Menu

Futbal

Francúzsky pohár

Dijon FCO – Lille OSC

0:1

koniec (0:1)

10.02.2021, 19:00 • Stade Gaston Gérard, Dijon • 1/32 finále • Michal Luxa (@MisakMispulin) cz

Tipsport: 5.79 3.7 1.5

S konstatováním, že Lille uvidíme v další fázi Francouzského poháru, se loučím a přeji vám příjemný zbytek středečního večera. (20:56:10)
Až na úvodních dvacet minut jsme sledovali bojovný zápas, což vyhovovalo spíše Dijonu. Domácí celek se snažil o vyrovnání, jenomže nevystřelil do prostoru tří tyčí, a tak nemohl vyhrát! Zejména ve druhém poločasu odehráli domácí s favoritem vyrovnanou partii, ale ani to k postupu do další části nestačilo. Naopak Lille se může radovat a těšit na další boje ve Francouzském poháru. Vedoucí celek do další fáze poslal v šestnácté minutě Camara, který je jediným střelcem zápasu.

90+4

Konec zápasu.

90+4

V poslední minut utkání sledujeme asi poslední akci Dijonu, jenž se usadil na levé straně útočné polovinu. Většina hráčů v červených dresech e stěhuje do vápna soupeře.

90+3

Z velké dálky se do balonu opřel Dobre, jehož skákavý pokus zamířil vedle levé tyče. Zakončení rumunského záložníka přišlo spíše z nouze a také to tak dopadlo.

90+1

Nastavují se čtyři minuty!

90

Na centr z volného kopu si naskočil Dina Ebimbé, jenž nejvýše vystoupal do vzduchu, ale míč trefil jen ramenem. Branku Lille neohrozil, a tak se bude kopat jen od ní.

89

Domácí celek je u balonu, ale je s ním stále na vlastní hrací plochy. Dijon dál hledá cestu k šestnáctce soupeře, za chvíli bude rozehrávat standardní situaci.

87

Favorit zápasu už hraje velmi jednoduše a hlavně daleko od vlastní branky. Dijonu se zatím závěrečný tlak nedaří.

85

Další akce domácího mužstva skončila pro ofsajd. Hráčům v červených dresech čas už velmi rychle utíká. Za chvíli můžeme čekat jednoduché nákopy před branku.

83

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Weah, přichází Fonte.

81

Už to vypadalo, že se před Lille otevírá obrovská šance! Jenomže Ikoné se neudržel na ofsajdové linii a do vzduchu letěl praporek pomezního rozhodčího.

80

Dijon se snaží vyrovnat, ale také si musí dávat pozor na akce soupeře. Jdeme do závěrečné desetiminutovky normální hrací doby.

79

Hostující mužstvo rozehrávalo rohový kop, po němž přišlo zakončení. K hlavičce se probojoval Weah, jehož pokus mířil vedle branky a navíc jej zastavil Allagbé.

78

Jdeme do koncovky zápasu, jehož stav je stále otevřený. Dijon ve druhém poločase zlepšil svou hru, avšak velké šance si zatím nevypracoval.

76

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Lihadji, přichází David.

75

Favorit zápasu potřebuje oživit svou hru, a tak se připravuje David. Lille ve druhém poločase nikterak nedominuje a spíše se brání.

74

Hráči v červených dresech se pomalu nadechují k závěrečnému tlaku. Domácí jsou aktuálně více u míče a velmi často na útočné polovině.

72

Domácí defenzivní štít Diop šel do riskantního skluzu, když potřeboval zastavit Weaha, který už byl v šestnáctce. Situace byla dohrána v rámci pravidel a hráč Dijonu ji tak zvládl.

70

Na hranici vápna pracoval Kamara, který jej přistrčil na naběhnutého spoluhráče. Ještě před zakončením si Marie pomohl rukou, a tak byl zbytek akce zbytečný.

69

Dijon začíná pořádně zlobit, když poslal další pas před branku soupeře. Jenomže obrana Lille si s centry zatím umí poradit.

67

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Pied, přichází Çelik.
Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Sanches, přichází André.

64

Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Celina, přichází Sammaritano.
Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Konaté, přichází Kamara.
Střídání v týmu Dijon FCO: ze hřiště odchází Chouiar, přichází Dina Ebimbé.

