Menu

Hokej

Turnaj piatich krajín (U20)

Česko – Slovensko

3:2

koniec (1:0, 0:1, 2:1)

26.08.2023, 14:00 • Stora Hallen, Nyköping • Vendula Zdražilová cz

Díky za pozornost a u dalších online přenosů z hokeje se budu těšit opět na shledanou. (16:23:02)
Střely na branku: 41 – 16
Je dobojováno. Češi nakonec uhájili své vedení a na turnaji pěti zemí ve Švédsku zapisují druhé vítězství. Národní tým se dostal do dvoubrankového náskoku, když vedl 3:1. V samotném závěru třetího dějství ale Slováci snížili na rozdíl jediného gólu a byli zpět ve hře. Později se ale ukázalo, že jejich trefa byla jen korekce skóre.

Konec zápasu.

59:47

59:47 Lucas JENDEK - 3:2

59:47

Slovensko právě vstřelilo branku!
Slováci třináct vteřin před koncem třetí třetiny snižují na rozdíl jediné branky a ještě vykřesali jiskru naděje na vyrovnání – 3:2. LUCAS JENDEK prostřelil Vondraše mezi jeho betony zády k němu a ještě je tu pro soupeře šance. Asistence: Adam Cedzo a Peter Repčík.

58:25

Češi drží puk v útočném pásmu a nepouštějí soupeře na druhou stranu. Nechtějí riskovat, že by Slováci snížili na rozdíl jediné branky a vrácení se do hry.

58:00

Hrají se poslední dvě minuty třetí třetiny.

57:23

Viliam Jozef Kmec se ze středního pásma prodral do teritoria českého národního týmu, ale do zakončení se před Jakubem Vondrašem zatím nedostal.

56:54

Češi nahodili puk do útočné třetiny a hned tam znovu zakombinovali, ale obrana Slovenska převzala puk na svou stranu a jdou dopředu.

56:47

Slovensko se ubránilo a už je v plném počtu.

56:15

Češi opět zajeli do útočného pásma, na vrcholu levého kruhu střílel Robin Sapoušek, ale jeho rána skončila pouze na boční síti.

55:55

U bližší tyče chtěl zakončit Matyáš Šapovaliv, ale pouze promáchl. Jinak by ohrozil branku soupeře, protože před ním zívala částečně odkrytá klec.

54:47

Vyloučení v týmu Slovensko:
HL – příliš mnoho hráčů na ledě.

52:16

Slováci se snažili sebrat soupeři puk v jeho obranné třetině, nepovedlo se a naopak český tým pak rychle otáčí hru až před branku Rastislava Eliaše.

51:26

Slovensko je v plném počtu.

50:21

Slováci se osvobozují a vyhazují puk až před českou branku. Šetří tak vteřiny ze své početní nevýhody. Národní tým tak musí do další akce z hloubi vlastního obranného pásma.

49:58

Další pokus z levého kruhu šel na slovenskou branku, tam byl ale s dalším zákrokem připraven Rastislav Eliaš.

49:26

Vyloučení v týmu Slovensko:
Leo Eperješi – 2 min., krosček.

49:07

49:07 Jakub DVOŘÁK - 3:1

49:07

Česko právě vstřelilo branku!
A je to 3:1. Češi odskakují Slovákům na dvoubrankový rozdíl a mají tak větší klid na hokejkách. JAKUB DVOŘÁK převzal puk od Dominika Rymona a z levého kruhu pak švihem překonal Rastislava Eliaše. Asistence: Dominik Rymon a Robin Sapoušek.

48:42

Zakázané uvolnění Slovenska a hra jde tak znovu před branku Rastislava Eliaše. Buly bude vhozeno po jeho pravé ruce, Češi tak zadarmo získali útočnou třetinu.

48:17

Matyáš Šapovaliv se prodral na levou stranu, kam dostal přihrávku a hned na to vypálil. Jeho projektil ale srazila obrana Slovenska do bezpečí a po zisku puku pak Slováci otáčejí hru.

