Menu

Hokej

NHL

Tampa Bay Lightning – Ottawa Senators

5:2

koniec (2:2, 2:0, 1:0)

02.03.2022, 01:10 • Amalie Arena, Tampa • Milan Huppert cz

Tipsport: 1.39 5.41 6.44

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (03:59:09)
Statistické okénko

Střely na bránu: 22 – 27 | Přesilová hra: 1/4 – 0/4 | Trestné minuty: 26 – 26

Kdo se postavil do brankoviště?

Andrej Vasilevskij (TBL) – 25 zákroků, 2 OG, úspěšnost 92,6%, odchytal 59:44
Matt Murray (OTT) – 17 zákroků, 5 OG, úspěšnost 77,3%, odchytal 60:00

Česká a slovenská stopa v utkání

Erik Černák (TBL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 22:08
Ondřej Palát (TBL) – 0+1, +2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 12:11
Jan Rutta (TBL) – 0+1, +2 účast, 1 střela na bránu, TM 0, čas na ledě 14:57
Andrej Šustr (TBL) – 0+0, 0 účast, 0 střel na bránu, TM 0, čas na ledě 9:00

Tři hvězdy utkání

1. Brayden Point (TBL) – 1+3
2. Michail Sergačjov (TBL) – 1+0
3. Nikita Kučerov (TBL) – 1+1

Utkání přihlíželo 19 092 diváků.
Tampa Bay potvrdila roli favorita a na domácím ledě porazila Ottawu 5:2.

Úvod střetnutí přitom favoritovi vůbec nevyšel, Senátoři odskočili během necelých osmi minut do dvoubrankového vedení. Bolts se ovšem nepříznivým stavem nenechali zbytečně rozhodit a ztrátu smazali, aby pak poprvé v utkání sami odskočili do vedení a konečné vítězství navýšili na rozdíl tří gólů. V závěrečné dvacetiminutovce padla branka jediná, razítko na vítězství Tampy dal v 50. minutě obránce Michail Sergačjov.

Svěřenci kouče Coopera se díky vítězství vyšvihli v tabulce Východní konference na druhou příčku, lepší už je pouze Carolina. Ottawa zůstává dvanáctá s mizivými šancemi na postup do play-off.

Konec zápasu.

59:46

Poslední příležitost Senátorů ke skórování měl Nick Paul. Vypálil z levého kruhu při nahrávce Sanforda a jen těsně minul volný prostor u bližší tyče.

59:12

Opět sehrál Andrej Vasilevskij důležitou roli. Nejprve vyrazil střelu Stützleho, načež si věděl rady i s dvěma dorážkami Whitea. Ten do třetice poslal puk do brankoviště, kde černou gumu ruský gólman zalehl.

58:37

Do kabin kromě Cirelliho s Formentonem předčasně zamířili i Maroon s Tkachukem. Po přerušení hry si uštědřili pár ran, v tomto případě se rozhodčí spokojili s menšími tresty za hrubost.

58:33

Andrej Vasilevskij nechce připustit třetí kotouč ve své síti, to je jasné. Nyní se skvěle zorientoval v brankovišti, když si ve změti hokejek hrací předmět našel a přikryl ho lapačkou.

58:04

Pokud Ottawa přesilovku nevyužije, stráví Tampa zbytek utkání v oslabení. Na lavici hanby zamířil Alex Killorn, od rozhodčích inkasoval trest na dvě minuty za krosček.

57:40

Thomas Chabot zkusil vyslat do úniku Tylera Ennise. Adresát pasu ovšem na dlouhou nahrávku nedosáhl, a protože touš ani nezvládl tečovat, odpískal rozhodčí zakázané uvolnění.

57:02

Avšak Andrej Vasilevskij zůstal bez práce. Adam Gaudette přenesl hru k levému mantinelu na Erika Brännströma, jehož pokus zápěstím zamířil příliš vysoko.

56:44

Nick Paul udržel na zádech Killorna, poradil si s i s blížícím se McDonaghem. A to tak, že po pravém mantinelu rozjel Gaudetteho, ten pro Ottawu vybojoval útočnou třetinu.

56:20

Hráče Bolts zastavil hvizd čárového rozhodčího. S kličkou Nikity Kučerova kousek před modrou Brayden Point nepočítal, spoluhráč vystavil ofsajdu.

55:55

Colin White si věřil na Ondřeje Paláta. Českému útočníkovi zkusil udělat kličku po pravém mantinelu, s kterou ovšem člen elitního útoku Tampy počítal a soka zastavil čistým hitem.

