Menu

Hokej

Turnaj piatich krajín (U17)

Česko – Švajčiarsko

2:0

koniec (1:0, 1:0, 0:0)

08.02.2023, 18:30 • Romanshorn, Švýcarsko • Milan Huppert cz

Česká reprezentace dala zapomenout na nezdar s Finskem, domácí Švýcary porazila výsledkem 2:0.

Důležitý první gól vsítil v 11. minutě Dominik Pavlík, jenž mimo dosah gólmana ztečoval nahození Humeníka. České vedení vylepšil ve 36. minutě plzeňský talent Adam Benák, který tváří v tvář brankáři uspěl bekhendovou střelou. Třetí třetina již žádný gól nepřinesla, a to ani při powerplay domácího celku.

Třetí utkání turnaje odehraje Česko ve čtvrtek v 18:30 proti Švédsku, Švýcaři ve stejný den změří síly s dosud neporaženými Američany. (20:42:00)
Střely na bránu: 24 – 27.

Konec zápasu.

60:00

Se sirénou oznamující konec zápasu neudržel nervy na uzdě Lenny Giger. Do statistik mu rozhodčí připsali dvouminutový trest za vražení na hrazení.

59:47

Po dalším vyhození rozhodčí nemohl odpískat zakázané uvolnění, protože ke kotouči dojel nejrychleji český forvard. Závěr zápasu probíhá v bezpečné vzdálenosti od Maříkovy svatyně.

59:22

Defenziva českého celku funguje na jedničku. Přihrávka do zahuštěného prostoru zůstala u brusle Adama Benáka, který vyhodil puk do středního pásma.

58:53

Oddechový čas pro Švýcarsko.

58:53

První útok v šesti hráčích skončil nezdarem. Z pravého kruhu střílel Nolan Cattin, blokující konkurent přizvedl hrací předmět do ochranné sítě.

58:25

Švýcarští hokejisté získali útočné pásmo a Janosch Hrdina odjel na střídačku. Domácí mužstvo zkouší powerplay.

57:45

Zatím se tak ale neděje. Místo toho zpoza levého kruhu nahazoval Adam Ošmera a jeden z bránících hokejistů puk ztečoval těsně vedle levé tyče.

57:17

Nadvakrát, ale přece dostal Adam Benák puk do středního pásma. Lze očekávat, že pokud Švýcarsko získá tlak v útočné třetině, sáhne k powerplay.

56:47

Brejk rozjel Adam Titlbach. Před modrou čárou ho však rozhodil vystoupivší Niklas Blessing, český útočník sám na sobě způsobil ofsajd.

56:23

Nils Wehrli naznačil přihrávku před bránu, aby nakonec vypálil z poměrně ostrého úhlu, ovšem pouze do boční sítě.

55:55

Do útočné třetiny nabruslil Simone Cavadini. Poté zabrzdil a na modrou nabil Basilemu Sansonnensovi, ten vypálil z první příliš vysoko.

55:22

Po dalším neúspěšném útoku Švýcarska je české vítězství zase o něco blíž. Kličkovaná Jamieho Villarda skončila ještě ve středním pásmu.

54:39

Přečíslení dvou na jednoho řešil Ondřej Kos nahrávkou doprava na Maxmiliana Currana, jenž ve velké příležitost minul levou tyč.

54:28

Snahu o rychlé založení útoku si David Bosson rozmyslel. Raději počkal za vlastní bránou na vystřídání spoluhráčů, následně přenechal touš přijíždějícímu bekovi Geisserovi.

53:50

Pokračujeme v plném počtu na obou stranách. Jamiro Reber i Lukáš Král okamžitě zamířili na střídačku, aby nehrozila žádná další potyčka.

53:21

Matyáš Humeník získal útočné pásmo po levé lajně. S hlavou nahoře pak vyzkoušel křižný pas na Pavlíka, zastavil ho Paul Mottard.