47:33

Slovensko oslabení zvládlo a už je v plném počtu.

46:01

Češi mají k dispozici přesilovou hru a mají tak šanci odskočit svému soupeři na vyšší rozdíl.

45:33

Vyloučení v týmu Slovensko:
Alex Čiernik – 2 min., vysoká hůl.

43:30

43:30 Matyáš MELOVSKÝ - 2:1

43:30

Česko právě vstřelilo branku!
Hned po ubráněném oslabení udeřili Češi dnes podruhé a jdou znovu do vedení. František Formánek nabil MATYÁŠI MELOVSKÉMU, který si nabruslil do prostoru levého kruhu a švihem zakončil přesně – 2:1. Asistence: František Formánek.

43:04

Česko je v plném počtu.

42:36

Další osvobození českého národního týmu a ten tak pošetřil další vteřiny. I tohle oslabení zatím hrají Češi dobře.

41:37

Český tým se dostal na kotouč a hned ho poslal daleko od branky Jakuba Vondraše. Hned na úvod početní nevýhody tak osvobozuje svůj tým.

41:04

Češi začátek třetí třetiny budou hrát v oslabení, je tu šance pro slovenský tým, který by mohl strhnout vedení na svou stranu.

41:04

Vyloučení v týmu Česko:
Jakub Štancl – 2 min., nedovolené bránění.

40:01

Začala třetí třetina.
Další třetina začne přibližně v 15:43.
Střely na branku: 24 – 12
Také druhá třetina je u konce. V ní stejně jako v té první padla jediná branka, a sice do české sítě. Ve dvaatřicáté minutě využil Peter Repčík přesilovou hru a vyrovnal na 1:1. Uvidíme, zda poslední dvacetiminutovka bude ve znamení rozhodnutí duelu, nebo zda dojde na prodloužení či dokonce samostatné nájezdy.

40:00

Druhá třetina skončila.

39:50

Ještě se vhazovalo ve středním pásmu, blíže brance Slovenska, puk ale mají právě Slováci a poslali ho mimo ohrožení Eliašovy svatyně.

39:00

Hraje se poslední minuta druhé třetiny.

38:07

Skončily tresty Vochvesta a Kopeckého.

37:27

Adam Bareš si nabruslil na pravý kruh, obrana soupeř mu ale nedovolila zakončit před Eliašem. Ten tak mohl být v klidu.

36:47

Slováci po vyrovnávacím gólu ožili a znovu se dostali do zakončení před Vondrašem, ale ten pokus pokryl. Následně pak nechal hru plynout a puk mají jeho spoluhráči.

36:07

Současné vyloučení:
Vyloučení v týmu Česko:
Vojtěch Vochvest – 2 min., hrubost.

Vyloučení v týmu Slovensko:
Jakub Kopecký – 2 min., hrubost.

35:47

Češi jsou opět v plném počtu.

35:10

Další výhoz puku až před Eliaše a vypadá to, že Češi zvládnou další oslabení.

34:20

Slováci se dostali do pásma Čechů a rozjeli přesilovkovou akci. Ovšem obrana poté vytáhla kotouč až před slovenskou klec a národní tým střídá.

33:47

Vyloučení v týmu Česko:
Jakub Hujer – 2 min., držení.

31:56

31:56 Peter REPČÍK - 1:1

31:56

Slovensko právě vstřelilo branku!
Slováci využívají přesilovou hru a je vyrovnáno. Alex Čiernik poslal kotouč na PETERA REPČÍKA, který si nabruslil k hraně pravého kruhu a poté svižnou ranou propálil Jakuba Vondraše – 1:1. Začíná se tak znovu od začátku. Asistence: Alex Čiernik a Viliam Jozef Kmec.

31:12

Znovu další oslabení hrají čeští hráči velmi dobře. Nyní získali puk na svou stranu a vyhazují ho až před klec Slovenska.

30:03

Vyloučení v týmu Česko:
Vojtěch Hradec – 2 min., hákování.

