Menu

Ďalšie

Zjazdové lyžovanie

SuperG mužov, Kitzbühel

Víťaz: Vincent Kriechmayr (AUT)

koniec udalosti

25.01.2021, 10:45 • 1. kolo • Miroslav Revaj

Dnešný pretek na legendárnej trati Hahnenkamm je už minulosťou, časovo sa to natiahlo dlhšie ako malo, kvôli nepríjemnému zraneniu talianskeho reprezentanta Cazzanigu, ktorý musel byť helikoptérou prevezený do nemocnice, ešte raz mu prajeme skoré uzdravenie.

Domáci reprezentant Vincent Kriechmayr sa stáva víťazom dnešného SuperG, na trať sa dostal ako piaty v poradí a nikto ho už nedokázal zdolať. Druhé miesto berie Švajčiarsko vďaka Marcovi Odermattovi a Rakúsko získava napokon aj tretie miesto, na ktorom sa umiestnil Matthias Mayer.

Sledovali sme určite veľmi zaujímavý pretek, viacero pretekárov zo spodnej časti štartovnej listiny sa umiestnilo pomerne vysoko a najväčšie prekvapenie pripravil francúzsky reprezentant Matthieu Baile, ktorý išiel na trať ako úplne posledný a skončil na fantastickom 8. mieste!

Alpské lyžovanie pokračuje ďalej aj zajtra. Muži zostávajú v Rakúsko, ale presunú sa do Schladmingu, kde ich čaká slalom. Ženy sa predstavia v talianskom stredisku Kronplatz, kde ich čaká obrovský slalom. Môžte sa zároveň tešiť aj na naše prenosy z týchto dvoch pretekov v oboch kolách.

V tejto chvíli vám ďakujem za pozornosť, prajem ešte pekný zvyšok dňa a tešiť sa na vás budem opäť zajtra pri lyžovaní! (12:53:32)

SuperG mužov sa práve skončilo!

50

No a dnešný pretek nám ukončil Matthieu Baile z Francúzska a zrejme najväčšie prekvapenie prišlo v samom závere! Baile sa s časom 1:13.92 dostal na 8. miesto, dnes sa tak dostal do najlepšej desiatky a bude výrazne bodovať! Tak, takýto moment tu zrejme nebol už poriadne dlho.

49

Predposledným pretekárom, ktorý sa dnes postavil na štart je Jack Gower z Veľkej Británie. Dnes však bodovať nebude, dostáva sa na 36. miesto.

48

Henrik Røa z Nórska dnešný pretek nedokončil!

47

Manuel Schmid z Nemecka dnešný pretek nedokončil!

46

Už sa pokračuje ďalej. Na trať sa po dlhej pauze dostal americký reprezentant Jared Goldberg, ktorý sa zaradil na predbežné 29. miesto a bude dúfať, že ho až dvaja ďalší nepredbehnú, aby si dnes mohol pripísať body.
Stále sa pretek ešte nereštartoval, na štart by sa malo postaviť ešte 5 pretekárov.
Tak to nie je dobré! Na trať musela prísť helikoptéra, aby odviezla Cazzanigu na vyšetrenie do nemocnice. Aj touto cestou prajeme skoré uzdravenie, na reštart preteku si ešte musíme počkať.
Pretek je momentálne prerušený!

45

Jeho reprezentačný koelga Davide Cazzaniga dnešný pretek nedokončil! Po nepríjemnom páde je už v opatere lekárov, snáď o nebude nič vážneho.

44

Taliansky reprezentant Matteo Marsaglia je už skúsený pretekár, v dávnejších rokoch patril medzi špičku SuperG. Teraz však štartuje takto nižšie, ale zatiaľ je predbežne na 22. mieste a dnes bude aspoň bodovať.

43

Kanadským reprezentantom sa dnes darí výborne a napodobniť svojich kolegov chcel aj Jeffrey Read. Od úvodu tak riskoval, išiel však aj napriek tomu veľmi zodpovedne a v cieli to stačí na predbežné 17. miesto, svoju radosť neskrýva a prvýkrát v kariére bude bodovať!
Pretek sa musí na malú chvíľu prerušiť, pretože prebieha úprava trate!

