Menu

Hokej

KHL

Traktor Čeljabinsk – Kunlun

4:1

koniec (0:0, 2:0, 2:1)

18.09.2021, 14:00 • Ledová aréna Traktor • Denisa Józsová cz

Tipsport: 1.27 6.6 8.16

Ode mě je to pro dnešek vše, přeji vám hezký zbytek dne a někdy zase u onlajnu na počtenou! (16:19:40)
Československá stopa v utkání

Tomáš Hyka (CLJ) 0+2, 1 střela na branku, čas na ledě – 17:59.

Lukáš Sedlák (CLJ) 0+0, 3 střely na branku, TM 2, 9/18 vhazování, čas na ledě – 17:34.

Roman Will (CLJ) náhradní gólman
Statistiky po celém zápase:

Střely na branku: 46 – 22
Trestné minuty: 6 – 6
Vhazování: 31 – 26
Zblokované střely: 13 – 23
Hity: 7 – 7
Je konec! Domácí celek potvrdil roli favorita a vyhrál o tři branky. Vlekou zásluhu na výhře má především Nikita Těrtyšnyj, jenž se o dvě branky postaral sám, k jedné si připsal asistenci. Poslední trefu si připsal Teemu Pulkkinen. Jediným úspěšným střelcem na hostující straně byl kapitán Brandon Yip.

Konec zápasu.

58:58

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Je definitivně rozhodnuto! Hosté to zkusil ještě na risk bez gólmana, ale to se jim úplně nevyplatilo. Vladimir A. Tkačov vybojoval kotouč na obranné modré, když ho posunul na pravou stranu. Tam si úplně osamocený najížděl TEEMU PULKKINEN, jenž bezpečně trefuje odkrytou branku. Asistence: Vladimir A. Tkačov.

58:20

Konec zápasu se nám prodlužuje. Hosté navíc zahráli jen na zakázané uvolnění. Hra se tak vrací před Alexandra Lazušina, bude muset být na pozoru.

57:38

Tady je dnes opravdu rozhodnuto... Kunlun je jen ve svém obranném pásmu, ze kterého se absolutně nemůže dostat. Naopak, domácí ještě obstřelují.

56:49

Hosté chtěli rozjet rychlou akci, ale daleko se s kotoučem nedostali. Traktor si velmi dobře hlídá střední pásmo, ve kterém nyní udělal nepřekonatelnou zeď.

56:24

Hosté se už hnali do zajímavého přečíslení tři na dva, když se ozvala píšťalka – ofsajd! Spencer Foo si už jinak najížděl do dobré střelecké pozice.

55:34

Hosté se usadili v pásmu a připsali si celkem zajímavou možnost! Jeden z nich totiž dostal přihrávku na střed hřiště, Emil Garipov touš dokázal vyrazit.

54:53

Čeljabinsk naopak už trochu opustil tu svou aktivní hru a bude se chtít soustředit hlavně na obranu. Snad ho to dnes nebude stát výhru, bylo by to zbytečné.

54:20

Red Star se nám trochu zvednul, ovšem nezačal s tím nejspíše zrovna brzy...

53:35

Luke Lockhart se rozhodl to vzít na sebe individuální akcí, ovšem daleko se s toušem nedostal. V rozjezdu ho zastavili dva soupeři už na útočné modré.

52:36

Red Star Kunlun právě vstřelil branku
Hosté se snížení nakonec přece jen dostali, na srovnání zápasu už ale mají velmi málo času... V předbrankovém prostoru se nejlépe zorientoval BRANDON YIP, jenž doklepl puk do sítě. Asistence: Ethan Werek a Ryan Sproul.

52:34

Vjačeslav Osnovin je na ledě!

52:10

Až nyní musel Emil Garipov čelit prudké ráně z levé strany, ale neměl s ní žádné větší potíže. Následně byl atakován, ale faul se hostům neodpískal.

51:34

Navíc ani v početní výhodě nám zatím nevymyslel vůbec nic... Jediné, čeho docílil, bylo zakázané uvolnění. Čeljabinsk tam tak mohl ušetřit několik vteřinek.