55:14

Domácí hokejisté mají závěr střetnutí pod kontrolou. Bez větších obtíží kontrolují tříbrankový náskok, Senátoři i přes velké úsiulí marně bojují o zdramatizování.

54:37

Tomu zatím nic nenasvědčuje. Teď sice vypálil zajímavý projektil z mezikruží Zachary Sanford, kotouč ovšem s přispěním Hedmanovy levý brusle zamířil vedle levé Vasilevského tyče.

54:18

Tak dlouho se Anthony Cirelli s Alexem Formentonem postrkovali, až se nakonec diváci dočkali regulérní bitky. Oba hokejisté dostali dohromady sedmiminutové tresty, dvě minuty za hrubost a pět za bitku. Zamířili tedy rovnou do kabin, protože do dnešního utkání už se nezapojí, pokud Ottawě nevyjde nečekaný comeback.

53:47

Domácí již tolik neútočí. Ryan McDonagh mohl zkusit vyslat do úniku Cirelliho, ale zvolil sázku na větší jistotu, vysokým obloučkem hru zpomalil a přenesl ji do střední třetiny.

53:34

S rozehrávkou si Erik Brännström nedělal těžkou hlavu, prostě nahodil do útočného pásma. Za Vasilevského svatyní domácí využili početní převahy a puk uzmuli znovu na svoje hokejky.

52:55

Na druhé gól v utkání útočil Nikita Kučerov. Po přejetí útočné modré čáry střílel od levého mantinelu na zadní tyč, přičemž cílový prostor minul.

52:29

Sám proti třem svedl předem ztracený souboj Tim Stützle. Prvního protihráče se zbavil, ale druhý, Patrick Maroon, už byl nad jeho možnosti.

51:57

Na druhou stranu otočil hru Mathieu Joseph. Po levém mantinelu ujel osobnímu strážci v podobě Zuba, před bránu mu zabránil najet jiný Rus Zajcev.

51:21

Hráči v bílých dresech pokračují v ofenzivních snahách, ale nedaří se jim vytvořit souvislejší tlak. Victor Hedman nyní zastavil kličkujícího Tkachuka.

50:49

Corey Perry splnil přesně ten cíl, který si vytyčil. Tak dlouho obtěžoval Joshe Browna, až se mu podařilo jej vytlačit mimo obranné pásmo Tampy.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby a s Ottawou to nevypadá vůbec dobře. Sice po necelých osmi minutách první třetiny vedla o dva góly, domácí ovšem postupem času zvládli misky vah překlopit na svou stranu.

49:02

49:02 Michail SERGAČJOV - 5:2

49:02

Tampa právě vstřelila branku!
S největší pravděpodobností je rozhodnuto. Point u levého mantinelu zachoval chladnou hlavu a na střed nahrál ofenzivu podpořivšímu MICHAILU SERGAČJOVOVI. Ruský zadák si srovnal kotouč na forhend a vyprodukoval nechytatelný projektil do levého horního růžku. Asistence: Brayden Point.

48:40

Po ztrátě Hedmana vystartoval na opačnou stranu Tim Stützle. Avšak nedostalo se mu podpory od spoluhráčů, sám proti Ruttovi neuspěl.

48:28

Hokejisté v modrých dresech pokračují v kombinaci v útočném pásmu. Zakončení vzal na svá bedra Taylor Raddysh, ze zápěstí cílový prostor jen těsně minul.

47:59

Výbornou práci směrem do defenzivy odvedl Dylan Gambrell. Chytil se Alexe Killorna a svižný pokus ze zápěstí obětavě zblokoval pravou bruslí.

47:25

Corey Perry vyzval k souboji jeden na jednoho Nicka Paula. Zkusil se protáhnout po mantinelu, s čímž protivník počítal a přimáčkl ho k němu.

46:56

Protože Anthony Cirelli protečoval vyhození Andreje Šustra, nemohla být řeč o zakázaném uvolnění. Nick Holden dostal čas na rozehrávku, protože dotírající Palát otočil jízdu směrem ke střídačce.

46:14

Brayden Point už mohl střílet, ale ještě zbytečně volil nahrávku k levé tyčce na Josepha, který z velkého úhlu minul. Následně Rutta ránou od modré ztroskotal na Murraym.

45:38

Sám proti třem byl Erik Černák bez šance a slovenský obránce si tuto skutečnost moc dobře uvědomoval. Proto bekhendem jen nahodil za bránu a odjel střídat.

45:05

Dylan Gambrell vyhrál vhazování v útočném pásmu na Thomase Chabota. Ten si popojel blíže bráně a vypálil příklepem, Vasilevskij zasáhl lapačkou.