42

Nils Mani zo Švajčiarska dnešný pretek nedokončil!

41

Florian Schieder z Talianska dnešný pretek nedokončil!

40

Nemecký reprezentant Dominik Schwaiger uzavrel štvrtú desiatku štartovnej listiny a opäť tu je veľký skok! Nemec predviedol svoj najlepší výkon v tejto disciplíne a predbežne je na 16. mieste!

39

A to sa aj stalo! Domáci reprezentant Daniel Hemetsberger príjemne prekvapil, po veľmi dobrej jazde sa dostáva na predbežné 15. miesto a to je ďalší výrazný posun hore oproti štartovnému číslu!

38

Americký reprezentant Bryce Bennett sa dostáva na predbežné 30. miesto a to vďaka dobre zvládnutému záveru. Na body to asi nebude stačiť, určite ho ešte niekto zdolá.

37

Roy Piccard z Francúzska dnešný pretek nedokončil!

36

No a máme tu ďalší veľký skok hore! Brodie Seger z Kanady sa po výbornej jazde dostáva na 17. mieste a určite dnes bdue bodovať, vyzerá to ešte na zaujímavý zvyšok dnešného SuperG.

35

To švédsky reprezentant Felix Monsen môže byť veľmi spokojný. Išiel naozaj veľmi dobre a škoda trochu toho zaváhania v závere, v cieli však skáče od radosti, predbežne je na 14. mieste!

34

Martin Čater zo Slovinska dnešný pretek nedokončil!

33

Švajčiarsky reprezentant Ralph Webe je už v cieli, zatiaľ sa zaradil na predbežné 25. miesto a dnes bude dúfať, že to bude na body stačiť.

32

Jeho reprezentačný kolega Stefan Babinsky sa do cieľa už dostal a dnes bude výrazne bodovať! Babinsky išiel naozaj výbornú jazdu a dostáva sa na predbežné 7. miesto! V cieli dal svoju spokojnosť jasne najavo!

31

Po krátkej prestávke sa na trať dostal Raphael Haaser z Rakúska, ale dnešný pretek nedokončil!
Prvá tridsiatka už dnes svoje odjazdila a čaká nás ešte 20 pretekárov na trati. O všetkom podstatnom je však rozhodnuté, dnes Kriechmayra nemal kto zdolať a aj zvyšné dve pódiové umiestenia sú jasné a to Marco Odermatt zo Švajčiarska bude druhý a domáci Matthias Mayer tretí!

Ďalej budeme teda sledovať, komu sa ešte podarí v tomto preteku bodovať.
Priebežné poradie:

1. Vincent Kriechmayr (AUT)
2. Marco Odermatt (SUI)
3. Matthias Mayer (AUT)
4. Christof Innerhofer (ITA)
5. Christian Walder (AUT)
Nasleduje krátka prestávka!

30

Tretiu desiatku štartovnej listiny uzavrel Boštjan Kline zo Slovinska. V úvode to držal v celkom nádejných číslach, ale tá stredná časť je dnes veľmi kritická, čo sa potvrdilo aj teraz a predbežne je na 22. mieste.

29

Spokojný zrejme bude aj francúzsky reprezentnat Adrien Théaux. Po svojej jazde, ktorá mu vyšla hlavne v závere sa dostáva na 18. miesto a dnes tak bude bodovať, čo bola zrejme aj jeho hlavným cieľom.

28

Tak toto je veľké prekvapenie! Kanadský reprezentant James Crawford si dnes odjazdil najlepší výsledok v kariére, zaradil sa na výborné 6. mieste a dnes bdue veľmi slušne bodovať, v TOP 10 ešte Crawford nikdy nebol.

27

Ďalej sme mohli sledovať výkon Gillesa Roulina zo Švajčiarska. Ani on sa nevyhol vážnejším chybám vo svojej jazde a predbežne sa dostáva na 21. miesto, teda žiadna sláva, ale na body by to dnes stačiť malo.

