Menu

Hokej

Prípravný zápas

HK 32 Liptovský Mikuláš – HK Spišská Nová Ves

6:1

koniec (3:1, 2:0, 1:0)

11.08.2022, 17:00 • TITAN aréna Liptovský Mikuláš • Ivan Harčár

Tipsport: 1.32 6.34 5.51

Na Liptove sme počuli poslednú sirénu. Liptovský Mikuláš si v plnej sile poradil s viacerými mladými Spišiakmi ľahko 6:1. Do hry zasiahli aj brankárski tínedžeri Klimčák s Varšom. Oba kluby majú za sebou druhý letný zápas. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia. (19:04:06)

Koniec zápasu.

58:59

Gabriel Olejník s pukom na hokejke a pustil sa dopredu proti Ventelämu. Tomu stačil jediný správny pohyb a súper sa ocitol bez puku.

58:43

Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.

58:00

Prebiehajú posledné dve minúty stretnutia.

57:11

Kamil Walega v dnešnom zápase ešte neprehovoril a nevyšlo mu to ani pred malou chvíľkou.

56:43

Vylúčenie v tíme HK GROTTO Spišská Nová Ves:
Vartovník – 2 min., držanie.

56:43

Kalousek faulovaný Vartovníkom v útočnom pásme. Domáci Mikuláš ide v závere stretnutia do početnej výhody o jedného hráča.

56:09

Náhradník Valenta Klimčák ešte nepustil puk za svoj chrbát, no v skutočnosti až teraz riešil situáciu zákrokom.

55:37

Ďalší signál Ordzovenského s Giľákom. Aktéri na sekundu váhali, či sa nebude pískať zakázané uvoľnenie. Arbitri hru pustili.

54:39

Matej Galbavý operoval na pravej žŕdke. Varša nemal prehľad o puku a Uhríka spred bránkoviska zobral kapitán Vartovník.

53:45

Miesto na streleckej listine si chcel nájsť aj domáci Dunčko! Nedožil sa toho ani pri svojej druhej príležitosti v poslednej tretine!

52:51

Liptovský Mikuláš dal gól! Čistý štít iba 15-ročného brankára hostí Benjamína Varšu sa nekoná. Prekonala ho letná akvizícia MARTINS KARSUMS. Na konte má už druhý gól. Asistencie: Hannu Kuru a Sameli Ventelä.

52:25

Grega vybojoval puk a naslepo ho dával vzduchom. Tomala ho nezískal.

51:12

Striedanie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš:
z ihriska odchádza Valent, prichádza Klimčák.

51:12

Pôvodne to vyzeralo, že Ščurkovi znova odpískajú trest za hákovanie, pretože išiel v tomto duchu po Galbavom. Dôvod je však postavenie mimo hry Rysov.

50:32

Striedanie v tíme HK GROTTO Spišská Nová Ves:
z ihriska odchádza Surák, prichádza Varša.

50:00

Päťdesiata minúta duelu. Liptovský Mikuláš kontroluje skóre a drží štvorgólový rozdiel v pomere 5:1.

49:42

Dyakov adresoval strieľanú prihrávku rovno medzi kruhy. Juraj Dunčko sa netešil zo streleného gólu, nakoľko netrafil puk. Mal vysoko hokejku nad ľadom.

48:48

Stretnutie dvoch generácii. Karsums sa nalepil na Šutyho a na vlastnej modrej čiare mu odstrelil puk.

48:12

Liptáci majú oporu vo svojom brankárovi Valentovi. V priebehu niekoľko sekúnd sa predviedol dvomi zákrokmi.

47:33

Peter Ordzovenský s nacvičeným signálom na Giľáka. Puk mu naskočil na hokejku na pravom krídle a po následnom prenesení pred bránkovisko zasahoval Valent.

46:12

Ventelä prenikol do skvelej pozície na ohrozenie bránky súpera, čo aj zúročil. Filip Surák mu však zmenšil strelecký uhol a zasiahol ľavým betónom.

45:19

Zaváhanie v spišskonovoveskej defenzíve. Lukáš Handlovský už nestihol potiahnuť si puk viac vľavo. Vhadzovanie v útočnom pásme Liptovského Mikuláša.

44:25

Tomala vypálil zápästím a Valent schoval puk do výstroja. Gabriel Olejník ani Romaňák už nemali možnosť pokúsiť sa dorážať.

