Menu

Hokej

Play-off NHL

Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens

3:4

koniec po predl. (0:2, 1:1, 2:0 - 0:1) Stav série: 3:2

28.05.2021, 01:10 • Scotiabank Arena, Toronto • Osemfinále • Milan Huppert cz

Tipsport: 1.66 4.54 4.23

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:06:29)
Statistické okénko

Střely na bránu: 35 – 30 | Přesilová hra: 0/1 – 0/1 | Trestné minuty: 2 – 2

Kdo se postavil do brankoviště?

Jack Campbell (TOR) – 26 zákroků, 4 OG, úspěšnost 86,7%, odchytal 60:59
Carey Price (MTL) – 32 zákroků, 3 OG, úspěšnost 91,4%, odchytal 60:59

Česká a slovenská stopa v utkání

Tomáš Tatar (MTL) – 0+0, 0 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 15:14

Tři hvězdy utkání

1. Nick Suzuki (MTL) – 1+0
2. Jake Muzzin (TOR) – 2+0
3. Joel Armia (MTL) – 2+0
Dramatické páté střetnutí mezi Torontem a Montrealem ještě nepřineslo ukončení série. Hosté sice přišli o tříbrankové vedení, ale v prodloužení nakonec přeci jen urvali důležité vítězství pro sebe.

Úvod střetnutí vyšel Canadiens, především pak Joelu Armiovi, na jedničku. Finský útočník totiž vstřelil v úvodních devíti minutách dva góly, čímž favoritovi pořádně znepříjemnil start zápasu. Třígólové vedení Canadiens vystřelil Jesperi Kotkaniemi, ale do konce základní hrací doby pak už skórovali pouze domácí. Na zásah Zacha Hymana navázal ve třetí třetině dvěma úspěšnými trefami Jake Muzzin a utkání tak šlo do prodloužení. To ovšem netrvalo ani minutu, po chybě Galchenyuka zakončil přečíslení dvou na gólmana gólově Nick Suzuki.

Série se pro šesté utkání stěhuje zpět do Montrealu, zápas proběhne v noci ze soboty na neděli.

Konec zápasu.

60:59

60:59 Nick SUZUKI - 3:4

60:59

Montreal právě vstřelil branku!
Nastavený čas netrval ani minutu! Pas Galchenyuka po modré vystihl Cole Caufield, který společně s NICKEM SUZUKIM ujížděl sám na gólmana. Hokejisté si puk třikrát nahráli. Zakončení tedy vyšlo na Suzukiho, jednadvacetiletý kanadský útočník forhendem propálil bezmocného Campbella nad pravým betonem. Asistence: Cole Caufield.

60:10

První prodloužení bylo zahájeno. Pokud Toronto zvítězí, je konec série. Pokud se budou radovat hosté, tak se série přestěhuje zpět do Montrealu.

60:01

Začalo prodloužení.
První prodloužení začne přibližně v 3:53.
Základní hrací doba o vítězi nerozhodla, na řadu tak přijde prodloužení. Toronto nastupovalo do třetí dvacetiminutovky s dvoubrankovým mankem, které dokázalo smazat zásluhou dvou tref obránce Jakea Muzzina. Svěřenci kouče Keefeho měli ve třetím dějství výrazně navrch, herní pohodu si určitě budou chtít přenést i do nastaveného času.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:44

William Nylander na sebe navázal dva soupeře, načež dokázal vystřelit,. Price vyrazil touš před sebe, Ilja Michejev ze vzduchu touš minul.

59:17

Hokejisté v bílých dresech vybojovali útočnou třetinu. Dlouho v ní nepobyli, Jon Merrill raději zacouval od modré čáry před dotírajícím Galchenyukem.

59:00

Probíhá poslední minuta třetí třetiny.

58:53

Zach Hyman viděl najíždějícího Mitchella Marnera. Toho si pokryl Jeff Petry, přihrávku na jeho osobu poslal mimo nebezpečí.

58:16

Domácí strážce svatyně se pořádně zapotil při zákroku proti ráně Nicka Suzukiho. Nakonec levým betonem odkopl touš do rohu kluziště.

