Menu

Futbal

Anglická Premier League

Tottenham Hotspur – Southampton FC

2:1

koniec (0:1)

21.04.2021, 19:00 • Tottenham Hotspur Stadium • 29. kolo • Vendula Zdražilová cz

Tipsport: 1.91 3.81 4.18

To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek středečního večera a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (20:57:05)
Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:14.
Je dobojováno. Druhý poločas patřil domácím hráčům. Ti se v šedesáté minutě dostali na vyrovnání zásluhou pěkné střely Garetha Balea, jenž vymetl roh hostující branky. V pětasedmdesáté minutě pak strhl vedení na domácí stranu Son Hung-min, ale nakonec pak následovalo video, které odhalilo ofsajdové postavení a gól nebyl uznán. Vše si však vynahradil Son Hung-min v devadesáté minutě, když proměnil nařízenou penaltu a poslal Tottenham do vedení už doopravdy. To si domácí udrželi až do konce a slaví tak tři body do tabulky, hosté naopak sahali po třech, ale nezískali ani jeden.

90+7

Konec zápasu.

90+6

Armstrong se snažil o akci před brankou domácích, tu ale zastavila obrana Tottenhamu a má míč ve své moci. A vydává se do dalšího útoku, který může být pro domácí tým také tím posledním.

90+5

Domácí Dier dostává žlutou kartu za faul na protihráče.

90+4

Domácí se nikam neženou a jen kontrolují hru. Nyní se po levé straně uvolnil Steven Bergwijn, ale nedostal se do zakončení.

90+3

Domácí zahráli autové vhazování, konkrétně Son Hung-min a zůstali tak na polovině soupeře, ten však nakonec dostal míč pod kontrolu.

90+1

Nastavovat se bude ještě šest minut navíc.

90

90. Son HUNG-MIN - 2:1

90

Tottenham právě vstřelil branku!
Na značku pokutového kopu si míč postavil SON HUNG-MIN. Poté se v klidu rozeběhl a zakončil k tyči do protipohybu hostujícího brankáře – 2:1. Domácí hráč si tak vynahradil předchozí videem neuznanou branku.

89

89. Djenepův faul a po něm přišla nařízená penalta

89

Nakonec se vše mění a je nařízena penalta pro domácí celek! Faul už byl zřejmě uvnitř pokutového území! Vše se zkoumalo na videu a je to opravdu penalta.

87

Djenepo podrazil nohou Reguilóna a dostává od hlavního sudího žlutou kartu. Následuje nebezpečný volný přímý kop pro domácí tým.

86

Tottenham vybojoval další rohový kop.

85

Domácí brankář nyní v pohodě zakročil proti letícímu míči z kopačky Dnejepa a hned míč rozehrál svým spoluhráčům, aby mohli zaútočit.

84

Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Nathan Tella, přichází Nathan Redmond.

83

Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Gareth Bale, přichází Steven Bergwijn.

82

Hráči Tottenhamu se natlačili na polovinu soupeře, kde opět chtěli zakončit, ale znovu to bylo nepřesné.

80

Posledních deset minut řádné hrací doby, stav je stále nerozhodný, domácí se snaží strhnout vedení na svou stranu.

79

Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Giovani Lo Celso, přichází Érik Lamela.

77

Domácí jsou zklamaní, měli v zádech vedení, o které ale záhy přišli díky odhalení ofsajdu. Nicméně Lo Celso byl u zrodu další akce, která ale skončila mimo tři tyče.

75

75. VAR odhalil ofsajd a branka domácích nebyla uznána

75

Po krásně sehrané akci domácích zakončil Son Hung-min a dostal Tottenham do vedení. Ovšem následovala kontrola u videa a to odhalilo, že branky bylo zacíleno z ofsajdu a gól tedy nemůže platit.

73

Střídání v týmu Tottenham Hotspur: ze hřiště odchází Tanguy Ndombèlé, přichází Harry Winks.

71

Po ztráty míče domácích si ho sebrali hosté a šli do rychlé akce před branku Huga Llorise. Nakonec pak došlo ke zranění Lo Celsa a hosté zakopli míč za čáru.

70

Nutno podotknout, že po vyrovnávací brance jsou nyní mírně aktivnější domácí hráči. Garetg Bale se znovu snažil o zakončení, ale to se nepovedlo.

