Menu

Futbal

Európska konferenčná liga

NŠ Mura – Stade Rennes

1:2

koniec (1:2)

21.10.2021, 18:45 • Stadion Ljudski vrt, Maribor • Skupina G • Libor Novák cz

Tipsport: 14.6 6.41 1.23

Já vám děkuji za pozornost a doufám, že jsme si toto utkání spolu užili. Těším se na vás zase u příště, u dalšího textového přenosu a přeji vám příjemný zbytek dne. (20:48:15)
Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 6:10. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:13.
Zápas mezi NŠ Mura a Stade Rennes nakonec rozhodně nebyl nudným kláním. Ani ne jednoznačným. Rennes se sice zásluhou proměněné penalty Guirassyho dostali do vedení, avšak za pár minut srovnal Lotrič. Laborde pak vrátil Rennes vedení po nešťastním vyražení míče gólmana Obradoviče. Ve druhém poločase byla však Mure velmi aktivní a vybojovala si hned několik příležitostí ze kterých mohli skórovat. Rennes však dokázali mnohdy i se štěstím všechny hrozby odvrátit. Směrem dopředu už toho ale moc nepředvedli. I když se dostali dopředu, spíše jen do nekonečna kombinovali. Několikrát sice zakončovali Guirassy s Labordem, avšak jejich střely většinou neohrozili prostor tří tyčí domácí svatyně. V nastavení mohl srovnat ve skvělé pozici postavený Maruško. Jeho střela však přímo zapadla do náručí ležícího Gomise. Rennes tak zapisují ve skupině G další výhru, avšak, ta nebyla vůbec snadná. Objektivně je nutno říci, že si Mura za svůj dnešní výkon alespoň ten bod zasloužila. Místo toho však v tabulce u jejich jména stále svítí 0.

90+5

A určitě toho budou litovat. Maruško ještě vyfasoval žlutou kartu a Rennes zápas v klidu dohráli. Nadějně vyvýjející zápas tak pro domácí znamená opět prohru.

90+4

Žlutou kartu dostává Matic Maruško (NŠ Mura).

90+3

Po protiútoku domácích se k zajímavé střele uvnitř pokutového území dostal střídající Maroša! Jeho střela však mířila přímo do náruče ležícícho Gomise. Domácí teď zahodili tutovku a to je může hodně mrzet.

90+2

Jeden ze záložníků teď z nouze zkusil vyslat alespoň centr do pokutového území Rennes. Gólman Gomis si však míč našel.

90+1

Jedna minuta už je však za námi, Mura drží míč, avšak do nebezpečné situace se zatím nedostává.
Nastavovat se budou 4 minuty. To je ještě dost času s výsledkem něco udělat.

90

Jedna nepřesnost střídá druhou. Mura má chuť útočit, avšak jejich snažení končí většinou už ve středu hřiště. Rennes se snaží zápas už spíše jen takticky dohrát.

89

Žlutou kartu dostává Loum Tchaouna (Stade Rennes FC).

88

Mura opět spěchala dopředu, ve vápně je však o míč obral obránce Omari.

87

Střídání v týmu NŠ Mura: ze hřiště odchází Nardin Mulahusejnović, přichází Kai Cipot.

87

Střídání v týmu NŠ Mura: ze hřiště odchází Tomi Horvat, přichází Mihael Klepač.

86

Nakonec ve hře pokračoval a Rennes zahrávali rohový kop. Skóre utkání se však ani tentokrát nemění.

85

Na hřišti leží jeden z hráčů Rennes a nevypadá to dobře. Dojde řada na střídání?

84

Slovincům pomalu dochází čas. Ví, že jsou Rennes vyrovnaným soupeřem a ve vzduchu je cítit vůně zisku bodu. Jestli ho ale opravdu chtějí, budou muset ještě zabrat. Mají na to ještě 6 minut.

83

Šturm byl připraven poslat za obranu Mulahusejnoviče. Ten však stál v době přihrávky už za obranou Rennes, což znamená další postavení mimo hru.