51:05

Čínský celek nám deset minut před koncem prohrává o tři branky a s jeho akciemi to nevypadá ani trochu dobře.

50:34

Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Vjačeslav Osnovin – 2 min., držení).

50:15

Domácí celek půjde za několik okamžiků znovu do čtyř. Nyní má hostující celek výhodu jednoho muže.

49:10

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Domácí hokejisté využívají přesilovou hru a vedou již o tři branky! Viděli jsme pohlednou kombinaci, na jejímž konci našel Sergej Kalinin NIKITU TĚRTYŠNYJE, jehož rána z první šla pod horní tyčku. Přesouvající se gólman neměl šanci na zákrok. Asistence: Sergej Kalinin a Vladimir A. Tkačov.

48:44

Alexej Byvalcev je na ledě!

48:34

Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (2 min. pro hráčskou lavici – příliš mnoho hráčů). Trest odpyká Christopher Seto.

48:03

Hosté se sice drží v pásmu, ale Emil Garipov ještě neměl žádnou těžší práci. Dva zákroky si sice připsal, ovšem byla to pro něj spíše rutinní práce.

47:31

Kunlun vyhrál důležité vhazování, potřeboval by vstřelit snižující branku co nejdříve.

46:44

Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Alexej Byvalcev – 2 min., držení).

46:30

Alexej Byvalcev bojoval nedaleko branky soupeře o puk, ale jeden ze soupeřů si před něj dal velmi dobře tělo. Následovala tak ztráta domácích.

45:41

Mikael Tam se ocitl na ledě, takže nemohl zpracovat přihrávku podél mantinelu. Měl velké štěstí, že Nikita Těrtyšnyj jeho zaváhání nedokázal využít.

45:08

Komerční přestávka.

44:25

Už skoro čtyři minutky se nám hraje bez přerušení, a tak má hra celkem slušný spád. Emil Garipov se musel mít nyní na pozoru, ale kotouč branku minul.

43:44

Přesto se domácí hokejisté ještě udrželi na kotouči v útočném pásmu. Albert Jarullin se ke střele nakonec neodhodlal, následně jen poslal touš mimo pásmo.

43:11

Jegor Fatějev vymyslel skvělou křižnou přihrávku do jízdy pro spoluhráče. Ten kotouč okamžitě vracel na střed, jenže tam nikdo ze spoluhráčů nebyl!

42:20

Čeljabinsk nyní bojuje o kotouč v útočném pásmu, ale nepovedlo se mu to. Kunlun se tak vydal do ofenzivy po levé straně, kde byl celkem záhy zastaven.

41:30

Za Alexandrem Lazušinem zazvonia tyčka!

40:54

Jako první se nám ke střele dostali domácí, což asi nikoho nepřekvapí. Na druhou stranu to už ale hosté otočili. Jejich pokus ovšem nemířil mezi tři tyče.

40:47

Střídání v týmu Traktor Čeljabinsk: ze hřiště odchází Roman Will, přichází Emil Garipov.

40:01

Je dobré říct, že střídání není z důvodu výkonnostních ani zdravotních. Garipov už stál normálně v brance, když jej rozhodčí víceméně poslali na střídačku. Nejspíše v tom bude technický problém, maska?

40:01

Střídání v týmu Traktor Čeljabinsk: ze hřiště odchází Emil Garipov, přichází Roman Will.

40:01

Začala třetí třetina.
Statistiky po druhé třetině:

Střely na branku: 35 – 13
Trestné minuty: 2 – 4
Vhazování: 23 – 16
Zblokované střely: 8 – 15
Hity: 4 – 6
Již jsou za námi dvě periody dnešního utkání, po kterých se domácí celek dočkal vstřelené branky, a to rovnou dvakrát. Musel si na ně však počkat téměř do konce třetiny. Nejprve se trefil po krásném pasu Bailena Nikita Těertyšnyj, načež si tito dva hráči role prohodili a úspěšně zakončoval Nick Bailen.

