Menu

Hokej

Play-off NHL

Carolina Hurricanes – Boston Bruins

5:2

koniec (2:0, 2:1, 1:1) Stav série: 2:0

05.05.2022, 01:00 • PNC Arena, Raleigh • Štvrťfinále V. konferencie • Milan Huppert cz

Tipsport: 2.31 3.96 2.64

To je ode mě vše. Děkuji za pozornost a u dalších přenosů se budu těšit zase někdy na počtenou. (04:11:16)
Statistické okénko

Střely na bránu: 34 – 38 | Přesilová hra: 2/9 – 0/5 | Trestné minuty: 18 – 28

Kdo se postavil do brankoviště?

Antti Raanta (CAR) – 6 zákroků, 0 OG, úspěšnost 100%, odchytal 7:47
Pjotr Kočetkov (CAR) – 30 zákroků, 2 OG, úspěšnost 93,8%, odchytal 52:05
Linus Ullmark (BOS) – 29 zákroků, 4 OG, úspěšnost 87,9%, odchytal 56:09

Česká a slovenská stopa v utkání

Martin Nečas (CAR) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 12:11
Tomáš Nosek (BOS) – 0+0, 0 účast, 2 střely na bránu, TM 0, čas na ledě 13:52
David Pastrňák (BOS) – 0+0, -2 účast, 8 střel na bránu, TM 2, čas na ledě 17:27

Tři hvězdy utkání

1. Sebastian Aho (CAR) – 2+0
2. Anthony DeAngelo (CAR) – 0+3
3. Pjotr Kočetkov (CAR) – 30 zákroků

Utkání přihlíželo 18 880 diváků.
Carolina zvládla vítězně i druhé utkání proti Bostonu, Medvědy tentokráte porazila 5:2 a na led soupeře tak pojede ve výborné náladě.

Domácí udělali důležitý krok k zisku druhého vítězství už v prvních dvou třetinách, během nichž si vypracovali tříbrankový náskok. V 53. minutě zadělal na drama svou druhou trefou v utkání Patrice Bergeron, avšak na víc se již hosté nezmohli, při jejich powerplay naopak pečetil vítězství Canes gólem do prázdné brány Nino Niederreiter, i pro něj se jednalo o druhý zásah v utkání.

Série pokračuje v noci z pátku na sobotu. Hrát se bude poprvé v TD Garden a Boston si je vědom, že pokud nechce skončit v play-off v nejkratším možném čase, musí alespoň jedno ze dvou domácích klání zvládnout vítězně.

Konec zápasu.

60:00

Jeden trest nakonec přeci jen přišel, a to pro Dereka Forborta. Ten nereagoval na výzvy rozhodčích ke zklidnění se a dál se chtěl prát, dostal tedy trest za hrubost, který však už nic neřeší.

59:59

Na závěr ještě jedna bitka, kterou rozhodčí udrželi na uzdě, přestože se do ní zapojilo všech deset na ledě přítomných hokejistů. Rozhodčí zřejmě ani nebudou udělovat pozápasové tresty.

59:19

59:19 Nino NIEDERREITER - 5:2

59:19

Carolina právě vstřelila branku!
Je to jasné, Carolina zvítězí! McAvoy zariskoval, avšak vyhození Svečnikova nezastavil. Na NINA NIEDERREITERA následně čekala snadná práce. Švýcar bez problémů udržel na zádech Pastrňáka a kus černé gumy usměrnil do prázdné klece Bruins. Asistence: Andrej Svečnikov.

59:02

Z otočky pálil Patrice Bergeron. Kotouč se zastavil těsně před Pjotrem Kočetkovem, zde jej sebral Jacob Slavin, avšak puk vyhodit do bezpečí se mu nepodařilo.

58:45

Oddechový čas pro tým Boston Bruins.

58:45

A zase to byl Sebastian Aho, kdo zkoušel štěstí z obranné třetiny. Nebyl vůbec daleko, stejně jako před pár vteřinami, tak i teď touš projel těsně vedle levé tyče hostující svatyně. Místo pojistky vítězství se píská zakázané uvolnění.