57:49

Sám proti dvěma neměl Josh Anderson moc šancí na úspěch. Černou gumu si posunul moc před sebe, do bezpečí puk odpálil Campbell.

57:17

Corey Perry směroval bekhendovou přihrávku na Joela Armiu. Skrze dvojici bránících protihráčů se Fin ke kotouči nedostal.

56:45

Postavení v útočném pásmu nedokázal udržet Josh Anderson. Na mantinel přišpendlil Mitchella Marnera, jenž musel zacouvat do obrany.

56:17

Produktivní Jake Muzzin nahazoval na teč. Směr letu puku pozměnil Pierre Engvall, černou gumu usměrnil mimo cílové zařízení.

55:54

Na dlouhou nahrávku Riellyho nedosáhl Alex Galchenyuk. Hrál tak Jesperi Kotkaniemi, tvrdou střelu příklepem poslal ze středního pásma nad.

55:19

Brendan Gallagher po přejeté červené čáry nahodil černou gumu za bránu soupeře. Následně zaváhal William Nylander, ten poslal puk na zakázané uvolnění.

54:42

Velkou příležitost ke stržení vedení na stranu domácích měl Mitchell Marner. Na Price ovšem nevyzrál, hostující gólman si pohlídal mezeru mezi betony.

54:20

Z pravého kruhu pro vhazování střílel Wayne Simmonds. Carey Price střelci výborně zmenšil střelecký úhel a černou gumu podržel ve výstroji.

53:58

Eric Staal tvrdě poslal na mantinel Zacha Bogosiana. Rozhodčí okamžitě přerušili hru, domácí hokejista je naštěstí v pořádku.

53:27

Po ztrátě Tatara vystartoval do protiútoku Alex Galchenyuk. Naslepo hledal Alexandera Kerfoota, ten neměl potřebnou rychlost.

52:30

Prodloužení je blízko, ale zároveň hodně daleko. Do konce základní hrací doby zbývá sedm minut a domácí jsou ve třetí třetině jasně lepším týmem.

51:54

51:54 Jake MUZZIN - 3:3

51:54

Toronto právě vstřelilo branku!
Je vyrovnáno! JAKE MUZZIN bekhendem nahrál Galchenyukovi a najel před bránu. Spoluhráč jeho hokejku forhendovým nahozením trefil, Priceovi následně proletěl puk za brankovou čáru mezi betony. Asistence: Alex Galchenyuk a William Nylander.

51:33

Mitchell Marner si vyměnil kotouč s Hymanem a forhendem vystřelil z první. Mířil k bližší, levé tyči, puk ovšem skončil jenom v boční síti.

51:19

Puk po střele Jeffa Petryho od modré čáry překvapivě odletěl od mantinelu do brankoviště domácích. Jack Campbell rychle zareagoval, hrací předmět schoval pod lapačkou.

50:37

Do přečíslení ujel Zach Hyman společně s Williamem Nylanderem. Místo očekávaného zakončení hledal spoluhráče, kterého pohlídal Danault.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Montreal stále vede, nicméně už pouze o jediný gól. A Toronto tlačí, pochopitelně nechce prohrát.

49:38

Pěknou akci vymyslel Cole Caufield. Naznačil nahrávku, ovšem vybruslil si do pravého kruhu a křižnou střelou těsně minul prostor u vzdálenější tyčky.

49:12

Po přerušení hry došlo k menší potyčce, nejaktivnější dvojičku utvořili Alexander Kerfoot a Jesperi Kotkaniemi. Muži v pruhovaném od sebe patnáctky brzy oddělili, vylučovat se nebude.

48:39

Do hry naskočil Tomáš Tatar, který si okamžitě klepl o přihrávku. Suzuki jej viděl a zkusil jej najít, jenže dobře zareagoval Jason Spezza, kotouč posunul pod beton brankáře.

48:08

Slibnou příležitost měl Auston Matthews. Z mezikruží střílel forhendem, ovšem černou gumu napálil o pár centimetrů nad horní tyčku.

47:30

Domácí bojují. Hokejisté Montrealu jsou po většinu třetí dvacetiminutovky pod velkým tlakem, udržet vedení nebude lehkým úkolem.

