Menu

Futbal

DFB-Pokal

RB Lipsko – Borussia Dortmund

1:4

koniec (0:3)

13.05.2021, 20:45 • Olympijský stadión (Berlín) • Finále • Tomáš Kubečka cz

Z mé strany je to vše! Děkuji Vám za pozornost a těším se u sledování dalších přenosů. Pěkný den! (22:45:21)
Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 9:3. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:14.
Je konec! Dortmund nakonec zvládl pohárové finále a poráží Lipsko vysoko 4:1. Slavný celek se do vedení dostal už v páté minutě, kdy se prosadil Jadon Sancho. Následně bylo aktivnější Lipsko, ale nedokázalo si vytvořit šance. Ve 28. minutě naopak udeřil Erling Haaland. Na opačné straně mohl snížit Alexander Sörloth, ale z dobré pozice trefil boční síť. V nastavení navíc přidal svou druhou branku v utkání Jadon Sancho. Po změně stran se Lipsko snažilo vrátit zpátky do zápasu. Hned v úvodu druhé půle měl velkou šanci Nkunku, ale trefil břevno. Snížení se Lipsko dočkalo až v 72. minutě, kdy se trefil Dani Olmo. Lipsko mohlo o čtyři minuty později snížit na rozdíl jediné branky, ale Olmo minul svatyni Dortmundu. V závěru pak Dortmund využil díru v obraně soupeře a Erling Haaland napsal tečku za dnešním duelem.

90+3

Konec zápasu.

90+2

Na lavičce Dortmundu už pomalu propukají oslavy. Borussia může v letošní sezóně slavit alespoň zisk trofeje v domácím poháru!

90+1

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Erling Haaland, přichází Giovanni Reyna.
Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Marco Reus, přichází Julian Brandt.

90

V závěru utkání ještě vidí žlutou kartu za tvrdý faul Mats Hummels.

90

Erling Haaland se chtěl pustit do dalšího protiútoku, ale Upamecano si jeho další náběh s přehledem pohlídal a nepustil norského hráče vpřed.

89

Střídání v týmu Borussia Dortmund: ze hřiště odchází Jadon Sancho, přichází Thomas Meunier.

88

88. Erling HAALAND - 1:4

88

Dortmund právě vstřelil branku!
Je hotovo! Dortmund nakonec dokázal využít mezírku v otevřené obraně Lipska a přidává čtvrtou branku! ERLING HAALAND nejprve odhlavičkoval míč z hranice vlastní šestnáctky, následně norský útočník přesprintoval celé hřiště, naběhl si na přihrávku na hranici velkého vápna a napálil míč do branky!

87

Lipsko zahrávalo přímý kop na polovině Dortmundu. Nkunku se ujal jeho rozehrávky, ale prudkým centrem našel jen hlavu Matse Hummelse.

86

Haaland na hrotu spěchal za nákopem mezi obránce, ale zadáci Lipska si jeho pohyb tentokrát pohlídali a odehráli míč do bezpečí.

85

Gulácsi musel znovu zasahovat. Po rychlé akci zakončoval v pokutovém území Thorgan Hazard, ale gólman Lipska jeho pokus vytáhl na roh.

84

84. Sanchova zahozená šance

84

Jadon Sancho mohl dovršit hattrick! Anglický fotbalista se hnal sám na Gulácsiho, kterého si položil, ale maďarský brankář se rychle zvedl a skokem pod Sanchovy nohy míč vyrazil!

83

Lipsko zahrávalo rohový kop. Centrovaný míč přiletěl na přední tyč, kde hlavičkoval Upamecano, ale jeho přizvednutí si Roman Bürki hravě pohlídal.

82

Lukas Klostermann se ve snaze udržet míč ve hře málem srazil s koučem Dortmundu. Oba aktéři netypické situace však zůstali na nohou.

RB Lipsko – Borussia Dortmund

1:4

koniec (0:3)

Späť na online

Góly: 72. Olmo – 5. Sancho, 28. Haaland, 45+1. Sancho, 88. Haaland

Karty:   45+2. Upamecano (RBL), 81. Olmo (RBL) – 16. Can (DOR), 26. Bellingham (DOR), 51. Dahoud (DOR), 81. Sancho (DOR), 90. Hummels (DOR)

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 3:4. Střely mimo: 9:3. Rohy: 4:7. Ofsajdy: 1:2. Fauly: 13:14.

RB Lipsko: Gulácsi – Klostermann, Upamecano, Halstenberg – Kampl (63. Laimer) – Mukiele (63. Forsberg), Olmo, Haidara (70. Henrichs), Sabitzer (C) – Sörloth (46. Y. Poulsen), Hwang Hi-čchan (46. Nkunku).
Náhradníci: Martínez – Forsberg, Henrichs, Kluivert, Konaté, Laimer, Nkunku, Orban, Y. Poulsen.

Borussia Dortmund: Bürki – Ł. Piszczek, Akanji, Hummels, Guerreiro – Bellingham (46. T. Hazard), Can – Reus (C) (90+1. Brandt), Dahoud (74. Delaney), Sancho (89. Meunier) – Haaland (90+1. Reyna).
Náhradníci: Drljača – Brandt, Delaney, Knauff, T. Hazard, Reinier, Meunier, Reyna, N. Schulz.

Rozhodca: Brych – Borsch, Lupp