Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

Tisková konference 1.FC Slovácko

koniec udalosti

25.01.2023, 12:30 • Marek Janoš (@marekjanos) cz

To je z dnešní tiskové konference vše. Děkuji za pozornost. (13:01:23)
Tisková konference je u konce. Nejdůležitější zprávou setkání je, že ve Slovácku prodloužil smlouvu o dva roky trenér Martin Svědík. Nový kontrakt skončí v červnu 2025.

Trenér Pojezný také přiznal, že Slovácko jedná o odchodu Filipa Nguyena. Zdá se, že hlavním háčkem je, aby tým měl i pro jarní část za dosavadní brankářskou jedničku novou náhradu.

12:58

Konec tiskové konference.
Svědík směrem k prvnímu jarnímu zápasu s Budějovicemi: Hráči nám to ztížili v tom, že vybrat základní jedenáctku nebude nic jednoduchého. To jsou příjemné starosti.

Kromě Tomiče jsou všichni zdraví. Chceme zvládnout obě dvě první domácí utkání.
V generálce Slovácko otočilo zápas, čehož si trenér cení i v rámci přípravy.
Podmínky v Turecku měl klub podle Svědíka velmi dobré. Tým měl čas se poznat a odvedl dobrou práci. V Chorvatsku vázla více organizace a nebylo tak dobré počasí jako v Turecku, ale soustředění přineslo to, co tým potřeboval.
Svědík: Mám omezení po operaci, nejsem 100% fit, ale v trénování mě to neomezuje. Je to jinak na delší rehabilitaci a musím na sobě neustále pracovat. Někdy toho mám po celém dnu plné zuby. Soustředění v Turecku pro mě bylo hodně těžké, v Chorvatsku už to bylo lepší a snad se blýská na lepší časy.
Svědík: Musíte mít nejvyšší cíle. Je důležité přemýšlet pozitivně a přemýšlet i reálně.
Svědík: Kádr má kvalitu, aby se v tabulce posunul výš.
Martin Svědík o vizích klubu: Jsem v tom opatrný. Myslím si, že jsme nastavili něco, ale je těžké to udržet nebo navýšit. Může přijít lepší i horší sezona. Bude to hodně o tom, jaký kádr se nám podaří poskládat. Plus je spousta aspektů, které toto mohou ovlivnit. Nechci předbíhat. Je potřeba se dobře připravit, určit si cíle. Prioritou je půlsezona a to, abychom ji nějak dohráli a třeba se nám podařilo znovu dostat do Evropy.
Svědík: Překvapilo nás, jak se Kim adaptoval na tu zátěž. Měl jen velmi málo krizových momentů. Je velmi šikovný s míčem, směrem dopředu je velice dobrý. Směrem dozadu musí mít návyky a ptal jsem se ho. On mi řekl, že neví jaká je jeho slabina v obranné fázi. Tým mu musí pomoct a usměrnit si ho. Zkušení hráči si ho musí zavolat. Ví, kde je problém. Případně mu z lavičky pomůžu já.
Kadlec: Byli jsme dohodnutí, že ohledně mé budoucnosti se rozhodne v průběhu sezony. Nezáleží to jen na mě, ale i na Slovácku a na rodině. Motivace hraje velikou roli a pro mě hraje velkou roli i trenér. Nedokážu si představit, že by nás trénoval někdo jiný než pan Svědík. Pro klub je důležité, že má v tomto jistotu.
Svědík: S Filipem počítám 100% na sobotu.
Svědík: Je to nepříjemné, že se to řeší teď v tomto období, ale mám důvěru ve vedení. Když by Filip odešel, tak nám zůstanou dva gólmani a musíme hledat náhradu. Je několik aspektů, které o tomto rozhodují.
Pojezný: Konzultuju to i s majiteli a potřebuju v tom mít důvěru.
Pojezný k možnému přestupu Nguyena: Jednání s agenturou nepřineslo nic nového. Vyložili jsme si karty na stůl. Nabídka je na stole, ale ještě není taková, abychom se rozhodli. Musí dávat smysl, abychom byli zajištění. Nejde jen o peníze, ale i ostatní věci. Musí to do sebe zapadnout. Máme zodpovědnost směrem k tomu, abychom měli i náhradu. Není pro mě v tento moment jednoznačná. Mám zodpovědnost i vůči sezoně. Musíme chtít udělat pro klub to nejlepší.
Svědík: Prioritní je jarní část. Poctivě jsme se na ni připravovali. Máme nějaké představy a nechceme od toho uhýbat. Chceme podávat co nejlepší výkony. První šestka by se nám určitě líbila, cíle máme i v poháru. Záležet bude i na vstupu do jarní části. První tři místa jsou jasné, ale zbytek tabulky je tak našlapaný, že nám nemusí vyjít tři, čtyři zápasy a můžeme se tu bavit o úplně jiných věcech.
Svědík: Rozhodl zájem klubu. Práce mi musí dávat hlavu a patu a všechny ukazatele byly o tom, že mě to tu bude těšit. Proto jsme prodloužili o dva roky.
Smlouva byla prodloužena s Martinem Svědíkem do 30.6.2025.
Nyní se otevřel prostor pro dotazy.
Svědík: Děkuji hráčům, vedení i agentuře Sport Invest, od které dostávám i spoustu rad do budoucna. Moc si toho vážím.

