Menu

Futbal

FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA (CZ)

SK Sigma Olomouc B – SK Líšeň 2019

1:2

koniec (1:0)

02.04.2023, 10:15 • Andrův stadion Olomouc. Kapacita: 12.566 míst. • 20. kolo • Daniel Ryl (@D_Ryl) cz

Tipsport: 2.55 2.97 2.83

Tímto vám děkuji za pozornost a přeji příjemný zbytek neděle! (12:14:31)
Líšeň coby nejlepší venkovní tým je tak minimálně do odpoledne na třetím místě, zatímco Olomouc může spadnout na jedenáctou příčku.
Opravdu se tak stalo! Líšeň potvrdila, že venku umí bodovat, přestože prvních padesát minut nebyla vůbec nebezpečná a byla pasivnějším týmem. Olomouc může litovat zahozených šancí v první půli, po které sice vedla, ale pak svými chybami v defenzivě dala Líšni šanci.

Brňané příležitost využili, když pěknými góly Milana Lutonského a Marka Poláška během čtyř minut otočila vývoj zápasu, který si ve zbývající půlhodině pohlídala a slaví potřebné vítězství.

90+2

Konec zápasu.

90+2

Konec, Líšeň si mez střídačkami vybojovala faul a jakmile Černín pošle míč do hry, Vokoun zápas ukončí.

90+2

Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
ze hřiště odchází Pavel Vandas, přichází Martin Tauš.

90+2

Brejk Líšně končí nepřesným centrem z levé strany, který Trefil sbírá. Už jsme v závěru dvouminutového nastavení.

90+1

Šumbera přehnal svou aktivitu na polovině hřiště, když u své střídačky fauluje.

90

Líšeň už se s tím nemaže. Když může, prostě míč pošle co nejdále od svého vápna a snaží se držet hru v bezpečné vzdálenosti od Vajnera.

89

Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
ze hřiště odchází Pavel Sokol, přichází Dmytro Pavlovyč Džupenjuk.

89

Vzápětí si Vajner připisuje další povedený výběh proti centru ze strany. Olomouc se však rychle vrací k míči, protože hosté na útočné polovině faulují.

88

Dele se po pravé straně hezky prosmýkl na hranici šestnáctky, kam poslal povedenou přihrávku, jenže Zlatohlávek se svým parťákem míč neusměrnili mezi tři tyče.

88

Ačkoliv poslední brejk Líšně neměl střelecký efekt, dokázal našetřit alespoň důležitý čas. Sigma už ale znovu kombinuje na hostující polovině.

87

Hra už je nastěhovaná kompletně na polovině Líšně, která čeká na možnost brejků. Bohužel pro domácí fanoušky jim Olomouc dává svými nepřesnostmi dostatek příležitostí.

86

Olomouc se nechce vzdát, ale proti líšeňskému bloku už nemá lehký úkol, navíc si musí dávat pozor na chybičky.

85

Nepřesná přihrávka nastartovala přečíslení hostů, na jehož konci Sokol jen přiťukl míč za obránce pro Poláška, který jemným kopem poslal míč těsně vedle levé tyče!

84

Olomouc si vybojovala další roh, ale první pokus na přední tyč byl odvrácen. Vzápětí při druhém pokusu našel sražený míč Šípa, jenž vrátil míč do vápna na Deleho, ale jeho hlavička letí jen nad branku.

83

Za nakopnutým míčem se hnal Šíp, ale Vajner pohotově vyběhl a ukryl míč do svých rukavic, čímž minimálně získal pár desítek vteřin k dobru.
Dnešní utkání sleduje 267 diváků.

82

Líšeň se nevzdává, po nenápadné akci z levé strany si vybojovala rohový kop, ale přetažený centr na zadní tyč končí hlavičkou mimo.

81

Střídání v týmu SK Líšeň 2019:
ze hřiště odchází Tom Ulbrich, přichází Šimon Šumbera.

80

Ačkoliv Olomouc zaútočila po pravé straně, její akce končí v zárodku, jelikož po nepřesné kombinaci může vhazovat Lutonský.