26

Jeho reprezentačný kolega Simon Jocher dnešný pretek nedokončil!

25

Nemecký reprezentant Josef Ferstl išiel veľmi agresívne a odvážne, chcel riskovať a to sa mu aj vyplatilo! Predbežne sa dostáva na výborné 10. miesto, nebyť zaváhania krátko pred koncom to mohlo byť ešte lepšie.

24

Ďalším francúzskym reprezentantom na trati je Brice Roger. Ten je veľmi spokojný v cieli, po naozaj vydarenej jazde sa dnes dostáva na predbežné 11. miesto a to bude slušná porcia bodov.

23

Miha Hrobat je prvým slovinským reprezentantom na trati. Úvod bol celkom dobrý, Hrobat potom pokračoval v odvážnejšej jazde a v cieli sa zaradil na predbežné 18. miesto, dosť závažne pokazil záver a to ho stálo lepšie umiestnenie.

22

Švajčiarsky reprezentant Stefan Rogentin predviedol veľmi podobnú jazdu, takisto to nebola žiadna veľká sláva a predbežne sa dostáva na 16. miesto. Bodový zápis ho však dnes určite neminie.

21

Pretek bol už úspešne reštartovaný a tretiu desiatku štartovnej listiny nám zahájil domáci reprezentant Daniel Danklmaier. Nevstúpil však na trať ideálne, jeho strata narastala a v cieli to stačí na predbežné 17. miesto, spokojný teda nebude.
Usporiadateľská služba dáva už do poriadku ochrannú sieť, ktorú zdemoloval pri svojom páde Allegre. Ešte si tak na reštart preteku musíme počkať.
Nils Allegre z Francúzska vyzerá byť v poriadku a postupne opúšťa trať. Na malú chvíľu sa tak dnešný pretek ešte preruší.
Prvá dvadsiatka štartovnej listiny je už minulosťou, na predbežnom prvom mieste je stále Vincent Kriechmayr z Rakúska a vyzerá to, že už ho nemá kto zdolať. Nechajme sa však ešte prekvapiť, určite bude ešte aj zaujímavý boj o bodované miesta.
Priebežné poradie:

1. Vincent Kriechmayr (AUT)
2. Marco Odermatt (SUI)
3. Matthias Mayer (AUT)
4. Christof Innerhofer (ITA)
5. Christian Walder (AUT)
Nasleduje krátka prestávka!

20

Do cieľa sa dnes nedostal ani francúzsky reprezentant Nils Allegre, ktorý hneď v úvode trate spadol škaredo na zem a tak dúfame, že to nebude žiadne vážne zranenie!

19

No a je tu ďalšie očakávané meno na trati a to Beat Feuz zo Švajčiarska, ktorý vyhral včerajší zjazd a aj piatočný nedokončený zjazd. Predsa len, SuperG nie je jeho hlavná disciplína, dokonca sa dnes nedostal ani do cieľa, keďže venychal v závere jednu bránku!

18

Ďalej sa na štart postavil Hannes Reichelt, teda domáci reprezentant a skúsený veterán. Od štartu išiel veľmi odvážnu jazdu, dal do toho naozaj všetko, nevyhol sa však chybám a predbežne je na 16. mieste, teda tom poslednom.

17

Jeho reprezentačný kolega Dominik Paris patril medzi popredné mená dnešného preteku, šancu na pódium mu určite dávali. Víťaz tohto preteku v tomto stredisku z roku 2015 začal veľmi zle a to so stratou skoro jednej sekundy hneď v úvode. Dnes môže zabudnúť na dobrý výsledok, predbežne je až na 14. mieste!

16

Taliansky reprezentant Emanuele Buzzi začal na úvod aj napriek menšej chybe celkom dobre a na prvých medzičasoch atakoval pódium. Potom však presne v strede trate prišla mega veľká chyba, takmer vypadol z trate ale pred záverom sa to zopakovalo a dnes nebude ani bodovať, do cieľa neprišiel!

