Menu

Futbal

Európska liga

AS Rím – Manchester United

3:2

koniec (0:1)

06.05.2021, 21:00 • Stadio Olimpico, Rím • Semifinále • Michal Sadlek

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:04:42)
Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 53 % : 47 %.
Strely na bránu: 12:5.
Strely mimo: 6:6.
Rohy: 7:1.
Ofsajdy: 2:4.
Fauly: 11:15.
I v druhom polčase pokračoval nesmierne zábavný zápas a chvíľu to dokonca vyzeralo tak, že Rimania ešte boj o postup zdramatizujú. Domáci v priebehu zhruba troch minút otočili skóre zásluhou gólov Džeka a Cristanteho a po druhom góle mali ďalšie dve obrovské gólové príležitosti, pri ktorých mal brankár hostí de Gea obrovské šťastie, že ho Džeko a Mchitarjan zblízka trafili. Edinson Cavani potom dokázal druhýkrát v zápase skórovať, jeho gól ale Manchesteru United šťastie nepriniesol. Domáci sa totiž s Európskou ligou rozlúčili víťazne, keď v 83. minúte zrazil Zalewského strelu do vlastnej brány Alex Telles. „Červení diabli“ napriek dnešnej prehre 2:3 vyhrali dvojzápas celkovým skóre 8:5 a vo finále 26. mája 2021 sa stretnú v Gdaňsku so španielskym Villarrealom, ktorý remizoval v odvete s Arsenalom 0:0.

90+4

Koniec zápasu.

90+3

Santon si loptu tak dlho navádzal na ľavom krídle na center cez Williamsa, až si ju nechtiac predkopol za bránkovú čiaru. Gólman Manchesteru United de Gea sa s odkopom od svojej brány príliš neponáhľa.

90+2

Žltú kartu za podrazenie rozohrávajúceho protihráča dostáva Brandon Williams (Manchester United).

90+2

Až po viac ako minúte sa lopta dostala k domácim hráčom, ktorí ju však rýchlo vrátili hosťom. Tí s ňou zacúvali na vlastnú polovicu ihriska.

90+1

Hostia sa snažia dohrať zápas na útočnej polovici, kde držia loptu na svojich kopačkách. Domáci ich neúspešne naháňajú.

90

Nadstavený čas sú štyri minúty.

89

Domáci to stihli a hostia museli prejsť k postupnému útoku. Ten znovu zakončil Rashford, tentoraz však vystrelil vysoko nad Miranteho bránu.

88

Rimania sa potom vrátili na útočnú polovicu, opäť však o loptu prišli a rýchlo tak museli zacúvať dozadu.

87

Domáci už hrajú na úplné riziko, hostia sa preto cez ich extrémne vysoký presing poľahky dostali na útočnú polovicu. Útok Manchesteru United zakončil strelou zo strednej vzdialenosti priamo do rúk brankára Miranteho Rashford.

86

Fred zablokoval strelu spoza šestnástky tak, že sa lopta odrazila priamo pred voľného Cristanteho. Ten pohotovo vystrelil pod brvno, gólman Manchesteru United de Gea ale výborným reflexívnym zákrokom loptu vyrazil.

85

Karsdorpov center z rohu odhlavičkoval Maguire na roh. Domáci rozohrali roh nakrátko, i túto situáciu však obrana United vyriešila.

84

Žltú kartu za taktický faul v strede poľa dostáva Bryan Cristante (AS Rím).

84

Striedanie v tíme Manchester United: z ihriska odchádza Bruno Fernandes, prichádza Juan Mata.

83

83. Alex Telles (vla.) (ASR) - 3:2

83

AS Rím dal gól!
Rimania sa opäť dostávajú do vedenia! Santonov center podbehol Telles, za ktorým sa lopta dostala k Zalewskému a ten z prvej vystrelil tak, že smoliar tohto okamihu ALEX TELLES zrazil loptu priamo medzi nohy vlastného brankára de Geu.

82

Hostia potom zastavili rozohrávku domácich futbalistov už v strede poľa a sami prešli k postupnej kombinácii. Tá sa tiež skončila v strede poľa.

AS Rím – Manchester United

3:2

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 57. Džeko, 60. Cristante, 83. Telles (vla.) – 39. Cavani, 68. Cavani

Karty:   72. Karsdorp (ASR), 84. Cristante (ASR) – 18. Wan-Bissaka (MAN), 58. Fred (MAN), 72. Cavani (MAN), 90+2. B. Williams (MAN)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 12:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 7:1. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 11:15.

AS Rím: Mirante – Karsdorp, Smalling (30. Darboe), Ibañez, Peres (69. Santon) – Cristante, Mancini – Pedro (76. Zalewski), Lorenzo Pellegrini (C), Mchitarjan – Džeko (76. B. Mayoral).
Náhradníci: Boer, Fuzato – Santon, B. Mayoral, Kumbulla, Bove, Ciervo, Darboe, Zalewski.

Manchester United: de Gea – Wan-Bissaka (46. B. Williams), Bailly, Maguire (C), Shaw (46. Telles) – van de Beek, Fred – M. Greenwood, B. Fernandes (84. Mata), P. Pogba (64. N. Matić) – Cavani (73. Rashford).
Náhradníci: Grant, D. Henderson – Lindelöf, Mata, Rashford, A. Diallo, Telles, N. Matić, B. Williams, Tuanzebe, McTominay, Elanga.

Rozhodca: Brych – Borsch, Lupp (GER)

Prvý zápas: Manchester United - AS Rím 6:2