Menu

Hokej

NHL

Detroit Red Wings – Pittsburgh Penguins

7:4

koniec (3:0, 0:3, 4:1)

29.03.2023, 01:00 • Little Caesars Arena, Detroit • Milan Huppert cz

Tipsport: 3.41 4.14 1.9

Statistika
Střely na bránu: 25 – 39 | Přesilová hra: 2/3 – 2/6 | Trestné minuty: 12 – 6

Kdo se postavil do brankoviště?
Alex Nedeljkovic (DET) – 35 zákroků, 4 OG, úspěšnost 89,7 %, odchytal 60:00
Casey DeSmith (PIT) – 18 zákroků, 6 OG, úspěšnost 75,0 %, odchytal 57:52

Česká a slovenská stopa
Dominik Kubalík (DET) – 1+0, +2 účast, 3 střely na bránu, TM 2, čas na ledě 15:35

Tři hvězdy utkání
1. David Perron (DET) – 3+0
2. Moritz Seider (DET) – 0+2
3. Dylan Larkin (DET) – 1+2 (04:00:40)

Utkání přihlíželo 19 353 diváků.
Detroit udržuje alespoň teoretické naděje na postup, úspěšně přerušil nelichotivou sérii dvou porážek v řadě a na domácím ledě v divoké přestřelce porazil Pittsburgh 7:4.

Rudým Křídlům vyšla excelentně první třetina, v níž vstřelila tři branky, jenže ve druhé tři inkasovala a do třetí části se tak šlo za stavu 3:3. Závěrečné dvacetiminutovce nicméně znovu kralovali domácí hokejisté, kteří přidali čtyři branky a soupeři povolili jednu jedinou. Hrdinou zápasu se stal David Perron, který během třinácti minut dokázal zkompletovat hattrick.

Svěřenci kouče Lalondeho zůstávají v boji o play-off, avšak situaci nemají ve svých rukou, neboť z třináctého místa Východu ztrácí na dnešního soupeře devět bodů. Tučňáci si porážkou zkomplikovali cestu za postupem, před Floridou zůstávají rozdílem tří bodů.

Konec zápasu.

59:23

59:23 Dylan LARKIN - 7:4

59:23

Detroit právě vstřelil branku!
Je definitivně rozhodnuto. Suter vybojoval puk ve středním pásmu a nezištně ho posunul na DYLANA LARKINA. Domácí kapitán s velkým klidem dobruslil do útočné třetiny, odkud zamířil do prázdné brány. Asistence: Pius Suter.

59:06

Gól naděje chtěl vstřelit Jason Zucker, leč na Alexe Nedeljkovice nevyzrál. Gólman podržel puk až do přerušení, hostující kouč Sullivan reaguje oddechovým časem.

58:46

Kousek za červenou čárou převzal puk Dylan Larkin. Těsně bráněný Josephem mířil domácí kapitán vedle levé části brankové konstrukce.

58:11

Od modré čáry nahazoval Kris Letang. Olli Määttä zblokoval kotouč na hokejku Rickarda Rakella, ten z ostrého úhlu rozvlnil jenom boční síť.

57:19

Hosté nemají nač čekat, proto Mike Sullivan okamžitě po vítězném buly ve středovém kruhu odvolal gólmana. Nepřesný pas Crosbyho zachytil Seider, přes celé hřiště ale prázdnou bránu minul.

57:05

57:05 David PERRON - 6:4

57:05

Detroit právě vstřelil branku!
Čepice na led, máme tu hattrick! Larkin zpoza brány nahrál na střed DAVIDU PERRONOVI. Kanadský útočník si hodil puk mezi dva protihráče, aby jej následně bekhendem zvedl nad pravé rameno gólmana. Asistence: Dylan Larkin a Jordan Oesterle.

56:20

56:20 David PERRON - 5:4

56:20

Detroit právě vstřelil branku!
Bleskově využitá přesilovka posouvá blíže k vítězství domácí celek! DAVID PERRON dostal nahrávku do levého kruhu, odkud vystřelil z poměrně velkého úhlu a překvapenému DeSmithovi prošel hrací předmět za záda mezi betony. Asistence: Moritz Seider a Andrew Copp.

56:12

Velká šance pro Detroit, jak strhnout vedení na svou stranu. Bryan Rust před bránou soupeře zvedl hokejku příliš vysoko, trefil jí do obličeje Seidera.