58:13

Canes v plném počtu, nicméně pokračuje tlak Bruins! Pjotr Kočetkov má na kontě další úspěšný zákrok, pravým betonem zastavil pokus Smitha.

57:46

Domácí mají tu výhodu, že Carolina v oslabení může střílet bez rizika zakázaného uvolnění. Štěstí pokusil Sebastian Aho, zamířil těsně vedle levé tyče.

57:12

Výborný Pjotr Kočetkov! Našel si střelu Charlieho McAvoye od modré čáry, v posledním okamžiku nastavil lapačku a puk jím vytěsnil mimo bezprostřední nebezpečí.

56:39

Brad Marchand v pravém kruhu zakvedlal s pukem a v pravý moment jej přesunul do levého na Davida Pastrňáka, jeho ránu obětavě zblokoval Jaccob Slavin.

56:05

Není nač čekat! Boston vybojoval vhazování v útočném pásmu a Linus Ullmark zamířil na střídačku! Medvědi zkouší štěstí se šesti bruslaři.

55:49

Po buly fauloval domácí zadák Brett Pesce. Zřejmě si nevšiml předkloněného Brada Marchanda, soupeře zasáhl hokejkou do helmy.

55:36

Snadný zákrok pro Pjotka Kočetkova, na nějž nahodil od pravého mantinelu Matt Grzelcyk. Rus máchl lapačkou a kus černé gumy v ní našel.

55:25

Za vlastní bránou si Brett Pesce počínal bezchybně. Počítal se střetem s Patricem Bergeronem, ještě předtím zvládl posunout kotouč na Jespera Fasta.

54:43

Kotouč navštívil domácí střídačku. Odrazil jej tam Martin Nečas, český útočník správně očekával, že Derek Forbort zkusí nahrát Davidu Pastrňákovi.

54:12

Tentokráte si Charlie McAvoy nepočínal nejlépe, zdánlivě snadné zpracování zvládl až ve středním pásmu. Boston musí vyklidit útočnou třetinu.

53:52

Pěknou individuální akci předvedl Charlie McAvoy. Zpoza brány dojel před Kočetkova, bekhendem však mezeru mezi jeho betony nenašel. Dostal se o k dorážce, tu domácí gólman skryl do lapačky.

53:23

Medvědi krátce po vstřeleném gólu znovu navštívili útočnou třetinu. David Pastrňák nezvládl těžké zpracování Bergeronovy nahrávky, Kočetkov touš schoval pod lapačkou.

52:21

52:21 Patrice BERGERON - 4:2

52:21

Bruins právě vstřelili branku!
Ještě není konec! Po nedůrazném vyhození Skjeie sebral kotouč Charlie McAvoy. Dobruslil do pravého kruhu a vyslal střílený pas na zadní tyč, puk se odrazil za bezmocného Kočetkova od pravé brusle PATRICE BERGERONA. Asistence: Charlie McAvoy.

51:51

Hurikáni působí, jako kdyby jim vůbec neubývali síly. Dereka Forborta bez problémů dostihl Nino Niederreiter, jeho křižnou nahrávku navíc zvládl uzmout pro sebe.

51:12

Jesperem Fastem blokované nahození Carla znamenalo sražení puku do pravého kruhu, kde po hracím předmětu skočil Nick Foligno, bekhendem jej nezvládl nasměrovat mezi tři tyče.

50:32

Hráči v černých dresech v plném počtu a PNC Arena bouří! Parádní atmosféra v Raleighu, kde fanoušci cítí druhý bod v sérii pro své oblíbence.

50:10

Rozběhla se závěrečná desetiminutovka základní hrací doby. Hokejisté Caroliny se ubránili dalšímu útoku soupeře, Brada Marchanda čistě zastavil Vincent Trocheck.

49:40

Trvalo to poměrně dlouho, ale nakonec se domácím povedlo vyhodit, jmenovitě Bradymu Skjeiovi. Medvědi dlouho kombinovalo, nebylo jim to nic platné.

