Menu

Hokej

Play-off NHL

Boston Bruins – Washington Capitals

3:2

koniec po predl. (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0, 1:0) Stav série: 2:1

20.05.2021, 00:30 • TD Garden, Boston • Osemfinále • Lukáš Mihal (@mihal_lukas) cz

Tipsport: 1.93 4.23 3.27

To už je ode mě pro tuto chvíli vše. Tímto Vám děkuji za pozornost a přeji dobrou noc či příjemné vstávání. (04:42:23)
Československá stopa v utkání

David Krejčí (BOS) 0+0, +1 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 29:27
David Pastrňák (BOS) 0+0, -1 účast, 9 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 25:48
Tři hvězdy utkání

Craig Smith (BOS) 1+1
Brad Marchand (BOS) 1+0
Taylor Hall (BOS) 1+0
Kdo se postavil do brankoviště?

Tuukka Rask (BOS) 35 zákroků, 2 OG, úspěšnost 94,6%, odchytal 85:48
Ilja Samsonov (WSH) 40 zákroků, 3 OG, úspěšnost 93%, odchytal 85:45
Statistiky
Střely na branku: 43 – 37
Zblokované střely: 14 – 20
Tresné minuty: 10 – 10
Využití: 1/5 – 1/5
Úspěšnost vhazování: 48% – 52%
Hity: 60 – 57
Boston se v domácím prostředí ujímá vedení v sérii! V základní době sice musel opět dvakrát dotahovat, ale to zvládl vždy celkem bez problémů a poté pomalu začínal být dominantnějším týmem. V prvním prodloužení si sice nic extra nevytvořil, ale v tom druhém už byl jednoznačně lepší a bylo tedy otázkou času, kdy se prosadí. Nakonec se to přece jen povedlo Craigu Smithovi, který je tedy domácím hrdinou.

Konec zápasu.

85:48

85:48 Craig SMITH - 3:2

85:48

Bruins právě vstřelili branku!
Boston měl v prodloužení jednoznačně navrch a nyní je za to odměněn! Nakonec se klíčové chyby dopustil Ilja Samsonov, který za brankou zastavil kotouč a nechal ho tam. To byl ale špatný tam, protože u něj byl první CRAIG SMITH, který okamžitě zakončoval podél levé tyče a naprosto tak zaskočil ruského brankáře! Bez asistence.

85:09

Taylor Hall byl v další velké příležitosti, Ilja Samsonov však chytá naprosto fantasticky, protože pokryl i jeho bekhendový pokus!

84:39

Čárový rozhodčí se ihned po vhazování svíjí v bolestech a potřebuje ošetření. Nyní se tedy chvíli hrát nebude.

84:17

David Pastrňák je ve druhém prodloužení neskutečně aktivní, nyní dokonce po přihrávce Brada Marchanda ujížděl sám na brankáře, kterého zkoušel objet, ale Ilja Samsonov se nenechal překonat!

83:47

Tom Wilson sice nezískal kotouč, ale protihráči alespoň uštědřil tvrdý hit, který může v této fázi zápasu hodně bolet.

83:14

Washington sice dostal kus gumy dopředu, ale tam ho nemohl udržet, takže Boston může zakládat další útok.

82:24

Celá hala už se radovala, protože bekhend Davida Pastrňáka směřoval prakticky mezi tyče, ale nakonec skončil těsně vedle!

81:58

David Pastrňák se protlačil kolem dvou protihráčů do rohu kluziště a následně vybídl k zakončení spoluhráče, který ale nepřekonal Ilju Samsonova.

81:20

Boston začínají aktivněji i druhé prodloužení, zatím ale o kotouč musí bojovat.

80:01

Začalo druhé prodloužení.
V prvním prodloužení jsme se ukončení zápasu nedočkali, protože ani jednomu týmu se směrem dopředu příliš nedaří. Oba brankáři navíc chytají velmi jistě, takže o vítězi nejspíš rozhodne jedna chyba. Uvidíme, kdo se jí dopustí první.

