Menu

Hokej

MS žien

Švajčiarsko – USA

1:9

koniec (0:4, 0:2, 1:3)

07.04.2023, 17:00 • CAA Centre, Brampton • Skupina A • Helena Hegeďová cz

Tipsport: 30.0 30.0 1.0

Utkání mezi Švýcarskem a Spojenými státy je u konce. Švýcarky dokázaly se svými favorizovanými soupeřkami držet krok přibližně do poloviny první třetiny, následně se hráčky USA rozstřílely a nebyly k zastavení. Švýcarky nicméně hrozily z individuálních akcí a využily jednu přesilovku. Proti USA tak navíc skórovaly poprvé od roku 2008. (20:25:58)

Konec zápasu.

59:31

59:31 Gabrielle HUGHESOVÁ - 1:9

59:31

Spojené státy právě vstřelily branku!
Místo švýcarské akce ovšem přichází rychlý protiútok Američanek. Cayla Barnesová byla při své individuální akci tvrdě zastavena v mezikruží, stačila ovšem posunout kotouč na GABRIELLE HUGHESOVOU, která obešla bránící hráčku a zakončila k pravé tyči. Asistence: Cayla Barnesová

59:11

Probíhá poslední minuta utkání a Švýcarky se derou dopředu.

58:42

Přihrávka Taylor Heiseové na Hannah Bilkaovou nebyla úplně přesná, Bilaková přitom čekala v mezikruží na možnost střely z první.

57:40

Savannah Harmonová ztečovala vysoko mířenou střelu Caroline Harveyové od modré čáry. Kotouč proletěl kolem levé tyče.

56:57

Hilary Knightová nejprve udržela pro svůj tým útočné pásmo, ale při dalším pokusu už se jí to nepovedla. Dopředu mohla jít Alena Lynn Rosselová, její postup po levém křídle byl ale zastaven.

56:24

Na druhé straně poslala Gabrielle Hughesová kotouč na Abby Roqueové, jenže té puk u levé tyče přeskočil hokejku a k zakončení se nedostala.

55:39

Švýcarky se opět vydávají do rychlých protiútoků a přečíslení. Poslední z nich končí ve výstroji americké brankářky.

55:00

55:00 Cayla BARNESOVÁ - 1:8

55:00

Spojené státy právě vstřelily branku!
Teď už ale kombinace USA končí v pravém horním rohu švýcarské branky, i když se zřejmě nejednalo zrovna o nejpovedenější přesilovkovou souhru. Pět minut před koncem zápasu skóruje CAYLA BARNESOVÁ. Asistence: Hilary Knightová.

54:11

Střelu Savannah Harmonové zblokovala Alina Martiová. Američanky se drží v útočném pásmu a pravidelně zakončují, ale jejich střely jsou zblokovány, nebo nejsou přesné.

54:03

Vyloučení v týmu Švýcarsko:
Alessia Baechlerová – 2 min., hákování.

53:13

Švýcarky se tlačí do brankoviště stejně tak, jako po velkou většinu zápasu Američanky. V předbrankovém prostoru pracuje dobře hlavně Alina Müllerová.

52:35

Hráčky USA předvedly dobrou kombinaci, když si Tessa Janeckeová najela do předbrankového prostoru, kde trpělivě čekala na přihrávku z rohu kluziště od Hilary Knightové. Saskia Maurerová má teč pod kontrolou.

52:04

Sarah Forsterová nahazuje kotouč na branku USA, Švýcarky se vydávají střídat.

50:27

50:27 Rahel ENZLEROVÁ - 1:7

50:27

Švýcarsko právě vstřelilo branku!
Švýcarky za hlasité radosti publika využívají přesilovou hru a na mistrovství světa se proti Spojeným státům prosazují poprvé od roku 2008. Alina Müllerová nabruslila do útoku po pravém křídle, Nicole Hensleyová její pokus na betony vykopla, a to přesně na najíždějící RAHEL ENZLEROVOU, která poslala puk do prázdné části branky. Asistence: Alina Müllerová, Lara Stalderová.

50:02

Vyloučení v týmu USA:
Hilary Knightová – 2 min., podrážení.

