Menu

Futbal

Talianska Seria A

Atalanta Bergamo – AC Monza

5:2

koniec (2:0)

04.06.2023, 21:00 • Gewiss Stadium, Bergamo • 38. kolo • Vojtěch Martinek (@mrtnkv) cz

Tipsport: 1.52 4.69 6.28

90+2

90+2. Luis MURIEL - 5:2

90+2

Atalanta právě vstřelila branku!
Domácí dávají svým fanouškům ještě jeden důvod k radosti, LUIS MURIEL v samotném závěru zvyšuje na rozdíl tří branek! Kolumbijský forvard naběhl do vápna a bez větších obtíží uklidil míč k bližší tyči – 5:2!

88

Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio:
ze hřiště odchází Marco Sportiello, přichází Francesco Rossi. Do hry se dostává tradiční trojka Bergama.

87

Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio:
ze hřiště odchází Éderson, přichází Tommaso De Nipoti.

83

Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio:
ze hřiště odchází Rasmus Höjlund, přichází Luis Muriel.

82

Střídání v týmu AC Monza:
ze hřiště odchází Patrick Ciurria, přichází Valentin Antov,
ze hřiště odchází Gianluca Caprari, přichází José Machín.

81

Monza právě vstřelila branku!
S góly se na Gewiss Stadium v závěru roztrhl pytel, obratem inkasuje pro změnu Sportiello! ANDREA PETAGNA se prodral do vápna, nenechal se odstavit od míče a následně zakončil přesně mezi tři tyče domácí klece – 4:2!

79

79. Teun KOOPMEINERS - 4:1

79

Atalanta právě vstřelila branku!
Di Gregorio se červená, Bergamo přidává čtvrtý zásah a může pomalu začít slavit postup do Evropské ligy! TEUN KOOPMEINERS nachytal strážce hostující klece mimo pozici a překonal ho dlouhým nákopem z pozice jen těsně za středovou čarou. Domácí borec se zřejmě inspiroval Patrikem Schickem – 4:1!

74

74. Rasmus HÖJLUND - 3:1

74

Atalanta právě vstřelila branku!
RASMUS HÖJLUND se dočkal a po skvělé souhře s Koopmeinersem domácím vrací dvougólový náskok! Holanďan přihrávkou ke vzdálenější tyči vybídl Dána k jednoduchému zakončení, kterým nepohrdl a ve svém možná posledním utkání v dresu Bergama skóruje – 3:1!

71

Marlon (MOA) neodehrál ani dvě minuty a po ostrém zákroku obratem míří do sprch! Tak to je pro Monzu tedy hodně nepříjemná situace...

69

Střídání v týmu AC Monza:
ze hřiště odchází Andrea Colpani, přichází Samuele Birindelli,
ze hřiště odchází Armando Izzo, přichází Marlon.

68

Trenér Gian Piero Gasperini (ABC) situaci vůbec neunesl a po předcházejícím rozhodnutí sudího vyslal na jeho adresu několik jistě velmi slušných slov, za což vidí červenou kartu!

66

Ne ne, pokutový kop se nekoná! Rozhodčí na první dobrou situaci posoudil správně.

65

No tak pozor, tohle by mohlo být zajímavé... Rozhodčí Di Bello po zásahu VARu zpětně kontroluje situaci v šestnáctce, jeden z hostů totiž možná balón zahrál rukou!

64

Poprvé se žlutí také na druhé straně, za zákrok na Caprariho je napomenut Rafael Tolói (ABC).

63

Tentokrát Armandu Izzovi (MOA) už faul neprošel, obránce Monzy kvůli nastřádaným žlutým kartám mine první zápas dalšího ročníku Serie A.

61

Střídání v týmu AC Monza:
ze hřiště odchází Dany Mota, přichází Andrea Petagna.

60

Střídání v týmu Atalanta Bergamasca Calcio:
ze hřiště odchází Giorgio Scalvini, přichází Caleb Okoli,
ze hřiště odchází Mario Pašalić, přichází Ademola Lookman.