79

Líšeň se postupnou kombinací dostala až k vápnu, načež však přišel mizerný centr z pravé strany, který letí až do autu.

79

Útočný faul Patrika Slaměny (OLB) je potrestán žlutou kartou.

78

Emoce začínají bobtnat, jelikož sudí Vokoun neodpískal na hranici šestnáctky hraniční zákrok na Deleho, načež na polovině hřiště už posoudil zákrok domácího hráče jako nedovolený.

77

Rozhodčí Vokoun přerušuje hru po faulu na půlící čáře, kterého se dopustil Tomáš Ulbrich (LIS).

77

Sigma si vybojovala další faul u postranní čáry, jenže vysoký a dlouhý centr na zadní tyč byl pro brankáře Vajnerových kvalit lahůdkou.

76

Centrovaný míč do vápna však Vajner bez zaváhání sbírá do svých rukavic a Líšeň může rozehrávat. Brňané už zjednodušili hru, nakopávají míče a snaží se rozbít domácí kombinaci.

75

Líšeňský faul u postranní čáry dal domácím šanci zahrozit, načež domácí hráč situaci nekomplikoval a cestu dlouhého centru jen pohlídal, protože viděl kontakt hostujícího hráče, od něhož míří míč na roh.

73

Galus pěkně zakroutil míč před malé vápno, kam si naběhl Grečmal, ale bohužel pro domácí nedokázal usměrnit míč do branky.

73

Grečmal se dostal k míči na pravé straně hřiště, ale do vápna nepronikl, jelikož byl faulovaný – zajímavý přímý kop.

72

Vypadalo to slibně, když Galus od levé postranní čáry zkoušel křížem poslat za obranu Hadaše, ale Lutonský byl nakonec u míče první a odvážnou přihrávku zachytil.

71

Polášek zkoušel ze středu hřiště pobídnout svého parťáka lobem za obranu, jenže při své snaze byl příliš razantní a posílá míč do zámezí.

70

Olomouc se nevzdává, ale defenziva Líšně působí kompaktně a čeká na zaváhání, aby mohla rozhodnout. Rohový kop domácím nevyšel, načež se k odvrácenému míči dostává Šíp, ale zpoza vápna pálí mimo branku.

68

Dele zkoušel centrovat ze středu hřiště, ale sražený míč vyletěl do výšky, načež ho Vajner bezpečně sebral ze vzduchu.

68

Zlatohlávek zkoušel do vápna poslat zakroucený míč, u kterého však byl jako první bránící hráč. Olomouc však pokračuje v kombinaci.

67

Defenziva Líšně odvrací centrovaný míč do vápna a ze své poloviny může rozjet další kombinaci, což není vzhledem k vysokému napadání Olomouce vůbec jednoduché.

66

Brejk Olomouce skončil faulem na Kramáře, po němž sudí nechal výhodu, ale následný zákrok na Zlatohlávka už končí pro Jakuba Černína (LIS) žlutým napomenutím.

65

Nenápadné autové vhazování nakonec způsobilo rozruch v zahuštěném vápně, kde se nepříjemně odražený míč dostal až k Trefilovi.

65

Neúspěšná byla také střela z velké dálky, po které však Olomouc rychlou rozehrávkou ztrácí míč a fauluje na polovině hrací plochy.

64

Líšeň pro změnu ožila, směrem dopředu sledujeme lehkost, která jí do první branky chyběla, ale rohový kop tentokrát k ničemu nevedl.

62

Olomouc rozehrála aut, po němž se pokoušel Hadaš projít podél pravé strany až k centru, ale bránící hráč Líšně byl proti.

61

Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
ze hřiště odchází Filip Uriča, přichází Jan Fiala,
ze hřiště odchází Denis Kramář, přichází Jáchym Šíp,
ze hřiště odchází David Vaněček, přichází Tomáš Zlatohlávek.

