a pak svižnou ranou nedal Hudáčkovi žádnou šanci – 1:1. Bez asistence.

18:11

Od vlastní branky zakládali hosté další akci, ale v ní nezakončili přesně. Agilní domácí celek pak šel znovu do další akce, ale tentokráte branku Jokeritu příliš neohrozil.

17:26

Hosté jsou mírně zaskočeni a nyní jim nevyšel útok. Chtěli se hned snažit o vyrovnání, ale opět ztratili puk, se kterým před Kalninše míří opět Spartakovci.

16:09

16:09 Ilja TALALUJEV - 1:0

16:09

Spartak právě vstřelil branku!
Jeden z hráčů Jokeritu ve snaze zachytit puk uklouzl, toho využil Martin Bakoš, jenž poté jel v tandemu s ILJOU TALALUJEVEM a poslal mu přihrávku přímo na levou stranu, odkud se pak Talalujev nemýlil a prostřelil Janise Kalninše – 1:0. Asistence: Martin Bakoš.

15:32

Lööv neuspěl po teči před Hudáčkem a hned na druhé straně pak neprošla střela Lukáše Radila, která ale klidně mohla patřit do kategorie těch nebezpečných.

15:05

Emil Djuse střílel po přihrávce od Musina, ale jeho dalekonosný pokus zastavili beci Jokeritu a hned poslali puk zase do středního pásma.

14:45

Další komerční pauza.

14:23

Jori Lehterä pálil z prostoru mezi kruhy, kotouč pak srazila obrana jen před Kalninše, ale před ním nebyl nikdo, kdo by z domácích mohl tečovat jeho pokus.

13:47

Od vlastní branky zakládal další akci domácích Andrej Zubarev, ale nakonec hráči Spartaku skončili s náznakem útoku už ve středním pásmu.

12:25

Obrovitý útočník a kapitán Jokeritu si nabruslil těsně před Hudáčka, ale kotouč mu na hůl moc dobře nesedl a skončil mimo tři moskevské tyče.

12:20

Následuje první komerční přestávka.

11:44

Radil s Fjodorovem si vyměnili puk a druhý jmenovaný pak zakončil, ovšem pouze do boční sítě hostující branky, kterou hájí Janis Kalninš.

10:58

David Sklenička sekundoval domácímu hráči, který už se dostával před Kalninše, nakonec ho o puk obral a Jokerit směřuje zase na opačnou stranu kluziště.

10:20

Hraje se ale velmi svižný hokej a častokrát se dlouho nepřerušovalo. Nyní si nepřesně počínali hosté před Hudáčkem a znovu se rodí akce Spartaku.

10:01

Polovina prvního dějství je minulostí a stále jsme se nedočkali úvodního gólu.

09:16

Zakázané uvolnění domácího týmu přestěhovalo hru před Júlia Hudáčka. Poté se vhazovalo před jeho brankou a do akce se hned drali jeho spoluhráči, ale Kalninš proti jejich počínání nemusel zasahovat.

08:47

Poté se museli domácí hráči vracet zase rychle zpátky do obrany, neboť se rodila nebezpečná akce ze strany helsinského Jokeritu.

08:05

Arťom Fjodorov se utrhl na levé straně, podél mantinelu si nabruslil na pravý kruh, ale svižná střela končí jen vedle Kalninšovy klece.

07:24

Jori Lehterä dostal puk od Kulika a nabruslil si do prostoru mezi kruhy, ale proti jeho střele byla obrana Jokeritu, která na kotouč dosáhla a srazila ho mimo ohrožení Kalninše.

06:49

Jesse Jeoensuu se snažil na levé straně zakončit, ale jeho pokus nakonec skončil jen na obraně domácích, kteří velmi rychle přenášejí hru před Kalninše.

04:14

Další Hudáčkův zákrok a po něm hned šli do akce zase Spartakovci, ale pokus Lukáš Radila na ose hřiště nevyšel a skončil jen sražením puku nad branku Janise Kalninše.

03:25

Dvě akce na každé straně, ale nikdo se nedokázal dostat do většího ohrožení soupeřovy branky.

02:40

A to se téměř povedlo, ale pokus Marka Anttily skončil jen na Michailu Juňkovovi, jenž strčil do střely hostujícího hráče hůl a tím srazil puk vedle branky Hudáčka.

02:15

Nyní jsou u kotouče zase Helsinští, od svého brankáře jdou do postupného útoku, ve kterém se pokusí ohrozit branku Júlia Hudáčka.

01:45

David Sklenička z obranného pásma poslal puk do neutrální zóny, tam si ho pak převzal Jesse Joensuu a rodila se slibná hostující akce. Jenže ta nakonec byla ofsajdová a hra se vrací zpět do střední třetiny.

01:28

Lukáš Radil poslal na pravou stranu touš pro Fjodorova, ale druhý jmenovaný z otočky neuspěl. Znovu zakročil Kalninš, jenž pokus pokryl levým betonem.

01:03

Nepřesná kombinace hráčů Jokeritu v pásmu soupeře znamenala ztrátu kotouče a ten už mají znovu domácí, kteří míří do útočného pásma.

00:50

Andrej Zubarev to udělal velmi dobře, když na levém kruhu z ničeho nic rychle vystřelil a jeho pokus pohotově kryje Janis Kalninš. Lotyšský brankář hostů pak zastavil hru a vhazuje se po jeho pravé ruce.

00:20

Jevgenij Kulik postrčil puk ze středního pásma směrem k brance Helsinek, ale pozorná obrana Jokeritu o zachytila a vytěsnil znovu ven z vlastního obranného pásma.

