Menu

Hokej

Play-off NHL

New York Rangers – Pittsburgh Penguins

3:4

koniec po predl. (1:0, 2:3, 0:0 - 0:0, 0:0, 0:1) Stav série: 0:1

04.05.2022, 01:10 • Madison Square Garden, New York • Štvrťfinále V. konferencie • Petr Šatalík cz

Tipsport: 2.15 4.02 2.87

105:58

105:58 Jevgenij MALKIN - 3:4

105:58

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Je konec, Tučňáci vítězí! Po téměř sto šesti minutách první duel souboje Pens s Rangers končí! John Marino dostal z pravé strany přihrávku na modrou čáru, sjel na osu hřiště a vypálil. JEVGENIJ MALKIN měl v úmyslu clonit Šesťorkinovi, což se mu dařilo skvěle. Následně uhýbal ráně Marina, která ho trefila do rukavice či hole a od ní se puk odrazil pod horní tyčku svatyně Rangers! Brankář New Yorku byl pochopitelně bez šance. Asistence: John Marino, Kasperi Kapanen.

105:04

Artěmij Panarin přihrál na pravý kruh, kde byl Ryan Strome, jenž ostrou ranou jen těsně minul vzdálenější tyč svatyně Pittsburghu.

99:54

Kasperi Kapanen ještě dostal přihrávku na levý kruh a byl ve skvělé střelecké pozici, jenže jeho ránu vyráží Igor Šesťorkin do rohu hrací plochy!

98:37

Evan Rodrigues se také vydal hbitě kupředu a jeho rána šla z pravého kruhu na přední tyč. Igor Šesťorkin ji však chytil do lapačky jako by šlo o jeho první, ne devětašedesátý zákrok v utkání.

97:25

Bryan Rust dostal přihrávku od zadního hrazení do předbrankového prostoru a ranou z bezprostřední blízkosti trefil minimálně třetí tyč v prodloužení!

96:08

Ryan Strome a Artěmij Panarin prověřili brankáře Pens dalšími dvěma pokusy v rychlém sledu za sebou, ale Louis Domingue je zvládl vyrazit a o zbytek se postarali jeho beci.

89:18

Střídání v týmu Pittsburgh Penguins:
ze hřiště odchází Casey DeSmith, přichází Louis Domingue.

84:17

Jacob Trouba dostal přihrávku na pravý kruh a měl parádní střeleckou pozici, ze které však trefil jen Caseyho DeSmithe!

82:04

Jacob Trouba a Ryan Reaves stříleli od modré čáry, jenže Casey DeSmith jejich rány vyrazil a Filip Chytil pálil ve finále na levém kruhu jen do lapačky gólmana Pens!

77:37

Sidney Crosby zachytil rozehrávku soupeře a nahrnul kotouč na pravý kruh, odkud pálil Jake Guentzel který svým projektilem orazítkoval břevno svatyně Rangers!

75:57

Ryan Strome teď promarnil obrovskou šanci, když dostal přihrávku na pravý kruh poté, co Rangers přečíslili soupeře. V klíčový okamžik však promáchl střelu!

74:06

Brian Boyle se na pravém kruhu dostal k bekhendovému zakončení, které Igor Šesťorkin zlikvidoval vyrážečkou, ačkoliv při zákroku ztratil hokejku!

70:04

Jacob Trouba je stále na ledě, kotouč posouvá bekhendem za svou klec, kde je K'Andre Miller. Ten vysouvá na pravé straně Chrise Kreidera, po jehož ráně si Casey DeSmith raději lehl ve svém brankovišti, protože si nebyl vůbec jistý, že jeho projektil udržel ve výstroji! Frank Vatrano už se přihnal dorážet zbytečně.

63:05

Mika Zibanejad se nyní dostal v předbrankovém prostoru k zakončení a po jeho střele se kotouč odráží od ramena DeSmithe kousek nad horní tyč!

61:55

Alexis Lafreniere si s pukem vyjel na levý kruh a snažil se DeSmithe propálit na přední tyči. Brankář Tučňáků si však tento prostor pokryl.

59:30

Sidney Crosby se dostal k puku na pravé stranuěbrankoviště Rangers a snažil se puk zasunout pod Igorem Šesťorkinem do sítě New Yorku. K'Andre Miller ho však odstrčil a zabránil mu v dorážce.

56:50

Jenže pozor! Kouč Penguins Mike Sullivan si bere trenérskou výzvu a sudí jdou přezkoumávat video. Nyní už jedou z boxu trestoměřičů ven a branku ruší! Gól Filipa Chytila neplatí pro bránění brankáři!