60

Obraně Sigmy se asi zasekla páčka u joysticku. Defenziva domácích znovu zůstala jen nečinně stát a přihlížela Matochově centru na malé vápno, kde hostující hráč zazdil šanci zakončit, přesto hra pokračovala a první jmenovaný vzápětí z malého vápna pálil vedle levé tyče.

59

Aby toho nebylo málo, Brňanům se podařilo přenést hru na polovinu soupeře a dokonce si vybojovat faul u levé postranní čáry.

58

Olomouc rychle ztrácí a ocitá se v pozici, kdy musí! Centr z pravé strany obrana Líšně odvrací.

57

Líšeň právě vstřelila branku!
To je efektivita jako hrom! Defenziva Sigmy po rozehrávce absolutně propadla, načež se ve vápně dostal k míči zcela nehlídaný MAREK POLÁŠEK a i přes velkou snahu pohotového Trefila uklidil míč k pravé tyči.

56

Brejk Líšně středem hřiště zastavuje taktický faul Poulola, jemuž hlavní sudí Vokoun domlouvá prozatím bez žluté karty.

56

Už se zdálo, že Sigma ztratí míč u pravé postranní čáry, ale domácí se z těžké pozice dobře vykombinovali. Celé akci však chyběla lepší finální přihrávka, protože Grečmalův centr z první byl nepřesný.

55

Sokol s Poláškem u levé postranní čáry zavařili domácí defenzivě, ale i přes vybojovaný aut ofenzivní tažení Líšně končí – vhazují domácí.

54

Líšeň v podstatě z první vážnější akce udeřila, bude tedy zajímavé, jak se s vyrovnáním popasují domácí hráči. Brňané jsou aktuálně na míči a kombinují.

53

Líšeň právě vstřelila branku!
Střelecké trápení Líšně končí! Krásnou akci předvedl MILAN LUTONSKÝ, jenž si u levé postranní čáry ťukl míč se spoluhráčem, načež se nehlídaný krásně prosmýkl do vápna a střelou k zadní tyči nachytal Trefila.

52

Dele se na polovině hřiště moc hezky zbavil dvou napadajících hráčů, ale krátce za půlící čárou narazil do zdi. Kramář ještě zkoušel doběhnout zakopnutý míč, ale Vajner byl v tomto souboji rychlejší.

51

Líšeňské trápení pokračuje i po přestávce, jelikož centr z pravé strany byl nepřesný a letí hodně vedle olomoucké branky.

50

Hadašova šajtle do vápna byla líšeňskou obranou odvrácena do autu, po němž domácí kombinují do zámezí a hosté rozehrávají od své branky.

49

Hanáci udrželi tlak kolem vápna, a přestože se zatím nedostávají k zakončení, Líšeň se musí mít na pozoru.

48

Nepříjemný centr na střed vápna dokázal jeden z hostů přizvednout, čímž možná zachránila situaci, protože na zadní tyči nabíhal nehlídaný Hadaš, jenž by mohl nebezpečně zakončovat.

48

Pobídka z levé strany byla pro nabíhajícího Slaměnu příliš dlouhá, ale míč ještě tečoval obránce, tudíž nás čeká rohový kop.

47

Když si ale nedáte více než tři přihrávky za sebou, je to na takové úrovni těžké. Líšeň ztrácí míč, Olomouc si po brejku vybojovala aut na levé straně a může kombinovat.

47

Vzápětí převzala iniciativu Líšeň a také díky domácímu faulu na polovině hřiště může v poklidu rozehrávat z pravé strany.

46

Druhý poločas zahájil dlouhý Bednárův nákop na Vaněčka, před kterého se však dostal obránce a odvrací míč do bezpečí.

46

Začal druhý poločas.
Končí první poločas, jenž zejména ve své první polovině nabídl spíše řadu nepřesností a chyb. Obě mužstva však nedokázala zaváhání trestat, ale postupem času jsme se dočkali také zajímavých šancí, a to zejména na straně domácí Sigmy.

Olomouc je vepředu nebezpečnější, a přestože několik zajímavých pokusů zahodila, v závěru první půle udeřila po rohovém kopu zásluhou Davida Vaněčka. Vedení Hanáků je zasloužené, leč snaha Líšně z nastavení ukázala, že rozhodně není hotovo!