43:39

Šuty nastrelil puk na zadný mantinel, avšak nikto o neho nešiel zabojovať.

42:49

Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.

42:09

Fantastická kombinácia Kuruho s Novajovským a na konci všetkého bola bomba poľského talentu Walegu. Snažil sa doslova zapichnúť puk do ľavej šibenice, ale chýbali milimetre.

41:18

Prvý strelecký pokus v priebehu tejto presilovky vyslal Martin Kriška. Po strele kývol hlavou, lebo bol presvedčený, že sa z toho mohlo dať presadiť.

40:49

Vylúčenie v tíme HK GROTTO Spišská Nová Ves:
Ščurko – 2 min., hákovanie.

40:42

Sebastián Šmida sa ľahko dostal do zakončenia zľava. Prešiel okolo dvoch Spišiakov a aktivoval pravé Surákovo rameno.

40:17

Česánek nastavil ruku na prudko letiaci puk a od rukavice putoval do mantinelu. Čiarový rozhodca sa pomýlil a odpískal, hoci samotný hráč poukázal na to, že nešlo o dotyk s lavičkou.

40:01

Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 18:32.
Hokejisti Liptovského Mikuláša navýšili náskok v druhej tretine o ďalšie dva góly. Záverečná tretina sa už bude pravdepodobne len dohrávať.

40:00

Druhá tretina sa skončila.

39:21

Prudká delovka Giľáka z ľavého kruhu poštípala telo Dyakova.

39:00

Prebieha posledná minúta druhej tretiny.

38:15

Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš:
Kriška – 2 min., sekanie.

37:54

Lukáš Vartovník vysunul ramená proti Ventelämu a obaja zviedli dobrý silový súboj v blízkosti domácej bránky. Valent sa nedočkal strely na seba.

37:00

Grec pri svojej striedačke urobil dvojnásobnú kľučku a odohral puk po mantineli.

36:17

Timotej Tomala míňa ľavý horný roh bránky Liptovského Mikuláša!

34:53

Kriška mýlil Ščurka klepaním hokejkou o ľadovú plochu, ale on sa nedal zmiasť a pokračoval v ťahu na domácu bránku, čo však neprinieslo druhý gól Spišiakov.

34:40

Michal Valent si v doterajšom vývoji duelu veľmi nezachytal. Preto uvíta častejšie zákroky. Po jednom z nich hru prerušil a Rysy zabojujú o zotrvanie v tretine.

34:26

Tkáč sa ocitol v šanci! Bekhend neumiestnil dovnútra ponad ležiaceho Valenta!

33:57

Pokus Martinsa Karsumsa priamou strelou z modrej čiary. Skóre sa nemenilo.

32:21

Záhradník jedným okom sledoval robotu Handlovského a súbežne sa vystrkoval spoza Malinu. Ten s ním korčuľoval v jednom rytme a odprevadil ho za bránu.

31:06

Liptovský Mikuláš dusí svojho protivníka. Najmä legionári im osladili predchádzajúce sekundy. Svoju prácu však nemusel odvádzať Surák, na ktorého neletela žiadna strela.

30:02

Liptovský Mikuláš dal gól! Staré hokejové pravidlo nedáš – dostaneš. Michal Valent úspešne podržal chrbát Mikulášu, ale na druhej strane ho nenapodobnil Suárk a zo siete tak loví už piaty puk, ktorý tam poslal MARTINS KARSUMS. Asistencie: Hannu Kuru a Julius Vähätalo.

29:35

Matej Giľák v nájazde! Po kľučke do forhendu nezariadil zníženie na 2:4!

29:06

Silu na puku ukazuje Daniel Tkáč. Prenikol do súboja jeden na jedného a aj keď niesol na sebe Kapičáka, Valentovi pohrozil koncovkou z bekhendu.

28:48

Peter Novajovský nečakal a ihneď strieľal od modrej čiary zápästím. Strelecký pokus sa odrazil od Suráka a ešte sa tam črtala možnosť na dorážku. Hosťujúci brankár to však odmietol zákrokom lapačkou.

28:03

Tomala prikorčuľoval za mikulášsku bránku a na moment si zakryl puk pred Mezovským. Skúsený obranca Liptákov vedel, ako na neho a odzbrojil ho.

