Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

Tisková konference SK Slavia Praha

koniec udalosti

27.01.2023, 13:30 • Michal Heřman cz

To je od nás z tiskové konference vše, děkujeme za pozornost a přejeme hezký pátek. (14:21:07)
Jindřich Trpišovský (trenér) na otázku kolem Micka van Burena a jeho smlouvy: Jaro ukáže a pokud dá jako v Liberci plno gólů a stane se nejlepším střelcem ligy, není důvod smlouvu neprodloužit.
Jindřich Trpišovský (trenér) na otázku kolem Micka van Burena a jeho pozici: Mick se vrátil z hostování, kde patřil k nejlepším hráčům ligy. Hrál pravidelně na postu, kde hrál celou kariéru. I ve Slavii zhruba tři roky zpátky hrál jako útočník. Počítáme s ním na jeho nejsilnější pozici, kde je ještě Tecl a Jurečka. Není to jednoduché rozhodování. Všem se dařilo i v přípravě a kvalitativně může nastoupit kdokoliv z těchto tří hráčů. Věříme, že naváže na působení v Liberci. Udělal velký pokrok, rozumí česky. Počítáme s ním a myslím si, že se v neděli objeví.
Jindřich Trpišovský (trenér) na otázku kolem zranění Tomáše Holeše: Na neděli nebude. Část tréninku, kde nejsou sprinty a kontakty, absolvuje s týmem. V nominaci by se mohl objevit v horizontu dvou až tří týdnů.
Igoh Ogbu (nový hráč) na otázku, co čeká od angažmá ve Slavii: Bavil jsem se o tom i s Peterem Olayinkou. Ptal jsem se ho na ligu i soupeře. Peter mi řekl vše o lize i prostředí. Vím, že jde o konkurenční prostředí. Jsem přesvědčený, že to je dobrý krok. Cílem každého hráče je rozvíjet se. Bavil jsem se o tom i s trenérem, od kterého cítím důvěru.
Jaroslav Tvrdík (předseda představenstva) na otázku kolem mladého Nora Christose Zafeirise: Přestupy oznamuje až když jsou hotové, takže se nebudeme blíže vyjadřovat.
Jaroslav Tvrdík (předseda představenstva) na otázku kolem Mojmíra Chytila: V podstatě jsme na všem domluveni, ale pravděpodobně po tomto přestupním období za Slavii hrát ještě nebude.
Jindřich Trpišovský (trenér) na otázku kolem chybějící generálky: Po návratu z Portugalska jsme nesehráli generálku, jelikož plánovaný zápas nedopadl. Chtěli jsme hrát v neděli a ne v týdnu, což už bylo pozdě. Nesešel se soupeř a termín. Hráli jsme tedy zápas na dvě skupiny. Natočili jsme si ho na dron, dobře ho zanalyzovali.

Oficiální část tiskové konference je u konce. Následují dotazy novinářů.
Jindřich Trpišovský, trenér: V kádru je velká zastupitelnost a vypadá hodně hladově. Jak jsem ale již říkal, musíme to přenést na hřiště. V neděli má být velká zima, ale věříme, že přijde hodně lidí a že si to společně užijeme. Jsem přesvědčený, že jsme na to dobře připravení.
Jindřich Trpišovský, trenér: Vrátili se nám hráči z hostování, kteří přinesli hladovost a svěží vítr. Matěj Jurásek předvádí velmi dobré výkony v přípravě a říká si o sestavu.
Jindřich Trpišovský, trenér: Jsem moc rád, že se povedlo přivést Igoha Ogbu, protože nám typologicky sedí do systému.
Jindřich Trpišovský, trenér: Jak jsme se připravili ale ukáže až nedělní zápas. Musíme vše přenést na hřiště.
Jindřich Trpišovský, trenér: Hráči vykazují skvělou připravenost. Jsme spokojení. Vrátilo se nám hodně hráčů, co jsme na podzim nemohli využít. To je další bonus pro tým.
Jindřich Trpišovský, trenér: Zimní příprava byla atypická. Po podzimu byla velká pauza. Doléčili jsme tak zranění a na začátku přípravy jsme měli hráče odpočaté a vyléčené. Absolvovali jsme krátký blok v Praze, pak jsme byli v Portugalsku. Musím tým pochválit. Pracuje dobře, cítíme v týmu konkurenci.
Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva: Ohledně B-týmu máme ambici zachránit druhou ligu. Těšíme se na druholigové derby se Spartou, které by mohlo být na Letné.
Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva: Abychom dokázali lépe chránit hráče proti zranění, zavedli jsme nutnost pravidelných rozborů krve a zainvestovali jsme i do přístrojů a moderní techniky.
Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva: Dostali jsme řadu nabídek na naše další hráče. Rozhodli jsme se je neuvolňovat, abychom mohli dosáhnout co největšího sportovního úspěchu.
Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva: Matěj Jurásek k nám přišel před 4,5 roku z Karviné. Začal hrát v naší mládeži a poté za B-tým. Jsem šťastný, že tu dneska sedí s námi a po delší době jde hráč akademie do A-týmu. Máme od trenérů informace, že Matěj je připraven hrát za A-tým. Děkuji trenérům za šanci dalším mladíkům a za jejich práci.
Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva: S Lincem, kam odešel Moses Usor za 7 milionů euro, máme podobné vize. Je možné, že tam odejde ještě jeden hráč. Vidím s ním společnou vizi do budoucna.
Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva: Chceme na jaře trofej a na podzim pak skupiny některého z evropských pohárů.
Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva: Povedlo se nám vybalancovat mladé a zkušené hráče.
Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva: Jsem celkově spokojen i s přestupovým obdobím. Odvedli jsme dobrou práci. Věříme, že Igoh Ogbu bude brzy rozdílový hráč. Spokojeni jsme i s dalšími posilami.
Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva: Jsem také rád, že se nám podařilo vyměnit trávník, který je dostatečně zakořeněn a může se na něm hrát.
Jaroslav Tvrdík, předseda představenstva: Mám velkou radost z toho, že tady sedíme. Moc se těším na start jarní části sezony. Těšíme se na fanoušky. Na Slavii se chodí fandit, máme skvělou atmosféru a už se na diváky těšíme. Myslím si, že to bude velmi zajímavá jarní část. O titul hrají tři velmi silné týmy. Plzeň vede tabulky a není pochyb, že je favoritem jarní části. Sparta posílila o zahraniční hráče. Všechny tři týmy mají špičkové trenéry. Budeme se snažit být oběma soupeřům důstojným soupeřem. Chceme se pokusit o titul nebo vyhrát MOL Cup.

Tisková konference byla zahájena.
Přejeme pěkný pátek při sledování tiskové konference SK Slavia Praha. Před začátkem jara bude hovořit předseda představenstva Jaroslav Tvrdík, hlavní trenér Jindřich Trpišovský a z hráčů přijde Igoh Ogbu a Matěj Jurásek.
Vítáme vás u on-line přenosu. Událost začíná v 13:30.

Tisková konference SK Slavia Praha

koniec udalosti