Menu

Hokej

Play-off NHL

New York Rangers – Pittsburgh Penguins

3:4

koniec po predl. (1:0, 2:3, 0:0 - 0:0, 0:0, 0:1) Stav série: 0:1

04.05.2022, 01:10 • Madison Square Garden, New York • Štvrťfinále V. konferencie • Petr Šatalík cz

Tipsport: 2.15 4.02 2.87

Ode mne je to z tohoto dlouhého utkání již opravdu vše. Přeji vám krásné dobré ráno či dobrou noc a někdy příště se budu opět těšit, na počtenou. (06:08:38)
Dnešní utkání sledovalo 18 006 diváků.
3 hvězdy utkání

1. Jevgenij Malkin (PIT) – 1+1
2. Igor Šesťorkin (NYR) – 79 zákroků!
3. Bryan Rust (PIT) – 1+2
Kdo se postavil do brankoviště

Louis Domingue (PIT) – 17 zákroků, 0 OG, úspěšnost zákroků 100 %, odchytal 16:40
Casey DeSmith (PIT) – 48 zákroků, 3 OG, úspěšnost zákroků 94,1 %, odchytal 89:07

Igor Šesťorkin (NYR) – 79 zákroků (2. nejvyšší počet v historii), 4 OG, úspěšnost zákroků 95,2 %, odchytal 105:58
Československá stopa v utkání

Filip Chytil (NYR) – 1 neuznaný gól, 0+0, účast -1, 3 střely na bránu, 0 TM, čas na ledě 21:52
Statistiky utkání:

Střely na bránu: 68 – 83
Bloky: 21 – 31
Úspěšnost na buly: 47 % – 53 %
Využití přesilovek: 1/1 – 1/4
Hity: 43 – 33
Trestné minuty: 8 – 2
Pittsburgh tak vítězí v extrémně dlouhém souboji s Rangers 4:3 v prodloužení. Zápas mohl být rozhodnutý v základní hrací době, jenže branka Filipa Chytila neplatila pro sporné postavení Kaapa Kakka v brankovišti Pens. Jezdci tak přišli o vítězství, protože ve 3. prodloužení nakonec uspěl Jevgenij Malkin, který tečoval na brankovišti ránu Marina od modré čáry a zařídil tak velice důležitý bod pro celek Tučňáků, kteří půjdou do druhého souboje s lehkou myslí, protože zvládli urvat neskutečně složitý zápas. Naopak borci z New Yorku se z téhle porážky budou muset co nejrychleji vzpamatovat a to nebude vůbec jednoduché. Je možné, že jsme právě viděli klíčový okamžik celé série.

Konec zápasu.

105:58

105:58 Jevgenij MALKIN - 3:4

105:58

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Je konec, Tučňáci vítězí! Po téměř sto šesti minutách první duel souboje Pens s Rangers končí! John Marino dostal z pravé strany přihrávku na modrou čáru, sjel na osu hřiště a vypálil. JEVGENIJ MALKIN měl v úmyslu clonit Šesťorkinovi, což se mu dařilo skvěle. Následně uhýbal ráně Marina, která ho trefila do rukavice či hole a od ní se puk odrazil pod horní tyčku svatyně Rangers! Brankář New Yorku byl pochopitelně bez šance. Asistence: John Marino, Kasperi Kapanen.

105:37

Jacob Trouba úplně zbytečně přihrával na ose hřiště doprava, kde byl Braden Schneider, jenž z ostrého úhlu trefil jen betony Louise Domingua.

105:04

Artěmij Panarin přihrál na pravý kruh, kde byl Ryan Strome, jenž ostrou ranou jen těsně minul vzdálenější tyč svatyně Pittsburghu.

104:21

Chris Kreider se krátce po vhazování dostal ke střele z pravého kruhu, jenže Evan Rodrigues vložil do jeho pokusu hůl a tím ránu zblokoval do ochranné sítě za klecí Pens.

104:13

Marcus Pettersson vypálil na modré čáře od levého hrazení, Igor Šesťorkin jeho prudký projektil k horní tyči chytá do své lapačky.

104:06

Brock McGinn spěchá napadat rozehrávku Rangers. Těm se rozehrávka na Franka Vatrana nepovedla, takže se jim píská zakázané uvolnění.

103:34

Jacob Trouba se vydal na výlet po pravém křídle, jenže kotouč ztratil a Michael Matheson dlouhou přihrávkou kupředu obrací hru na druhou stranu.

103:08

Braden Schneider rozehrává na pravou stranu, kde je Kevin Rooney, který sjel křižně doleva a vypálil na klec Pens, Louis Domingue však jeho ránu chytá do rukavice.

102:28

Adam Fox vyhazuje touš z obranného pásma Rangers do středu hrací plochy, kde může hrát Barclay Goodrow, který ale pas nezpracoval.

102:06

Kris Letang vystřelil z levé strany od modré čáry, Igor Šesťorkin však jeho pokus k přední tyči vytěsnil ramenem do ochranné sítě za svou klecí.

101:39

John Marino vypálil z osy hřiště od modré čáry, ale Igor Šesťorkin jeho pokus vyrazil a poradil si i s dorážkou Rodriguese.

101:16

Artěmij Panarin se hnal na klec Pittsburghu z levé strany, ale jeho přízemní projektil srazil do rohu kluziště Jeff Carter, který se poctivě vrátil dozadu.

100:37

Mika Zibanejad se vydal kupředu po levé straně, ale jeho rána od modré čáry byla hodně nepřesná, Louis Domingue kvůli ní neměl žádné starosti.

100:18

Rangers vyhráli úvodní buly třetího prodloužení, z vlastního pásma však nedokázali puk vyhodit a ten tak má u modré čáry Brian Dumoulin.

100:01

Začalo třetí prodloužení.
Třetí prodloužení začne přibližně v 5:40.
Střely na bránu v 2. prodloužení (celkem)

New York Rangers – 19 (65)
Pittsburgh Penguins – 17 (73)
Ani v druhém prodloužení nepřišlo rozhodnutí již stominutového utkání mezi New Yorkem a Pittsburghem. Penguins vystřídali téměř po devadesáti minutách brankáře, Caseyho DeSmithe nahradil v bráně Tučňáků Louis Domingue, jenž však oproti zbytku kluziště působí dost svěže a jen tak nějaký pokus za svá záda projít nenechá. Hra byla prvních patnáct minut tohoto prodloužení hodně defenzivně laděná. Závěr pár šancí přinesl, včetně další střely do tyče, branku jsme však neviděli již více než šedesát minut hry... tedy celé utkání.

100:00

Druhé prodloužení skončilo.

99:54

Kasperi Kapanen ještě dostal přihrávku na levý kruh a byl ve skvělé střelecké pozici, jenže jeho ránu vyráží Igor Šesťorkin do rohu hrací plochy!

99:45

Bryan Rust se s pukem prosmýkl za útočnou modrou a rychle vypálil, jeho pokus sráží do ochranné sítě za vlastní klecí Patrik Nemeth.

99:27

Adam Fox vyhazuje puk obloukem na útočnou modrou, odkud pálil Andrew Copp. Louis Domingue však jeho pokus kryje ve své náruči.

99:04

Brian Dumoulin bude muset hrát, Rangers sice vyhodili kotouč přes všechny čáry, ale sudí ukazují bekům Pittsburghu, že mohli hrát, jen jeli za pukem moc pomalu.

98:37

Evan Rodrigues se také vydal hbitě kupředu a jeho rána šla z pravého kruhu na přední tyč. Igor Šesťorkin ji však chytil do lapačky jako by šlo o jeho první, ne devětašedesátý zákrok v utkání.

98:15

Chris Kreider nyní vypadal docela svěže, když se hnal po levé straně kupředu a nakonec pálil vrcholu kruhu. Louis Domingue však jeho pokus zastavil svým betonem.