82

Kous byl nyní v ofsajdovém postavení, což samozřejmě zaznamenal i čárový rozhodčí. Míč se tak vrací na kopačky Rennes.

81

Rennes se hned po střídání Mury hnalo dopředu. Střela Guirassyho však ani tentokrát netrefila prostor tří tyčí. Po kolikáté už to zkoušel?

80

Ze hřiště nám odešel Lotrič, dnes nejspíše nejlepší hráč domácícho celku. Nejenom, že vstřelil gól, dostal se do dalších mnoha šancí a svým výkonem rozhodně vynikal.

80

Střídání v týmu NŠ Mura: ze hřiště odchází Mitja Lotrič, přichází Amadej Maroša.

79

Mura kombinuje na polovině soupeře, avšak Rennes nyní dobře pozičně brání. Santamaria obral jednoho z domácích hráčů o míč a přihrál svému gólmanovi. Ten tak bude mít možnost založit další akci.

78

Postupná kombinační hra však opět neslaví úspěch a k míči se dostal Gorenc.

78

Rennes postupuje pomalu, vzadu kombinují obránci Aguerd a Omari, k ruce jim je i gólman Gomis.

77

Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Gaëtan Laborde, přichází Lorenz Assignon.

76

Hra je nyní dosti rozkouskovaná a přidá tomu ještě i následné střídání na straně francouzského celku. Již čtvrté v tomto zápase.

75

Volen Chinkov opět píská faul Mandiče, tentokrát si nedovoleně počínal proti obránci Aguedrovi.

74

O střelecký pokus se snažil i krajní bez hostů Traoré. Jeho střela však nezasáhla prostor slovinské branky.

73

Sudí si všiml dalšího nedovoleného zákroku. Mandič nedovoleně bránil Truffertovi v pohybu a míč tak míří zpátky na kopačky Rennes.

72

Střídání v týmu NŠ Mura: ze hřiště odchází Klemen Pucko, přichází Staniša Mandić.

72

Střídání v týmu NŠ Mura: ze hřiště odchází Nik Lorbek, přichází Samsondin Ouro.

72

Střela Labordeho po rohovém kopu však nezasáhla požadovaný cíl. Ještě před tím, než hráči Mury rozehrají přichází střídání i na jejich straně.

71

Guirassy se opět pokusil ohrozit branku Obradoviče. Lorbek ji však zblokoval a bude se kopat rohový kop.

70

Rennes kombinují u hranice vápna.

69

Šturm centroval do prostoru kde si sbíhal hrotový útočník Mulahusejnovič. Jeho pokus ale nebyl přesný a než se dostal k útočníkovy, tak si ho ve vzduchu chytil gólman Gomis.

68

Ten se pak ještě jednou opakoval, ale obrana Slovinců to opět zvládla. Míč dostala až do středu hřiště a může si alespoň na chvíli oddechnout.

67

Guirassy si indivudálně vytvořil prostor a ke střele pobídl Tchaona. Jeho střelu vyrazil gólman domácích a zahrává se rohový kop.

66

Faulu se dopustil Omari, který při hlavičkovém souboji poslal k zemi útočníka Mulahusejnoviče.

65

Protiútok Mury zastavila poměrně snadno obrana Rennes. Ti tak rozehrávají opět od svého brankáře.

64

Rennes si připravilo hned dvojité střídání a nutno říci, je to logický krok. Trenér ví, že jeho tým nehraje tak, jak by měl a Mura byla již několikrát blízko srovnání skóre. Nová krev na hřišti by tak mohla hru francouzského týmu oživit.

63

Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Benjamin Bourigeaud, přichází Loum Tchaouna.

63

Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Flavien Tait, přichází Lovro Majer.

62

Laborde dostal míč na hranici vápna a zkoušel zakončovat. Obradovič však neměl práci, míč totiž zamířil mimo.

61

Šturm centroval do vápna, avšak tam si našel míč gólman Gomis.

60

Rennes obralo Slovince o míč a přihrává až ke své vlastní brance gólmanovi Gomisovi. Ten se postará o následnou rozehrávku.