Konec prvního prodloužení.

79:27

Charlie McAvoy řídil přečíslení dva na jednoho, ale přes obránce neprocpal kotouč na Curtise Lazara, který se tak k zakončení nedostal.

78:50

Tuukka Rask nepomohl svým spoluhráčům s rozehrávkou zrovna ideálně, v domácím pásmu se tak strhl boj o kotouč.

78:15

Nicklas Bäckström krouží kolem brány a hledá cestu k zakončení, což se mu nepovedlo, takže nakonec raději poslal kotouč na modrou čáru.

77:45

Brenden Dillon od modré čáry trefuje jen jednoho z obránců, díky čemuž se domácí v klidu osvobozují a rovnou míří dopředu.

77:08

Dmitrij Orlov si na modré čáře věřil, chtěl si tak najít cestu kolem dvou protihráčů, ale to se mu nemohlo podařit, takže se nakonec musel spokojit s nahozením směrem na bránu.

76:36

Ilja Samsonov raději přeruší hru po jemném nahození Craiga Smitha, před ním se tedy bude opět vhazovat.

76:18

Washington se konečně dostal dopředu, Michael Raffl se však hned dostal do potyčky, při které byl natlačen na branku, která se posunula, takže hra musí být pozastavena.

75:28

Sean Kuraly už neměl komu přihrát, takže se do toho v pravém kruhu prostě opřel, ale Ilju Samsonov ho bez problémů vychytal.

74:48

Hosté opět nezvládli dostat kotouč přes vlastní modrou čáru, Boston tak každým okamžikem stupňuje svůj tlak a hledá cestu k rozhodujícímu úderu.

74:15

Capitals po delší době dostali kotouč do útoku, tam se z ním ale dlouho neohřáli, takže si celkově ani moc dlouho neodpočinuli od obrany.

73:25

Charlie McAvoy z levého rohu najel před bránu a zkoušel nějak propálit Ilju Samsonova, ale ten v prodloužení pořád neinkasuje.

72:46

Nic Dowd místo zakončení chytře zvolil přihrávku na Dmitrije Orlova, který tedy okamžitě pálil, ale z nemalého úhlu ani netrefil bránu.

72:08

Boston začíná mít v posledních minutách navrch, protože častěji tráví čas v útoku, ale k nějakým větším příležitostem to stejně.

71:35

David Pastrňák sice našel cestu přes modrou čáru, ale následně nepřesně přihrával. Washington však selhal při osvobození, takže se stejně musí bránit.

70:43

Už docela dlouho se hraje bez přerušení, ale i přesto se hraje v hodně pomalém tempu, protože nikdo už prostě nemá dostatek energie.

70:02

David Pastrňák mohl něco vymyslet díky dobrému napadání, mezi dvěma protihráči si ale nenašel cestu k zakončení.

69:34

Domácí s rozehrávkou nikam nespěchají, hlavně se soustředí na to, aby nechybovali. To se sice daří, ale z útoku vůbec nic nebylo.

68:48

Ilja Samsonov za svou brankou chytá kotouč a rychle rozehrává, přičemž stále musí držet pozornost, protože jeho spoluhráči se nemohou dostat z vlastní třetiny.

68:27

Útočné snažení hostů pozastavuje postavení mimo hru, vhazovat se tak bude ve střední třetině.

67:44

Craig Smith se s tím nemazal, okamžitě po přechodu modré čáry prostě vypálil, ale brankář Washingtonu byl připraven.

67:05

Ilja Samsonov drží svůj tým nad vodou, nejprve výborně vyrazil zakončení Matta Grzelcyka a následně vychytal také Davida Pastrňáka!

66:10

Hra už ztrácí náboj, protože všem hráčům dochází síly. Branka tak nejspíš padne, až někdo udělá nějakou velkou hrubku.