46:52

46:52 Jake MUZZIN - 2:3

46:52

Toronto právě vstřelilo branku!
Kontaktní branka přichází krátce po skončení přesilovky! Simmonds nahrál na modrou JAKEU MUZZINOVI, jehož rána zapadla k pravé tyči. Price přes čtveřici protihráčů neviděl vůbec nic. Asistence: Wayne Simmonds a William Nylander.

46:45

Potrestaný Brendan Gallagher strávil na lavici hanby kompletní dvě minuty. Domácí sice po většinu času pobývali v útočné třetině soupeře, avšak žádná gólovka k vidění nebyla.

46:12

Auston Matthews viděl před brankou Zacha Hymana. Tomu nevyšla dobře myšlená otočka, Carey Price zapsal podařený zákrok lapačkou.

45:51

Jack Campbell měl problémy při pomalém pokusu Jesperi Kotkaniemiho. Puk mu totiž vypadl z lapačky a měl štěstí, že v blízkosti nebyl žádný z protihráčů.

45:29

Nahrávka napříč celým pásmem Phillipu Danaultovi nevyšla. TJ Brodie očekával přihrávku na Suzukiho, hokejkou poslal puk mimo obrannou třetinu.

44:41

Šance pro Toronto, na které čeká premiérová početní převaha. Proti pravidlům hrál útočník Brendan Gallagher, nedovoleným bráněním zastavil v pohybu Marnera.

44:20

Ofenzivu podpořil Ben Chiarot. Naznačil střelu, ovšem vypálil až z druhého nápřahu, Jack Campbell srazil betony k sobě včas.

43:44

Zmatky v brankovišti Canadiens vyřešil Price spolu s kolegy. Kanadský brankář lapačkou přistrčil kotouč k Merrillovi, který poslal touš pryč z obranného pásma.

43:22

Na úkor Jasona Spezzy přišel o puk Josh Anderson. Jako by se soupeře zalekl, puk mu totiž přenechal bez boje, odjel střídat.

42:34

Shea Weber po pravém mantinelu nastartoval Paula Byrona. Těsně před zakončením mu vestu zatarasil Jake Muzzin, ránu zblokoval.

42:00

Zákrok ve třetí třetině už má na kontě rovněž Jack Campbell. Dobře viděl na pokus Danaulta od levého mantinelu, mezeru mezi rukou a betonem si pohlídal.

41:46

Hokejisté v bílých dresech konečně dostali puk do středního pásma. Zasloužil se o to Ben Chiarot, na jehož vysoký oblouček Holl nedosáhl.

41:12

Hostující gólman si na nudu rozhodně stěžovat nemůže. Pravým betonem vykopl nahození Muzzina od modré, následně ve výstroji udržel dorážku Kerfoota.

40:33

40:33 Hyman na Price nevyzrál

40:33

Zach Hyman dostal přihrávku do úniku. Nešel do kličky, střílel forhendem. Carey Price si šikovně položil držadlo vyrážečky mezi betony a právě jím zabránil inkasovanému gólu.

40:10

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Od Montrealu lze očekávat hru více do defenzivy. Je na domácích, aby se pokusili smazat dvoubrankové manko.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:56.
Také prostřední dějství nabídlo dvě branky, tentokráte však po jedné na každé straně. Montrealu vystřelil tříbrankové vedení Jesperi Kotkaniemi, avšak o minutu a půl později vrátil Toronto do ztráty dvou gólů Zach Hyman. Třetí třetina slibuje velké drama. Hosté sice disponují dvoubrankovým vedením, ale lze očekávat, že domácí ještě zabojují minimálně o prodloužení střetnutí.
Střely na bránu po 2. třetině: 19 – 23

40:00

Druhá třetina skončila.

39:51

Jesperi Kotkaniemi zvládl vhazování v útočném pásmu, kotouč poslal k Andersonovi. Jeho zakončení bekhendem postrádalo razanci, zblokoval ho jeden z bránících hokejistů.

39:21

Snahu domácích o rychlý přechod do útočného pásma zhatil Ben Chiarot. Urostlý kanadský obránce vložil tělo před Hymana a navíc nahrál přesně na hokejku spoluhráče.

