Menu

Futbal

Taliansky pohár

ACF Fiorentina – FC Turín

2:1

koniec (0:0)

01.02.2023, 18:00 • Stadio Artemio Franchi, Florencie • Štvrťfinále • Tomáš Kubečka cz

Tipsport: 2.16 3.19 3.75

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 8:2. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:12. (20:02:25)
Je konec! Fiorentina zvládl domácí duel s Turínem a po vítězství 2:1 postupuje do semifinále Coppa Italia. Ve třetí minutě nebezpečně pálil Ricci, ale domácí brankář zasáhl. Po následném rohu Schuurs hlavou těsně minul. Ve 20. minutě poprvé zahrozila Fiorentina, ale Mandragora trefil tyč. Ve 26. minutě měl velkou šanci Buongiorno, jehož hlavičku zlikvidoval Terracciano. V nastavení pak střílel Mandragora, ale i hostující gólman vytáhl parádní zásah. Domácí se do vedení dostali krátce po hodině hry, kdy se hlavou trefil Luka Jović. V 90. minutě navíc přidal další zásah Jonathan Ikoné. Hosté se v nastavení zmohli jen na snížení, které zařídil Karamoh.

90+7

Konec zápasu.

90+5

Hosté byli kousek od vyrovnání! Sanabria se otočil v pokutovém území, jenže v pádu trefil vyběhnutého Terracciana!

90+4

90+4. Yann KARAMOH - 2:1

90+4

Turín právě vstřelil branku! Naopak přichází drama! Rychlonohý YANN KARAMOH si naběhl na přihrávku za obranu, obhodil vyběhnutého brankáře a jeho pokus zapadl do odkryté branky!

90+3

Domácí mohli přidat třetí zásah! Ikoné tentokrát přihrál Cabralovi, který tvrdě vypálil, ale jeho pokus se od břevna odrazil před brankovou čáru!

90+2

Dodo vhazoval na pravé straně, nicméně na jeho pobídku si nikdo ve fialovém dresu nenaběhl. Turín ale při přechodu vpřed míč ztratil.

90+1

Nastavuje se šest minut!

90

90. Jonathan IKONÉ - 2:0

90

Fiorentina právě vstřelila branku! Je hotovo! Fiorentina může slavit postup do semifinále Coppa Italia! JONATHAN IKONÉ se z hranice velkého vápna opřel levačkou do odraženého míče a napálil jej k tyči. Velkou zásluhu má ale Cabral, který míč pro svého spoluhráče vybojoval.

90

Turín se usadil v blízkosti velkého vápna Fiorentiny, nicméně kombinace hostů vedle jen k přihrávce na Ainu, jehož přízemní centr skončil mimo hřiště.

89

Ikoné dostal přihrávku na pravou stranu a snažil se překvapit obranu Turína přízemním centrem. Jeho pokus ale hostující gólman přečetl.

88

Střídání v týmu ACF Fiorentina:
ze hřiště odchází Bonaventura, přichází Duncan.

87

Mohlo být vyrovnáno! Do odraženého míče se levačkou opřel Mirančuk, jehož pokus skončil několik centimetrů nad břevnem domácí svatyně!

86

Cabral u postranní čáry zboural Ainu a nabídl hostům rozehrávku. Turín ale rozjel kombinaci v zadních řadách.

85

Ikoné vybojoval míč na polovině hřiště a bez problémů přenesl těžiště hry na pravou stranu. Fiorentina kontroluje své vedení s míčem na kopačkách.

84

Zraněný Amrabat už je zpátky na nohou a podle všeho dnešní duel dohraje až do závěrečného hvizdu.

83

Hra je přerušena! Ve vlastním vápně nyní zůstává jeden z hráčů Fiorentiny.

82

Na opačnou stranu pelášil s míčem Aina, jenže ani jeho kouzla nevedla k přihrávce do vyložené šance. Sanabria navíc přispěchal s útočným faulem.

81

Cabral chtěl vnějším nártem vysunout do šance Antonína Baráka, ale poslední zadák v bílém dresu akci Fiorentiny stačil přerušit.