65:38

Tom Wilson pod tlakem šikovně uvolnil Justina Schultze, který tak šel do přímého souboje s gólmanem. Ten ale mohl vyhrát jen těžko, protože střílel z velkého úhlu.

65:05

Dmitrij Orlov tvrdě vypálil od modré čáry, přičemž Tuukka Rask toho moc neviděl, takže měl štěstí, že ho kotouč trefil přímo do hrudníku.

64:43

Matt Grzelcyk měl spoustu prostoru k tvrdému zakončení, před brankou hostů však bylo poměrně rušno, takže z toho nemohlo být nic nebezpečného.

64:18

Zdeno Chára neudržel kotouč v pásmu, přičemž následně nechtěl soupeře pustit do protiútoku, takže raději najel do ofsajdu.

63:17

John Carlson si při obraně pomohl hraničním zákrokům, který i přes bučení fanoušků u hlavních rozhodčích prošel a tak se vylučovat nebude.

62:49

Ani tentokrát se hostům přechod dopředu příliš nepovedl, o kotouč tedy museli bojovat, což nezvládli.

62:25

T. J. Oshie po delší době mířil dopředu, avšak vysoký nahození nedokázal zpracovat a tak najel do ofsajdu.

61:46

David Pastrňák touží po prvním gólu v play off, jeho nadějnou střelu však velmi dobře pokryl Ilja Samsonov, který poté přerušil hru.

61:23

Washington se stále nedostal z vlastního pásma a zatím tedy vůbec nestíhá. Alespoň obrana mu relativně vychází.

60:48

Boston se pevně usadil v útočném pásmu a od modré čáry tak tvrdě vypálil Mike Reilly, ale jeho pokus se ani nedostal k brankáři.

60:14

Domácí se hned po úvodním vhazování tlačili do šance, střela z velkého úhlu však moc velkou šanci na úspěch neměla.

60:01

Začalo prodloužení.
I třetí utkání této série se bude prodlužovat! V závěrečné periodě dnešního duelu se totiž Boston dočkal vyrovnaní a také využité přesilovky, prosadil se Brad Marchand. Washington tak mohl opět začít útočit, z čehož vyplynovaly dvě velké příležitosti, které ale neskončily gólem. Za Tuukkou Raskem však dvakrát zvonila branková konstrukce a v prodloužení to tedy nebude mít jednoduché.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:24

Jake DeBrusk si individuálně našel cestu do velmi slušné střelecké pozice, ale rána švihem se mu nepovedla, protože se nevešla mezi tři tyče.

58:48

Hosté mají poměrně smůlu, protože nadějný průnik zakončil Tom Wilson další ránou do tyče!

58:24

Dmitrij Orlov od modré čáry ještě zkusil štěstí, ale brankář jeho ránu moc dobře viděl, takže bez problémů zasáhl.

Dnešní utkání sleduje 4565 diváků.

57:43

Ilja Samsonov chytá za svou klecí nahození soupeře a bleskově rozehrává po mantinelu, jeho spoluhráč tak ještě hledají cestu k zakončení.

57:05

David Krejčí sice vyhrál buly v útočné třetině, ale jeho spoluhráči z ní raději vyjeli, protože nechtěli riskovat protiútok soupeře.

56:48

Boston si moc dobře uvědomuje, že zaostává, takže s rozehrávkou vůbec nikam nespěchá a opatrně vyčkává na závěrečnou sirénu.

56:09

Taylor Hall po delší době vedl svůj tým do útoku, ale na modré čáře mu vystavil stopku Carl Hagelin, který dnes velmi dobře forčekuje.

55:20

Tak to bylo velmi těsné! Washington už se mohl radovat ze třetího gólu, avšak Anthony Mantha svou střelou nastřelil jen brankovou konstrukci!

54:54

T. J. Oshie společně se spoluhráčem nenašel cestu přes střední pásmo, povedlo se mu to až na druhý pokus, takže se ke střele dostal Nicklas Bäckström, ale vychytal ho pozorný Tuukka Rask.