52:49

Češi rychle otočili hru. Stříleným pasem se od pravého mantinelu prezentoval Adam Benák, Adam Titlbach puk tečoval do levého betonu brankáře.

52:20

První útok v momentě, kdy je na ledě více prostoru, podnikli Švýcaři. Jmenovitě Robin Nico Antenen, jenž kličkou k pravému mantinelu nevyzrál na Vasyla Spilku.

51:46

Vyloučení na obou stranách. Po vzájemné potyčce rozhodčí vyloučili jak Lennyho Gigera za krosček, tak Lukáše Krále za nedovolené bránění. Hrát se bude čtyři na čtyři.

51:30

Člen druhé útočné formace Adam Titlbach nahodil kotouč do útočné třetiny a odjel vystřídat, mezitím Adam Benák prohrál rychlostní souboj s Gianem Meierem.

50:46

Ondřej Kos nasměroval puk do útočného pásma odrazem o levý mantinel. Nejrychleji k němu dojel Adam Jecho, leč cílové zařízení výrazně minul.

50:24

Pochvalu zaslouží Matyáš Mařík. O skryté střele Noého Tarchiniho měl výborný přehled, touš nadvakrát sebral do lapačky.

49:43

Češi hrají přesně to, co potřebují. V momentě, kdy soupeř získával navrch, tak Adam Martin Hlinský po zisku puku bez rozmýšlení odpálil kus černé gumy na icing.

49:22

Postavení mimo hru hokejistů v bílých dresech. Byl to Yannik Ponzetto, kdo neudržel brusle na modré čáře a útočné pásmo navštívil dříve než s pukem jedoucí Wey.

48:47

Švýcarsko navštívilo útočnou třetinu, leč dlouho v ní nepobylo, Simone Cavadini nahazoval od levého mantinelu jenom do brankového oblouku.

48:20

O zklidnění hry se postaral Ludvig Johnson. Pod tlakem odjel za vlastní bránu, odtud z klidu rozehrál doprava na Jamieho Villarda.

47:53

Odvážně si David Svozil troufl na kličku u modré čáry. Vyšla mu, načež vypálil ze zápěstí do betonu připraveného brankáře.

47:24

Rozjetého Matyáše Humeníka zastavil Leon Muggli ještě ve střední třetině. Vzápětí Paul Mottard podnikl neúspěšný protiútok.

46:56

Zase v akci domácí brankář. V tomto případě zhatil snahy Martina Vaculíka, český forvard se nakonec k zakončení vůbec nedostal.

46:29

Zmatky v předbrankovém prostoru ukončil brankář Janosch Hrdina. Všiml si volného hracího předmětu, který okamžitě přikryl lapačkou.

45:45

Zakázané uvolnění Švýcarska. Mischa Geisser pod tlakem nevymýšlel složitosti po pravém mantinelu odpálil kotouč do bezpečí.

45:27

Adam Veselský vyzkoušel dlouhou nahrávku na Tobiáše Pastora, jemuž vyšlo zpracování, nikoli ovšem klička na Joela Grossniklause.

44:44

Zápas pokračuje v pěti na obou stranách. I českou přesilovou hru musíme ohodnotit jako nepovedenou, neboť Janosh Hrdina nemusel zasahovat.

44:24

Po pravém křídle nabral velkou rychlost Lenny Giger. Gól při vlastním oslabení nevstřelil, kličkou do středu si nepřišel na Adama Ošmeru.

43:59

A potřetí. Kotouč za vlastní bránou vydoloval z pod brusle konkurenta Robin Nico Antenen, načež ho odpálil středem do bezpečí.

43:25

Ani Čechům zatím početní převaha vůbec nevychází. Domácí mužstvo během krátké doby dvakrát úspěšně vyhodilo.

42:37

Yannik Ponzetto komplikuje spoluhráčům honbu za zdramatizováním střetnutí. Za krosček v obranné třetině vyfasoval dvouminutový trest.