15

USA má dnes v tomto preteku svojich dvoch zástupcov, ako prvý sa dostal na trať Travis Ganong. So svojim výkonom nemôže byť spokojný, dve bránky podišiel a napokon je v cieli až na predbežnom 14. mieste, čo je zatiaľ to posledné.

14

Ďalším zástupcom Francúzska na trati je dnes Blaise Giezendanner. Postupne jeho strata narastala na každom medzičase, rovnako zaváhal v strede trate ako dnes už viacerí a v cieli to stačí na predbežné 13. miesto, nebolo to podľa jeho predstáv.

13

Potom sme mohli sledovať jazdu jeho reprezentačného kolegu Andreasa Sandera. V úvode tam bolo prvé menšie zaváhanie, čo sa snažil následne odvážnejšou jazdou dohnať, v cieli sa zaradil na predbežné 6. miesto, je teda lepší než jeho kolega Baumann. Bude to však delené 6. miesto s Meillardom.

12

Prvým nemeckým reprezentantom na trati bol Romed Baumann. Od úvodu išiel veľmi odvážne a držal to v nádejných číslach. Držiteľ bronzovej medaile z MS sa napokon v cieli zaradil na predbežné 7. miesto, nevyšiel mu ideálne záver trate.

11

Krátka prestávka sa skončila a na trať sa dostal aktuálne vedúci muž celkového priebežného poradia a to Alexis Pinturault z Francúzska. Ani on nezvládol lepšie tú strednú časť, ktorá robí pretekárom problémy. V SuperG sa už dostal vo svojej kariére na pódium, dnes sa to ale nezopakuje, predbežne je na 7. mieste a je pre neho dôležité, že si pripíše dôležité body.
Po prvej desiatke je na predbežnom prvom mieste Vincent Kriechmayr, ktorý išiel naozaj výborne a nasadil latku veľmi vysoko pre ďalších pretekárov, ktorí sa ešte dostanú na trať. Tak, snáď to bude ešte poriadne dramatický pretek.
Predbežné poradie:

1. Vincent Kriechmayr (AUT)
2. Marco Odermatt (SUI)
3. Matthias Mayer (AUT)
Nasleduje krátka prestávka!

10

Prvú desiatku štartovnej listiny nám uzavrel Loïc Meillard zo Švajčiarska. Aj toto je meno, ktoré by sme mohli vidieť v popredí v tých prognózach pred samotným pretekom. Bola to odvážna jazda ale nevyhol sa chybám, zatiaľ to v cieli stačí na predbežné 6. miesto.

9

Potom sme sledovali jazdu jeho reprezentačného kolegu Matthiasa Mayera. Pred pretekom bol favorizovaný aspoň na pódium, dal do svojej jazdy všetko čo vedel, škoda zaváhania v strednej časti, kvôli čomu mu narástla strata a predbežne je na 3. mieste a uvidí, či ho ešte niekto zdolá.

8

Rakúsko má v prvej desiatke až štyroch svojich zástupcov. Ako ďalší išiel na trať Max Franz. Jeho čísla boli v úvode v červených farbách a jeho strata začala narastať pred nájazdom. Napokon to v cieli stačí len na predbežné 6. miesto.

7

Ďalej sme mohli sledovať Kjetila Jansruda z Nórska, ktorý dnes rovnako patrí medzi popredné mená tohto preteku. Po opatrnejšom úvode sa to snažil postupne vylepšovať, ale napokon ani nedošiel do cieľa!

6

Druhým zástupcom Švajčiarska na trati je Gino Caviezel. Je to hlavne špecialista na obrovský slalom, ale vie prekvapiť aj v SuperG. Dnes však asi spokojný nebude, stratil vyše 2 sekúnd a zatiaľ je najpomalší.

5

Domáci reprezentant Vincent Kriechmayr bol považovaný za jedného z favoritov dnešného preteku. Úvod bol v jeho podaní trocha opatrnejší, ale potom dal do svojej jazdy všetko a v cieli je napokon rýchlejší o 12 stotín a ide na predbežné prvé miesto!