52

Bergamo mohlo odpovědět naprosto bleskově! Höjlund nabíhal na přihrávku u zadní tyče, kterou ale nakonec nedokázal tečovat do brány!

51

51. Andrea COLPANI - 2:1

51

Monza právě vstřelila branku!
Tak tohle byla hodně velká paráda, ANDREA COLPANI krásnou střelou snižuje na rozdíl jediné branky! Mota ho vybídl k zakončení kratičkou přihrávku a hostující borec míč nasměroval nádherně do pravého horního rohu Sportiellovy svatyně. Monza je v kontaktu – 2:1!

45+1

45+1. Teun KOOPMEINERS - 2:0

45+1

Atalanta právě vstřelila branku!
Evropská liga je pro tým kouče Gasperiniho zase o kousek blíž, Bergamo jde před pauzou do dvoubrankového trháku! TEUN KOOPMEINERS si zadělal na hattrick poté, co z bezprostřední blízkosti brankové čáry za Di Gregoria doklepl svou vlastní odraženou střelu. Tohle si obrana Monzy jistojistě za rámeček nedá – 2:0!

33

Nicolo Rovella (MOA) nakonec přeci jen kartónek vidí a bude si od teď muset počínat opatrněji.

27

Vyrovnání teď nebylo daleko! Sportiello střelu jednoho z hostů vyrazil přímo na kopačku volného Augusta, který ale následně překopl svatyni Bergama! Velká škoda pro Monzu!

12

12. Teun KOOPMEINERS - 1:0

12

Atalanta právě vstřelila branku!
Domácí už ve dvanácté minutě odskakují do vedení! Jako první se na střeleckou listinu zapisuje TEUN KOOPMEINERS, který si naskočil na Mæhleho nadýchaný centr z pravé strany a z bezprostřední blízkosti brány míč hlavou protečoval za bezmocného Di Gregoria – 1:0!

4

Obrovská chyba Caldiroly vedla k velké šanci Atalanty! Hostující zadák z vápna zahrál balón přímo k vysunutému Koopmeinersovi, jehož následné zakončení ale šlo mimo tři tyče!

Atalanta Bergamo – AC Monza

5:2

koniec (2:0)

Späť na online

Góly: 12. Koopmeiners (Mæhle), 45+1. Koopmeiners, 74. Højlund (Koopmeiners), 79. Koopmeiners (Mæhle), 90+2. Muriel (Lookman) – 51. Colpani (Mota), 81. Petagna (Rovella)

Karty:   64. Tolói (ABC) – 33. Rovella (MOA), 63. Izzo (MOA)   68. Gasperini (trenér) (ABC) – 71. Marlon (MOA)

Držení míče: 39 % : 61 %.
Střely na branku: 10:4. Střely mimo: 8:4. Rohy: 5:1. Ofsajdy: 2:3. Fauly: 13:8.

Atalanta Bergamo: Sportiello (88. Rossi) – Tolói (C), Djimsiti, Scalvini (60. Okoli) – Mæhle, de Roon, Éderson (87. De Nipoti), Zappacosta – Koopmeiners, Pašalić (60. Lookman) – Højlund (83. Muriel).
Náhradníci: Musso – Bernasconi, Palestra, Del Lungo, Regonesi, M. Colombo, Mendicino.

Tréner: Gian Piero Gasperini.

AC Monza: Di Gregorio – Izzo (69. Marlon), Marí, Caldirola – Ciurria (82. Antov), Pessina (C), Rovella, Augusto – Caprari (82. Machín), Colpani (69. Birindelli) – Mota (61. Petagna).
Náhradníci: Cragno, Al. Sorrentino – Barberis, Valoti, F. Carboni, Sensi, F. Ranocchia, D'Alessandro, S. Vignato, Gytkjær.

Tréner: Raffaele Palladino.

Rozhodca: Di Bello – Pagliardini, Rossi.