44:44

Hrací předmět skončil mezi diváky poté, co Ryan McDonagh zblokoval zakončení Arťoma Zuba. Jeden z fanoušků si dnes domů odnese cenný suvenýr.

44:11

S koncem Sergačjovova trestu vyhodil pře všechny čáry. Domácí pětice stihla srovnat řady, Ottawa už zase útočí do plných.

43:46

Rychlou akci Ottawy završil Brady Tkachuk nahrávkou mezi kruhy na Zacharyho Sanforda. Tomu nevyšlo zpracování, touš mu podjel pod hokejkou.

43:04

Další zakončení domácí zatím nepovolili. Vyhodit naopak dokázal Victor Hedman, švédský zadák poslal kus černé gumy mimo dosah na modré stojícího Chabota.

42:43

Hokejisté v bílých dresech drží útočné pásmo. Po sérii nahrávek střílel z vrcholku pravého kruhu Josh Brown a jen těsně minul prostor u bližší tyčky. Hraje Chabot.

42:08

Senátoři mají příležitost ke snížení stavu, zahrají si přesilovku. Před vlastní bránou fauloval Steven Stamkos, pravou bruslí podrazil nic netušícího Stützleho.

42:00

Mathieu Joseph posunu puk k pravému mantinelu na Stevena Stamkose. Ten navštívil útočnou třetinu, načež nahodil za bránu Murrayho a odjel střídat.

41:45

Puk skončil v ochranné síti, vhazování proběhne po levici domácího gólmana. Pochvalu zaslouží Jan Rutta, jenž do ochranné sítě ztečoval ránu Watsona.

41:14

Znovu Vasilevskij, který tentokráte rozehrával zpoza vlastní brány. S hlavou nahoře měl situaci pod kontrolou, posunul touš na nepokrytého Hedmana.

40:36

Andreje Vasilevského okamžitě prověřil Adam Gaudette. Dostal nahrávku k pravému mantinelu, střelu na přední tyč ruský obr vyrazil pravým betonem.

40:10

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Lze očekávat, že Tampa nebude moc bláznit, přeci jen má k dobru dvoubrankové vedení. Naopak je to Ottawa, jež by měla zabrat směrem do ofenzivy.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:09.
Domácí favorit v prostředním dějství udělal důležitý krok směrem k očekávanému vítězství. Vedení poprvé na jejich stranu překlopil ve 26. minutě Steven Stamkos, který využil přesilovou hru. Náskok posléze ve 37. minutě navýšil Corey Perry, jenž dokonal dílo Maroona, jehož zakončení na Murrayho ještě nestačilo. Hokejisté Bolts byli ve druhé části aktivnějším týmem a vedou zaslouženě. To ovšem neznamená, že Senátoři nemají šanci alespoň na bod, stále je před námi ještě dvacet hracích minut.
Střely na bránu po 2. třetině: 18 – 15.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:39

Ne, to se nepovedlo. Tyler Ennis nahrál po mantinelu, aniž by zkontroloval rozestavení spoluhráčů. Josh Brown zabojoval, přesto černou gumu zachytil až ve středním pásmu.

39:01

Zákrok z kategorie jednodušších pro Andreje Vasilevského, který zmenšil střelecký úhel Zacharymu Sanfordovi a ránu na střed brány schoval ve výstroji.

38:43

Právě Tim Stützle byl tím kdo Senátorům vrátil útočnou třetinu. Vzápětí nahrál Tkachukovi, jemuž vůbec nevyšla klička po mantinelu, vystihl ji Hedman.

38:12

Skvělou práci odvedl Erik Černák, a to hned dvakrát. Nejprve vyhodil hned po vhazování, podruhé obral Stützleho a opět poslal touš až k Murraymu.

37:36

Na Ottawu čeká přesilová hra, dočká se snížení? Dvě minuty za podrážení inkasoval Alex Killorn, k prohřešku došlo za vlastní bránou proti Gaudettemu.

37:14

Tvrdá rána Nikity Zajceva měla razanci, nikoliv přesnost. Ruský obránce se mezi střelce střetnutí nezapsal, černou gumu nasměroval poměrně výrazně vedle pravé části brankové konstrukce.

36:08

36:08 Corey PERRY - 4:2

36:08

Tampa právě vstřelila branku!
Svěřenci kouče Coopera odskakují do dvoubrankového náskoku! Od modré pálil McDonagh nepřesně. Za bránou sebral kotouč Maroon, jemuž ještě zasunutí k levé tyčce nevyšlo. Murray ovšem nedokázal puk přikrýt, což potrestal COREY PERRY, ten už černou gumu za brankovou čáru dostrkal. Asistence: Patrick Maroon a Ryan McDonagh.