69

Lo Celso si vybíhal na pravou stranu, očekával přihrávku. Ovšem obrana soupeře to nedovolila a rázem pak otáčí hru na druhou stranu po tom, co míč získala k sobě.

67

Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Theo Walcott, přichází Moussa Djenepo.

66

66. Nebezpečná situace před hostující bránou

66

Nyní si zahrávali hosté před svojí brankou. Bednarek poslal míč, který nakonec byl před odkrytou svatyní McCarthyho. Na poslední chvíli ho ale do bezpečí uklidil Mohammed Salisu.

65

Agilní Gareth Bale se znovu dostal ke střele, tu ale tentokráte zastavila znovu precizní obrana hostů.

64

Hugo Lloris si nyní diriguje obranu a poté pošle míč svým spoluhráčům. Do dalšího útoku se tak vrhá Tottenham.

62

Domácí ožili po vyrovnávací brance a nyní se znovu natlačili do akce před brankou hostů. Tam ale dobře vše viděla obrana a dostala míč do bezpečí.

60

60. Gareth BALE - 1:1

60

Tottenham právě vstřelil branku!
Tak jsem to asi přivolala, domácí srovnávají stav a začíná se znovu od začátku. Lucas Moura střílel na hostující branku, míč se od brankáře odrazil před GARETHA BALEA, jenž si seběhl na pravou stranu a levačkou pak zakroutil míč do horního růžku hostujíí brány – 1:1.

60

Hodina hry je za námi, domácím se stále nedaří srovnat nepříznivý stav. Tento výsledek tak rozhodně do karet hraje hostujícímu týmu.

58

Je to opravdu tak. Danny Ings musel kvůli zranění odstoupit, na jeho místo pak naskočil Ibrahima Diallo.

57

Střídání v týmu Southampton FC: ze hřiště odchází Danny Ings, přichází Ibrahima Diallo.

57

Danny Ings si požádal o ošetření a nyní odkulhal na střídačku. Vypadá to vypadá, že pro něho dnešní duel skončil.

55

Po pravé straně nabral rychlost Kyle Walker-Peters, ale nikdo si na jeho centr nenaběhl. Takže další náznak akce Southamptonu měl pouze jepičí život.

53

A ten nyní viděl další zmařenou akci svých spoluhráčů. Po chvilce ale střílel z pravé strany Gareth Bale, ale jeho pokus pohodlně do rukavic jistil Alex McCarthy.

52

Pouze z tribuny sleduje tento zápas snajpr Tottenhamu Harry Kane. Rád by svému týmu na trávníku pomohl, ale kvůli zranění nemůže.

52

Gareth Bale nyní střílel uvnitř pokutového území, ale jeho pokus okamžitě pohotově srazil nohou soupeř a rázem je po další domácí akci.

51

Tanguy Ndombèlé se protáhl kolem hostujícího beka, poté poslal balon Giovanimu Lo Celsovi, ale druhý jmenovaný pak nedokázal zakončit.

50

Salisu zahrál další autové vhazování pro hosty. Poté se se spoluhráči dostali na polovinu Tottenhamu. Tam ale zase hosté nabídli autové vhazování domácím.

49

Bednarek zapsal dobrý zákork a po něm pak poslal dlouhý nákop na polovinu Tottenhamu. Southampton tak může opět založit další útočnou akci.

48

Je to tak, Moura se už hlásí sudímu, aby mohl být vpuštěn zpět na hrací plochu.

47

A Lucas Moura se nyní ocitl s bolestivou grimasou na trávníku, je ošetřován. Vypadá to ale, že bude v pořádku a bude moci po ošetření za čarou dále pokračovat ve hře.

46

Hosté začali aktivně i druhý poločas a snažili se o akci, Nathan Tella sebral míč od Walkera-Peterse a chtěl jít dopředu, ale neprošel skrze domácího Lucase Mouru.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně ve 20:03.
Střely na branku: 0 – 4
První poločas je minulostí. Ten začal dvěma nebezpečnými střelami hostů, Lloris si však poradil a obě zneškodnil. Hosté byli aktivní a soupeře nepouštěli do zakončení. Naopak sami ve třicáté minutě hry otevřeli střelecký účet. To si na centr od rohového praporku naskočil Danny Ings a hlavou pak zakončil k protější tyči. Míč se od ní odrazil a skončil za zády Llorise. Domácí se snažili o vyrovnání, soupeř ho k tomu ale nepustil a své těsné vedení do konce první půle uhájil.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Son Hung-min poslal míč na nabíhajícího Lucase Mouru, ten okamžitě nastavil nohu. Míč však hodně zvedl a ten skončil vysoko nad brankou soupeře.

