Menu

Hokej

Tipos Extraliga (SR)

HC Košice – HK Poprad

6:0

koniec (0:0, 4:0, 2:0)

20.02.2022, 16:00 • Steel aréna, Košice • 40. kolo • Lukáš Pancurák

Tipsport: 1.77 5.21 3.28

Oceliari si záver zápasu poľahky postrážili a z derby odchádzajú bez inkasovaného gólu. S týmto konštatovaním sa s vami pre dnešok lúčime a prajeme príjemný zvyšok večera. (18:17:48)

Koniec zápasu.

58:56

Puk je v strednom pásme, ale oba celky odchádzajú striedať. Zdá sa, že v tomto východniarskom derby sa už na štatistikách nič nezmení.

58:00

Hlásateľ v košickej Steel aréne oznámil, že do konca tretej tretiny zostávajú presne tri minúty. Pri puku sú domáci, budú rozohrávať z hĺbky vlastnej obrannej tretiny.

57:38

Puk letí až k bránke Košíc. Košarišťan svojim spoluhráčom pomôže s rozohrávkou, ale nikam sa ponáhľať nebude.

56:40

Hra sa preleva z jednej strany klziska na druhú. Strelecky to skúšal aj Mrázik, no defenzíva jeho puk poľahky zblokovala.

55:58

Hostia sa veľmi snažia. Z pravého kruhu prudko vypálil Bjalončík, no Košarišťan ho poľahky vychytal.

55:00

Začína sa posledná päťminútovka tohto zápasu. Košičania vedú o poltucet gólov, takže otázkou ostáva už iba to, či sa Popradu podarí čestný zásah.

54:19

Košičania sa nikam neponáhľajú a na ľade už vymýšľajú aj parády pre divákov. Novota si dokorčuľoval vlastnú strelu, otočil sa a pálil opäť, ale Valluš ho vychytal lapačkou.

53:38

Nasleduje komerčná prestávka.

52:55

Drgoň mal puk na hokejke za bránkou súpera, ale napokon nedokázal nikomu prihrať. Košarišťan zasahovať nemusel.

51:44

Hostia sa teraz usadili v útočnom pásme a pokúšajú sa oklamať domácu defnezívu. Košičania sa však nemajú kam ponáhľať a môžu sa sústrediť na obranu.

50:43

Zakázané uvoľnenie Košíc. Hra sa presunie pred Košarišťana a Poprad sa určite bude pokúšať aspoň o čestný gól.

49:32

Vylúčený Mešár sa vracia na ľad. Zároveň z neho odchádza popradský brankár Tomáš Tomek. Duel dochytá Štefan Valluš.

49:32

49:32 Michal CHOVAN - 6:0

49:32

Košice dali gól!
Poprad sa síce v oslabení nebránil zle, ale napokon aj tak inkasuje. Od modrej čiary prudko vystrelil MICHAL CHOVAN a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Allan McPherson.

49:06

Popradu sa puk podarilo vyhodiť cez všetky čiary a odchádzajú striedať. Hostia sa zatiaľ bránia dobre.

48:21

Košičania sa ihneď rozostavili v pásme. Na pravom kruhu sa napriahol Saucerman a skúsil to strelecky, ale hostia puk vyrazili mimo bránky.

48:03

Vylúčenie v tíme HK Poprad (Filip Mešár – 2 min., držanie).

46:00

46:00 Marek BARTÁNUS - 5:0

46:00

Košice dali gól!
Domáci tím zvyšuje svoj náskok. Veľkú zásluhu má na tom obranca Deyl, ktorý dostal puk do tretiny a posunul ho do čistej šance MAREKOVI BARTÁNUSOVI. Ten nezaváhal a rozvlnil sieť. Asistencie: Radek Deyl, Colton Saucerman.

44:52

Mrázik mal puk na hokejke, ale jeho spoluhráči strieľali. Do pásma sa preto vydal sám a nahodenie si aj dokorčuľoval, ale bez podpory nič nedokáže vymyslieť.

43:40

Oceliari sa ubránili, ale musíme zdôrazniť, že popradská aktivita bola naozaj vysoká. Hosťom to tam však dnes nechce padnúť zo žiadnej pozície.

43:07

Puk opäť letí na zadný mantinel za bránku popradského tímu. Presilovka hostí sa kráti, Volgin o chvíľu naskočí na ľadovú plochu.

42:28

Košičania mali v defenzíve značné problémy, ale podržal ich brankár. Teraz sa domácemu tímu podarilo vyhodiť puk cez všetky čiary.

