Menu

Futbal

Španielska LaLiga

Valencia CF – UD Almería

2:2

koniec (0:0)

23.01.2023, 21:00 • Estadio de Mestalla (Valencia) • 18. kolo • Filip Lefenda cz

90+6

José Gayá se zbavil na levé straně protihráče a odcentroval na zadní tyč. Na balon si naběhl střídající Samuel Castillejo, kterého neustřežil Sergio Akieme. Ve skvělé pozici ale hlavičkoval trestuhodně vedle pravé tyčky. To byla obrovská možnost!

88

Střídání v týmu Valencia CF:
ze hřiště odchází Edinson Cavani, přichází Marcos André.

88

Střídání v týmu Valencia CF:
ze hřiště odchází Justin Kluivert, přichází Samuel Castillejo.

84

Střídání v týmu UD Almería:
ze hřiště odchází Gonzalo Melero, přichází Íñigo Eguaras.

84

André Almeida, jenž již sleduje závěr utkání pouze z lavičky, vyfasoval za protesty žlutou kartu.

82

Valencia měla k dispozici standardní situaci. Tu rozehrál centrem do pokutového území Justin Kluivert. Ve velké šanci se zjevil na levé straně smolař Cenk Özkaçar. Nejprve mířil do Fernanda, podruhé branku přestřelil. Zavánělo to ovšem ofsajdem.

80

Adresátem druhého dnešního karetního napomenutí je Gonzalo Melero, jenž podrazil uvnitř středového kruhu Yunuse Musaha. Tomu se ihned sportovně omluvil.

77

Střídání v týmu Valencia CF:
ze hřiště odchází André Almeida, přichází Ilaix Moriba.

77

Střídání v týmu Valencia CF:
ze hřiště odchází Toni Lato, přichází Hugo Duro.

76

Střídání v týmu UD Almería:
ze hřiště odchází El Bilal Touré, přichází Adrián Embarba.

76

Střídání v týmu UD Almería:
ze hřiště odchází Léo Baptistão, přichází Luis Javier Suárez.

74

Almería právě vstřelila branku!
Cenk Özkaçar chyboval v rozehrávce a doslova vybídl hosty k vyrovnání. El Bilal Touré našel na středu vápna FRANCISCA PORTILLU a ten střelou do levé částí branky podruhé srovnal stav. Giorgi Mamardašvili se natahoval marně.

66

Střídání v týmu UD Almería:
ze hřiště odchází Largie Ramazani, přichází Alejandro Pozo.

66

Střídání v týmu UD Almería:
ze hřiště odchází Houboulang Mendes, přichází Francisco Portillo.

65

Valencia právě vstřelila branku!
Teď už se ale mohou domácí skutečně radovat! Justin Kluivert si na levé straně narazil míč s Yunusem Musahem a vystřelil na bližší tyč. Fernando jeho ránu vyrazil, pohotovou dorážkou se ovšem prezentoval JOSÉ GAYÁ, jenž jako správný kapitán vrátil Valencii vedení.

63

V zakončení opět Samuel Lino. Tentokrát hlavičkoval po centru z pravé strany křižmo na zadní tyč a radoval se z gólu. Jeho zásah ale přišel ke smůle domácích z ofsajdu.

61

Almería nebyla daleko od dokonání obratu. Po rohovém kopu z pravé strany se v hloučku protihráčů vyšponoval nejvýše Léo Baptistão a hlavičkoval jen těsně za vzdálenější levou tyčku!

60

Jenže penalta se nakonec kopat nebude! Hlavní arbitr vzal své původní rozhodnutí po přezkoumání záběrů zpět! Zrušena je i původně udělená žlutá karta pro Brandárize.

58

Rozběhnutý Edinson Cavani byl po průnikové přihrávce faulován Juanem Brandárizem v pokutovém území. Je nařízena penalta ve prospěch Valencie!

54

Almería právě vstřelila branku!
Valencia se z vedení dlouho neradovala, je vyrovnáno! Na Robertoneho centr od rohového praporku si na bližší tyči naskočil nejvýše JUAN BRANDÁRIZ a umístil míč hlavou pod víko. Premiérová soutěžní trefa pro třiadvacetiletého obránce.

48

Valencia právě vstřelila branku!
Netopýři jdou zkraje druhé půle do vedení! Na Almeidův centr za obranu si skvěle naběhl JUSTIN KLUIVERT, jenž z hranice malého vápna hlavičkoval pod břevno do protipohybu brankáře Fernanda.

45

Žlutá karta pro tým Valencia CF (Edinson Cavani).

44

Skóre se nemění! Largie Ramazani zvolil hodně pomalý rozběh a umístil přízemní střelu do levé tyče!

43

Tak to bylo rychlé! Sudí Gil pobyl u monitoru jen krátce a poté se vydal nekompromisně ukázat na penaltový puntík. Pokutový kop pro hostující celek!

42

Roh, nebo penalta? Almería protestuje, že Gabriel Paulista škrtl v pádu o míč rukou. A hlavní arbitr se půjde podívat na video!

8

Edinson Cavani upadl po kontaktu se Samuelem Costou v pokutovém území. Domácí si žádali jako jeden muž pokutový kop. Rozhodčí Gil nechal pokračovat ve hře.

5

Hosté chybovali v rozehrávce. Z levé strany se řítil na branku Justin Kluivert. Jeho zakončení vyrazil Fernando. Po chvíli hledal přihrávkou zleva na bližší tyči José Gayá Edinsona Cavaniho. Ten zakončoval bez přípravy mimo branku.

Valencia CF – UD Almería

2:2

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 48. Kluivert (Almeida), 65. José Gayá – 54. Brandáriz (Robertone), 74. Portillo (Touré)

Karty:   45. Cavani (VAL), 84. Almeida (VAL) – 80. Melero (ALM)

Nepremenená penalta: 44. Ramazani (ALM), mimo

Držení míče: 57 % : 43 %.
Střely na branku: 6:3. Střely mimo: 7:7. Rohy: 6:2. Ofsajdy: 5:3. Fauly: 8:8.

Valencia CF: Mamardašvili – Foulquier, Paulista, Özkaçar, José Gayá (C) – Lato (77. Duro), Musah, Almeida (77. Moriba), Kluivert (88. Castillejo) – Lino, Cavani (88. André).
Náhradníci: Herrerín, Rivero – Cömert, Diakhaby, Guillamón, Mosquera, F. Pérez, J. Vázquez.

Tréner: Gennaro Gattuso

UD Almería: Fernando – Mendes (66. Portillo), Ely, Brandáriz, Akieme – Robertone (C), S. Costa, Melero (84. Eguaras) – Baptistão (76. L. Suárez), Touré (76. Embarba), Ramazani (66. A. Pozo).
Náhradníci: Fuoli – Babić, Centelles, de la Hoz, Lázaro, Puigmal, Sousa.

Tréner: Joan Rubi

Rozhodca: J. Gil – X. Estrada, M. Ángel