56:01

Útočné pásmo navštívil Bryan Rust. Nedostalo se mu ale požadované podpory, proto jen nahodil za bránu Detroitu, kde byl nejrychleji Hägg.

55:46

Hosté okamžitě otočili hru na útočnou polovinu. Jake Guentzel nahazoval před bránu, Alex Nedeljkovic vystrčenou vyrážečkou zabránil v zakončení Crosbymu.

55:27

Odvážný průnik skrze třemi protihráči Davidu Perronovi nevyšel, čistým způsobem protihráče odstavil Chad Ruhwedel.

54:45

Domácí gólman Alex Nedeljkovic se odvážně vydal za bránu. Nenechal se rozhodit dotírajícím Archibaldem a rozehrál na osamoceného Czarnika.

54:18

Bryan Rust viděl za obranu najíždějícího Sidneyho Crosbyho. Kapitána nenašel, do rukavice v poslední chvíli sebral touš mírně vyskočivší Gustav Lindström.

53:49

Situace tří proti třem domácím nevyšla. Joseph Veleno vyzkoušel oblouček na Lucase Raymonda, jehož Chad Ruhwedel pokryl na jedničku.

53:12

V útočné třetině ještě zachytil puk Olli Määttä. Nahazoval po levém mantinelu, za bránou Pierre-Olivier Joseph přetlačil Tara Hiroseho.

52:40

Jevgenij Malkin v souboji jeden na jednoho uspěl proti Jakeu Wallmanovi, vzápětí ovšem poslal nahrávku Rickardu Rakellovi za brusle.

52:09

V posledních okamžicích se střetnutí hodně kouskuje. Od modré vypálil Robert Hägg, Drew O'Connor ztečoval touš do ochranné sítě.

51:43

V pokračujícím tlaku Penguins došlo ke zmatkům v předbrankovém prostoru, kotouč nakonec přikryl lapačkou pohotový brankář.

51:22

Dobrou střeleckou pozici si vypracoval Pius Suter. Zleva střílel na zadní tyčku, za Nedeljkovice odvedl veškerou práci blokující Olli Määttä.

50:46

Dylan Larkin moc dobře věděl, že může vyslat Dominika Kubalíka do úniku, jenže ztratil stabilitu a na dlouhou hokejku vyprodukoval příliš krátkou nahrávku.

50:13

V době, kdy se rozběhla závěrečná desetiminutovka základní hrací doby, střílel z mezikruží Bryan Rust, puk usměrnil nad břevno.

49:49

Zápas pokračuje v pěti na obou stranách. Od modré střílel Jeff Petry, Adam Erne pukem schytal bolestivou ránu do oblasti nad pravou bruslí.

49:01

Do křižného pasu se v levém kruhu přel Bryan Rust. Nedeljkovic a celý Detroit nyní měli obrovské štěstí, protože puk zazvonil na pravou tyč.

48:41

Jevgenij Malkin pro změnil v roli nahrávajícího hráče. Rus do pravého kruhu posunul puk Rickardu Rakellovi, domácí gólman zakročil ramenem.

48:23

Na třetí pokus už se hosté dostali do útočné třetiny. Z pravého kruhu vypálil z voleje Jevgenij Malkin, Alex Nedeljkovic byl na svém místě.

47:48

Domácí se zatím brání velmi dobře. Osvobodili se dvakrát v krátkém časovém sledu, na úspěch Seidera navázal Määttä.

47:07

Detroit míří do čtyř. Za katr již usedl český útočník Dominik Kubalík, jenž přijel k mantinelu a Marka Friedmana zezadu nekontrolovaně hodil na hrazení.

46:55

Na druhý gól v rozmezí pár minut si dělal zálusk David Perron, ostrý projektil zamířil o kousek nad břevno hostující svatyně.

46:23

Pius Suter si věřil individuálně. Osobního strážce ze hry vyřadil, ovšem Chad Ruhwedel už byl nad jeho síly. Hají hosté.

45:26

45:26 Josh ARCHIBALD - 4:4

45:26

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Domácí o gól napřed dlouho nezůstali! Po souboji za bránou se puku chopil JOSH ARCHIBALD. Pravé křídlo čtvrtého útoku se vytočilo u pravé tyče a nic netušícímu Nedeljkovicovi poslal kotouč mezi betony. Asistence: Drew O'Connor a Jeff Petry.