49:12

V pravém kruhu číhal na přihrávku David Pastrňák. Od Brada Marchanda se jej dočkal, jenže po žabičce mu kotouč smolně přeskočil přes čepel hole.

48:27

Poslední naděje pro Boston? Domácí špatně střídali a v jednu chvíli jich bylo na ledové ploše šest, což pozornosti rozhodčích neuniklo. Týmový trest odjel odpykat Nino Niederreiter.

48:12

U levého mantinelu operoval s kotoučem Jesper Fast. Z otočky naslepo nahazoval před bránu, kde kraloval bránící Brandon Carlo.

47:53

Aktivita domácích nicméně pokračuje i při hře pět na pět. Za levým kruhem natáhl k tvrdé ráně Brady Skjei, Linus Ullmark puk uschoval ve výstroji.

47:20

Hokejisté v bílých dresech dlouhé oslabení přestáli bez úhony, Derek Forbort je zpátky na ledové ploše. Okamžitě se zapojil do hry, v obranném pásmu tentokráte čistě vypíchl hrací předmět Trocheckovi.

46:47

Znovu Jesperi Kotkaniemi! Tentokráte od levého mantinelu najel před bránu, bekhendem ovšem nezvládl zasunout touš podél pravého betonu Ullmarka.

46:22

Do slotu obdržel přihrávku Jesperi Kotkaniemi. Natáhl k ráně ze zápěstí, té lehce pomohl nad břevno blokující Charlie Coyle.

45:55

Ani Teräväinenem lehce tečované DeAngelovo nahození Linuse Ullmarka nevyvedlo z míry, švédský gólman vytasil povedený zákrok lapačkou.

45:14

Skoro to vypadá, jako kdyby domácí pojali přesilovou hru tak, že hlavně pošetří čas. Martin Nečas mohl pokračovat do útočné třetiny, leč volil zpětný pas na Slavina.

44:44

A další útok Bruins při vlastním oslabení. Pravou stranou nabral velkou rychlost Brad Marchand, stopku mu vystavil až Jaccob Slavin.

44:25

Hosté zahrozili v oslabení. Curtis Lazar v situaci dvou proti dvěma volil zakončení, křižná rána forhendem zleva minula prostor Kočetkovovy svatyně.

43:57

Pěkné kombinaci Canes chyběl k dokonalosti jenom gól. Po ose DeAngelo – Aho se kotouč dostal mezi kruhy k Ninu Niederreiterovi, jeho reflexivně vychytal Ullmark.

43:04

Šance Bostonu na vítězství dostaly další velkou trhlinu. Derek Forbort trefil vysokou holí Teuva Teräväinena. A protože mu způsobil krvavý šrám v obličeji, jedná se o čtyřminutový trest. Domácí navíc disponují 48vteřinovou výhodou o dva hráče.

42:47

Jako další pálil Sebastian Aho. Ani v tomto případě však na hattrick nedosáhl, kus černé gumy úspěšně zblokoval Brandon Carlo.

42:29

Na vstřelený gól si pomýšlel Jaccob Slavin. Arénou to jenom smutně zašumělo, kotouč totiž prosvištěl o pár decimetrů vedle pravé tyče.

41:52

Ve středním pásmu došlo k nezaviněnému střetu mezi Andrejem Svečnikovem a Charliem McAvoyem, z nějž vyšel hůře obránce Bostonu, chvíli se nemohl postavit na pravou nohu. Do hry se okamžitě zapojil Jake DeBrusk, který krosčekoval Svečnikova k ledu. Není to poprvé, co Carolina dostala přesilovou hru prakticky zadarmo.

41:39

Craig Smith pouze prodloužil Carlovo nahození za domácí svatyni. V tomto prostoru pošetřil cenné vteřiny Jaccob Slavin, následně rozehrál přes Domiho.

41:13

Zabojoval, ale kus černé gumy zpracoval Brady Skjei až kousek za útočnou modrou. Uvědomil si to, takže zacouval a počkal, až spoluhráči vyklidí útočnou třetinu.

