Menu

Futbal

Ligue 1 Uber Eats

FC Nantes – FC Lorient

4:2

koniec (1:0)

23.01.2022, 15:00 • La Beaujoire-Louis Fonteneau, Nantes • 22. kolo • Patrik Sandev (@Thimpu25) cz

Tipsport: 2.3 3.14 3.67

Z mé strany vše, u dalších on-line přenosů brzy na shledanou. (17:01:54)
Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 1:2. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:10.
První poločas nabídl jen jednu branku, ten druhý dalších pět! Jestliže první dějství naznačovalo, že se tohle bretaňské derby bude upínat spíše směrem ke slabšímu skóre, pak obrátce se situace rapidně změnila. Nantes nakonec tuhle přestřelku zvládlo lépe, a protáhlo tak svému lokálnímu rivalovi jeho sérii bez vítězství už na šestnáct zápasů v řadě.

90+3

Konec zápasu.

90+1

90+1. tutovka Soumana

90+1

Soumano je po příchodu na hřiště z lavičky neuvěřitelně aktivní! Nejenže hned po svém střídání vsítil branku, teď se pokoušel zapsat se na listinu střelců podruhé. Nezastavil ho ani bránící Pallois, ale až Lafont, který se mu, naštěstí pro Nantes, vrhl včas pod nohy.

90

Tři minuty se budou nastavovat ke druhé půli.

90

Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Randal Kolo Muani, přichází Yannis M'Bemba.

87

87. Willem GEUBBELS - 4:2

87

Nantes právě vstřelili branku!
Jen na krátkou chvíli se Lorient dostával do jakéhosi laufu. Kanárci zase srazili jeho sebevědomí. Mendes si totiž počínal hodně mizerně a nedůrazně, byl přetlačen napadajícím WILLEMEM GEUBBELSEM, který pak jeho chybu tvrdě ztrestal a z blízkosti přelstil Nardiho. Bez asistence.

86

Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Ludovic Blas, přichází Jean-Kévin Augustin.

85

Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Fábio, přichází Sébastien Corchia.

85

85. Sambou SOUMANO - 3:2

85

Lorient právě vstřelil branku!
Les Merlus se ještě dostávají zpátky do hry, pouhých pět minut před koncem normální hrací doby bez nastavení. Přihrávku od Monconduita do vápna nyní obdržel SAMBOU SOUMANO, úplně čerstvý muž na place, který si jnepříliš strážený v koncovce před brankářem Lafontem zkrátka věděl rady. Asistence: Thomas Monconduit.

84

Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Jerôme Hergault, přichází Igor Silva.
Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Terem Igobor Moffi, přichází Sambou Soumano.

83

Appiah nyní zastavil podnikajícího Laurientého jen za cenu faulu, sudí Gaillouste zřejmě vyhodnotil situaci jako zastavení slibně se rozvíjející akce, takže byla udělena žlutá karta.

80

Deset minut do konce. Dočkáme se ještě nějakého obratu ze strany Lorientu? Drží sice od třetího inkasování více míč na svých kopačkách, ale ne a ne se dočkat kýžené odměny.

78

78. nepříjemnou hlavičku Laurientého likvidoval Andrei Girotto

78

... nebyl to špatný přímák Lorientu! Laurienté se propracoval k hlavičce a Andrei Girotto v dost krkolomné pozici musel odvracet míč do bezpečí.

77

Fábio (NAT) je dalším hráčem, který je potrestaný žlutou kartu, u levé lajny podrazil nešetrně svého protivníka.

76

Tempo hry trochu upadlo. Je vidět, že Lorient je v útoku aktivnější, nicméně větší šanci si vytvořit od svého třetího inkasování nedokázal. Nantes působí v obraně organizovaně.

74

74. dvě střely v rychlém sledu, zablokovaná od Boisgarda a následná Mendese

74

Lorient se nyní snažil prosadit na pravé straně, nakonec z celé akce vyrezultovala střela Mendese, jenže ten z voleje zamířil jen mimo bránu. Těsně předtím pálil ze slušné pozice Boisgard, byl ovšem zablokovaný Andreiem Girottem.

72

Teď bude mít Lorient situaci opravdu notně ztíženou. Jestliže se po snížení dostával do pohody, pak nyní může být zase psychicky pod dekou. Inkasování bylo opravdu hodně nešťastné, podobně třeba dvakrát obdržel gól nedávno v duelu s Lille.

