Menu

Futbal

Anglická Premier League

Manchester City – West Ham United

2:1

koniec (1:0)

28.11.2021, 15:00 • Etihad Stadium, Manchester • 13. kolo • Matej Kubove (@Matej Kubove)

Tipsport: 1.27 6.19 12.2

Napriek tomu, že výsledok je tesný, tak Manchester City mal zápas od prvej do poslednej minúty pod kontrolou a pripísal si ďalšie tri body. West Ham zaostal za očakávaniami. Ja vám ďakujem za pozornosť a prajem pekný víkend. (17:01:24)

90+4

Koniec zápasu.

90+4

90+4. Manuel Lanzini (WHU) - 2:1

90+4

West Ham United dal gól!
Hostia sa predsa len dočkali, no neskoro. Napriek tomu sme videli fantastický gólový moment, o ktorý sa postaral MANUEL LANZINI. Spred šestnástky zakončil volejom do rohu bránky, lopta sa od žrde odrazila do siete.

90+3

Už sa naozaj iba dohráva. Manchester City drží loptu na svojich kopačkách, West Ham iba čaká na záverečný hvizd.

90+1

Bernardo Silva mohol korunovať svoj dnešný skvelý výkon aj gólom. Fernandinho mu poslal prihrávku za obranu, vychutnal si Fabiańskiho, no kvôli ofsajdu sa nakoniec nemohol tešiť.

90+1

Nadstavujú sa 4 minúty.

90

90. Fernandinho (MAC) - 2:0

90

Manchester City dal gól!
Domáci definitívne rozhodujú o svojej výhre. Krásne to vykombinovali na ľavom krídle, Gabriel Jesus si naviezol loptu do vápna, prihral pod seba a jej hranicu a FERNANDINHO z prvej trafil k žrdi, kde Łukasz Fabiański nemohol zasiahnuť.

89

Jarrod Bowen sa na krídle nepresadil, výborne proti nemu zasiahol Aymeric Laporte a zobral mu loptu. Na druhej strane neprešiel Gabriel Jesus cez Tomáša Součeka.

88

João Cancelo sa zľava dostal do pokutového územia, pomedzi dvoch hráčov West Hamu poslal veľmi zlý center vysoko nad bránku hostí.

87

Striedanie v tíme Manchester City: z ihriska odchádza Raheem Sterling, prichádza Fernandinho.

86

Declan Rice to skúsil individuálne, po ľavom krídle sa výborne dostal až do pokutového územia. Bohužiaľ pre neho, preváhal moment na prihrávku pred bránku a lopta mu ušla za čiaru.

85

Dlhý pas na krídlo poslal Ben Johnson okamžite do Joãa Cancela a získal roh. Jarrod Bowen poslal center do päťky, Ederson vo vzduchu boxoval pred presilou futbalistov West Hamu.

84

Benjamin Johnson to nemal na center, prihral dozadu. West Ham sa usadil na útočnej polovici, je to však ďaleko od bránky Edersona.

83

Manchester City sa snaží držať loptu a nerobiť si v závere problémy. Stále je to ale iba o jeden gól a aj napriek tomu, že West Ham veľa neukázal, môže jednou šancou udrieť.

81

Raheem Sterling vysunul kolmicu do šestnástky, razom sa sám pred gólmanom ocitol v stopercentnej možnosti Ilkay Gündoğan. Chcel zakončiť okolo poľského brankára, Łukasz Fabiański vytiahol výborný zákrok ľavou rukou.

80

Michail Antonio si pred autovým vhadzovaním poriadne vyčistil loptu, ktorá je výrazne mokrá. Dlhý aut si našiel iba Ederson.

79

Declan Rice poslal z takmer 30 metrov veľmi štipľavý projektil. Jeho pokus však letel zhruba rovnakým smerom, nezmenil trajektóriu a šiel do miest, kde Ederson dočiahol.

78

Strely: 16 – 2

77

Craig Dawson sa dostal k nákopu z priameho kopu, chcel na hranici šestnástky ešte loptu posunúť. Defenzíva "Citizens" túto štandardku zvládla.

76

Bernardo Silva sa krásne otočil v strede ihriska, domáci sa udržali na lopte a usadili opäť raz na útočnej polovici, kde presne kombinovali.