97:25

Bryan Rust dostal přihrávku od zadního hrazení do předbrankového prostoru a ranou z bezprostřední blízkosti trefil minimálně třetí tyč v prodloužení!

97:10

Jevgenij Malkin tak dlouho míchal s pukem na holi v mezikruží, až mu ho jeden ze soupeřů, K'Andre Miller vypíchl vlastní čepelí.

96:38

Patrik Nemeth se vydal kupředu na levém křídle, jeho ránu na přední tyč však Louis Domingue vykopává svým betonem.

96:08

Ryan Strome a Artěmij Panarin prověřili brankáře Pens dalšími dvěma pokusy v rychlém sledu za sebou, ale Louis Domingue je zvládl vyrazit a o zbytek se postarali jeho beci.

95:39

Ryan Lindgren má puk za svou svatyní a čeká na spoluhráče, kteří mu najedou do nacvičené situace. Po pravé straně se vysunul Artěmij Panarin, jeho projektil však letí jen do lapačky Louise Domingua.

95:15

Brian Dumoulin sbírá kotouč v obranném pásmu Pittsburghu, následně přihrává na Krise Letanga, který nahazuje z půlící čáry až na Šesťorkina.

94:48

Louis Domingue zastavuje nahození za svou klec, následně předal puk na Marcuse Petterssona, který ale vyhodil touš jen na zakázané uvolnění.

94:18

Braden Schneider svou rozehrávkou trefil jen Teddyho Bluegera, Penguins se tak usazují v útočném pásmu, kotouč má opět Teddy Blueger, jeho ostrý projektil k pravé tyči však Igor Šesťorkin chytá.

93:42

Na pravé straně se hnal kupředu Adam Fox, který přihrál před klec Pens, kde byl volný Ryan Strome, jenž ale z bezprostřední blízkosti beton Domingua nepřehodil.

93:17

Michael Matheson vystřelil z pravé strany od modré čáry. Jeho pokus však minul vzdálenější tyč svatyně New Yorku asi o metr.

92:55

Bryan Rust nahodil z rohu kluziště kotouč do brankoviště, kde znovu dorážel Sidney Crosby. Igor Šesťorkin však skryl puk pod své betony.

92:16

Sidney Crosby se snažil na brankovišti dorážet střelu od levého hrazení, ale jeho zakončení šlo jen do mantinelu za klecí Rangers.

91:58

Marcus Pettersson poslal kotouč do rohu hrací plochy, kde byl Brian Boyle. Ten vrátil touš na modrou, odkud pálil Danton Heinen, jehož pokus však Igor Šesťorkin znovu skryl ve své náruči.

91:28

Braden Schneider nabral kotouč na čepel za vlastní svatyní a našel přihrávkou na pravé straně Alexise Lafreniera, který ale nahozením trefil jen Marina.

90:57

Chris Kreider se hnal po levém křídle za pukem, jenže už mu také dochází síly a Chad Ruhwedel tak může rozehrát poměrně v poklidu.

90:17

Kasperi Kapanen vystřelil z pravé strany od hrazení, Igor Šesťorkin jeho pokus rukou vyráží do rohu hrací plochy.

89:49

Obrovská trma vrma v brankovišti Rangers, o kterou se postarali Bryan Rust, Jake Guentzel a Sidney Crosby, ani jeden z nich však pod Šesťorkinem puk do sítě nedotlačil.

89:23

Louis Domingue se uvedl dobrým zákrokem, když ve své náruči skryl nahození Adama Foxe z pravé strany od hrazení.

89:18

Vypadá to, že DeSmithe postihl nějaký menší zdravotní problém, Louis Domingue má krátký čas na zahřátí a nyní už musí být připraven.

89:18

Střídání v týmu Pittsburgh Penguins:
ze hřiště odchází Casey DeSmith, přichází Louis Domingue.

89:18

Adam Fox se na pravé straně dostal do postavení mimo hru. Přerušení využívá Casey DeSmith, který přijel ke střídačce Pens, zjevně má nějaký problém, vypadá to, že bude muset střídat! Je to tak!

88:48

Evan Rodrigues nastřeluje z půlící čáry kotouč za klec Rangers a odchází téměř chodeckým tempem střídat. Tempo utkání už je hodně utahané.

88:18

Jacob Trouba dostal přihrávku na osu hřiště k modré čáře. Jeho rána však pouze třískla o mantinel za klecí Pittsburghu.

87:37

Jake Guentzel dostal přihrávku na pravý kruh a z bezprostřední blízkosti zkoušel procpat touš na přední tyči do sítě Rangers, Igor Šesťorkin však byl pozorný a pokus vyráží.

87:17

Patrik Nemeth rozjíždí další výpad New Yorku. Jeho nahození za klec Pens zastavuje Marcus Pettersson, jenž hledá přihrávkou Bryana Rusta.

86:39

Kasperi Kapanen se dokázal dostat přes K'Andreho Millera do rohu hrací plochy, kde však ztratil kotouč a Rangers obrací hru.

86:08

Igor Šesťorkin zastavuje nahození za svou klec. Následně po pravém hrazení vysouvá kupředu Franka Vatrana, který už je na útočné modré.

85:34

Mika Zibanejad vystřelil z vrcholu pravého kruhu, Kris Letang sráží jeho pokus svou holí do ochranné sítě za klecí Pittsburghu.

85:05

Kaapo Kakko se dobře vložil do kombinace Pens, vypíchl jim puk, jenže následně byl kotouč příliš pomalý, když nestihl jet tak rychle jako brusle finského rychlíka.

84:27

Igor Šesťorkin zastavuje kotouč u své klece. Následně rozehrává doprava, kde je Patrik Nemeth, jenž rozehrává ve spolupráci s Ryanem Reavesem.

84:17

Jacob Trouba dostal přihrávku na pravý kruh a měl parádní střeleckou pozici, ze které však trefil jen Caseyho DeSmithe!

83:37

Jacob Trouba rozehrává z rohu hrací plochy, Kasperi Kapanen jej na chvilku o puk obral, jenže pak sám nepřesně přihrával.

83:16

Marcus Pettersson dostal přihrávku na osu hřiště k modré čáře a jeho tvrdý projektil trefil zadní hrazení za klecí New Yorku. Následně byl brankář Igor Šesťorkin atakován soupeřem v brankovišti, když ho Bryan Rust lehce zezadu postrčil k zemi. Vznikla menší šarvátka, sudí zase vylučovat nebudou, jako v celém prodloužení.

82:55

Mika Zibanejad spěchá za pukem marně. Rangers vyhodili puk přes všechny čáry, píská se zakázané uvolnění, bude se vhazovat před Šesťorkinem.

82:04

Jacob Trouba a Ryan Reaves stříleli od modré čáry, jenže Casey DeSmith jejich rány vyrazil a Filip Chytil pálil ve finále na levém kruhu jen do lapačky gólmana Pens!

81:48

Alexis Lafreniere ztratil puk na levém hrazení v pásmu Pittsburghu. Kris Letang následně odpálil kotouč až k útočné modré čáře.

81:15

Michael Matheson vyhodil touš z pásma Tučňáků, na obranné modré Rangers kotouč zachytil Ryan Lindgren, který přihrává na Adama Foxe, který znovu stěhuje hru před DeSmithe.

80:37

Ryan Strome prohazuje kotouč do třetiny Penguins a spěchá napadat. Puk nakonec vydoloval a předává ho na Artěmije Panarina.

80:18

Úvodní buly druhého prodloužení vyhráli Penguins, Kris Letang rozehrává z obranné modré doleva, kde je Jake Guentzel.

