Menu

Futbal

Mistrovství Evropy U19 - ženy

Nórsko – Francúzsko

1:0

koniec (0:0)

06.07.2022, 17:30 • Městský stadion Karviná • Semifinále • Vendula Zdražilová cz

Tipsport: 3.29 3.54 1.93

To je pro tuto chvíli z mé strany už vše. Přeji hezký zbytek svátečního dne a u dalších online přenosů z fotbalu se budu těšit opět na shledanou. (19:29:59)
Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 1:6. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:9.
Je dobojováno! Oproti prvnímu poločasu se v tom druhém už skóre měnilo. Do vedení šly ve dvaapadesáté minutě Norky. Z pravé strany vystřelila Cathinka Tandbergová, po míči se nohou ohnala Eloise Sevenneová a míč po změně směru pak skončil za zády francouzské brankářky. Vlastním gólem tak dala vedení Norkám. Následně pak měla Francie několik šancí na vyrovnání, ale skvělá Panengstuenová vytasila důležité zákroky a vedení držela. Nakonec tento těsný náskok zůstal až do závěrečného hvizdu hlavní sudí a Norky tak slaví postup do finále, ve kterém vyzvou Španělsko. Francouzkám tak zbyly jen oči pro pláč a na hřišti je vidět velký smutek.

90+5

Konec zápasu.

90+4

Poté před Panengstuenovou vznikl závar, ale po několika odrazech se nepovedlo Francouzkám dostat míč za záda norské brankářky. Následně pak ho obrana Norek poslala na chvíli do bezpečí.

90+3

Další roh pro Francii, ta stále ještě dýchá, jsme ve třetí nastavené minutě.

90+2

Po další akci Francie dostala míč k sobě Panengstuenová a poté ho po zemi poslala spoluhráčkám.

90+1

Nastavují se čtyři minuty navíc.

90

Toho se ujala Fontaineová, která posadila míč na hlavu spoluhráčky, která ale balon poslala jen vysoko nad branku Norska.

89

Po faulu Norek zahrají Francouzky volný kop.

88

Fontaineová zahrála rohový kop. Tuto standardní situaci ale odvrátily hráčky Norska, které tak opět ustály francouzský tlak.

87

Střídání v týmu Norsko:
ze hřiště odchází Irene Dirdalová, přichází Stine Brekkenová.

87

Oda Johansenová zahrála autové vhazování, poté se ale k míči dostala Francie. Následně pak hasila nebezpečí před svou brankou znovu Selma Panengstuenová.

85

Binateová se dostala do další francouzské šance, ale tu nepřetavila ve vyrovnávací gól. Norky si tak znovu oddychly a rychle posílají míč až za polovinu hřiště.

83

Norky ještě čekají pořádně těžké chvíle, Francouzky zvyšují své tempo a tlačí se za vyrovnáním, aby se vrátily zpět do hry o postup do finále.

82

82. Fantastický zákrok norské brankářky

82

Nyní už ale musela Selma Panengstuenová zasahovat, když u pravé tyče zastavila nebezpečnou střelu Louny Ribadeiraové! Ta se poté pochopitelně chytala za hlavu, byla totiž v obrovské šanci na vyrovnání!

81

Autové vhazování provedly Norky, záhy se k míči dostaly Francouzky, ale Coquetové utekl balon a ten jistila pozorná brankářka Selma Panengstuenová.

80

Jdeme do poslední desetiminutovky řádné hrací doby, Norky nadále udržují těsné vedení, soupeřky se snaží o vyrovnání, zatím však marně.

78

Ovšem k ničemu to nevedlo. Norky tak ubránily další akci soupeřek a okamžitě posílají míč opačným směrem.

77

Julie Jordeová z dobré pozice minula branku Francie. Hráčky ze země galského kohouta si tak mohly oddychnout a snaží se projít okamžitě na opačný konec hřiště.

76

Střídání v týmu Francie:
ze hřiště odchází Ines Benyahiaová, přichází Louna Ribadeiraová.

76

Střídání v týmu Francie:
ze hřiště odchází Inès Kbidaová, přichází Chloé Nellerová.