54:17

Capitals už zase kroužili v útočné třetině, kde ale vymysleli jen velmi slabé nahození, po kterém se domácí hokejisté bez problémů osvobodili.

53:33

Sean Kuraly vypíchl kotouč, ale stejně z toho nic nebylo, protože si hosté dobře rozebrali prostor ve vlastním pásmu a soupeři tam nedovolili žádnou kombinaci.

53:05

Washington se z inkasované branky rychle oklepal a už se tak usadil v útočném pásmu, kde si chvíli přihrával a následně se sám vyhnal do střední třetiny.

52:27

Boston má nyní navrch a ještě může dokonat obrat. Směrem dopředu se mu mnohem víc daří a při obraně konečně přestal chybovat.

51:32

51:32 Brad MARCHAND - 2:2

51:32

Bruins právě vstřelili branku!
Domácí i tentokrát dotahují jednobrankovou ztrátu a pomalu tak míříme do prodloužení! Nakonec i Boston využil přesilovou hru, a to když Charlie McAvoy našel mezi kruhy Patrice Bergerona, jenž kus gumy ještě posunul k pravé tyči na BRADA MARCHANDA, který ho baseballovým úderem doklepl do sítě. Asistence: Patrice Bergeron, Charlie McAvoy.

51:00

Vyloučení v týmu Washington Capitals (Nic Dowd – 2 min., vysoká hůl).

50:30

Washington se tak usadil v útočném pásmu, kde byl sice od nebezpečné šance daleko, ale získal trochu času, což mu určitě přijde vhod.

49:55

John Carlson výborně zapracoval při souboji u mantinelu, díky čemuž se nakonec kotouč dostal z pásma hostů a Capitals dokonce mohou rozvíjet protiakci.

49:18

Pomalu vstupujeme do závěrečné desetiminutovky utkání a Washington se tak zejména soustředí na obranu, protože by jednobrankový náskok už mohl udržet.

48:34

Carl Hagelin si velmi dobře našel kotouč na útočné modré čáře, ale jeho přenesení hry už tak úspěšné nebylo. Boston šel tedy okamžitě do protiútoku, ale to se mu také moc nevyvedlo.

47:58

Charlie McAvoy podnikl útočný výlet, který zakončil přihrávkou před bránu, kde se kus gumy málem odrazil do sítě, ale Ilja Samsonov ho nakonec nepustil za svá záda.

47:09

Caps po opravdu dlouhé době hráli v útočném pásmu, kde se sice dlouho neudrželi, ale soupeře aspoň donutili k vyhození na zakázané uvolnění.

46:45

Brandon Carlo chtěl kotouč nahodit do útočné třetiny, ale místo toho skončil po zásahu protihráče na střídačce hostů, takže se musí přerušovat.

46:09

Connor Clifton jen tak tak udržel kotouč v útočném pásmu, stejně nápor ale moc dlouho nevydržel, protože Washington následně vyhrál souboj za svou brankou.

45:24

David Krejčí si připsal poslední střelu přesilovky, ale několik hráčů před sebou nepropálil, takže Bruins nevyužijí ani tuto početní převahu.

44:45

Brad Marchand byl sice první u nahozeného puku, ale okamžitě byl od něj odstrčen, kvůli čemuž nedokázal přesně přihrát, takže se hosté rychle osvobodili.

44:09

Boston se dost dlouho dostával do útočného pásma, nakonec se to přece jen povedlo a uchyluje se k rychlé kombinaci.

43:25

Vyloučení v týmu Washington Capitals (Daniel Carr – 2 min., podrážení).

43:00

Boston se ještě rozhodně nevzdává a nyní nebyl od vyrovnaní vůbec daleko, Patrice Bergeron tečoval nahození jen těsně vedle.