64

Žlutou kartu dostává Aníbal Chalá (Dijon FCO).

62

Hráči v červených dresech se ve druhém poločase osmělují, koncovka zápasu by mohla být velmi zajímavá a napínavá.

61

Dijon je stále u balonu a kombinuje na útočné polovině. Po chvíli se na levé straně uvolnil Chalá, jehož centr byl před brankou odklizen.

60

Hodina hry je minulostí a Dijon bude v přerušené hře poprvé střídat. U lavičky už je připraven Sammaritano, jenž sleduje útočnou akci svých spoluhráčů.

57

57. Weah (LIL)

57

Favorit zápasu to znovu sehrál velmi dobře, alespoň až do koncovky určitě! Za obranu si naběhl Weah, který ale vystřelil jen do vybíhajícího brankáře. Pojistka v podobě druhého gólu nepřišla, a tak je výsledek stále otevřený!

56

Domácí kapitán se uvolnil u postranní lajny a poslal pas před branku, avšak balon na spoluhráče před brankou neprošel.

54

A znovu byl v akci Lihadji, který si nepohlídal své ofsajdové postavení. Pomezní rozhodčí neváhal ani chvíli a zvedl praporek nad hlavu.

53

Hráči v černých dresech předvedli další postupný útok. Sanches přihrál na pravou stranu, kde kličkou neuspěl Lihadji.

51

Po akci na pravé straně přišla přihrávka na hranici vápna, kde se nacházel Konaté. Tomu dlouho trvalo než zpracoval míč, a tak byl dostoupen soupeřem, jenž zakončení zablokoval.

50

Domácí outsider zápasu kombinoval na útočné polovině a na levé straně se pak pokusil o přechod přes obránce Konaté, jemuž se klička na levé straně šestnáctky nevydařilo.

48

Domácí obrana si pohlídala přihrávku do šestnáctky, ale odkopem se musel prezentovat brankář Allagbé. Dijon je sice u balonu, ovšem také je pod tlakem na vlastní polovině.

47

Na vlastní polovině zastavil akci soupeře Sanches, který se pak vydal sám přes půlící čáru, ale kousek za ní balon zase ztratil.

46

Jdeme na druhý poločas, který byl právě zahájen. Připomínám, že Dijon hraje v červeném a naopak Lille nastoupilo v černých dresech.

46

Střídání v týmu Lille OSC: ze hřiště odchází Araújo, přichází Ikoné.

46

Začal druhý poločas.
Úvodní poločas je minulostí a vyhrál jej favorit zápasu! Lille vstoupilo do střetnutí velmi dobře a už v šestnácté minutě se mezi střelce zapsal Camara. Ovšem poté se hra vyrovnávala a sledovali jsme spíše bojovnou hru. Dijonu se jistě nedá upřít snaha, ale nevypracoval si výraznou šanci, protože mu schází větší klid a kvalita na útočné polovině. Hráči v červených dresech budou muset výrazně zabrat po přestávce.

45

První poločas skončil.

44

Rumunský fotbalista Dobre velmi rychle otočil hru, ale na půlce soupeře měl proti sobě přesilu. Záložníkovi Dijonu chyběla podpora, a tak balon neudržel.

43

Soumaré skvěle získal míč a okamžitě se pokusil o kolmou přihrávku za obranu. Jenomže snažení hostujícího záložníka neprošlo.

41

Už to vypadalo, že se Weah dostane za obránce a tak i do velké šance. Bek se ale stihl vrátit a poslat balon na roh. Po centru od praporku pak přišel jen odkop Dijonu.

40

Jdeme do poslední pětiminutovky prvního poločasu a po zajímavém začátku sledujeme spíše bojovné střetnutí. Hráči Lille ale mohou být spokojení, jelikož už vedou.

39

Maignan si pohlídal další centr ze strany, jenž mířil na zadní tyč. Hostující brankář byl správně postaven a akci Dijonu překazil.

38

Směrem dopředu schází Dijonu větší kvalita a také možná klid. Ovšem ani na straně hostujícího mužstva to není žádná hitparáda. Je vidět, že Lille nepostavilo to nejlepší, co má ve svých řadách.