45+3

První poločas skončil.

45+3

Líšeň zkoušela poslat na soupeřovu polovinu horký brambor, a přestože měli Galus s Poulolem se skákavým míčem potíže, první jmenovaný ho nakonec poslal hlavičkou k Trefilovi.

45+3

Neúspěšný centr Líšně domácí defenziva bez potíží odvrací, přesto ji čekají ještě krušné závěrečné vteřiny.

45+2

Brňané zachytili odvrácený míč, ale střela zpoza vápna končí jen v zámezí – další rohový kop pro hosty.

45+1

Líšeň si nic nekomplikovala, centr na přední tyč však zasáhl jen bránící hráč a oba týmy si situaci zopakují, akorát z opačné strany.

45+1

Matocha se skvěle pokusil nachytat Trefila zakroucenou střelou na přední tyč, ale stejně jako jeho dorážející spoluhráči v závaru na malém vápně neuspěl – rohový kop.

45

Tak přece jen zajímavá šance! Vandas si na pravé straně vápna vybojoval faul, po němž hosté rozehrávají velmi slibný přímý kop.

44

Olomouc úspěšně brání své vápna a nepouští kombinující Brňany do zakončení. Líšni už moc času do konce první půle nezbývá.

43

Líšeň se snaží pochopitelně odpovědět, jenže její tlak je alespoň prozatím ryze optický a bez zakončení.

41

Domácí radost z gólu trošku přibrzdilo dlouhé ošetřování autora gólu a brankáře Líšně, zřejmě po vzájemném souboji v malém vápně. Oba dva však budou nakonec v pořádku.

39

Olomouc B právě vstřelila branku!
Nápaditá rozehrávka Sigmě nevyšla, jelikož Slaměnovo posunutí poslal Poulolo jen do obránce, ale z následného rohu se prosadil DAVID VANĚČEK a posílá svůj tým do vedení.

38

Polášek se může zlobit, jak se mu chce, ale faul před vápnem byl evidentní. Zajímavá příležitost pro Sigmu!

36

Olomouc šikovně zakombinovala po levé straně, načež se Uriča pokoušel odvážně vytáhnout míč od lajny směrem do středu a k vápnu, jenže proti přesile bránících hráčů neměl šanci.

35

Čermákův přímý kop byl přizvednut bránícím hráčem na rohový kop, načež se po centru na přední tyč hosté dožadovali penalty, ale marně.

34

Za ruční brzdu musel zatáhnout Dele, jenž na své polovině postrčil Matochu a ten si tak došel pro faul zadarmo.

34

Je to těžké, když vám parťáci včas nezakřičí, protože Kramář vůbec nevěděl o bránícím soupeři na zádech a lacino ztrácí míč.

33

Líšeň se nadále marně zkouší prosadit na útočné polovině a laciné ztráty ji připravují o šanci na ohrožení branky.

31

Olomouc dobře rozbíjí rozehrávku Líšně, která má potíže s přechodem přes půlící čáru, jenže domácí při brejcích chybují a šance nevidíme.

30

Líšeň se svým postupným útokem neuspěla, přestože se pokoušela otevřít defenzivu Sigmy zprava i zleva.

29

Obrovské šance pro Sigmu! Přízemní centr proletěl do vápna k Hadašovi, který se nejprve v klidu zbavil obránce a jeho připravenou střelu Vajner pokryl. Vzápětí pálil Kramář jen vedle pravé tyče.

28

Její poslední brejk po levé straně k zakončení nevedl, ale tečovaná střela zpoza vápna letí mimo – rohový kop.

28

Chybí tomu větší fotbalová kvalita. Líšeň je opticky více s míčem na kopačkách, ale Sigma dokáže využít nepřesností a zahrozit.

26

Sigma hezky zakombinovala, načež se dostala ke střele z levé strany, ale Vaněček pálí jen mimo branku!