Další třetina začne přibližně v 15:40.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:28

Domácí celek nyní může hrát v trochu větší pohodě, konečně se mu povedlo gólmana překonat. Jevgenij Kulik se opřel na modré do puku, ale trefil gólmana.

39:00

Minuta do konce třetiny!

37:43

37:43 Nick BAILEN - 2:0

37:43

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Stejná lajna navíc zůstala na ledě i nadále a přidává po rychlé akci druhou branku! Nikita Těrtyšnyj si tentokrát prohodil roli s NICKEM BAILENEM, jemuž poslal přihrávku. Domácí obránce ukázal instinkt zabijáka, když poslal svůj pokus přesně k tyči. Asistence: Nikita Těrtyšnyj a Tomáš Hyka.

37:04

37:04 Nikita TĚRTYŠNYJ - 1:0

37:04

Čeljabinsk právě vstřelil branku!
Domácí konečně svou převahu přetavili ve vedoucí branku! Nick Bailen dostal puk do jízdy na levou stranu, když ho poslal před bránu. Tam došlo k několika odrazům, avšak nejlépe se zorientoval NIKITA TĚRTYŠNYJ, jenž měl před sebou prázdnou branku. Asistence: Nick Bailen a Tomáš Hyka.

36:41

Už přes tři minuty se hraje bez přerušení, když jeden z domácích pálil nepřesně na přední tyč. Následně se puk dostal mimo pásmo podél manitnelu.

36:09

Čeljabinsk je nadále lepším celkem na ledě, ovšem nedaří se mu to vyjádřit gólově. Kunlun dnes tahá za kratší konec, i proto je pro něj současný stav dobrý.

35:32

Victor Bartley je na ledě!

34:08

V oslabení mohli paradoxně hosté! Nick Bailen nedokázal zastavit puk ani soupeře, který poslal kotouč před bránu na najíždějícího spoluhráče. Tomu ale do rány dal na poslední chvíli hůl jeden z domácích čímž zmařil gólovou možnost.

33:32

Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Victor Bartley – 2 min., nedovolené bránění).

33:13

Emil Garipov se po delší době zase potkal s kotoučem, ale byl to pro něj velmi rutinní zákrok. Nyní se musí mít znovu na pozoru, spoluhráči zahráli jen na icing.

32:35

Sergej Kalinin si musel pro puk sjet až do své obranné třetiny. Kunlun díky tomu stihl vystřídat, a tak jsou na obou stranách na ledě čerstvé síly.

31:58

Nikita Těrtyšnyj zavezl puk do útočného pásma podél levého mantinelu, ovšem jeho zpětná přihrávka byla soupeři zastavena. Kunlun poté poslal puk na icing.

31:04

Komerční přestávka.

30:42

Sergej Tělegin nezastavil skákavý kotouč na polovině hřiště, a tak se pro něj musí vracet až ke svému gólmanovi. Následný dlouhý pas spoluhráče nenašel.

30:05

Lukáš Sedlák je na ledě!

29:41

To byla zatím největší šance na hostující straně! Josh Nicholls si sjel na přihrávku zpoza branky, načež mířil mezi ruku a tělo gólmana. Garipov ovšem stihl toto místečko ukrýt a puk lapil.

29:06

Domácí vyhráli vhazování na své hokejky. Jeden z nich navíc jel neatakován s puk až na útočnou modrou, odkud poslal kotouč až za branku.

28:50

Hosté se drží v útočném pásmu, ale k nějaké větší šanci se nedopracovali. Bylo z toho jen lehčí nahození od mantinelu, které Emil Garipov ukrývá pod lapačku.

28:05

Vyloučení v týmu Traktor Čeljabinsk (Lukáš Sedlák – 2 min., hákování).

27:30

Je za námi skoro polovina zápasu, ovšem branky jsme se stále nedočkali. Tomáš Hyka si nyní sjížděl před branku, avšak kotouč se k němu kvůli teči nedostal.

26:47

Po komerční přestávce se nám zase pokračuje ve hře. Čeljabinsk je znovu u kotouče, avšak jeho akce skončila velmi rychle, a to po nepřesném pasu.