42:21

Přečíslení dvou proti jednomu švýcarské reprezentaci nevyšlo. Jamiro Reber přihrával Yanniku Ponzettovi, tomu přeskočil touš přes čepel.

41:58

Přesilovka Švýcarska minulostí. Maxmilian Curan je zpátky na ledové ploše, Češi pokračují v bránění náskoku v pěti bruslařích.

41:20

A opět české vyhození. Postaral se o něj Lukáš Král, jenž nabral touš na čepel hole a vyhodil ho po pravém mantinelu.

40:42

Domácím se vůbec nedaří získat útočné pásmo. Nahazovat zkoušel Leon Muggli, našel však pouze hokejku Jakuba Fibigra.

40:10

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Švýcaři do ní nastupují v přesilové hře, mají tedy dobrou příležitost ke kontaktní trefě.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně ve 20:02.
Střely na bránu po 2. třetině: 14 – 14.
Prostřední dvacetiminutovka znovu nabídla jediný gól a znovu se o něj postarali čeští hokejisté. Náskok navýšil Adam Benák, jenž ve 36. minutě propasíroval bekhendovou střelu skrze Hrdinovu výstroj. Gól byl zaslouženým vyústěním českého tlaku, druhá třetina byla z jejich strany výrazně aktivnější. Do té třetí ovšem vstoupí v oslabení, na konci části byl vyloučen centr elitní lajny Curran.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:56

V závěru prostřední části přichází první vyloučení. V útočném pásmu fauloval český útočník Maxmilian Curran, provinil s hrou vysokou holí.

39:13

Češi podnikli rychlý protiútok. Adam Veselský projel po levé straně do útočného pásma, odkud nahrával na hokejku protihráče Johnsona.

38:49

Po zmatcích v předbrankovém prostoru se k bekhendové dorážce dostal Yannik Ponzetto, puk nasměroval těsně vedle levé tyče.

38:22

Za obranu najížděl Dominik Pavlík. Dočkal se vysokého obloučku, ale trvalo mu dlouho jeho zpracování, navíc pak nevyšla klička na Gigera.

37:54

Vysokou rychlost vyvinul Martin Vaculík. V plném sprintu ovšem nedokázal dostatečně razantně zakročit, Hrdina snadno zasáhl pravým betonem.

37:30

Zakázané uvolnění domácího mužstva. Příliš velkou rychlost nabral bez puku jedoucí Nisl Wehrli, Robin Nico Antenen do něj najel později.

36:49

Akci dva na dva řešil Ondřej Kos nahrávkou na Adama Titlbacha, tu bez větších problémů zastavil dobře postavený Daniil Ustinkov.

36:22

Domácí celek měl v plánu okamžitě vrátit na kontakt kapitán Leon Muggli. Neuspěl, příklepem vyslal kotouč vysoko nad břevno.

35:39

35:39 Adam BENÁK - 2:0

35:39

Česko právě vstřelilo branku!
Česká sedmnáctka odskakuje do dvoubrankového náskoku! Jan Skok nejenže udržel útočné pásmo, ale nahrávkou z první našel před bránou soupeře volného ADAMA BENÁKA, jenž bekhendovým zakončení propasíroval puk skrze výstroj Hrdiny až za brankovou čáru. Asistence: Jan Skok a Lukáš Král.

34:48

Adam Ošmera vyslal po levém mantinelu do jízdy Lukáše Krále, ten v plném běhu ztroskotal na překážce jménem Paul Mottard.

34:13

Dva protihráče Nolan Cattin ze hry vyřadil, třetí již byl nad jeho síly. Jednalo se o Adama Jecha, který získal puk do svého držení.

33:55

Pokus o rychlý brejk nevyšel. Matyáš Humeník nepřesně hledal Adama Titlbacha, výsledkem je zakázané uvolnění.

33:33

Druhá třetina je zatím aktivnější ze strany Čechů. Velká škoda, že Jan Skok zpracoval kus černé gumy až ve střední třetině.