39:00

Probíhá poslední minuta druhé třetiny.

38:40

Moc dobře si byl Carey Price vědom, že vysoký oblouček vyslaný z hole Muzzina míří za bránu. Avšak sáhl si pro něj a spoluhráčům dopřál čas na menší oddych.

38:19

Dvacetiletý americký mladík Cole Caufield na sebe navázal dva soupeře, načež mezi kruhy nahrál Nicku Suzukimu. Střela forhendem proletěla vedle brány.

37:46

V posledních minutách mají herně navrch hokejisté Montrealu. Phillip Danault poslal touš do přehuštěného brankoviště, těsně před Tatarem odpálil puk Brodie.

37:20

Kromě chytání umí Campbell i rozehrávat. Zastavil nahození Petryho a po mantinelu prodloužil kotouč k hokejce Jasona Spezzy.

36:34

Tlak Canadiens pokračoval. Utnul jej až gólman Jack Campbell, který vyrazil pokus Andersona, dorážku Byrona posléze udržel mezi betony.

36:01

Corey Perry na sebe navázal dva protihráče, aby na modré uvolnil Erika Gustafssona. Tvrdá rána švédského zadáka skončila na zadním mantinelu.

35:40

Úvodní oslabení domácí zvládli bez úhony. V jeho závěru vystartoval z brány Carey Price, přes dotírajícího Marnera dokázal poslat hrací předmět na hokejku Gustafssona.

35:15

Od modré čáry vypálil tvrdou dělovku Shea Weber. Hostující kapitán se na střeleckou listinu nepřidal, puk prosvištěl těsně vedle pravé části brankové konstrukce.

34:44

Aktivita domácích ve čtyřech neutichá, od pravého mantinelu střílel TJ Brodie. Zkušený třicetiletý kanadský obránce Toronto na kontakt nedostal, mezeru mezi betony Price nenašel.

34:17

Mitchell Marner operoval s pukem za brankou. Místo očekávané nahrávky si zprava vybruslil před svatyni, načež střílel na bližší tyč, s čímž Price počítal a včas vytasil vyrážečku.

33:39

První přesilovou hru v utkání si zahraje Montreal. V útočné třetině hrál proti pravidlům doposud jediný střelec domácích Zach Hyman, jenž podrazil Suzukiho.

33:03

Vysoký kotouč vyslaný z hokejky Holla doletěl k Zachu Hymanovi. Jeho snaha ovšem byla zbytečná, protože rozhodčí odpískal postavení mimo hru.

32:38

Akce střídá akci, toto střetnutí nabízí vskutku parádní podívanou. Jason Spezza naznačil nahrávku, ale z úhlu vystřelil. Price se nachytat nenechal.

32:18

Hosté bleskově otočili hru a do samostatného úniku ujel Tyler Toffoli. Tváří v tvář Campbellovi neuspěl, napálil ho do levé ruky.

31:55

Prvním gólem v sérii povzbuzený Zach Hyman zaútočil na druhou trefu. V levém kruhu si připravil puk pro zakončení, švihem trefil brankáře do levého ramene.

31:21

Justin Holl si vyměnil touš s Riellym a postupoval do útočné třetiny. Následně poslal černou gumu za bránu, kde Mitchell Marner ztroskotal na Andersonovi.

30:36

Slibně vypadající protiútok Maple Leafs zastavil hvizd čárového rozhodčího. Pierre Engvall neudržel brusli na modré čáře, Michejeva tak vystavil ofsajdu.

30:10

Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Montreal disponuje dvougólovým vedením. Hosté bojují ze všech sil, chtějí si prodloužit sezónu minimálně o jeden zápas.

29:32

V obranném pásmu využili hráči v bílých dresech početní převahy. Weber ve spolupráci s Chiarotem udrželi na uzdě Brookse, obrali jej čistým způsobem.

29:11

Na zteč vyrazil Tomáš Tatar. Slovenský forvard ujel osobnímu strážci v Galchenyukovi, avšak za záda Muzzina už se neprobil.

28:39

V průběhu celé série patří mezi nejlepší hráče William Nylander. I v pátém utkání je střelecky hodně vidět, doposud poslední pokus Price schoval ve výstroji.