26:17

Komerční přestávka.

25:48

Každopádně čínský celek nám směrem dopředu nepředvedl vlastně vůbec nic. Ani nyní se v pásmu neudržel dlouho, a tak se u kotouče drží domácí celek.

25:01

Čeljabinsk se provinil nepřesností, a tak je domácím pískáno jen zakázané uvolnění. Buly před Garipovem.

24:16

K tomu se dostal hráč s číslem jedenáct – Lukáš Sedlák. Ten těžil ze spolupráce celé lajny, avšak Alexandr Lazušin ucpal mezírku mezi tělem a rukou včas.

23:55

Kunlun si na chvilku může odpočinout od bránění. Puk se totiž dostal až za branku domácího gólmana. Traktor už hru ale otáčí a žene se zase do ofenzivy.

23:13

Vladimir A. Tkačov vrátil kotouč do středu hřiště, kde byl připravený Sergej Kalinin. Po jeho střele vznikl menší závar před bránou, ale brankou to neskončilo.

22:27

Traktor vybojoval touš v útočném pásmu. Jegor Fatějev se však poté dostal do souboje u mantinelu, kde na něj byla přesila v podobě dvou soupeřů.

21:58

Ilja Karpuchin si sjel od modré, ovšem do zakončení se nakonec nedostal. To až o pár chvil později Jevgenij Kulik, jehož pokus gólman hostí našel v lapačce.

21:11

To byla dobrá možnost druhé domácí formace! Nikita Těrtyšnyj se díky své rychlosti dostal až před branku, ale jeho bekhendové zakončení šlo nakonec těsně vedle!

20:41

A už nám odstartovala i druhá perioda dnešního utkání! Čeljabinsk byl v té první jasně lepším celkem. Bude utkání pokračovat v podobném tempu?

20:01

Začala druhá třetina.
Statistiky po první třetině:

Střely na branku: 16 – 7
Trestné minuty: 0 – 2
Vhazování: 12 – 4
Zblokované střely: 5 – 9
Hity: 1 – 5
Je za námi první třetina dnešního duelu, ve které jsme neviděli ani jednu branku. Jasnou převahu na ledě měli domácí hokejisté, kteří si i vypracovali několik zajímavějších šancí. Bohužel pro ně neskončila ani jedna z nich brankou... Tak uvidíme, jak se nám bude zápas vyvíjet v dalších minutách.

Další třetina začne přibližně v 14:49.

20:00

První třetina skončila.

19:36

Po delší době jsme zase viděli ohrožení branky domácích. Victor Bartley vyslal ránu od modré, se kterou neměl Emil Garipov ani ty nejmenší problémy.

19:00

Minuta do konce třetiny!

18:29

Albert Jarullin si sjel od modré po pravé straně mantinelu a nahazoval kotouč před branku. Tam jej však nikdo ze spoluhráčů nedokázal tečovat.

17:52

Čeljabinsk se však stále snaží bojovat o kotouč v útočném pásmu, rád by dal branku do konce třetiny. Tak uvidíme, jestli se mu to během dvou minut podaří.

17:08

Jang Chu je na ledě!

16:53

Kunlun se pár vteřin před koncem oslabení povedlo vyhodit a vypadá to, že tuto situaci zvládne. Čeljabinsk sice kotouč držel, ovšem bez větších šancí.

16:15

Lukáš Sedlák přenechal kotouč do druhé vlny na Nicka Bailena. ten vyslal tvrdou ránu, avšak ta byla zbržděna soupeřem, jinak by to bylo velmi nebezpečné.

15:49

Domácí mají k dispozici první početní výhodu v celém duelu. Rozhodně je to pro ně zajímavá šance na potvrzení dominance v první třetině.

15:08

Vyloučení v týmu Red Star Kunlun (Jang Chu – 2 min., podrážení).

14:13

Domácí se opět hnali do útočného pásma. zatím je Traktor jasně lepším celkem, ale bez gólu.

13:28

Další bomba od modré v podání domácího obránce. Hostující gólman však švihnul svou lapačkou včas, a tak vyrazil touš do rohu kluziště.