74

Julie Jordeová jistila balon a poté ho převzala Selma Panengstuenová.

72

V další akci se ocitla Noémie Mouchonová a vypadalo to na nebezpečí před norskou brankou. Jenže planý poplach, francouzská hráčka byla v ofsajdové pozici.

72

Norky znovu výborně zastavily útok Francie, která je nadále hodně nebezpečná. Zatím tak Norsko drží stále nadějný výsledek.

70

Francouzkám začíná ubíhat čas, Norky se nyní snaží příznivý stav bránit, do bezhlavých útoků se zatím neženou. Naopak Francie musí, chce-li pomýšlet na postup do finále. Ještě nás asi čeká pořádné drama v dalším průběhu druhé půle.

68

Střídání v týmu Francie:
ze hřiště odchází Nesrine Bahlouliová, přichází Madeleine Yetnaová.

67

Střídání v týmu Norsko:
ze hřiště odchází Cathinka Tandbergová, přichází Guro Rönová.

66

Následně pak vysoký nákop ukryla do rukavic Selma Panengstuenová a znovu míč posílá svým spoluhráčkám, které míří dopředu.

66

Další náznak šance Francouzek zmařila Cathinka Tandbergová, která balon vypíchla a poslala za zadní čáru. Další roh pro Francii.

64

Noémie Mouchonová se dopustila faulu na soupeřce a hlavní rozhodčí ji napomíná. Norky se tak ještě zdrží na polovině Francie.

63

Hlavička Fontainové zamířila jen vedle norské tyče. Nyní tedy následuje odkop od norské svatyně, který provede Selma Panengstuenová.

63

Francouzky přidaly a natlačily se do blízkosti norské branky. Nakonec vybojovaly rohový kop, když centr z pravé strany srazila za zadní čáru Synne Brönstadová.

61

Julie Jordeová zahrávala volný přímý kop, bylo to ale z větší vzdálenosti. To byla pro Marquesovou lahůdka. Ta si vyskočila a balon ukryla do rukavic.

60

Hodina hry je minulostí, Norky zahrozily opět na území Francie, ale vše znovu pozorná obrana zvládla a pomohla své brankářce.

59

Střídání v týmu Francie:
ze hřiště odchází Faustine Bataillardová, přichází Judith Coquetová.

59

Až ve druhé půli je k vidění o něco útočnější fotbal, dost tomu pomohla samozřejmě úvodní trefa.

58

Cathinka Tandbergová se levačkou opřela do střely uvnitř velkého vápna, ale její pokus zablokovala obrana Francie. Ta poté otáčí hru na opačnou stranu.

57

Rohový kop zahrávaly hráčky Francie, tato standardní situace ale branku Norek příliš neohrozila.

56

Nyní proti střele Airine Fontaineové zakročila Selma Panengstuenová, jenž má míč ve svých rukavicích. A hned ho posílá svým spoluhráčkám.

54

Francouzky jsou zaskočené, ale hned se snažily dostat se do akce, ale ta k vyrovnání nevedla.

52

52. Eloise SEVENNEOVÁ - 1:0

52

Norsko právě vstřelilo branku!
Norky jdou do vedení. Cathinka Tandbergová poslala z pravé strany míč do ohně, kde ho nešťastně tečovala, s úmyslem ubránit akci, do své sítě ELOISE SEVENNEOVÁ. Ines Marquesová na tuto situaci nedokázala zareagovat a balon končí za jejími zády. Vlastním gólem tak Sevenneová poslala do vedení soupeřky!

50

U zadní čáry se snažila centrovat Faustine Bataillardová, ale byla už za ní a následuje tak pouze odkop od norské brány.

48

48. Benyahiaová nebezpečně vystřelila, norská brankářka ale byla na místě

48

Ines Benyahiaová na pravé straně namířila míč k bližší tyči, tam ale byla připravena Panengstuenová a zabránila nebezpečí u své branky.

47

A hned Omarsdottirová zachytila míč po pokusu soupeřky a pomohla obraně Norska.

46

Norky do druhého poločasu vstoupily s jednou změnou, když Birkelundovou vystřídala Omarsdottirová.