59

Je to jen důkaz, že šance si Mura opravdu vytváří. V druhé části hry možná i častěji než Rennes. Chce to jen štěstí v následné koncovce a senzace může být na světě.

58

Jeden z hráčů Mury teď vyslal nevinně vypadající centr do vápna. Tam si ho však skvěle našel útočník Mulahusejnovič, který předskočil hned dva hráče, kteří ho bránili. Jeho zakončení však nebylo přesné.

57

O útočný faul se nyní postaral Traoré. Mura rozehrává ze své vlastní poloviny.

56

Guirassy přihrával na nově příchozího Terriera. Ten si s míčem ještě chvíli pohrál, dostal se do dobré příležitosti k hranici vápna, avšak střelu přes bráního Gorence nedostal.

55

Pokus o centr Kouse však zachytil jeden z obránců Rennes. Ti tak berou míč a míří opět na polovinu Mury.

54

Rennes předvádí opět svoji klasickou kombinační hru uprostřed hriště. Opět ale nic z toho, Mura získala míč a útočit jdou teď oni.

53

Střela Labordeho uvnitř vápna byla zablokována zásluhou Maruška a slovinský celek opět spěchá dopředu.

52

Mura rychle obrátila hru a založila nadějný protiútok. K zakončení se dostal Pucko, avšak prostor tří tyčí ani on netrefil.

51

Guirassy fauloval Gorence a Mura tak bude rozehrávat. Míče se ujal Kous.

50

Maruško si vyskočil na letící balón a chtěl zakončovat na zadní tyč. Jeho pokus však mířil mimo.

49

Ten se bude ještě jednou opakovat, míč za čáru totiž dostal Guirassy, který je dneska opravdu všude.

49

Lotrič z hranice vápna střílel na branku Gomise. Jeho střela byla ztečována a domácí zahrávají rohový kop.

48

Mura rozehrávala od své vlastní branky, u středové čáry je však o míč připravil Traoré.

47

Rennes kombinovali hodně blízko gólmana Obradoviče. Do skvělého zakončení se dostal Laborde. Střela, která ještě před brankářem skočila o zem však skončila v jeho náruči. Skvělý zákrok!

46

Míč rozehrávají hráči Stade Rennes.

46

Střídání v týmu Stade Rennes FC: ze hřiště odchází Kamaldeen Sulemana, přichází Martin Terrier.

46

Začal druhý poločas.
První část zápasu Stade Rennes – NŠ Mura se odvíjel podle předpokladů. Hosté drželi míč a vyčkávali na chybu domácího celku. Ta přišla v 17. minutě, kdy se faulu ve vápně dopustil Maruško a Rennes zahrávali penaltu. Vzal si ji právě hráč, který tento faul vybojoval – Guirassy, který nekompromisní střelou k levé tyči otevřel skóre dnešního duelu. Krátce na to měl šanci na srovnání Lotrič, avšak svou šanci nevyužil. Nemuselo ho to ale moc mrzet, dvě minuty na to ho za obranou hostů našel Karničnik a tentokrát již zakončil excelentně. Takovou reakci Rennes jistě nečekalo a opět se tlačili dopředu. Viděli jsme ale dosti nezajímavou podívanou, francouzský tým kombinoval na polovině soupeře a snažil se hledat díry v jejich obraně. Ta však byla kompaktní a nedovolovala soupeři zaútočit. Jednu však přeci jen našel útočník Guirassy. Ten vyslal jedovatou střelu na brankáře Obradoviče ze střední vzdálenosti. Brankář domácích sice míč vyrazil, avšak přímo na kopačky nabíhajícího si Labordeho, který měl snadnou práci. Rennes tak po prvním poločase vedou o jednu branku. Zatím však jejich výkon nebyl příliš přesvědčivý a i když Mura nedrží ani zdaleka tak balón, několikrát zahrozila. Zbytek zápasu je tak stále otevřený a Mura se může poprat o své první body v sezóně.

45+2

Více už ale první část hry nepřidá, fouknutím do píšťalky ji totiž ukončuje rozhodčí Chinkov.