49:10

Rebecca Gilmoreová šikovně poslala puk od mantinelu do předbrankového prostoru, kde čekaly její dvě spoluhráčky. Ani jedna z nich ovšem puk netrefila, jako první se jej chopily Švýcarky.

47:45

47:45 Caroline HARVEYOVÁ - 0:7

47:45

Spojené státy právě vstřelily branku!
S prvními střelami a dorážkami si švýcarská bránící čtveřice a také gólmanka poradily, na poslední kombinaci už ale nedosáhly. Z levého kruhu poslala kotouč k bližší tyči CAROLINE HARVEYOVÁ, která si tak spravila chuť po předchozí nepovedené střele a přidává svou druhou branku v dnešním utkání. Asistence: Abby Roqueová, Tessa Janeckeová.

45:51

Vyloučení v týmu Švýcarsko:
Alena Lynn Rosselová – 2 min., podrážení.

45:48

Další akci si vypracovala Lena Marie Lutzová, která sama před gólmankou USA zakončila. Nicole Hensleyová si se střelou na lapačku poradila.

44:06

Individuální akce Aleny Lynn Rosselové končí na zadním mantinelu. Švýcarky se v úvodu třetiny díky přesilovce usadily v útočném pásmu, ale Američanky dokázaly rychle převzít kontrolu nad hrou, a tak jsou švýcarské výpady jen ojedinělé.

43:07

Savannah Harmonová se z pravého křídla pokusila o střelu mezi pravou ruku a tělo gólmanky. Saskia Maurerová si tento prostor pohlídala.

42:15

Američanky jsou v pěti a operují před švýcarskou brankou. Střela Taylor Heiseové z pravého kruhu přeletěla vzdálenější horní roh.

41:38

Tým USA hraje v plném počtu.

40:58

Američanky převzaly kontrolu nad kotouče a místo vyhození jej zavezly k brance Švýcarska. Tam je hra přerušena.

40:52

Švýcarky v úvodu třetí třetiny dohrávají pětiminutovou přesilovku a podle toho taky aktuálně vypadá hra. Švýcarský tým se drží v útoku.

40:01

Začala třetí třetina.
Druhou třetinu měly Američanky plně pod kontrolou. Ve 29. minutě přidala pátou branku svého celku Abby Roqueová, pak byla hra na delší dobu pozdržena, protože se u videa zkoumal nedovolený zákrok Abbey Murphyové, která následně odešla z trestem do konce utkání do kabiny, a také potyčka u švýcarské střídačky. Necelé dvě minuty před koncem druhé třetiny pak při hře čtyři na čtyři skórovala ještě Amanda Kesselová. USA po dvou třetinách vedou 6:0.
Třetí třetina začne cca v 18:58.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:59

Lisa Rüediová v posledních sekundách poslala kotouč od modré čáry směrem na branku, což byla vhodná příležitost pro teč, ale nikdo ze Švýcarek se jí nechopil.

38:04

38:04 Amanda KESSELOVÁ - 0:6

38:04

Spojené státy právě vstřelily branku!
AMANDA KESSELOVÁ si na hranici brankoviště počkala na přihrávku Taylor Heiseové a následně už ji jen stačilo popostrčit kotouč směrem do odkryté levé části branky. Asistence: Taylor Heiseová, Cayla Barnesová.

36:38

Po tvrdém dohrání u švýcarské střídačky se strhla menší potyčka. Po zhlédnutí situace u videa odchází jedna z Američanek do kabiny a dál se bude po udělení trestů hrát čtyři na čtyři.

36:30

Přihrávku Andrey Braendliové na Laru Christenová zastavila bránící Američanka, Švýcarky se ke střele nedostávají.

35:09

Švýcarský přechod do útočného pásma ztroskotal u mantinelu ve středním pásmu. Dopředu jdou opět Američanky.

34:18

Kombinace USA trvala už příliš dlouho, a tak si na ni v mezikruží přišla Sinja Leemannová. Ta se také sama vydala do útoku, ale proti obránkyni Caroline Harveyové neuspěla.

32:49

Alina Müllerová protečovala puk do útočného pásma tak šikovně, že jej nasměrovala přímo ana gólmanku Nicole Hensleyovou, která musela zasáhnout. Navíc také přerušuje hru, takže Švýcarky získávají pásmo.