80

Cabral napadal rozehrávku hostujících stoperů na jejich polovině. Zadáci Turína si s ním ale poradili a bez větších problémů rozehráli.

79

González dostal skvělou přihrávku, zpracováním si míč připravil k zakončení, ale levačkou rozvlnil jen boční síť hostující svatyně.

78

Střídající Cabral sváděl souboj o míč na levé straně hrací plochy. Podle domácích fanoušků jej soupeř držel za dres, ale sudí faul nepíská.

77

Střídání v týmu Turín FC:
ze hřiště odchází Vojvoda, přichází Karamoh.

76

Ikoné táhl akci Fiorentiny po pravé straně, procedil přihrávku na malé vápno, ale Antonínu Barákovi scházel k zakončení jediný krok.

75

Střídání v týmu ACF Fiorentina:
ze hřiště odchází Mandragora, přichází Amrabat,
ze hřiště odchází Jović, přichází Cabral.

74

Po delší době se hosté dostali do blízkosti velkého vápna. Ránu zpoza pokutového území ale obrana domácích srazila na rohový kop.

73

Antonín Barák si na polovině soupeře skvěle zpracoval míč a přenesl hru na pravou stranu. Následná akce domácích skončila sraženým centrem.

72

Aina číhal na přihrávku na pravou stranu, ale aktivní Terzič před ním vystoupil a hlavou přizvedl míč do zámezí.

71

González strávil několik desítek sekund u střídačky domácího celku, kde nasbíral instrukce kouče Fiorentiny.

70

Dodo vhazoval na pravé straně hrací plochy. Na jeho pobídku si ale nikdo ve fialovém dresu nenaběhl.

69

Antonín Barák rozjel akci domácích a poslal přihrávku na Terziče, jehož centr skončil sražený v zámezí. Fiorentina po vstřelení úvodní branky pokračuje v tlaku.

68

Na stadionu po úvodním gólu domácích panuje fantastická atmosféra. Příznivci Fiorentiny slaví a chtějí vidět svůj celek v semifinále Coppa Italia.

66

66. JOVIĆ - 1:0

66

Fiorentina právě vstřelila branku! Fiorentina se dostává do vedení! Domácí zahrávali rohový kop. Po přihrávce do kombinace přiletěl krásný centr na malé vápno a LUKA JOVIĆ hlavou otevřel skóre!

65

Ricci se s míčem výborně otočil na polovině hřiště a přenesl hru na pravou stranu. Defenzivní blok domácí Fiorentiny se ale přesunul.

64

Střídání v týmu Turín FC:
ze hřiště odchází Singo, přichází Aina,
ze hřiště odchází Linetty, přichází Ilič.

63

Střídání v týmu ACF Fiorentina:
ze hřiště odchází Kouamé, přichází Ikoné.

62

Fiorentina drží míč na kopačkách a nikam se nežene. Domácí mají po změně stran velké problémy s napadáním ze strany soupeře.

61

Turín zahrával rohový kop. Centrovaný míč se snesl na malé vápno, ale nepovedenou hlavičku schoval Terracciano do rukavic.

60

Je za námi hodina hry a stále čekáme na úvodní branku dnešního souboje. Po změně stran se ze hry navíc vytratily i šance.

58

Po rohovém kopu se Fiorentina dostala k zakončení. Z otočky ve vápně střílel González, jenže jeho projektil postrádal razanci.

57

Schuurs zůstává po předchozím bloku lehce otřesený, ale obejde se bez ošetření. Do vápna míří domácí hlavičkáři.

56

Fiorentina zahrávala přímý kop v blízkosti velkého vápna. Jeho exekuce se ujal Mandragora, nicméně jeho pokus přizvedla zeď na roh.

55

Fiorentina se usadila na polovině soupeře, nicméně domácí stále ne a ne najít prostor pro zakončení. Pro faul si ale došel Jovič.

54

Jovič dostal přihrávku na hranici velkého vápna, ale důrazný obránce jej čistým způsobem odstavil od míče. Pro balón si tak došel hostující gólman.

53

Dodo podklouzl při zasekávačce v pokutovém území. Domácí hráč zůstává ležet na trávníku s bolestivou grimasou.

