Menu

Futbal

Africký pohár národov

Nigéria – Egypt

1:0

koniec (1:0)

11.01.2022, 17:00 • Skupina D • Tomáš Kubečka cz

Tipsport: 3.18 2.76 2.72

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:6. (18:57:22)
Je konec! Nigérie na úvod skupinové fáze poráží Egypt těsně 1:0. V první půli jsme však sledovali hodně opatrný fotbal s minimem vyložených šancí. Tu první měl ve 27. minutě Moses Simon, ale levačkou rozvlnil jen boční síť. Skóre se měnilo až po půlhodině hry, kdy se krásně trefil Kelechi Iheanacho. Po změně stran byl o něco aktivnější Egypt, ale dnes si vyloženou možnost nevypracoval. V závěru naopak mohla Nigérie přidat pojistku, ale Muhammad aš-Šanáví další gól nepustil.

90+4

Konec zápasu.

90+3

90+3. Obrovská šance Nigérie

90+3

Nigérie mohla definitivně potvrdit svůj triumf! Chidera Ejuke vlétl po pravé straně do pokutového území, ale Muhammad aš-Šanáví vyběhl a skvěle zasáhl!

90+2

Mohamed Salah se na pravé straně zbavil obránce a dloubl míč do velkého vápna. Jeho zajímavou přihrávku odvrátili soupeři na roh.

90+1

Nastavují se čtyři minuty!

90+1

Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Moses Simon, přichází Alex Iwobi.

90

Střídání v týmu Egypt: ze hřiště odchází Mahmúd Hamdí, přichází Mohamed Šeríf.

89

Ajmán Ašraf ostrým skluzem vypíchl míč soupeři do zámezí. Egypťané už nyní hodně riskují a nechávají otevřená zadní vrátka. Nigérie se ale do brejků nedostává.

88

Salah dotíral na zadáky Nigérie, ale výborně hrající William Troost-Ekong nenechal rychlonohého soupeře projít do pokutového území.

87

Salah dostal přihrávku na levou stranu, kde si míč přehodil na pravačku a vyslal centr do šestnáctky. Jeho pobídka skončila v rukavicích brankáře.

86

Zaidu Sanusi získal odražený míč na levé straně, přehodil si jej na pravačku, nicméně jeho krátký centr směřující do vápna odvrátil obránce.

85

Umar Marmúš zahrával rohový kop Egypta. K jeho přetaženému centru se dostal Mohamed Salah, ale levačkou z voleje poslal míč nad břevno.

84

Umar Marmúš si naběhl na přihrávku na pravou stranu, odkud odcentroval do šestnáctky, jenže k jeho centru se nikdo v červeném neprobil.

83

Wilfred Ndidi se na polovině hřiště otočil s míčem a nakopl jej vpřed. Jeden z hráčů Egypta jej navíc dohrál, což Ndidi odnesl bolestivým šrámem.

82

Brankář Nigérie dlouho otálel s rozehrávkou, což se vůbec nelíbilo fotbalistům Egypta. Hráči v červeném teď rozhodně potřebují spěchat.

81

Střídání v týmu Nigérie: ze hřiště odchází Kelechi Iheanacho, přichází Kelechi Nwakali.

Nigéria – Egypt

1:0

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 31. Iheanacho

Držení míče: 43 % : 57 %.
Střely na branku: 5:2. Střely mimo: 5:3. Rohy: 6:3. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 15:6.

Nigéria: Okoye – Aina, Omeruo (80. S. Ajayi), Troost-Ekong, Sanusi – Ndidi, Aribo, Chukwueze (72. Ejuke) – Iheanacho (81. Nwakali), Simon (90+1. Iwobi), Awoniyi (72. Sadiq).
Náhradníci: Akpeyi, Uzoho – S. Ajayi, Ebuehi, Ejuke, Iwobi, Musa, Ndah, Nwakali, Onyeka, Onyekuru, Sadiq.

Egypt: El Shenawy – Fathy, Mahmoud Hamdy (90. Sherif), Hegází – El Fotouh (46. Ašraf), Alnaní, Mohamed, Tawfik (12. Abdel Monem) – M. Salah, Trézéguet (59. Sobhi) – Marmúš.
Náhradníci: Gad, M. Sobhy – Abdel Monem, Alá, Ashour, Ašraf, Kamal, Lasheen, Sayed, Sherif, Sobhi.