42:39

Brad Marchand si šikovně našel prostor na modré čáře a následně ještě lépe uvolnil Charlieho McAvoye, jehož pokus ale skončil vysoko nad plexisklem.

41:56

Nyní pro změnu nevyvezl kotouč z pásma Taylor Hall, celou situaci museli zachraňovat až obránci, kteří se nakonec zmohli jen na vyhození.

41:18

Boston si problémy úplně zbytečně přidělává sám, protože zase ztratil kotouč ve vlastním pásmu, což ale tentokrát T. J. Oshie nedokázal potrestat.

40:47

Capitals už pomalu hrají na čas, Garnet Hathaway tak po vlastním nahození drží kotouč u mantinelu, aby získal cenné vteřinky.

40:18

Nick Ritchie po úvodním vhazování hledá cestu dopředu přes pravou stranu, což se mu povedlo, avšak vzešla z toho jen nepřesná rána.

40:01

Začala třetí třetina.
Ani v tomto utkání nezůstaneme gólově na suchu, protože ve druhém dějství jsme viděli rovnou tři branky. Lépe rozhodně začal Washington, který konečně využil přesilovou hru, o což se postaral Alexandr Ovečkin. Bruins ale našli bleskovou odpověď díky Tayloru Hallovi, ale nakonec do šaten stejně odchází za nepříznivého stavu, protože přece jen trochu ztrácí a hlavně chybují. Další zaváhání potrestal Nic Dowd a domácí tak mají v závěrečné části co dohánět.
Další třetina začne přibližně ve 2:37.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:24

David Pastrňák nyní zkusil napravit své zaváhání a individuálně se dostal až k zakončení, ale Ilja Samsonov měl o něm dobrý přehled, takže v klidu zasáhl.

38:15

38:15 Nic DOWD - 1:2

38:15

Washington právě vstřelil branku!
Tak přece jen před druhou sirénou ještě padá branka, Capitals se tedy vracejí do vedení! Bruins opět doplatili na špatnou rozehrávku, přičemž tentokrát ve vlastním pásmu přišel o kotouč David Pastrňák. Vzápětí tak co nejrychleji vypálil Garnet Hathaway, jehož pokus tečoval přesně mezi betony brankáře NIC DOWD. Asistence: Garnet Hathaway.

37:48

Tuto přesilovka Washington nevyužije, nyní už se tak druhé dějství bude nejspíš jenom dohrávat, protože ani jeden tým nechce zbytečně inkasovat do šaten.

37:14

Anthony Mantha se tentokrát ocitl v roli střelce, avšak na domácího gólmana nevyzrál, protože se trefil jen do jeho rukavice.

36:43

Jevgenij Kuzněcov se pokusil o přenesení hry, ale přihrávky se odrazila mimo hrací plochu vinou domácích, což znamená vhazování před Tuukkou Raskem.

36:08

Nicklas Bäckström měl v pravém kruhu spoustu prostoru, chvíli váhal a následně zkusil gólmana Bostonu zaskočit střelou k bližší tyči, ale ten si to zkušeně pohlídal.

35:45

Vyloučení v týmu Boston Bruins (Matt Grzelcyk – 2 min., vysoká hůl).

35:23

David Pastrňák se v dnešním zápase nemůže nijak výrazně prosadit. Sice si zase hledal pozici k zakončení, ale z toho tentokrát vzešla jen zblokovaná rána.

34:49

Brad Marchand se za pomocí stahovačky zkoušel dostat přes dva protihráče, ale ti mu vystavili tvrdou stopku, což skončilo posunutou brankou a hra se tak musela přerušit.

34:13

Boston je při napadání velmi aktivní, díky čemuž mohl pálit Connor Clifton, jehož střela příklepem brankáře Washingtonu pořádně vyděsila, ale stejně dokázal zasáhnout.

33:44

Kevan Miller docela dost tvrdým způsobem poslal protihráče k zemi, což jen potvrdilo vznik hromadné potyčky, která nastala po zákroku Tuukky Raska.