35:48

Patrick Maroon, ve spolupráci s Taylorem Raddyshem, udržel útočnou třetinu. Vzápětí nahazoval z poměrně velkého úhlu, čímž Murrayho nepřekonal, rozvlnil pouze boční síť.

35:03

Tentokrát to byl sám Palát, kdo pálil. Jeho ránu za levým kruhem vyrazil Matt Murray pravým betonem, v dorážce zabránil českému útočníkovi pozorný Nick Holden.

34:33

Ondřej Palát nahrál k pravému mantinelu Braydenu Pointovi. Kanadský forvard se kličkou zbavil Formentona, najel mezi kruhy, ze zápěstí však mířil příliš vysoko.

34:05

Domácí v plném počtu. Úvodní oslabení v utkání ubránili bez větších problémů, nyní opět mohou střádat plány na navýšení náskoku.

33:37

Anthony Cirelli vyhrál buly na Victora Hedmana. Švédský obránce dlouho neotálel a po pravém mantinelu odpálil kus černé gumy až k Murraymu.

33:16

Konečně střela. Z pravého kruhu střílel z jedničky německý forvard Tim Stützle. Andrej Vasilevskij se včas přesunul k levé tyči a touš ukryl v lapačce.

32:58

Přesilovka zatím hostům vůbec nevychází. Vasilevského ještě neohrozili, zatímco už dvakrát museli opustit útočné pásmo. Domácí zatím brání bez problémů.

32:02

Premiérová početní převaha pro Ottawu. Za faul ve středním pásmu byl vyloučen francouzský útočník Pierre-Édouard Bellemare, přidržel Paula.

31:45

Situaci dvou proti dvěma řešil Patrick Maroon zakončením. Volil tvrdý forhendový projektil, který měl k úspěchu hodně daleko, Matt Murray mohl zůstat naprosto klidným.

31:22

Po delší době předvedli zajímavou akci i hosté. Nick Paul natáhl k ráně zápěstím v levém kruhu, cílový prostor minul. Nechybělo moc, aby se puk od zadního mantinelu odrazil před bránu k Formentonovi, na něž by zívala prázdní svatyně.

30:46

Corey Perry v souboji o kotouč přetlačil Watsona. Mezi kruhy posléze hledal, ale nenašel Cirelliho, pochvalu za defenzivní činnost v tomto případě zaslouží Thomas Chabot.

30:14

Na další příležitost si domácí mužstvo musí ještě počkat. Zadovku Ondřeje Paláta totiž přečetl pozorný Zachary Sanford, ten dokázal Senátory osvobodit.

29:47

Steven Stamkos už se chystal radovat z druhého vstřeleného gólu, ale radost mu zkazil Matt Murray! Gólman Ottawy se skvěle přesunul k pravé tyči, pustil vyrážečku a puk zastavil volnou pravou rukou. Parádní zákrok.

29:23

Střílenou nahrávku Michaila Sergačjova zvládl Anthony Cirelli tečovat bekhendovou stranou hole na bránu. Matta Murrayho touto skutečností nerozhodil, gólman mezeru mezi betony včas zakryl.

28:55

Hostům zatím prostřední část zápasu nevychází. Dalším vyloučeným hráčem se stal Tim Stützle, ve střední třetině naprosto zbytečně podrazil Cirelliho.

28:46

Vzápětí to opět byla Tampa, jež vyvinula na soupeře tlak. Thomas Chabot sice zvládl obrat o puk Josepha, pak ale pod náporem téhož hráče vyhodil na zakázané uvolnění.

28:17

Krátce po návratu potrestaného Erika Brännströma vystartoval do úniku Alex Formenton. K zakončení ovšem nedošlo, zezadu jej totiž ukázkově obral Victor Hedman.

27:55

Do pravého kruhu dostal nabito Nikita Kučerov. Neotálel a vypálil forhendem z první, křižnou ránu nasměroval o kousek vedle pravé tyče Murrayho svatyně.

27:21

Domácí kapitán Steven Stamkos měl před sebou posledního obránce. Místo střely si věřil na kličku, s níž Nikita Zajcev počítal a soka za záda nepustil.

26:44

Odvážný průnik Nikitu Kučerovovi vyšel. Získal útočné pásmo, ale pak nepřesně nahrál za sebe Stamkosovi, Ottawu osvobodil Arťom Zub.

26:06

Na domácí mužstvo čeká další početní převaha. Nedovoleným bráněním se provinil Erik Brännström, tímto přečinem zastavil v jízdě Anthonyho Cirelliho.