42:01

Arniel dostal puk priamo pred bránku a dorážať sa snažil Livingston. Zdalo sa, že Košariťan chvíľu nevie kde má puk, ale napokon výborne zakročil betónmi.

41:28

Vylúčený Šedivý je späť v hre. Krátka desaťsekundová presilovka Popradu sa končí, ale hostia pokračujú v početnej výhode o jedného muža.

41:18

Vylúčenie v tíme HC Košice (Alexej Volgin – 2 min., nebezpečná hra vysokou hokejkou).

41:12

Hostia vyhrali buly v útočnom pásme a ihneď posunuli puk na modrú čiaru. Tam sa do strely prudko oprel Drgoň, ale Košariťan si poradil. Poprad sa teraz skutočne snaží.

41:02

Poprad sa napokon usadil v pásme. Livingston to zo sľubnej pozície skúsil bez prípravy, ale mieril iba do stredu bránky. Tam Košarišťan nemohol zaváhať.

40:25

Poprad v úvode tretiny dohráva presilovku. Košičania však puk vyhadzujú cez všetky čiary.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Druhá tretina už v Steel aréne priniesla aj presné zásahy a všetky padali do popradskej siete. Košičania sa gólovo utrhli v priebehu dvanástich minút a všetko nasvedčuje tomu, že majú nakročené k plnému bodovému zisku.

Tretia tretina sa začne približne o 17:47.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:33

Košičania ihneď po buly vyhodili puk cez všetky čiary. Zdá sa, že domáci už budú chcieť tretinu dohrať mimo svojho obranného pásma.

39:28

Vylúčenie v tíme HC Košice (Eduard Šedivý – 2 min., hákovanie).

38:58

Poprad sa presunul do útoku. Svitana tam puk posunul do ľavého kruhu na Valiguru. Ten síce chcel strieľať, ale absolútne mu to nevyšlo. Veľmi nedôrazne trafil iba obrancu Košíc.

38:17

38:17 Alexej VOLGIN - 4:0

38:17

Košice dali gól!
Oceliari sa v tejto tretine utrhli a opäť zvyšujú svoj náskok. ALEXEJ VOLGIN sa takmer na modrej čiare oprel do puku a prepálil všetko, čo mu stálo v ceste. Asistencia: Patrik Rogoň.

36:31

36:31 Brian IHNAČÁK - 3:0

36:31

Košice dali gól!
Domáci tím zvyšuje svoj náskok. McPherson sa najskôr dostal do úniku, ale nedokázal zakončiť. Prihral však pred bránku, kam dokorčuľoval BRIAN IHNAČÁK. Ten iba rýchlo vystrelil a mohol oslavovať. Asistencie: Allan McPherson, Michal Mrázik.

36:04

Arniel si puk vymenil so Svitanom. Druhý menovaný chcel ešte prihrávať späť. To však prečítal Šedivý a všetko zablokoval.

34:57

Zakázané uvoľnenie Košíc. Nasledovať bude vhadzovanie pred gólmanom Košarišťanom.

33:00

Vylúčený Sokoli sa vracia na ľadovú plochu. Porad mal čo robiť, ale napokon sa v početnej nevýhode dokázal ubrániť.

32:24

Ďalšia veľká šanca domáceho tímu. Klhůfek pálil z dobrej pozície, ale hostia puk v poslednej chvíli dostali do bezpečia.

32:13

Košičania spálili veľkú šancu. Saucerman krížne prihrával na Pereskokova, ale ten do odkrytej časti bránky nezakončil.

31:00

Vylúčenie v tíme HK Poprad (Patrik Sokoli – 2 min., nedovolené bránenie).

30:47

30:47 Marek SLOVÁK - 2:0

30:47

Košice dali gól!
Oceliari zvyšujú svoj náskok, ale už proti plnému počtu Popradčanov. Paršin urobil pri mantineli ukážkovú otočku, zbavil sa súpera a pred bránku naservíroval MAREKOVI SLOVÁKOVI. Ten tam skúsene zaváhať nemohol. Asistencia: Denis Paršin.

30:34

Mešár je späť na ľade. Poprad sa vynikajúco ubránil a domáci tím do ničoho nepustil.

30:25

Ulrych vyhadzoval o mantinel, ale puk na modrej čiare zachytil domáci Saucerman. Zdalo sa, že to ešte stihol, ale rozhodca bol blízko a píska ofsajd.

29:32

Hostia sa teraz bránia naozaj ukážkovo. Puk za bránku domáceho tímu odpálil aj Drgoň. Poprad musíme za túto hru v početnej nevýhode skutočne pochváliť.