29:45

Jakub Hujer číhal mezi kruhy, ale nedostal přihrávku, proto nemohl z dobré palebné pozici vystřelit. Následně pak na druhé straně zastavil pokus soupeře Jakub Vondraš.

28:20

Češko je v plném počtu.

27:30

Češi se zatím dobře brání a vyhazují puky do bezpečí. Slováky tak zatím nepouštějí do nějaké velké šance.

26:20

Vyloučení v týmu Česko:
Eduard Šalé – 2 min., hákování.

25:56

Vhazovalo se ve středním pásmu blíže české brance, Češi poté získali puk a zamířili s ním na opačnou stranu. Eduard Šalé ale zblízka Eliaše nepřekonal.

25:26

Roman Kukumberg z levého kruhu vyslal nepříjemnou střelu, kterou zastavila obrana národního týmu. Poté se Češi dostali na kotouč, který míří opačným směrem.

23:36

Eduard Šalé se zjevil mezi kruhy, ale než se otočil k puku, ten byl už mimo jeho zorné pole. Nicméně český tým stále hrozí před Rastislavem Eliašem.

22:17

Češi zůstanou v útočném pásmu, Slováci se dopustili zakázaného uvolnění a hra se stěhuje před Eliaše.

20:27

Slováci jsou v plném počtu.

20:01

Začala druhá třetina.
Další třetina začne přibližně ve 14:50.
Střely na branku: 12 – 2
První třetina je minulostí. Ta se lépe povedla českému týmu, který se ve čtvrté minutě hry ujal vedení. Ondřej Becher poslal puk na modrou čáru, kde střílel Marek Ročák a jeho táhlá střela se zastavila až za zády Rastislava Eliaše. Poté už nikdo neskóroval a poprvé do kabin tak jdou Češi s jednobrankovým náskokem.

20:00

První třetina skončila.

19:35

Další zákrok Rastislava Eliaše a ten raději ukryl puk do lapačky. Tímto je hra znovu zastavena a čeká se na vhazování v levém kruhu.

19:00

Hraje se poslední minuta první třetiny.

18:45

Slováci čelili dalšímu útoku českého týmu, ale nakonec se dokázali ubránit a mají puk ve své moci. S ním poté pádí znovu do další útočné akce.

18:27

Vyloučení v týmu Slovensko:
Leo Eperješi – 2 min., krosček.

17:03

Slovensko je v plném počtu.

15:45

Jedovka Vochvesta od modré čáry končí na zadním mantinelu, který jen zaduněl. Akce českého týmu pak pokračuje dále a Eliaš se musí mít na pozoru.

15:03

Vyloučení v týmu Slovensko:
Milan Pisoja – 2 min., podrážení.

14:57

Hra je opět přerušena a vhazuje se před slovenskou brankou.

14:21

Rozehrávku soupeře zachytil Matyáš Malovský, poslal puk na modrou čáru, odkud vyslal projektil Tomáš Cibulka, ale ten mířil jen vedle Eliašovy klece.

14:01

Robin Sapoušek se prosmýkl obraně Slovenska a poté přihrál doleva na spoluhráče, který ale touš minul.

13:03

Markus Suchý se pokusil proháčkovat kolem obránce národního týmu, ale nepovedlo se. Záhy pak vytáhli kotouč do neutrální zóny čeští hráči a rychle odešli střídat.

12:29

Uvnitř levého kruhu v pásmu českého týmu se vhazovalo, kotouč získala česká dvacítka a snažila se jít do další akce. Slováci to ale nedovolili a získali puk. Po střele na Vondraše pak byla hra opět zastavena.

12:04

Tentokráte se zase hra stěhuje před Jakuba Vondraše, pásmo tak získalo Slovensko. Buly po levici českého brankáře.

11:24

Hra se stěhuje po dalším zakázaném uvolnění Slovenska před branku Rastislava Eliaše a buly bude vhozeno na levém kruhu.