27:21

Toto bola veľmi náročná prihrávka na Uhríkovu hokejku. Bol úplne bez šance zachytiť takýto ťažký puk. Rysy idú pred Valenta.

26:58

Zakázané uvoľnenie Spišskej Novej Vsi. Buly po ľavici Filipa Suráka.

26:26

Spišiaci iba vyhodili puk do stredného pásma. A už idú do pozoru, nakoľko sa na nich valí nasledujúca červená vlna.

25:19

Už to mohlo byť 5:1! Po Dyakovej nahrávke spoza bránky zakončoval Kriška! Surák si myslel, že má puk medzi nohami a chvíľu sa ešte obracal okolo seba! Až keď ho zaľahli hráči v snahe dorážať, rozhodca prerušil hru!

24:50

Liptovský Mikuláš dal gól! Nedostatočný prehľad východniarov pred bránkoviskom. Brankár Filip Surák bol na ľade a nikto mu nepomohol. Poloprázdnu svätyňu triafa MATEJ GALBAVÝ. Asistencie: Michal Uhrík a Sameli Ventelä.

24:13

Karsums si hľadal miestečko niekde v predbránkovom priestore súpera, ale Fín Vähätalo mu poslal prihrávky na päty.

23:54

Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.

23:43

Ľubomír Malina sa vybral na ofenzívny výlet. Pred útočnou modrou čiarou ale nahrával jednému zo svojich spoluhráčov. Početná výhoda Rysov o pár sekúnd uplynie.

22:45

Giľák podporil útok Spišiakov pri tejto presilovke. Nakrátko si to hodil s Vartovníkom, ktorý okamžite vyzýval na aktivitu Tkáča. Zle naložil s prihrávkou, keďže si to musel ešte prikopávať. Liptáci sa oslobodzujú.

22:14

Strieľaná prihrávka smerovala z hokejky Tkáča pred otvorenú bránku Liptovského Mikuláša. Puk tečoval Martin Kriška. Našťastie pre jeho klub vedľa.

21:54

Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš:
Galbavý – 2 min., podrazenie.

21:44

Michal Uhrík sa zapojil do hry vo veľkej rýchlosti a už si to nastavoval na strelu švihom. Cestu mu skrížil Šuty a obaja skončili na ľadovej ploche.

21:17

Spišská Nová Ves hrá s piatimi hráčmi.

20:28

Atraktívna súhra Liptákov. Karsums pekne preniesol hru na Kuruho, nepodarilo sa mu gólom pozdraviť bývalých spoluhráčov. Puk mu nesadol podľa predstáv.

20:01

Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 17:47.
Liptovský Mikuláš nasadzuje do prípravy kompletný káder, zatiaľ čo Poprad i Spišská Nová Ves mladých chalanov. Rozdiel je jasný ako v utorok, tak aj dnes.

20:00

Prvá tretina sa skončila.

19:17

Vylúčenie v tíme HK GROTTO Spišská Nová Ves:
Ščurko – 2 min., hákovanie.

19:00

Prebieha posledná minúta prvej tretiny.

18:33

Liptovský Mikuláš hrá s piatimi hráčmi.

16:59

Kamil Walega nevytrestal hostí za nepozornosť a po úniku nechal vyniknúť Suráka lapačkou! Neujala sa ani okamžitá dorážka Vähätala do prázdnej bránky!

16:33

Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš:
Mezovský – 2 min., držanie.

16:23

Daniel Tkáč sa natlačil k bránke cez Mesikämmena. Spišská Nová Ves získava pásmo po zákroku gólmana Michala Valenta.

15:39

Malinovi prestrčil puk pomedzi korčule Martin Kriška, no zároveň mu chýbal krok navyše, aby ho prekorčuľoval. Spišskonovoveskému obrancovi pomohol Nicolas Zekucia a zmocnil sa puku.

14:57

Mladý Haluška, prenikajúc popri mantineli, pocítil tvrdosť protihráča a kapitána Lukáša Vartovníka.

13:37

Liptovský Mikuláš dal gól! Mikuláš znova odskakuje minuloročnému extraligovému nováčikovi na rozdiel dvoch gólov. Tentoraz zaúradovala fínska participácia a JULIUS VÄHÄTALO dokráčal ku gólovému zápisu. Asistencia: Sameli Ventelä.