4

Johan Clarey z Francúzska je takisto skúsený veterán, aj napriek tomu sa stále nebojí postaviť na trať v týchto disciplínach. Včera sa umiestnil na druhom mieste, čím všetkých prekvapil. Teraz je však predbežne na 4. mieste, čiže na pódium ho dnes neuvidíme.

3

Prvým Švajčiarom na trati je Marco Odermatt. Ten sa v tejto disciplíne ešte na pódium v prebiehajúcej sezóne nedostal. Dnes zahájil svoju jazdu výborne, bol aj v zelených číslach a o 47 stotín je rýchlejší než Innerhofer!

2

Ďalším na trati bol taliansky reprezentant Christof Innerhofer, to je už skúsený veterán a vrátil sa späť po zranení kolena. Včera dokázal vybojovať konečné štvrté miesto, dnes je jeho čas 1:13.77 a je teda o 11 stotín rýchlejší než Walder!

1

Ako prvý sa dnes na trať dostal domáci reprezentant Walder, ktorý išiel veľmi odvážne a agresívne. Pri jednej bránke mal problémy, ale záverečnú časť trate zvládol výborne a stanovil čas: 1:13.28. Od tohto času sa budeme ďalej odvíjať.

SuperG mužov sa práve začalo!
Ešte dodám, že v tomto preteku nebude slovenské ani české zastúpenie.
Prajem príjemné športové dopoludnie. O malú chvíľu sa začne štvrtý super obrovský slalom mužov na legendárnej trati v Kitzbüheli. Zúčastní sa ho 50 pretekárov a podľa informácií je trať postavená veľmi technicky. Čoskoro začíname, prajem príjemný športový zážitok!
Štartovná listina:

1. Christian Walder (AUT)
2. Christof Innerhofer (ITA)
3. Marco Odermatt (SUI)
4. Johan Clarey (FRA)
5. Vincent Kriechmayr (AUT)
6. Gino Caviezel (SUI)
7. Kjetil Jansrud (NOR)
8. Max Franz (AUT)
9. Matthias Mayer (AUT)
10. Loïc Meillard (SUI)
11. Alexis Pinturault (FRA)
12. Romed Baumann (GER)
13. Andreas Sander (GER)
14. Blaise Giezendanner (FRA)
15. Travis Ganong (USA)
16. Emanuele Buzzi (ITA)
17. Dominik Paris (ITA)
18. Hannes Reichelt (AUT)
19. Beat Feuz (SUI)
20. Nils Allegre (FRA)
21. Daniel Danklmaier (AUT)
22. Stefan Rogentin (SUI)
23. Miha Hrobat (SLO)
24. Brice Roger (FRA)
25. Josef Ferstl (GER)
26. Simon Jocher (GER)
27. Gilles Roulin (SUI)
28. James Crawford (CAN)
29. Adrien Théaux (FRA)
30. Boštjan Kline (SLO)
31. Raphael Haaser (AUT)
32. Stefan Babinsky (AUT)
33. Ralph Weber (SUI)
34. Martin Čater (SLO)
35. Felix Monsen (SWE)
36. Brodie Seger (CAN)
37. Roy Piccard (FRA)
38. Bryce Bennett (USA)
39. Daniel Hemetsberger (AUT)
40. Dominik Schwaiger (GER)
41. Florian Schieder (ITA)
42. Nils Mani (SUI)
43. Jeffrey Read (CAN)
44. Matteo Marsaglia (ITA)
45. Davide Cazzaniga (ITA)
46. Jared Goldberg (USA)
47. Manuel Schmid (GER)
48. Henrik Røa (NOR)
49. Jack Gower (GBR)
50. Matthieu Bailet (FRA)
Vítam všetkých priaznivcov zjazdového lyžovania pri sledovaní tohto online textového prenosu! V ňom sa spoločne zameriame na Super-G mužov, ktorý bude hostiť rakúske stredisko Kitzbühel. Začiatok preteku je na programe o 10:45.