45+1

Omari zastavil útočný výpad Mury. Ta s míčem však bude pokračovat, balón se totiž dostal až za postranní čáru.
Nastavuje se jedna minuta.

44

Na druhé straně zakončoval Sulemana, Obradovič však neměl práci, míč letěl mimo.

43

A opět mohlo přijít srovnání. Za obranu hostů se po skvělé přihrávce jednoho ze záložníků dostal kapitán Žiga Kous. Střelu směřoval do prostoru k levé tyči, ale brankář Gomis si připisuje nejtěžší zákrok v tomto utkání!

41

41. Gaëtan LABORDE - 1:2

41

Rennes právě vstřelilo branku!

Guirassy vyslal z poměrně velké vzdálenosti jedovatou střelu. Tu gólman Obradovič pouze vyrazil, naneštěstí pro slovinský tým přímo na nohu druhého hrotového útočníka Rennes – GAETANA LABORDEHO. Ten měl před sebou už snadný úkol a Rennes se vrací do vedení. Asistence: bez asistence

40

Mura se po delší době podívala na útočnou polovinu. Přihrávky však nebyly přesné a rozehrávat bude gólman hostů.

39

Guirassy vyslal dopředu Sulemana a před brankou zakončoval Laborde! Jeho pokus však zblokoval obránce domácích Gorenc, který tak dokonale zastoupil svého kolegu v brance.

38

Gorenc přerušil útočné snažení Rennes zakopnutím za postranní čáru. Rennes tak rozehrávají, avšak svými přihrávkami se opět vyhnali až na svou polovinu.

37

Vysoký presink Lotriče a jeho spoluhráčů teď zahnal Rennes skoro až ke svému vlastnímu gólmanovi. Situaci však nakonec vyhodnotili dobře a můžou jít dopředu.

36

Nabídnutá šance však nebyla využita a obránce Aguerd svojí hlavičkou netrefil prostor tří tyčí.

35

Guirassy teď díky svému ofenzivnímu snažení vybojoval pro svůj tým rohový kop. Zahrávat by ho měl Bourigeaud.

34

Pucko se dopustil faulu na obránce Trufferta. Aguerd bude rozehrávat míč z vlastní poloviny.

33

Do dobré palebné pozice se dostal Tait. Jeho střelecký pokus však mířil přímo do náruče gólmana Obradoviče.

32

Gorenc však pokus zablokoval a Omari pak následně fauloval útočníka domácích Mulahusejnoviče. Míč tak míří opět k domácím.

31

Maruško se nyní provinil nedovoleným zákrokem a Rennes mají možnost zahrávat přímý kop.

30

Neustálé kombinování Rennes však zatím nikam nevede. Obrana Mury je kompaktní a hosté nedokážou najít skulinu.

29

Útočný výpad se jim nepovedl a od vlastní branky rozehrává Aguerd.

28

Guirassy vysunul velmi aktivního Trufferta a ten se snažil centrovat. Pokus byl však zblokován a Mura může jít kupředu.

27

Mura se snažila o proniknutí na polovinu francouzského týmu, avšak jejich snažení zastavil obránce Aguerd, který získal míč opět pro svůj tým.

26

Střela Bourigeauda netrefila prostor tří tyčí.

25

Truffert je dnes z levé strany obrany velmi kreativní a má chuť zápas opět obrátit na svou stranu. Aktuálně hlavně on diriguje ofenzivní snažení svého celku. Ten se nyní pohybuje před vápnem slovinského týmu.

24

Mura rozehrávala přímý kop před brankou Rennes. Byl však pískán ofside ve kterém se objevil Mulahusejnovič.

23

Tait pěstmi pošťouchl u postranní čáry Šturma. Mura bude rozehrávat.

21

Tak rychlou odpověď Rennes určitě nečekali a pochopitelně chtějí reagovat. Míč mají opět na svých kopačkách.

20

20. Mitja LOTRIČ - 1:1

20

Mura právě vstřelila branku!