31:51

Američanky bez problémů prošly od své branky k té švýcarské, kde nejprve naznačily širší rozestavení formace, ale následně se přece jen opět nacpaly do brankoviště. Ze skrumáže ale branka nepadla.

31:05

Hayley Scamurraová nezvládla situaci u pravé tyče švýcarské branky a soupeřky se tak mohly dostat do útoku. Na modré čáře už na přihrávku čekala Lara Stalderová, kterou ovšem na vrcholu kruhu zastavily dvě Američanky.

30:18

Hráčky USA předvádí dobrou práci v předbrankovém prostoru, hlavně u tyček švýcarské branky. Saskia Maurerová je na všechny nepříjemné pokusy připravená.

29:33

Američanky pokračují v tom, co jim zatím vychází, a to střely rychle po vhazování v útočném pásmu. Tentokrát si Saskia Maurerová svou pravou tyč pohlídala, protože na zakončení dobře viděla.

29:27

Amanda Kesselová zavezla puk po levém křídle do útočného pásma a nahodila na švýcarskou branku.

28:23

28:23 Abby ROQUEOVÁ - 0:5

28:23

Spojené státy právě vstřelily branku!
Američanky přidávají další gól rychle po buly. V předbrankovém prostoru se dostaly do situace dvě na jednu a Abbey Murphyová poslala mezikružím křižnou přihrávku na ABBY ROQUEOVOU, která se střelou z první do protipohybu brankářky nemýlila. Asistence: Abbey Murphyová.

28:14

USA využily buly v útočném pásmu a hned se začaly tlačit do brankoviště. Po pokusu Abby Roqueové od levé tyče Saskia Maurerová přerušuje svým zákrokem hru.

27:31

S přechodem přes střední třetiny mají nyní problém oba celky. Hraje se převážně mezi modrými čarami, příliš útočných šancí nevidíme.

26:36

Švýcarsko se chopilo kotouče za vlastní brankou, ale má problém s přechodem přes střední pásmo.

25:15

Švýcarky se pokusily prodrat do útoku. S kotoučem na holi přecházela do útočného pásma po ose kluziště Rahel Enzlerová, zastavila ji Savannah Harmonová, která opět přesměrovává hru.

24:45

Střelu Hayley Scamurraové od modré čáry zablokovala obrana soupeřek. Hráčky USA kombinují a střílí z dobrých pozic, Saskii Maurerovou ale ještě ve druhé třetině ničím nepřekvapily.

23:43

Lacey Edenová střílela na lapačku švýcarské gólmanky, ta zasahuje. Američanky se stále drží v pásmu.

22:23

Američanky se s kombinací přesunuly do útočného pásma. Střelu Haley Winnové zastavila v předbrankovém prostoru její vlastní spoluhráčka, následně to zpoza branky zkusila Hannah Bilkaová.

20:54

Na druhé straně se sama před brankou objevila Abbey Murphyová, její zakončení skončila na betonech švýcarské brankářky a po rychlém protiútoku převedla pohlednou akci Laura Zimmermannová, které chyběl opravdu kousek k první brance Švýcarek v zápase.

20:13

Sinja Leemannová tečovala u pravé tyče nahození od modré čáry a Nicole Hensleyová se při této nepříjemné střele docela zapotila. Naštěstí pro Američanky byla u bližší tyče na zákrok dobře připravena.

20:01

Začala druhá třetina.
Američanky do utkání vstoupily gólem hned po sedmi sekundách hry, kdy se prosadila Abbey Murphyová. Následně jsme měli možnost sledovat vyrovnaný hokej s šancemi na obou stranách. Jenže pak přišla švýcarská vyloučení. To první ještě hráčky v červených dresech ustály, následně už se ale prosadila Caroline Harveyová a v krátkém časovém sledu přidaly další branky Hannah Bilkaová a Rebecca Gilmoreová. Hráčky USA tak po první třetině vedou 4:0, i hra ve větší část úvodní dvacetiminutovky tomu zcela neodpovídala.
Druhá třetina začne cca v 18:00.

