Menu

Hokej

Tipsport extraliga (ČR)

Mountfield HK – HC VERVA Litvínov

3:0

koniec (2:0, 0:0, 1:0)

04.03.2022, 18:00 • ČPP Aréna, Hradec Králové • 58. kolo • Tomáš Kalas (@tomascipy) cz

Tipsport: 1.6 4.7 4.8

Dnešní utkání sledovalo 5 536 diváků. (20:38:23)
Teď je to již plně v režii hráčů a fanoušků. Konfety z vystřelovacích strojů budou ledaři uklízet zřejmě ještě dlouho, stejně tak jako ze stropu haly. ČPP Aréna se pomaličku vyprazdňuje a za proslovu prezidenta klubu, Miroslava Schöna nastává čas, abych se z východočeské metropole s vámi rozloučil. Užívejte víkend, mějte hezký zbytek pátku a někdy příště se u hradeckého hokeje těšit na počtenou!
Po předání šeku na rozvoj mládeže v hodnotě milion korun přichází nejdůležitější bod ceremonie, a to předání Prezidentského poháru. Ten si za domácí převzali generální manažer Aleš Kmoníček a prezident klubu Miroslav Schön, hráči si na něj z pověrčivosti nesáhli.
Stadionem probíhají oslavy a vše se chystá k závěrečné ceremonii dnešního duelu. Ani ve třetí třetině si Hradec příliš nekomplikoval cestu za ziskem tří bodů, které by mu zajistily Prezidentský pohár. Verva odehrála ve třetí třetině nejlepší výkon z dnešního duelu, dokázala místy souvisleji přehrávat soupeře a vytvořila si několik zajímavých příležitostí, všechny ale pochytal s přehledem Filip Novotný, který se musel po souboji podrobit společně se všemi gólmany, ať už na domácí střídačce nebo hostující, nezvyklé prohlídce výstroje přímo na ledě. Do prázdné pak potvrdil v čase 58:23 výhru Hradce Kevin Klíma a teď už je jenom prostor pro oslavy!

Střely na branku: 38 – 10 (9 – 7)

Konec zápasu.

59:35

Ještě však dochází k přerušení, kdy mělo dojít k zakázanému uvolnění Hradce. Rozhodčí však přiznal pochybení a vhazovat se tak bude ve středovém kruhu. Na utkání to již však nic nezmění.

58:58

Demel si nezpracoval kotouč před brankou a nemohl již zakončit na sto procent. Hradec následně vyhazuje a pětiapůltisícová návštěva již naplno slaví.

58:23

58:23 Kevin KLÍMA - 3:0

58:23

Hradec právě vstřelil branku!
Sečteno, podtrženo, v Hradci se bude slavit vítězství v základní části! Nepřesnou nahrávku na modrou zachytil Ščerbak, rybičkou poslal kotouč do jízdy na KEVINA KLÍMU, který ze vzduchu trefil puk a napálil jej do prázdné kasy – 3:0! Asistence: Nikita Ščerbak.

58:06

Nedomlel vyhodil jenom na úroveň kruhů, domácí mezitím prostřídali a tohle jim stačí.

57:42

Litvínov se ještě pokouší zvrátit duel hrou bez gólmana, Godla je na střídačce!

57:19

Demel přidržel za brankou Lva i poté, co souboj dávno skončil. Fanoušci tak chtěli trest, pokračovalo se ale dále a Jarůšek z kontru prověřil Novotného. Hradecký gólman ale pomalu směřuje za čistým kontem.

56:32

K zajímavému momentu hry došlo, když Novotný trochu prováhal rozehrávku a musel se vracet po ztrátě puku do branky. Cestu zpět mu však ztížil jeden z Litvínovských a chvíli to vypadalo na převrhnutí branky. Nakonec nedošlo ani k přímé střele na branku a Novotný bude jenom potřebovat novou hokejku.

56:02

Kelly Klíma po přechodu do útočného pásma hned poslal puk na branku a Godla přikryl. To Hradci zatím naprosto stačí a zřejmě to bude stačit až do závěrečné sirény.

55:13

Demel měl na modré prostor a využil jej k nastřelení kotouče na branku. Respektive do klubka těl před Novotným a vůbec nebylo chvíli jisté, odkud puk vyplave. Nakonec směřoval do rohu kluziště.

54:53

Téměř 20 sekund trvající bitvu o puk u mantinelu nakonec přerušuje hlavní rozhodčí a nařizuje vhazování před Novotným. To nastane až po komerční přestávce.

53:59

I přesto je však zřejmé, že Východočeši mají duel pod kontrolou. Pokud je nepotká zásadní výpadek, který by měl za následek ztrátu byť i bodu, pak mají Prezidentský pohár jistý.

53:08

Zdánlivě banální nahození do útočného pásma nakonec výrazně pomohlo Zdráhalovi, který do toho dvakrát šlápl a rázem zakončoval z levého křídla. Novotný jenom zvedl vyrážečku a puk se otřel za jeho přispění o břevno!

52:32

Kalina natáhl na modré a poslal puk na branku, trefil však jenom projíždějícího Ščerbaka na kruhu. I tak však pokračují domácí plně v útoku.

Mountfield HK – HC VERVA Litvínov

3:0

koniec (2:0, 0:0, 1:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 4. Kevin Klíma (Jergl), 18. Perret (Kevin Klíma), 59. Kevin Klíma (Ščerbak)

Mountfield HK: F. Novotný (Kiviaho) – Nedomlel, Blain, Kalina, F. Pavlík (A), Jank, McCormack – Smoleňák (C), Lev (A), Oksanen – Perret, Kevin Klíma, Jergl – Miškář, Lalancette, Kelly Klíma – R. Pilař, Cingel, Orsava – Ščerbak.
Tréner: Tomáš Martinec

HC VERVA Litvínov: Godla (Neužil) – D. Kolář, Stříteský, Hrbas, Strejček, Demel, D. Zeman – Sukeľ, Estephan, P. Zdráhal – P. Straka (A), Fronk, Jarůšek – Kudrna, Gerhát, P. Svoboda – Zygmunt, V. Hübl (C), M. Havelka – F. Lukeš (A).
Tréner: Vladimír Růžička

Rozhodca: Pražák, Pilný – Gerát, Hynek

Diváci: 5 536

Priebeh zápasu
1. tretina
01:42 HKM 2 Jank, krosček
03:50 HKM 1:0 Kevin Klíma (Jergl)
05:29 LIT 2 Kudrna, hákovanie
17:36 HKM 2:0 Perret (Kevin Klíma)
Po 1. tretine
2. tretina
30:52 LIT 2 Demel, hákovanie
35:15 HKM 2 Oksanen, podrazenie
Po 2.tretine
3. tretina
58:23 HKM 3:0 Kevin Klíma (Ščerbak)
Koniec