45

Nad rámec řádné hrací doby v prvním poločase se bude nastavovat ještě jedna minuta navíc.

44

Gareth Bale zahrál další rohový kop, před brankou hostů se na chvíli zjevil balon osamocen, ale Danny Ings se k němu stihl dostat a odkopl ho do bezpečí.

43

Tanguy Ndombèlé dostává z rukou hlavního sudího žlutou kartu, když zezadu podkopl Che Adamse. Ten poté dále chtěl útočit, ale padl na trávník. Domácí tak otevírají účet, ale ten kartový.

42

Jenže i jim se nedařilo, ztratili míč uprostřed hřiště a hned šli znovu do útoku hráči Tottenhamu. Další dobrý obranný zákrok Bednareka ale znamenal zisk míče pro Southampton.

41

Son Hung-min nacentroval míč na pravou stranu, tam si ho chtěl sebrat jeho spoluhráč, ale nepovedlo se. Hosté po zisku balonu otáčejí hru.

40

Nyní si standardní situaci ve formě volného kopu domácí po dalším hostujícím faulu zopakují.

39

Domácí zahrávali volný přímý kop, ale trefili jen zeď. Další neúspěšná akce Tottenhamu.

38

Gareth Bale vyhlavičkoval míč kousek od branky Llorise. Ale domácí se nedostali ven, naopak zakončil zblízka Theo Walcott, ale jeho šance byla ofsajdová.

37

Naopak do další akce se protáhli hosté a zakončil ji Theo Walcott, jenž zacílil sice vedle branky domácích, ale tam se míč otřel o jednoho z obránců a skončil za čarou. Další roh pro Southampton.

36

James Ward-Prowse nyní zastavil Lucase Mouru a je pískán faul. Domácí zůstali u balonu, ale blíže brance Alexe McCarthyho se nedostali.

35

Domácí hráči se stále marně dostávají svému soupeři na kobylku. Ten si své těsné vedení pečlivě hlídá a průchod do svého pásma doslova zavřel.

34

Lloris rychle rozehrál míč po další akci hostů a poslal ho po zemi na obránce Sergia Reguilóna, jenž už zakládá další akci Tottenhamu.

32

Hosté jsou o něco více aktivnější a hrají i dobře v obraně, nyní nepustili do zakončení Garetha Balea.

30

30. Danny INGS - 0:1

30

Southampton právě vstřelil branku!
A je z toho úvodní branka zápasu. Na centr od rohového praporku si naskočil DANNY INGS a míč poté putoval k protější tyči. Od ní se odrazil a skončil za zády domácího brankáře Llorise – 0:1. Tottenham tak musí dohánět ztrátu. Asistence: James Ward-Prowse.

29

Další pěkná akce hostů, kdy střílel Danny Ings, ale domácí míč poslali za zadní čáru. Hosté tak zahrají rohový kop.

28

Gareth Bale ho zahrál nakrátko, míč si dobře nezpracoval Lo Celso a bylo po akci. Nyní má od své branky další odkop hostující Alex McCarthy.

27

Son Hung-min uvolnil Sergia Reguilóna, jenž uvnitř pokutového území centroval míč směrem k penaltovému puntíku, ovšem hosté celou situaci zastavili za cenu dalšího rohového kopu.

26

Nebezpečná standardní situace vyústila tlakem před Llorisem. Ten si ale na brankovišti vyskočil a míč vyboxoval nad sebe.

25

Nathan Tella nabral rychlost na levé straně, dostal se i do zakončení, ale to Serge Aurier srazil nohou za zadní čáru. Hosté aspoň zahrají rohový kop.

24

Další autové vhazování na straně hostů. Kyle Walker-Peters tak poslal balon dále od své branky a hosté tak míří do další útočné akce na druhé straně.

23

Domácím se stále nedaří vytvořit si nějakou kloudnou akci, po které by měli šanci otevřít účet zápasu. Hosté své území velmi dobře brání a nechtějí inkasovat jako první.

22

Son Hung-min nejprve neprošel přes Bednareka, napodruhé to vyšlo, ale pas na Sergia Reguilóna šel mimo jeho kopačku.