20:00

První třetina skončila.

19:22

Abbey Murphyová protečovala puk do útočného pásma, kde se k zakončení z ostrého úhlu k bližší tyči dostala Abby Roqueová, svým zakončením ale prostor branky netrefila.

18:33

Sinja Leemannová se po ose kluziště drala do útoku, ale těsně před brankovištěm byla od kotouče odstavena.

17:48

Hra se přestěhovala také do útočného pásma Švýcarek, ale ne na dlouho. Američanky jsou opět u puku a jdou dopředu.

17:40

Další branku USA měla na hokejce Hilary Knightová, jenž střílela z vrcholu kruhů. Její pokus mířil příliš vysoko.

16:56

16:56 Rebecca GILMOREOVÁ - 0:4

16:56

Spojené státy právě vstřelily branku!
Teď už ale tato souhra vyšla. Jejími aktérkami byly Gabrielle Hughesová, která do předbrankového prostoru nahrávala od mantinelu, a REBECCA GILMOREOVÁ, která zakončením bez přípravy prostřelila Maurerovou. Asistence: Gabrielle Hughesová, Abbey Murphyová.

16:22

Lacey Edenová našla zpoza branky Kelly Pannekovou, která byla na hranici brankoviště připravena na střelu z první. Tu také předvedla, její pokus ovšem zablokovala jedna z bránících hráček Švýcarska.

15:42

15:42 Hannah BILKAOVÁ - 0:3

15:42

Spojené státy právě vstřelily branku!
Spojené státy velmi rychle odskakují do tříbrankového vedení. Američanky vyhrály souboj za brankou soupeřek, v kterém obraly Švýcarky o kotouč. Puk poté putoval od Taylor Heiseové k HANNAH BILKAOVÉ, která jej pod betony gólmany dostala až za brankovou čáru. Taylor Heiseová tak během krátké chvíle připravila hned dva góly svého celku. Asistence: Taylor Heiseová.

15:19

15:19 Caroline HARVEYOVÁ - 0:2

15:19

Spojené státy právě vstřelily branku!
Na toto zakončení už ale ani Maurerová nestačila. Hráčky USA vyhrály vhazování a po kombinaci na jeden dotek zakončila z vrcholu pravého kruhu Taylor Heiseová a její střelu těsně před brankářkou k pravé tyči tečovala CAROLINE HARVEYOVÁ. Branku následně ještě rozhodčí kontrolovaly u videa, ale neshledaly žádný důvod, proč by neměla být uznána. Asistence: Taylor Heiseová.

15:15

Od pravé tyče pohotově zakončila Hilary Knightová. Švýcarská brankářka si prostot u brankové konstrukce pohlídala a pohotově zasáhla.

14:55

Střelu Haley Winnové od modré čáry blokuje Emma Ingoldová. Američanky zůstávají v pásmu a kombinují.

14:34

Vyloučení v týmu Švýcarsko:
Shannon Sigristová – 2 min., krosček.

14:15

Američanky kombinují v útočném pásmu. Švýcarky ale velmi dobře brání a mohou se spolehnout také na Saskii Maurerovou v bráně.

13:25

Hannah Bilkaová prošla švýcarskou obranou, to samé se povedlo Taylor Heiseové, která dostala přihrávku a zakončila k pravé tyči. Saskia Maurerová následně nevěděla, kde má kotouč, ale nenašla ho ani žádná z hráček USA, aby se dostala k dorážce.

12:25

Švýcarky jsou na kotouči, ale dlouho je brzdila nepřesnost přihrávek. Teď už ale Lisa Rüediová z levého křídla zakončila a následně vybídla k teči jednu ze svých spoluhráček. Vyrovnávací gól z toho ale není.

11:45

Hraje se ve středním pásmu, kde oba celky bojují o kotouč. Hraje se docela tvrdě, žádné další tresty, kromě jediného švýcarského vyloučení ale zatím v zápase nepřichází.

10:42

Do útoku se dostávají také Švýcarky, ale Nicole Hensleyová v bráně zatím příliš práce nemá. To Saskia Maurerová musela opět zasahovat svými betony, když z mezikruží zahrozila Rebecca Gilmoreová.