28:56

Košice si teraz v útoku nerozumeli. Chovan nezachytil prihrávku a puk mu ušiel až ku Košarišťanovi.

28:34

Vylúčenie v tíme HK Poprad (Tomáš Tomek – 2 min., podrazenie). Trest odpyká Filip Mešár.

28:34

Oceliari spálili ďalšiu skvelú šancu. Šedivý dostal za pravý kruh prihrávku a strieľal bez prípravy, ale jeho pokus zastavila konštrukcia bránky.

27:34

Slovák v strednom pásme posunul puk Paršinovi a Košice sa s problémami dostali do pásma. Potom sa Bartánus predral priamo pred bránku, ale v situáci jeden proti jednému pred Tomekom neuspel.

26:01

26:01 Michal MRÁZIK - 1:0

26:01

Košice dali gól!
Hostia urobili obrovskú chybu v rozohrávke. Puk posielali cez vlastné obranné pásmo, ale tesne pred modrou čiarou našli iba Volgina. Obranca sa ihneď oprel do puku a jeho strelu ešte nekontrolovateľne tečoval MICHAL MRÁZIK. Asistencia: Alexej Volgin.

25:34

Ihneď po buly hostia opäť vyhodili puk cez všetky čiary a situácia sa opakuje. Je z toho druhé zakázané uvoľnenie.

25:28

Poprad sa ubránil iba za cenu zakázaného uvoľnenia. Hostia teraz nebudú môcť striedať.

25:03

Oceliari preniesli hru do útočného pásma. Saucerman to tam skúsil strelou od morej, ale popradskí hráči ju spoľahlivo vyrazili mimo bránky.

24:20

Bondra popred bránku krížne prihrával Mešárovi, ale všetko videl Košarišťan a puk opäť schoval v lapačke. Mrázik sa medzičasom vracia na ľadovú plochu.

23:20

Poprad ešte súpera zatlačil a bol veľmi blízko toho, aby sa mu podarilo otvoriť skóre. Od modrej čiary pálil Drgoň a pred košickou bránkou bol poraidny zmätok. Puk však napokon letel tesne vedľa.

22:32

Poprad spálil prvú veľkú preislovkovú šancu! Po skvelej krížnej prihrávke pálil Arniel do protiľahlého horného rohu, ale tam sa zjavila lapačka Košarišťana.

22:19

Opäť sa vylučuje a opäť na trestnú lavicu odchádza domáci Mrázik. Tentokrát na dve minúty za nedovolené bránenie v hre.

22:00

Oceliari sa bez výraznejších problémov ubránili. Hostia Košarišťana neohrozili ani raz.

21:23

Z popradskej presilovky sa postupne ukrajuje a my stále čakáme na lepšiu šancu. Hostia sa vôbec nevedia usadiť v pásme.

20:58

Popradský gólman Tomek opäť pomáha svojim spoluhráčom s rozohrávkou. Drgoň totiž puk neudržal v pásme.

20:36

Košičania získali puk a Volginovi sa ho podarilo vyhodiť z pásma. Oba celky budú striedať.

20:00

V samom závere prvej tretiny ešte rozhodcovia vylučovali. Na trestnú lavicu odišiel Michal Mrázik na dve minúty za hákovanie.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Prvá tretina východniarskeho derby priniesla svižný a bojovný hokej, ale diváci v Steel aréne gól nevideli. Videli však viacero šancí na oboch stranách a zatiaľ stopercentných brankárov.

Druhá tretina sa začne približne o 16:52.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:30

19:30 Veľká šanca Dávida Bondru

19:30

Hostia sa dostali do samostatného úniku, ale gól z toho nie je! Bondra si v strednom pásme prikopol puk a išiel sám na brankára, ale v poslednej chvíli ho dostihol Deyl a puk mu vypichol.

18:56

Romančíkovi na modrej čiare ušiel puk, takže Poprad sa po dlhšej dobe môže prestať brániť. Blíži sa záver prvej tretiny, hostia sú pod tlakom.

17:58

Košice to teraz zrejme prekombinovali. Chovan prihral priamo pred bránku, ale tam jeho spoluhráči nezakončili. Obranca Novota chcel ešte prihrávať ďalej, čo bolo zrejme zbytočné.

17:14

Vylúčený Mlynarovič sa vracia späť na ľad. Poprad si poradil, ale musel sa úpenlivo brániť.

16:41

Ďalšou nepríjemnou strelou sa prezentoval Saucerman, ale aj s ním si Tomek poradil a Poprad následne puk vyhadzuje cez všetky čiary.