52

Terzič se z levé strany dostal k odcentrování, ale opět trefil jen prvního obránce. Fiorentina bude vhazovat v blízkosti velkého vápna.

51

Antonín Barák si výborně pokryl míč a Singo jej podťal jako vzrostlý strom. Český záložník ale bude schopen pokračovat ve hře.

50

Jovič napadal rozehrávku soupeře, jenže si podle rozhodčího pomohl nedovoleným zákrokem na Singa.

49

Fiorentina se usadila na polovině Turína, nicméně nikdo ve fialovém si tentokrát netroufl na zakončení.

48

Antonín Barák prošel do blízkosti velkého vápna, odkud dloubl míč do šestnáctky, jenže trefil hrudník prvního hráče v bílém dresu.

47

Singo uspěl v souboji na pravé straně a získal pro hosty vhazování. Po rychlém rozehrání ale Turín o míč přišel.

46

Domácí Fiorentina obstarala výkop do druhého poločasu dnešního souboje. Uvidíme, zda se dočkáme rozhodnutí v základní hrací době.

46

Začal druhý poločas.
První poločas končí! V úvodní pětačtyřicetiminutovce jsme se úvodní branky nedočkali. Aktivněji vlétl do duelu hostující Turín. Ve třetí minutě nebezpečně pálil Ricci, ale domácí brankář zasáhl. Po následném rohu Schuurs hlavou těsně minul. Ve 20. minutě poprvé zahrozila Fiorentina, ale Mandragora trefil tyč. Ve 26. minutě měl velkou šanci Buongiorno, jehož hlavičku zlikvidoval Terracciano. V nastavení pak střílel Mandragora, ale i hostující gólman vytáhl parádní zásah.

45+2

První poločas skončil.

45+2

V nastavení se do míče z pětatřiceti metrů opřel domácí Mandragora, jehož technickou ránu hostující brankář skvěle vyrazil!

45+1

Nastavují se dvě minuty!

45

Kouamé si v závěru prvního poločasu řekl o přihrávku na polovinu soupeře a byl faulován. Fiorentina bude rozehrávat.

44

Jovič krásnou patičkou přenechal míč Mandragorovi, který okamžitě vypálil levačkou, jenže jeho pokus zablokoval první obránce v bílém.

43

Vojvoda si chtěl efektní kličkou pohrát s Dodem, jenže si míč předkopl až do zámezí. Vhazovat bude domácí Fiorentina.

42

Milenkovič si dal pozor na napadajícího Sanabriu a raději si pomohl malou domů. Fotbalisté Turína nyní zvýšili aktivitu při presinku.

41

Domácí celek se dostal vpřed středem hrací plochy. Aktivní Kouamé se ale nedokázal otočit kolem svého strážce a přišel o míč.

40

Centr z levé strany přiletěl před branku domácího celku, ale důrazný Igor balón bez váhání odhlavičkoval do bezpečí.

39

Terzič si na levé straně pohlídal sprintujícího soupeře a hlavou před ním odehrál míč do bezpečí.

38

Dodo měl sice prostor na pravé straně, jenže nikdo z hráčů domácího celku nepostupoval do pokutového území. Krajní zadák Fiorentiny tak nemohl odcentrovat.

37

Bonaventura zastavil nedovoleným způsobem rodící se akci soupeře a může být rád, že si nevysloužil žlutou kartu.

36

Kouamé si brousil zuby na přihrávku do pokutového území, ale nedokázal si míč optimálně zpracovat. Hosté budou rozehrávat od branky.

35

Po střetu v pokutovém území skončil na trávníku Antonín Barák. Podle rozhodčího se však o nedovolený zákrok nejednalo.

34

Brankář hostujícího celku si musel dát pozor na napadajícího Joviće. Hostující gólman míč odkopl skutečně na poslední chvíli.

33

Dodo dohrál soupeře u postranní čáry a sudí si jej pozval na kobereček. Příště už to bude za žlutou kartu.

32

Kouamé se v pokutovém území dostal k přetaženému centru, jenže levačkou z úhlu už nedokázal branku Turína ohrozit.