32:47

Rozjetý Vasyl Spilka zastavil až za švýcarskou bránou, kde si troufl na Nilse Wehrliho, leč ze souboje vyšel jako poražený.

32:26

Útočný výlet si v poslední chvíli rozmyslel David Svozil. Zařadil zpátečku a z klidné pozice nahrál Adamu Martinu Hlinskému.

31:57

Volnější pravé strany chtěl využít Adam Benák, jenže na menší rýze v ledu klopýtl, ztratil stabilitu a skončil na ledě.

31:21

Obranné vyhození Mischy Geissera navštívilo českou střídačku. Vhazování proběhne ve středovém kruhu, oba týmy střídají.

30:54

Janosch Hrdina do akce nemusel. Tobiáš Pastor se chystal ke střele a tu i vyslal, ovšem zdárně ji zblokoval Jakub Fibigr.

30:25

Vysokou rychlost vyvinul po levé straně Jamie Villard. Vyzrál na pasivně stojícího konkurenta, nicméně Dominik Pavlík byl nad jeho síly.

29:47

Jako další zahrozil Ondřej Kos. Z levého křídla se natlačil před bránu, jenže v důležitý okamžik nechal kotouč za zády.

29:23

Vyhození po levém mantinelu obstaral Daniil Ustinkov. Adam Jecho zabojoval, ale puk zastavil až ve středním pásmu.

28:44

Individuální průnik vyzkoušel Adam Ošmera. Získal útočné pásmo, ale Češi o něj brzy zase přišli z důvodu nepřesného pasu beka.

28:11

Proti přesile Adam Titlbach neměl moc šancí na úspěch. Zabojoval, avšak Leon Muggli si puk mezi bruslemi projet nenechal.

27:59

Obtočení soupeřovy svatyně vyzkoušel Vasyl Spilka. Janosch Hrdina s podobnou variantou počítal a levý beton přišpendlil k tyčce včas.

27:27

Vysokou rychlost nabral ve střední třetině Simone Cavadini. Projel až do té útočné, ovšem nahrávku na střed vystihl Marek Chaloupka.

26:57

Do akce musel Matyáš Mařík. Výborně zmenšil střelecký úhel Paulu Mottardovi, tvrdý projektil schoval do lapačky.

26:24

Dobrou práci odvedl Nolan Cattin. Vyřadil osobního strážce a křižným pasem našel Jamieho Villarda, rána z první prosvištěla nad břevnem.

25:55

Levou stranou získal pro Švýcarsko útočnou třetinu Lenny Giger. Posléze příliš dlouho váhal a křižný pas vystihl Lukáš Král.

25:19

Noé Tarchini vyzkoušel přihrávku obloučkem mezi kruhy, kde viděl najíždějícího Davida Bossona, tomu puk přeskočil přes čepel hole.

24:44

Zaváhání vyrobil Ludvig Johnson. Měl velké štěstí, že Adam Benák ztrácel výrazně, domácí zadák potom po mantinelu rozehrál na Wehrliho.

24:26

Sám Maxmilian Curran zakončovat nemohl, volil proto nahrávku na modrou čáru. Adam Ošmera vystřelil ze zápěstí vedle levé tyče.

23:55

Krátce po buly pálil forhendem z levé strany David Bosson. Vyslal ostrou, jenže nepřesnou ránu, Matyáš Mařík mohl zůstat v klidu.

23:23

O slovo se přihlásil Daniil Ustinkov. Forhendem střílel zpoza levého kruhu, clonící Marek Chaloupka zaznamenal úspěšný blok.

22:57

Ze středu se Tobiáš Pastor stáhl k levému mantinelu, kudy projel do útočného pásma, jeden na jednoho nevyzrál na Yannika Ponzetta.

22:26

Zpoza brány vyjel do mezikruží Dominik Pavlík. Vyzkoušel forhendovou střelu z otočky, přičemž trefil prvního clonícího soka.