28:12

Joel Armia najel mezi dvojici protihráčů a po mantinelu nahodil černou gumu za bránu soupeře. Volný hrací předmět sebral Caufield, po mantinelu ho poslal do střední třetiny.

27:53

Od modré čáry pálil Shea Weber spíše z nouze. Pomalu letící pokus Campbell bez problémů vykopl pravým betonem za bránu.

27:20

Psychická výhoda teď bude na straně Maple Leafs. Skóre je sice tam, kde bylo před pár minutami, ale domácí dokázali zrušit čisté konto Priceovi a ukázali si tak, že i dnes je možné střílet góly.

26:32

26:32 Zach HYMAN - 1:3

26:32

Toronto právě vstřelilo branku!
To je odpověď! Marner si položil Price, načež se dlouhou kličkou vlastní vinou vyhnal z palebné pozice. Ovšem nezazmatkoval a kotouč forhendem poslal před bránu, odkud ZACH HYMAN šťastně propasíroval puk k levé tyči za dvojici bránících protihráčů. Asistence: Mitchell Marner a Auston Matthews.

26:06

Jason Spezza nahrál po mantinelu Joeu Thorntonovi. Zkušený kanadský harcovník nabruslil do útočného pásma, v souboji proti Staalovi však neuspěl.

25:30

Hosté pokračují v navyšování náskoku, stáhnout manko tří branek již budou mít domácí velmi těžké. Každopádně nic není nemožné, času je dostatek.

24:52

24:52 Jesperi KOTKANIEMI - 0:3

24:52

Montreal právě vstřelil branku!
Domácí bek Sandin dnes nehraje povedený zápas. Znovu chybně rozehrál a i v tomto případě soupeř jeho chybu potrestal měrou nejvyšší. JESPER KOTKANIEMI se natlačil před bránu a bekhendem prostřelil brankáře mezi betony. Bez asistence.

24:30

Nejproduktivnější hráč Canadiens v sezóně Tyler Toffoli chtěl přidat asistenci, když přihrával do levého kruhu Byronovi. Rána z první mezi třemi tyčemi neskončila.

24:00

Dlouhá nahrávka Justina Holla našla Mitchella Marnera. Na toho si počíhal Ben Chiarot, u obranné modré čáry ho přišpendlil na mantinel.

23:35

Rychle na druhou stranu. Z velkého úhlu Alex Galchenyuk přihrával před bránu, avšak trefil pouze brusli Gallaghera, od níž se hrací předmět odrazil k levému betonu gólmana.

23:14

S velkou chutí hraje Joel Armia. Z levé strany vystřelil forhendem z otočky, ke své smůle trefil jenom položený levý beton Campbella.

22:34

Dění hry uklidnil za vlastní bránou Ben Chiarot. Počkal na prostřídání třetí útočné formace, na led naskakuje čtvrtá útočná trojice.

22:05

A další zákrok pro kanadského gólmana! Tentokráte proti Alexanderu Kerfootovi, který na něj najížděl z pravé strany. Střelu po ledě vykopl pravým betonem.

21:39

Cary Price dnes předvádí parádní zákroky. Nyní počkal na Mitchella Marnera, střelu z první lapil v lapačce a už kotouč nepustil.

21:03

Auston Matthews naznačil střelu, aby nakonec ještě přihrál do pravého kruhu ofenzivu podpořivšímu Bogosianovi. R8na z první prosvištěla vysoko nad.

20:32

Právě Danault byl tím, kdo poslal kotouč do útočné třetiny. Dobře zapracoval Jake Muzzin, který udržel na zádech Tatara a rozehrál na volného Holla.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Vhazování ovládl Phillip Danault, zaútočit tak mohou hokejisté Canadiens.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:01.
První třetina pátého utkání mezi Torontem a Montrealem přinesla dva góly, o které se postarali překvapivě hosté. U obou zásahů hrál hlavní roli člen čtvrté útočné formace Joel Armia, jenž nejprve v 6. minutě potrestal špatnou rozehrávku Sandina a o tři minuty později v prostoru kolem brankoviště dotlačil kotouč za záda ležícího brankáře. Hokejisté Montrealu v úvodní dvacetiminutovce byli lepším týmem, jejich vedení je zasloužené.
Střely na bránu po 1. třetině: 9 – 14

20:00

První třetina skončila.