10:25

Marek Ročák nyní od soupeře inkasoval čistý hit a skončil na ledové ploše. Hned se ale zvedl a nabruslil do útočné třetiny, kde se česká akce opět nepovedla.

09:59

Matyáš Šapovaliv vyslal z pravé strany pokus, kterým orazítkoval beton Rastislava Eliaše. Poté je hra přerušena a bude se vhazovat před jeho svatyní.

09:23

Češi se zakombinovali před Eliašem, pokus Vojtěcha Hradce však klec soupeře míjí. Hned na to se mladí Češi vrací zpět do obrany, protože na Vondraše se řítí hráči Slovenska.

08:43

Po zákroku Jakuba Vondraše je hra přerušena a vhazovat se bude po levé ruce českého brankáře. Slováci se tak ještě mohou zdržet v útočném teritoriu.

07:24

Z úhlu na levé straně střílel Robin Sapoušek, ale pokus jen orazítkoval zadní mantinel. Následně pak jdou dopředu zase Slováci.

06:40

V rohu obranného pásma českého týmu svedly oba celky souboj o kotouč. Poté ho vyšťourali Slováci, ale ke střele před Jakubem Vondrašem se nedostali.

05:41

Alex Čiernik se chystal na přihrávku z pravé strany, nakonec k němu touš nedoputoval a rázem skončila akce Slovenska. Nepřesně si pak na druhé straně počínali také čeští hráči.

04:47

Nyní musel Vondraš zasahovat proti střele Lea Eperješiho a kotouč srazil do bezpečí.

04:23

Slováci se přesunuli před Vondraše, jejich pokus se neujal. Následně pak se přesouvá hra před Rastislava Eliaše, protože se Slovensko dopustili zakázaného uvolnění.

03:15

03:15 Marek ROČÁK - 1:0

03:15

Česko právě vstřelilo branku!
Češi se ve čtvrté minutě hry ujímají vedení. Od modré čáry napřáhl ke střele MAREK ROČÁK a jeho dalekonosný projektil se zastavil až ve slovenské síti – 1:0. Asistence: Ondřej Becher a Eduard Šalé.

02:02

Po pravé straně táhl slovenskou akci Jakub Kopecký, nejprve ale nepřihrál, protože mu v tom zabránil soupeř, napodruhé už puk mířil mezi kruhy, ale tam nebyl nikdo.

01:15

Češi se roztáhli v teritoriu soupeře, mezi kruhy sklepl kotouč Ondřej Becher, ale jen vedle branky Eliaše.

00:20

Slováci se hned dostali s pukem do útočného pásma, ale po chvilce kotouč ztratili a teď opačným směrem míří česká reprezentace.

00:01

Utkání právě začalo.
Úvodní sestavy:

Česko: Vondraš (Hrabal) – Kočí, Cibulka, Dvořák, Ročák, Vochvest, Jiříček, Aslcher, Slavíček – Šalé, Šapovaliv, Becher – Rymon, Sapoušek, Štancl – Frománek, Melovský, Hujer – Hradec, Židlický, Bareš
Trenér: Patrik Augusta

Slovensko: Eliaš (Jurčák) – Štrbák, Nátny, Kmec, Baran, Žabka, Pisoja, Eperješi, Chromiak – Čiernik, Repčík, Žlnka – Šotek, Suchý, Cedzo – Jendek, Dej, Kopecký – Gabriel, Massnica, Kukumberg
Trenér: Ivan Feneš

Rozhodčí: J. Magnusson, R. Magnusson – Herrwaldsson, Sörholm.
Vzájemná utkání

Naposledy se oba reprezentační celky utkaly v dubnu letošního roku v rámci přátelského utkání a tehdy Slovensko zvítězilo 3:0. Češi tak mají dnes svému soupeři co vracet.
Slovensko