75

Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Arthur Masuaku, prichádza Jarrod Bowen.

74

Po narážačke mohol ísť do veľkej šance João Cancelo, pod nohy mu padol Łukasz Fabiański. Poliak nepredviedol ideálny zákrok, pokračuje sa rohom. Ten znova defenzíva West Hamu ubránila.

73

João Cancelo výborne zapracoval na krídle, zobral loptu Johnsonovi, lenže center odkopol Vladimír Coufal. Napriek tomu sú domáci nasťahovaní na útočnej polovici.

72

Držanie lopty v druhom polčase: 73% – 27%

71

Opäť aktívny Raheem Sterling, ktorý po individuálnej akcii na ľavom krídle získal cez Johnsona rohový kop. Ilkay Gündoğan s nízkym centrom, zasiahol práve Ben Johnson.

70

Dvadsať minút do konca riadneho hracieho času v tomto zápase. Dokáže West Ham United s výsledkom ešte niečo urobiť? Ponúka sa príchod Jarroda Bowena.

69

Declan Rice zastavil Sterlinga aj za cenu rohového kopu. Kurt Zouma center odvrátil a práve Raheem Sterling strieľa z diaľky vysoko nad.

68

Manuel Lanzini sa na pravom krídle dostal k prihrávke, zastavilo ho ofsajdové postavenie. Manchester City zakladá akciu zo zadných radov.

67

Michail Antonio a Vladimír Coufal si nerozumeli na ľavom krídle, kde prišla dobrá kolmica. Využil to Rúben Dias a loptu poslal do bezpečia.

66

Raheem Sterling sa individuálne nedostal do pokutového územia, Benjamin Johnson mu loptu odkopol aspoň na aut.. João Cancelo môže pokračovať.

65

Vladimír Coufal sa dostal k nákopu domácich na jeho ľavú stranu, lopta sa cez brankára dostala doprava, avšak Benjamin Johnson pasom dopredu nenašiel Antonia.

63

Arthur Masuaku síce na ľavom krídle prešiel okolo Rodriho, prihrávkou pred pokutové územie našiel iba futbalistov v belasom prevedení.

62

Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Aaron Cresswell, prichádza Vladimír Coufal.

61

Žltú kartu dostáva João Cancelo (Manchester City).

60

Raheem Sterling si to zľava hodil na hranicu šestnástky, ale ani Ilkay Gündoğan, ktorý mu prišiel na pomoc v prehustenom priestore neuspel.

59

Striedanie v tíme West Ham United: z ihriska odchádza Saïd Benrahma, prichádza Manuel Lanzini.

58

Domáci zahrávali rohový kop, dlhý center defenzíva West Hamu odvrátila. Obranca Aaron Cresswell to ide skúsiť a uvidí sa, či môže pokračovať.

57

Znova bol na ľavom krídle Raheem Sterling, poslal veľmi peknú prihrávku do vápna. Gabriel Jesus zakončoval okolo Fabiańskiho nie príliš dôrazne, obetavým sklzom odvrátil na roh Aaron Cresswell. Anglický obranca však následne nebezpečne narazil do žrde a potrebuje ošetrenie.

56

Raheem Sterling dostal krásny pas na ľavú stranu pokutového územia, okamžite prihrával do päťky, kde nabiehal Ilkay Gündoğan. Včas pred ním zasiahol Craig Dawson.

55

Saïd Benrahma zlou prihrávkou pokazil možnosť protiútoku, výborne sa s ním vrátil Bernardo Silva a loptu získal do svojej moci.

54

Pablo Fornals sa dostal medzi troch hráčov súpera, o loptu prišiel. Mohol pokojne prihrávať doprava na voľného Antonia.

53

Manchester City sa usadil s loptou v strede ihriska, kde sa snaží kombinovať. Medzitým kríva Saïd Benrahma, snaží sa to rozchodiť.

52

Aaron Cresswell centrom z rohového kopu našiel na prvej žrdi Ricea, ten to nemal na zakončenie. Hostia ostali pri lopte, avšak Saïd Benrahma už v ťažkej pozícii nevymyslel nič.

51

West Ham sa veľmi pekne dostal spod pressingu domácich, na pravom krídle potom centroval Benjamin Johnson. Zrazený pas prináša roh.