80:01

Začalo druhé prodloužení.
Začíná 2. prodloužení, oba celky jsou zpět na hrací ploše.
2. prodloužení začne přibližně ve 4:47.
Střely na bránu v 1. prodloužení (celkem)

New York Rangers – 12 (46)
Pittsburgh Penguins – 9 (56)
První prodloužení branku nepřineslo, oba celky samozřejmě hrají hodně na jistotu a nechtějí soupeře pustit do větší šance. Přesto se pár příležitostí objevilo. Na obou stranách zvonily tyčky, které mají oba gólmani dobře postavené. Duel tak bude pokračovat 2. prodloužením.

80:00

Prodloužení skončilo.

79:35

Igor Šesťorkin zastavuje kotouč nahozený za vlastní klec a předává jej na Adama Foxe, který po mantinelu posílá touš do středu hrací plochy.

79:04

Danton Heinen vydoloval kotouč v rohu kluziště za vlastní ránou, jenže ho následně o touš připravil Chytil, který ho posouvá na Kreidera.

78:37

Brock McGinn a Jeff Carter nyní zavařili v prostoru před klecí Rangers, ale k finálnímu zakončení se neprodrali. Přesto Pens pokračují v náporu.

78:04

Ryan Lindgren rozehrává z obranné modré, kotouč posílá až na mantinel za klecí Pens, kde je však první Brian Dumoulin.

77:37

Sidney Crosby zachytil rozehrávku soupeře a nahrnul kotouč na pravý kruh, odkud pálil Jake Guentzel který svým projektilem orazítkoval břevno svatyně Rangers!

77:05

Nyní to chvilku vypadalo, že Penguins hráli v šesti, když Chris Kreider povalil Marcuse Petterssona, za nějž už ale na led skočil hráč. Sudí vylučovat nebudou.

76:38

Kaapo Kakko dostal přihrávku z pravého rohu kluziště do předbrankového prostoru, kde však jen srazil puk do připraveného DeSmithe!

76:26

Po rychlém icingu Pens se opět vhazuje před svatyní Pittsburghu. Tučňáci znovu vyhráli buly a Kris Letang vyhazuje touš znovu do středu hrací plochy.

75:57

Ryan Strome teď promarnil obrovskou šanci, když dostal přihrávku na pravý kruh poté, co Rangers přečíslili soupeře. V klíčový okamžik však promáchl střelu!

75:18

Danton Heinen tečoval ránu Kapanena z pravé strany od modré čáry. Bránu New Yorku však minul z bezprostřední blízkosti o metr.

74:38

Marcus Pettersson nastřeluje z levé strany od modré čáry puk za klec New Yorku, tam je jako první K'Andre Miller, který posílá touš za obrannou modrou.

74:06

Brian Boyle se na pravém kruhu dostal k bekhendovému zakončení, které Igor Šesťorkin zlikvidoval vyrážečkou, ačkoliv při zákroku ztratil hokejku!

73:37

Ryan Lindgren sbírá kotouč v rohu kluziště za vlastní svatyní, rozehrávka se mu však nepovedla, hrací předmět zachytává Brian Boyle.

73:04

Jacob Trouba vyhazuje touš z obranného pásma Rangers na útočnou modrou, kde je John Marino, který posílá touš nazdařbůh pryč od své klece po pravé straně.

72:37

Andrew Copp se snažil od zadního mantinelu nacpat kotouč do brankoviště Pens, byl však dostoupen dvěma beky a tak nebyl úspěšný.

72:16

Ryan Strome si nahodil kotouč na zadní mantinel za klec Pens, tam však byl jako první na puku Brian Dumoulin, který obrací hru.

71:40

Danton Heinen se prodral na ose hřiště kupředu a sotva že přešel útočnou modrou, pálil na klec Rangers. Igor Šesťorkin jeho pokus lapil bez potíží.

71:26

Bryan Rust obdržel přihrávku na pravý kruh a svou ránu směřoval k zadní tyči, kterou svou ostrou střelou minul jen o kousek!

71:04

Teddy Blueger se vymotal z rohu kluziště a pálil z pravého kruhu, Igor Šesťorkin jeho ránu zastavil svou vyrážečkou.

70:35

Buly před klecí Pens vyhráli hokejisté Pittsburghu. Brian Boyle už spěchá za klec Rangers napadat rozehrávku New Yorku.

70:04

Jacob Trouba je stále na ledě, kotouč posouvá bekhendem za svou klec, kde je K'Andre Miller. Ten vysouvá na pravé straně Chrise Kreidera, po jehož ráně si Casey DeSmith raději lehl ve svém brankovišti, protože si nebyl vůbec jistý, že jeho projektil udržel ve výstroji! Frank Vatrano už se přihnal dorážet zbytečně.

69:37

Jacob Trouba rozehrává z obranné modré čáry, jeho nahození prošlo až k DeSmithovi, jenž rychle hrne kotouč na hůl obránci Marinovi.

69:14

Šikovně to nyní zkusil Artěmij Panarin, který od zadního hrazení přihrál na brankoviště, kde se snažil touš do sítě docpat Ryan Strome. Casey DeSmith však betony přitiskl pevně k ledu.

68:38

Mika Zibanejad se snažil natlačit puk od zadního hrazení do brankoviště, kde dorážel také Frank Vatrano, puk měl ale DeSmith již pod vyrážečkou. Po krátké mele a strhnutí Vatrana Guentzelem na led se bude pokračovat bez vyloučení.

68:17

Filip Chytil se probíjel na ose hřiště za nahozeným pukem, jenže ještě předním u něj byl Marcus Pettersson, který ho přihrává na Malkina.

67:38

Jevgenij Malkin zatahuje touš za vlastní klec a následně posílá kotouč po hrazení až za bránu Rangers, tam je Alexis Lafreniere.

67:26

Casey DeSmith vypadal, že nahození ze středního pásma nakonec schová pod lapačku, jenže brankář Pens ve finále hodil puk do rohu, kde je Michael Matheson.

66:55

Artěmij Panarin vypálil z pravého kruhu, ale Brian Dumoulin jeho pokus sráží do ochranné sítě za vlastní svatyní.

66:16

Jake Guentzel se dostal k zakončení v mezikruží. Po rychlé otočce se však nestihl zorientovat a jeho rána byla nepřesná.

65:38

Danton Heinen se snažil dorážet v brankovišti New Yorku, ale kotouč skrz Igora Šesťorkina neprocpal. Puk je nyní za klecí Rangers.

65:18

Alexis Lafreniere má kotouč u obranné modré čáry a předá ho za sebe na Jacoba Troubu, který prudkým pasem kupředu založí další kontr Rangers.

64:49

Sidney Crosby srazil Ryana Lindgrena v rohu hrací plochy k zemi, což vyvolalo vlnu nevole v publiku, zvlášť, když sudí neodpískal faul. Pokračuje se ve hře.

64:25

New York znovu sevřel svého protivníka v jeho obranném pásmu, ale Adam Fox nezpracoval přihrávku na modrou čáru a couvá do středu kluziště.

63:44

Jezdci se nastěhovali do třetiny Tučňáků, kotouč ale po chvíli ztratili a na druhou stranu s ním spěchá Jeff Carter, který postupuje po levé straně.

63:05

Mika Zibanejad se nyní dostal v předbrankovém prostoru k zakončení a po jeho střele se kotouč odráží od ramena DeSmithe kousek nad horní tyč!

62:41

Vhazuje se před klecí New Yorku, Kris Letang vypálil z levé strany od modré čáry krátce po buly, ale Igor Šesťorkin jeho ránu na přední tyč vyráží.

62:17

Sidney Crosby posílá dlouhou křižnou přihrávku na pravé křídlo, kde však Jake Guentzel kotouč nezpracoval, takže hrát může Ryan Reaves.