33:19

Chris Wagner kvůli bídnému zpracování nedokázal zakončit, kotouč dostal jen před Ilju Samsonova, který nic neriskoval a raději přerušil hru.

32:37

Michael Raffl se po přechodu modré čáry prezentoval šikovnou křižnou přihrávkou, po které následovala od spoluhráče střela, kterou Tuukka Rask jen tak tak vyrazil.

31:48

Nic Dowd pod tlakem nezvládl zpracování přihrávky, puk tak následně zkusil vybojovat aktivním napadáním, ale to také nebylo úspěšné.

31:28

Taylor Hall zakázanému uvolnění nezabrání, takže se musí vracet do vlastní třetiny, kde bude muset pomáhat při obraně.

30:36

Washington špatně vystřídal, což mohlo okamžitě potrestat David Pastrňák, který si navezl kotouč do středu hřiště a už mířil k tyči, avšak trefil se jenom do připraveného gólmana soupeře!

29:58

Bruins jsou nyní směrem dopředu mnohem aktivnější, další střelu si tedy připisuje Matt Grzelcyk, ale ten trefuje jen jednoho z obránců.

29:17

29:17 Taylor HALL - 1:1

29:17

Bruins právě vstřelili branku!
Máme okamžitě srovnáno! Hosté také nezvládli rozehrávku, přičemž kotouč získal Craig Smith, jenž obhozením posledního beka před brankou uvolnil TAYLORA HALLA, který předvedl bleskovou otočku a následně prostřelil překvapeného Ilju Samsonova. Asistence: Craig Smith, Kevan Miller.

28:21

28:21 Alexandr OVEČKIN - 0:1

28:21

Washington právě vstřelil branku!
Caps otevírají skóre tohoto utkání! Postaral se o to jejich kapitán ALEXANDR OVEČKIN, který musí smeknout před Anthonym Manthou, který o puk obral rozehrávajícího Charlieho McAvoye, díky čemuž pak před brankou našel svého kapitána, jenž nemilosrdně zametl kus gumy pod horní tyč. Asistence: Anthony Mantha.

27:55

Washington se pevně usadil v útoku až nyní, z čehož vznikla pořádná rána z hole T. J. Oshieho, který ale mířil jenom nad horní tyčku.

27:08

Sean Kuraly se na začátku oslabení dostal do velmi slibné příležitosti, ve které zkusil prostrčit kotouč skrz betony brankáře soupeře, ale ten ho dokázal vychytat!

26:56

Vyloučení v týmu Boston Bruins (Brad Marchand – 2 min., nesportovní chování).

26:33

Patrice Bergeron se po rychlém přechodu útočné modré čáry na pravé straně odhodlal k překvapivému zakončení, které však skončila přímo na výstroji Ilji Samsonova.

26:11

Puk se ztratil někde ve výstroji Zdena Cháry, takže hra musí být přerušena a následovat bude buly ve střední třetině.

25:29

Tayloru Hallovi se vůbec nepovedlo zpracování přihrávky, kus gumy ale stejně neztratil a po levé straně tak může pokračovat v útoku.

24:55

Craig Smith vyhrál souboj o kotouč ve středním pásmu a společně se spoluhráči tak míří dopředu, kde však musí o puk znovu bojovat.

24:09

Ilja Samsonov byl při střele soupeře ve správné pozici, protože nahození vůbec neviděl, ale stejně dokázal zasáhnout betonem.

23:40

Charlie McAvoy využil prostoru u modré čáry k dalekonosnému zakončení švihem, které se však moc nepovedlo, protože nezamířilo mezi tři tyče.

23:09

Boston vyhrává buly ve svém pásmu, ale následně si vůbec nerozuměl při rozehrávce, takže mu kus gumy utekl až na zakázané uvolnění.

22:46

Chris Wagner se při napadání prezentoval extrémně tvrdým hitem, který byl v rámci pravidel, ale stejně byl prakticky k ničemu, protože nepomohl k zisku puku.