44:05

44:05 David PERRON - 4:3

44:05

Detroit právě vstřelil branku!
Tlak elitní lajny Rudých Křídel pokračoval a na konci byl čtvrtý vstřelený gól! Američan Larkin našel v levém kruhu úplně volného DAVIDA PERRONA, který v klidu zamířil a svůj 17. gól v sezóně vstřelil ránou ze zápěstí na přední tyč. Asistence: Dylan Larkin.

43:51

V pravém kruhu trpělivě počkal na přihrávku Dominik Kubalík. Český útočník se dočkal a vypálil z pravého kruhu, DeSmith zasáhl pravým betonem.

43:12

Jeden na jednoho si věřil Bryan Rust. Vyzkoušel průnik po levé straně, Olli Määttä soka čistým způsobem přišpendlil na mantinel.

42:40

Postavení mimo hru odpískáno týmu Red Wings. Kapitán Dylan Larkin převzal dlouhý pas o dobrý metr až za útočnou modrou čárou.

42:17

Jason Zucker v levé rukavici zastavil vyhození Lindströma, avšak útočnou třetinu pro Pens dlouho neudržel, protože pas o mantinel na Malkina zastavil Seider.

41:53

Zakázané uvolnění domácího celku. Olli Määttä hledal po pravém mantinelu Adama Erneho, jenže ten se zrovna vydal na střed.

41:23

Pittsburghu byl signalizován ofsajd, proto hráči v bílých dresech museli vyklidit útočné pásmo. Moritz Seider dostal hodně volného času na rozehrávku.

40:45

Ihned po přejetí útočné modré čáry vypálil tvrdou ránu Robert Hägg, Jeff Petry zvedl kus černé gumy do ochranné sítě.

40:10

Třetí třetina má za sebou první vteřiny. Pius Suter po Larkinem vyhraném buly hledal Davida Perrona, jehož pokryl Chad Ruhwedel.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně ve 3:06.
Střely na bránu po 2. třetině: 14 – 23.
Také prostřední dějství přineslo tři branky, přičemž všechny góly spadly do jedné brány, tentokráte ale do té domácí, takže do třetí části celky půjdou ze stejné startovní čáry. Nedeljkovicovi zrušil čisté konto Jason Zucker, načež přesilovku pěti proti třem přetavil v gól Jevgenij Malkin, pokračující klasickou početní převahu využil Jeff Carter. Hosté i nadále byli aktivnějším mužstvem, čtvrtého gólu se ale zatím nedočkali.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:51

Před bránou soupeře číhal na přihrávku Jonatan Berggren. Robert Hägg o spoluhráči moc dobře věděl, ale pas na jeho osobu propasírovat nezvládl.

39:22

Do levého kruhu obdržel nahrávku Josh Archibald. Po rychlém zpracování vypálil ze zápěstí o pár čísel nad horní tyčku.

38:20

A další zákrok pro Alexe Nedeljkovice, tentokráte lapačkou proti ostré ráně Krise Letanga. To vše již při hře pět na pět.

38:02

Po chvíli otálení vyprodukoval svižný pokus ze zápěstí z pravého kruhu Mikael Granlund, mezeru mezi brankářovými betony hledal bez úspěchu.

37:33

Zatímco ruský forvard Malkin zamířil na střídačku, tak domácí vyrazili do přečíslení tří proti dvěma. Austin Czarnik nahrál doleva Andrew Coppovi, pokus z první DeSmith podržel ve výstroji.

37:17

Sidney Crosby viděl v levém kruhu osamoceného Jevgenije Malkina, jehož nepodržela hokejka, jež se při snaze o zakončení zlomila na dva kusy.

36:16

Naprostá klukovina od domácího kapitána Dylana Larkina, jenž po přerušení hry levou rukou napálil do obličeje Josepha. Pittsburgh získává přesilovku zadarmo.

36:16

Brejk Red Wings skončil hvizdem čárového rozhodčího, po nedorozumění mezi Larkinem a Czarnikem správně odpískal ofsajd.

35:46

Ofenzivu podpořil Brian Dumoulin. Od Jevgenije Malkina dostával přihrávku do levého kruhu, v jejím úspěchu v poslední chvíli zabránil Olli Määttä.

35:04

Hra je přerušena. Důvodem je na ledě v bolestech se svíjející Jason Zucker, kterého z bezprostřední blízkosti Dylan Larkin bolestivě napálil do pravého kolene.