Bourlgeaud prohrál ve středu hracího pole souboj o balón a to nastartovalo akci Mury. Karničnik našel vzdušnou přihrávkou skvěle postaveného MITJA LOTRIČE, který předběhl obranu Rennes a přesně zakončil! Asistence: Karničnik

19

Rennes nyní opět vyčkává na chybu slovinského celku. Truffert se snažil najít někoho v černém v prostoru vápna, avšak místo toho posílá přihrávku dozadu.

18

A Mura chtěla ihned reagovat! Lotrič měl zajímavou šanci uprostřed vápna hostujícho týmu, tu však nevyužil a hraje opět Rennes.

17

17. Sehrou GUIRASSY - 0:1

17

Rennes právě vstřelilo branku!

Faulovaný SEHROU GUIRASSY si vzal míč a rozhodl se kopat tretsný kop. Ten namířil nekompromisně k levé tyči, zatímco gólman Obradovič skákal na opačnou stranu. Rennes se dostávají do jednobrankového vedení.

16

16. Penaltová situace.

16

Maruško nedovoleně zastavil Guirassyho na hranici malého vápna a píská se penalta!

15

Nabíhajícího Mulahusejnoviče zastavila obrana hostujícího týmu.

14

Lotrič se rozhodl zakončovat z poměrně velké vzdálenosti. To však nebyl dobrý nápad. Míč totiž neměl dostatečnou razanci ani přesnost a rozehrává gólman Gomis.

13

Fauly na straně francouzského celku přibývají. Tentokrát Bourigeaud zastavil rozebíhajícího Horvata. Domácí získali přímý kop.

12

Sulemana se dopustil faulu na Kouse, rozehrávají hráči NŠ Mura.

11

Laborde narážečkou našel ve vápně Guirassyho. Jeho střelecký pokus však mířil do horních pater stadionu v Mariboru.

10

Vystřelit zkusil Laborde, avšak střela mu nesedla a míč zamířil mimo prostor tří tyčí. Mura odkopává od branky.

8

Rennes nadále drží míč, kombinuje a snaží se najít mezeru v zadních řadách Mury. Ti ale zatím odolávají a skóre zůstává stejné.

7

Faulu se dopustil Guirassy, který se počínal nedovoleně proti Maruškovi.

6

Traore si naběhl na centrovaný míč z rohového kopu. Přeskočil všechny bránící a hráče a zakončil. Jeho pokus však orazítkoval tyč!

6

Bourigeaud chtěl poslat prudkou nahrávku do vápna, tu však zachytil brankář domácích a Rennes budou kopat roh.

5

Truffert se nažil centrovat do vápna, jeho pokus byl však zblokován. Míč si sice vybojoval zpátky, ovšem obrana Mury jej znovu odzbrojila a míč odkopla.

4

Hráči se dopouští mnoha nepřesností a míč se nachází nejčastěji kolem středového kruhu. Míč zatím drží více francouzský celek.

3

Záložníci Rennes se snažili najít nabíhajícího Guirassyho, obrana domácích si však zatím počíná bezchybně.

2

Od branky rozehrávají domací, Omari však rodící se útočnou akci odvrátil.

2

Traore nezachytil přihrávku a míč směřuje až za postranní čáru.

1

Sulemana fauloval jednoho z hráčů Mury a hra se tak přerušuje.

1

Utkání právě začalo.
Mura nastoupí v rozestavení 3-4-3, Rennes zvolí 4-4-2.
Zazní znělka nově vzniklé Evropské konferenční ligy.
Týmy již vycházejí na hrací plochu. Mura se představí v bílých dresech, jejich francouzský soupeř obleče tradiční černou v kombinaci s červenými detaily.
Zápas se sice odehraje ve Slovinsku, avšak ne na domácím stánku NŠ Mura. Jejich stadion totiž nesplňuje požadavky UEFY a tak se hraje v Mariboru.
Úvodní sestavy:

NŠ Mura: Obradović – Karničnik, Maruško, Gorenc – Kous, Lorbek, Horvat, Šturm – Pucko, Lotrič – Mulahusejnović.
Náhradníci: Erjavec, Zalokar – Karamarko, Mandić, Klepač, Ouro, K. Cipot, Brkić, Maroša, Kozar, T. Cipot, Bobičanec.