25:18

25:18 Steven STAMKOS - 3:2

25:18

Tampa právě vstřelila branku!
Obrat dokonán, domácí favorit poprvé v utkání vede! Kučerov vymyslel parádní přihrávku do levého kruhu na kapitána STEVENA STAMKOSE. Dvaatřicetiletý Kanaďan neváhal a vypálil z první, přičemž trefil mezírku mezi Murrayho pravou rukou a tělem. Asistence: Nikita Kučerov a Brayden Point.

24:59

Zpoza brány se pokusil vytočit a zasunout puk k bližší, levé tyči Zachary Sanford. Ještě před Vasilevským zvládl zasáhnout Ryan McDonagh, ten soka odstavil tělem.

24:27

Po přerušení hry se utvořily tři dvojičky, přičemž jen Patrick Maroon s Joshem Brownem shodili rukavice. Tito dva hráči dostali pětiminutový trest za bitku, Erik Černák s Bradym Tkachukem menší dvouminutový za hrubost. Nakonec budou hrát přesilovku domácí, protože Josh Brown kromě trestu za bitku dostal ještě dvě minuty za hrubost.

24:11

Příliš prudkou nahrávku Dylan Gambrell adresoval na modrou čáru Zajcevovi. Ruský zadák puk zpracoval až za útočnou modrou, což si uvědomil a z útočné třetiny vyjel.

23:43

Hostující gólman Matt Murray si neodpustil zaváhání. Nahození Cirelliho ze střední třetiny mu nadělalo problémy, puk mu propadl mezi betony. Mohl poděkovat Holdenovi, který jej mezi ně vrátil.

23:07

Nikita Kučerov si netroufl jet sám proti třem protihráčům. Přejel černou čáru, nahodil za soupeřovu bránu a umožnil elitní útočné formaci Bolts vystřídat.

22:41

Se střelou Nikity Zajceva od levého mantinelu si jeho krajan v dresu soupeře Andrej Vasilevskij hravě poradil. Na hrací předmět dobře viděl a schoval jej ve výstroji.

22:08

Znovu se na ledě objevil Mathieu Joseph. Nabral velkou rychlost po levém mantinelu, ale to mu nebylo nic platné, protože mu puk ukázkovým způsobem vypíchl Arťom Zub.

21:57

Od modré čáry nebezpečně nahazoval Michail Sergačjov. Jeho pobídku lehce tečoval Steven Stamkos, touš proskákal o kousek vedle pravé tyčky.

21:12

V dresu Tampy zahrozil Mathieu Joseph. V mezikruží si dokázal najít kus černé gumy a vystřelil bekhendem, Matt Murray zabránil nejhoršímu koncem levého betonu.

20:43

Avšak Ondřej Palát nepřesně rozehrál, takže nakonec zaútočili Senátoři. Parker Kelly přenesl hru do pravého kruhu na Austina Watsona, ten mířil příliš vysoko.

20:10

Prostřední dějství je v plném proudu, pojďme na něj! Brayden Point na buly přetlačil Gambrella, domácí spěchají do útočného pásma.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 2:09.
Přestože bylo v první třetině k vidění pouhých třináct střel na bránu, tak padly hned čtyři góly. Hostům skvěle vyšel úvod, když zásluhou tref Tylera Ennise a Zacharyho Sanforda odskočili do dvoubrankového vedení. Favorita vrátil zpět do zápasu Nikita Kučerov, načež na současných 2:2 vyrovnal v 15. minutě Brayden Point, který přidal druhý bod k asistenci na první gól. Domácím patřil i závěr první třetiny, potřetí ovšem recept na Murrayho zatím nenašli.
Střely na bránu po 1. třetině: 6 – 7.

20:00

První třetina skončila.

19:49

Zřejmě poslední útok Tampy v úvodním dějství táhl po pravém mantinelu Pierre-Édouard Bellemare. Možná trochu sobecky vzal akci na sebe, kličkou na střed Joshe Browna neobešel.

19:14

Ottawa zůstává pod tlakem, hlavní cíl je aktuálně přežít zbytek úvodního dějství za vyrovnaného stavu. Teď skvěle zapracoval Nick Holden, jenž čistě vypíchl puk Kučerovovi.

18:42

Mezi tři tyče nemířil ani Mathieu Joseph. Sice si srovnal kus černé gumy na forhend, ale v klíčovou chvíli mu z něj zase sjel, takže rána postrádala přesnost.

18:23

Přechod přes útočné pásmo byl v pořádku. Steven Stamkos pak přenesl hru do pravého kruhu na Pointa, ten z jedničky minul cílový prostor.