34:46

Svůj druhý gól v zápase měl na hokejce český forvard Dominik Kubalík, jenž dostal perfektní pas od Moritze Seidera a mířil dobře k pravé tyčce, avšak Casey DeSmith se bleskově přemístil a zabránil brance betonem.

34:30

Dominik Kubalík nabral vysokou rychlost po levém mantinelu. Nabízel hrací předmět před bránu, Dylan Larkin zakončoval mimo tři tyče.

33:59

Za bránou soupeře operoval Lucas Raymond. Do pravého kruhu přihrál Jonatanu Berggrenovi, rána z první zamířila nad horní tyč.

33:21

Na útočný výlet se vydal Danton Heinen. Hodil si puk mezi dva protihráče a snažil se je za bránou dojet, což mu neumožnil Olli Määttä.

32:53

Tentokráte byl Ryan Poehling v roli nahrávajícího, když na modrou nabil Brianu Dumoulinovi, jeho dělovku zblokoval Andrew Copp.

32:28

Drew O'Connor vyslal žabičku za obranu na Ryana Poehlinga. Nahrávka měla oči, jenže adresát si neporadil se zpracováním.

31:16

Od třetího inkasovaného gólu neustále protestující domácí trenér Derek Lalonde dostal trest ve hře čili byl poslán do kabin. Zbytek střetnutí tak domácí celek povede asistent Bob Boughner.

31:14

Ovšem hosté zůstávají aktivnějším týmem i při hře pět na pět. Z pravého kruhu střílel z voleje Josh Archibald přímo do brankářovy výstroje.

30:50

Početní převaha Penguins je u konce. V poslední chvíli ji ještě chtěl využít Rickard Rakell, leč forhendem vypálil příliš vysoko.

30:25

A znovu Jake Walman. Švédský zadák v tomto případě vystihl křižný pas do pravého kruhu a puk poslal do bezpečí volným středem.

29:54

Domácí fanoušci si mohou vydechnout, alespoň na okamžik. Jake Walman obral Sidneyho Crosbyho a vyhodil po levém mantinelu.

29:29

Na malém prostoru si Jevgenij Malkin věřil na forhendový blafák. Kličku protáhl až příliš a nad kotoučem ztratil kontrolu.

28:41

Trenérská výzva je neúspěšná, což se Lalondemu hrubě nelíbí. Detroit dostává dvě minuty za zdržování hry, hosté tedy mohou vstřelit třetí přesilovkový gól v krátkém časovém sledu a dokonat jím velkolepý obrat. Trest míří odpykat David Perron.

28:41

Tak pozor! Domácí trenér Lalonde si ještě bere coach challenge! Zkoumat se bude, zda Jason Zucker nebránil Nedeljkovicovi nedovoleným způsobem.

28:41

28:41 Jeff CARTER - 3:3

28:41

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Sullivanova družina využívá i klasickou přesilovku a jejich comeback je úspěšně dokonán! Do stříleného pasu vložil hokejku JEFF CARTER. Zkušený americký útočník posunul touš do levé tyče, od níž se odrazil do brankoviště a Nedeljkovic s ním dojel levou bruslí za brankovou čáru. Asistence: Bryan Rust a Jeff Petry.

28:28

Pokračuje klasická přesilovka pět na čtyři. Kousek od modré vystřelil Rickard Rakell, Andrew Copp zvedl touš do ochranné sítě.

27:46

27:46 Jake GUENTZEL - 3:2

27:46

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Početní převaha o dva hráče využita, Tučňáci jsou rázem na kontakt! Rakell na středu posunul kotouč za sebe na Malkina. Ruský forvard vstřelil zápěstím, letící touš usměrnil do sítě skvěle tečující JAKE GUENTZEL. Asistence: Jevgenij Malkin a Rickard Rakell.

27:21

Velká komplikace pro Detroit, který míří do tří! Na trestné lavici doplňuje Lindströma jeho krajan Jake Walman, jenž viditelně zahákoval Malkina.

27:16

Jake Guentzel naznačil nahrávku, ale ve finále z pravého kruhu vzal zodpovědnost na sebe, Alex Nedeljkovic zkrotil ránu na přední tyč ramenem.

26:44

Tentokráte už si Gustav Lindström počínal proti pravidlům. Švédský obránce znovu přijel do těsné blízkosti Drew O'Connora, kterého nešťastně podrazil.