00:10

Moskvané se dostali v úvodu utkání do útočného pásma, ale před brankou Jokeritu nic nevymysleli. Následně pak hru na opačnou stranu rychle otočil finský celek.

00:01

Utkání právě začalo.
V Moskvě už zní finská hymna, poté si vyslechneme tu ruskou a utkání mezi moskevským Spartakem a finským Jokeritem bude moci začít.
Úvodní sestavy:

Spartak Moskva: J. Hudáček (Bespalov) – Kulik, Djuse, Zubarev, Sokolov, Rylov (A), Serikov, D. Musin – Širokov (A), Lehterä, Nikoncev (C) – Fjodorov, Radil, Zubov – Talalujev, Bakoš, Ljubimov – Juňkov, Kotljarevskij, Averšin – M. Cyplakov.

Jokerit Helsinky: Kalninš (Lindbäck) – A. Grant, Lööv, J. Krejčík, Friman, D. Sklenička, Pudas – Regin, O'Neill (A), Joensuu (A) – Tolvanen, Savinainen, Schroeder – Mäenalanen, Nicklas Jensen, Haapala – Pihlström, Junttila, Anttila (C).

Rozhodčí: Bělov, Fraňo – Kučava, Strelcov.
Československá stopa v utkání

Robin Hanzl (SPM)
Lukáš Radil (SPM)
Július Hudáček (SPM)
Martin Bakoš (SPM)

Jakub Krejčík (JOK)
David Sklenička (JOK)
Vzájemná utkání

V letošním ročníku se už oba celky jednou utkaly. Bylo to na ledě Jokeritu, kde Helsinští zvítězili vysoko 7:1. Domácí tak mají svému soupeři dnes co oplácet.
Jokerit Helsinky

Hokejisté helsinského Jokeritu jsou ve stejné konferenci o dvě patra výše. Jsou šestí se ziskem čtyřiatřiceti bodů, oproti domácímu celku ale mají hned o šest duelů méně. Jokerit šestnáctkrát zvítězil a desetkrát se musel před svým soupeřem sklonit a prohrál. Po prohře 3:4 po samostatných nájezdech s Viťazem pak zabral a další duel, který skončil až po dovednostních soutěžích, dokázal zvládnout a na ledě Petrohradu tak urval dva body po výhře 2:1. Naposledy odehrál domácí utkání, ve kterém bral dva body za výhru 3:1 nad Ufou. Na tu budou hosté chtít navázat i dnes v Moskvě.

Nejproduktivnější hráči

Brian O'Neill 6+24
Nicklas Jensen 10+18
Mikko Lehtonen 8+9
Spartak Moskva

Hokejisté domácího Spartaku Moskva jsou v tabulce v Západní konferenci na osmém místě a drží se tak zatím v elitní osmičce zaručující jarní vyřazovací boje. Na své konto zapsali čtyřiatřicet bodů za čtrnáct výher a osmnáctkrát pak odešli z ledu jako poražený tým. Po výhře Spartaku na ledě v Soči 5:3 pak Moskvané třikrát po sobě prohráli a nezískali ani bod. Naposledy nestačili v Chabarovsku na tamní Amur, jenž vyhrál 6:2 a v dnešním duelu na domácím ledě by rádi tuto černou sérii zastavili. Ovšem rozhodně je nečeká nic lehkého proti finskému Jokeritu.

Nejproduktivnější hráči

Jori Lehterä 5+27
Sergej Širokov 13+9
Lukáš Radil 15+4
Hezký pondělní večer přeji všem příznivcům ledního hokeje. Dnes je na programu opět ruská KHL a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Spartak Moskva a Jokerit Helsinky.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Spartak Moskva – Jokerit Helsinki

3:2

koniec po predl. (1:1, 1:1, 0:0 - 1:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 17. Talalujev (Bakoš), 21. Kulik (Lehterä, Širokov), 61. Bakoš (Djuse, Averšin) – 19. Joensuu, 21. Savinainen (Schroeder, Tolvanen)

Spartak Moskva: J. Hudáček (Bespalov) – Kulik, Djuse, Zubarev, Sokolov, Rylov (A), Serikov, D. Musin – Širokov (A), Lehterä, Nikoncev (C) – Fjodorov, Radil, Zubov – Talalujev, Bakoš, Ľubimov – Juňkov, Kotljarevskij, Averšin – M. Cyplakov.

Jokerit Helsinki: Kalniņš (Lindbäck) – A. Grant, Lööv, J. Krejčík, Friman, D. Sklenička, Pudas – Regin, O'Neill (A), Joensuu (A) – Tolvanen, Savinainen, Schroeder – Mäenalanen, Nicklas Jensen, Haapala – Pihlström, Junttila, Anttila (C).

Rozhodca: Bělov, Fraňo – Kučava, Strelcov

Diváci: 2711

Priebeh zápasu
1. tretina
16:09 SPM 1:0 Talalujev (Bakoš)
18:53 JOK 1:1 Joensuu
Po 1. tretine
2. tretina
20:12 SPM 2:1 Kulik (Lehterä, Širokov)
20:48 JOK 2:2 Savinainen (Schroeder, Tolvanen)
21:09 SPM 2 Ľubimov, podrazenie
27:54 JOK 2 Haapala, nedovolené bránenie
Po 2.tretine
3. tretina
Po 3.tretine
Predĺženie
60:54 SPM 3:2 Bakoš (Djuse, Averšin)
koniec po predl.