31

Turín se pokusil zaútočit dlouhým nákopem za obranu Fiorentiny, ale dobře postavený Dodo si nákop pohlídal a nechal míč propadnout do autu.

30

Dodo po půlhodině hry poslal přihrávku do pokutového území, ale ofenzivní esa domácího celku se rozběhla na opačnou stranu.

29

Kouamé postupoval vpřed a snažil se procedit míč mezi obránce v bílém. Zadáci Turína se ale stáhli k sobě a akci soupeře zhatili.

28

Na stadionu zatím panuje parádní atmosféra. Domácí fanoušci ženou fotbalisty ve fialovém vpřed hlasitým skandováním.

27

Igor se jako stoper zjevil až na hranici velkého vápna soupeře, odkud vypálil levačkou, ale obětavý soupeř jeho pokus ve skluzu zablokoval.

26

26. Šance Turína po přímém kopu

26

A hosté ze standardní situace zahrozili! Na povedený centr si naskočil Buongiorno, jehož hlavičku domácí gólman vyrazil!

25

Antonín Barák dohrál soupeře na vlastní polovině a nabídl Turínu zajímavý přímý kop. Hlavičkáři v bílém už putují do pokutového území.

24

Singo dostal přihrávku na pravou stranu, jenže neměl dostatečnou podporu svých spoluhráčů a musel si pomoci přihrávkou do zadních řad.

23

Sanabria si pohybem řekl o přihrávku mezi obránce Fiorentiny, ale vše kontroloval domácí brankář, který si hravě došel pro míč.

22

Dodo bojoval o odražený míč na polovině hřiště, ale napadající Mirančuk ukázal v souboji důraz a získal míč pro hostující Turín.

21

Přihrávku na pravou stranu dostal González, jenže si ve výskoku neporadil se zpracováním a míč mu utekl do autu.

20

Obrovská šance Fiorentiny! Do odraženého míče se opřel Mandragora a jeho parádní pokus zastavila až tyč!

19

Mandragora si troufl na zakončení z úctyhodné vzdálenosti, ale hned první hráč v bílém dresu jeho pokus obětavě zablokoval.

18

Fiorentina v posledních minutách soupeře prakticky nepouští k míči. Pro faul si nyní došel Barák.

17

Fiorentina už znovu kombinuje na polovině soupeře, jenže akce fotbalistů ve fialovém je zatím hodně kostrbatá.

16

Po levé straně prošel do blízkosti velkého vápna Terzič, jenže místo centru vnějším nártem hledal spoluhráče a získal pro domácí roh.

15

Po krátkém přerušení se znovu pokračuje ve hře. Turín se tlačil vpřed, ale prudký nákop propadl do rukavic domácího brankáře.

14

Hostující gólman je po srážce s českým záložníkem pořádně otřesený a bude potřebovat ošetření.

13

Domácí zahrávali standardní situaci, po které se do zakončení tlačil Antonín Barák, ale na míč nedosáhl a ve skluzu trefil hostujícího brankáře.

12

Stopeři Fiorentiny si dali pozor na přihrávku za obranu a jednoduše pustili míč na domácího gólmana. Domácí mužstvo po silném nástupu Turína do duelu převzalo aktivitu.

11

Kouamé si tělem pokryl míč v blízkosti velkého vápna a jeden ze soupeřů jej nedovoleným zákrokem poslal k zemi.

10

Fiorentina kombinuje na polovině Turína, ale hráči ve fialovém zatím ne a ne najít cestičku do pokutového území. Hosté drží kompaktní blok.

9

Jovič si brousil zuby na povedený centr z levé strany, jenže hlavou míč netrefil ideálně a jeho pokus zablokoval hned první obránce v bílém dresu.

8

Terzić dostal přihrávku do běhu na levou stranu hřiště, nicméně si nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil k dobře postavenému Singovi.

7

Kouamé si naběhl na centr z levé strany, jenže hlavičkoval těsně bráněn Schuursem a hlavou minul branku hostů o několik metrů.

6

Hosté se znovu usadili na polovině Fiorentiny, kde se snaží kombinovat s míčem na kopačkách. Domácí zadáci mají v úvodu zápasu plno práce.