46

Střídání v týmu Norsko:
ze hřiště odchází Ina Birkelundová, přichází Iris Omarsdottirová.

46

Začal druhý poločas.
Druhý poločas začne přibližně v 18:35.
Střely na branku: 0 – 0
První poločas druhého semifinále hráček do devatenácti let je minulostí. V něm jsme neviděli žádnou branku. Oba týmy hrají příliš opatrně a nechtějí udělat chybu. Největší šance Francie se zrodila v devatenácté minutě, nebezpečí ale uhasila jedna z norských obránkyň, který balon odkopla do bezpečí. Poté se oba celky střídaly v rozehrávkách, ale k dalšímu ohrožení branky soupeřek to nevedlo. Zatím je tedy stav stále bezbrankový a uvidíme, zda se ve druhé půli někdo prosadí a rozhodne v základní hrací době, nebo zda se dočkáme nastavené hrací doby či penalt.

45+3

První poločas skončil.

45+2

Norky drží míč na svých kopačkách a snaží se dostat do blízkosti Marquesové. Ale obrana soupeřek jim to nedovoluje.

45+1

Nastavovat se budou ještě dvě minuty navíc.

45

Noémie Mouchonová se utrhla a mířila rychle před velké vápno, ale vystavila se ofsajdové pasti. To neuniklo postranní sudí a ta okamžitě zdvihla svůj praporek.

44

Norky drží balon na své polovině a ani s ním příliš nespěchají před branku soupeřek.

43

Rozehrávka Francouzek skončila na kopačkách soupeřek a Norsko tak otáčí hru na opačnou stranu.

41

Fontaineová poslala balon ke značce penaltového puntíku, kde byla připravena obrana Norek.

40

Na opačnou stranu zamířila Francie, po úniku Noémie Mouchonové poslala jedna z Norek míč k rohovému praporku. V závěru první půle tak Francie zahraje standardní situaci.

39

Ten zahrála Synne Brönstadová, ale neudělala to vůbec dobře. Do centru dala malou razanci a balon skončil pouze na dobře připravené zdi hráček Francie.

38

Faul francouzské hráčky na Cathinku Tandbergovou, která skončila na zemi. Volný kop pro Norsko.

37

Nyní neměla moc práce Selma Panengstuenová, jenž si doběhla opuštěný balon a poté ho po zemi poslala svým spoluhráčkám.

36

Pomalu se blíží konec první půle, stále se hraje bez přesného zakončení. K vidění zatím nebyly ani žádné velké šance, které by znamenaly ohrožení branky soupeřek.

34

Další nepřesnosti ve francouzské rozehrávce a to byla voda na mlýn pro Norky. Ty okamžitě převzali míč a uháněly směr branka Francie. Ale na polovině hřiště o balon přišly.

33

Rohový kop zahrály Norky, míč zaletěl až před branku Francie, kde ale byla mezi třemi tyčemi pozorná Ines Marquesová a má ho v rukavicích.

32

Špatná rozehrávka Marion Haelewynové a míč zamířil za postranní čáru. Další autové vhazování pro Norsko.

31

Odkop od své branky provedla Ines Marquesová a Francouzky tak míří opět na opačnou stranu.

30

Žlutá karta pro tým Francie (Faustine Bataillardová).

30

Ani po půlhodině hry jsme se nedočkali úvodní branky, stále tedy na ukazateli skóre svítí bezbrankový stav. A to se nezměnilo ani po dalším náznaku francouzské akce.

29

Špatnou rozehrávku Francie se snažila potrestat Irene Dirdalová, ale nakonec se do rychlého brejku nedostala. Vše hasila obránkyně Francie a hned poslala balon směrem dopředu.

28

Pokus Marie Finkové ale skončil jen v moci Ines Marquesové a ta ho bude odkopávat od své branky hodně daleko.

27

Míč mají na svých kopačkách Norky a už se s ním snaží znovu procpat před francouzskou branku.

26

Pauza na občerstvení.

24

Julie Jordeová zahrála z dálky volný kop, její centr sice mířil do vápna, ale tam ho včas hlavou odvrátila Airine Fontaineová do bezpečí.