61:55

Alexis Lafreniere si s pukem vyjel na levý kruh a snažil se DeSmithe propálit na přední tyči. Brankář Tučňáků si však tento prostor pokryl.

61:26

Pittsburgh krátce sevřel svého soupeře v jeho obranném pásmu, ale Chad Ruhwedel nakonec neudržel modrou čáru a Mika Zibanejad spěchá napadat rozehrávku Pens.

60:58

Jezdci zakládají akci ve vlastním obranném pásmu, na levé hrazení přihrává K'Andre Miller, po něm hraje Mika Zibanejad.

60:17

Hraje se samozřejmě dalších dvacet minut klasicky pět na pět. První nahazoval kotouč před klec Rangers z pravé strany od modré čáry Kris Letang, ale defenziva New Yorku jeho pas zachytila.

60:01

Začalo prodloužení.
Prodloužení je připraveno a může začít, sudí ještě jede za oběma trenéry.
Prodloužení začne přibližně ve 4:00.
Střely na bránu v 3. třetině (celkem)

New York Rangers – 12 (35)
Pittsburgh Penguins – 10 (45)
Souboj New Yorku s Pittsburghem tak po šedesáti minutách nezná vítěze a to poprvé v této sezóně. V třetí části hry padl jediný gól, vstřelil jej český útočník Filip Chytil po odvážném průniku Kaapa Kakka. Sudí jej však po přezkumu u videa neuznali pro Kakkovo postavení v brankovišti, ačkoliv by se dalo říct, že tam byl do jisté míry natlačen bránícím Dumoulinem. Na každý pád šlo o hraniční situaci a fakt je ten, že arbitři zkrátka gól neuznali, takže uvidíme prodloužení. Situace však poskytuje velkou kuriozitu tohoto duelu a určitě se o ní bude psát, zvlášť pokud Rangers nevyhrají.

60:00

Třetí třetina skončila.

59:56

K'Andre Miller ještě vypálil takřka přes celé kluziště na klec Pens, ale Casey DeSmith jeho pokus do sítě samozřejmě projít nenechal.

59:30

Sidney Crosby se dostal k puku na pravé stranuěbrankoviště Rangers a snažil se puk zasunout pod Igorem Šesťorkinem do sítě New Yorku. K'Andre Miller ho však odstrčil a zabránil mu v dorážce.

58:58

Mika Zibanejad se na levé straně prosmýkl kolem bránícího Rusta a dostal se až za klec Pens, pohledem hledá volného soupeře.

58:28

Marcus Pettersson drží kotouč na své čepeli za brankou Pens a čeká, až oba celky dostřídají. Teď už budou hrát oba týmy na jistotu.

57:57

Kevin Rooney vyváží kotouč z třetiny New Yorku. S pukem se po pravém hrazení dostává až do třetiny Pens, kde přihrává na Chrise Kreidera.

57:16

Pokračujeme tak za stavu 3:3. Jacob Trouba nyní rozehrál na levé straně nepřesně a Jeff Carter pálil od modré čáry, Igor Šesťorkin jeho pokus vyráží k hrazení.

56:50

Jenže pozor! Kouč Penguins Mike Sullivan si bere trenérskou výzvu a sudí jdou přezkoumávat video. Nyní už jedou z boxu trestoměřičů ven a branku ruší! Gól Filipa Chytila neplatí pro bránění brankáři!

56:50

Rangers právě vstřelili branku!
Tohle je neskutečně důležitý gól pro Rangers! Ti šli do situace dva na jednoho, jenže Kaapo Kakko situaci přejel i kvůli tlaku Dumoulina, jenž ho natlačil do brankoviště i gólmana DeSmithe. Kakko však ještě zvládl bekhendem přihrát za sebe do předbrankového prostoru, kde byl FILIP CHYTIL, jenž z první napálil touš do sítě! Český útočník tak dává Rangers důležitý jednobrankový náskok v závěru duelu, Jezdci vedou 4:3! Asistence: Kaapo Kakko.

56:18

Artěmij Panarin se nyní protáhl po pravém hrazení kupředu a nechal za sebou Briana Dumoulina, který nyní není u své klece, aby pomohl svým spoluhráčům bránit stupňující tlak New Yorku.

55:57

Kasperi Kapanen nahodil touš z osy hřiště na klec Rangers, Igor Šesťorkin sráží kotouč do rohu hrací plochy, kde je Ryan Lindgren.

55:24

Jake Guentzel nyní dostával prudký pas do brankoviště New Yorku, ale Igor Šesťorkin mu předvedl svůj důraz, když si pro puk dojel před své brankoviště a ukryl jej v náruči.

54:52

Kasperi Kapanen si vyjel s pukem krátce po vhazování na pravý kruh a vyslal ostrou ránu na zadní tyč, kterou Igor Šesťorkin zastavuje parádním semaforem!

54:18

Alexis Lafreniere se snažil na levé straně projít přes Johna Marina, jenže tomu se povedlo mu puk vypíchnout a hrát tak mohou hráči Pens.

53:49

Jacob Trouba to zkusil na pravé straně od modré čáry, Casey DeSmith však jeho ránu viděl po celou dobu letu a snadno ji chytá.

53:26

Filip Chytil pálil na levé straně z ostrého úhlu na klec Pittsburghu, kterou však o chloupek minul, kotouč se odráží od zadního hrazení.

52:58

Braden Schneider spěchá za nastřeleným kotoučem za vlastní klec, odkud bude rozehrávat další akci svého celku, na levém křídle mu najíždí Ryan Reaves.

52:28

Kris Letang a Ryan Reaves do sebe nyní vrazili na obranné modré Pittsburghu a šlo o střet těžkých vah, puk ukořistil forvard Rangers.

51:58

Teddy Blueger a Patrik Nemeth se přetlačovali za svatyní Pens, nakonec z tohoto duelu vzešel vítězně útočník Pittsburghu.

51:26

Brian Boyle se nyní dostal k dorážce na brankovišti, jenže Igor Šesťorkin byl opět připraven a jeho pokus zametá do rohu hrací plochy.

50:58

John Marino vystřelil z pravého kruhu na vzdálenější tyč a Igor Šesťorkin jeho pokus dvakrát posouval vyrážečkou ze své klece!

50:27

Bryan Rust se vydal s kotoučem na čepeli až za klec New Yorku, tam na něj ale číhal Jacob Trouba, který ho čistým hitem odstavil od puku.

49:58

Ryan Strome nastřeluje touš do pásma Pittsburghu, kde se k puku prodral Andrew Copp, jenž jej zaváží za klec Pens.

49:22

Alexis Lafreniere se snaží udržet puk v obranném pásmu před napadajícím Jeffem Carterem na vlastní čepeli, což se povedlo a posílá kotouč do středu kluziště.

48:39

Michael Matheson a Ryan Reaves se přetlačují na mantinelu za svatyní Pens o puk. Nakonec ho vydoloval právě obránce Tučňáků.

48:13

Danton Heinen se prodral po pravé straně na vrchol kruhu a ostrou ranou orazítkoval vzdálenější tyčku svatyně New Yorku!

48:01

Mika Zibanejad vyhrál buly v útočném pásmu, jenže K'Andre Miller nebyl připraven na to, že puk půjde tak prudce k modré čáře a nezachytil jej.

47:48

Frank Vatrano vystřelil ještě ve středním pásmu na klec Pens, Casey DeSmith jeho projektil vyklepal z lapačky a ve spolupráci s beky rozehrává.

47:26

Kasperi Kapanen se protáhl před klec Jezdců, jenže tam si posunul kotouč moc daleko od hokejky a jeho zakončení už nebylo nebezpečné.