70

Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Samuel Moutoussamy, přichází Roli Pereira De Sa.
Střídání v týmu FC Nantes: ze hřiště odchází Osman Bukari, přichází Willem Geubbels.

69

69. Osman BUKARI - 3:1

69

Nantes právě vstřelili branku!
A zase Kanárci dostávají tenhle zápas pod vlastní kontrolu. Poměrně nešťastný moment pro Lorient, neboť pokus OSMANA BUKARIHO se odrazil od nohy bránícího Jenze přesně pod břevno. Gólman Nardi se po padajícím míči mohl jen smutně ohlédnout. Asistence: Samuel Moutoussamy.

68

Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Enzo Le Fée, přichází Stéphane Diarra.

66

Mendes nyní sbíhal na plachtící merunu po pravé straně, balón ovšem skončil nakonec v zámezí. O kousek ho zkrátka krajní bek hostujícího družstva nestihl.

65

Větší šance na řadu v posledních minutách přece na řadu nepřišla. Lorient každopádně je tím, kdo by si je měl začít více tvořit, samozřejmě že takový stav mu vyhovovat nemůže.

63

Nantes je nyní trochu aktivnější směrem dopředu, v defenzívě si ale musí neustále dávat pozor. Moffi představuje pro jeho zadní linie velké nebezpečí, právě on je největší hrozbou Les Merlus, a to nejen v rámci tohoto klání, ale i z dlouhodobého hlediska.

62

V těchto pasážích hry je zatím tenhle souboj nejzajímavější. Dva rychlé góly oba celky probudily, Nantes i Lorient začínají být na hrací ploše hodně aktivní.

60

60. nepřesná hlavička Andreie Girotta

60

Hlavička jednoho z hráčů Nantes, konkrétně Andreie Girotta, po rohovém kopu skončila těsně vedle brány. Situaci jistil brankář Nardi, ten kontroloval, kterak meruna nakonec směřuje do zámezí.

59

Střídání v týmu FC Lorient: ze hřiště odchází Laurent Abergel, přichází Fabien Lemoine.

58

58. nebezpečný pas Fábia

58

Utkání je nyní poměrně divoké! Teď vyslal dobrý pas zprava do vápna Fábio, konkrétně na Blase, avšak jeho spoluhráč na balón nedosáhl. Na tribunách to jenom smutně zahučelo.

56

56. Terem Igobor Moffi - 2:1

56

Lorient právě vstřelil branku!
Tak tohle je solidní zápletka pro toto utkání, rozhodně ano. Hostům se zdařilo bleskově snížit stav. Laurienté zprvu z blízkosti trefil stopera Andreie Girotta, pak ho vychytal napodruhé brankář Lafont, avšak k dorážce se propracoval TEREM IGOBOR MOFFI, který uklízel míč do poloprázdné brány. Bez asistence.

55

55. slušný pas Mendese z pravé strany do vápna

55

Lorient mohl záhy snížit stav! Mendes poslal prudký přízemní centr do šestnáctky, na který si sbíhal jeho spoluhráč Moffi. Avšak o kousek na letící merunu nedosáhl. Bezpochyby velká škoda pro Lorient.

53

53. Randal Kolo Muani - 2:0

53

Nantes právě vstřelili branku!
Obránce Pallois zastavil možný brejk soupeře, po jeho dobrém počínání se Nantes dostalo do brejku, Fábio přihrál na RANDALA KOLOA MUANIHO, který si narovnal míč na svou levačku a dělovkou ho usměrnil na bližší šibenici. Mezi Nardim a brankovou konstrukcí zkrátka našel skulinku. Asistence: Fábio.

52

Nantes chtělo udeřit po rohovém kopu, ovšem neuspělo. Na druhé straně Lorient nezaznamenal změnu skóre z brejku.

51

Kolo Muani musel nyní na kobereček k arbitrovi Gailloustemu. ve středu pole si počínal přece trochu nevybíravě.

49

49. tečovaný centr Mendese bránícím Merlinem skončil těsně vedle brány

49

Další nebezpečné podnikání Les Merlus! Mendes se snažil z pravé strany odcentrovat do šestnáctky, jeho počínání zastavil bránící Merlin, avšak s velkým štěstím, protože meruna se nakonec snesla těsně vedle vzdálenější tyčky do zámezí.