Stade Rennes FC: A. Gomis – Truffert, Aguerd, Omari, H. Traoré (C) – Sulemana, Tait, Santamaría, Bourigeaud – Laborde, Guirassy.
Náhradníci: Salin, Alemdar – Terrier, Tchaouna, Diouf, Majer, Assignon, Meling, Ugochukwu, Martin, Tel.
Dnešní zápas bude řídit hlavní rozhodčí Volen Chinkov. Asistovat mu budou Georgi Todorov a Deniz Sokolov a čtvrtým rozhodčím bude Nikola Popov. Všichni jsou bulharské národnosti.
Stade Rennes plní společně se Spurs roli favoritů skupiny G. Jejich výkony však až tak přesvědčivé nebyly. V souboji s Tottenhamem sice vybojovali bod, což určitě brali jako úspěch, tak souboj s nizozemským Vitessem mohl být pro Francouze osudným. První poločas totiž ovládli právě Nizozemci a alespoň podle střel na bránu byli i po zbytek utkání aktivnějším týmem. Rennes však ve druhé části hry vsítila dvě branky a v tabulce u nich svítí v kolonce body číslo čtyři. V lize jim to každopádně docela šlape. Naposledy prohráli 19. září proti Marseille. Od té doby stoupají tabulkou a dokázali porazit i tamního giganta PSG.
NŠ Mura nezačali v premiérovém ročníku Evropské konferenční ligy vůbec dobře. Nezískali totiž ani bod a prohráli jak s Vitesse, tak i s Tottenhamem. Překvapení to však není, Slovinci byli považování za outsidery této skupiny a zatím tyto předpoklady doslova naplňují. První body se budou snažit získat proti francouzkému Rennes, avšak na první pohled se zdá, že to pro ně bude velmi náročný úkol. Fotbal nám ale mnohdy přináší neskutečné zvraty a překvapení. Zkrátka, možné je všechno. Zatímco loni ovládli slovinskou "Prva Liga" po shodném počtu bodů jako druhý Maribor, tak letos se nachází až na pátém místě.
Slovinský zástupce ve fotbalové evropě NŠ Mura (4) dnes v podvečer přivítá na hřišti francouzský tým Stade Rennes (2). Zatímco Mura v dosavadním průběhu skupiny G nezískali ani bod, tak Rennes míří k postupu do další fáze. Nachází se na děleném prvním místě tabulky společně s Tottenhamem, který má taktéž čtyři body.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:45.

NŠ Mura – Stade Rennes

1:2

koniec (1:2)

Späť na online

Góly: 20. Lotrič (Karničnik) – 17. Guirassy (pen.), 41. Laborde

Karty:   90+4. Maruško (MUR) – 89. Tchaouna (REN)

Držení míče: 35 % : 65 %.
Střely na branku: 3:8. Střely mimo: 6:10. Rohy: 2:8. Ofsajdy: 3:1. Fauly: 11:13.

NŠ Mura: Obradović – Karničnik, Maruško, Gorenc – Kous, Lorbek (72. Ouro), Horvat (87. Klepač), Šturm – Pucko (72. Mandić), Lotrič (80. Maroša) – Mulahusejnović (87. K. Cipot).
Náhradníci: Erjavec, Zalokar – Karamarko, Mandić, Klepač, Ouro, K. Cipot, Brkić, Maroša, Kozar, T. Cipot, Bobičanec.

Stade Rennes: A. Gomis – Truffert, Aguerd, Omari, H. Traoré (C) – Sulemana (46. Terrier), Tait (63. Majer), Santamaría, Bourigeaud (63. Tchaouna) – Laborde (77. Assignon), Guirassy.
Náhradníci: Salin, Alemdar – Terrier, Tchaouna, Diouf, Majer, Assignon, Meling, Ugochukwu, Martin, Tel.

Rozhodca: Chinkov – Todorov, Sokolov – Popov