47:05

Ryan Lindgren zatím mizí do šaten a v utkání nepokračuje, nejspíš půjde o nějaké lehčí zranění. Rangers tak musí hrát jen na pět beků. Na ledě se mezitím k ráně z pravého kruhu prodral Jeff Carter, jeho pokus však Igor Šesťorkin s přehledem chytá do lapačky.

46:48

Barclay Goodrow se po pravém konci hřiště posouvá vpřed. Nyní je na půlící čáře a nastřeluje kotouč za svatyň DeSmithe.

46:26

Kevin Rooney a Sidney Crosby se nyní potkali v osobním duelu v třetině Rangers, úspěšnější byl kapitán Pens, který má touš ve svém držení.

45:58

Bryan Rust vystřelil z větší dálky na levém hrazení, ale Igor Šesťorkin na jeho pokus viděl a bez větších potíží jej vyráží do bezpečí.

45:27

Hraje se delší dobu bez přerušení, Jacob Trouba má touš za vlastní klecí, jenže na pravé straně mizerně rozehrál a vpřed jde soupeř.

44:58

Kaapo Kakko se nyní na pravé straně neprobil přes dobře bránícího Krise Letanga, který soupeři vypíchl kotouč z hokejky.

44:26

Rangers nyní zavřeli svého protivníka v jeho třetině a vyměňují si přihrávky podél hrazení. Nakonec se sami z pásma vyhnali a Patrik Nemeth musí začít zpoza jejich vlastní klece.

43:48

Danton Heinen si na levém kruhu rozmyslel ránu z ostrého úhlu a přihrál raději na modrou čáru, kam si mezitím sjel Michael Matheson.

43:16

Michael Matheson vypálil z levé strany na klec Rangers, jenže Igor Šesťorkin jeho pokus udržel ve výstroji. Fox pak obránce Pens hodil karatistickým chvatem na led a strhla se menší pošťuchovaná, sudí vylučovat nebudou.

42:57

Frank Vatrano se prodral přes Krise Letanga do rohu hrací plochy, kde však touš už déle neudržel na čepeli a hrát může Michael Matheson.

42:24

Jacob Trouba rozehrává z obranného pásma Rangers, jeho pas šel na pravou stranu k Reavesovi, jen však měl větší práci se sekáním do Boyla a puk končí na zakázaném uvolnění.

41:48

Danton Heinen nahazuje kotouč za klec New Yorku, kde o něj Brian Boyle bojuje s Chrisem Kreiderem. Druhý jmenovaný byl v tomto miniduelu úspěšnější.

41:19

Alexis Lafreniere předal puk za sebe na Kakka, jehož rána z levého kruhu však šla jen do hrazení za svatyní Caseyho DeSmithe.

40:48

Artěmij Panarin se snažil prohodit na pravém křídle Malkina, což se mu sice nepovedlo, ale touš udržel na své holi a už je v pásmu Pens.

40:18

Úvodní buly třetí části hry vyhráli hokejisté New Yorku. Casey DeSmith krotí za svou klecí nahozený puk. Jeho zpracování se mu však příliš nepovedlo, hrát musí Kris Letang.

40:01

Začala třetí třetina.
Hokejisté jsou zpět na ledě, startuje 3. dějství.
Třetí třetina začne přibližně ve 3:04.
Střely na bránu v 2. třetině (celkem)

New York Rangers – 8 (23)
Pittsburgh Penguins – 25 (35)
Druhé dějství souboje Jezdců s Tučňáky bylo dosti divoké. Padlo v něm celkem pět branek. Rangers na startu dvacetiminutovky zdvojnásobili své vedení zásluhou Andrewa Coppa, jenže Pens zvládli do 32. minuty po dvou přihrávkách Crosbyho a dvou gólech Jakea Guentzela srovnat. Jezdci si pak v oslabení vzali díky obětavému výkonu Chrise Kreidera vedení zpět, jenže následně se dopustili dalšího provinění a dvojnásobnou početní výhodu pak zužitkoval Bryan Rust. Stav zápasu tak bude na startu třetí třetiny nerozhodný.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:48

Kris Letang nyní pálil z pravého kruhu, kotouč se od zadního hrazení odrazil ke Crosbymu, jenž však byl v takřka nulovém úhlu a Šesťorkina na přední tyči nezaskočil.

39:20

Pochopitelně pokračuje přesilovka Penguins, Jake Guentzel nyní tvrdě vypálil z vrcholu pravého kruhu, Igor Šesťorkin však jeho pokus vykopl betonem.

38:30

38:30 Bryan RUST - 3:3

38:30

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Pens využívají dvojnásobnou početní výhodu a srovnávají na 3:3! Na pravé straně měl kotouč Kris Letang, jenž ho posunul na brankoviště. Jevgenij Malkin pak skrz prostor vyhrazený brankáři předal puk na druhou tyč k BRYANU RUSTOVI, jenž už poměrně pohodlně zametl černou pryž do branky New Yorku! Znovu tedy platí vyrovnaný stav a začínáme od nuly. Asisrence: Jevgenij Malkin, Kris Letang.

38:05

Jevgenij Malkin vypálil z vrcholu kruhů, jenže Igor Šesťorkin dokázal jeho pokus vykopnout betonem do rohu kluziště.

37:49

Pittsburgh si bere oddechový čas a trenér Sullivan radí svým svěřencům, jak sehrát dvojnásobnou početní výhodu.

37:49

Jacob Trouba vrazil za vlastní klecí na hrazení Jakea Guentzela a bude vyloučen. Pens budou hrát 44 sekund přesilovky 5 na 3!

37:07

37:07 Chris KREIDER - 3:2

37:07

Rangers právě vstřelili branku!
Rangers si v oslabení berou své vedení zpět! Mika Zibanejad vyrazil v početní nevýhodě po pravé straně kupředu. Následně předložil kotouč na osu hřiště, kde se CHRIS KREIDER zbavil svého osobního strážce, zpracoval puk a pak jej pohotovou bekhendovou kličkou zasunul za betonem DeSmithe do sítě Tučňáků! New York vede 3:2! Asistence: Mika Zibanejad.

37:02

Kris Letang vystřelil z osy hřiště od modré čáry, jenže jeho projektil od modré čáry srazil v předbrankovém prostoru k hrazení obětavý Ryan Lindgren.

36:32

Patrik Nemeth přidržel za vlastní klecí Bryana Rusta, čehož si sudí všimli a udělují hříšníkovi dvě trestné minuty. Přesilovka pro Pens.

36:16

Penguins mají ponechanou výhodu a Casey DeSmith už startuje na střídačku, Pittsburgh hraje se šesti bruslaři v poli a snaží se početní převahu zužitkovat.

35:57

Braden Schneider se snažil vyhodit kotouč z obranného pásma, jenže to se mu nepovedlo a Michael Matheson pálil z vrcholu levého kruhu. Mířil však nad klec New Yorku.

35:27

Kris Letang se nyní dostal ke střele z vrcholu levého kruhu, jenže jeho projektil netrefil zařízení, které svým tělem kryje Igor Šesťorkin.

34:49

Po pravém křídle se tlačí kupředu Alexis Lafreniere, jemuž však touš utekl na středovém kruhu z čepele a hrát tak může John Marino.

34:26

Kris Letang si s pukem vyjel od hrazení na levý kruh a jeho rána na zadní tyč minula brankovou konstrukci soupeře jen o milimetry.

33:57

Frank Vatrano se nakonec přece jen dostal před klecí Pittsburghu k zakončení z bezprostřední blízkosti! Caseyho DeSmithe však svou ranou neprocedil.

33:27

Adam Fox vystřelil z osy hřiště od modré čáry, jenže do jeho pokusu se postavil Michael Matheson, který jeho pokus srazí do rohu kluziště.

32:49

New York kombinuje v útočném pásmu, Ryan Strome dostal přihrávku na levý kruh, jenže jeho pokus úspěšně blokuje Teddy Blueger.