47

47. zakončení Boisgarda

47

A Lorient nevstoupil do utkání úplně špatně. Laurienté přihrál do vápna, Moffi tam míč přihrál pro svého spoluhráče Boisgarda, jehož zakončení po zemi musel zastavovat až brankář Lafont. Ten dosud opravdu nebyl moc zaměstnávaný, lépe řečeno spíše vůbec.

47

Kombouaré ani Pélissier, oba stratégové tohoto měření sil, žádné změny ve svých sestavách neudělali. Je však pravděpodobné, že ten hostující v průběhu zápasů bude posilovat ofenzívu, pokud se jeho svěřenci střelecky neprosadí.

46

Začal druhý poločas.
Lorient směrem dopředu prostě nepůsobí dobře, a protože Nantes dokázalo skórovat alespoň v rámci standardní situace, ujalo se průběžného vedení. Domácí mají přece jenom více ze hry, co se týče ofenzivního podnikání. A pokud budou chtít Les Merlus aspoň srovnat stav, budou muset po přestávce v tomto ohledu pořádně zabrat.

45+2

První poločas skončil.

45+1

Moutoussamy (NAT) to s razancí svého skluzu opravdu přehnal. A sudí Gaillouste vytáhl žlutou kartu. Je pravda, že tenhle zákrok přece vybočoval ze všech, které jsme dosud na hrací ploše mohli vidět.

45

jedna minuta se bude nastavovat k prvnímu poločasu.

43

Lorient jako by v tuhle chvíli neměl sílu s průběžným stavem něco udělat. Zřejmě už se trochu vidí v kabině, které o přestávce šéf lavičky Pélissier bude muset poradit, jak přelstít obranu soupeře. Zatím jsou totiž Les Merlus v útoku značně nevýrazní.

41

Lorient je evidentně tímto inkasováním trochu opařený. Kanárci budou chtít hlavně za každou cenu udržet těsný náskok až do konce poločasu.

39

39. Andrei GIROTTO - 1:0

39

Nantes právě vstřelili branku!
Pořádně dlouhý rozběh během zahrávání přímáku zvolil ANDREI GIROTTO, který propálil vše, co mu stálo v cestě, a to včetně brankáře Nardiho, a jeho pokus, tečovaný ještě ve zdi bránícím Moffim, znamená těsné vedení Kanárků. Nutno podotknout, že asi zasloužené. Bez asistence.

38

Poté, co VAR usoudil, že předchozí moment se jako pokutový kop nejeví, byl Blas nyní faulován těsně za vápnem. Senzační možnost pro Nantes prosadit se z přímého kopu...

37

37. pád Merlina po kontaktu s bránícím Hergaultem se jako penalta neposoudil

37

Půjde do akce VAR? Merlin vlétl do šestnáctky, obtěžovali ho Mendes a Hergault, druhý jmenovaný nakonec svého soupeře podrazil, penalta se každopádně zprvu nenařizovala.

36

Dva rohové kopy Lorientu nějaký zásadní moment nepřinesly.

35

Domácí pilíř defenzívy Pallois musel do akce. Na levé straně se ocitl nehlídaný Moffi, který přihrával do nebezpečného prostoru šestnáctky, avšak našel právě jen svého protihráče.

34

Moffi poděkoval svému spoluhráči, že se ho pokusil uvolnit na levé straně, každopádně tahle přihrávka byla prostě příliš dlouhá. Lorient jinak i nadále spoléhá hlavně na bleskové výpady směrem vpřed.

33

V posledních minutách se oba celky v ofenzívě odmlčely. Hlavně u Nantes, to přece působí daleko méně nebezpečněji než třeba v úvodní dvacetiminutovce.

30

Blas nyní upadl na zem po souboji s Mendesem, rozhodčí Gaillouste ale hru pro domnělý faul nezapískal. Trochu se tak začal hádat domácí stratég Kombouaré se čtvrtým rozhodčím Delpechem, ani příznivcům Nantes na tribunách se tento verdikt hlavního arbitra moc nepozdával.

29

Zhruba první třicetiminutovka je za námi. Nantes má směrem dopředu více ze hry, na druhou stranu Lorient působí v obraně moc dobře. Především mohl být rád, že se gólově neprosadil Kolo Muani, dosud nejnebezpečnější hráč Kanárků.