19:31

Pěknou individuální akci vystřihl Josh Anderson. Protáhl se kolem Galchenyuka, načež střílel z levého kruhu do vyrážečky gólmana.

19:12

Ruský forvard Ilja Michejev po pravém mantinelu pláchl Gallagherovi. Z poměrně velkého úhlu vystřelil, mezeru v postoji Price nenašel.

19:00

Probíhá poslední minuta první třetiny.

18:45

Justin Holl vyhodil i za cenu zakázaného uvolnění. K němu ovšem nakonec nedošlo, protože touš zamířil přímo na bránu, musel hrát Carey Price.

18:19

Obránce Jeff Petry po mantinelu posunul puk k hokejce Joela Armii. Na hattrick si ještě tento útočník bude muset počkat, forhendem vystřelil těsně nad.

17:48

Slovenský reprezentant Tomáš Tatar prostrčil kotouč do útočné třetiny na Phillipa Danaulta. Kanaďan vypálil přes obránce těsně vedle levé tyče.

17:24

Za vlastní brankou Erik Gustafsson přišel o hokejku. Tu si chtěl okamžitě sebrat, jenže byla na dvě části, proto ji nechal ležet za bránou.

16:40

William Nylander čekal na přihrávku v levém kruhu. Adam Brooks jej viděl a posílal hrací předmět jeho směrem, jenže v posledním momentu zabránil dobrému úmyslu svou nataženou hokejkou Staal.

16:07

Sám proti třem neměl Phillip Danault žádnou šanci na úspěch. Zkusil nahrávku naslepo k modré čáře, kde ovšem neměl žádného ze spoluhráčů.

15:32

Akci Maple Leafs zastavilo postavení mimo hru. Pierre Engvall nabral velkou rychlost, jenže nahrávku Muzzina převzal až v útočné třetině.

15:01

Právě Ben Chiarot poslal vysoký oblouček do útočného pásma. Hrdina úvodní dvacetiminutovka Joel Armia zatlačil na Holla, jeho zaváhání se však nedočkal.

14:44

Za snížením skóre spěchal Ilja Michejev. Místo zakončení ještě hledal mezi kruhy najíždějícího Simmondse, k němu kotouč nepustil Chiarot.

14:17

Po dlouhé době došlo k přerušení hry. Od modré čáry vypálil Shea Weber a Jack Campbell zapsal snadný zákrok, protože mu nikdo neclonil ve výhledu.

13:57

Domácím vůbec nevychází řešení finální kombinace. Vlastní obranné pásmo mají hosté skvěle pokryté, Price zatím moc práce neměl.

13:19

Alexander Kerfoot přejel útočnou modrou čáru, jenže do útočné třetiny dojel jako jediný. proto jen poslal touš za bránu a odjel, stejně jako ostatní spoluhráči, vystřídat.

12:47

Velmi dobrou práci odvedl napadající Paul Byron. Zvednul hokejku Hollovi a tím jej připravil o puk, načež před brankou uvolnil Suzukiho, který si netroufl na zakončení z bekhendu.

12:17

Unavená formace Canadiens může konečně vystřídat. Joel Edmundson vyslal takový oblouček, že kotouč nedoputoval až za bránu soupeře, Justin Holl musel hrát.

11:49

Zakázané uvolnění vrátí hru zpátky před Price. Pod tlakem Ben Chiarot vyhodil jenom přes všechny čáry, Nick Suzuki ztrátu na Muzzina nesmazal.

11:24

Mitchell Marner si zkušeně počkal. OD mantinelu si sjel do pravého kruhu a cíleně střílel na teč. Alexander Kerfoot však nedokázal změnit směr letu puku, a tak si Price připsal snadný zákrok.

10:55

Na třetí trefu do černého si Montreal ještě musí počkat. Naivní nahození Jeffa Petryho trefilo hned prvního blokujícího Galchenyuka.

10:20

A hokejisté v bílých dresech už zase kombinují v útočném pásmu. Cole Caufield přetlačil Marnera a po modré čáře přenesl hru na Merrilla.