12:50

Alexej Byvalcev zastavil kotouč na útočné modré, a tak se hráči v černém nadále drží v pásmu. Ilja Karpuchin nakonec vypálil, Alexandr Lazušin chytá.

12:12

Jeden z domácích si najížděl na střed hřiště, když byl nejspíše trochu zaháčkován. Sudí tento zákrok však neviděl, a tak se rozhodl faul nepískat.

11:39

Lukáš Sedlák se vydal napadat do útočného pásma a jeho snaha vedla k zisku kotouče. Čeljabinsk nyní kombinuje v pásmu a snaží se vymyslet gólovku.

11:13

Komerční přestávka.

10:49

Lawrence Pilut zachytil puk na obranné modré a vyslal dlouho přihrávku dopředu. Ta sice měla oči, ale jeden z hostí na poslední chvíli změnil její směr.

09:54

A ve statistice jsme mohli vidět, že hostující celek má zatím k dispozici jednu střelu na branku! I to zatím ukazuje zmar hostů v ofenzivní fázi hry.

09:20

Red Star se nám poprvé v utkání na chvilku usadil v útočném pásmu. Nakonec z toho bylo jen nahození od modré, které bylo někým sraženo mimo branku.

08:22

Emil Garipov pomohl spoluhráčům s rozehrávkou. V tomto ročníku se do branky ještě mockrát nedostal, takže bude chtít chytit šanci dnes za pačesy.

07:35

Domácí zatím jednoznačně vládnou tomuto utkání a měli další šanci! Jeden z hráčů už jel ze strany sám na gólmana, ale Alexandr Lazušin si bližší tyčku naprosto utěsnil.

06:46

Nick Bailen si sjel z modré mezi obránce, kam také přihrávku dostal. K tomu se však dostal do souboje, po kterém upadl, takže se k zakončení ani nedostal.

06:11

Snad poprvé v zápase se dostali hostující hokejisté až do útočného pásma. Tam toho ale moc nevymysleli a hra je přerušena. Buly na obranné modré Traktoru.

05:43

Jegor Fatějev si sjížděl před branku, kam dostal přihrávku. Sice byl v souboji, ovšem dostal se k zakončení v pádu. Alexandr Lazušin ovšem odolal.

05:07

Komerční přestávka.

04:32

Čeljabinsk to zkusil nahozením o zadní mantinel, ale jeden ze soupeřů byl u puku rychleji. Ani to však nestačilo, Traktor během chvilky kotouč vybojoval.

03:57

Domácí hokejisté se nyní stáhli z útočného pásma, a tak se rozhodli pro střídání. Následné zakázané uvolnění pro ně proto není žádnou tragédií.

03:20

Hostující gólman se zatím rozhodně nenudí, na kontě má během chvilky další dva zákroky...

02:34

Hráči z čínského Pekingu jeli napadat ve dvou, ovšem celkem záhy propadli. Albert Jarullin pálil na druhé straně, ovšem Alexandr Lazušin zasáhl.

01:58

Čeljabinsk zatím svého soupeře k ničemu ještě nepustil. Kunlun se vlastně jenom brání.

01:25

A už jsme viděli první zajímavější možnost! Lukáš Sedlák se uvolnil před brankou, kam dostal přihrávku. Jeho pokus ovšem těsně minul levou tyčku!

00:55

Jinak je dobré si říct, kdo hraje v jakých dresech. Domácí hokejisté nastupují kompletně v černých dresech, zatímco hosté v bíločervených.

00:10

A dnešní utkání nám právě začalo! Favoritem tohoto duelu je bezpochyby domácí celek, který prožívá dobrý start do sezóny. Potvrdí dnes tuto roli?