40:42

Jako první musel v závěrečné dvacetiminutovce zasahovat Linus Ullmark. Z pravého kruhu jej prověřil Sebastian Aho, Švéd puk schoval ve výstroji.

40:10

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Carolina do ní půjde s jasným cílem, minimálně udržet tříbrankový náskok. Hosté naopak musí vrhnout všechny síly do ofenzivy.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 3:18.
Hokejisté Caroliny ve druhé třetině ještě navýšili náskok a jsou velmi blízko zisku druhého bodu do série. Ve 22. minutě vsítil svůj druhý gól v utkání Sebastian Aho, na jeho zásah našel odpověď Patrice Bergeron. Krátce před koncem prostřední části nicméně Carolina dostala výhodu přesilovky pěti proti třem, kterou, byť s velkou porcí potřebného štěstí, přetavil v gól Nino Niederreiter.
Střely na bránu po 2. třetině: 22 – 21.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:30

Hosté chtěli přispěchat s rychlou odpovědí. Craig Smith nastartoval motory po pravém mantinelu, Jascob Slavin jej k němu přimáčkl a dál ho nepustil.

38:52

38:52 Nino NIEDERREITER - 4:1

38:52

Carolina právě vstřelila branku!
K hattricku moc nechybělo, ale to je samozřejmě vedlejší, Carolina vstřelila gól, a to je to nejdůležitější! Po zblokovaném nahození pálil zprava Trocheck, ten ještě neuspěl. Z mezikruží pak dorážel NINO NIEDERREITER a s výrazným přispěním Ullmarka a Grzelcyka propasíroval kotouč až za brankovou čáru, Aho jen těsně puk netečoval. Asistence: Vincent Trocheck a Anthony DeAngelo.

38:07

Tak pozor, domácí si zahrají početní převahu pěti proti třem! Sebastian Aho natlačil tělo před Dereka Forborta, jenž soka viditelně přidržel. Dvojnásobná přesilovka může trvat až 56 sekund!

37:52

A hokejisté obou celků nechávají i nadále proudit emoce ven. Brad Marchand neočekával, že Pjotr Kočetkov si troufne ještě rozehrát a možná i z frustrace jej lehce klepl přes lapačku. Ruský mladík si to ovšem nenechal líbit a do soupeře strčil. Dvouminutový trest pro oba, pokračuje přesilová hra Canes.

37:11

Ruský forvard Andrej Svečnikov vyprodukoval parádní hit proti Hampusovi Lindholmovi, jehož totálně odrovnal, hostující zadák s nárazem vůbec nepočítal a po srážce měl viditelně problémy s orientací. Hráči Bostonu se okamžitě vydali, byť čistý zákrok, mstít. Přesilovku nakonec budou hrát domácí, protože Svečnikov vyfasoval za hrubost dvouminutový trest, Brandon Carlo čtyřminutový.

36:42

Jaccob Slavin si nevěřil na zakončení a od levého mantinelu nahrál za bránu Anthonymu DeAngelovi, tomu vyjetí zpoza brány nevyšlo.

36:13

Hostům vstřelený gól viditelně vlil novou krev do žil. Skvěle ovšem v defenzivě zapracoval Jordan Staal, ten čistým způsobem obral Marchanda.

35:35

Z ostrého úhlu pálil David Pastrňák. Snadný zákrok pro Pjotra Kočetkova, ten vyrazil kotouč pravým ramenem před sebe, kde něm pouze spoluhráče.

34:57

34:57 Patrice BERGERON - 3:1

34:57

Bruins právě vstřelili branku!
Je to gól, Boston snižuje! Svižnou ránu Marchanda ze zápěstí vyrazil Kočetkov vyrážečkou jenom před sebe. Hned ke třem dorážkám se pak dostal PATRICE BERGERON a do třetice byl úspěšný, když touš nasměroval za brankovou čáru podél pravého betonu Kočetkova. Asistence: Brad Marchand.

34:36

Šanci zmírnit rozdíl v skóre má Boston v přesilové hře. Na trestnou lavici usedá Andrej Svečnikov, ruský útočník se proti Bergeronovi provinil držením.