26

Líšeň si posouvala míč, načež se rychle přesunula až k vápnu, kde však dochází k faulu Pavla Vandase (LIS) na bránícího Poulola.

24

Líšeň rozehrála, ale nepřesnou přihrávkou ztratila míč a brejky Olomouce zastavuje v zárodku taktický faul na půlce – bez karty.

23

Střídání v týmu SK Sigma Olomouc B:
ze hřiště odchází Jakub Matoušek, přichází Daniel Grečmal.

22

Vzápětí olomoucký hráč fauluje na polovině hřiště, čímž na nějakou chvíli přerušuje hru. A chystá se vynucené střídání na straně Sigmy.

22

Nátlak Sigmy však pokračoval, rychle získala míč a zpoza vápna se opřel do míče Kramář, jehož střela do středu branky končí u Vajnera!

21

Nenápadný přetažený centr na zadní tyč se zdál ztracený, ale Bednár se přece jen dostal k hlavičce, načež jeho oblouček do horní sítě Vajnera pořádně protáhl!

20

Na tahu jsou domácí, kteří si za polovinou hřiště vybojovali faul a přímý kop. Vypadá to na centr, na střelu se rozehrává přece jen daleko.

19

Olomouc se v posledních desítkách vteřin zlepšila, má opticky navrch a její aktivita dělá Líšni mírné problémy.

17

Což o to, obě mužstva se snaží hrát kombinačně a překvapit soupeře, ale situaci si komplikují nepřesnostmi.

15

Povedený zakroucený míč Matochy na zadní tyč si našel Čermák, ale v souboji s obráncem nemohl odhlavičkovat ideálně, proto jeho pokus míří nad branku.

15

Uvidíme, co přijde v dalších vteřinách! Líšeň zahustila prostor u pravé postranní čáry, kde došlo v hloučku hráčů k faulu – přímý kop pro Líšeň.

14

Obdobně jako Olomouc se ale svou nepřesností připravuje o výhodu a kombinací do autu odevzdává míč. Z obou stran sledujeme poslední tři čtyř minuty pěknou holomajznu.

14

Vzápětí však přichází další chybička a Líšeň může po neúspěšné finální přihrávce alespoň vhazovat v blízkosti velkého vápna.

13

Vysoký centr z levé strany však letí jen za autovou čáru, což znamená vhazování pro domácí tým.

13

Neúspěchem skončil Matochův výpad od pravé lajny, který na hranici velkého vápna zastavil Poulolo. Líšeň však pokračuje v kontrole hry.

12

Čermák zkoušel chytrou přízemní přihrávkou středem uvolnit Vandase, kterému však nevyšlo zpracování. Aktivita Líšně pokračuje.

11

Pašek se u střídačky marně dožadoval autu, jelikož míč v souboji odskočil od něj a tak mohou rozehrávat domácí.

11

Domácím zatrnulo po ztrátě na polovině hřiště, na štěstí pro Hanáky však vzápětí nepřesně kombinují také hosté – aut pro Sigmu.

10

Centr z hloubky pole byl příliš prudký a dlouhý, tudíž není překvapením, že končí u osamoceného Trefila, jenž rozehrává.

9

Obraz hry se v posledních minutách pozměnil, jelikož hru kontroluje pro změnu Líšeň, která však zatím Trefila výrazně neohrozila.

8

O slovo se přihlásil pro změnu Polášek, jenž se u levé postranní čáry dostal k centru do vápna, po němž se Vandas natahoval marně.

7

Gólman Sigmy musel zasahovat dvakrát v krátkém sledu! Nejprve pokryl centr na Vandase ze své pravé strany, následně pak skončil v jeho náruči přízemní centr zleva.

6

Slaměna s Galusem kombinovali u levé postranní čáře, načež o míč přišli. Ačkoliv se Vandas hnal za zajímavým centrem, Trefil byl u míče rychleji.

5

Chybují také Hanáci, jejichž nepřesnou rozehrávku zkoušel potrestat Ulbrich, jehož výpad z pravé strany končí obranným zákrokem před vápnem – Trefil byl bez práce.