28

... přímého volného kopu se ujal Laurienté, který zkusil tvrdě vypálit, napálil však pouze připravenou zeď, konkrétně v ní stojícího Palloise. Z téhle možnosti Les Merlus jednoduše nezapršelo.

27

Appiah si nyní těsně za vlastní šestnáctkou počínal nedovoleně. Jeho faul vyrezultoval ve slušnou standardku pro hosty...

26

Situace na hrací ploše se v posledních minutách přece srovnala. I Lorient přece začíná držet více míč na svých kopačkách. Na nějakou další větší šanci však stále musíme čekat.

25

Na to, že tenhle duel představuje jakési malé bretaňské derby, nabízí zatím férovou bitvu. Oba celky nepůsobí na hřišti nikterak zákeřně. Rozhodně dobrá zpráva pro sudího Gaillousteho, který zatím jen párkrát hvízdl do své píšťalky.

23

Kolo Muani je stále neudržitelný. Velká škoda pro Nantes, že tenhle forvard možná během pár dnů klub opustí, má o něj zájem několik jiných. Podnikl další výpad po pravé straně, svou následnou přihrávkou však nikoho ve vápně nenašel.

21

Obrana Lorientu je pod opravdu obrovským tlakem. Další nebezpečný prostor na hranici brankového území musel nyní odvracet pryč bránící Hergault.

20

Nardi byl nyní v lehké pohotovosti. Tahle hlavička, vyslaná Blasem, mu ale větší starosti opravdu nadělat nemohla.

18

18. jakásí první šance Les Merlus, Hergault ve skluzu pálil mimo

18

Mendes z pravé strany přetáhl svůj centr na druhou stranu, tam se ve skluzu snažil skórovat Hergault, měl ovšem velmi těžkou pozici, a tak jeho pokus skončil hodně mimo prostor brány.

17

Nantes zásobovalo soupeře několika nebezpečnými míč do vápna, nakonec však žádná ze šancí v gól nevyústila. Nebo aspoň v nějaké ohrožení brány Les Merlus.

15

15. hlavička Koloa Muaniho

15

... a stále aktivní Kolo Muani se mohl uvést jako první na střeleckou listinu díky své další šanci! Jeho prudkou hlavičku ovšem dokázal zastavit pozorný Nardi, který reflexivně vystavil své rukavice. Nantes i nadále pokračuje v hledání cesty za první brankou utkání.

14

Nantes ze standardky nezahrozilo, k dispozici ale domácí budou mít ještě rohový kop...

12

12. zablokovaná střela Merlina

12

Merlin unikl do šestnáctky z levé strany, nakonec se dostal k zakončení svou levačkou, ovšem s obranným zákrokem přispěchal Jenz, který ve skluzu pomohl gólmanovi Nardimu. Ten tak zasahovat nemusel.

11

Lorient nyní obléhal bránu soupeře, několik míčů se objevilo v pokutovém území Kanárků, avšak žádný z nich nepředstavoval pro domácí nějaké nebezpečí.

10

Les Merlus nyní lehce zahrozili, k míči se do vápna tlačil Moffi, nakonec však zasáhl stoper Pallois, který mimochodem před pár dny podepsal novou smlouvu v Nantes, a odvrátil merunu do bezpečí.

9

Obrázek hry se nemění – Nantes je v útoku aktivnější, Lorient se úspěšně brání.

7

Je zřejmě evidentní, že Nantes bude jakožto favorit tohoto měření sil v útoku přece aktivnější. Lorient spíše bude vyčkávat na chybu soupeře, klíčové pro něj bude především jakkoli bodovat.

6

6. šance Koloa Muaniho

6

První větší možnost utkání si vytvořilo Nantes! Kolo Muani dostal na pravé straně příliš prostoru, nakonec pravačkou zacílil, nicméně na gólmana Nardiho, který balón škrtal svými rukavicemi, nevyzrál. I kdyby ale nezasáhl, zcela určitě by stejně střela letěla mimo bránu.

4

Bukari se tlačil k míči po levé straně, byl ovšem zavčasu odzbrojený. Kanárci každopádně začínají mít jako by trochu více ze hry. Tahle skutečnost se vlastně dala očekávat.

3

Nantes nyní přece získalo míč do své moci na trochu delší dobu, nicméně defenzíva Lorientu zatím stíhá vnímat jeho pokusy o ataky. Úvodní otrkávaná mezi oběma celky zkrátka pokračuje i nadále.