5

Na opačnou stranu se hnal Kouamé, jenže prudkou přihrávku mezi obránce nedokázal na dlouhou nohu zpracovat.

4

Po následném rohovém kopu navíc přišla další obrovská šance! Do vzduchu se pověsil Schuurs a jeho hlavička jen těsně minula zadní tyč!

3

Hosté se hned v úvodu utkání mohli dostat do vedení! Na centr z levé strany si ve vápně naběhl Ricci, jehož pohotovou ránu domácí gólman vyrazil na roh!

2

Bonaventura dostal přihrávku na pravou stranu hrací plochy, jenže si nepotykal se zpracováním a míč mu uskočil k noze prvního soupeře.

1

Hostující Turín obstaral výkop do prvního poločasu dnešního souboje. Hráči v bílém se ihned vydali vpřed, ale jejich nákop skončil v moci domácí obrany.

1

Utkání právě začalo.
Oba týmy už jsou na hřišti. Fiorentina bude hrát ve fialovém, zatímco Turín oblékne bílou sadu.
Úvodní sestavy:

ACF Fiorentina: Terracciano – Dodo, Milenkovič, Igor, Terzič – Mandragora, Barák, Kouamé – Bonaventura, González, Jovič
Náhradníci: Amrabat, Bianco, Biraghi, Brekalo, Cabral, Cerofolini, Duncan, Ikoné, Martínez, Ranieri, Saponara, Sirigu, Venuti

Turín FC: Milinković-Savič – Schuurs, Buongiorno, Rodríguez – Singo, Linetty, Ricci, Vojvoda – Mirančuk, Vlašič – Sanabria
Náhradníci: Adopo, Aina, Bayeye, Caccavo, Fiorenza, Gemello, Gineitis, Gravilon, Ilič, Karamoh, N´Guessan, Seck.
ACF Fiorentina

Domácí Fiorentina vstoupila do poháru až v osmifinále, ve kterém vyřadila výsledkem 1:0 Sampdorii. Dnes navíc sehraje další domácí duel. V lize ale Fiorentina nemůže být spokojená. Po dvaceti kolech má jen dvacet čtyři bodů a zatím drží dvanáctou příčku. V posledním kole ale remizovala na půdě Lazia.
Turín FC

Hostující Turín zahájil své působení v italském poháru vítězstvím 3:0 na Sicílii, kde zdolal Palermo. Následně si hladce 4:0 poradil s celkem Citadella. Až v osmifinále narazil Turín na celek z nejvyšší italské soutěže. AC Milán navíc zdolal 1:0 po prodloužení. Turín na tom není špatně ani v lize. Po dvaceti kolech mu patří osmá pozice a na pohárové příčky ztrácí jen dva body. O víkendu remizoval 2:2 na půdě Empoli.
Dobrý den všem fanynkám a fanouškům fotbalu! Vítejte u čtvrtfinále Coppa Italia mezi ACF Fiorentina a Turín FC.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:00.

ACF Fiorentina – FC Turín

2:1

koniec (0:0)

Späť na online

Góly: 66. Jović, 90. Ikoné – 90+4. Karamoh

Držení míče: 58 % : 42 %.
Střely na branku: 7:7. Střely mimo: 8:2. Rohy: 6:5. Ofsajdy: 2:2. Fauly: 10:12.

ACF Fiorentina: Terracciano – Dodo, Milenkovič, Igor, Terzič – Mandragora (75. Amrabat), Barák, Kouamé (63. Ikoné) – Bonaventura (88. Duncan), González, Jovič (75. Cabral)
Náhradníci: Amrabat, Bianco, Biraghi, Brekalo, Cabral, Cerofolini, Duncan, Ikoné, Martínez, Ranieri, Saponara, Sirigu, Venuti

FC Turín: Milinković-Savič – Schuurs, Buongiorno, Rodríguez – Singo (64. Aina), Linetty (64. Ilič), Ricci, Vojvoda (77. Karamoh) – Mirančuk, Vlašič – Sanabria
Náhradníci: Adopo, Aina, Bayeye, Caccavo, Fiorenza, Gemello, Gineitis, Gravilon, Ilič, Karamoh, N´Guessan, Seck