4

Líšni se vůbec nedaří prosadit na útočné polovině, lacině ztrácí míče a defenzivní blok Sigmy brání svou stranu hřiště bez výraznějších potíží.

3

Scénář se opakoval, rychlá a dlouhá rozehrávka Líšně skončila u Poulola, jenž pohodově rozehrál, ale centr na Vaněčka byl příliš dlouhý.

2

Olomouc se okamžitě zmocnila míče, přesto Kramářově myšlence spoluhráč neporozuměl a přihrávka končí v autu.

1

Úvodní útočná kombinace Sigmy skončila neúspěchem, jelikož míč končí v zámezí a rozehrávat se bude od hostující branky.

1

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

SK Sigma Olomouc B: Trefil – Hadaš, Bednár, Poulolo, Galus (C) – Israel, Kramář – Uriča, Slaměna, J. Matoušek – Vaněček.
Náhradníci: Digaňa – Dohnálek, Šíp, Zlatohlávek, Fiala, Fabiánek, Grečmal.
Trenér: A. Chromý

SK Líšeň 2019: Vajner – Pašek, M. Jeřábek (C), Černín, Lutonský – A. Čermák – Ulbrich, Matocha, Polášek, Sokol – Vandas.
Náhradníci: Marek, Vl. Veselý – Tauš, Bednář, Weber, Džupenjuk, Šumbera.
Trenér: P. Maléř

Rozhodčí: Vokoun – Dohnálek, Mojžíš.
Úvodní podzimní duel měl však jasný průběh. Gól ve dvacáté minutě, tři zásahy v poslední půlhodině a Líšeň soupeře rozstřílela jasně 4:0.

Do té doby se obě mužstva potkávala jen v rámci MSFL, zajímavé je, že v posledních třech duelech včetně zmíněného srpnového souboje se z vítězství radovali domácí a pokaždé s čistým kontem.
Rezerva Sigmy se po vydařeném startu jara posunula do středu tabulky, a přestože po čtyřech bodech ze čtyř zápasů padla v Karviné, aktuálně má na sestupové příčky náskok tří bodů se zápasem k dobru. Zajímavé je, že dvě třetiny bodů získali Hanáci právě doma.

Líšeň je naopak druhým nejlepším týmem venku, jenže její podzimní forma je pryč. Brňané na jaře neskórovali ve dvou ze tří duelů a včetně přípravy dokonce v pěti z posledních šesti! Výjimkou je výhra 2:0, ale pokud hosté nechtějí, aby jim soupeři na barážových pozicích odskočili potřebují bodovat.
Zdravím všechny fotbalové fanoušky! Víkendem pokračuje také F:NL, která nám od 10:15 nabídne moravskou bitvu mezi Olomoucí a Líšní.

SK Sigma Olomouc B – SK Líšeň 2019

1:2

koniec (1:0)

Späť na online

Góly: 39. Vaněček – 53. Lutonský, 57. Polášek

Karty:   79. Slaměna (OLB) – 26. Vandas (LIS), 66. Černín (LIS), 77. Ulbrich (LIS)

Držení míče: 53 % : 47 %.
Střely na branku: 6:5. Střely mimo: 6:6. Rohy: 9:7.

SK Sigma Olomouc B: Trefil – Hadaš, Bednár, Poulolo, Galus (C) – Israel, Kramář (61. Šíp) – Uriča (61. Fiala), Slaměna, J. Matoušek (23. Grečmal) – Vaněček (61. Zlatohlávek).
Náhradníci: Digaňa – Dohnálek, Fabiánek.

Tréner: A. Chromý

SK Líšeň 2019: Vajner – Pašek, M. Jeřábek (C), Černín, Lutonský – A. Čermák – Ulbrich (81. Šumbera), Matocha, Polášek, Sokol (89. Džupenjuk) – Vandas (90+2. Tauš).
Náhradníci: Marek, Vl. Veselý – Bednář, Weber.

Tréner: P. Maléř

Rozhodca: Vokoun – Dohnálek, Mojžíš

Diváci: 267