32:26

Chris Kreider se za klecí soupeře prodral ke kotouči a nyní předává kotouč přihrávkou na modrou čáru Ryanu Lindgrenovi.

31:47

31:47 Jake GUENTZEL - 2:2

31:47

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Pittsburgh srovnává na 2:2 a jsou u toho ti samí borci, kteří zařídili jeho první trefu! Sidney Crosby sjel s pukem na pravé křídlo, předal kotouč na JAKEA GUENTZELA a ten z kruhu vypálil tvrdě na zadní tyč! Igor Šesťorkin se za ránou mohl jen ohlédnout a následně směl vyndat touš z vlastní svatyně, protože střela to byla přesná a razantní. Máme tedy vyrovnáno a začínáme od začátku. Asistence: Sidney Crosby, Michael Matheson.

31:40

Michael Matheson se musí stáhnout s pukem až za vlastní klec, následně na levém křídle vysouvá Sidneyho Crosbyho.

31:26

Ryan Lindgren to zkusil z ostrého úhlu na pravém hrazení. Jeho rána na přední tyč však končí v náruči Caseyho DeSmithe.

31:04

Rickard Rakell vydoloval touš v rohu hrací plochy a poslal ho na modrou čáru, kde však Brian Dumoulin nevolí střelu, ale další kombinaci Pittsburghu.

30:33

Buly ve středním pásmu skončilo úspěchem Pens, kteří se s toušem tlačí do třetiny soupeře, Brian Boyle však přes Kaapa Kakka nepřešel.

30:18

Danton Heinen přihrál od levého hrazení na kruh, kde střílel Jevgenij Malkin, jehož ostrý projektil na přední tyč však Igor Šesťorkin vyráží do rohu kluziště.

29:44

Obrovská šance Pittsburghu! Brock McGinn nyní dostal kotouč od zadního hrazení na vrchol brankoviště, jenže svým pohotovým pokusem neprocedil puk pod betonem Šesťorkina do sítě New Yorku!

29:37

O kotouč se nyní oba celky přetahovaly na útočné modré Pens, kde stálo na puku hned kvarteto hokejistů, z nich byl nejšikovnější Sidney Crosby, který získal puk pro sebe.

29:05

Bryan Rust nyní dostal od Crosbyho přihrávku z levého kruhu na osu hřiště, ale svou pohotovou ranou nedokázal propálit Igora Šesťorkina v kleci Rangers.

28:48

Kaapo Kakko se prodral k ráně na pravém kruhu, ale jeho pokus na přední tyč zvládl Casey DeSmith vyrazit do rohu hrací plochy.

28:05

Kris Letang se dostal ke střele z otočky na levém kruhu, ale Igor Šesťorkin byl na jeho přízemní pokus připravený a zastavil jej betonem.

27:48

Brian Dumoulin nastřeluje černou pryž za klec New Yorku. Mika Zibanejad tentokrát nedokázal puk vyhodit z pásma a Pens tlačí na svého soupeře.

27:16

Patrik Nemeth se s pukem stáhl až za svou klec a následně rozehrál na levé křídlo, kam mu šikovně najel Mika Zibanejad.

26:48

Sidney Crosby se snažil tečovat na brankovišti ránu od modré čáry. Pokud ale touš zasáhl, nasměřoval jej jen do Šesťorkina.

26:28

Ryan Strome vyhrál buly před klecí Pittsburghu, jenže následně se New York vlastní nepřesnou přihrávkou z třetiny soupeře vyhnal.

25:58

Marcus Pettersson nyní bojuje u své klece o kotouč proti přesile soupeřů. Nakonec se mu jej však povedlo vyhodit alespoň do středního pásma.

25:27

Evan Rodrigues to na pravém křídle zkusil téměř z nulového úhlu, ale s Igorem Šesťorkinem první obdržená branka nezamávala. Prostor u tyčky si pokryl s přehledem.

24:32

24:32 Jake GUENTZEL - 2:1

24:32

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Ale teď už je i Šesťorkin krátký, Pittsburgh koriguje na 1:2! Sidney Crosby přihrál z pravého rohu kluziště na brankoviště, kde zůstal zcela zapomenutý JAKE GUENTZEL, jenž tvrdou přihrávku srazil do sítě Rangers tak pohotově, že ani brankář Jezdců nestihl zareagovat! Rangers tak zase vedou jen o jeden gól! Asistence: Sidney Crosby, Bryan Rust.

24:27

Úžasný zákrok Igora Šesťorkina, jenž se nyní zvládl proti Krisi Letangovi přesunout v situaci dva na nula a jeho ránu vykopl betonem!

23:59

Po levé straně se kupředu tlačil Frank Vatrano, ale jeho jízda nyní byla zastavena Johnem Marinem, který se však v protiútoku dostal do ofsajdu.

23:08

23:08 Andrew COPP - 2:0

23:08

Rangers právě vstřelili branku!
Jezdci zdvojnásobují své vedení na startu druhé třetiny! Ryan Strome vydoloval kotouč na zadním hrazení a šikovně nacpal touš do mezikruží, kde se prudkou ranou z první prosadil ANDREW COPP, který nedal Caseymu DeSmithovi nejmenší šanci zareagovat na jeho prudký projektil! Rangers vedou 2:0! Asistence: Ryan Strome, Jacob Trouba.

22:50

Rangers nyní stahují smyčku kolem klece Penguins, Crosby se snažil vyhodit kotouč z obranného pásma, jenže trefil na modré stojícího beka New Yorku.

22:26

Nádherná klouzavá akce New Yorku, na jejímž konci byl Artěmij Panarin, jehož ránu z levého kruhu vyráží Casey DeSmith lapačkou.

21:48

Filip Chytil rozjíždí další akci New Yorku, hezky si na útočné modré narazil s Kaapem Kakkem, ale přihrávka byla trochu prudká a její zpracování nebylo perfektní, touš tak českému forvardovi uniká.

21:17

Ny levé straně hrací plochy nastartoval motory Brian Dumoulin, který nahodil touš za bránu New Yorku, ke o něj nyní bojuje čtveřice hokejistů.

20:45

Michael Matheson vystřelil na levém hrazení z ostrého úhlu, jenže Igor Šesťorkin dokázal jeho pokus vykopnout betonem a Rangers již jsou kompletní.

20:17

Sidney Crosby neuspěl na úvodním vhazování druhé třetiny, Rangers se tak zatím v pohodě brání a nastřelují kotouč za klec Penguins.

20:01

Začala druhá třetina.
Hokejisté se vrací na hrací plochu, druhé dějství začne za malý okamžik.

Pittsburghu bude na startu druhého dějství zbývat 41 sekund početní výhody.
Druhá třetina začne přibližně ve 2:05.
Střely na bránu v 1. třetině

New York Rangers – 15
Pittsburgh Penguins – 10
První dějství souboje New Yorku s Pittsburghem je za námi. Lépe ho odehráli Rangers, kteří měli přece jen větší počet střeleckých pokusů i zajímavých možností. Tučňáci se zatím dostávají do tempa pomaleji, po úvodní dvacítce ale neztrácejí na svého soupeře mnoho. O jediný gól se totiž doposud postaral Adam Fox, který se výstavně trefil v přesilovce Jezdců ranou od modré čáry. Díky jeho zásahu vstoupí svěřenci kouče Gallanta do druhé třetiny s nejtěsnějším náskokem.

20:00

První třetina skončila.

19:54

Dobrou šanci měl v mezikruží Jevgenij Malkin, jenž však z bezprostřední blízkosti nedokázal tečovat střelu od modré tak, aby na ni skvělý Igor Šesťorkin nedosáhl! Skvělý zákrok brankáře Rangers!