50

Michail Antonio na hrote osamotený a pokrytý stopérmi. Dvojica Aymeric Laporte a Rúben Dias to pred Jamajčanom poľahky zvládla.

49

Riyad Mahrez si dával na čas s centrom, ktorý si dlho chystal. Nakoniec ho poslal, okamžite odkopol preč Craig Dawson.

48

Gabriel Jesus sa dostal do šestnástky súpera, kde ho aj za cenu rohového kopu zastavil Kurt Zouma. Následný center odvrátil do bezpečia Craig Dawson.

47

Ani jeden tréner cez prestávku nestriedal, oba tímy začínajú druhé dejstvo tak ako odštartovali tento duel v úvode.

46

Prestávka sa natiahla na zhruba 23 minút a 11 sekúnd, ale aj tak to zvládli usporiadatelia a organizátori, vzhľadom na pokrývku snehu, veľmi dobre a zaslúžia si pochvalu. Sneženie momentálne ustalo, takže nič nebráni druhému polčasu.

46

Začal sa druhý polčas.
Hráči oboch tímov už prichádzajú naspäť na ihrisko.
Naozaj to tak je. Počká sa, kým sa hracia plocha úplne "vyzametá" od snehu. Ide to však celkom rýchlo, čochvíľa budeme znova hrať.
Je možné, že sa začiatok druhého dejstva o pár minútiek posunie, aby bol trávnik v čo najlepšej forme.
Cez prestávku sa usporiadateľská čata poriadne zapotila, pretože na konci úvodného dejstva výrazne zasnežilo hraciu plochu. Momentálne je už okrem stredu ihriska takmer všetko odpratené a sneženie trochu ustalo.
Manchester City mal prvý polčas zväčša pod kontrolou, strelil jeden regulárny gól, dvakrát trafil konštrukcia bránky a jeden zásah Mahreza nebol uznaný pre ofsajd. West Ham musí po zmene strán pridať.

45+1

Prvý polčas sa skončil.

45

Nadstavuje sa 1 minúta.

44

Manchester City predvádza skvelý úsek hry, domáci držia loptu na útočnej polovici a hľadajú cestičky do šance. Medzitým je už na hracej ploche histo nasnežené a viditeľnosť je dosť zlá.

42

Gabriel Jesus to skúsil z diaľky, trafil iba hráčov pred sebou a následne centrom sprava nepochodil Kyle Walker. Každopádne, domáci teraz zvierajú súpera v jeho šestnástke.

41

João Cancelo strieľal z diaľky, Łukasz Fabiański s ťažkým zákrokom iba vyrazil pred seba a v obrovskej šanci dorazil loptu Riyad Mahrez len do žrde.

40

Center z rohového kopu smeroval na hranicu päťky, kde sa nachádzala skupinka hráčov hostí. Vo vzduchu kraľoval Ederson.

39

Saïd Benrahma sa dostal k prihrávke na hranici šestnástky, Aymeric Laporte ho vytlačil a zrazil strelecký pokus z uhlu na rohový kop. Ederson to už neudržal v hre.

38

Pablo Fornals je zatiaľ dnes dosť mimo hry a teraz tam bol aj doslova, keďže sa mu na pravom krídle pískalo ofsajdové postavenie.

37

Gabriel Jesus dostal prihrávku na pravú stranu pokutového územia, poslal prudkú strelu, ktorou prekonal Łukasza Fabiańskiho a lopta smerovala do siete. Na bránkovej čiare odkopol v poslednej chvíli Benjamin Johnson.

35

Desať minút do konca riadneho hracieho času v prvom polčase. Uvidíme v hustom snežení do polčasu ešte nejaký gólový moment?

33

33. Ilkay Gündoğan (MAC) - 1:0

33

Manchester City dal gól!
Riyad Mahrez dostal pas na pravú stranu šestnástky, nakopol to do päťky a po jemnom teči Cresswella sa pred bránku dostal k lopte zle pokrytý ILKAY GÜNDOĞAN, ktorý ju rezolútne poslal do siete. Tento zásah už platiť bude.

32

Sneženie je hustejšie a hustejšie. Medzitým sa Saïd Benrahma sprava cez dvojicu obrancov nedostal pred bránku. Hostia ostali usadení na útočnej polovici.