26:22

Potlesk fanoušků si vysloužil Gustav Lindström, jehož ostrý hit na Drew O'Connora vyšel, v opačném případě by hostující zadák postupoval sám na bránu.

25:49

Moritz Seider si chvíli počkal, aby nakonec přeci jen vypálil do přehuštěného prostoru, jímž puk prošel, ale ve finále proletěl těsně vedle pravé tyčky.

25:12

Nabuzení hosté pokračují v tlaku. Střílený pas poslal do předbrankového prostoru Sidney Crosby, Bryan Rust na dlouhou hokejku minul cílové zařízení.

24:40

24:40 Jason ZUCKER - 3:1

24:40

Pittsburgh právě vstřelil branku!
Tlak hostů pokračoval a výsledkem je snížení! Táhlou ránu Malkina z levého kruhu gólman vyrazil před sebe. Rakell pohotově plácl do puku a našel JASONA ZUCKERA, pro nějž nebylo problémem trefit odkrytou levou část brány. Asistence: Rickard Rakell a Jevgenij Malkin.

24:29

Krátce po vhazování se tvrdou ránou od pravého mantinelu prezentoval Kris Letang, Alex Nedeljkovic nadvakrát sebral puk do lapačky.

24:17

Bez přípravy střílel od modré čáry Sidney Crosby. Alex Nedeljkovic zasahovat nemusel, kus černé gumy proletěl vedle pravé tyče.

23:51

Sám proti třem Andrew Copp neměl moc šancí na úspěch. V poslední chvíli chtěl touš prostrčit na Tara Hiroseho, ovšem trefil jenom pravou brusli Friedmana.

23:26

Pas za rozhozenou defenzivu Penguins obdržel Lucas Raymond. Z levého kruhu pálil na zadní tyč, Casey DeSmith zasáhl betonem.

22:50

Po pravém mantinelu nahodil kotouč do útočného pásma Moritz Seider. David Perron vyvinul tlak na Briana Dumoulina, ten zvládl rozehrát na Petryho.

22:22

Olli Määttä přecenil rychlostní schopnosti Josepha Velena. Útočník na dlouhý pas finského beka nedosáhl, rozhodčí obratem odpískal icing.

21:58

Už to vypadalo, že by Matt Luff mohl postupovat sám na bránu, jenže zpracování mu nevyšlo ideálně, čehož Chad Ruhwedel využil bez servítek.

21:17

Ryan Poehling mohl pokračovat individuálně, ale volil křižný pas doprava na Mikaela Granlunda, jehož čistým způsobem odzbrojil Robert Hägg.

20:42

Na druhou stranu se vydal Lucas Raymond. Švédský útočník po levém mantinelu dojel až do útočného pásma, odkud také vypálil, bližší tyč poměrně výrazně minul.

20:10

Druhá třetina je v plném proudu, tak pojďme na ni! Úvodní útok patřil Tučňákům, Sidney Crosby svou kličkou nevyzrál na Olliho Määttu.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně ve 2:02.
Střely na bránu po 1. třetině: 10 – 9.
První dvacetiminutovka zápasu mezi Detroitem a Pittsburghem rozhodně nenudila, ovšem o zábavu se starali hlavně domácí hokejisté, kteří vstřelili tři góly, zatímco Tučňáci zůstávají na nule. Hned dva góly Rudá Křídla vměstnala do 12. minuty, kdy na trefu Jonatana Berggrena z přesilovky bleskově navázal Andrew Copp. Současnou podobu dal výsledku český útočník Dominik Kubalík, který šikovně tečoval mezi tři tyče nahození od modré čáry. Hosté sice ztrácí, avšak v bitvě o play-off momentálně potřebují každý bod, a proto lze očekávat, že utkání předčasně nezabalí.

20:00

První třetina skončila.

19:33

Gól do šatny chtěl vstřelit Chad Ruhwedel, jenže jeho pokus od modré čáry nebyl dostatečně prudký ani přesný, Jake Walman jej bez problémů zblokoval.

19:12

Zpoza brány Lucas Raymond posílal touš mezi kruhy, kde viděl Piuse Sutera, švýcarského útočníka nepustil k zakončení Pierre-Olivier Joseph.