19:17

New York posílá kotouč přes všechny čáry, Kris Letang tak musí s akcí Tučňáků začít až od klece Pittsburghu. Vyváží kotouč po levé straně.

18:41

Ryan Lindgren to byl, kdo narazil Rakella ostře na mantinel a už putuje na trestnou lavici, dostává totiž dvě trestné minuty za svůj přehnaně surový zákrok. Sudí jej nakonec ještě přehodnotili a označili jej jako hrubost.

18:41

Rakell byl nyní velice tvrdě dohrán u hrazení, což se silně nelíbí ani Crosbymu, který si situaci přijel vyřídit se soupeřem, sudí ale stihli situaci uklidnit a budou vylučovat.

17:58

Filip Chytil dostal přihrávku na pravou stranu a měl obrovskou šanci! Do jeho rány však stihl vložit hůl jeden ze soupeřů a puk pak trefil rameno DeSmithe, od nějž se odrazil těsně nad klec Pens.

17:27

Tučňáci se na chvilku vymaňují z tlaku soupeře, Chad Ruhwedel drží kotouč na obranné modré a pohledem hledá volného spoluhráče.

16:58

Hraje se delší dobu bez přerušení, Panarin nyní pálil z levého kruhu, ale Ruhwedel stihl do jeho pokusu včas zakleknout.

16:27

Rust se hnal na klec Rangers z pravé strany, vystřelit ve své rychlosti nestihl, takže objel klec zezadu a snažil se zasunout u zadní tyče, kterou však pukem jen trefil.

15:57

Kevin Rooney se s pukem dostává až za klec Pittsburghu, tam si ho ale nyní najel Crosby, který mu kotouč dokázal čistě odebrat.

15:28

Ryan Lindgren se snaží v rohu kluziště odtlačit od puku Rakella, což se mu sice nepovedlo, ale Pens se nepřesnou přihrávkou sami vyhnali z třetiny.

14:34

Rangers zavřeli svého soupeře v jeho obranném pásmu a Mika Zibanejad pálil z levého kruhu na klec Pens, Casey DeSmith však jeho projektil stihl vyrazit. Parádní reflexivní zákrok!

14:16

Matheson se snaží rozehrát zpoza vlastní klece, Kaapo Kakko a Filip Chytil jej však otravují čepelemi svých holí a šátrají jimi po touši. Získat jej ale nyní nedokázali.

13:37

Patrik Nemeth je zpět na hrací ploše a Barclay Goodrow střílel z vrcholu kruhů, Casey DeSmith vyrazil jeho pokus vysoko nad sebe a do rohu kluziště.

13:06

Crosby vyhrál buly v útočném pásmu, jenže pak skvěle zapracoval Kevin Rooney, jenž vytlačil Krise Letanga až za útočnou modrou.

12:37

Tučňáci svírají svého soupeře v jeho obranném pásmu, Matheson pálil z levé strany od modré čáry, jeho pokus sráží Trouba do rohu kluziště.

12:04

Crosby vystřelil z levého kruhu, jenže Igor Šesťorkin měl rukavici připravenou. Nejprve puk vyrazil před sebe a pak ho ještě ve vzduchu lapil.

11:27

Přesilovku si zkusí také Tučňáci Patrik Nemeth přidržel u vlastní klece Rodriguese a obdrží za tento prohřešek dvě trestné minuty.

11:27

Sidney Crosby si najel s pukem do mezikruží, ale jeho sražená rána končí jen na tvrzeném skle za svatyní Šesťorkina.

10:37

Reaves hraje opravdu velmi důrazně a našel si u hrazení další oběť, tentokrát hit od něj schytal Blueger, který se pomaleji zvedá z ledu.

10:16

O touš se nyní bojovalo za bránou New Yorku, kde ho vyškrábl od hrazení Malkin, jenže tomu se s ním nic vymyslet nepovedlo, hrají Rangers.

09:19

09:19 Adam FOX - 1:0

09:19

Rangers právě vstřelili branku!
Nezabralo to ani půl minuty, než Rangers využili přesilovku a dostávají se do vedení! Zibanejad přihrál na modrou čáru, kde byl ADAM FOX, jenž na ose hřiště napřáhl a jeho tvrdý projektil zamířil přesně do levého horního rohu klece DeSmithe, který před sebou měl clonu a na pokus tak neviděl. New York se ujímá vedení 1:0! Asistence: Mika Zibanejad, Chris Kreider.

09:10

Rangers postavili přesilovkový vzorec a vyměňují si kotouč podél hrazení, nyní ho má na čepeli na levé straně Chris Kreider.

08:58

Filip Chytil a Kakko pěkně zakombinovali na levé straně hrací plochy a českému útočníkovi musel seknout do hole Blueger, jinak by Chytil pálil z mezikruží. Útočník Pens fasuje dvě trestné minuty za sekání.

08:28

Reaves za klecí Penguins tvrdě narazil Marina na hrazení, až se tvrzené sklo roztřáslo, ale vydrželo. Obránce Pittsburghu bude v pořádku.

08:04

Panarin nezpracoval prudkou přihrávku na levou stranu k útočné modré, rozehrávat tak může zpoza vlastní klece Dumoulin.

07:28

Trouba s Millerem rozehrávají akci Rangers z obranné modré čáry. Na tři přihrávky se New York dostává ke kleci Pens.

07:06

Copp dostal trochu prostoru na pravé straně, s pukem se dostal na pravý kruh a pálil na bližší tyč, kde se však objevila lapačka DeSmithe!

06:49

Vhazování před klecí Pittsburghu vyhráli hokejisté Penguins, kteří okamžitě poslali touš až za bránu New Yorku, tam ale hraje bek Rangers Lindgren.

06:31

Obrovskou šanci měl nyní Vatrano na levém kruhu, když pálil na přední tyč, kterou si však Casey DeSmith dokázal pokrýt a střelu tlumí na své hrudi.

05:57

Matheson sestřelil v rohu kluziště soupeře a získal tak kotouč pro Penguins, kteří rychle vyhazují puk z obranného pásma.

05:15

Rangers nyní chvilku vařili Tučňáky v jejich obranném pásmu, ale Pittsburghu se nakonec zásluhou Marina povedlo vyhodit.

04:38

Šesťorkin rozehrává zpoza vlastní klece, na levé straně vysouvá Kaapa Kakka. Ten předal za sebe na Schneidera, jeho pokus od modré čáry DeSmith vyráží.

04:16

Heinen se šikovně protáhl na ose hřiště kupředu a přihrál do pravého křídla, kam mu najel Rakell, jenž se s pukem dostává za klec New Yorku.

03:36

Zpoza vlastní klece může rozehrávat obránce Rangers Miller, který vysokým obloukem poslal touš na útočnou modrou, kde jsou však jen beci Penguins.

03:05

Carter se hnal po levém křídle rychle kupředu a z vrcholu levého kruhu pálil. Schneider se s ním však stihl stáhnout a jeho střelu sráží do ochranné sítě za klecí New Yorku.

02:37

O puk se oba celky přetahují v rohu hrací plochy za svatyní Tučňáků. Nakonec ho zvládli vyškrábnout Rangers a kotouč má Schneider.

02:23

Marino inkasoval tvrdý hit v rohu hrací plochy, ale už je na střídačce a pouští do hry Letanga. Mezitím pálil od modré čáry Zibanejad, ale jeho rána byla sražena do ochranné sítě za svatyní Pens.

01:57

Lafreniere nastřeluje kotouč z půlící čáry za klec Penguins a odchází střídat. Jeho parťáci se ženou napadat rozehrávku Tučňáků.

01:05

Kupředu se po levém hrazení vydal Heinen, jenž však v rohu kluziště neudržel touš na čepeli a ten tak získali jeho soupeři.