31

Rohový kop sa už neujal, nakoľko prvotný center bol zablokovaný a druhý si na zadnej žrdi hľadal Tomáš Souček v ofsajdovom postavení.

30

Aaron Cresswell skúsil vystreliť priamo z priameho kopu, ktorý sa nachádzal vedľa šestnástky. Riyad Mahrez v múre zrazil loptu na rohový kop.

29

Žltú kartu dostáva Aymeric Laporte (Manchester City).

28

Raheem Sterling si zľava naviezol loptu pred pokutové územie, technický pokus pravačkou skončil tesne vedľa priestoru bránky West Hamu.

27

Ďalšiu akciu na ľavom krídle Manchestru City prerušil ofsajd. Domáci každopádne loptu získali naspäť veľmi rýchlo.

26

Tomáš Souček výborne zasiahol na pravej strane vlastnej polovice ihriska, kadiaľ cez neho neprešiel Bernardo Silva. Pokračujeme autom Johnsona.

25

Michail Antonio si pokryl loptu telom v strede ihriska, okamžite ho fauloval Rúben Dias. Nákop dopredu sa však dostal k domácim futbalistom.

24

Strelami sa to teraz hemžilo na oboch stranách, ďalšiu z diaľky vyslal Ilkay Gündoğan. Nebola presná, Łukasz Fabiański si už stavia lopta na hranicu päťky.

23

Saïd Benrahma strieľal spred pokutového územia, mieril do stredu bránky. Tam sa nachádzal Ederson a poľahky zasiahol.

22

João Cancelo zľava centroval do päťky, odrazenú loptu chcel zo vzduchu zakončiť Bernardo Silva. Nesadlo mu to ideálne a slabo nasmeroval loptu na Łukasza Fabiańskiho.

21

Ofsajd aj na opačnej strane dĺžky ihriska, po kolmici Mahreza za obranu sa nachádzal nabiehajúci Gabriel Jesus.

20

Craig Dawson poslal dlhú loptu na hrot ofenzívy, prebral si ju Michail Antonio a mohol pokračovať. Zastavilo ho ofsajdové postavenie.

19

Ilkay Gündoğan si prebral loptu v šestnástke, chrbtom k bránke chcel cez Zoumu vystrúhať nožničky. To sa mu v ťažkej pozícii nepodarilo.

18

Domáci pokračujú v aktivite, majú loptu na kopačkách v strede hracej plochy a postupne sa snažia znova preniknúť pred bránku West Hamu.

17

Manchester City dal gól, keď Riyad Mahrez dostal loptu za obranu a z rohu päťky prestrelil Łukasza Fabiańskiho. Radosť domácich prerušilo ofsajdové postavenie, čo potvrdil aj VAR.

16

Aymeric Laporte si najlepšie naskočil na center z rohového kopu a hlavičkou trafil zadnú žrď hosťujúcej svätyne!

15

Raheem Sterling zľava vošiel do vápna, neprihral, nakoľko dobre postavený Craig Dawson zrazil loptu smerujúcu na Bernarda Silvu. Bude to rohový kop.

14

Bernardo Silva si síce prebral pas do pokutového územia, výborne sa s ním stiahol Tomáš Souček a bude to len päťka, nie penalta ako by chceli domáci fanúšikovia.

13

Michail Antonio sa sprava dostal až k päťke, obišiel Laporteho a riešiť to musel na bližšej žrdi i Ederson. Nakoniec sa ako posledný dotkol guľatého nezmyslu reprezentant Jamajky.

12

V Manchestri začína čoraz viac snežiť, takže uvidíme, či to bude do konca duelu v únosnej miere, alebo pokrývka narobí futbalu problémy.

11

Zľava vyslal nebezpečný pas pred bránku Aaron Cresswell, minul ho Michail Antonio a na zadnej žrdi bol ubránený Tomáš Souček.

10

Benjamin Johnson centrom z pravého krídla spoluhráčov v šestnástke neobjavil, dobre postavený Rúben Dias loptu odkopol preč.

9

Je zrejmé, že Manchester City bude mať ako tradične loptu väčšinu času pod kontrolou a West Ham sa znova spoľahne na brejky. To sa deje už od začiatku.