37

Na levé straně postupoval směrem vpřed Bradarić, kterému se nepodařilo přejít přes obránce. Vybojoval alespoň aut, ale další akce Lille už neměla dlouhé trvání.

36

Další pas mířil za hostující obranu, ovšem znovu neúspěšně. Hráči v černých dresech jsou znovu na tahu a budou střádat útočné plány.

34

Na levé straně se otevřel prostor pro útok hráčů v červených barvách! Chouiar se pokusil o vysunutí Konatého, avšak přihrávka byla příliš dlouhá a zasáhl obránce.

33

Diop dostává kázání od rozhodčího, protože sáhl k hrubému zákroku. Domácí defenzivní štít se pustil do skluzu, kterým trefil soupeře. Tento moment už volal po žluté kartě, zatím hráč odešel bez ní.

32

Hostující celek se snaží uklidnit hru, jelikož Dijon začínal mít náznaky šanci. Kombinace zprvu probíhala mezi obránci, ale následně byla k vidění nepřesná rozehrávka do strany.

30

Centr z levé strany přizvedl konečky prstů brankář Maignan, jenž tak znemožnil zakončení Konatému. Tohle už vypadalo slibně pro Dijon.

29

Lille předvedlo další pas, který mířil za domácí obranu. Jenomže stopeři v červeném zasáhli velmi dobře a hra se znovu otáčí.

28

Hráči v červených dresech volili další akci, která ale skončila. Zákrok na Dobreho byl tvrdý, ale Soumaré zahrál v rámci pravidel.

27

U to vypadalo, že se Dijon po zisku míče dostane do rychlého protiútoku. Akce ale byla přibrzděná a navíc pokažená nepřesnou přihrávkou. Na druhou stranu se vydal Camara, jenž se kličkou chtěl dostat přes dva obránce, což nevyšlo.

26

A znovu hostující kapitán, který si pohlídal míč mířící před branku. Maignan skvěle vyběhl, balon chytil a otočil hru na druhou stranu.

25

Na pravé straně se pohyboval Chalá, který byl pokryt hostujícími obránci. Ti si vypomohli hlavičkou a o zbytek práce se postaral brankář Maignan.

23

Xeka a Camara se dostali ve středu hrací plochy pod tlak, ze kterého se dostali, a tak může pokračovat kombinační snažení hostujícího mužstva.

22

Po chvíli přišel pas, jenž zamířil na pravou stranu, kde o balon bojoval Weah, jenž vybojoval alespoň autové vhazování.

21

Domácí záložník Dobre přihrával na střed hrací plochy, ale našel jen soupeře. Hráči v černých dresech znovu v klidu kombinují na vlastní polovině.

20

Favorit zápasu drží balon a nikam nespěchá, sledujeme další jeho postupnou akci. Dijon se brání velmi hluboko, ale tentokrát úspěšně.

18

Dijon čeká velmi těžký zbytek zápasu, jelikož velmi brzy inkasoval. Lille navíc bude na koni a jeho kvalita je výrazně vyšší.

16

16. Agouibou CAMARA - 0:1

16

Lille právě vstřelilo branku!
Tohle je hodně diskutabilní moment, jelikož to vypadalo, že se hostující hráč nacházel v ofsajdu! Situace byla puštěná a AGUIBOU CAMARA se řítil sám na brankáře, který vyběhl až za vápno. Guinejský záložník mu pak zahrál na housle a mohl se se spoluhráči radovat.

15

Hráči v červených dresech postupovali po pravé straně a vybojovali další faul. Centr do vápna poslal Chouiar a zakončením zády k brance se prezentoval Konaté, ovšem nepřesně.

13

13. Weah (LIL)

13

Na druhé straně pas za obranu vyšel daleko lépe, když se pak sám na brankáře řítil Weah! Americký útočník mířil ke vzdálenější tyči, avšak Allagbé skvěle vyběhl a zabránil jistému gólu.

12

Na pravé straně hrací plochy pracoval Dobre, jenž se pokusil o pas za obranu, jenže Konaté jeho počínání nepochopil, a tak balon skončil jen u brankáře.

11

Volný kop rozehrál Celina, které mu se ale centr vůbec nevydařil. Vždyť míč nedoletěl ani do velkého vápna a navíc se zastavil u soupeře.

