Menu

Futbal

Majstrovstvá Európy

Španielsko – Švédsko

0:0

koniec (0:0)

14.06.2021, 21:00 • Estadio de La Cartuja, Sevilla (Španielsko) • Skupina E • Michal Sadlek

Tipsport: 1.38 4.68 10.9

To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera. (23:11:02)
Ďalší program:

Španielsko
19. 6. 2021, 21:00 (skupina E – Sevilla): Španielsko – Poľsko

Švédsko
18. 6. 2021, 15:00 (skupina E – Petrohrad): Švédsko – Slovensko
Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 75 % : 25 %.
Strely na bránu: 5:0.
Strely mimo: 8:2.
Rohy: 6:1.
Ofsajdy: 2:1.
Fauly: 7:11.
V druhom polčase sa obraz hry vôbec nezmenil. Španieli mali veľkú územnú prevahu, na rozdiel od prvého dejstva však mali menej gólových príležitostí a ak sa do nejakej Španieli už dostali, tak ich dokázal výborným zákrokom vychytať švédsky gólman Olsen. Švédi si i v druhom polčase vytvorili jednu obrovskú gólovú príležitosť, tú ale Berg nevyužil a urputnou obranou dokázali splniť svoj cieľ, ktorým bol zisk bodu. Španielov z trávnika vyprevádzal piskot domácich fanúšikov, za celý zápas totiž nedokázal vymyslieť žiadny plán B a hrali stále tým istým štýlom, ktorý úspech nepriniesol. Po prvom hracom dni skupiny E tak majú na svojom konte plný počet bodov len Slováci. Španieli a Švédi majú po jednom bode a Poliaci sú po prehre so Slovenskom bez bodu.

90+7

Koniec zápasu.

90+6

Posledný španielsky útok skončil centrom Sarabiu z pravej strany, ktorý odhlavičkoval do bezpečia Augustinsson.

90+5

Oyarzabalov center bol zablokovaný na roh. Ten rozohral sám Oyarzabal centrom na zadnú tyč, kde sa k hlavičke pretlačil Moreno a lopta po jeho strele skončila mimo Olsenovej brány.

90+4

Švédsky pokus o naťahovanie času neuspel a Španieli sa okamžite vrátili na útočnú polovicu. Španieli stále cítia šancu na výhru.

90+3

90+3. Pablo Sarabia (ESP)

90+3

Alba si nabehol za obranu na výborný pas od spoluhráča a cez Augustinssona lopta trochu nečakane doletela na zadnú tyč na Sarabiu. Ten to zrejme nečakal, preto loptu len zasiahol kolenom a pomalú strelu dokázal presúvajúci sa brankár Olsen chytiť.

90+2

Aj nadstavený čas sa odohráva na polovici Švédska. Žltí sa zubami-nechtami bránia...

90+1

Moreno si na pravej strane švédskeho pokutového územia naviedol loptu na ľavačku, jeho technická strela ale skončila tesne mimo vzdialenejšej tyče Olsenovej brány.

90

Nadstavený čas je šesť minút.

90

90. Robin Olsen (SWE)

90

Na center Sarabiu z pravej strany si výborne nabehol Moreno, jeho hlavičku ale skvelým reflexívnym zákrokom vykopol švédsky gólman Olsen.

89

Alba si nabehol na Pedriho prihrávku na ľavé krídlo, odkiaľ prihrával na prednú tyč na Morena. Morenovo zakončenie pätičkou zastavil švédsky obranca Danielson.

88

Švédi sa už ani nesnažia tváriť, že im ide o niečo iné, ako ubrániť bezgólového remízu. Hneď po zisku lopty ju odkopávajú čo najďalej od svojej brány bez akejkoľvek snahy o útok.

87

Striedanie v tíme Španielsko: z ihriska odchádza Koke, prichádza Fabián Ruiz.

Španielsko – Švédsko

0:0

koniec (0:0)

Späť na online

Karty:   55. Lustig (SWE)

Držení míče: 75 % : 25 %.
Střely na branku: 5:0. Střely mimo: 8:2. Rohy: 6:1. Ofsajdy: 2:1. Fauly: 7:11.

Španielsko: Simón – M. Llorente, P. Torres, Laporte, Alba (C) – Koke (87. Ruiz), Rodri (66. Th. Alcântara), Pedri – F. Torres (74. Oyarzabal), Morata (66. Sarabia), Olmo (74. G. Moreno).
Náhradníci: de Gea, Sánchez – Traoré, Sarabia, Azpilicueta, Oyarzabal, Gayá, G. Moreno, García, Th. Alcântara, Ruiz, D. Llorente.

Švédsko: Olsen – Lustig (75. Krafth), Lindelöf, Danielson, Augustinsson – Seb. Larsson (C), K. Olsson (84. Cajuste), Ekdal, Forsberg (84. Bengtsson) – M. Berg (69. Quaison), Isak (69. Claesson).
Náhradníci: Johnsson, Nordfeldt – Krafth, Sema, Claesson, P. Jansson, Helander, Svensson, Quaison, J. Larsson, Cajuste, Bengtsson.

Rozhodca: Vinčić – Klančnik, Kovačič (SVN)

Diváci: 10 559