00:27

Kotouč se dostal na levou stranu u modré čáry, z ní pálil obránce Rangers Lindgren, jenže jeho rána šla přímo do hrudi brankáře DeSmithe.

00:17

Crosby vyhrál úvodní buly ve středovém kruhu, takže Pens zahajují první akci. Kotouč má v obranném pásmu Tučňáků Trouba.

00:01

Utkání právě začalo.
Na ledě zůstávají zahajovací formace, souboj těchto dvou velkých celků NHL začíná!
Oba celky už vstupují na hrací plochu, duel začne za malou chvilku.
Úvodní sestavy:

New York Rangers: Šesťorkin (Georgijev) – Fox, R. Lindgren, Trouba, K. Miller, B. Schneider, Nemeth – Vatrano, Zibanejad, Kreider (A) – Copp, R. Strome, Panarin (A) – Kakko, Chytil, Lafreniere – Reaves, Rooney, Goodrow (A).
Trenér: Gerard Gallant.

Pittsburgh Penguins: DeSmith (Domingue) – Letang (A), Dumoulin, Ruhwedel, Matheson, Marino, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rakell, Malkin (A), Heinen – Kapanen, Carter, McGinn – Rodrigues, Blueger, Boyle.
Trenér: Mike Sullivan.

Rozhodčí: Lee, L´Ecuyer – Alphonso, Murray.
Příjemnou hlubokou noc přeji ještě jednou všem hokejovým nadšencům. Za pár minut startuje první duel čtvrtfinálové série mezi Rangers a Pittsburghem, který začne s tradičním několikaminutovým zpožděním. Úvodní buly by mohlo padnout v 1:10.
Československá stopa v utkání

Filip Chytil (NYR) – útočník
Vzájemné zápasy z letošní sezóny

Vzájemné duely těchto týmů z aktuálního ročníku hovoří v prospěch Rangers. Ti sehráli s Pittsburghem v této sezóně čtyři duely, z nich hned tři dokázali vyhrát. Čtvrté utkání skončilo vítězstvím Penguins. Ani jednou se střetnutí nemuselo prodlužovat, vítěz byl pokaždé znám již po šedesáti minutách hry.

26.2.22 Pittsburgh Penguins – New York Rangers 1:0
26.3.22. New York Rangers – Pittsburgh Penguins 5:1
30.3.22. Pittsburgh Penguins – New York Rangers 2:3
8.4.22 New York Rangers – Pittsburgh Penguins 3:0
Pittsburgh Penguins

Tučňáci obsadili po základní části 7. příčku Východní konference, na své konto dokázali nashromáždit sto tři body. Lepší stránkou hry Pittsburghu byla ofenziva, Penguins dokázali do sítí soupeřů nasypat parádních 272 kotoučů. Zároveň ale nebyli špatní ani směrem dozadu, inkasovali celkem 229 branek, takže lze říci, že jejich hra byla poměrně vyvážená.

Forma Pittsburghu byla na konci základní části celkem dobrá, ačkoliv rozhodně ne oslňující. Penguins vyhráli tři z předchozích pěti střetnutí. Například Detroit smázli poměrem 7:2. V úplně posledním z dvaaosmdesáti duelů pak přemohli Columbus na vlastním kluzišti 5:3.

Tahouny Tučňáků byli letos především Jake Guentzel (40+44) a Sidney Crosby (31+53), kteří shodně nasbírali 84 kanadských bodů. První jmenovaný byl zároveň nejlepším střelcem týmu. Žádný z hokejistů příliš nevynikal v tom, že by sbíral trestné minuty, nejvíc jich nakonec obdržel Kris Letang (49). V bráně Pens spoléhají na Tristana Jarryho, který měl procentuální úspěšnost zákroků 91,9 %. Ten je však zraněný a zastoupit ho nejspíš bude muset Casey DeSmith.
New York Rangers

Jezdci skončili po základní části na 4. místě Východní konference, když na svůj účet zapsali sto deset bodů, stejně jako 5. Tampa Bay. New York vynikal především v defenzivní stránce hry, za dvaaosmdesát utkání inkasoval pouze dvě stě sedm branek, což je druhý nejnižší počet gólů obdržených v základní části, lépe na tom byla jen Carolina.

Forma Rangers na konci základní části však nebyla bůh ví jaká. Jezdci prohráli tři z předchozích pěti duelů. Je však pravda, že to byly těsné zápasy, jen na ledě Bostonu padl New York o dvě branky – 1:3. Poslední zápas však svěřenci kouče Gallanta zvládli, když porazili na svém ledě Washington Capitals 3:2.

Rangers měli v letošním ročníku více tahounů. Nejvíce kanadských bodů nasbíral v základní části Artěmij Panarin (22+74), jenž jich zapsal parádních 91. Nejlepším střelcem mužstva byl však s 52 góly Chris Kreider. Zlým mužem New Yorku je s 88 trestnými minutami Jacob Trouba. Mezi tyčemi si vydobyl místo jedničky Igor Šesťorkin, jehož úspěšnost zákroků se vyšroubovala na parádních 93,4 %.
Příjemnou hlubokou noc přeji všem fandům ledního hokeje. NHL včera nastartovala play-off čtyřmi duely a dnes se rozjedou další čtyři série. Společně se v textovém přenosu zaměříme na zápas, kterým odstartuje čtvrtfinálová bitva ve Východní konferenci mezi New Yorkem Rangers a Pittsburghem Penguins.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

New York Rangers – Pittsburgh Penguins

3:4

koniec po predl. (1:0, 2:3, 0:0 - 0:0, 0:0, 0:1) Stav série: 0:1

Späť na online

Góly a asistencie: 10. Fox (Zibanejad, Kreider), 24. Copp (R. Strome, Trouba), 38. Kreider (Zibanejad) – 25. Guentzel (Crosby, Rust), 32. Guentzel (Crosby, Matheson), 39. Rust (Malkin, Letang), 106. Malkin (Marino, Kapanen)

New York Rangers: Šestorkin (Georgijev) – Fox, R. Lindgren, Trouba, K. Miller, B. Schneider, Nemeth – Vatrano, Zibanejad, Kreider (A) – Copp, R. Strome, Panarin (A) – Kakko, Chytil, Lafreniere – Reaves, Rooney, Goodrow (A).
Tréner: Gerard Gallant.

Pittsburgh Penguins: DeSmith (90. Domingue) – Letang (A), Dumoulin, Ruhwedel, Matheson, Marino, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rakell, Malkin (A), Heinen – Kapanen, Carter, McGinn – Rodrigues, Blueger, Boyle.
Tréner: Mike Sullivan.

Rozhodca: Lee, L´Ecuyer – Alphonso, Murray.

Diváci: 18 006

Priebeh zápasu
1. tretina
08:58 PIT 2 Blueger, sekanie
09:19 NYR 1:0 Fox (Zibanejad, Kreider)
11:27 NYR 2 Nemeth, nedovolené bránenie
18:41 NYR 2 R. Lindgren, hrubosť
Po 1. tretine
2. tretina
23:08 NYR 2:0 Copp (R. Strome, Trouba)
24:32 PIT 2:1 Guentzel (Crosby, Rust)
31:47 PIT 2:2 Guentzel (Crosby, Matheson)
36:32 NYR 2 Nemeth, držanie
37:07 NYR 3:2 Kreider (Zibanejad)
37:49 NYR 2 Trouba, vrazenie na mantinel
38:30 PIT 3:3 Rust (Malkin, Letang)
Po 2.tretine
3. tretina
56:50 NYR neuznaný gól
Po 3.tretine
Predĺženie
Po 1. predl.
2. predl.
89:18 PIT -DeSmith +Domingue (Striedanie)
Po 2. predl.
3. predl.
105:58 PIT 3:4 Malkin (Marino, Kapanen)
koniec po predl.