7

Manchester City usadený na útočnej polovici. Aktivitu ukončil strelou z nejakých 20 metrov obranca Kyle Walker a len tesne minul zadnú žrď bránky West Hamu.

6

Michail Antonio sa dostal k šestnástke, kde prihral pred päťku. Saïd Benrahma mohol mať veľkú šancu, nemal ideálne spracovanie a lopta mu ušla pri Laportem od nohy.

5

Riyad Mahrez síce dostal prihrávku pred pokutové územie, tam mi loptu hneď zobral Craig Dawson a hostia sa znova pokúsia postupne prejsť vpred.

4

Raheem Sterling a Bernardo Silva centrovali po sebe z ľavého krídla, ani jedna lopta sa neujala. Tú druhú definitívne odvrátil Kurt Zouma.

3

West Ham drží loptu v strede ihriska, kde sa snaží kombinovať a postupne prejsť dopredu. Zatiaľ je to z oboch strán opatrný úvod.

2

Zatiaľ, čo stretnutie v Burnley bolo odložené pre hustý sneh, tak duel v Manchestri priniesol len ľahkú posýpku bielej hmoty, čiže sa bez problémov môže hrať.

1

Domáci Manchester City ako favorit stretnutia nastupuje v tradičnom belasom prevedení, hosťujúci West Ham sa pokúsi prekvapiť ako napríklad nedávno Liverpool, obliekol si na to čiernu sadu dresov.

1

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Manchester City: Ederson – Walker, Rúben Dias, Laporte, Cancelo – Gündoğan (C), Rodri, B. Silva – Mahrez, Jesus, Sterling.
Náhradníci: Steffen, Carson – Stones, N. Aké, Zinčenko, Fernandinho, Palmer, McAtee.

West Ham United: Fabiański – Johnson, C. Dawson, K. Zouma, Cresswell – Souček, Rice (C) – Fornals, Benrahma, Masuaku – Antonio.
Náhradníci: Aréola – Coufal, Diop, Lanzini, Vlašić, Noble, Král, Jarmolenko, Bowen..
Manchester City

"Citizens" sú na druhom mieste tabuľky Premier League so ziskom 26 bodov, iba tri strácali pred víkendom na vedúcu Chelsea. Zatiaľ zverenci trénera Guardiolu vyhrali osemkrát, dvakrát remizovali aj prehrali. Skóre 25:6 hovorí o tretej najlepšej ofenzíve a druhej najlepšej defenzíve. V posledných dvoch zápasoch Manchester City udržal čisté konto, porazil v derby Manchester United a následne aj Everton. V Lige majstrov si navyše zaistil prvé miesto v skupine. V lige strelil Bernardo Silva 4 góly.

West Ham United

"Hammers" po reprezentačnej prestávke prehrali s Wolves a trochu im to pokazilo postavenie v tabuľke, pretože klesli z tretieho na štvrté miesto. Predbehol ich Liverpool, ktorý predskočil výhrou práve West Ham na začiatku novembra. "Kladivári" majú 23 bodov, ťahali sériu štyroch výhier v rade. Naladili sa ďalšou výhrou v EL a potvrdením prvého miesta v skupine. Na Etihad stadium však môžu len prekvapiť. Sedem gólov už strelil Michail Antonio, šesť z nich v Premier League.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

Manchester City – West Ham United

2:1

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 33. Gündoğan, 90. Fernandinho – 90+4. Lanzini

Karty:   29. Laporte (MAC), 61. Cancelo (MAC)

Manchester City: Ederson – Walker, Rúben Dias, Laporte, Cancelo – Gündoğan (C), Rodri, B. Silva – Mahrez, Jesus, Sterling (87. Fernandinho).
Náhradníci: Steffen, Carson – Stones, N. Aké, Zinčenko, Fernandinho, Palmer, McAtee.

West Ham United: Fabiański – Johnson, C. Dawson, K. Zouma, Cresswell (62. Coufal) – Souček, Rice (C) – Fornals, Benrahma (59. Lanzini), Masuaku (75. Bowen) – Antonio.
Náhradníci: Aréola – Coufal, Diop, Lanzini, Vlašić, Noble, Král, Jarmolenko, Bowen.