17:45

U vlastní brány zklidnil hru Jan Rutta. Počkal na vystřídání formace, nahrál Ondřeji Palátovi a sám si odjel na střídačku odpočinout.

17:22

Hostující defenziva zůstává pod tlakem. Erik Črnák nahazoval od modré čáry na teč, Stamkos nasměroval touš těsně vedle levé tyčky.

16:57

Tak Bolts pokračoval. Do pravého kruhu dostal nabito Ondřej Palát. Český forvard nečekal a pálil z první, přičemž zasáhl boční oblouk brány.

16:20

Druhý gól měl na hokejce Brayden Point. V plné rychlosti mířil mezi betony Matta Murrayho, ten je srazil k sobě v poslední možný okamžik.

15:56

Domácí si navíc zahrají premiérovou početní převahu. Menší dvouminutový trest vyfasoval Parker Kelly, vysokou holí zasáhl do obličeje Ruttu.

15:28

Povedený úvod Ottawy e tatam, týmy jsou opět na stejné startovací čáře. Psychická výhoda je navíc na straně domácích, kteří stáhli dvoubrankové manko.

14:49

14:49 Brayden POINT - 2:2

14:49

Tampa právě vstřelila branku!
Další akce Tampy již byla o poznání povedenější, jejím výsledkem je vyrovnávací gól! Ondřej Palát ukázal velký přehled ve hře, když v přehuštěném prostoru zvládl nahrát po své levé ruce na BRAYDENA POINTA. Kanadský forvard vzápětí zachoval chladnou hlavu, touš si potáhl do lepší pozice a odrazem o břevno propálil švihem bezmocného Murrayho. Asistence: Ondřej Palát a Jan Rutta.

14:22

Do útočné třetina zavezl kotouč Pierre-Édouard Bellemare. Vzápětí se k francouzskému útočníkovi přiblížili dva protihráči, společnými silami ho vyhnali zpět do středního pásma.

13:50

Útok Ottawy dlouho nevydržel. Formenton touš ztratil na úkor Kučerova, jenž na opačnou stranu vyslal Ondřeje Paláta, toho výborně vystál Nick Holden.

13:20

Po tlakem protihráče si obránce Thomas Chabot poradil na jedničku. Zkontroloval Killornovio postavení a po mantinelu poslal puk do středního pásma na Formentona.

12:37

Okamžitě po buly střílel Michail Sergačjov. Matt Murray nezaváhal ani v tomto případě, vyrážečkou si posunul hrací předmět pod lapačku.

12:19

Nikita Kučerov mohl střílet, leč ještě volil nahrávku na vrcholek do levého kruhu na Braydena Pointa. Až poté se fanoušci v aréně dočkali zakončení, Murray kus černé gumy ukryl ve výstroji.

11:43

Ruský fantom ve službách Tampy Bay vyjel daleko z brány, aby vypomohl spoluhráčům s rozehrávkou. S hlavou nahoře zapojil do hry Ruttu, přičemž Tkachukovi moc nechybělo, aby na kotouč dosáhl.

11:07

Od levého mantinelu nahazoval na bránu Adam Gaudette. Andrej Vasilevskij si našel místečko, odkud na puk viděl a bez většího zaváhání ho udržel ve výstroji.

10:55

Oba celky pokračují v plném počtu. Na Perryho odseděl druhou polovinu trestu Mathieu Joseph, původně potrestaný Kanaďan má snad lehčí zdravotní problém související s okem.

10:29

Z těžkého úhlu střílel Nick Paul. Andrej Vasilevskij se zaskočit nenechal a včas vykopnutým levým betonem zabránil třetímu puku ve své síti.

09:50

Ottawa pokračuje v útočení. Do levého kruhu dojel podpořit ofenzivu Thomas Chabot, křižný pokus zápěstím proletěl těsně vedle brány.

09:22

Bude zajímavé sledovat, komu bude vyhovovat více prostor na ledě. Při hře ve čtyřech rozjel první akci německý forvard Tim Stützle, na Ruttu však nevyzrál.

08:51

Po dalším přerušení hry došlo k menší roztržce mezi Coreym Perrym a Bradym Tkachukem. Rozhodčí si chtějí zachovat respekt, proto obě horké hlavy poslali na dvě minuty na trestnou lavici. Důvodem je hrubost.

08:46

Na modré si dovolil odvážnou kličku Michail Sergačjov. Vystihl ji Alex Formenton a společně s Gaudettem vyrazil do přečíslení. Nahrávku vystihl jediný obránce Ryan McDonagh v pádu.