09:57

Kelly Panneková byla těsně bráněna Alessiou Baechlerovou, i přesto se ale dostala k bekhendovému zakončení po přihrávce Abby Roqueové z rohu kluziště. Saskia Maurerová proti pokusu vytasila pravý beton.

09:10

Švýcarsko hraje v plném počtu.

09:04

Lara Stalderová dostala puk na hokejku a vydává se s ním pomalu dopředu. Nikam nespěchá a jen jej zaváží za branku USA, vyloučená Sarah Forsterová se za pár okamžiků vrátí do hry.

08:47

Zmatky ve švýcarském brankovišti. Saskia Maurerová kotouč u své pravé tyče raději přikrývá.

08:40

Caroline Harveyová střílela z vrcholku kruhů a Saskia Maurerová na její pokus přes clonící Tessu Janeckeovou vůbec neviděla. Také ona puk ještě přizvedla. Kotouč končí v ochranné síti.

07:54

Sinja Leemannová protečovala kotouč do středního pásma, její spoluhráčky následně posílají puk až za americkou branku.

07:32

Amanda Kesselová z levého kruhu přestřelila vzdálenější tyč a Švýcarsko vyhazuje.

07:10

Vyloučení v týmu Švýcarsko:
Sarah Forsterová – 2 min., podrážení.

07:04

Abbey Murphyová bekhendem nepříjemně tečovala nahození Gabrielle Hughesové z větší vzdálenosti. Saskia Maurerová zasahuje pravým betonem.

06:49

Abbey Murphyová po přihrávce Abby Roqueové střílela z pravého kruhu bez přípravy. Švýcarská brankářka na pokus dobře viděla a ukrývá kotouč ve své výstroji. Následuje komerční přestávka.

06:10

S přechodem do útoku a zakončením to nemají jednoduché ani Švýcarky. Na bránící hráčce ztroskotala v předbrankovém prostoru Lara Stalderová, na druhé straně se střela nepovedla Lacey Edenové.

05:39

Znovu podobná situace. Hannah Bilkaová střílela z prostoru mezi kruhy, do střely skočila švýcarská obránkyně Sarah Forsterová.

04:49

Alex Carpenterová vybídla z rohu kluziště ke skórování Amandu Kesselovou. Američanky jsou na puku velice šikovné, ani nyní se jim ovšem nepovedlo projít přes švýcarskou obranu.

03:50

Američanky se usadily v útočném pásmu, jejich kombinaci ale na zadním mantinelu překazila obrana Švýcarek. Ty se teď můžou vydat dopředu.

03:19

Zakončení Sinji Leemannové nadělalo americké brankářce problémy. Vidíme hodně šancí na obou stranách už od samotného úvodu utkání.

02:24

Lacey Edenové v předbrankovém prostoru utekl kotouč, ale Švýcarkám se nepodařilo vyhodit. Snahu o opuštění pásma vystihla Kelly Panneková, která také okamžitě vystřelila. Saskii Maurerovou zakončení překvapilo, ale i tak úspěšně zasáhla.

01:05

Švýcarky se snaží o co nejrychlejší odpověď. Blízko ke vstřelené brance byla Lara Stalderová, která stála před americkou brankou úplně sama. Její střela mířila nad branku, k dorážce se poté ještě dostala Nicole Vallarioová.

00:07

00:07 Abbey MURPHYOVÁ - 0:1

00:07

Spojené státy právě vstřelily branku!
Sedm sekund stačilo ABBEY MURPHYOVÉ k úvodní brance zápasu! Americká útočnice sebrala puk ihned po vhazování a sama se po pravém křídle dostala do útočného pásma, kde z téměř nulového úhlu poslala kotouč do vzdálenějšího horního rohu. Asistence: Abby Roqueová.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Švýcarsko: Maurerová (Braendliová) – Vallarioová, Christenová, Baechlerová, Hauserová, Wetliová, Sigristová, Hofstetterová, Forsterová – Leemannová, Müllerová, Stalderová – Zimmermannová, Martiová, Rosselová – Enzlerová, Rüediová, Quennecová – Jorayová, Ingoldová, Lutzová.
Trenér: Colin Muller