18:39

Jeff Petry si pod tlakem poradil velmi dobře. Zkontroloval postavení spoluhráčů a protihráčů, za vlastní bránu poslal pas Dumoulinovi.

18:00

Do levého kruhu sjel Dylan Larkin. Domácí kapitán zvolil ránu ze zápěstí, tu Casey DeSmith suverénním způsobem lapil do lapačky.

17:33

Z ostrého úhlu vyzkoušel štěstí Sidney Crosby. Alex Nedeljkovic se zaskočit nenechal a bez větších problémů ucpal prostor u levé tyčky.

17:06

Joseph Veleno vyzval k rychlostnímu souboji Chada Ruhwedela. Obránce zachytil rychlost útočníka a vytlačil jej za bránu, odkud nic světoborného nevymyslel.

16:07

16:07 Dominik KUBALÍK - 3:0

16:07

Detroit právě vstřelil branku!
Tučňáci jsou na ručník! Krátce po neúspěšné přesilovce se dostali pod tlak a ten vyvrcholil střelou Gustava Lindströma. Kotouč nemířil mezi tři tyče, jenže od zadní části Friedmanova těla se odrazil za bezmocného brankáře. Kanadský obránce neprožívá povedenou první třetinu, po dvou vyloučeních si nyní dal vlastní gól. Rozhodčí nakonec usoudili, že kromě beka puk lehce tečoval i DOMINIK KUBALÍK, jemuž je nakonec třetí zásah Red Wings připsán. Asistence: Gustav Lindström a Jordan Oesterle.

15:50

S koncem Czarnikova trestu vypálil pořádnou ránu od modré čáry Jeff Petry a Alex Nedeljkovic měl štěstí, že ho puk trefil do masky.

15:13

Zmatky před brankou domácího mužstva ukončil Alex Nedeljkovic, když ve výstroji zachytil pokus Zuckera a puk již nepustil.

14:49

Rychlá kombinační akce ke snížení nevedla. Sidney Crosby pěkným pasem oslovil v pravým kruhu Rickarda Rakella, jemuž hrubě nevyšlo zpracování.

14:15

Domácí zahrozili i při vlastním oslabení. Pius Suter nastartoval po pravé straně Jakea Walmana, švédský obránce nezvládl v plné rychlosti zakončit mezi tři tyče.

13:49

Premiérová početní převaha čeká na hráče Penguins. Na lavici hanby usedl Auston Czarnik, který si při zastavení Malkina pomohl držením.

13:17

Rychlý protiútok hokejistů v červených dresech zastavil svým hvizdem čárový rozhodčí, v ofsajdu se nechal nachytat Matt Luff.

12:58

Na druhé straně zahrozil Jeff Petry, který vypálil od modré čáry, obětavým blokem se prezentoval Jonatan Berggren.

12:20

Ještě vylepšit náskok mohl po chybě Dumoulina Taro Hirose, tváří v tvář DeSmithovi neuspěl střelou mezi betony.

11:37

11:37 Andrew COPP - 2:0

11:37

Detroit právě vstřelil branku!
Povedená minuta Detroitu, který střílí druhý gól během 34 vteřin a rázem disponuje dvoubrankovým náskokem! Nepovedené vyhození Josepha zachytil na modré čáře Seider, jeho nahození posléze šikovně ztečoval ANDREW COPP mimo dosah gólmanovy pravé ruky. Asistence: Moritz Seider a Pius Suter.

11:03

11:03 Jonatan BERGGREN - 1:0

11:03

Detroit právě vstřelil branku!
Střelecká smůla prolomena, domácí se v přesilové hře ujímají tolik kýženého vedení! Czarnik neotálel a zleva vyslal z první nahrávku do předbrankového prostoru na JONATANA BERGGRENA, jenž propasíroval touš mezi betony DeSmitha, hrací předmět se zastavil kousek za brankovou čárou. Asistence: Austin Czarnik a Joseph Veleno.

10:37

Rudým Křídlům není přáno! Z pravé strany pálil Dylan Larkin do břevna, baseballově dorážející David Perron rozvlnil pouze boční síť.

10:09

Německý zadák si v blízkosti modré čáry narazil s Lucasem Raymondem, aby vzápětí vyslal tvrdou forhendovou ránu o kousek vedle pravé části brankové konstrukce.

09:42

Křižný pas Davida Perrona měla oči, avšak Lucas Raymond reagoval příliš pozdě, zpracovával na dlouhou hokejku a z úhlu už si na střelu nevěřil.