08:03

Steven Stamkos si na středu všiml rozjetého Cirelliho. Nahrávku na jeho osobu ovšem zpomalil Nick Holden, čárový rozhodčí vzápětí odpískal postavení mimo hru.

07:15

07:15 Nikita KUČEROV - 1:2

07:15

Tampa právě vstřelila branku!
Bolts se vrací na kontakt! Point vybojoval kotouč pro NIKITU KUČEROVA, jenž už si s pukem věděl rady. Stáhl si jej na bekhend před bránu a ve finále ho zvedl nechytatelně nad levé Murrayho rameno. Asistence: Brayden Point.

07:01

Defenzivní povinnosti odvedl Thomas Chabot na jedničku, když tělem odstavil Bellemarea. Vzápětí nezvládl rozehrávku, po pravém mantinelu vyhodil na zakázané uvolnění.

06:44

Kousek za pravým kruhem si připravil prostor ke střele Brady Tkachuk. Střílel ze zápěstí, ještě před gólmanem Vasilevským dokázal puk zblokovat zakleknuvší Joseph.

06:14

Při přesunu k levé tyči se Andrej Vasilevskij zapřel o brankovou konstrukci příliš prudce a vyhodil ji ze svého postavení. Hra proto musí být opět přerušena.

05:57

Na druhou stranu rozjel protiútok Alex Formenton. Nedostalo se mu podpory, takže musel hrát na vlastní pěst, střelu zápěstím zvedl do ochranné sítě blokující Victor Hedman.

05:31

Na modrou čáru ostal nabito Erik Černák. Slovenský obránce si na střele nevěřil a posunul hrací předmět na Maroona, tomu rána vůbec nesedla.

04:55

Matt Murray měl velké štěstí, že po střele Coltona kolem sebe neměl žádného protihráče. Puk nechal za sebou a mohl poděkovat Watsonovi, že za něj vyřešil hrozící nebezpečí.

04:30

Hokejisté v modrých dresech jsou dosavadním průběhem viditelně opaření. Každopádně je teprve začátek zápasu, času na zvrat je dostatek.

03:43

03:43 Zachary SANFORD - 0:2

03:43

Ottawa právě vstřelila branku!
Další puk v síti ruského obra v bráně Tampy, Ottawa disponuje už dvoubrankovým náskokem! S velkým štěstím se ZACHARY SANFORD prodral mezi dvojicí protihráčů, kontrolu nad kotoučem znovu získal v pravém kruhu útočného pásma. Z tohoto prostoru vypálil přes McDonagha na zadní tyč, brankář Vasilevskij neměl ani v tomto případě šanci zasáhnout. Asistence: Colin White a Brady Tkachuk.

03:29

Sám proti přesile byl hostující kapitán Brady Tkachuk bez šance na úspěch. Věřil si na Braydena Pointa, ale kličku na střed jeho kanadský oponent vystihl.

02:58

Pochvalu za práci v defenzivě zaslouží český zadák Jan Rutta. Do poslední chvíle počkal, co Alex Formenton vymyslí, aby mu následně čistě vypíchl touš z pod hokejky.

02:22

Je očekávané, že domácí se z nepovedeného úvodu oklepají a postupně začnou přebírat otěže do svých rukou. Rána Kučerova z vrcholku levého kruhu proletěla jen těsně vedle.

01:47

S okamžitou odpovědí chtěl přispěchat Steven Stamkos. Našel si prostor ke střele, leč nebylo mu to nic platné, gólmana Murrayho totiž napálil přímo do výstroje.

01:11

01:11 Tyler ENNIS - 0:1

01:11

Ottawa právě vstřelila branku!
Lepší start do utkání si Senátoři přát nemohli! Connor Brown nahrál na modrou čáru Chabotovi, jehož střílenou nahrávku tečoval TYLER ENNIS nechytatelně mezi Vasilevského betony. Asistence: Thomas Chabot a Connor Brown.

00:36

Andrej Vasilevskij za vlastní bránu dojel pro nahození Watsona po levém mantinelu. Zvedl hlavu a našel osamoceného Victora Hedmana, ten hru přenesl do středního pásma.