34:29

Rychle na druhou stranu. Nino Niederreiter zadovkou posunul na modrou čáru, kde číhal Andrej Svečnikov, jeho rána zamířila od bruslí Carla mezi betony Ullmarka, kde kus černé gumy zůstal.

33:46

Po levém mantinelu nabral velkou rychlost Taylor Hall. V plné rychlosti nahazoval forhendem před bránu, Erik Haula na touš těsně nedosáhl.

33:31

Čtvrtá útočná lajna Bruins sice dostala puk do střední třetiny, ale odtud jen těžko může pomýšlet na snížení. Hraje Ian Cole.

32:59

Brad Marchand zezadu podrazil Jordana Martinooka, nicméně píšťalka rozhodčího zůstala němá. Domácí fanoušci to ocenili hlasitým pískotem.

32:23

Hurikáni dnes hrají do defenzivy skvěle. Nerozhodil je ani fakt, že Raantu nahradil v brankovišti Kočetkov, Medvědi jsou do ofenzivy bezzubí.

31:45

Za bránou konkurenta operoval s pukem na holi Patrice Bergeron. Hostující kapitán toho příliš nezmohl, v souboji jeden na jednoho proti Slavinovi neuspěl.

31:16

Kotouč skončil na domácí střídačce poté, co Ian Cole sjel k Bradu Marchandovi a jeho kličku po mantinelu srazil na domácí střídačku.

30:48

Hampus Lindholm zvolil oblouček na útočnou modrou čáru, kde viděl Charlieho Coyla. Tomu nevyšlo zpracování, neboť jej obtěžoval Brendan Smith.

30:10

Utkání se přehouplo do své druhé poloviny. Carolina směřuje za druhým bodem v sérii, nad Medvědy z Bostonu disponuje už tříbrankovým rozdílem.

29:55

V obranném modrém pásmu udělal chybu Martin Nečas. Český útočník namazal kotouč Trentu Fredericovi, ten z úhlu minul bránu.

29:32

Od modré čáry nahazoval Derek Forbort. Směr letu kotouče lehce pozměnil Craig Smith, kus černé gumy nasměroval těsně vedle levé tyče.

28:24

Snížit se pokusil kanadský útočník Taylor Hall. Natáhl k zajímavé střele zápěstím, ale ta až ke Kočetkovovi nedoputovala, úspěšný blok předvedl Slavin.

27:12

David Pastrňák vybojoval kotouč v útočném pásmu, ale nic zajímavého nevymyslel. Nedostalo se mu totiž podpory a sám proti dvěma byl bez šance.

26:25

Patrice Bergeron vyhrál buly na Matta Grzelcyka, na jehož ránu Pjotr Kočetkov vůbec neviděl a reagoval až v momentě, kdy uslyšel náraz kotouče do zadního mantinelu.

25:19

Pod tlakem zkusil Brady Skjei nahodit do Ullmarka a vybojovat vhazování v útočné třetině. Švédský gólman ovšem touš stihl vyklepat pro Lindholma.

24:26

Český forvard Martin Nečas ukázal, že umí rozdávat hity. Jeden takový předvedl v útočné třetině proti Forbortovi, obránce nicméně ještě předtím zvládl přenést hru na Coylea.

23:39

Hurikáni mohou pomýšlet na navýšení náskoku v početní převaze. Na dvě minuty si jde odpočinout Trent Frederic za nedovolené bránění vůči Teräväinenovi.

23:27

Gólman Pjotr Kočetkov zůstává stoprocentní i po ráně Taylora Halla příklepem. Očekával střelu do horních pater brány, zapsal úspěšný zákrok levým ramenem.

22:54

V rychlostním souboji mezi Andrejem Svečnikovem a Patricem Bergeronem dominoval útočník Caroliny. Natlačil před soka tělo a hru přenesl s obranné do střední třetiny.