09:03

Druhé vyloučení a znovu pro Marka Friedmana. Kanadský zadák si nedovoleným způsobem počínal proti kapitánovi soupeře Dylanu Larkinovi, jehož zezadu nekompromisně poslal na hrazení.

08:45

A tlak Penguins pokračuje. Od levého mantinelu nahazoval Chad Ruhwedel a byl to Bryan Rust, kdo kus černé gumy usměrnil jen těsně vedle pravé tyče.

08:13

Velká příležitost i na druhé straně! Jevgenij Malkin si forhendovou kličkou roztáhl Alexe Nedeljkovice, ovšem domácí brankář ukázal skvělou obratnost, v poslední chvíli natáhl vyrážečku a puku zabránil v cestě do sítě.

07:56

Už při hře pět na pět zazvonila branková konstrukce! Joseph Veleno se protlačil až před Caseyho DeSmitha, jehož zachránila pravá tyčka.

07:23

Jake Walman si vyměnil puk s Moritzem Seiderem, aby ve finále přihrál na vrcholek pravého kruhu Dominiku Kubalíkovi, ten z voleje minul cílové zařízení.

06:42

Dvakrát v krátkém časovém sledu se Pittsburgh dokázal osvobodit. Nejprve zásluhou Chada Ruhwedela po levém mantinelu, následně Josh Archibald uspěl středem.

06:16

David Perron naznačil střelu, aby nakonec ještě posunul puk do levého kruhu na Dylana Larkina, kapitána zradilo zdánlivě snadné zpracování.

05:48

První přesilovou hru si zahraje domácí Detroit. Krásná kličkovaná Jonatana Berggrena už už směřovala do gólového konce, když sokovi v poslední chvíli uštědřil sekeru přes hokejku Mark Friedman.

05:02

Do pravého kruhu dostal nabito David Perron, jehož pokus z první zblokoval Sidney Crosby, vzápětí Robert Hägg hrál ve střední třetině, proto rozhodčí odpískal ofsajd.

04:35

Za příliš dlouhé váhání při rozehrávce byl potrestán Kris Letang. Taro Hirose vyzkoušel obtočení zpoza brány a zasunutí touše k pravé tyči, narazil na DeSmithův beton.

04:00

Přečíslení tří proti dvěma zazdil Mikael Granlund, který dostal pas do druhé vlny, jenže nahrávka doprava mu vůbec nevyšlo, hrací předmět poslal po ledě do lapačky gólmana.

03:44

Ofenzivní složku mužstva podpořil Sidney Crosby. Vystřelil ze zápěstí, kotouč přes hokejku Gustava Lindströma zamířil do ochranné sítě.

03:16

Pobídku Sidneyho Crosbyho od pravého mantinelu lehce tečoval Rickard Rakell, ovšem přímo do prostoru, který měl brankář pod kontrolou.

02:58

Z ostrého úhlu pokusil střelecké štěstí Bryan Rust. K úspěchu měl daleko, bližší tyč minul výrazným způsobem.

02:20

Situaci dvou proti dvěma řešil Drew O'Connor individuálně. Věřil si na Olliho Määttu, Fin však konkurenta za svá záda nepustil.

01:49

Akci Red Wings ukončil Kris Letang. Správně očekával, že Matt Luff pojede za bránu, soka přišpendlil na mantinel.

01:26

Na útočné modré čáře si počkal na kotouč Lucas Raymond. Zpracování mu vůbec nevyšlo, tak alespoň protečoval puk do útočné třetiny.

00:41

Spoluhráčům se vydal vypomoci s rozehrávkou Alex Nedeljkovic. Poradil si bez problémů, bekhendovou stranou vyrážečky zapojil do hry Sutera.

