Menu

Futbal

FA Cup

Everton FC – Sheffield Wednesday

3:0

koniec (1:0)

24.01.2021, 21:00 • Goodison Park, Liverpool • 4. kolo • Karel Jedlička cz

Tipsport: 1.22 5.54 12.8

Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 9:0. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:4. (22:55:38)
Everton hladce postupuje přes předposlední celek druhé ligy, který navíc kvůli koronavirové karanténě přes tři týdny nehrál. Sheffield Wednesday zpočátku držel s favoritem krok, ale inkasoval ve 29. minutě, kdy po krásné akci André Gomese dal zblízka do prázdné brány svůj patnáctý letošní gól Calvert-Lewin.
Po přestávce hlavičkovali do sítě po rohových kopech Jamese Rodrígueze v rozpětí tří minut Richarlison a Mina a zápas se již dohrál spíše ve vlažnějším tempu.
Everton tedy poráží v pohárových střetnutích svého soupeře potřetí za sebou bez inkasovaného gólu.

90+3

Konec zápasu.

90+1

Ještě jeden rohový kop pro druholigové hosty, výsledek byl však opět nulový.

90

Nastavovat se budou 3 minuty.

89

Sheffield Wednesday vybojoval roh, nízkého centru se však zmocnil Duarte a toho vzápětí fauloval jeden z útočících hráčů v šedém.

88

Zápas se dohrává vyloženě z povinnosti. Možná se ale dočkáme kosmetické úpravy skóre, přece jen má nyní Everton na hřišti o poznání oslabenou sestavu se čtyřmi dorostenci.

85

Zdánlivě bezvýznamné střídání Evertonu za rozhodnutého stavu těsně před koncem se zapíše do dějin tohoto klubu: místo Gomese a Rodrígueze přicházejí na hřiště 17letý Tyler Onyango a ještě větší zelenáč Thierry Small, který se v 16 letech a 5 měsících stává nejmladším hráčem v historii v dresu Evertonu.

83

Jonjoe Kenny si na první gól mezi dospělými musí počkat. Sražený míč po centru zleva napálil z 10 metrů bez přípravy vysoko nad břevno.

81

Střídající Kenny podnikl ostrý výpad vpřed, finální přihrávka na Rodrígueze však postrádala přesnost.

80

Naposledy střídá Sheffield Wednesday: ze hřiště odchází Adam Reach, start si připíše Jack Marriott.

80

Druholigista si nerozuměl v útoku. Brown svým nákopem jen daroval Olsenovi odkop od brány.

78

Bernard Duarte si hezkou stahovačkou navedl míč z křídla na střed, avšak jeho střílený centr obrana Sheffieldu Wednesday vystihla.

77

Rodríguez vrátil míč do běhu Gomesovi pěkným obloučkem a Portugalec se hlásí o rohový kop. Rozhodčí však ukazuje, že po zásahu bránícího Brennana se míč ještě otřel o jeho nohu.

75

Za rozhodnutého stavu posílá Everton do hry dorostence: Richarlison de Andrade a Ben Godfrey přepouštějí svá místa Anthony Gordonovi a Jonjoe Kennymu.

75

Třetí odmávaný ofsajd Richarlisona de Andradeho.

74

Favorit se po zisku míče vydal dopředu, jenže vzápětí ho Richarlison nechal za sebou a do přečíslení šli naopak fotbalisté Sheffieldu. Windass krásně vysunul do šestnáctky Reache, jemuž padl pod nohy Holgate.

72

Trestný kop ze zhruba 23 metrů namířil Windass pouze doprostřed brány a Olsenův první zákrok po změně stran nebyl z kategorie složitých.

71

Žlutou kartu dostává Ben Godfrey (Everton) za faul na Browna.

Everton FC – Sheffield Wednesday

3:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 29. Calvert-Lewin, 59. Richarlison, 62. Mina

Karty:   71. Godfrey (EVE)

Držení míče: 63 % : 37 %.
Střely na branku: 8:3. Střely mimo: 9:0. Rohy: 8:5. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 8:4.

Everton FC: Olsen – Coleman, Godfrey (75. Kenny), Holgate, Mina – Gomes (85. Onyango), Richarlison (75. Gordon), Rodríguez (85. Small), Sigurðsson, Doucouré – Calvert-Lewin (67. Duarte)
Náhradníci: Pickford, Lössl – Keane, Davies

Sheffield Wednesday: Wildsmith – Brennan, Börner, Urhoghide, Galvin (61. Penney) – Harris, Bannan (68. Dele-Bashiru), Pelupessy, Reach (80. Marriott) – Paterson (61. Brown), Green (46. Windass)
Náhradníci: Jackson – Palmer, Hunt, Kachunga

Rozhodca: Scott – Scholes, Greenhalgh