21:10

21:10 Sebastian AHO - 3:0

21:10

Carolina právě vstřelila branku!
Canes přidávají třetí gól, první v přesilové hře, druhý bod v sérii je zase o něco blíž. Kousek za pravý kruh obdržel přihrávku SEBASTIAN AHO. Finský útočník neváhal a z první vypálil k bližší tyči, Ullmark reagoval pozdě a kotouči v cestě do sítě nezabránil. Asistence: Anthony DeAngelo a Teuvo Teräväinen.

20:28

První střelecký pokus mezi tři tyče vyprodukoval ve druhé dvacetiminutovce Anthony DeAngelo. Linus Ullmark včas zaklapl mezeru mezi betony.

20:01

Začala druhá třetina.
Úvodní dějství je minulostí a lépe jej zvládla Carolina, která si vypracovala dvoubrankový náskok. Domácí navíc v 8. minutě ještě za bezbrankového stavu museli řešit komplikaci, protože Pastrňák zranil Raantu a do brankoviště tak musel Kočetkov. Tato změna domácí vůbec nerozhodila a ve 14. minutě vstřelili první gól, do černého mířil Jesper Fast. Navýšení náskoku přišlo o dvě minut později, to když se mezi střelce zápasu zapsal taktéž nejproduktivnější hráč Canes v sezóně Sebastian Aho.
Střely na bránu po 1. třetině: 11 – 10.

20:00

První třetina skončila.

20:00

Ani poté, co se ozvala siréna ukončující první třetinu, emoce neopadly. A lépe z toho vyšla Carolina, protože zatímco z jejich řad obdržel dvouminutový trest za hrubost jenom Seth Jarvis, tak z těch hostujících Erik Haula a Brandon Carlo.

19:53

Po přerušení hry se do sebe pustili Nino Niederreiter a Charlie Coyle. Rozhodčí je od sebe oddělili poměrně brzy, oba vykázali na lavici hanby za hrubost.

18:54

Hurikáni si zahrají přesilovou hru. Proti pravidlům hrál hostující kapitán Patrice Bergeron, sekáním zastavil v jízdě Jespera Fasta.

17:39

U obranné modré čáry potěšil fanoušky Brady Skjei. Počkal si na projíždějícího Curtise Lazara, jehož čistým hitem poslal na mantinel.

16:14

V pravém kruhu si vytvořil prostor po zakončení Andrej Svečnikov. Střeleckou listinu nerozšířil, Linus Ullmark zapsal povedený zákrok lapačkou.

15:30

15:30 Sebastian AHO - 2:0

15:30

Carolina právě vstřelila branku!
Domácí odskakují na rozdíl dvou branek! Pod tlakem sáhl k nahození od modré čáry Anthony DeAngelo, ale za pár chvil už se mohl radovat, protože mimo brankářův dosah puk ztečoval SEBASTIAN AHO. Asistence: Anthony DeAngelo a Jaccob Slavin.

14:08

Sebastian Aho dojel do pravého kruhu, odtud natáhl k ráně zápěstím na zadní tyč. Gólman Bostonu Ullmark předvedl rychlé reflexy, včas vykopl pravý beton.

13:03

13:03 Jesper FAST - 1:0

13:03

Carolina právě vstřelila branku!
Důležitý první gól střílí hokejisté Caroliny! Skvělou práci odvedl u pravého mantinelu v útočném pásmu Jordan Staal. Podržel kotouč po dobu nezbytně nutnou, načež přenesl hru do levého kruhu na JESPERA FASTA, jenž ránou z první propálil Ullmarka na bližší tyč. Asistence: Jordan Staal a Jaccob Slavin.

12:30

Brendan Smith si pod tlakem poradil velmi dobře. Nabral kotouč ještě na vlastní polovině, ale nasměroval jej na soupeřovu svatyni, takže o icingu nemohla být řeč.

11:24

Curtis Lazar nejprve hitem odstavil od puku Lazara, aby následně nahrál do pravého kruhu Nicku Folignovi, jeho zakončení z první Kočetkova neohrozilo.

10:12

Střelecký účet střetnutí chtěl otevřít Tomáš Nosek. Český útočník si našel prostor ke střele v pravém kruhu, na Kočetkova ale nevyzrál.