00:10

Zápas mezi Tampou a Ottawou odstartoval! Favorit pro dnešní utkání je jasný. Jsou jimi domácí hokejisté, kteří letos usilují o zisk třetího Stanley Cupu v řadě.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Šustr, Sergačjov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn – Perry, Bellemare, Maroon – M. Joseph, Colton, T. Raddysh.
Trenér: Jon Cooper

Ottawa Senators: M. Murray (A. Forsberg) – N. Zajcev, Chabot (A), Zub, Holden, J. Brown, Brännström – Sanford, Colin White, B. Tkachuk (C) – Gaudette, Stützle, Formenton – C. Brown, N. Paul (A), Ennis – Watson, Gambrell, P. Kelly.
Trenér: D. J. Smith

Rozhodčí: Meier, Hanson – Daisy, Flemington.
Česká a slovenská stopa v utkání

Erik Černák (TBL)
Ondřej Palát (TBL)
Jan Rutta (TBL)
Ottawa Senators

Senátoři z Ottawy se s dnešním soupeřem nemohou rovnat, alespoň co se bodového zisku v průběhu celé sezóny týče. Nasbírali 43 bodů, za což jim ve Východní konferenci náleží dvanáctá pozice. S postupem to už příliš dobře nevypadá, na osmý Washington aktuálně ztrácí propastných dvaadvacet bodů. Forma Smithovy družiny není příliš dobrá, v předešlých čtyřech střetnutích zdolala pouze Minnesotu, v doposud posledním zápase padla 1:2 s Montrealem. Týmové produktivitě vévodí Brady Tkachuk s 37 body.
Tampa Bay Lightning

Podaří se Tampě husarský kousek v podobě tří titulů v řadě? Šance určitě má. Momentálně Bolts okupují v tabulce Východní konference třetí příčku se ziskem 74 bodů, lépe na tom jsou pouze Florida s Carolinou. Svěřenci kouče Coopera disponují velmi dobrou formou, aktuálně drží sérii čtyř vítězství v řadě, naposledy porazili těsným výsledkem 3:2 Predátory z Nashvillu. Nejproduktivnějším hráčem týmu je dvaatřicetiletý kanadský útočník a kapitán Steven Stamkos s 59 body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Tampou Bay a Ottawou.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Tampa Bay Lightning – Ottawa Senators

5:2

koniec (2:2, 2:0, 1:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 8. Kučerov (B. Point), 15. B. Point (Palát, Rutta), 26. Stamkos (Kučerov, B. Point), 37. Perry (Maroon, McDonagh), 50. Sergačov (B. Point) – 2. Ennis (Chabot, C. Brown), 4. Sanford (Colin White, B. Tkachuk)

Tampa Bay Lightning: Vasilevskij (B. Elliott) – Rutta, Hedman (A), Černák, McDonagh (A), Šustr, Sergačov – Kučerov, B. Point, Palát – Stamkos (C), Cirelli, Killorn – Perry, Bellemare, Maroon – M. Joseph, Colton, T. Raddysh.
Tréner: Jon Cooper

Ottawa Senators: M. Murray (A. Forsberg) – N. Zajcev, Chabot (A), Zub, Holden, J. Brown, Brännström – Sanford, Colin White, B. Tkachuk (C) – Gaudette, Stützle, Formenton – C. Brown, N. Paul (A), Ennis – Watson, Gambrell, P. Kelly.
Tréner: D. J. Smith

Rozhodca: Meier, Hanson – Daisy, Flemington

Diváci: 19 092

Priebeh zápasu
1. tretina
01:11 OTT 0:1 Ennis (Chabot, C. Brown)
03:43 OTT 0:2 Sanford (Colin White, B. Tkachuk)
07:15 TBL 1:2 Kučerov (B. Point)
08:51 TBL 2 Perry, hrubosť
OTT 2 B. Tkachuk, hrubosť
14:49 TBL 2:2 B. Point (Palát, Rutta)
15:56 OTT 2 P. Kelly, nebezpečná hra vysokou hokejkou
Po 1. tretine
2. tretina
24:27 TBL 5 Maroon, údery
OTT 5+2 J. Brown, údery+hrubosť, odpyká Gaudette
TBL 2 Černák, hrubosť
OTT 2 B. Tkachuk, hrubosť
25:18 TBL 3:2 Stamkos (Kučerov, B. Point)
26:06 OTT 2 Brännström, nedovolené bránenie
28:55 OTT 2 Stützle, podrazenie
32:02 TBL 2 Bellemare, držanie
36:08 TBL 4:2 Perry (Maroon, McDonagh)
37:36 TBL 2 Killorn, podrazenie
Po 2.tretine
3. tretina
42:08 TBL 2 Stamkos, nedovolené bránenie
49:02 TBL 5:2 Sergačov (B. Point)
54:18 TBL 2+5 Cirelli, hrubosť+údery
OTT 2+5 Formenton, hrubosť+údery
58:04 TBL 2 Killorn, krosček
58:37 TBL 2 Maroon, hrubosť
OTT 2 B. Tkachuk, hrubosť
Koniec