Menu

Futbal

Európska liga

PFC Ludogorets Razgrad – Sporting Braga

0:1

koniec (0:1)

21.10.2021, 18:45 • Huvepharma Arena, Razgrad • Skupina F • Petr Šatalík cz

Ode mne je to pro dnešek již úplně vše. Děkuji vám za pozornost a někdy příště se budu znovu těšit. Na početnou. (21:18:40)
Statistiky utkání z pohledu domácích:

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 1:2.
Střely mimo: 1:7.
Rohy: 2:7.
Ofsajdy: 5:3.
Fauly: 12:9.
Duel Razgradu s Bragou tak končí hubeným vítězstvím portugalského celku 1:0. O výhru Arzenalistů se už v 7. minutě postaral parádní tvrdou přízemní ranou Ricardo Horta. Vyrovnávací gól o tři minuty později z hlavy Josuého Sá sudí neuznali pro ofsajd. Po zbytek zápasu byli hosté přece jen o něco lepším celkem, po zásluze tak berou tři body za těsnou výhru na půdě Ludogorce. Ten na svého soupeře nestačil především v kreativitě v závěrečné části, takže dnes jako jediný ze čtyř týmů skupiny F nebodoval a v tabulce je na posledním místě.

90+5

Konec zápasu.

90+5

Mario González se ještě snažil jít rychle kupředu, ale zastavuje ho ofsajd a utkání se už chýlí ke konci.

90+4

Alex Santana nyní poslal tvrdě k zemi Chiquinha, za což po zásluze vidí žlutou kartu a utkání se chýlí ke konci.

90+1

Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Galeno, přichází Francisco Moura.

90+1

Hrajeme už nad rámec základní hrací doby, sudí se rozhodl přidat pět minut navíc. Jordan Ikoko nyní zastavil postup Alí Musrátího, Braga ale bude kopat rohový kop.

89

Parádníá kombinaci na jeden dotek nyní předvedli fotbalisté Bragy, na jejím konci pálil Chiquinho těsně nad břevno svatyně Ludogorce!

86

Střídání v týmu PFK Ludogorec Razgrad: ze hřiště odchází Stéphane Badji, přichází Dimitar Mitkov.

85

Braga šla kupředu po levé straně. Galeno se snažil procpat z levé lajny do šestnáctky, kde byl důraznější Igor Plastun, jenž ho od míče odstrčil a pak merunu odkopl.

83

Mavis Tchibota se snažil ze strany projít do šestnáctky, což se mu podařilo, tam se míč zvláštně odrazil od něj a pak od ruky bránícího Fabiana, sudí ale pískat penaltu nebude.

81

Nově příchozí Chiquinho se ujal exekuce rohového kopu z pravé strany. Míč šel až do malého vápna, tam ale byla důrazná obrana Razgradu.

79

Braga bude po další nepřesné rozehrávce Ludogorce házet rohový aut na pravé straně. Portugalský celek se ale se svým postupem kupředu daleko nedostal.

77

Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Ricardo Horta, přichází Lucas Mineiro.
Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází André Castro, přichází Chiquinho.

75

Mario González si po rohovém kopu naběhl na hlavičku, kterou orazítkoval spojnici břevma a tyče svatyně Ludogorce!

72

Josué Sá nyní visel na Mariu Gonzálezovi jako ozdoba na vánočním stromečku a za to vidí zblízka žlutou kartu, která je rozhodně zasloužená.

70

Střídání v týmu PFK Ludogorec Razgrad: ze hřiště odchází Claude Gonçalves, přichází Alex Santana.

70

André Castro nyní signalizoval, že byl faulován Sotiriouem, ale sudí jen mává rukou a dává jasně najevo, že tento drobný prohřešek řešit nebude. Šlo o nepatrné nakopnutí do zadní části těla.

68

Claude Gonçalves nyní vidí žlutou kartu poté, co přišlápl nohu svému soupeři na útočné polovině, čímž zastavil výpad svého celku.

65

Lucas Piazón následně zahrával rohový kop, ale hlavu žádného ze svých spoluhráčů najít nedokázal, takže je míč v bezpečí pro bránu Ludogorce.

64

Na trávníku se toho nyní tolik příliš zajímavého nedělo Ricardo Horta napálil ze vzduchu na levé straně míč, který ale Josué Sá zvládl srazit do bezpečí.

60

Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Abel Ruiz, přichází Mario González.
Střídání v týmu SC Braga: ze hřiště odchází Iuri Medeiros, přichází Lucas Piazón.

59

Střídání v týmu PFK Ludogorec Razgrad: ze hřiště odchází Dominik Jankov, přichází Elvis Manu.
Střídání v týmu PFK Ludogorec Razgrad: ze hřiště odchází Bernard Tekpetey, přichází Mavis Tchibota.

58

Ludogorec je v poslední době více na míči, ale zatím se do větší šance prosadit nedokázal. Po rohu Despodova však sudí píská útočný faul.

53

Bernard Tekpetey tentokrát čistě zastavil soupeře a soupeř tak bude kopat pouze rohový kop.