21:46

České přečíslení táhl levou stranou Ondřej Kos. Na dlouhou hokejku puk k Maxmilianu Curranovi nepropasíroval, dobře zahrál Leon Muggli.

21:22

Z ostrého úhlu vypálil Lukáš Král. Janosch Hrdina zasahovat nemusel, kotouč totiž skončil jenom v boční síťce.

20:57

Od modré čáry nahazoval Adam Ošmera. O teč se pokoušel Martin Vaculík, ale kus černé gumy se mu zasáhnout nepodařilo.

20:21

Pravým mantinelem nabral velkou rychlost Paul Mottard. Chtěl se natlačit před bránu, v čemž mu zabránil dobře postavený Adam Martin Hlinský.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně v 19:15.
Střely na bránu po 1. třetině: 5 – 7.
První třetina zápasu mezi Českem a Švýcarskem nabídla jediný gól, o nějž se postarali svěřenci kouče Eismanna. Stalo se tak v 11. minutě, kdy nahození Humeníka ztečoval mimo dosah pozdě reagujícího brankáře Dominik Pavlík. Domácí Švýcaři působí herně lepším dojmem, ale zatím jim to není nic platné, soupeř jim uděluje lekci z efektivity.

20:00

První třetina skončila.

19:55

Úvodní dvacetiminutovka se dohrává za švýcarskou bránou. Do tohoto prostoru odjel Mischa Geisser, rozehrát poslední útočnou akci již nezkusil.

19:18

Opět útočili Češi, tentokráte po pravém mantinelu Lukášem Králem. Nahrávka napříč kruhy skončila u obránce Niklase Blessinga.

18:45

Na vlastní pěst zkusil projet až před švýcarskou bránu Matyáš Humeník. Neuspěl, čistě ho zastavil Ludvig Johnson.

18:09

Cíl Daniil Ustinkov splnil. Snadné nahození Matyáš Mařík hravě lapil do lapačky, nicméně na rozehrávku už si netroufl.

17:44

Za bránu soupeře odjel David Bosson. Zvedl hlavu a nahrál za kruhy Lennymu Gigerovi, jeho rána proletěla vedle pravé části brankové konstrukce.

17:27

Snadné nahození jednoho z obránců od modré čáry nebylo pro Janosche Hrdinu žádným problémem, brankář pro puk sáhl lapačkou.

16:53

Souboj u levého mantinelu zvládl lépe bránící Ludvig Johnson. Vydoloval kotouč z pod brusle konkurenta a vyhodil mimo obrannou třetinu.

16:17

Situaci dvou proti dvěma Adam Veselský nevyřešil dobře. Dlouho avizoval nahrávku doprava, vystihl ji Joel Grossniklaus.

15:44

Příliš dlouho otálel s nahrávkou Martin Vaculík. U útočné modré čáry došlo k jeho zdvojení, forvard proto zacouval do středního pásma.

15:24

Platí, že hokejisté v bílých dresech zůstávají aktivnějším týmem. Yannik Ponzetto pálil přes osobního strážce, toho napálil do levé brusle.

14:49

Z poměrně velkého úhlu pokusil štěstí Noé Tarchini. Matyáš Mařík zůstal v pozoru, v tomto případě úřadovala jeho lapačka.

14:23

Z pravého kruhu volil střílenou přihrávku Loris Wey. Bránící Adam Martin Hlinský zblokoval hrací předmět pod pravý beton brankáře Maříka.

13:57

Basile Sansonnens vyslal na zteč Jamira Rebera. Centr třetí formace si věřil na dvojici konkurentů, s nimiž si neporadil.

13:23

Češi tak nadále udržují těsný náskok. Ještě zvýraznit se jej pokusil Maxmilian Curran, při individuální akci ztroskotal na posledním bránícím Wehrlim.