23

Na hráčkách obou celků je vidět důležitost zápasu a nikdo nechce udělat chybu. Teď Norky vybojovaly další autové vhazování.

21

Série nepřesností na obou stranách, nyní jsou u míče Norky a snaží se projít na území soupeřek.

20

Dvacet minut hry je minulostí, nyní se po levé straně snažila utrhnout Nesrine Bahlouliová, ale balon ji nakonec utekla a zmocnila se ho jedna z Norek.

19

Selma Pettersenová zachytila levačkou míč, jenž mířil doprostřed brány Panengstuenové a zažehnala tak další nebezpečí před její brankou.

18

Nyní bylo rušnou ve francouzském území, Ina Birkelundová vystřelila kus před malým vápnem a její pokus pak zastavila pozorná obrana Francie.

17

Jedna z Norek nyní odhlavičkovala pokus Jordeové z pravé strany, který letěl na bránu a pomohla tak své brankářce.

16

Ina Birkelundová otravovala obránkyni Francie, nakonec skrze ní vůbec neprošla dovnitř pokutového území. Posléze už ale Norky ohrozily francouzskou brankářku, která po dalekonosné střele Jordeové mířila nad břevno.

15

Norky sebraly Francouzkám míč a nasměrovaly na chvíli hru před jejich brankářku. Jenže Ines Marquesová nemusela vůbec do akce. Možnost pro Norky totiž zmařila pozorná obrana hráček ze země galského kohouta.

13

A hned na to inkasuje první žlutou kartu zápasu Norka Thea Sörbová, která nakonec šla do soupeřky o něco tvrději, než by bylo zdrávo.

12

Ines Benyahiaová se po střetu se soupeřkou ocitla s bolestivou grimasou na hrací ploše a je nutné její ošetření. To se odehrává na postranní čáře. Hra je tedy na chvíli přerušena, toho ostatní hráčky využily k rychlému občerstvení.

12

Ovšem dobrá obranná hra Francouzek jim to nedovolila a hned po zisku balonu šly hráčky Francie směrem na polovinu Norek.

11

Norky na polovině Francie vybojovaly další vhazování a ještě si tak mohou prodloužit pobyt na území svých protihráček.

10

Nakonec tomu tak nebylo, hned po chvilce vhazovaly Norky a dostaly záhy balon až k pokutovému území, kde ale Selma Pettersenová mířila jen vedle tyče Marquesové.

9

Francie je zatím aktivnějším týmem, nyní je znovu na míči a zahrává další autové vhazování. Norky se tak budou znovu bránit útoku svých soupeřek.

8

Panengstuenová nyní musela povyběhnout ze svého zařízení, aby dosáhla na nebezpečný míč z kopaček Francie.

6

Nyní jsou po delší době u míče zase Norky, jejich rozehru napadala obrana Francie, která balon zakopla do zámezí. Norky u míče zůstanou a zahrají autové vhazování.

5

Po faulu norské hráčky zahrávaly Francouzky volný přímý kop, ale bylo to téměř u poloviny hřiště, takže míč pouze rozehrály a šly do postupného útoku.

3

Autové vhazování zahrála Faustine Bataillardová, poté se francouzský tým dostával do dalšího zakončení, ale v cestě jim stála pevná norská obrana.

3

Francie zůstává po přerušení hry u míče a ze své poloviny se snaží projít do útočné akce.

2

Po levé straně to zkusila Nesrine Bahlouliová, ale její pokus zamířil jen hodně vedle protější tyče.

1

Od úvodních minut byly na míči Norky, ale před brankou Francie zatím nic moc nevymyslely. Hned na to hru na druhou stranu otáčejí Francouzky.