Chtěl bych poděkovat všem, kdo se o mě starali na konci roku od nemocnice Ostrava až po paní Kateřinu Caderovou, která mi pomohla se dostat zpět do formy a skvěle zapadla do kolektivu.
Martin Svědík k podpisu smlouvy: Jsem rád, že jsem dostal důvěru dále pokračovat. Ušli jsme společně kus cesty. Prožili jsme společně dobré věci i ty horší.

Ještě nebyl čas spolupráci ukončit. Pro mě jsou zde velice silné vazby jak s vedením, tak s hráči. Byla to obrovská motivace pokračovat dál. Hlavně závěr sezony pro mě byl pro mě velmi emotivní.
Pojezný: Do médií moc nemluvím, ale rok 2022 jsme si užili mimořádně. Poznali jsme, jak vypadá fotbal v Evropě a jak se chovají k Michalu Kadlecovi na Fenerbahce nebo Kolíně. To bylo obdivuhodné.

Pak se stalo, že hráč Slovácka Milan Petržela dosáhl mimořádného úspěchu, že absolvoval nejvíce zápasů v historii české a československé ligy a jediný, kdo mu předal ocenění, jsem byl já. Nikdo jiný zřejmě neměl čas. To mi přišlo až trapné, asi je to sem daleko. Viděli jsme, jaká úcta se k nám chová.
Klub doplnil také Jan Baranek na pozici asistenta trenéra, uvedl Petr Pojezný.

Pojezný: Dohodli jsme se s trenérem Svědíkem a prodloužili jsme smlouvu o dva roky! Potáhneme klub dál, což je dobrá zpráva i pro hráče. Ti pod trenérem i v přípravě makali opravdu hodně.
Pojezný: Směrem ke kádru – chtěli jsme jej oživit, což se nám povedlo mladým korejským hráčem Kimem z Dukly. Ten je k dispozici. Z hlediska odchodů jsme pustili po dohodě Libora Kozáka a uvidíme, co se ještě uděje. Sami jsme ještě nic nerozhodli.
Pojezný: Trenér sebral odvahu a podstoupil náročnou operaci. Klobouk dolů, že je tu v plné síle dnes s námi. Udělali pro to hodně. Trochu jsme mu pomohli v lázních Darkov, které patří holdingu doktora Zemka.
Petr Pojezný pozdravil zástupce médií a pouští se do hodnocení: Přípravu jsme se snažili udělat tak, abychom ji absolvovali v zahraničí, kde jsou podmínky lepší. Snad to mělo smysl a vynaložené náklady se nám vrátí.
Všichni účastníci dnešní tiskovky jsou na místě, můžeme začít.
Tiskové konference 1. FC Slovácko se zúčastní hlavní trenér Martin Svědík, ředitel klubu Petr Pojezný a také kapitán týmu Michal Kadlec.
V generálce proti slovinskému NK Bravo se Slovácko představilo s touto sestavou. Ta by mohla naznačit, v jakém složení Moravani vyběhnou k prvnímu utkání jara v sobotu proti Českým Budějovicím.

Sestava proti NK Bravo: Nguyen – Reinberk (46. Tomič), Hofmann (60. Daníček), Kadlec (46. Břečka), Doski (60. Holzer) – Daníček (46. Trávník), Kohút (60. Šašinka), Havlík – Petržela (60. Sinyavskiy), Vecheta (75. Mihálik), Brandner (46. Kim)
Kádr zůstává pro jarní část bez výraznějších změn. Ze členů základní sestavy tým opustil pouze útočník Libor Kozák, který podepsal smlouvu v nedalekém Zlíně. Přišel naopak z druholigové Dukly ofenzivní štírek Seung-Bin Kim.

Příchod
Seung-Bin Kim (FK Dukla Praha) – přestup

Odchody
Vladislav Ljovin (bez angažmá) – konec smlouvy
Libor Kozák (FC Trinity Zlín) – konec smlouvy
Slovácko sehrálo čtyři přípravná utkání:
Slovácko – Haaksbergse SC (NED) 5:0
Slovácko – Hajduk Split (CRO) 1:1
Slovácko – Budafoki MTE (HUN) 0:1
Slovácko – NK Bravo (SLO) 2:1
Slovácko se před jarní částí sezony nachází na 8. místě. Od první šestky jej dělí jen skóre, na skupinu o záchranu má náskok dva body.
Fotbalové Slovácko se připravovalo na jarní část sezony na dvou zahraničních soustředěních. V lednu trénovalo na jarní část v Turecku a poté také v Chorvatsku.

Oběma soustředěním předcházel ještě prosincový pobyt v Dubaji. Modro-bílí si jej vysloužili jako poděkování majitele klubu za úspěšné působení v podzimní části sezony v Evropské konferenční lize.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 12:30.

Tisková konference 1.FC Slovácko

koniec udalosti