2

Lorient se zprvu osadil na soupeřově polovině, díky Boisgardovi vybojoval rohový kop, ten ovšem zásadní moment nepřinesl. Stadion jinak na první pohled vypadá prázdné, na tohle derby bezpochyby spíše tristní návštěva. Škoda.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

FC Nantes: Lafont – Fábio, D. Appiah, Girotto, Pallois, Merlin – Bukari, Moutoussamy, Chirivella – Blas, Kolo Muani.
Náhradníci: Petrić – Geubbels, Coco, Manveljan, Pereira De Sa, Augustin, Corchia, M'Bemba, Achi Bouakline.
Trenér: Kombouaré

FC Lorient: Nardi – Hergault, Jenz, Laporte, H. Mendes – Boisgard, Monconduit, Abergel, Le Fée – Moffi, Lauriente.
Náhradníci: Dreyer – Diarra, Igor Silva, Lemoine, Mouazan, Soumano, Petrot, Innocent, Pagis.
Trenér: Pélissier

Rozhodčí: Gaillouste – Danos, Torregrossa.
Gaillouste bude hlavním arbitrem tohoto Derby breton, na čarách mu budou pomáhat Danos a Torregrossa. Čtvrtým rozhodčím byl delegován pan Delpech.
Lorient se už prakticky od října topí ve velké krizi, i když zkraje tohoto ročníku patřil k vůbec největším překvapením Ligue 1. Pokud urychleně neutne svou šňůru bez tříbodového výsledku, může bez příkras zůstat v sestupovém zůstat na hodně dlouho, ne-li narvalo. Zřejmě bude navíc hůře mobilizovat své síly, neboť na rozdíl od Kanárků svůj nepovedený dohrávaný mač v Lille sehrálo již tuhle středu, zatímco jeho sok hrál naposledy o minulém víkendu.
Nantes zkraje nového roku vyzvalo AS Vitré v Coupe de France, postoupilo poměrně hladce dál, nicméně následné dva duely s celky z jihu Francie pro něj znamenaly jen zisk jednoho bodu. Nejprve remizovalo s Monacem, minulý pátek padlo s Nice. Potřebovalo by se tak urychleně revanšovat, aby neztratilo kontakt s příčkami zajišťující pohárovou Evropu pro příští sezónu, k níž vlastně teprve ještě nedávno nemělo vůbec daleko.
Patnáct zápasů, tak dlouho čeká Lorient na jakékoli vítězství, pokud do statistik započítáme i jedno neúspěšné měření sil v Coupe de France. Nantes je na tom určitě lépe než jeho lokální rival, byť se mu nevyvedly poslední dva ligové duely, dlouhodobě vykazuje lepší formu, a tak bude plnit roli mírného favorita. Bretaňské derby každopádně téměř vždy nabízí strastiplnou bitvu, v níž hledat vyloženě papírově toho lepšího je poněkud složitější.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 15:00.

FC Nantes – FC Lorient

4:2

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 39. Girotto, 53. Kolo Muani (Fábio), 69. Bukari (Moutoussamy), 87. Geubbels – 56. Moffi, 85. Soumano (Monconduit)

Karty:   45+1. Moutoussamy (NAT), 77. Fábio (NAT), 83. D. Appiah (NAT)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 8:6. Střely mimo: 1:2. Rohy: 7:6. Ofsajdy: 0:1. Fauly: 12:10.

FC Nantes: Lafont – Fábio (85. Corchia), D. Appiah, Girotto, Pallois, Merlin – Bukari (70. Geubbels), Moutoussamy (70. Pereira De Sa), Chirivella – Blas (86. Augustin), Kolo Muani (90. M'Bemba).
Náhradníci: Petrić – Geubbels, Coco, Manveljan, Pereira De Sa, Augustin, Corchia, M'Bemba, Achi Bouakline.

Tréner: Kombouaré

FC Lorient: Nardi – Hergault (84. Igor Silva), Jenz, Laporte, H. Mendes – Boisgard, Monconduit, Abergel (59. Lemoine), Le Fée (68. Diarra) – Moffi (84. Soumano), Lauriente.
Náhradníci: Dreyer – Diarra, Igor Silva, Lemoine, Mouazan, Soumano, Petrot, Innocent, Pagis.

Tréner: Pélissier

Rozhodca: Gaillouste – Danos, Torregrossa