10

Celkem v pohodě odolal Dijon další akci soupeře a bude to právě on, kdo bude mít právo další akce. Navíc bude rozehrávat standardní situaci, jelikož byl nedovoleně dohrán Konaté.

9

Už to vypadalo, že Bradarić bude zleva centroval, ale celou akci si promyslel a předvedl nepřesnou přihrávku, kterou sebrala obrana Dijonu.

8

Po úvodních minutách je vidět, že kvalita bude na straně Lille, vždyť se jedná o celek vedoucí francouzskou nejvyšší soutěž. Ovšem Dijon jistě není bez šance a může bojovností zvítězit.

6

Balon z pravé strany propadl až do volné části šestnáctky, kde se nacházel Luiz Araújo, který si počínal velmi zbrkle a místo trefení branky zamířil jen k rohovému praporku.

6

Trochu to vypadalo, že Bradarić zahrál rukou, avšak situace byla puštěná. Po chvíli se Dijon zmocnil balonu, jenže akce po pravé straně mu nevyšla.

4

Jéremy Pied dostal pořádně naloženo a zůstal ležet na hrací ploše, na trávník přichází lékařský tým hostujícího mužstva.

3

Hráči v červených dresech kombinují na vlastní polovině, ale po chvíli přešli do akce. Pro centr se musel trochu vracet Konaté, jehož hlavička zamířila vysoko nad bránu.

2

2. Camara (LIL)

2

Dijon do dnešního utkání nastoupil v červených dresech, naopak Lille se obléklo do černého! Po chybě domácí obrany se míče chopil na hranici vápna Camara, jehož pokus zamířil vedle levé tyče.

1

Utkání bylo rozehráno, první se balonu dotkl Konaté. Ovšem akci soupeře zastavil u půlící čáry hostující Soumaré.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Dijon FCO: Allagbé – Chafik (C), Lautoa, Panzo, Chalá – Marie, Diop – Dobre, Celina, Chouiar – Konaté
Náhradníci: Sammaritano, Ngonda, Ecuele Manga, Boey, Kamara, Baldé, Racioppi, Dina Ebimbé, Ndong

Lille OSC: Maignan (C) – Pied, Djaló, Bradarić, Soumaré – Xeka, Camara – Lihadji, Sanches, Araújo – Weah
Náhradníci: Kapi, Ascone, David, André, Fonte, Çelik, Chevalier, Ikoné, Innocenti

Rozhodčí: Delajod – Jeanne, Finjean.
Ještě jednou vás vítám u dnešního přenosu, který bude odkrývat otázky na pohárové střetnutí mezi Dijonem a Lille. Obě mužstva budou chtít postoupit, a tak nás čeká velmi zajímavá podívaná, duel startuje v 19 hodin.
Oba celky teprve zahajují svou účast v letošním ročníku Francouzského poháru, avšak obrovským favoritem budou hráči Lille. Soupeři se totiž nacházejí v rozdílných místech talky Ligue 1.

Zatímco Dijon bojuje o ligovou příslušnost, tak Lille je mezi aspiranty na titul.
Vítám všechny fanoušky fotbalu u Francouzského poháru, v němž se představí dva účastníci nejvyšší soutěže, Dijon FCO a Lille OSC.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Dijon FCO – Lille OSC

0:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 16. Camara

Karty:   64. Chalá (DIJ)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 0:3. Střely mimo: 3:2. Rohy: 0:2. Ofsajdy: 1:3. Fauly: 8:15.

Dijon FCO: Allagbé – Chafik (C), Lautoa, Panzo, Chalá – Marie, Diop – Dobre, Celina (64. Sammaritano), Chouiar (64. Dina Ebimbé) – Konaté (64. Kamara)
Náhradníci: Sammaritano, Ngonda, Ecuele Manga, Boey, Kamara, Baldé, Racioppi, Dina Ebimbé, Ndong

Lille OSC: Maignan (C) – Pied (67. Çelik), Djaló, Bradarić, Soumaré – Xeka, Camara – Lihadji (76. David), Sanches (67. André), Araújo (46. Ikoné) – Weah (83. Fonte)
Náhradníci: Kapi, Ascone, David, André, Fonte, Çelik, Chevalier, Ikoné, Innocenti

Rozhodca: Delajod – Jeanne, Finjean