09:38

Obětavou práci ukázal Brandon Carlo, který po hlavě padl do zakončení Andreje Svečnikova. Měl štěstí, kotouč jej trefil do chráněných míst.

08:09

Pěknou výměnu puku ukázali Brad Marchand s Patricem Bergeronem. Hosté rázem byli v útočném pásmu, první jmenovaný ve finále střílel příliš vysoko.

07:47

Komplikace pro Carolinu! Antti Raanta po ataku na svou osobu nemůže kvůli zranění v utkání pokračovat, už v osmé minutě se tak mezi tyče staví Pjotr Kočetkov, pro nějž se jedná o debut v play-off NHL!

07:47

Za katr putuje David Pastrňák. Český ostrostřelec najel do Anttiho Raanty, vysloužil si tedy dvě minuty za nedovolené bránění. Navíc to vypadá, že domácího gólmana zranil.

07:28

Přesilovka pro Boston. Dvouminutový trest inkasoval zadák Anthony DeAngelo, Erika Haulu zastavil jenom za cenu nedovoleného bránění.

06:38

V levém kruhu v útočném pásmu už se připravoval na střelu Nino Niederreiter, když k němu přijel Brad Marchand a odzbrojil jej ukázkově čistým hitem.

05:40

Okamžitě po najetí do útočného pásma pálil od modré Hampus Lindholm. Antti Raanta zasahovat nemusel, práci za něj odvedl blokující Trocheck.

04:12

Z velkého úhlu střílel zápěstím David Pastrňák. Domácí gólman Raanta se nenechal zaskočit a maskou odrazil kotouč mimo bezprostřední nebezpečí.

03:17

Premiérovou přesilovou hru si vyzkouší hokejisté Bostonu. Na trestné lavici už sedí Nino Niederreiter, švýcarský útočník podrazil Carla.

02:32

Do útočného pásma chtěl proniknout Erik Haula. To se mu ovšem nepovedlo, ve středním pásmu jej čistým způsobem zastavil Seth Jarvis.

01:47

Antti Raanta si povyjel proti Nicku Folignovi, správně odhadl, že americký forvard vyzkouší střelu. Fin vytáhl pohotový zákrok lapačkou

00:10

Druhé utkání mezi Carolinou a Bostonem odstartovalo! Domácí na nic nečekali a hned získali útočné pásmo, kapitán Jordan Staal střílel těsně nad.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Carolina Hurricanes: Raanta (Kočetkov) – DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Cole, Br. Smith – Jarvis, Aho (A), Svečnikov – Teräväinen, Trocheck, Domi – Fast, Staal (C), Niederreiter – Nečas, Kotkaniemi, Martinook.
Trenér: Rod Brind'Amour

Boston Bruins: Ullmark (Swayman) – McAvoy (A), Grzelcyk, Carlo, H. Lindholm, Clifton, Forbort – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák, Haula, Hall – Cr. Smith, Coyle, Frederic – Lazar, Nosek, N. Foligno.
Trenér: Bruce Cassidy

Rozhodčí: O'Rourke, Pochmara – Galloway, Shewchyk.
Česká a slovenská stopa v utkání

Martin Nečas (CAR)
Tomáš Nosek (BOS)
David Pastrňák (BOS)
První utkání zvládla vítězně Carolina. Hurikáni byli Medvědy výrazně přestříleni, ale rozhodovala efektivita, která hrála výraznou měrou ve prospěch domácího mužstva, to zapsalo vysoké vítězství 5:1. Asistencí se na výhře podílel i Martin Nečas, bostonští David Pastrňák s Tomášem Noskem nebodovali.
Boston Bruins

Medvědi z Bostonu si určitě jsou vědomi, že základní část mohli zvládnout i lépe, nicméně postup si pohlídali, a to je hlavní. V Atlantické divizi obsadili čtvrtou příčku s pohodovým 32bodovým náskokem na Šavle z Buffala, v rámci Východní konference skončili šestí. Taktéž Cassidyho družina v závěru základní části zabrala a disponovala čtyřmi výhrami v řadě, když v posledním utkání před play-off padla výsledkem 2:5 s Torontem. Týmové produktivitě mužstva vévodí třiatřicetiletý Brad Marchand s 80 body.
Carolina Hurricanes