56:50

Rangers právě vstřelili branku!
Tohle je neskutečně důležitý gól pro Rangers! Ti šli do situace dva na jednoho, jenže Kaapo Kakko situaci přejel i kvůli tlaku Dumoulina, jenž ho natlačil do brankoviště i gólmana DeSmithe. Kakko však ještě zvládl bekhendem přihrát za sebe do předbrankového prostoru, kde byl FILIP CHYTIL, jenž z první napálil touš do sítě! Český útočník tak dává Rangers důležitý jednobrankový náskok v závěru duelu, Jezdci vedou 4:3! Asistence: Kaapo Kakko.

54:52

Kasperi Kapanen si vyjel s pukem krátce po vhazování na pravý kruh a vyslal ostrou ránu na zadní tyč, kterou Igor Šesťorkin zastavuje parádním semaforem!

50:58

John Marino vystřelil z pravého kruhu na vzdálenější tyč a Igor Šesťorkin jeho pokus dvakrát posouval vyrážečkou ze své klece!

48:13

Danton Heinen se prodral po pravé straně na vrchol kruhu a ostrou ranou orazítkoval vzdálenější tyčku svatyně New Yorku!

38:30

38:30 Bryan RUST - 3:3

38:30

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Pens využívají dvojnásobnou početní výhodu a srovnávají na 3:3! Na pravé straně měl kotouč Kris Letang, jenž ho posunul na brankoviště. Jevgenij Malkin pak skrz prostor vyhrazený brankáři předal puk na druhou tyč k BRYANU RUSTOVI, jenž už poměrně pohodlně zametl černou pryž do branky New Yorku! Znovu tedy platí vyrovnaný stav a začínáme od nuly. Asisrence: Jevgenij Malkin, Kris Letang.

37:49

Pittsburgh si bere oddechový čas a trenér Sullivan radí svým svěřencům, jak sehrát dvojnásobnou početní výhodu.

37:49

Jacob Trouba vrazil za vlastní klecí na hrazení Jakea Guentzela a bude vyloučen. Pens budou hrát 44 sekund přesilovky 5 na 3!

37:07

37:07 Chris KREIDER - 3:2

37:07

Rangers právě vstřelili branku!
Rangers si v oslabení berou své vedení zpět! Mika Zibanejad vyrazil v početní nevýhodě po pravé straně kupředu. Následně předložil kotouč na osu hřiště, kde se CHRIS KREIDER zbavil svého osobního strážce, zpracoval puk a pak jej pohotovou bekhendovou kličkou zasunul za betonem DeSmithe do sítě Tučňáků! New York vede 3:2! Asistence: Mika Zibanejad.

36:32

Patrik Nemeth přidržel za vlastní klecí Bryana Rusta, čehož si sudí všimli a udělují hříšníkovi dvě trestné minuty. Přesilovka pro Pens.

33:57

Frank Vatrano se nakonec přece jen dostal před klecí Pittsburghu k zakončení z bezprostřední blízkosti! Caseyho DeSmithe však svou ranou neprocedil.

31:47

31:47 Jake GUENTZEL - 2:2

31:47

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Pittsburgh srovnává na 2:2 a jsou u toho ti samí borci, kteří zařídili jeho první trefu! Sidney Crosby sjel s pukem na pravé křídlo, předal kotouč na JAKEA GUENTZELA a ten z kruhu vypálil tvrdě na zadní tyč! Igor Šesťorkin se za ránou mohl jen ohlédnout a následně směl vyndat touš z vlastní svatyně, protože střela to byla přesná a razantní. Máme tedy vyrovnáno a začínáme od začátku. Asistence: Sidney Crosby, Michael Matheson.

29:05

Bryan Rust nyní dostal od Crosbyho přihrávku z levého kruhu na osu hřiště, ale svou pohotovou ranou nedokázal propálit Igora Šesťorkina v kleci Rangers.

24:32

24:32 Jake GUENTZEL - 2:1

24:32

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Ale teď už je i Šesťorkin krátký, Pittsburgh koriguje na 1:2! Sidney Crosby přihrál z pravého rohu kluziště na brankoviště, kde zůstal zcela zapomenutý JAKE GUENTZEL, jenž tvrdou přihrávku srazil do sítě Rangers tak pohotově, že ani brankář Jezdců nestihl zareagovat! Rangers tak zase vedou jen o jeden gól! Asistence: Sidney Crosby, Bryan Rust.

24:27

Úžasný zákrok Igora Šesťorkina, jenž se nyní zvládl proti Krisi Letangovi přesunout v situaci dva na nula a jeho ránu vykopl betonem!

23:08

23:08 Andrew COPP - 2:0

23:08

Rangers právě vstřelili branku!
Jezdci zdvojnásobují své vedení na startu druhé třetiny! Ryan Strome vydoloval kotouč na zadním hrazení a šikovně nacpal touš do mezikruží, kde se prudkou ranou z první prosadil ANDREW COPP, který nedal Caseymu DeSmithovi nejmenší šanci zareagovat na jeho prudký projektil! Rangers vedou 2:0! Asistence: Ryan Strome, Jacob Trouba.