21:58

Tuukka Rask má první důležitější zákrok třetiny, protože Carl Hagelin byl prakticky sám před brankou, avšak domácího brankáře trefil přímo do hrudníku!

21:25

Carl Hagelin se před brankou pokoušel o zakončení z otočky, ale okamžitě se na něj sesypali tři protihráči, kteří mu vůbec nic nedovolili.

20:52

Patrice Bergeron byl sice první u nahozeného kotouče, ale stejně následně nedokázal přesně přihrát, takže opět může rozehrávat Washington.

20:12

Anthony Mantha se hned po úvodním buly dostal ke střele, ale ta byla velmi hodně pomalá, takže si Tuukka Rask připsal snadný zákrok betonem.

20:01

Začala druhá třetina.
V první třetině jsme se branky nedočkali, i když bylo co sledovat. Prakticky pořád hrál jeden z týmů ve čtyřech, avšak brankáři i přesto pořád drží čisté konto a první gól tak můžeme vyhlížet až ve druhé části. Uvidíme, jestli se ho dočkáme.

20:00

První třetina skončila.

17:25

Vyloučení v týmu Boston Bruins (Sean Kuraly – 2 min., podrážení).

14:24

Vyloučení v týmu Washington Capitals (John Carlson – 2 min., zdržování hry / vystřelení nebo vyhození puku mimo).

13:18

Vyloučení v týmu Washington Capitals (Zdeno Chára – 2 min., sekání).

10:34

Vyloučení v týmu Boston Bruins (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Nick Ritchie.

07:38

Vyloučení v týmu Boston Bruins (Mike Reilly – 2 min., vysoká hůl).

02:20

Vyloučení v týmu Washington Capitals (Alexandr Ovečkin – 2 min., nedovolené bránění).

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Boston Bruins: T. Rask (Swayman) – Grzelcyk, McAvoy, Reilly, Carlo, Clifton, K. Miller – Marchand (A), Bergeron (C), Pastrňák – Hall, Krejčí (A), C. Smith – N. Ritchie, Coyle, DeBrusk – Kuraly, Lazar, Wagner.

Washington Capitals: Samsonov (Copley) – Orlov, Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Chára, Jensen – Ovečkin (C), Kuzněcov, Oshie – Mantha, Bäckström (A), T. Wilson – Sheary, M. Raffl, Carr – Hagelin, Dowd, Hathaway.

Rozhodčí: O'Rourke, Rehman – Rody, Berg.
Československá stopa v utkání

David Krejčí (BOS)
David Pastrňák (BOS)
Nejproduktivnější hráči:

Boston Bruins
Jake DeBrusk 2 body (2+0)
Nick Ritchie 2 body (1+1)
Matt Grzelcyk, David Pastrňák 2 body (0+2)

Washington Capitals
T.J. Oshie 3 body (1+2)
Garnet Hathaway 2 body (2+0)
Tom Wilson 2 body (1+1)
Statistiky brankářů:

Boston Bruins
Tuukka Rask 2 zápasy, 1 výhra, průměr 2,87, úspěšnost 91,5%

Washington Capitals
Craig Anderson 2 zápasy, 1 výhra, průměr 2,67, úspěšnost 92,9%
Vítek Vaněček 1 zápas, 0 výher, průměr 4,56, úspěšnost 75%
Průběh série – 1:1 na zápasy

Toto osmifinále se zatím rozhoduje zejména v prodloužení, kde se už jednou radovaly oba týmy. Nejprve byl šťastnější Washington, který v úvodním utkání dvakrát vedl, ale pokaždé ztratil vedení. V prodloužení se ale prosadil již po necelých pěti minutách a v sérii se chopil vedení.