12:58

Domácí hokejisté se radovali z vyrovnávací trefy, ale jen pár sekund! Hlavní rozhodčí rozpažil pro postavení útočícího hráče v brankovišti.

12:24

Utkání pokračuje ve svižném tempu. Dominik Pavlík hledal žabičkou Tobiáše Pastora, tomu však vůbec nevyšlo zpracování.

11:57

Neuspěli ani Češi a soupeř okamžitě vystartoval do protiútoku, přihrávku Daniila Ustinkova na Yannika Ponzetta vystihl Lukáš Král.

11:24

O rychlou odpověď se pokusil Leon Muggli. Vypálil od modré do přehuštěného prostoru, cílové zařízení však výrazně minul.

10:12

10:12 Dominik PAVLÍK - 1:0

10:12

Česko právě vstřelilo branku!
Skóre střetnutí otevírá česká reprezentace! Zpoza levého kruhu nahazoval Matyáš Humeník a byl to DOMINIK PAVLÍK, kdo ztečoval puk mimo dosah brankáře Hrdiny. Asistence: Matyáš Humeník a Jan Skok.

09:53

Postavení mimo hru hostujícího celku. Adam Titlbach udělal před modrou čárou jednu kličku navíc, s níž už Adam Benák vůbec nepočítal a modrou čáru přejel.

09:22

Hokejisté v červených dresech se z nepovedeného úvodu přeci jen osmělili. Adam Jeho nahazoval na teč, Maxmilian Curran minul puk.

08:48

Napoprvé Jakub Fibigr zpracování nezvládl, leč dostal hodně času, mohl se vrátit, zkontrolovat situaci a na pravou stranu přihrát volnému Adamu Královi.

08:15

První těžší zkoušku Matyáš Mařík zvládl. Střelci z levého kruhu zmenšil palebný úhel a puk udržel ve výstroji, nepustil jej k číhajícímu Gigerovi.

07:59

Dobrou práci odvedl u levého mantinelu Adam Veseslký. Správně tímto prostorem očekával kličku Noého Tarchiniho, puk získal pro sebe.

07:28

Na modré si zakřičel o nahrávku Niklas Blessing. Jamie Villard ho zpozoroval, ale nahrávku na něj nepropasíroval přes Vaculíka.

06:45

Dvojice forčekujících hokejistů domácím hráčům příliš starostí nenadělala, eon Muggli zkušeně přihrál Mischovi Geisserovi odrazem o mantinel.

06:21

S vypětím všech sil Jan Skok udržel kotouč v útočné třetině. Po modré nabil Adamu Ošmerovi, jehož ránu Janosch Hrdina podržel v lapačce.

05:45

Útočnou akci českého celku zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí. Byl to Lukáš Král, kdo vystavil do ofsajdového postavení Adama Titlbacha.

05:03

Pozornost na sebe strhnul Yannik Ponzetto. Zpoza brány udělal oblouk a skončil kousek za kruhy, odtud ze zápěstí těsně minul volný prostor u levé tyče.

04:49

Do ofenzivy jsou zatím výrazně aktivnější švýcarští hokejisté. Z pravého kruhu si hodil touš do mezikruží Lenny Giger, následně forhendem přestřelil cílové zařízení.

04:16

Defenzivní povinnosti si Ondřej Kos splnil na jedničku. U kotouče byl jako první, sjel s ním za vlastní bránu a zde počkal na prostřídání formací.

03:57

Sledujeme opatrný úvod střetnutí. Martin Vaculík zkoušel oblouček za obranu, ale Dominik Pavlík se za ním vůbec nerozjel.

03:35

Směrem dozadu zapracoval Lukáš Král. Na obranné modré nezvládl zpracování, ale měl štěstí, za zády měl obránce Davida Svozila.

02:51

Adam Veselský si všiml, že švýcarští obránci jsou poměrně dost od sebe. Zkusil mezi nimi projet, při kličce však zasáhl brusli Cavadiniho.