00:01

Utkání právě začalo.
Československá stopa v utkání

Tomáš Hyka (CLJ) 6 zápasů, 2+4

Lukáš Sedlák (CLJ) 6 zápasů, 2+3

Roman Will (CLJ) 6 zápasů, 4 výhry, průměr obdržených branek – 2,11, úspěšnost zákroků – 92,7%.
Red Star Kunlun

Kunlun patřil loni mezi nejhorší celky soutěže, letos to zatím nevypadá o moc lépe. Po sedmi duelech má na svém kontě jen čtyři body, které mu zaručují jen desátou pozici v rámci Východní konference. Špatná je především defenziva čínského klubu, jelikož dostala už dvaatřicet branek... V posledních třech zápasech bral Kunlun jednu výhru, když porazil Soči. Následoval ale dvě vysoké porážky 1:5 s Jekatěrinburgem a Ufou.

Nejproduktivnější hráči:
Brandon Yip – 6 bodů (4+2)
Spencer Foo – 6 bodů (3+3)
Tyler Wong – 5bodů (1+4)
Traktor Čeljabinsk

Čeljabinsk loni splnil cíl, který si dal před sezónou – postup do play-off. V tom sice vypadl v prvním kole, alespoň z toho byly ty vyřazovací boje. Traktor za sebou zatím letos má šest zápasů, ve kterých získal rovnou jedenáct bodů. To mu zaručuje velmi dobrou pozici po začátku soutěže v podobě druhého místa Východní konference. V posledních třech zápasech vybojoval Traktor tři výhry, když postupně porazil Čerepovec, Viťaz a v posledním zápase také Nižněkamsk.

Nejproduktivnější hráči:
Nikita Těrtyšnyj – 8 bodů (6+2)
Teemu Pulkkinen – 6 bodů (4+2)
Tomáš Hyka – 6 bodů (2+4)
Dobrý den, chtěla bych vás přivítat u dnešního utkání v rámci ruské KHL! Spolu se podíváme na duel mezi Kunlunem a Čeljabinskem. Úvodní vhazování je naplánováno na 14:00 a my budeme u toho.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

Traktor Čeljabinsk – Kunlun

4:1

koniec (0:0, 2:0, 2:1)

Späť na online

Góly a asistencie: 38. Těrtyšnyj (Bailen, Hyka), 38. Bailen (Těrtyšnyj, Hyka), 50. Těrtyšnyj (S. Kalinin, Tkačov), 59. Pulkkinen (Tkačov) – 53. Yip (Werek, Sproul)

Traktor Čeljabinsk: Garipov (41.–41. Will, Butejec) – Pilut, Jarullin, Bailen, S. Tělegin, Kulik, Karpuchin, Manuchov – Pulkkinen, Tkačov, S. Kalinin – L. Sedlák, Hyka, Těrtyšnyj – Byvaľcev, Kapustin, V. Abramov – Fatějev, Osnovin, K. Lukin – Gorjunov-Rolgizer.

Kunlun: Lazušin (Pengfei, J. Smith) – Jen, Sproul, Bartley, Tam, Yuen, Fram – Lockhart, S. Foo, Tyler Wong – Squires, Yip, Werek – Riche, Nicholls, C. Kane – Seto, J. Chu, Ying – Yan.

Rozhodca: Morozov, Fraňo – Antonov, Sadovnikov

Diváci: 1000

Priebeh zápasu
1. tretina
15:08 KUN 2 J. Chu, podrazenie
Po 1. tretine
2. tretina
28:05 CLJ 2 Sedlák, hákovanie
33:32 KUN 2 Bartley, nedovolené bránenie
37:04 CLJ 1:0 Těrtyšnyj (Bailen, Hyka)
37:43 CLJ 2:0 Bailen (Těrtyšnyj, Hyka)
Po 2.tretine
3. tretina
40:01 CLJ -Garipov +Will (Striedanie)
40:47 CLJ -Will +Garipov (Striedanie)
46:44 CLJ 2 Byvaľcev, držanie
48:34 KUN 2 HL príliš veľa hráčov na ľade, odpyká Seto
49:10 CLJ 3:0 Těrtyšnyj (Kalinin, Tkačov)
50:34 CLJ 2 Osnovin, držanie
52:36 KUN 3:1 Yip (Werek, Sproul)
58:58 CLJ 4:1 Pulkkinen (Tkačov)
Koniec