Ve druhém duelu měl zpočátku navrch Boston, který šel v první třetině dvakrát do vedení, ale Capitals vždy bleskově odpověděli, navíc ještě do první přestávky. Další branky padly až ve třetí části, kde šel poprvé v zápase do vedení Washington, který však náskok ztratil necelé tři minuty před koncem. Bruins pak měli raketový nástup do prodloužení, které rozhodli již po 39 sekundách.

Tato série je zatím tedy neskutečně vyrovnaná, takže se i dnes můžeme těšit na velmi atraktivní utkání.

1. zápas: Washington vs. Boston – 3:2pp (1:1, 1:1, 0:0 – 1:0)
Branky a nahrávky:
7. T. Wilson (Oshie, Sprong), 29. Dillon (Mantha, Ovečkin), 65. Dowd (Oshie, T. Wilson) – 14. DeBrusk (Lazar), 37. N. Ritchie (Pastrňák, McAvoy).

2. zápas: Washington vs. Boston – 3:4pp (2:2, 0:0, 1:1 – 0:1)
Branky a nahrávky:
7. Oshie (Ovečkin, Carlson), 17. Hathaway (Orlov, Eller), 48. Hathaway (Orlov, Hagelin) – 6. DeBrusk (Coyle, N. Ritchie), 10. Bergeron (Pastrňák), 58. Hall (C. Smith, Grzelcyk), 61. Marchand (Grzelcyk, Krejčí).
Zdravím všechny hokejové fanoušky! Play-off NHL už běží na plné obrátky, dnes nás tedy čeká již třetí souboj mezi Bostonem a Washingtonem. Tímto jste k utkání srdečně zváni a přeji příjemnou počtenou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 00:30.

Boston Bruins – Washington Capitals

3:2

koniec po predl. (0:0, 1:2, 1:0 - 0:0, 1:0) Stav série: 2:1

Späť na online

Góly a asistencie: 30. Hall (C. Smith, K. Miller), 52. Marchand (Bergeron, McAvoy), 86. C. Smith – 29. Ovečkin (Mantha), 39. Dowd (Hathaway)

Boston Bruins: T. Rask (Swayman) – Grzelcyk, McAvoy, Reilly, Carlo, Clifton, K. Miller – Marchand (A), Bergeron (C), Pastrňák – Hall, Krejčí (A), C. Smith – N. Ritchie, Coyle, DeBrusk – Kuraly, Lazar, Wagner.

Washington Capitals: Samsonov (Copley) – Orlov, Carlson (A), Dillon, J. Schultz, Chára, Jensen – Ovečkin (C), Kuzněcov, Oshie – Mantha, Bäckström (A), T. Wilson – Sheary, M. Raffl, Carr – Hagelin, Dowd, Hathaway.

Rozhodca: O'Rourke, Rehman – Rody, Berg

Diváci: 4 565

Priebeh zápasu
1. tretina
02:20 WSH 2 Ovečkin, nedovolené bránenie
07:38 BOS 2 Reilly, nebezpečná hra vysokou hokejkou
10:34 BOS 2 HL príliš veľa hráčov na ľade, odpyká N. Ritchie
13:18 WSH 2 Chára, sekanie
14:24 WSH 2 Carlson, zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku
17:25 BOS 2 Kuraly, podrazenie
Po 1. tretine
2. tretina
26:56 BOS 2 Marchand, nešportové správanie
28:21 WSH 0:1 Ovečkin (Mantha)
29:17 BOS 1:1 Hall (C. Smith, K. Miller)
35:45 BOS 2 Grzelcyk, nebezpečná hra vysokou hokejkou
38:15 WSH 1:2 Dowd (Hathaway)
Po 2.tretine
3. tretina
43:25 WSH 2 Carr, podrazenie
51:00 WSH 2 Dowd, nebezpečná hra vysokou hokejkou
51:32 BOS 2:2 Marchand (Bergeron, McAvoy)
Po 3.tretine
Predĺženie
Po 1. predl.
2. predl.
85:48 BOS 3:2 C. Smith
koniec po predl.