13:29

O strelu z prvej sa hlásil fínsky hokejista Hannu Kuru, vlani hráč Spišskej Novej Vsi. Dostal sa ale do bloku a nedokázal vystreliť z medzikružia.

12:48

Kriška sa zjavil pred súperovou bránkou a Surák bol pozorný, aj keď v náročnej pozícii, keď ležal na betónoch. Domácemu veteránovi sa však nepodarilo okolo neho prehodiť puk na voľnú pravú stranu.

12:14

Spišiaci obsadili útočnú tretinu. Z tohto pobytu dokázali vyťažiť švih Romaňáka. Valent spojil betóny.

11:45

Surák musel pokrývať puk na dva razy. Situáciu mu pomohol kontrolovať obranca Boris Česánek, ktorý v rámci možností čistil priestor.

10:52

Peter Novajovský vyskúšal dobré zakončenie, ktoré mu Surák zlikvidoval vyrážačkou.

09:57

Prerušená hra. Jedna z domácich striel aj s prispením Spišiakov zakotvila v ochrannej sieti. Po polovici prvého dejstva Liptáci ovládajú svoj ľad a vyhrávajú 2:1.

08:06

Tomala prečítal úmysel Venteläho a do jeho krížnej nahrávky vložil hokejku v strednom pásme. Ešte to išiel vyskúšať smerom do ofenzívy, ale okolo spomínaného súpera sa nepresadil.

06:33

Tkáčovi sa takmer podarilo zaskočiť domáceho brankára, ktorý síce bol roztiahnutý a ľavou nohou si pokrýval žŕdku, no skoro mu to zapadlo dnu.

05:59

Liptovský Mikuláš je od úvodnej minúty poriadne nabudený. Teraz to dal poznať v plnej miere pri dokončení akcie, keď sa viacero hráčov snažilo pretlačiť puk za bránkovú čiaru. Surák v spolupráci s obrancami to zvládli ustáť.

05:29

Spišská Nová Ves dala gól! Nemáme za sebou ešte ani polovicu tretiny a už sme videli tri presné zásahy. Prvý si pripisujú Rysy zo Spiša. Michal Valent už bol prikrátky na razantnú koncovku ĽUBOMÍRA MALINU. Asistencie: Matej Giľák a Lukáš Vartovník.

05:06

Giľák namiesto krížnej prihrávky vpravo urobil otočku a chcel to riešiť individuálne. Po ňom Tkáč trafil ľavý Valentov betón i jemne konštrukciu bránky.

04:18

Hosťujúcu akciu zakladali obrancovia Malina s Romaňákom. Ten sa však pošmykol a prišiel o puk. Liptáci medzitým poslali na ľad čerstvé sily.

03:52

Vylúčenie v tíme MHk 32 Liptovský Mikuláš:
Walega – 2 min., podrazenie.

03:40

Hostia sa nedostali zo svojej tretiny dopredu. Na modrej čiare Walega neskrotil puk a následne na streľbu nemohol pomýšľať Michalík.

02:31

Liptovský Mikuláš dal gól! Rýchla akcia domáceho Mikuláša. Handlovský obkorčuľoval súperovu bránu, naservíroval prihrávku MARTINOVI KRIŠKOVI, ktorý to bez prípravy trafil medzi Surákove betóny. Asistencie: Sebastián Šmida a Lukáš Handlovský.

01:47

Tkáč sa pokúšal využiť dostatok voľného miesta a prekľučkoval sa až do pásma. Puk pristavil Giľákovi, no jeho ľahšie zakončenie po ľade nemohlo výraznejšie ohroziť Valenta.

01:05

Liptovský Mikuláš dal gól! Výborný vstup Liptákov do druhého prípravného duelu. Dobre umiestnená strela FILIPA MEZOVSKÉHO rozvlnila spišskonovoveskú sieť. Surákova reakcia prišla neskoršie. Asistencie: Markus Michalík a Michal Uhrík.

00:54

Romaňák ideálne nespracoval puk, ktorý sa mu odrazil od čepele priamo na Karsumsa. Skúsený lotyšský reprezentant vyslal úvodný strelecký pokus na Suráka. Vhadzovanie v obrannej tretine hostí.

00:20

Tkáč získal prihrávku na červenej čiare a snažil sa preštrikovať okolo Dyakova až pred brankára Valenta, no prvý menovaný mu v tom čistým spôsobom zabránil.