Program SP v zjazdovom lyžovaní pokračuje ďalej, u mužov sa však výrazne menil. V piatok sa najprv nedokončil zjazd, keď sa predstavilo 28 pretkárov a následne bol pretek predčasne ukončený kvôli podmienkam na trati. V sobotu bol na programe ďalší zjazd, ale ten sa opäť kvôli podmienkam na trati neuskutočnil a presunul sa na nedeľu. Vtedy sa mal ísť tento Super-G, ktorý sa teda pôjde v pondelok.

Priebežné poradie Super-G (3/7):

1. Mauro Caviezel (SUI) 225
2. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 172
3. Vincent Kriechmayr (AUT) 141
4. Adrian Smiseth Sejersted (NOR) 140
4. Kjetil Jansrud (NOR) 140
6. Ryan Cochran-Siegle (USA) 132
7. Matthias Mayer (AUT) 100
8. Andreas Sander (GER) 88
9. Christian Walder (AUT) 80
10. Marco Odermatt (SUI) 78

Priebežné celkové poradie SP (21/37):

1. Alexis Pinturault (FRA) 778 bodů
2. Aleksander Aamodt Kilde (NOR) 560
3. Marco Odermatt (SUI) 527
4. Marco Schwarz (AUT) 466
5. Filip Zubčić (CRO) 462
6. Loïc Meillard (SUI) 428
7. Henrik Kristoffersen (NOR) 420
8. Matthias Mayer (AUT) 404
9. Beat Feuz (SUI) 378
10. Manuel Feller (AUT) 348
...
61. Adam Žampa (SVK) 79
118. Andreas Žampa (SVK) 11


Kto sa stane víťazom tohto preteku? Sledujte náš online prenos!
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 10:45.

SuperG mužov, Kitzbühel

Víťaz: Vincent Kriechmayr (AUT)

koniec udalosti

Späť na online


Štatistiky:
Štartovná listina:
1. Christian Walder (AUT)
2. Christof Innerhofer (ITA)
3. Marco Odermatt (SUI)
4. Johan Clarey (FRA)
5. Vincent Kriechmayr (AUT)
6. Gino Caviezel (SUI)
7. Kjetil Jansrud (NOR)
8. Max Franz (AUT)
9. Matthias Mayer (AUT)
10. Loïc Meillard (SUI)
11. Alexis Pinturault (FRA)
12. Romed Baumann (GER)
13. Andreas Sander (GER)
14. Blaise Giezendanner (FRA)
15. Travis Ganong (USA)
16. Emanuele Buzzi (ITA)
17. Dominik Paris (ITA)
18. Hannes Reichelt (AUT)
19. Beat Feuz (SUI)
20. Nils Allegre (FRA)
21. Daniel Danklmaier (AUT)
22. Stefan Rogentin (SUI)
23. Miha Hrobat (SLO)
24. Brice Roger (FRA)
25. Josef Ferstl (GER)
26. Simon Jocher (GER)
27. Gilles Roulin (SUI)
28. James Crawford (CAN)
29. Adrien Théaux (FRA)
30. Boštjan Kline (SLO)
31. Raphael Haaser (AUT)
32. Stefan Babinsky (AUT)
33. Ralph Weber (SUI)
34. Martin Čater (SLO)
35. Felix Monsen (SWE)
36. Brodie Seger (CAN)
37. Roy Piccard (FRA)
38. Bryce Bennett (USA)
39. Daniel Hemetsberger (AUT)
40. Dominik Schwaiger (GER)
41. Florian Schieder (ITA)
42. Nils Mani (SUI)
43. Jeffrey Read (CAN)
44. Matteo Marsaglia (ITA)
45. Davide Cazzaniga (ITA)
46. Jared Goldberg (USA)
47. Manuel Schmid (GER)
48. Henrik Røa (NOR)
49. Jack Gower (GBR)
50. Matthieu Bailet (FRA)