Menu

Futbal

Mistrovství Evropy U19 - ženy

Nórsko – Francúzsko

1:0

koniec (0:0)

06.07.2022, 17:30 • Městský stadion Karviná • Semifinále • Vendula Zdražilová cz

Tipsport: 3.29 3.54 1.93

To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek svátečního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (19:29:59)
Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 1:6. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:9.
Je dobojováno! Oproti prvnímu poločasu se v tom druhém už skóre měnilo. Do vedení šly ve dvaapadesáté minutě Norky. Z pravé strany vystřelila Cathinka Tandbergová, po míči se nohou ohnala Eloise Sevenneová a míč po změně směru pak skončil za zády francouzské brankářky. Vlastním gólem tak dala vedení Norkám. Následně pak měla Francie několik šancí na vyrovnání, ale skvělá Panengstuenová vytasila důležité zákroky a vedení držela. Nakonec tento těsný náskok zůstal až do závěrečného hvizdu hlavní sudí a Norky tak slaví postup do finále, ve kterém vyzvou Španělsko. Francouzkám tak zbyly jen oči pro pláč a na hřišti je vidět velký smutek.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Poté před Panengstuenovou vznikl závar, ale po několika odrazech se nepovedlo Francouzkám dostat míč za záda norské brankářky. Následně pak ho obrana Norek poslala na chvíli do bezpečí.

90+3

Další roh pro Francii, ta stále ještě dýchá, jsme ve třetí nastavené minutě.

90+2

Po další akci Francie dostala míč k sobě Panengstuenová a poté ho po zemi poslala spoluhráčkám.

90+1

Nastavují se čtyři minuty navíc.

90

Toho se ujala Fontaineová, která posadila míč na hlavu spoluhráčky, která ale balon poslala jen vysoko nad branku Norska.

89

Po faulu Norek zahrají Francouzky volný kop.

88

Fontaineová zahrála rohový kop. Tuto standardní situaci ale odvrátily hráčky Norska, které tak opět ustály francouzský tlak.

87

Střídání v týmu Norsko:
ze hřiště odchází Irene Dirdalová, přichází Stine Brekkenová.

87

Oda Johansenová zahrála autové vhazování, poté se ale k míči dostala Francie. Následně pak hasila nebezpečí před svou brankou znovu Selma Panengstuenová.

85

Binateová se dostala do další francouzské šance, ale tu nepřetavila ve vyrovnávací gól. Norky si tak znovu oddychly a rychle posílají míč až za polovinu hřiště.

83

Norky ještě čekají pořádně těžké chvíle, Francouzky zvyšují své tempo a tlačí se za vyrovnáním, aby se vrátily zpět do hry o postup do finále.

82

82. Fantastický zákrok norské brankářky

82

Nyní už ale musela Selma Panengstuenová zasahovat, když u pravé tyče zastavila nebezpečnou střelu Louny Ribadeiraové! Ta se poté pochopitelně chytala za hlavu, byla totiž v obrovské šanci na vyrovnání!

81

Autové vhazování provedly Norky, záhy se k míči dostaly Francouzky, ale Coquetové utekl balon a ten jistila pozorná brankářka Selma Panengstuenová.

Nórsko – Francúzsko

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 52. Sevenneová (vla.)

Karty:   13. Sörbová (NOR) – 30. Bataillardová (FRA)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 1:6. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:9.

Nórsko: Panengstuenová – Lövaasová, Finková, Pettersenová, Sörbová – Jordeová (C), Brönstadová, Dirdalová (87. Brekkenová) – Birkelundová (46. Omarsdottirová), Tandbergová (67. Rönová), Kyvaagová
Náhradníci: Langkaasová – Olsenová, Brekkenová, Omarsdottirová, Rönová, Johansenová, Skrettingová, Iversenová, Lüthckeová

Tréner: Hege Riiseová

Francúzsko: Marquesová – Haelewynová, Rastocleová (C), Sevenneová, Fontaineová – Benyahiaová (76. Ribadeiraová), Bataillardová (59. Coquetová), Kbidaová (76. Nellerová) – Binateová, Mouchonová, Bahlouliová (68. Yetnaová)
Náhradníci: Francartová – Notelová, Nellerová, Yetnaová, Ribadeiraová, Renardová, Cequetová

Tréner: Sandrine Ringlerová

Rozhodca: Van Der Helmová (NED) – Despoina Demosthenousová (CYP), Heini Hyvönenová (FIN)