Menu

Futbal

Africký pohár národov

Komory – Gabon

0:1

koniec (0:1)

10.01.2022, 20:00 • Skupina C • Tomáš Kubečka cz

Tipsport: 3.5 2.78 2.38

Další utkání čeká oba týmy v pátek. Komory změří síly s Marokem, zatímco Gabon se střetne s Ghanou. (21:55:58)
Držení míče: 66 % : 34 %.
Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 14:21.
Je konec! Gabon zvládl vstup do Afrického poháru národů a poráží Komory těsně 1:0. Rozhodující moment utkání přišel v 17. minutě, kdy se z ostrého úhlu trefil pod břevno Aaron Boupendza. Komory poté zlepšily svou hru, ale nedostávaly se do zakončení. Gabon mohl v 72. minutě přidat pojistku, jenže Bouangu vychytal brankář Ahamada. Komory v závěru zahrávaly několik standardních situací, ale Amonomemu už čisté konto neuteklo.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Po předchozím přímém kopu zůstává na trávníku ležet Lloyd Palun, který schytal zásah míčem do hlavy. U hráče Gabonu jsou zdravotníci, ale Palun podle všeho opustí hrací plochu po svých.

90+3

Komory v samotném závěru nastavení zahrávaly přímý kop v blízkosti velkého vápna. Jeho rozehrávky se ujal Mohamed M'Changama, který zvolil postoj jako Ronaldo, ale zakončil jen do zdi.

90+2

Gabon se už v nastavení dostal do zajímavé pozice. Kanga z přímého kopu dloubl míč do pokutového území, ale Bouanga v tísni nakonec úplně promáchl míč.

90+1

Nastavují se tři minuty!

90

Denis Bouanga získal na polovině hřiště volný míč a hnal se s ním vpřed. Fotbalisté v bílých dresech nasbírají další cenné sekundy k dobru.

89

Jean-Noël Amonome si dal pozor na centr z pravé strany a udržel míč na druhý pokus v rukavicích. Komory teď může mrzet, že nikdo z ofenzivních hráčů se nedostal k dorážce.

88

Sám na branku se sice hnal gabonský Eneme-Ella, ale jeho akci zastavil asistent rozhodčího. Fotbalista Gabonu byl v ofsajdu snad o tři metry.

87

Jean-Noël Amonome nakopl míč na polovinu soupeře, kde se do hry nechtěně zapojil také hlavní arbitr. Sudí hru přerušil a nařídil míč rozhodčího. Gabonu se daří kouskovat závěr duelu.

86

Lloyd Palun faulem na polovině soupeře zbytečně zastavil akci Gabonu. Komory bleskově rozehrály. Prakticky všichni hráči v zeleném už se tlačí vpřed.

85

Faiz Mattoir vhazoval na levé straně, ale jeho pobídku si zadáci Gabonu dobře pohlídali. Hosté získali míč a opět mohou uklidnit hru.

84

Ulrick Eneme-Ella se sice dostal do pokutového území, ale rozhodčí ještě před jeho zakončením odpískal útočný faul. Fotbalista Gabonu se sice diví, ale verdikt se měnit nebude.

83

Lloyd Palun si dal pozor na další rychle padající nákop a hlavou odehrál míč do bezpečí. Gabon si své vedení hlídá bez větších problémů.

82

Kanga chyboval v rozehrávce a nabídl míč Ben Nabouhanemu. Hráč v zeleném dresu chtěl zakončením napodobit Patrika Schicka, ale přestřelil branku.

81

Komory kombinují na polovině Gabonu, ale hráči v zeleném zatím hrají s míčem daleko od pokutového území soupeře. Hráči Gabonu se navíc skvěle posouvají.

80

Ulrick Eneme-Ella se sice dostal do pokutového území, jenže jeho akci zastavil zdvižený praporek asistenta rozhodčího. Ofsajd!

Komory – Gabon

0:1

koniec (0:1)

Späť na online

Góly: 17. Boupendza

Karty:   45. K. Abdallah (CMR) – 63. Biyogo Poko (GAB)

Držení míče: 66 % : 34 %.
Střely na branku: 1:2. Střely mimo: 4:4. Rohy: 3:1. Ofsajdy: 3:4. Fauly: 14:21.

Komory: Ali Ahamada – K. Abdallah (46. Mattoir), Zahary, M'Dahoma (77. Abdou) – Mohamed (46. Bachirou), Abdullah (76. Mogni), M. Youssouf (68. Moussa), Bakari – M. M'Changama – Youssouf, Ben Nabouhane.
Náhradníci: Ben Boina – Abdou, Aboubakari, Alhadhur, Bachirou, Bourhane, Moussa, Mattoir, Y. M'Changama, Mogni, Ali Mohamed.

Gabon: Amonome – J. Obiang, Écuélé Manga, Palun, Obissa – Biyogo Poko, Kanga – Bouanga, Boupendza (79. Sambissa), Ameka (59. Martinsson Ngouali) – Allevinah (67. Eneme-Ella).
Náhradníci: Mfa Mezui, Noubi, Nzé – Assoumou, Biteghé, Eneme-Ella, Martinsson Ngouali, Moucketou-Moussounda, Nguema, Ndzengue, Oyono, Sambissa.