16:04

Veľká šanca domáceho tímu. Na pravej strane zostal nepokrytý Klhůfek, ktorý po prihrávke od modrej čiary prudko pálil, ale iba tesne vedľa bránky. Následne však Košice puk pred svätyňu hostí vrátili, no vo veľkom zmätku si na zemi najlepšie poradil Tomek a dorážky nepripustil.

15:26

Košice vyhrali buly a rozostavili svoju presilovkovú zostavu. Od modrej čiary pálil Ihnačák, ale Ulrych puk zrazil na ochrannú sieť.

15:14

Vylúčenie v tíme HK Poprad (Samuel Mlynarovič – 2 min., zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku).

14:20

Mlynarovič sa tlačil medzi kruhy, kde poskakoval puk, ale domáca defenzíva bola napokon rýchlejšia. Hrá sa teraz pomerne vo vysokom tempe.

13:09

Veľké šance na oboch stranách! V samom závere presilovky prišla krížna prihrávka Mešára priamo pred odkrytú časť bránky, ale Bondra v rýchlosti puk netrafil. Vzápätí Saucerman naskočil späť na ľad a Košice sa hrnuli do prečíslenia dvoch proti jednému, ale zahodili ho ofsajdovým postavením.

12:19

Ďalšie zakončenie hostí. Mešár nahodil puk pred bránku, kde chcel zakončovať Bondra, ale tesne pred ním zasiahol koický gólman a puk podržal.

11:59

Napokon sa ale hostia do útoku rýchlo vrátili a bolo z toho aj zakončenie. Od modrej čiary pálil Drgoň, no našiel iba lapačku Košarišťana.

11:43

Poprad bol síce pri puku, ale kombinácia mu vôbec nevyšla. Hostia si nedokázali presne prihrať a sami sa vyhodili z pásma.

11:01

Vylúčenie v tíme HC Košice (Colton Saucerman – 2 min., hákovanie).

10:40

Na opačnej polovici klziska predviedli Popradčania rýchly prechod do pásma a usadili sa v ofenzíve. Na dobrú strelu si to chystal Ulrych, ale v rozhodujúcej chvíli zlomil hokejku.

09:47

Domáci Slovák nahodil puk na zadný mantinel, ale tam si Poprad puk postrážil. Hostia sa teraz výborne bránia a lepšiu šancu domácemu tímu nedovoľujú.

08:51

Za košickou bránkou zostal ležať hosťujúci Petráš. Podľa všetkého ho do tváre zasiahla hokejka, ale rozhodcovia sa ani teraz vylučovať nechystajú.

08:43

Deyl vo vlastnej obrannej tretine rozohrával, ale iba priamo na hokejku súpera. Poprad však nebol v dobrej pozícii a nebola z toho ani strela.

07:59

Oba celky striedajú počas hry. Puk je za bránkou Košarišťana a Košice sa s rozohrávkou neponáhľajú.

07:25

Nasleduje prvá komerčná prestávka tohto zápasu. Po nej sa bude vhadzovať pred Tomekom.

06:42

Hrá sa dlhšiu dobu bez prerušenia a puk sa presúva z jednej strany na druhú. Mlynarovič chcel teraz napodobniť svojho spoluhráča a dostať sa do úniku, ale domáci ho pritlačili z oboch strán a puk mu vzali.

05:49

Veľkú šancu spálil aj domáci celok. Po niekoľkých výmenách puku sa Košice usadili v pásme a z nepríjemnej pozície pálil Klhůfek. Následne chceli domáci aj dorážať, ale Poprad všetko ukážkovo upratal.

04:05

04:05 Patrik Svitana neuspel v úniku

04:05

Košičania pri pokuse o útok stratili puk a bola z toho obrovská šanca pre Poprad! Svitana sa dostal do úniku, ale veľmi tesne ho stíhal Mrázik. Ten napokon hosťujúceho útočníka dobehol a puk mu v poslednej chvíli vypichol.

03:39

Ofsajd na strane Košíc. Hra sa prerušuje a nasledovať bude buly v strednom pásme.

03:02

Poprad to skúša v ofenzíve. Mešár potiahol puk po pravej strane do rohu klziska, le tam nemal komu prihrávať a bol okamžite obkľúčený. Strela z toho preto nebude.

02:07

Napokon sa definitívne nevylučuje a oba celky hrajú v plnom počte. Košičania po víťaznom buly obsadili útočné pásmo a Saucerman to skúsil delovkou od modrej, ale tá bola čitateľná a Poprad ohroziť nemohla.