50

Galeno se nyní šikovně proháčkoval na levé straně a vypustil tvrdou ránu na přední tyč, kterou ale brankář Kahlina viděl a bezpečně ukryl ve své náruči.

48

Bernard Tekpetey se nyní hnal rychle kupředu, míč nastřelil o obránce soupeře do brankáře Matheuse, se kterým se následně srazil. Za to vidí žlutou kartu.

47

Borci z Ludogorce šli středem hřiště kupředu, tam ale bylo mnoho hráčů soupeře, takže se k ohrožení bráně protivníka nedostali.

46

Střídání v týmu PFK Ludogorec Razgrad: ze hřiště odchází Olivier Verdon, přichází Igor Plastun.

46

Začal druhý poločas.
Hráči obou celků jsou zpět na hrací ploše, duel může pokračovat druhým poločasem.
Statistiky prvního poločasu z pohledu domácích:

Držení míče: 48%:52%
Střely na bránu: 1:1
Střely mimo bránu: 0:3
Rohové kopy: 0:2
Fauly: 4:6
Druhý poločas by měl začít přibližně v 19:47.
První pětačtyřicítka souboje Razgradu s Arzenalisty je u konce. O vše podstatné se postaral už v 7. minutě Ricardo Horta, jenž po zpětné přihrávce Seqeuiry trefil krásnou střelou na přední tyč první a doposud zatím jediný gól tohoto utkání. Braga tedy vede na půdě Ludogorce 1:0 a s tímto náskokem vstoupí také do druhé půle.

45+2

První poločas skončil.

45+2

Iuri Medeiros ještě poslal jeden centrovaný míč do šestnáctky Ludogorce, na ten si ale počíhal Kristijan Kahlina, jenž si míč stáhl ze vzduchu do náruče.

45

Sudí už je u postranní čáry a ukazuje, že se bude nastavovat dvě minuty nad rámec základní hrací doby.

44

Pieros Sotiriou se dostal asi deset metrů za vápnem ke střele, kterou vyslal na bránu Bragy. Pokusu nescházela razance, šel však po zemi do středu brány, kde byl brankář Matheus.

42

Rohový kop byl namířen jen na přední tyč a brankář Ludogorce nakonec bez potíží našel míč ve své náruči.

41

Braga se po zajímavé kombinaci ve vápně soupeře a centru z levé strany na Abela Ruize dostává k rohu z pravé strany.

38

Paulo Oliveira rozjíždí další akci Bragy na pravé straně vlastní poloviny trávníku. Rozhodl se hru přenést na levou lajnu, kde mohou jeho spoluhráči rychleji postupovat kupředu.

36

Jordan Ikoko se nyní propracoval na levé straně k centru, ale ten obrana Bragy zvládla okamžitě odvrátit do bezpečí.

35

Hráči Ludogorce nemají zatím kam spěchat, nebo se tak alespoň snaží tvářit, protože na svého soupeře pochopitelně ztrácí gól. Přesto s klidem vrací míč brankáři Kahlinovi.

32

Bernard Tekpetey se nyní snažil na levé lajně přejít Fabiana, ten ho však s veškerým úsilím poslal k zemi a sudí tak musí pískat faul. Navíc netahá ani kartu.

29

Zajímavě se nyní po pravé straně snažil projít Fabiano ve spolupráci s Andrém Castrem. Sudí ale viděl v jejich počínání i faul, takže jejich akce končí.

26

Alí Musrátí nyní tvrdě podrazil u postranní lajny kapitána Ludogorce Despodova, jenž se snažil rychle projít kupředu. Sudí opět vytahuje žlutou kartu.

24

Diogo Leite nyní tvrdě zahrál na středu hřiště, soupeř ještě leží na zemi a moc se mu na nohy nechce, sudí ukazuje Leitemu žlutou kartu.

21

Kiril Despodov poslal střílený centr do vápna soupeře, na vše však byl připraven brankář Matheus, jenž si míč v pohodě stáhl ze vzduchu.

16

Vidíme hodně nepřesností ve středu hrací plochy, kde se oba celky několikrát vystřídali na míči. Do větší šance se ale ani jeden z nich nedostal.

14

Galeno se nyní rychle vypravil kupředu podél lajny a už už se chtěl hnát k bráně, ale zastavuje ho ofsajd.

10

Ludogorec vstřelil po standardní situaci z pravé strany vyrovnávací branku! Hlavou se na vrcholu malého vápna prosadil Josué Sá, ale jeho trefa pro ofsajd neplatí!

7

7. Ricardo HORTA - 0:1

7

Braga právě vstřelila branku!
Braga jde opravdu bleskurychle do vedení! Nuno Sequeira si dokonale naběhl na levou stranu, přihrál zpět pod sebe do šestnáctky a RICARDO HORTA trefil po zemi tvrdě a přesně k bližší tyči, Kahlina se u ní rozplácl až příliš pozdě! 1:0 pro celek ze slunného Portugalska! Asistence: Nuno Sequeira.

5

Iuri Medeiros dostal balon na hranici velkého vápna a ranou z její hrany trefil levou tyč!