09:51

Kapitán hostů Shea Weber prodal své zkušenosti. S rozehrávkou si dal hodně dlouho záležet, nakonec po mantinelu rozjel akci přes Danaulta.

09:22

protiútok Maple Leafs založil po pravé lajně Zach Hyman. Mezi kruhy hledal Austona Matthewse, tomu kotouč přeskočil přes hokejku.

08:57

Domácí si zadělávají na problémy. Dnes určitě pomýšleli na konec série, ale není za námi ještě ani deset minut a už ztrácí dva zásahy.

08:18

08:18 Joel ARMIA - 0:2

08:18

Montreal právě vstřelil branku!
Úvod střetnutí patří JOELU ARMIOVI! Sedmadvacetiletý finský útočník si v předbrankovém prostoru našel volný puk a dotlačil jej za záda ležícího Campbella. Asistence: Corey Perry a Eric Staal.

07:48

Blízko navýšení skóre měl i Jeff Petry. Sjel si nikým neatakovaný do pravého kruhu, křižnou ránu poslal těsně vedle cílového zařízení.

07:20

Hosté ujeli do přečíslení tří proti dvěma. Jesperi Kotkaniemi nahrál pod sebe na Phillipa Danaulta, který z dobré pozice trestuhodně přestřelil.

06:49

Velmi dobré oko ukázal Zach Hyman, který viděl před branku najíždějícího Simmondse. Nahodil na teč, avšak Price se stihl skvěle přesunout a zasáhnout levým betonem.

06:30

Dlouhou přihrávku na Caufielda zachytil Morgan Rielly. Obránce čelem k vlastní bráně projel za ni, aby následně po mantinelu přihrál Hollovi.

05:13

05:13 Joel ARMIA - 0:1

05:13

Montreal právě vstřelil branku!
Vedení se ujímají hosté, kteří ještě nechtějí konec sezóny! Forčekující Perry donutil k chybné rozehrávce Sandina. Kotouče se chopil JOEL ARMIA, ten vypálil z mezikruží forhendem do pravé šibenice. Bez asistence.

04:37

Spoluhráčům vypomohl s rozehrávkou Carey Price. Vyjel za bránu, kde zachoval ledový klid a po mantinelu zapojil do hry Merrilla.

04:05

Pod tlakem Jeff Petry zvládl situaci za vlastní brankou výborně. Forhendem pouze prodloužil černou gumu za sebe, k volnému Gustafssonovi.

03:34

Úmysl dobrý, realizace pokulhávala. Rasmus Sandin viděl rozjetého Hymana, avšak jeho rychlostní schopnosti přecenil. Zakázané uvolnění.

03:12

Střetnutí začalo ve velkém tempu. S rozehrávkou si dal hodně záležet Jason Spezza, rozehrál těsně před forčekujícím Danaultem.

02:40

Tomáš Tatar přesunul hru na levou stranu, odkud Josh Anderson nahodil do předbrankového prostoru. Eric Staal nevystřelil přes Hollla.

02:02

V permanenci musel být rovněž Jack Campbell. Šiplavou ránou jej prověřil Cole Caufield, brankář v poslední chvíli vystrčil levé rameno.

01:34

Nejlepší střelec série William Nylander na další úspěch ještě musí počkat. Zápěstím vypálil nebezpečně z pravého kruhu, leč nepřesně.

01:08

První střelecký pokus mezi tři tyče obstaral Alex Galchenyuk. Z levé strany a z úhlu zkusil překvapit Price, jenž touš udržel ve výstroji.

00:41

Wayne Simmonds v rychlostním souboji porazil pomalu se rozjíždějícího Jeffa Petryho. Obtočení zpoza bránu mu ovšem nevyšlo.

00:10

Páté utkání mezi Torontem a Montrealem právě začalo! Na buly uspěl domácí ostrostřelec Auston Matthews, Jake Muzzin okamžitě nahodil za bránu soupeře.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Andersen) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Sandin – Simmonds, Matthews (A), Hyman – W. Nylander, Kerfoot, Galchenyuk – Marner (A), Engvall, I. Michejev – Spezza, Brooks, J. Thornton.