00:10

Utkání mezi Detroitem a Pittsburghem odstartovalo! První útok patřil Rudým Křídlům, Tučňáci se bez větších problémů ubránili.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Hellberg) – Seider, Walman, Määttä, Hägg, Lindström, Oesterle – Perron (A), Larkin (C), Kubalík – Raymond, Copp (A), P. Suter – Erne, Veleno, Hirose – Luff, Czarnik, Berggren.
Trenér: Derek Lalonde

Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), P. Joseph, Petry, Dumoulin, Ruhwedel, Friedman – Rust, Crosby (C), Guentzel – Granlund, Malkin (A), Zucker – Rakell, Poehling, Heinen – Archibald, Carter, D. O'Connor.
Trenér: Mike Sullivan

Rozhodčí: Rank, Markovic – Flemington, Murray.
Pittsburgh Penguins

Tučňáci svádí dramatický souboj o poslední postupové místo do vyřazovací fáze s Floridou. Momentálně jsou tím lépe postaveným týmem, na Pantery disponují tříbodovým náskokem. Svěřenci trenéra Sullivana v posledních dnech předvádí solidní výkony. Po výhře nad Coloradem těsně prohráli v Dallasu, načež si spravili náladu domácím vítězstvím nad Washingtonem. Týmové produktivitě vévodí pětatřicetiletý kanadský forvard Sidney Crosby s 85 body.
Detroit Red Wings

Hokejisté Detroitu s velkou pravděpodobností nebudou součástí letošního play-off, neboť ve Východní konferenci okupují až třináctou příčku s mankem jedenácti bodů na osmý Pittsburgh. Aktuální forma Rudých Křídel navíc není vůbec dobrá, když v předešlých šesti střetnutích zvítězili pouze jednou nad St. Louis, naposledy prohrály výsledkem 0:3 ve Philadelphii. Nejproduktivnějším hráčem mužstva je kapitán Dylan Larkin s 68 body.
Všem fanynkám a fanouškům hokeje přeju krásnou pozdní noc. Vítám vás při sledování nejlepší ligy světa, u zápasu mezi Detroitem a Pittsburghem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 01:00.

Detroit Red Wings – Pittsburgh Penguins

7:4

koniec (3:0, 0:3, 4:1)

Späť na online

Góly a asistencie: 12. Berggren (Czarnik, Veleno), 12. Copp (Seider, P. Suter), 17. Kubalík (Lindström, Oesterle), 45. Perron (Larkin), 57. Perron (Seider, Copp), 58. Perron (Larkin, Oesterle), 60. Larkin (P. Suter) – 25. Zucker (Rakell, Malkin), 28. Guentzel (Malkin, Rakell), 29. Carter (Rust, Petry), 46. Archibald (D. O'Connor, Petry)

Detroit Red Wings: Nedeljkovic (Hellberg) – Seider, Walman, Määttä, Hägg, Lindström, Oesterle – Perron (A), Larkin (C), Kubalík – Raymond, Copp (A), P. Suter – Erne, Veleno, Hirose – Luff, Czarnik, Berggren.
Tréner: Derek Lalonde

Pittsburgh Penguins: DeSmith (Jarry) – Letang (A), P. Joseph, Petry, Dumoulin, Ruhwedel, Friedman – Rust, Crosby (C), Guentzel – Granlund, Malkin (A), Zucker – Rakell, Poehling, Heinen – Archibald, Carter, D. O'Connor.
Tréner: Mike Sullivan

Rozhodca: Rank, Markovic – Flemington, Murray

Diváci: 19 353

Priebeh zápasu
1. tretina
05:48 PIT 2 Friedman, sekanie
09:03 PIT 2 Friedman, vrazenie na mantinel
11:03 DET 1:0 Berggren (Czarnik, Veleno)
11:37 DET 2:0 Copp (Seider, P. Suter)
13:49 DET 2 Czarnik, držanie
16:07 DET 3:0 Kubalík (Lindström, Oesterle)
Po 1. tretine
2. tretina
24:40 PIT 3:1 Zucker (Rakell, Malkin)
26:44 DET 2 Lindström, podrazenie
27:21 DET 2 Walman, hákovanie
27:46 PIT 3:2 Guentzel (Malkin, Rakell)
28:41 PIT 3:3 Carter (Rust, Petry)
28:41 DET 2 HL odpyká Perron
31:16 DET TH nešportové správanie
36:16 DET 2 Larkin, hrubosť
Po 2.tretine
3. tretina
44:05 DET 4:3 Perron (Larkin)
45:26 PIT 4:4 Archibald (D. O'Connor, Petry)
47:07 DET 2 Kubalík, vrazenie na mantinel
56:12 PIT 2 Rust, nebezpečná hra vysokou hokejkou
56:20 DET 5:4 Perron (Seider, Copp)
57:05 DET 6:4 Perron (Larkin, Oesterle)
59:23 DET 7:4 Larkin (P. Suter)
Koniec