4

Portugalský celek si přihrává na vlastní půli, nakonec brankář Matheus posílá vysoký výkop na levou stranu, Ludogorec zaútočil, ale průnik Bernarda Tekpeteye nebyl úspěšný.

3

Borci z Bragy se nyní snažili prodrat po pravé straně kupředu, ale míč jim utekl do zámezí. Pieros Sotiriou si vysvětluje se spoluhráči, jak mají nabíhat.

1

Ludogorec měl úvodní výkop, balon šel dozadu na beky, kteří jej okamžitě poslali až ka brankáři Kristijanu Kahlinovi.

1

Utkání právě začalo.
Probíhá zdravení obou celků a los kapitánů u rozhodčích. Utkání bude co nevidět zahájeno.
Oba celky právě přichází na hrací plochu, utkání začne za malý okamžik.
Úvodní sestavy:

PFK Ludogorec Razgrad: Kahlina – Ikoko, Josué Sá, Verdon, Pinas – S. Badji, C. Gonçalves, Jankov – Tekpetey, Sotiriou, Despodov (C).

Náhradníci: Padt, Christov – Terziev, Santana, Manu, Tchibota, Show, Rotariu, Plastun, Mitkov, Jordanov.

SC Braga: Matheus – Sequeira, Leite, P. Oliveira, Fabiano – A. Castro, Musrátí, I. Medeiros – R. Horta (C), Ruiz, Galeno.

Náhradníci: T. Sá – Couto, Vítor Tormena, A. Horta, Piazón, Mario González, Chiquinho, Mineiro, R. Silva, Moura, Rodrigues, V. Oliveira.

Rozhodčí: Tohver – Koiv, Klaasen – Frischer (všichni EST) – VAR: Higler, Gözübüyük (oba NIZ).
Aktuální podoba tabulky skupiny F základní skupiny EL

1. FK Crvena Zvezda Bělehrad – 9 bodů
2. SC Braga – 3 body
3. PFK Ludogorec Razgrad – 1 bod
4. FC Midtjylland – 1 bod
SC Braga

Arzenalisté jsou v domácí soutěži na 6. místě. Na loňské umístění, kdy skončili na 4. příčce, však ztrácí v nadupané portugalské lize pouhopouhé dva body. Přesto Braga nemůže být se svými výsledky spokojena. Z posledních pěti zápasů v tuzemských vodách vyhrála jediný, všechny čtyři další duely skončily remízou.

Vstup do Evropské ligy Arzenalistům nevyšel, na půdě Crvené Zvezdy Bělehrad prohráli těsně 1:2. V dalším utkání si ale spravili chuť, když na vlastní půdě porazili dánský Midtjylland zřetelně 3:1. Díky tomu jim aktuálně patří druhá pozice v základní skupině F.
PFK Ludogorec Razgrad

Bulharský celek se aktuálně v domácí soutěži nachází na 1. místě s dvoubodovým náskokem na CSKA Sofia. Ludogorec tak suverénně míří za jedenáctým titulem v tuzemské lize, což je určitě cíl svěřenců trenéra Genčeva.

V Evropské lize neodstartoval Ludogorec špatně, v první zápase uhrál cennou remízu na půdě Midtjyllandu – 1:1. Následně však doma prohrál s Crvenou Zvezdou Bělehrad 0:1, a tak mu nyní patří v tabulce skupiny F až třetí příčka.
Krásné dobré odpoledne přeji všem fanouškům kvalitní evropské kopané. Evropská liga pokračuje třetím kolem základních skupin. Dnes se odehraje celkem čtrnáct duelů, my se společně důkladně zaměříme na zápas, ve kterém bude bulharský PFK Ludogorec Razgrad hostit portugalský celek SC Braga.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

PFC Ludogorets Razgrad – Sporting Braga

0:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 7. R. Horta (Sequeira)

Karty:   48. Tekpetey (LUD), 68. C. Gonçalves (LUD), 72. Josué Sá (LUD), 90+4. Santana (LUD) – 24. Leite (BRG), 26. Musrátí (BRG)

Držení míče: 51 % : 49 %.
Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 1:7. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 12:9.

PFC Ludogorets Razgrad: Kahlina – Ikoko, Josué Sá, Verdon (46. Plastun), Pinas – S. Badji (86. Mitkov), C. Gonçalves (70. Santana), Jankov (59. Manu) – Tekpetey (59. Tchibota), Sotiriou, Despodov (C).
Náhradníci: Padt, Christov – Terziev, Santana, Manu, Tchibota, Show, Rotariu, Plastun, Mitkov, Jordanov.

Sporting Braga: Matheus – Sequeira, Leite, P. Oliveira, Fabiano – A. Castro (77. Chiquinho), Musrátí, I. Medeiros (60. Piazón) – R. Horta (C) (77. Mineiro), Ruiz (60. Mario González), Galeno (90+1. Moura).
Náhradníci: T. Sá – Couto, Vítor Tormena, A. Horta, Piazón, Mario González, Chiquinho, Mineiro, R. Silva, Moura, Rodrigues, V. Oliveira.

Rozhodca: Tohver – Koiv, Klaasen – Frischer (všichni EST) – VAR: Higler, Gözübüyük (oba NIZ)