Montreal Canadiens: Price (Allen) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Edmundson, Merrill, E. Gustafsson – Gallagher (A), Danault, Tatar – Caufield, Suzuki, Toffoli – J. Anderson, Kotkaniemi, Byron (A) – Perry, E. Staal, Armia.

Rozhodčí: Joannette, Meier – Brisebois, Barton.
Česká a slovenská stopa v utkání

Tomáš Tatar (MTL)
Průběh série

Toronto zatím potvrzuje roli favorita a po čtyřech zápasech série vede nad Montrealem 3:1, dnes tak může celou sérii ukončit. První domácí utkání hráči Maple Leafs překvapivě nezvládli, prohráli 1:2. Další zaváhání už ale nepřipustili a po přesvědčivém vítězství 5:1 vyhráli dvakrát i na stadiónu soupeře, a to po výsledcích 2:1 a 4:0.
Montreal Canadiens

Montreal, na rozdíl od osmifinálového soupeře pro play-off, musel pořádně zabojovat o účast ve vyřazovací části. Tu nakonec získal, skončil čtvrtý o čtyři body před Plameny z Calgary. Ani hokejistům Canadiens se poslední zápasy vůbec nepovedly, prohrály dokonce hned pětkrát za sebou, ačkoli v posledních dvou střetnutích s Edmontonem pokaždé až v nastaveném čase. Nejproduktivnějším hráčem celku je Tyler Toffoli, jenž nasbíral 46 bodů.
Toronto Maple Leafs

Toronto je jedním z velkých favoritů na zisk Stanleyova poháru. V základní části předváděli parádní výkony. Severní divizi opanovali s náskokem pěti bodů na druhý Edmonton, nijak výrazně mu neublížily ani dvě porážky s Winnipegem těsně před vyřazovací částí. Ofenzivu táhlo především duo Mitch Marner – Auston Matthews. První jmenovaný obsadil s 67 body čtvrtou pozici kanadského bodování celé soutěže. Jeho americký spoluhráč byl pátý, když nasbíral o bod méně a se 41 góly se stal nejlepším střelcem soutěže.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc! Vítám vás při sledování play-off nejlepší hokejové ligy světa, u zápasu mezi Torontem a Montrealem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Toronto Maple Leafs – Montreal Canadiens

3:4

koniec po predl. (0:2, 1:1, 2:0 - 0:1) Stav série: 3:2

Späť na online

Góly a asistencie: 27. Hyman (Marner, Matthews), 47. Muzzin (Simmonds, W. Nylander), 52. Muzzin (Galchenyuk, W. Nylander) – 6. Armia, 9. Armia (Perry, E. Staal), 25. Kotkaniemi, 61. Suzuki (Caufield)

Toronto Maple Leafs: J. Campbell (Andersen) – Brodie, Rielly (A), Holl, Muzzin, Bogosian, Sandin – Simmonds, Matthews (A), Hyman – W. Nylander, Kerfoot, Galchenyuk – Marner (A), Engvall, Michejev – Spezza, Brooks, J. Thornton.

Montreal Canadiens: Price (Allen) – S. Weber (C), Chiarot, Petry, Edmundson, Merrill, E. Gustafsson – Gallagher (A), Danault, Tatar – Caufield, Suzuki, Toffoli – J. Anderson, Kotkaniemi, Byron (A) – Perry, E. Staal, Armia.

Rozhodca: Joannette, Meier – Brisebois, Barton

Priebeh zápasu
1. tretina
05:13 MTL 0:1 Armia
08:18 MTL 0:2 Armia (Perry, E. Staal)
Po 1. tretine
2. tretina
24:52 MTL 0:3 Kotkaniemi
26:32 TOR 1:3 Hyman (Marner, Matthews)
33:39 TOR 2 Hyman, podrazenie
Po 2.tretine
3. tretina
44:41 MTL 2 Gallagher, nedovolené bránenie
46:52 TOR 2:3 Muzzin (Simmonds, W. Nylander)
51:54 TOR 3:3 Muzzin (Galchenyuk, W. Nylander)
Po 3.tretine
Predĺženie
60:59 MTL 3:4 Suzuki (Caufield)
koniec po predl.