Menu

Ďalšie

Tlačové konferencie

Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava

koniec udalosti

09.02.2023, 14:00 • Milan Gončár

To je z dnešnej tlačovky všetko, prajeme Vám pekný deň. (14:25:40)
V.W.: Postrehol som reakcie, že sme avizovali príchod nových slovenských hráčov a nepodarilo sa to. Vidíte, že aj my rozmýšľame ekonomicky, musíme sa pozerať aj na tento aspekt, čo nie je jednoduché. Do Slovana nikto nepríde hrať za "päť korún." Stále platí, že si musíme na seba aj zarobiť. Bez pohárovej Európy by tento klub neprežil. Všetci máme výborné podmienky, čo si veľmi vážime. Aj ja robím tlak na hráčov i seba, že si musíme na seba dobrou robotou zarobiť.

Kto by dokázal utiahnuť takýto štadión? Koncerty, reprezentácia, zápasy. No kto? Nikto.
V.W.: Celkový pocit z mužstva je dobrý, výborne sme potrénovali – mladší i skúsenejší, ktorí idú príkladom. Vyrastať pri hráčoch ako je Weiss, Kucka, Kashia a ďalší je pre mladých obrovská skúsenosť. Máme dobrý mix futbalistov. Verím mužstvu, lebo je v ňom kvalita.

Keď sa ešte pozriem na jeseň v pohárovej Európe tak vieme, že sme hrali vyrovnané partie s lepšími mužstvami ako sme my. Na sezónu sa preto už teším. V lige nás budú chcieť všetci poraziť. A tak to má byť. Je to pre nás výzva. Ak budeme koncentrovaní, mali by sme to zvládnuť. Verím, že ciele naplníme a budeme sa radovať tak, ako sa radovali naši fanúšikovia vo veľkých zápasoch. Atmosféru, aká bola na Slovane počas zápasov v pohárovej Európe, som na Slovensku nikdy nezažil. A to ani v najlepších rokoch reprezentácie.
V.W.: Trávnik na Tehelnom poli necháme ešte týždeň oddýchnuť. Vyzerá dobre, lepšie ako pred rokom. Urobilo sa všetko preto, aby bol čo najkvalitnejší.
VdM.: S Čavričom sme najdlhšie v kádri. Bol som smutný, keď odišli Abena a Rabiu. Mali sme spolu veľa pekných momentov, ale aj horších. To je však v každom klube a my ideme ďalej. Máme veľmi dobrých hráčov a cítime sa určite sebavedomo. Verím tomuto mužstvu. Sme dobre naladení pred jarnou časťou. Dúfam, že budeme mať také výsledky ako doteraz.
V.W.: V hlavách máme aj žreb Konferenčnej ligy. Verím vo vypredaný štadión v každom zápase. Ale teraz sa sústredíme najmä na koniec základnej časti Fortuna ligy. Čakajú nás ťažké zápasy. Musíme byť pripravení. Ak chceme vyhrať titul i pohár, potrebujeme ísť s nasadením do každého duelu.
V.W.: Abubakari je rýchly, do hry dáva srdce. Maudo má menšie tréningové resty. Verím, že v priebehu týždňa bude dostatočne pripravený. Ešte máme dva-tri dni na rozmyslenie, koho postavíme v Dunajskej Strede. Celkovo máme rýchlostné typy futbalistov.

Noví hráči priniesli dravosť, aj v tréningoch som s nimi veľmi spokojný. Ale až zápasy ukážu, aká bude naša cesta ligou. No bez bojovnosti to nepôjde. Mužstvo ale má svoju tvár, kvalitu a dobre trénuje. Môžem povedať, že sme lepšie pripravení ako takto pred rokom. Vráti sa aj Tigran po ťažkom zranení a bude prínosom. Jeho góly nám mimoriadne pomohli. Je platný člen kádra, keď dáva do hry srdce a emóciu. Teší ma aj návrat Lichého. Vracia sa tam, kam patrí, čiže k nám.
VdM.: V D. Strede je vždy vynikajúca atmosféra. Súper je motivovaný, čiže budú aj emócie. My sme však pokojní, uvedomujeme si našu silu. Aj keď odišli nejakí hráči a prišli noví, štýl hry sa veľmi nezmenil. Ukázali sme to aj v príprave i v pohárovom zápase.
V.W.: Mužstvo, ktoré mám v hlave, zostalo pokope. Všetkých odchádzajúcim hráčom prajem v kariére všetko dobré.

V prvom jarnom kole v Dunajskej Strede očakávam výborný duel, aj keď nebude rozhodujúci. Ale určite veľa napovie. Verím, že bude vypredaný štadión.
V.W.: Transferové okno je stále otvorené. Možno očakávať ešte jeden-dva odchody, ale iba v prípade, ak by sme zohnali náhrady. V lete končí veľa hráčom zmluva. Ideálne by bolo, keby sme mužstvo doplnili už teraz, ale ak sa to nepodarí, nič sa nedeje.

Holman má ponuky z Maďarska, má za sebou ťažké zranenia a je možné, že ho už v klube neuvidíme.
V.W.: Odchodov je celkovo sedem, ešte možno nejaký pribudne. A príchody? Vracajú sa hráči Adler a Lichý z hosťovania a trojica nových hráčov – Sharani, Abubakari a Maudo. Na prvý pohľad odišlo veľa hráčov, ale zo základnej zostavy vypadol prakticky len Abena.
V.W.: Zimná príprava nie je nikdy ideálna. Neviete, aké bude počasie a terén. Zostali sme doma a všetko dobre vyšlo. Máme vytvorené výborné podmienky, napríklad na Pasienkoch pribudla nová umelá tráva. V Rakúsku sme odohrali dva prípravné duely a celkovo máme za sebou štyri zápasy. Dnes môžem vyjadriť spokojnosť.
Mediálny manažér klubu privítal prítomných. Tlačovej konferencie sa zúčastní Vladimír Weiss st., tréner A-tímu a Vernon de Marco, zástupca hráčov.
Dobrý deň, milí športoví priaznivci.

O malú chvíľu sa začne tlačová konferencia futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava pred začiatkom jarnej časti Fortuna ligy.

Zostaňte s nami.
Vítame Vás pri on-line prenose. Udalosť sa začne o 14:00.

Tlačová konferencia ŠK Slovan Bratislava

koniec udalosti