01:43

Na ľade skončil domáci Ihnačák. Zdá sa, že bol zasiahnutý hokejkou a zrejme mu tečie krv, pretože ľadári musia upraviť plochu. Domáci tréner diskutuje s rozhodcom a žiada vylúčenie pre popradskú stranu, ale arbitri sa podľa všetkého vylučovať nechystajú.

01:38

Deyl nahodil puk do útočnej tretiny Košíc. Tam sa oň okamžite strhol súboj pri mantineli.

00:42

Poprad v rozohrávke prišiel puk a bola z toho hneď prvá veľká šanca zápasu! Slovák využil chybu súpera a ihneď strieľal, ale jeho pokus obetavá popradská defenzíva zrazila a k Tomekovi sa ani nedostal.

00:18

Prvé buly vyhrali hosťujúci hokejisti. Poprad sa ihneď stiahol k svojej bránke a bude rozohrávať.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC Košice: Košarišťan (Riečický) – Volgin, Romančík, Deyl, Saucerman, Novota, Šedivý, Jacko – Paršin, Slovák, Bartánus – McPherson, Ihnačák, Mrázik – Klhůfek, Chovan, Pereskokov – Lapšanský, Havrila, Jokeľ
Trenér: Kalle Kaskinen

HK Poprad: Tomek (Valluš) – Brejčák, Drgoň, Ulrych, Hudec, Demo, Rymsha, Mešár – Valigura, Arniel, Svitana – Livingston, Mešár, Bondra – Petráš, Bjalončík, Paločko – Sokoli, Mlynarovič, Stanček – Jevoš
Trenér: Martin Hrnčár

Rozhodca: Müllner, Valach – Ordzovenský, Ševčík.
Hokejová Tipos extraliga pokračuje v rýchlom slede svojím ďalším kolom, tentokrát prinesie v metropole východu aj derby medzi domácim HC Košice a jeho podtatranským súperom HK Poprad.

Zároveň pôjde o súboj dvoch tabuľkových susedov. Piate Košice majú na svojom konte 64 bodov a svojmu súperovi by sa v nej chceli výraznejšie vzdialiť. Naopak, v prípade výhry Popradu budú mať podtatranci k dispozícii už 61 bodov a za oceliarmi tak budú zaostávať len za bod. Súčasná forma hrá v prospech hostí, ktorí zvíťazili v posledných dvoch odohraných stretnutiach. Naopak, Košičanom sa v ostatných dvoch zápasoch bodovať nepodarilo.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 16:00.

HC Košice – HK Poprad

6:0

koniec (0:0, 4:0, 2:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 27. Mrázik (Volgin), 31. Slovák (Paršin), 37. Ihnačák (McPherson, Mrázik), 39. Volgin (Rogoň), 46. Bartánus (Deyl, Saucerman), 50. Chovan (McPherson)

HC Košice: Košarišťan (Riečický) – Volgin, Romančík, Deyl, Saucerman, Novota, Šedivý, Jacko – Paršin, Slovák, Bartánus – McPherson, Ihnačák, Mrázik – Klhůfek, Chovan, Pereskokov – Lapšanský, Havrila, Jokeľ
Tréner: Kalle Kaskinen

HK Poprad: Tomek (50. Valluš) – Brejčák, Drgoň, Ulrych, Hudec, Demo, Rymsha, M. Mešár – Valigura, Arniel, Svitana – Livingston, F. Mešár, Bondra – Petráš, Bjalončík, Paločko – Sokoli, Mlynarovič, Stanček – Jevoš
Tréner: Martin Hrnčár

Rozhodca: Müllner, Valach – Ordzovenský, Ševčík

Priebeh zápasu
1. tretina
11:01 KOS 2 Saucerman, hákovanie
15:14 POP 2 Mlynarovič, zdržiavanie hry / vystrelenie alebo vyhodenie puku
Po 1. tretine
2. tretina
20:00 KOS 2 Mrázik
22:19 KOS 2 Mrázik, nedovolené bránenie
26:01 KOS 1:0 Mrázik (Volgin)
28:34 POP 2 Tomek, podrazenie, odpyká Mešár
30:47 KOS 2:0 Slovák (Paršin)
31:00 POP 2 Sokoli, nedovolené bránenie
36:31 KOS 3:0 Ihnačák (McPherson, Mrázik)
38:17 KOS 4:0 Volgin (Rogoň)
39:28 KOS 2 Šedivý, hákovanie
Po 2.tretine
3. tretina
41:18 KOS 2 Volgin, nebezpečná hra vysokou hokejkou
46:00 KOS 5:0 Bartánus (Deyl, Saucerman)
48:03 POP 2 Mešár, držanie
49:32 KOS 6:0 Chovan (McPherson)
Koniec