Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

Tisková konference SK Slavia Praha

koniec udalosti

27.01.2023, 13:30 • Michal Heřman cz

To je od nás z tiskové konference vše, děkujeme za pozornost a přejeme hezký pátek. (14:21:07)
Jindřich Trpišovský (trenér) na otázku kolem Micka van Burena a jeho smlouvy: Jaro ukáže a pokud dá jako v Liberci plno gólů a stane se nejlepším střelcem ligy, není důvod smlouvu neprodloužit.
Jindřich Trpišovský (trenér) na otázku kolem Micka van Burena a jeho pozici: Mick se vrátil z hostování, kde patřil k nejlepším hráčům ligy. Hrál pravidelně na postu, kde hrál celou kariéru. I ve Slavii zhruba tři roky zpátky hrál jako útočník. Počítáme s ním na jeho nejsilnější pozici, kde je ještě Tecl a Jurečka. Není to jednoduché rozhodování. Všem se dařilo i v přípravě a kvalitativně může nastoupit kdokoliv z těchto tří hráčů. Věříme, že naváže na působení v Liberci. Udělal velký pokrok, rozumí česky. Počítáme s ním a myslím si, že se v neděli objeví.
Jindřich Trpišovský (trenér) na otázku kolem zranění Tomáše Holeše: Na neděli nebude. Část tréninku, kde nejsou sprinty a kontakty, absolvuje s týmem. V nominaci by se mohl objevit v horizontu dvou až tří týdnů.
Igoh Ogbu (nový hráč) na otázku, co čeká od angažmá ve Slavii: Bavil jsem se o tom i s Peterem Olayinkou. Ptal jsem se ho na ligu i soupeře. Peter mi řekl vše o lize i prostředí. Vím, že jde o konkurenční prostředí. Jsem přesvědčený, že to je dobrý krok. Cílem každého hráče je rozvíjet se. Bavil jsem se o tom i s trenérem, od kterého cítím důvěru.
Jaroslav Tvrdík (předseda představenstva) na otázku kolem mladého Nora Christose Zafeirise: Přestupy oznamuje až když jsou hotové, takže se nebudeme blíže vyjadřovat.
Jaroslav Tvrdík (předseda představenstva) na otázku kolem Mojmíra Chytila: V podstatě jsme na všem domluveni, ale pravděpodobně po tomto přestupním období za Slavii hrát ještě nebude.
Jindřich Trpišovský (trenér) na otázku kolem chybějící generálky: Po návratu z Portugalska jsme nesehráli generálku, jelikož plánovaný zápas nedopadl. Chtěli jsme hrát v neděli a ne v týdnu, což už bylo pozdě. Nesešel se soupeř a termín. Hráli jsme tedy zápas na dvě skupiny. Natočili jsme si ho na dron, dobře ho zanalyzovali.

Oficiální část tiskové konference je u konce. Následují dotazy novinářů.
Jindřich Trpišovský, trenér: V kádru je velká zastupitelnost a vypadá hodně hladově. Jak jsem ale již říkal, musíme to přenést na hřiště. V neděli má být velká zima, ale věříme, že přijde hodně lidí a že si to společně užijeme. Jsem přesvědčený, že jsme na to dobře připravení.
Jindřich Trpišovský, trenér: Vrátili se nám hráči z hostování, kteří přinesli hladovost a svěží vítr. Matěj Jurásek předvádí velmi dobré výkony v přípravě a říká si o sestavu.
Jindřich Trpišovský, trenér: Jsem moc rád, že se povedlo přivést Igoha Ogbu, protože nám typologicky sedí do systému.
Jindřich Trpišovský, trenér: Jak jsme se připravili ale ukáže až nedělní zápas. Musíme vše přenést na hřiště.
Jindřich Trpišovský, trenér: Hráči vykazují skvělou připravenost. Jsme spokojení. Vrátilo se nám hodně hráčů, co jsme na podzim nemohli využít. To je další bonus pro tým.
Jindřich Trpišovský, trenér: Zimní příprava byla atypická. Po podzimu byla velká pauza. Doléčili jsme tak zranění a na začátku přípravy jsme měli hráče odpočaté a vyléčené. Absolvovali jsme krátký blok v Praze, pak jsme byli v Portugalsku. Musím tým pochválit. Pracuje dobře, cítíme v týmu konkurenci.
Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva: Ohledně B-týmu máme ambici zachránit druhou ligu. Těšíme se na druholigové derby se Spartou, které by mohlo být na Letné.
Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva: Abychom dokázali lépe chránit hráče proti zranění, zavedli jsme nutnost pravidelných rozborů krve a zainvestovali jsme i do přístrojů a moderní techniky.
Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva: Dostali jsme řadu nabídek na naše další hráče. Rozhodli jsme se je neuvolňovat, abychom mohli dosáhnout co největšího sportovního úspěchu.
Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva: Matěj Jurásek k nám přišel před 4,5 roku z Karviné. Začal hrát v naší mládeži a poté za B-tým. Jsem šťastný, že tu dneska sedí s námi a po delší době jde hráč akademie do A-týmu. Máme od trenérů informace, že Matěj je připraven hrát za A-tým. Děkuji trenérům za šanci dalším mladíkům a za jejich práci.

Tisková konference SK Slavia Praha

koniec udalosti