1

Utkání právě začalo.
První finalista je už znám. V odpoledním duelu porazilo Španělsko Švédsko těsně 1:0 a nyní už netrpělivě čeká na své soupeřky.
Hráčky obou celků jsou již na hrací ploše a probíhají hymny obou zemí. Zápas o finále ME hráček do 19 let tak za malou chvíli začne.
Úvodní sestavy:

Norsko: Panengstuenová – Lövaasová, Finková, Pettersenová, Sörbová – Jordeová (C), Brönstadová, Dirdalová – Birkelundová, Tandbergová, Kyvaagová
Náhradníci: Langkaasová – Olsenová, Brekkenová, Omarsdottirová, Rönová, Johansenová, Skrettingová, Iversenová, Lüthckeová
Trenér: Hege Riiseová

Francie: Marquesová – Haelewynová, Rastocleová (C), Sevenneová, Fontaineová – Benyahiaová, Bataillardová, Kbidaová – Binateová, Mouchonová, Bahlouliová
Náhradníci: Francartová – Notelová, Nellerová, Yetnaová, Ribadeiraová, Renardová, Cequetová
Trenér: Sandrine Ringlerová

Rozhodčí: Van Der Helmová (NED) – Despoina Demosthenousová (CYP), Heini Hyvönenová (FIN).
Nasazení rozhodčích

Jako hlavní rozhodčí bude toto semifinále řídit Lizzy Van Der Helmová z Nizozemska. Na čarách jí pak budou asistovat Despoina Demosthenousová z Kypru a Finka Heini Hyvönenová.
Vzájemná utkání

Naposledy se obě reprezentace střetly v únoru letošního roku. Jednalo se o přátelský zápas, ve kterém Francouzky vyhrály těsně 2:1. Oplatí dnes v boji o finále Norky svým soupeřkám prohru?
Francie

Francouzky v áčkové skupině skončily na druhém místě, když získaly o dva body méně než Španělky a musely se tak spokojit s "horším" umístěním. To ale vůbec nic neznamená, hráčky ze země galského kohouta budou v duelu s Norkami plnit roli mírného favorita. První zápas jim vyšel, když 3:0 porazily fotbalistky pořádající země, a sice Češky, které se do pla-off vůbec neprobojovaly. Následně pak remizovaly 2:2 s Itálií. I poslední zápas ve skupině pak skončil remízou. Francie se se Španělskem rozešla smírně po výsledku 1:1.
Norsko

Norkám se povedla skupinová fáze, kdy skončily na prvním místě ve skupině B a do semifinále tak šly z nejlepší možné pozice. V prvním duelu na evropském šampionátu nestačily na Anglii, která vyhrála přesvědčivě 4:1. Své klopýtnutí však záhy napravily, poradily si totiž s Němkami, jenž srazily těsně 2:1. Poté už následoval poslední skupinový souboj v severském derby se Švédskem. Norky vyhrály v přímém souboji 1:0 a zajistily si tak postup z prvního místa.
Hezký středeční podvečer přeji všem příznivcům fotbalu. Mistrovství Evropy žen do devatenácti let dospělo do vyřazovacích bojů a nyní je na programu semifinále. V druhém souboji o finálovou účast si to rozdají Norky s Francouzskami.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:30.

Nórsko – Francúzsko

1:0

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 52. Sevenneová (vla.)

Karty:   13. Sörbová (NOR) – 30. Bataillardová (FRA)

Držení míče: 54 % : 46 %.
Střely na branku: 0:2. Střely mimo: 1:6. Rohy: 2:7. Ofsajdy: 0:2. Fauly: 8:9.

Nórsko: Panengstuenová – Lövaasová, Finková, Pettersenová, Sörbová – Jordeová (C), Brönstadová, Dirdalová (87. Brekkenová) – Birkelundová (46. Omarsdottirová), Tandbergová (67. Rönová), Kyvaagová
Náhradníci: Langkaasová – Olsenová, Brekkenová, Omarsdottirová, Rönová, Johansenová, Skrettingová, Iversenová, Lüthckeová

Tréner: Hege Riiseová

Francúzsko: Marquesová – Haelewynová, Rastocleová (C), Sevenneová, Fontaineová – Benyahiaová (76. Ribadeiraová), Bataillardová (59. Coquetová), Kbidaová (76. Nellerová) – Binateová, Mouchonová, Bahlouliová (68. Yetnaová)
Náhradníci: Francartová – Notelová, Nellerová, Yetnaová, Ribadeiraová, Renardová, Cequetová

Tréner: Sandrine Ringlerová

Rozhodca: Van Der Helmová (NED) – Despoina Demosthenousová (CYP), Heini Hyvönenová (FIN)