USA: Hensleyová (Frankelová) – Kellerová, Barnesová, Steckleinová, Harmonová, Guildayová, Harveyová, Winnová – Knightová, Carpenterová, Kesselová – Bilkaová, Heiseová, Janeckeová – Hughesová, Roqueová, Murphyová – Scamurraová, Panneková, Edenová – Gilmoreová.
Trenér: John Wroblewski

Rozhodčí: Hillerová, Kainbergerová – Cameronová, Chartrandová.
Vítáme všechny hokehové fanoušky u online přenosu z utkání Mistrovství světa žen v Bramtonu mezi Švýcarskem a USA.

Oba týmy už mají své premiérové zápasy na tomto šampionátu za sebou. Švýcarky narazily na domácí Kanadu, která si před naplněnými domácími tribunami nemůže dovolit nic podcenit. Švýcarsko sice javorovým listům vzdorovalo statečně a hrálo slušně do obrany, vepředu to ale bylo o poznání horší, nakonec z toho byla jen prázdná kolonka střelkyň. Za to Kanaďanky se prosadily hned čtyřikrát a vstoupily do turnaje úspěšně.

Američanky ve svojí premiéře na letošním světovém šampionátu narazily na Japonsko a s rolí favorita si s přehledem poradily. Proti asijskému celku sice už v 9.minutě prohrávaly, nicméně nakonec neponechaly nic náhodě a po přeřazení na vyšší rychlostní stupeň zvítězily pohodlně 7:1.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 17:00.

Švajčiarsko – USA

1:9

koniec (0:4, 0:2, 1:3)

Späť na online

Góly a asistencie: 51. Enzlerová (Müllerová, Stalderová) – 1. Murphyová (Roqueová), 16. Harveyová (Heiseová), 16. Bilkaová (Heiseová), 17. Gilmoreová (Hughesová, Murphyová), 29. Roqueová (Murphyová), 39. Kesselová (Heiseová, Barnesová), 48. Harveyová (Roqueová, Janeckeová), 55. Barnesová (Knightová), 60. Hughesová (Barnesová)

Švajčiarsko: Maurerová (Braendliová) – Vallarioová, Christenová, Baechlerová, Hauserová, Wetliová, Sigristová, Hofstetterová, Forsterová – Leemannová, Müllerová, Stalderová – Zimmermannová, Martiová, Rosselová – Enzlerová, Rüediová, Quennecová – Jorayová, Ingoldová, Lutzová.
Tréner: Colin Muller

USA: Hensleyová (Frankelová) – Kellerová, Barnesová, Steckleinová, Harmonová, Guildayová, Harveyová, Winnová – Knightová, Carpenterová, Kesselová – Bilkaová, Heiseová, Janeckeová – Hughesová, Roqueová, Murphyová – Scamurraová, Panneková, Edenová – Gilmoreová.
Tréner: John Wroblewski

Rozhodca: Hillerová, Kainbergerová – Cameronová, Chartrandová

Priebeh zápasu
1. tretina
00:07 USA 0:1 Murphyová (Roqueová)
07:10 SUI 2 Forsterová, podrazenie
14:34 SUI 2 Sigristová, krosček
15:19 USA 0:2 Harveyová (Heiseová)
15:42 USA 0:3 Bilkaová (Heiseová)
16:56 USA 0:4 Gilmoreová (Hughesová, Murphyová)
Po 1. tretine
2. tretina
28:23 USA 0:5 Roqueová (Murphyová)
36:38 USA 5+20 OK Murphyová, napadnutie, odpyká Janeckeová
SUI 2 Leemannová, krosček
38:04 USA 0:6 Kesselová (Heiseová, Barnesová)
Po 2.tretine
3. tretina
45:51 SUI 2 Rosselová, podrazenie
47:45 USA 0:7 Harveyová (Roqueová, Janeckeová)
50:02 USA 2 Knightová, podrazenie
50:27 SUI 1:7 Enzlerová (Müllerová, Stalderová)
54:03 SUI 2 Baechlerová, hákovanie
55:00 USA 1:8 Barnesová (Knightová)
59:31 USA 1:9 Hughesová (Barnesová)
Koniec