Hokejisté Caroliny letos předvádí parádní výkony. Se ziskem 116 bodů opanovali s náskokem šesti bodů na New York Rangers Metropolitní divizi, v tabulce Východní konference zaostali o pouhých šest bodů za vítězem Prezidentovy trofeje, Floridou. Hurikáni po celou dobu sezóny udržují solidní formu, v závěru základní části nicméně ještě více šlápli do plynu a ovládli posledních šest střetnutí. Nejproduktivnějším hráčem týmu je čtyřiadvacetiletý Fin Sebastian Aho s 82 body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u druhého zápasu play-off mezi Carolinou a Bostonem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Carolina Hurricanes – Boston Bruins

5:2

koniec (2:0, 2:1, 1:1) Stav série: 2:0

Späť na online

Góly a asistencie: 14. Fast (Staal, Slavin), 16. Aho (DeAngelo, Slavin), 22. Aho (DeAngelo, Teräväinen), 39. Niederreiter (Trocheck, DeAngelo), 60. Niederreiter (Svečnikov) – 35. Bergeron (Marchand), 53. Bergeron (McAvoy)

Carolina Hurricanes: Raanta (8. Kočetkov) – DeAngelo, Slavin (A), Pesce, Skjei, Cole, Br. Smith – Jarvis, Aho (A), Svečnikov – Teräväinen, Trocheck, Domi – Fast, Staal (C), Niederreiter – Nečas, Kotkaniemi, Martinook.
Tréner: Rod Brind'Amour

Boston Bruins: Ullmark (Swayman) – McAvoy (A), Grzelcyk, Carlo, H. Lindholm, Clifton, Forbort – DeBrusk, Bergeron (C), Marchand (A) – Pastrňák, Haula, Hall – Cr. Smith, Coyle, Frederic – Lazar, Nosek, N. Foligno.
Tréner: Bruce Cassidy

Rozhodca: O'Rourke, Pochmara – Galloway, Shewchyk

Diváci: 18 880

Priebeh zápasu
1. tretina
03:17 CAR 2 Niederreiter, podrazenie
07:28 CAR 2 DeAngelo, nedovolené bránenie
07:47 BOS 2 Pastrňák, nedovolené bránenie brankárovi
07:47 CAR -Raanta +Kočetkov (Striedanie)
13:03 CAR 1:0 Fast (Staal, Slavin)
15:30 CAR 2:0 Aho (DeAngelo, Slavin)
18:54 BOS 2 Bergeron, sekanie
19:53 CAR 2 Niederreiter, hrubosť
BOS 2 Coyle, hrubosť
20:00 CAR 2 Jarvis, hrubosť
BOS 2 Haula, hrubosť
BOS 2 Carlo, hrubosť
Po 1. tretine
2. tretina
21:10 CAR 3:0 Aho (DeAngelo, Teräväinen)
23:39 BOS 2 Frederic, nedovolené bránenie
34:36 CAR 2 Svečnikov, držanie
34:57 BOS 3:1 Bergeron (Marchand)
37:11 CAR 2 Svečnikov, hrubosť
BOS 2+2 Carlo, hrubosť
37:52 CAR 2 Kočetkov, sekanie, odpyká Nečas
BOS 2 Marchand, sekanie
38:07 BOS 2 Forbort, držanie
38:52 CAR 4:1 Niederreiter (Trocheck, DeAngelo)
Po 2.tretine
3. tretina
41:52 BOS 2 DeBrusk, krosček
43:04 BOS 2+2 Forbort, nebezpečná hra vysokou hokejkou
48:27 CAR 2 HL príliš veľa hráčov na ľade, odpyká Niederreiter
52:21 BOS 4:2 Bergeron (McAvoy)
55:49 CAR 2 Pesce, nebezpečná hra vysokou hokejkou
59:19 CAR 5:2 Niederreiter (Svečnikov)
60:00 BOS 2 Forbort, hrubosť
Koniec