00:01

Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

MHk 32 Liptovský Mikuláš: Valent – Dyakov, Novajovský, Ventelä, Mesikämmen, Mezovský, Kapičák, M. Hudec – Handlovský (A), Šmida, Kriška (C) – Karsums (A), Vähätalo, Kuru – Uhrík, Walega, Michalík – Galbavý, Záhradník, Haluška – Dunčko, Kalousek.
Trenér: Ján Šimko.

HK GROTTO Spišská Nová Ves: Surák – Česánek, Ordzovenský, Romaňák, Grec, N. Zekucia, Malina (A) – Giľák, Tkáč, Ščurko (A) – Šuty, Vartovník (A), I. Novák – G. Olejník, Grega, Tomala – Mikolaj.
Trenér: Vlastimil Wojnar.

Rozhodca: Orolín, Snášel – Knižka, Stanzel.
Vážení hokejoví fanúšikovia, Vítam vás pri sledovaní prípravného zápasu medzi Liptovským Mikulášom a Spišskou Novou Vsou.

MHk 32 Liptovský Mikuláš


Liptáci spoločne so Spišiakmi odštartovali prípravné zápasy tento utorok. Mikuláš mal za súpera Poprad, ktorý dokázal rozstrieľať výsledkom 8:4, avšak východniari nehrali v plnej sile. Nový tréner Ján Šimko sa tak uviedol vo výbornom svetle.

HK GROTTO Spišská Nová Ves

Rysy si dohodli kvalifikačné repete s Prešovom, ktorý ich v sezóne nepustil do play-off. Domáci vyhrávali 1:0 aj 2:1, ale z prvého letného víťazstva sa radovali Šarišania. Tí dvomi presnými zásahmi v záverečnej tretine otočili skóre.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 17:00.

HK 32 Liptovský Mikuláš – HK Spišská Nová Ves

6:1

koniec (3:1, 2:0, 1:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 2. Mezovský (Michalík, Uhrík), 3. Kriška (Šmida, Handlovský), 14. Vähätalo (Ventelä), 25. Galbavý (Uhrík, Ventelä), 31. Karsums (Kuru, Vähätalo), 53. Karsums (Kuru, Ventelä) – 6. Malina (Giľák, Vartovník)

HK 32 Liptovský Mikuláš: Valent (52. Klimčák) – Dyakov, Novajovský, Ventelä, Mesikämmen, Mezovský, Kapičák, M. Hudec – Handlovský (A), Šmida, Kriška (C) – Karsums (A), Vähätalo, Kuru – Uhrík, Walega, Michalík – Galbavý, Záhradník, Haluška – Dunčko, Kalousek.
Tréner: Ján Šimko.

HK Spišská Nová Ves: Surák (51. Varša) – Česánek, Ordzovenský, Romaňák, Grec, N. Zekucia, Malina (A) – Giľák, Tkáč, Ščurko (A) – Šuty, Vartovník (C), I. Novák – G. Olejník, Grega, Tomala – Mikolaj.
Tréner: Vlastimil Wojnar.

Rozhodca: Orolín, Snášel – Knižka, Stanzel.

Priebeh zápasu
1. tretina
01:05 LMI 1:0 Mezovský (Michalík, Uhrík)
02:31 LMI 2:0 Kriška (Šmida, Handlovský)
03:52 LMI 2 Walega, podrazenie
05:29 SNV 2:1 Malina (Giľák, Vartovník)
13:37 LMI 3:1 Vähätalo (Ventelä)
16:33 LMI 2 Mezovský, držanie
19:17 SNV 2 Ščurko, hákovanie
Po 1. tretine
2. tretina
21:54 LMI 2 Galbavý, podrazenie
24:50 LMI 4:1 Galbavý (Uhrík, Ventelä)
30:02 LMI 5:1 Karsums (Kuru, Vähätalo)
38:15 LMI 2 Kriška, sekanie
Po 2.tretine
3. tretina
40:49 SNV 2 Ščurko, hákovanie
50:32 SNV -Surák +Varša (Striedanie)
51:12 LMI -Valent +Klimčák (Striedanie)
52:51 LMI 6:1 Karsums (Kuru, Ventelä)
56:43 SNV 2 Vartovník, držanie
Koniec