21

Mohammed Salisu vyslal nepříjemný projektil směrem na domácí branku, ale obrana si poradila. Následně pak Salisu zahrál dvě autová vhazování, avšak z následné akce hostů nebylo vůbec nic.

20

Následovala ztráta míče hráčů Southamptonu a rýsující se akce na straně Tottenhamu. Ale tohle domácím znovu nevyšlo a je z toho jen zisk míče pro hosty.

19

Jannik Vestergaard poslal míč před dotěrným protihráčem na malou domů a Alex McCarthy tak bude mít další odkop od své branky.

18

A znovu Son Hung-min byl aktivní u levé postranní čáry, nakonec ale balon nezískal. Naopak ho mají hosté a ti znovu prchají do další akce.

17

Son Hung-min se zjevil kus před vápnem a opřel se do střely, která však končí opět mimo tři hostující tyče. Southampton tak díky odkopu od branky McCarthyho jde do další akce.

16

Přes zhuštěnou obranu Southamptonu se dostal Gareth Bale, který znovu vyzval Lo Celsa. Ten už tentokráte vystřelil a jeho dělovka byla zastavena blokem.

15

Tanguy Ndombèlé byl tísněn hostujícím obráncem, ale nakonec míč stejně nepustil. Rodila se tak další šance Tottenhamu, kterou zastavila pohotová obrana Southamptonu.

14

Walker-Peters zahrál autové vhazování a hosté zůstali u míče. Sice se sami vykázali za půlící čáru, ale velmi brzy se vrátili zase zpět před velké vápno. Jejich akce však byla neúspěšná.

13

Krásný pas dostal před velké vápno Che Adams, ale u něho byl obránce domácích a nedovolil, aby přesněji zakončil.

12

Na pravé straně z ničeho nic vystřelil Pierre-Emile Höjbjerg, ale balon doputoval jen vedle pravé tyče z pohledu brankáře Southamptonu.

10

Dalekonosný nákop převzal Gareth Bale, který si naběhl do pokutového území. Poté míč přenechal Lo Celsovi. Ten ale místo střely v blízkosti McCarthyho, zvolil přihrávku na levou část, ale tam nikdo nebyl. Míč je za zadní čárou a následuje odkop od hostující brány.

9

Hráči Southamptonu velmi dobře pracují v obranné činnosti, domácím se tak na útočnou polovinu neprochází zrovna jednoduše.

8

Po dobrém zakončení hostů má míč ve své moci Hugo Lloris a během chvilky ho pošle na druhou stranu hřiště. Útočit tak mohou zase hráči Tottenhamu.

7

Danny Ings bojoval o míč se soupeřem, nakonec ho nezískal, protože skončil za postranní čárou. Domácí celek tak zahraje autové vhazování na své polovině.

5

Domácí jdou ze své poloviny na tu hostující. Lo Celso táhl akci po levé straně, tu na chvíli zbrzdil soupeř, ovšem Tottenhamští už se blíží k Alexi McCarthymu.

3

Domácí se oklepali z předchozích velkých šancí Southamptonu a hned se dostali do blízkosti hostující brány, kde ale Gareth Bale nezakončil přesně.

2

2. Hugo Lloris si hned na začátku zápasu připsal dva důležité zákroky

2

Obrovské dvě šance hostů. Nejprve první střelu hlavou Salisua vyrazil Hugo Lloris a následná dorážka z kopačky Che Adamse skončila opět na něm a bude z toho rohový kop. Domácí gólman si hned ve druhé minutě hry připsal dva přesné zákroky!

1

Nathan Tella si to namířil směrem dopředu, ale i když měl rychlost, akce hostů byla neúspěšná. Protože ji zastavil soupeř z Tottenhamu.

1

O výkop se postarali hosté a jako první tak jsou u míče a mohou projít do první akce tohoto duelu. Hosté oblékli červené dresy, domácí pak hrají v bílé variantě.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, Alderweireld, Dier, Reguilón – Lo Celso, P.-E. Höjbjerg, Ndombèlé – Lucas Moura, Son Hung-min, Bale.
Náhradníci: Hart – D. Sánchez, Tanganga, Winks, Lamela, Moussa Sissoko, Alli, Bergwijn, Vinícius.

Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, Bednarek, Vestergaard, Salisu – Walcott, Ward-Prowse (C), Armstrong, Tella – Adams, Ings.
Náhradníci: Forster – J. Stephens, Redmond, Djenepo, Diallo, Ferry, Jankewitz, Minamino, N'Lundulu.

Rozhodčí: Coote – Nunn, Hopton.

Na začátku tohoto týdne byl z pozice hlavního trenéra Tottenhamu odvolán José Mourinho pro neuspokojivé výsledky. Tottenhamu se v posledních třech kolech nedařilo a také, jak už bylo zmíněno, vypadl v osmifinále Evropské ligy s Dinamem Záhřeb. Kohouty José Mourinho trénoval sedmnáct měsíců.
Vzájemná utkání

První vzájemný duel v probíhající sezóně vyzněl lépe pro Tottenham, který v září loňského roku v Southamptonu zvítězil 5:2.
Southampton FC

Hosté ze Southamptonu jsou na čtrnácté pozici a dosud zapsali šestatřicet bodů. Na pohárovou Evropu rozhodně už nemohou pomýšlet, na tu mají ztrátu osmnácti bodů a jen těžko by ji mohli dohnat. Devět bodů mají naopak náskok na první sestupovou pozici, tedy osmnáctou a udržení se v nejvyšší anglické soutěži tak mají ve svých rukách. Ještě musejí sbírat další důležité body, aby si svou pozici pojistili. Southampton má nyní za sebou dvě prohry v řadě. Kdy 0:3 nestačil na West Brom a 0:1 pak padl v Leicesteru. Dnes by rádi hosté bodovali, ale lehká cesta je nečeká.

Nejlepší střelci

Danny Ings – 9 gólů
James Ward-Prowse – 7 gólů
Che Adams – 7 gólů
Tottenham Hotspur

Fotbalisté dnes domácího Tottenhamu jsou v tabulce anglické ligy na sedmém místě se ziskem rovných padesáti bodů. Stále tak bojují o elitní pětku, která zaručuje buď Ligu mistrů nebo Evropskou ligu. Tam mají ztrátu čtyř respektive pěti bodů. Bez šance na příští sezónu v Evropě tak nejsou. Kohouti si v posledních třech ligových utkáních připsali dvě remízy, obě shodně 2:2. Nejprve s Newcastem a naposledy s Evertonem. Předtím ještě nestačili na Manchester United, jenž doma vyhrál 3:1. V dnešním duelu na svém hřišti chtějí konečně zase vyhrát, aby si svou pozici udrželi nebo i o něco vylepšili. Co se týče Evropské ligy, tam Tottenham v osmifinále vypadl z chorvatským Záhřebem a pouť na letošní evropské scéně pro Hotspur skončila.

Nejlepší střelci

Harry Kane – 21 gólů
Heung-min Son – 14 gólů
Gareth Bale – 5 gólů
Hezký středeční večer přeji všem příznivcům fotbalu. Na programu je vložené devětadvacáté kolo anglické Premier League a my prostřednictvím tohoto textového online přenosu budeme sledovat duel mezi týmy Tottenham Hotspur a Southampton FC.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 19:00.

Tottenham Hotspur – Southampton FC

2:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 60. Bale, 90. Son Heung-min (pen.) – 30. Ings (Ward-Prowse)

Karty:   43. Ndombèlé (TOT), 90+5. Dier (TOT) – 87. Djenepo (SOT)

Držení míče: 61 % : 39 %.
Střely na branku: 3:5. Střely mimo: 5:3. Rohy: 5:5. Ofsajdy: 2:0. Fauly: 10:14.

Tottenham Hotspur: Lloris (C) – Aurier, Alderweireld, Dier, Reguilón – Lo Celso (79. Lamela), P.-E. Höjbjerg, Ndombèlé (73. Winks) – Lucas Moura, Son Heung-min, Bale (83. Bergwijn).
Náhradníci: Hart – D. Sánchez, Tanganga, Winks, Lamela, Moussa Sissoko, Alli, Bergwijn, Vinícius.

Southampton FC: A. McCarthy – Walker-Peters, Bednarek, Vestergaard, Salisu – Walcott (67. Djenepo), Ward-Prowse (C), Armstrong, Tella (84. Redmond) – Adams, Ings (57. Diallo).
Náhradníci: Forster – J. Stephens, Redmond, Djenepo, Diallo, Ferry, Jankewitz, Minamino, N'Lundulu.

Rozhodca: Coote – Nunn, Hopton