Slováci mají už na svém kontě tři zápasy a ten dnešní je pro ně tedy i tím posledním. Hned na úvod turnaje pěti zemí se střetli s domácí švédskou reprezentací, která vyhrála těsně 4:3. Následně pak Slováci odehráli další duel s další severskou zemí, a sice s Finskem. To nedalo svému soupeři šanci a vyhrálo 5:2. Naposledy se pak slovenští hráči utkali se Švýcary. Tam po základní hrací době byl nerozhodný stav 3:3 a nakonec se šlo až do samostatných nájezdů. V nich uspělo Slovensko a získalo tak první výhru. Jak si povede proti českému soupeři v pikantním souboji obou zemí?
Česko

Český národní tým odehrál na turnaji zatím dva zápasy. V tom prvním vyzval stejně staré Švýcary, se kterými vedli už 3:0. Soupeř ale snížil a ještě se vrátil do hry. Nicméně Češi poté přidali další dva góly a vedli 5:1.Sice poté ještě inkasovali druhý gól, ale to na zápasu už nic nezměnilo a ze strany Švýcarska tak šlo už jen o korekci skóre. Druhý duel pak nabídl souboj s finským nároďákem, ve kterém padaly góly až ve třetí třetině. Matyáš Šapovaliv sice otevřel účet zápasu a poslal český celek do vedení, nicméně Finové brzy srovnali a nakonec i duel otočili. Vyhráli 2:1 a Češi tak utrpěli první prohru.
Hezké sobotní odpoledne přeji všem příznivcům hokeje. Reprezentační dvacítka už pomalu myslí na nadcházející mistrovství světa, které se bude konat za čtyři měsíce a už je v plné přípravě. Nyní hraje na turnaji pěti zemí ve Švédsku a dnes se Češi utkají se Slovenskem.
Vítáme vás u on-line přenosu. Utkání začíná v 14:00.

Česko – Slovensko

3:2

koniec (1:0, 0:1, 2:1)

Späť na online

Góly a asistencie: 4. Ročák (Becher, Šalé), 44. Melovský (Formánek), 50. Dvořák (Rymon, Sapoušek) – 32. Repčík (Čiernik, Kmec), 60. Jendek (Cedzo, Repčík)

Česko: Vondraš (Hrabal) – Kočí, Cibulka, Dvořák, Ročák, Vochvest, Jiříček, Alscher, Slavíček – Šalé, Šapovaliv, Becher – Rymon, Sapoušek, Štancl – Frománek, Melovský, Hujer – Hradec, Židlický, Bareš
Tréner: Patrik Augusta

Slovensko: Eliaš (Jurčák) – Štrbák, Nátny, Kmec, Baran, Žabka, Pisoja, Eperješi, Chromiak – Čiernik, Repčík, Žlnka – Šotek, Suchý, Cedzo – Jendek, Dej, Kopecký – Gabriel, Massnica, Kukumberg
Tréner: Ivan Feneš

Rozhodca: J. Magnusson, R. Magnusson – Herrwaldsson, Sörholm

Priebeh zápasu
1. tretina
03:15 CZE 1:0 Ročák (Becher, Šalé)
15:03 SVK 2 Pisoja, podrazenie
18:27 SVK 2 Eperješi, krosček
Po 1. tretine
2. tretina
26:20 CZE 2 Šalé, hákovanie
30:03 CZE 2 Hradec, hákovanie
31:56 SVK 1:1 Repčík (Čiernik, Kmec)
33:47 CZE 2 Hujer, držanie
36:07 CZE 2 Vochvest, hrubosť
SVK 2 Kopecký, hrubosť
Po 2.tretine
3. tretina
41:04 CZE 2 Štancl, nedovolené bránenie
43:30 CZE 2:1 Melovský (Formánek)
45:33 SVK 2 Čiernik, nebezpečná hra vysokou hokejkou
49:07 CZE 3:1 Dvořák (Rymon, Sapoušek)
49:26 SVK 2 Eperješi, krosček
54:47 SVK 2 HL príliš veľa hráčov na ľade
59:47 SVK 3:2 Jendek (Cedzo, Repčík)
Koniec