02:26

Středem pokusil štěstí Nils Wehrli. Ovšem došlo k jeho ztrojení, švýcarský útočník dle očekávání kus černé gumy neudržel.

01:50

Další tlak hokejistů ze země helvétského kříže uhasil za cenu zakázaného uvolnění Adam Ošmera, Adam Veselský sprintoval za toušem bez úspěchu.

01:22

Po pravém mantinelu nabral rychlost Jamiro Reber. Zkusil si puk hodit na střed, jenže si jej posunul daleko od hokejky, touš získal pozorný Marek Chaloupka.

00:43

Icing i na druhé straně. Adam Martin Hlinský hledal dlouhým pasem Adama Jecha, avšak rychlostní schopnosti spoluhráče přecenil.

00:10

Zápas mezi Českem a Švýcarskem odstartoval! První útok obstarali domácí Švýcaři, ovšem nahrávka Leona Muggliho končí pouze zakázaným uvolněním.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Česko: Mařík (Milota) – Hlinský (C), Svozil, Chaloupka, Fibigr, Ošmera, Skok, A. Král – Jecho, Curran, Kos – L. Král, Benák, Titlbach – Vaculík, Pavlík, Humeník – Veselský, Pastor, Spilka – Klíma.
Trenér: Václav Eismann

Švýcarsko: Hrdina (Soler) – Geisser, Muggli (C), Meier, Ustinkov, Blessing, Johnson, Sansonnens, Cavadini – Mottard, Antenen, Wehrli – Cattin, Tarchini, Bosson – Villard, Reber, Ponzetto – Wey, Grossniklaus, Giger.
Trenér: Patrick Schöb

Rozhodčí: Urban, Weber – Urfer, Hodel.
Oba celky odstartovaly turnaj porážkou. Česká reprezentace v úvodu třetí třetiny inkasovala od Finů branku na 0:3, ovšem ještě zabojovala a góly Adama Benáka a Adama Veselského se dostala na kontakt, na trefu Aleksiho Pulkkanena už ale odpověď nenašla. Švýcaři měly k bodovému zisku hodně daleko, když ve 33. minutě prohrávali se Švédy 0:4, utkání nakonec skončilo vítězstvím Tre Kronor v poměru 5:2.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásný středeční podvečer. Vítám vás při sledování turnaje pěti zemí reprezentací do 17 let, u zápasu mezi Českem a Švýcarskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 18:30.

Česko – Švajčiarsko

2:0

koniec (1:0, 1:0, 0:0)

Späť na online

Góly a asistencie: 11. Pavlík (Humeník, Skok), 36. Benák (Skok, L. Král)

Česko: Mařík (Milota) – Hlinský (C), Svozil, Chaloupka, Fibigr, Ošmera, Skok, A. Král – Jecho, Curran, Kos – L. Král, Benák, Titlbach – Vaculík, Pavlík, Humeník – Veselský, Pastor, Spilka – Klíma.
Tréner: Václav Eismann

Švajčiarsko: Hrdina (Soler) – Geisser, Muggli (C), Meier, Ustinkov, Blessing, Johnson, Sansonnens, Cavadini – Mottard, Antenen, Wehrli – Cattin, Tarchini, Bosson – Villard, Reber, Ponzetto – Wey, Grossniklaus, Giger.
Tréner: Patrick Schöb

Rozhodca: Urban, Weber – Urfer, Hodel

Priebeh zápasu
1. tretina
10:12 CZE 1:0 Pavlík (Humeník, Skok)
Po 1. tretine
2. tretina
35:39 CZE 2:0 Benák (Skok, L. Král)
39:56 CZE 2 Curran, nebezpečná hra vysokou hokejkou
Po 2.tretine
3. tretina
42:37 SUI 2 Ponzetto, krosček
51:46 CZE 2 L. Král, nedovolené bránenie
SUI 2 Reber, krosček
60:00 SUI 2 Giger, vrazenie na mantinel
Koniec