19:54

Dobrou šanci měl v mezikruží Jevgenij Malkin, jenž však z bezprostřední blízkosti nedokázal tečovat střelu od modré tak, aby na ni skvělý Igor Šesťorkin nedosáhl! Skvělý zákrok brankáře Rangers!

18:41

Ryan Lindgren to byl, kdo narazil Rakella ostře na mantinel a už putuje na trestnou lavici, dostává totiž dvě trestné minuty za svůj přehnaně surový zákrok. Sudí jej nakonec ještě přehodnotili a označili jej jako hrubost.

17:58

Filip Chytil dostal přihrávku na pravou stranu a měl obrovskou šanci! Do jeho rány však stihl vložit hůl jeden ze soupeřů a puk pak trefil rameno DeSmithe, od nějž se odrazil těsně nad klec Pens.

14:34

Rangers zavřeli svého soupeře v jeho obranném pásmu a Mika Zibanejad pálil z levého kruhu na klec Pens, Casey DeSmith však jeho projektil stihl vyrazit. Parádní reflexivní zákrok!

11:27

Přesilovku si zkusí také Tučňáci Patrik Nemeth přidržel u vlastní klece Rodriguese a obdrží za tento prohřešek dvě trestné minuty.

09:19

09:19 Adam FOX - 1:0

09:19

Rangers právě vstřelili branku!
Nezabralo to ani půl minuty, než Rangers využili přesilovku a dostávají se do vedení! Zibanejad přihrál na modrou čáru, kde byl ADAM FOX, jenž na ose hřiště napřáhl a jeho tvrdý projektil zamířil přesně do levého horního rohu klece DeSmithe, který před sebou měl clonu a na pokus tak neviděl. New York se ujímá vedení 1:0! Asistence: Mika Zibanejad, Chris Kreider.

08:58

Filip Chytil a Kakko pěkně zakombinovali na levé straně hrací plochy a českému útočníkovi musel seknout do hole Blueger, jinak by Chytil pálil z mezikruží. Útočník Pens fasuje dvě trestné minuty za sekání.

07:06

Copp dostal trochu prostoru na pravé straně, s pukem se dostal na pravý kruh a pálil na bližší tyč, kde se však objevila lapačka DeSmithe!

06:31

Obrovskou šanci měl nyní Vatrano na levém kruhu, když pálil na přední tyč, kterou si však Casey DeSmith dokázal pokrýt a střelu tlumí na své hrudi.

New York Rangers – Pittsburgh Penguins

3:4

koniec po predl. (1:0, 2:3, 0:0 - 0:0, 0:0, 0:1) Stav série: 0:1

Späť na online

Góly a asistencie: 10. Fox (Zibanejad, Kreider), 24. Copp (R. Strome, Trouba), 38. Kreider (Zibanejad) – 25. Guentzel (Crosby, Rust), 32. Guentzel (Crosby, Matheson), 39. Rust (Malkin, Letang), 106. Malkin (Marino, Kapanen)

New York Rangers: Šestorkin (Georgijev) – Fox, R. Lindgren, Trouba, K. Miller, B. Schneider, Nemeth – Vatrano, Zibanejad, Kreider (A) – Copp, R. Strome, Panarin (A) – Kakko, Chytil, Lafreniere – Reaves, Rooney, Goodrow (A).
Tréner: Gerard Gallant.

Pittsburgh Penguins: DeSmith (90. Domingue) – Letang (A), Dumoulin, Ruhwedel, Matheson, Marino, M. Pettersson – Rust, Crosby (C), Guentzel – Rakell, Malkin (A), Heinen – Kapanen, Carter, McGinn – Rodrigues, Blueger, Boyle.
Tréner: Mike Sullivan.

Rozhodca: Lee, L´Ecuyer – Alphonso, Murray.

Diváci: 18 006

Priebeh zápasu
1. tretina
08:58 PIT 2 Blueger, sekanie
09:19 NYR 1:0 Fox (Zibanejad, Kreider)
11:27 NYR 2 Nemeth, nedovolené bránenie
18:41 NYR 2 R. Lindgren, hrubosť
Po 1. tretine
2. tretina
23:08 NYR 2:0 Copp (R. Strome, Trouba)
24:32 PIT 2:1 Guentzel (Crosby, Rust)
31:47 PIT 2:2 Guentzel (Crosby, Matheson)
36:32 NYR 2 Nemeth, držanie
37:07 NYR 3:2 Kreider (Zibanejad)
37:49 NYR 2 Trouba, vrazenie na mantinel
38:30 PIT 3:3 Rust (Malkin, Letang)
Po 2.tretine
3. tretina
56:50 NYR neuznaný gól
Po 3.tretine
Predĺženie
Po 1. predl.
2. predl.
89:18 PIT -DeSmith +Domingue (Striedanie)
Po 2. predl.
3. predl.
105:58 PIT 3:4 Malkin (Marino, Kapanen)
koniec po predl.